hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Bryllup

Papirbryllup: Ett års bryllupsdag

Publisert: 25.06.2014 @ 11:47 Kategori: Bryllup Kommentarer: 2

På søndag hadde jeg og Roar ett års bryllupsdag, eller papirbryllup som det så eksklusivt kalles. Roar hadde sagt at han skulle jobbe i helgen, og jeg trodde jeg skulle bli sittende alene og vente på at han skulle komme hjem. Istedenfor bråvåknet jeg på lørdag fordi han fortsatt lå i sengen og ropte til han "klokken er ni! Du kommer for sent på jobb!", før han snudde seg med et lurt smil. Det tok noen sekunder før jeg skjønte at han hadde tatt seg fri og planlagt en dag sammen. Som den shopoholikeren jeg er ble det først en tur inn til sentrum der jeg fikk noen nye øredobber (som noen kanskje har fått med seg på Instagram) før vi dro til en kompis av Roar og grillet. Vi er ikke helt menneskene til å gjøre store ting ut av jubileumer (bortsett fra at vi giftet oss ti år etter vi ble sammen, det var jo en hyggelig måte å feire ti år på, hehe), så på kvelden dro vi hjem og så på film. Akkurat passe romantisk ;) 



 

 

#bryllup #papirbryllup 

Noen detaljbilder fra bryllupet

Publisert: 31.10.2013 @ 21:27 Kategori: Bryllup Kommentarer: 0

I dag fikk jeg bildene fra vår kjempeflinke bryllupsfotograf og venninne Helena Krekling ♥

Her er noen detaljer fra bryllupet vårt: 

For å lese fremgangsmåten på dekor og gjestebok-tre kan dere se DIY-bryllupsbloggen: 

http://gjordetselvbryllup.blogg.no/

 

 

#bryllup #bryllupsblogg

Brudesløret mitt: Polkadot veil

Publisert: 01.09.2013 @ 19:32 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Jeg lurte lenge på om jeg skulle droppe slør til bryllupet. Det var liksom ingen slør som passet meg. Når jeg prøvde på slør føltes det mer ut som om jeg skulle på utdrikningslag eller utkledningsfest enn i mitt eget bryllup. Bare uker før bryllupet fant jeg imidlertid dette sløret på Etsy og jeg var solgt. Jeg hadde i lang tid sett på slør med blondemønster, men dette polkadot-mønsteret ble akkurat passe søtt uten at sløret tok over hele antrekket. 

Jeg forelsket meg faktisk så mye i sløret, at jeg valgte brudekjole utifra det. Jeg hadde egentlig en annen kjole som var litt mer "dempet" enn det store tyllskjørtet jeg endte opp med, men fordi kjolen hadde en helt feil hvit-farge og mønster på overdelen i forhold til sløret så ble det kjolebytte i siste liten. Jeg er i ettertid veldig glad for at jeg endte opp med å ha slør. Det er liksom én gang i livet man kan gå med slør. 

Hvilke brudeslør liker du best? 

 

 

#bryllup #brudeslør 

Tips til rimelige forlovelsesringer/gifteringer i gult gull på nett

Publisert: 12.08.2013 @ 13:56 Kategori: Bryllup Kommentarer: 1

Vil bare tipse om en nettbutikk der du kan få tak i billige gifteringer på nett: 

- 4mm gult gull, kr 2699http://www.miinto.no/p-125519-forlovelsesring

- 3mm gult gull, kr 2199:  http://www.miinto.no/p-125530-forlovelsesring

Butikken har også flere ulike forlovelsesringer og gifteringer fra Schalins, som er et svensk merke: http://www.miinto.no/brands/schalins?filter&sort=price 

 

Vil også advare litt mot å kjøpe forlovelsesringer på Ebay. Vi kjøpte noen billige ringer på Ebay etter at selgeren sverget på at de var ekte gull, men det selgeren unnlot å si var at ringene var hule (!). Linkene over går til Miinto.no der Nettgullsmeden i Ålesund er butikken bak ringene. Her er man beskyttet av kjøpsloven i Norge og slikt som du ikke er om du kjøper fra utlandet. 

 

Edit 17/8-15: Ringene er dessverre fjernet fra siden, men man kan finne Schalins gifteringer hos flere norske gullsmeder på nett, der prisene går fra ca kr 2300 og oppover: 
- Juvelen.no 
- Gullfunn.no 

 

#bryllup #gifteringer #forlovelsesringer #forlovelse

Brudekjolen min (eller brudeskjørtet om du vil)

Publisert: 14.07.2013 @ 15:27 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Før bryllupet sa jeg at jeg ikke ville ha stroppeløs kjole, og jeg skulle ikke ha tyll. Jeg endte til slutt opp med en stroppeløs tyllkjole: 


"ikke et ord!" 

