Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Er vaskedame svart arbeid?

Publisert: 23.02.2017 @ 18:56 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Nå som magen begynner å bli større har vi ansatt en vaskehjelp som kommer innimellom og hjelper litt til her hjemme. Selv om få spør rett ut om det er svart arbeid når de hører om vaskedamen, er det mange som hinter til at det kanskje ikke er helt "hvitt". For hva er egentlig "greit" når det kommer til småjobber, og hva er skattereglene om man ønsker å ansette en vaskehjelp, eller ta på seg litt småjobber ved siden av? 
 

SAMSUNG CSC
 

Skatteregler for småjobber

Reglene for skatt på småjobber er ganske klar, og staten prøver å gjøre det enkelt å gjøre det rette når det kommer til skatt. Man kan få hjelp til småjobber rundt om i huset for inntil kr 6000 i året pr person som utfører arbeidet, skattefritt og hvitt. Du kan med andre ord få hjelp til både snømåking eller vasking uten at man skal få dårlig samvittighet for dette, så lenge det ikke overstiger kr 6000. 

Les mer om skatteregler rundt småjobber her, og hvordan du enkelt kan rapportere hvis du overstiger sekstusen-grensen. 

 

Hvor mye kan jeg jobbe som vaskehjelp selv?

Funderer du på å ta en bi-jobb som vaskedame er det noen flere ting man må tenke på, som om man jobber i samme fagfelt som man tilbyr småjobben i, hvor mange småjobber man tar på seg, og for hvor mye penger. Skatteetaten har laget et fint sammendrag og guide på dette herSAMSUNG CSC

 

Hvor finner man en vaskehjelp, da? 

Kanskje virker det fristende med litt hjelp hjemme en gang i blant? Hvor finner man egentlig en vaskedame, og hvordan kan man vite at det er trygt? Vi fant hjelp til vasking i hjemmet på Finn.no Småjobber. Her kan man få tilbud på hjelpen man trenger, og man kan se på andres vurderinger av hjelperen. Hun som vasker hos oss er en hyggelig og pålitelig jente som hjelper oss litt ved siden av studiene, og det er en drøm å komme hjem etter arbeidsdag, trening og fritidsaktiviteter når hun har vært her. 

 

Hva synes du om vaskehjelp hjemme? Unødvendig luksus, eller god hjelp i en hektisk hverdag? 

 

P.s. Vi vasker selvsagt hjemme fortsatt - vaskehjelpen er kun et supplement til dagligvasken, slik at jeg slipper å ligge i dusjen med gravidmage og skrubbe, eller at Roar må gjøre alt. Jeg føler også at hun kommer til å komme godt med når tvillingene kommer, og man fort har andre ting å tenke på enn å vaske. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #interiør 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits