Etter å ha smakt pavlova i overraskelsesburdagen til fetteren min fant jeg ut at jeg måtte lære meg å lage pavlova. Jeg trodde jeg hadde kjøpt inn det jeg trengte idet jeg begynte å bake, men ser når jeg skal starte at det står hvitvinseddik. Jeg hadde kun vanlig eddik, så prøvde heller uten eddik. Det gikk kjempefint! Slik ble oppskriften på pavlova uten eddik/hvitvinseddik:
Marengsbunn
6 eggehviter (romtempererte)
4 dl sukker
2 ts maizena
1 ts vaniljesukker
Krem
1 pakke kremfløte
1 pakke vaniljekrem
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 250 grader. Stivpisk eggehvitene slik at de blir så stive at du kan snu bollen på hodet uten at de faller ut. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og pisk dette inn i eggehviten litt etter litt. Pisk til eggehvitene blir blanke (ca 5-10 min).
Fordel eggehviten til størrelsen du ønsker. Dette blir ca 2 stk runde bunner på rundt 24 cm i diameter, eller en liten langpanne. For seigere bunn inni – ha en bittelitt smalere bunn. Denne blir ganske bløt inni hvis man lager den tykk.
Skru ned ovnen til 100 grader, og sett inn bunnen/bunnene. Tørk i ca en time og et kvarter til halvannen time. Jeg har laget disse noen ganger nå og man kan godt somle ørlite når man setter inn bunnene, slik at det ikke er fullt 250 grader når man setter inn bunnene. Hvis du skynder deg å sette den inn uten at noe varme slipper ut blir bunnen gylden/stekt, og jeg synes i hvert fall den ser penest ut nesten helt hvit.
Pisk krem av kremfløten og vend inn vaniljekremen. Dekk kaken med valgfrie bær eller frukt. Onkel og tante hadde laget den med jordbær, bringebær, bjørnebær og kiwi – det var kjempegodt.
#oppskrift #mat #pavlova #mamma