hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Eneggede eller toeggede tvillinger?

Publisert: 10.06.2017 @ 10:23 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Vi får en del spørsmål om guttene er eneggede eller toeggede, og når vi forteller at de er toeggede så spør folk gjerne om vi "vet at de er toeggede, liksom?".

Medisinsk personell snakker ofte om separate morkaker og tydelig skillevegg mellom fostrene og konkluderer med at det er toeggede. Like vel fikk vi høre av en av overlegene underveis i svangerskapet at hvis egget til et enegget tvillingpar separerte seg veldig tidlig, så kan også eneggede ha hver sin morkake og tydelig skillevegg. Det virker like vel som om dette er mer unntaket som bekrefter regelen, siden de fleste konkluderer med at "2 morkaker = toeggede". 

For å være helt sikker på om tvillinger er eneggede eller toeggede kan man ta en DNA-test. Nå som guttene våre har kommet, er de like vel så ulike at vi ikke føler vi trenger en DNA-test for å sjekke det. Hvis vi ser bort fra ulikhetene som kommer av vektforskjellen, så har de ulikt nese- og øyeparti. Konstantin er faktisk mer lik Oliver enn Birk, selv nå som Birk har blitt mer "fyldig". Så selv om tvillingene har blitt litt likere hverandre i takt med at de begge ser mer ut som babyer istedenfor nesten premature nyfødte, så er de fortsatt toeggede. 

SAMSUNG CSC

Eller hva tror du? 

 

#tvillinger #baby #nyfødt #mamma 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar