Kan du tro at disse deilige mørke brownie cookies’ene er naturlig glutenfrie og laktosefrie? Oppskriften bruker nemlig ingen mel eller melk, og de er laget uten smør (!) – men tro meg: De smaker himmelsk!
Bare se på dette, da:
Brownie-kjeksene har kun 6 ingredienser – og lages uten elvisp eller kjøkkenmaskin. Tror du meg fortsatt ikke? Lag de selv, og legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.
Oppskrift på brownie cookies uten mel og melk
Ingredienser
(ca 12 cookies)
– 3,5 dl melis
– 0,5 dl bakekakao
– 1 ts vaniljesukker
– 0,5 ts salt
– 2 eggehviter
– 200 gram hakket kokesjokolade eller chocolate chips
Fremgangsmåte
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sammen det tørre før du rører inn eggehvitene. Deigen blir ganske seig og tykk. Rør deretter inn sjokoladebitene. Fordel på brett til ca 12 emner.
(Nei jeg kødder ikke – det er så enkelt!)
Stek i ca 10-15 minutter (det varierer litt fra ovn til ovn. Hos meg blir de perfekt på 12 minutter).
Jeg vet ikke hvilken del av disse som er best: at de er fulle av deilig sjokolade, at jeg kan servere de til folk med både cøliaki og laktoseintoleranse, at de er så sykt enkle å lage, at de er så seige og gode, men fortsatt sprø og fine i kanten, at jeg kan lage de selv om jeg ikke har verken melk eller smør i kjøleskapet eller at de bare er så fantastisk gode. Jeg er frelst!
#oppskrift #mat #cookies #sjokoladekjeks #sjokolade #brownies #hjemmelaget #cøliaki #laktosefri #glutenfri
Å nam de ser nydelige ut!
Ser helt fantastiske gode ut <3
Disse må prøves!
Vet du om det er mulig å lage i en kopp?😋
Hei, de ser kjempe gode ut. Har du laget oppskriften selv, eller funnet den på nett? Ser en kjent mat vlogger har lagt den ut. (ellenaabol )
Elsker bloggen din:)
Disse er en oppskrift jeg har laget basert på en amerikansk oppskrift, tilpasset for å passe min smak (fjernet noe, lagt til noe og endret på forholdet mellom ingrediensene). Ser at det verserer en del oppskrifter som denne på amerikanske sider med samme baseingredienser, så kanskje hun har laget sin egen versjon igjen. 🙂
Min blir veldig bløt veit ikke hva jeg gjør feil, pisker du eggehvite?
Visp lenge og godt sammen med en håndmikser så røren nesten blir helt stiv. Jeg lot cockiesene være i ovnen i 5-10 min lenger, tror det gjorde susen 😊
Disse ble kjempe gode! Takk for oppskrift 😊
Jeg byttet ut 100 gram av kokesjokoladen med valnøtter og la til en teskje bakepulver så de ble skikkelig store og fluffy, det kan anbefales!