Kjolen min er ikke egentlig en kjole, men et brudeskjørt kombinert med en hvit stroppeløs sommerkjole. Jeg tenkte egentlig å kombinere den med en genser, men fant ingen som var fine nok til et bryllup, så bare dager før bryllupet ble den hvite sommerkjolen valgt som plan B. 


Foto: Gullik Gulliksen

Jeg vet ikke om jeg kommer til å tenke mye på det, og selv om jeg brukte nesten to år på å finne brudekjolen skulle jeg fortsatt ønske at jeg hadde noen måneder til. Man vil jo gjerne ha plan A, ikke plan B i sitt eget bryllup, men jeg er veldig glad jeg hadde et alternativ. Jeg kjøpte også et annet brudeskjørt, som ankom litt for sent, og det er nesten så jeg sparer på det i tilfelle jeg og Roar skal fornye løftene en gang og jeg ønsker å gå i hvitt. 

Tidligere stusset jeg jo litt over om jeg skulle selge brudekjolen etter bryllupet eller ikke, men har funnet ut at siden det er et skjørt og ikke en hel kjole, så har jeg valgt å selge den. 

 

5 tips til å kjøpe brudekjole fra Kina: Erfaring fra Weddingdressbee.net, Ebay og Etsy

Publisert: 28.06.2013 @ 20:37 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Det er mange skrekkhistorier ute og går angående det å kjøpe brudekjole på nett fra bl.a. Kina, men sannheten er at du kan spare flere tusen på å heller kjøpe brudekjolen fra Østen, uansett om det er på Ebay, Etsy eller egne nettbutikker. Jeg brant meg på mine to første brudekjoler som jeg kjøpte på nett. De var impulskjøp som ikke passet kroppsfasongen min i det hele tatt, og i materialer som jeg fort skjønte ikke var noe for meg. Til gjengjeld kostet de rundt 500 kroner og det var noen lykkelige bruder som fikk brudekjolen sin for en rimelig penge på finn.no. 

Her er mine tips om du skal kjøpe kjole på nett fra utlandet: 

1. Ta nøyaktige mål 

De fleste som selger brudekjoler på nett skreddersyr kjolen. Standardstørrelsene i Kina er litt smalere rundt midjen og videre over brystet enn norske standardstørrelser, så selv om kjolen har snøring kan det fort bli feil. 

2. Se om selgeren har egne bilder av kjolene

Mange seriøse selgere på Ebay har bilde av den faktiske kjolen inne i annonsen. Ikke nødvendigvis som førstebilde, men lengre ned i infoen om produktet. Dette er et godt tegn. Sjekk imidlertid om bildet er vannmerket med en annen Ebay-selgers navn, da noen Ebay-selgere stjeler dette fra andre. På Etsy tror jeg de er strengere med å ha egne produktbilder, så selv om prisene kan være noe høyere, kan dette være et tryggere valg da du får se sluttresultatet før du kjøper. 

3. Sjekk feedback'en til selgeren

Feedback er noe andre kunder har lagt igjen når de har fått varen. Her er det fire ting du kan fokusere på: 1: Prosentvis positiv feedback, (2: Trykk her for å se mer detaljert feedback,) 3: Et godt tegn er om selgeren er "Top Rated", 4: Jeg bruker alltid å lese den negative feedbacken først. Sjekk også om denne er dagsaktuell eller veldig gammel. Selgeren fra Kina som jeg har brukt som eksempel under har kun én negativ feedback, som i tillegg er gammel. 

4. Send selgeren en melding der du spør rett ut om kvaliteten

De fleste selgere er livredde for negativ feedback og vil sjeldent love deg mer enn de kan holde. Send dem gjerne en melding der du spør rett ut om kvaliteten er god. Si at du kommer til å ha høye krav, og at det er det beste for begge parter om man er enige om kvaliteten på forhånd. Jeg er for eksempel livredd for billige materialer og sendte melding der jeg spurte rett ut om de brukte høykvalitets matt sateng og broderier. Jeg la til at jeg godt kunne betale litt ekstra for en oppgradering av materialene. De fleste seriøse aktørene har allerede gode materialer, men en slik oppgradering bruker ikke koste all verdens. 

5. Bruk mer enn 1000 kr

Jeg opplever tusen kroner som den gyldne grensen mellom "billige" og "bedre" kjoler. En kjole fra Kina som koster 1500 kroner er meget sansynlig av god kvalitet. Du kan få nydelige kjoler til 5-600 kroner også, men da blir det desto større gambling på om den faktisk er fin. 

 

Husk at om du kjøper kjole på nett tilkommer det ofte tollavgifter ved siden av prisen (25% av varens verdi og ca 100 kroner i fortollingsgebyr). Mange selgere fra Kina sender kjolen som "gift" slik at du slipper toll, men jeg ville ikke oppfordret til dette.

Husk også at det tar ca fire uker å få kjolen tilsendt om du ikke betaler for express shipping. Du har en trygghet når du handler gjennom Ebay med betalingsløsningen Paypal, som gjør at hvis du melder fra om en "Dispute" innen noen uker fra handelen kan du få pengene igjen, hvis du ikke klarer å løse saken direkte med selger. 


Brudeskjørtet mitt var fra denne selgeren som jeg brukte som eksempel ovenfor. Selgeren var meget god i engelsk, og jeg ble veldig fornøyd med skjørtet (som dere kanskje ser, siden jeg faktisk brukte det til bryllupet). Jeg fikk skjørtet laget som en hasteordre bare noen uker før bryllupet og de løste det hele veldig bra. Ebay-profilen ser imidlertid ut til å være lagt ned. 

Selv om jeg ikke endte opp med kjolen fra Weddingdressbee.net (nå nedlagt?) var jeg veldig fornøyd med kvaliteten derfra: 

Kjolen, som var en del dyrere enn Ebay-kjoler, var laget i kvalitetsmaterialer og eksakt etter mine mål. Ikke la deg lure av at målene dine er veldig langt unna standardmålene de har for de forskjellige størrelsene på sin egen størrelsesguide - bruk dine egne mål. 

Jeg kjøpte også et brudeskjørt fra en som solgte brukte brudekjoler på Etsy som jeg ble veldig fornøyd med, men jeg fikk det litt for sent uheldigvis (noe som var min egen feil ettersom jeg kjøpte det tre uker før bryllupet og ikke ba om express shipping). 

Har du erfaring med å kjøpe brudekjole fra Kina/Østen? 

 

 

#bryllup 

Da har jeg blitt kone!

Publisert: 23.06.2013 @ 19:04 Kategori: Bryllup Kommentarer: 12

Det har vært lunkent på bloggen i det siste, av denne enkle grunnen: 

Nei, ikke 3-3 kampen mellom VIF og Molde i går, men at jeg og Roar giftet oss! 

Bryllupslokalet i VIF-loungen på Ullevaal var en overraskelse til brudgommen som ikke visste det før vi var der. 


Foto: Helena Krekling

 

Vi giftet oss i Sørkedalen kirke, og vi fikk mange fine bilder i marka rundt Sørkedalen. Sørkedalen er bare en kjøretur unna oss, men fortsatt en så stor kontrast til bylivet. Idyllisk sted. 

Flere bilder kommer når jeg får dem av venner, familie og fotografer. Jeg synes likevel dette bildet oppsummerer dagen ganske godt: 


Foto: Mattias Spångberg

 

Sang til brudevalsen og hvordan danse vals

Publisert: 31.05.2013 @ 12:13 Kategori: Bryllup Kommentarer: 0

Før en kollega spurte meg hvilken vals vi skulle danse til i bryllupet har jeg ikke tenkt på at sangen faktisk må være en vals (!). I tillegg til at det skal være en vals bør den også bety noe for brudeparet; Noe som er vanskelig, for jeg kommer ikke på noen valser som vi bruker å høre på. Det finnes jo popsanger i vals-takt, som Come away with me - Norah Jones, men vi har liksom ingen som betyr noe for oss. 

Etter litt googling tror jeg imidlertid jeg har funnet ut hvilken sang det blir. En vals av Tchaikovsky som heter Sleeping Beauty Waltz: 

Grunnen til at den er spesiell for oss er fordi denne sangen også har blitt brukt av Disney. Det har seg slik at siden jeg begynte å jobbe på Video Nova som 15-åring har jeg samlet på Disney-filmer. Jeg har nesten alle titlene fra Snehvit til nyere filmer som Kongerike for en Lama. 

Vi har ikke gått noen dansekurs før bryllupet, men man lærte jo vals på ungdomsskolen så jeg håper at denne lille videoen med instruksjoner skal hjelpe litt på hukommelsen: 

 

Hvilken sang har du valgt som brudevals? 

 

En norsk bryllupsblogg med DIY-ideer

Publisert: 27.04.2013 @ 11:44 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Da har vi kommet i gang med vår nye blogg: Gjørdetselvbryllup

Dagens innlegg er en nydelig negle-tutorial fra bloggeren bak Michelle in wonderland

 

På den nye bryllupsbloggen kan du finne tips til ting du kan gjøre selv til bryllupet. Lag din egen brudebukett, brudefrisyrer du kan klare selv, bryllupsdekorasjoner o.l. 

Det som skiller den nye bloggen ut fra Pinterest og andre bryllupsblogger med inspirasjon er at alle DIY-prosjektene skal være testet av oss som skriver bloggen selv, og av Norske bloggere. På den måten kan man få tips til hvor man kan få tak i de ulike tingene i Norge eller på nettsider som sender til Norge, og vet at prosjektene er oppnåelige. 

Om dere har laget et kult Gjør-det-selv prosjekt til bryllupet selv og har egne bilder av dette tar vi gjerne imot på gjordetselvblogg(ætt)outlook.com. Om du sender inn tips/bilder og har en egen blogg linker vi selvfølgelig til bloggen din og legger bloggen under "Samarbeidspartnere" på hovedsiden. 

 

Håper dere finner noe dere liker. 

http://gjordetselvbryllup.blogg.no/ 

 

Stadier under bryllupsplanleggingen hittil

Publisert: 03.03.2013 @ 17:02 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Her er stadiene jeg har gått gjennom under bryllupsplanleggingen så langt: 

Før frieriet: Jeg skal da ikke ha noe stort bryllup. Kan vi ikke bare gifte oss i kirken og dra på restaurant med foreldrene våre etterpå? 

Dagen etter frieriet: HERREGUD HERREGUD, JEG MÅ HA KJOLE OG KIRKE OG LOKALET OG... 

En uke etter frieriet: "Roar? Er det ikke litt kjipt å ikke dele denne dagen med alle våre venner?". - Stort bryllup it is.

Noen uker etter frieriet: Åh, jeg vil gifte meg ved sjøen! 

Like etterpå: Åh, jeg vil gifte meg på et slott! 

Samme dag: Åh, jeg vil ha utebryllup! 

Fortsatt samme dag: Fy flate bryllupslokaler er dyrt... Telt er fælt... Kanskje middag med foreldrene ikke var så galt like vel...

 

Et år etterpå: Endelig klart å bestemme meg for lokale og satt dato. Over ett år til bryllupet - gooood tid. 

 

Åtte måneder før bryllupet: Så moro med bryllupsdekorasjoner og planlegging. Kanskje på tide å finne brudekjole. Men jeg har jo fortsatt kjempegod tid.  
1. Jeg har funnet drømmekjolen på Ebay! Søket er over.
2. Brukekjolen er kjempefin! Jeg elsker den! Jeg vil gifte meg nå!
3. Mamma sin brudekjole er mye finere, jeg vil heller ha den!
4. Ik, jeg har solgt brudekjolen og nå passer jeg ikke inn i mamma sin! HJELP!
5. Bestilt ny brudekjole på nettet.
6. IK, brudekjolen passer ikke!
7. Kanskje jeg kan slanke meg inn i mamma sin?
8. Nei.
9. Kjøpt brudekjole skambillig på nettet. Verken brudepikene eller Roar liker den. Score!
10. Drit i det. Jeg har fortsatt goood tid... 

Fire måneder før bryllupet: HÆ??? BARE FIRE MÅNEDER TIL BRYLLUPET??? MEN JEG HAR JO IKKE KJOLE OG JEG HAR JO IKKE SKREVET UNDER KONTRAKTEN PÅ LOKALET OG HVORFOR HAR JEG IKKE FÅTT NOEN SKRIFTLIG BEKREFTELSE PÅ KIRKEN? JEG SKULLE JO SENDE UT SAVE THE DATE-KORT. JEG MÅ FÅ UT INNBYDELSENE! HVA SKAL EGENTLIG STÅ I INNBYDELSENE? HER HAR DERE INNBYDELSENE - NEI, VENT ALLE MÅ FÅ DE PÅ LIKT I POSTEN. HERREGUD JEG HAR JO GLEMT Å SKRIVE ADRESSER OG HVOR DE SKAL SVARE PÅ INVITASJONEN. SKULLE JEG IKKE SENDE INN NOEN PAPIRER TIL STATEN OGSÅ? FILLERNFILLERNFILLERN. 

I dag, tre og en halv måned til bryllupet: Dette gikk jo fint. Kirken har bekreftet dato og klokkeslett. Vi får kontrakt med lokalet neste uke. Innbydelsene må bare finpusses før de sendes ut. Papirarbeidet er i orden og må bare sendes inn. Hvis folk klarer å planlegge bryllup på 12 dager på "Brud i Blinde" skal vel jeg klare dette på tre måneder. 

