hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Er babyleker fra Ebay/Kina trygt?

Publisert: 11.07.2017 @ 19:23 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Visste du at alle ting som skal kunne puttes i munnen, på huden eller i kontakt med mat som skal selges på det Norske markedet må gjennom strenge regler, retningslinjer og tester fra mattilsynet? 

Da jeg var ferdig med bachelorgraden min jobbet jeg er periode som innkjøper innenfor barnekategorien hos Christiania Glasmagasin. Der lærte jeg enormt mye på kort tid om import og produksjon, da spesielt om import av artikler til bespisning og barn fra østen. Mange tenker nok ikke over det, men i Norge er vi veldig godt beskyttet av regelverket rundt hva som kan selges i Norge, og ikke minst hva det kan inneholde. Derfor har jeg blitt veldig skeptisk til å kjøpe hudpleie, barneprodukter og produkter som skal i kontakt med mat direkte fra f.eks Ebay og østen.


Eksempel på et kvalitetsprodukt laget i Kina, som oppfyller Amerikanske og Europeiske krav til sikkerhet 
 

Jeg er ikke skeptisk til ting laget i Kina - "alt" er laget i Kina, og man kan få den ypperste kvalitet på Kinesiske varer - men hvis man kjøper direkte fra sider som Ebay og Aliexpress må ikke varene gjennom de samme strenge reglene som norske forhandlere må forholde seg til. I Kina, og til og med USA er det en rekke stoffer som er lovlig å bruke, som i Norge og EU har blitt regnet som for farlige. Mange av disse er enten forbudt eller har mye lavere tillatte verdier enn i opprinnelseslandet. Det er også en rekke sikkerhetskrav ting som skal brukes til barn må gjennom, som man ikke vet om varen oppfyller om man kjøper direkte fra utlandet utenfor EU. 

Så neste gang du ser en kjempedeal på Wish, Ebay eller Aliexpress innenfor sminke, hudpleie, barneting, ting til kjøkkenet eller til og med smykker: Tenk deg om en ekstra gang - det er ikke sikkert dette produktet er så bra for verken deg selv eller barnet ditt. 

Har du kjøpt babyting, sminke eller smykker fra utlandet før? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar