Jeg bare må dele denne oppskriften på saftige brownies jeg fant på Ida Grans blogg. Jeg vil faktisk gå så langt som å kalle det verdens beste brownies. Oppskriften er bittelitt modifisert fordi jeg synes hun kan bruke litt i overkant mye salt i kakene sine. Jeg glemte også å ha i bakekakao i den på bildet, men det funket det også.
Ingredienser
Brownies
50 gram smør
100 gram kokesjokolade
2 egg
150 gram sukker
2 ss hvetemel
1 ss bakekakao
En klype salt
50 gram kokesjokolade, hakket
Sjokoladeganache
50 gram kokesjokolade
0,5 dl kremfløte
En klype salt
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 175 grader. Smelt smør og ha i kokesjokoladen. Rør sammen egg og sukker, og bland resterende ingredienser til en jevn røre. Hell i en smurt form. Stekes i ca 30 minutter.
Avkjøl kaken litt før du har på ganachen, men browniesen kan godt være litt lun når du har på ganachen og serverer. Da blir bitene av kokesjokolade inni fortsatt litt myk. Bildet av min versjon er to dager etter den ble bakt, så der har sjokoladen stivet litt.
Varm opp kremfløte til kokepunktet i en liten kasserolle. Rør inn kokesjokoladen til en jevn røre og tilsett en klype salt. Bre sjokoladeganachen over browniesen.
#oppskrift #brownies #kake #mat
Den så utrolig god ut 🙂
ååhnam! Takk for oppskrift 🙂