hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Redningsaksjon i snøen førte til kongelig besøk

Publisert: 11.05.2017 @ 16:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

I går fant vi en stakkars krabat som trodde sommeren var i gang, men som ble (som så mange andre av oss) overrasket av snøen: En liten humle. Den lå og hutret på et lammeskinn vi hadde terrassen. Først trodde vi den var død, men da vi så at det fortsatt var litt liv i den tok vi humlen med inn: 

SAMSUNG CSC

Her ligger den og tøyer litt etter alle krampene fra kulden. Etter litt googling finner vi ut at alle vårhumler er damer - dronninger til og med. Så det viser seg at vi har fått kongelig besøk. Så hvis vi klarer å holde henne i live til været blir varmere, så har vi kanskje reddet et helt humlesamfunn. Det hadde jo vært ganske kult. 

NB: Humler er veldig viktig for matproduksjonen i Norge og verden. På Naturvernforbundets nettsider kan du lese mer om hvordan du kan være med å hjelpe humla. :) 

SAMSUNG CSC

Humlen fikk servert sukkervann, samt selskap av litt gress og en modig liten blomst vi fant i snøkanten.

Humlen har kviknet til nå, og summer fint på kjøkkenbenken. Vi regner med at den ikke er så happy over å være fanget i et glass, men med en far i huset som er redd for veps og humler, samt fortsatt vintertemperatur ute, så må den nesten holde seg på hotellrommet sitt bittelitt til. 

 

#mamma #mammablogg #humle 

Én kommentar

Postet av: Malinn

Håper den overlever, og bra at dere fant humlen :)

Ha en fin kveld vidre :)
Dato: 11.05.2017 Tid: 16:34 URL: http://malinnhans.blogg.no

Skriv en ny kommentar