 


Bridezilla... 

 

Store ballonger i bryllup

Publisert: 02.03.2013 @ 10:16 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Jeg er vanligvis ikke fan av ballonger i bryllup i fare for at det skal bli for "barnebursdag"-følelse, men etter å ha sett disse bildene av noen kjempeballonger har jeg begynt å vurdere det: 


Kilde

Enorme ballonger finner man til en rimelig penge på Ebay, og heluim får man kjøpt på blant annet Teknikmagasinet for de som har det i nærheten. Jeg synes disse kjempestore ballongene hadde vært fine. Om ikke i lokalet tror jeg de hadde vært veldig fine til bryllupsfotograferingen. 

Noen andre bilder som har fått meg til å endre litt mening angående ballonger i bryllup er disse fra Marta Stewart: 

Her har de teipet ballonger til gulvet i ulike høyder for å lage en dekorativ vegg. Jeg tror vi blir nødt til å gjøre dette på den ene siden av lokalet vårt som ikke er så veldig pent og kommer til å gi et kjipt baklys på alle bilder. Ballongene demper lyset litt uten å stenge det helt ute, samt at det blir en mer helhetlig bakgrunn. 

 

Hva synes du om ballonger i bryllup? 


Hvor lang tid tar en bryllupsgudstjeneste/vielse?

Publisert: 23.02.2013 @ 17:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Jeg sitter og planlegger bryllupet vårt i juni, og er litt usikker på hvor lang tid jeg skal beregne for gudstjenesten. Det er jo greit å vite når man skal skrive når kaffen begynner for de som ikke skal være med rett på middagen. Pluss at man skal jo rekke å ta bilder mellom vielsen og middagen. Jeg har vært med på gudstjenester i forbindelse med bryllup før, men jeg klarer ikke å huske om de er like lange som vanlige gudstjenester. De gudstjenestene jeg har vært på har tatt fra én time til ca en og en halv time så vidt jeg husker. 

På sidene til menigheten min leser jeg imidlertid at en vielse tar ca en halv time? (kilde

Kan dette stemme? En halv time hørtes så kort ut. Er det hele bryllupsgudstjenesten fra klokkene ringer til vi går ut som varer en halvtime i så fall, eller er det bare selve vielsen (det at man går frem og at man ber, sier ja, utveksler ringer osv.)? 


Sørkedalen kirke, sommer og vinter (Kilde: her og her)


Har dere noen erfaring med bryllupsgudstjenester? Hvor lang tid tar de ca?  

 

Hvordan gjøre et stort lokale mindre?

Publisert: 01.02.2013 @ 09:46 Kategori: Bryllup Kommentarer: 1

Jeg har som sagt bestemt meg for at bryllupet vårt skal være rimelig óg utrolig. Bryllupslokalet jeg har valgt er et atypisk bryllupslokale, og i tillegg til å være et kjempekult lokale er det rimeligere enn de andre alternativene jeg har sett på. Det er bare et lite luksusproblem. Lokalet er veldig stort. Det er kanskje ikke så stort om man skal ha 80-100 gjester, men gjestelisten vår hittil er 20 stk til middagen og ca 50 stk til kaffen.  

En venninne var med meg og så på lokalet her om dagen og vi kom fram til at hvis vi skulle ha en hestesko til middagen, kom det til å bli en bitteliten hestesko i et stort tomt lokale. Eventuelt et langbord i enden av et stort tomt lokale. Runde bord ble derfor best. Dette er egentlig greit ettersom de firkantede bordene som er der ikke akkurat skriker "bryllup". Selv med runde bord som tar en del plass er det fortsatt ganske tomt, så jeg har kommet på dette forslaget til en løsning: 

Jeg har delt opp lokalet i flere områder. Ett sofaområde der folk kan sitte og slappe av utover kvelden. Tre bord som vil være faste gjennom dagen og tre bord som kun vil være der under kaffe og kaker. Bar- og danseområdet nede til høyre vil bli åpnet etter kaffe og kaker når bordene blir ryddet bort. Nå er målene kun ca-mål og noe sier meg at det fortsatt vil være en god del plass til overs. Når kakebordet er ryddet bort tenkte jeg å ha noen aktiviteter som foosballtable eller liknende der det blir tomt. 

Hva tror dere? Har dere andre tips til å få et stort lokale til å virke litt mindre? 


Bryllupsinspirasjon

Publisert: 09.01.2013 @ 14:24 Kategori: Bryllup Kommentarer: 6

Jeg trenger slike vaser som på bildet. Si gjerne ifra om du vet om et sted jeg kan få dus blå vaser i forskjellige størrelser. Jeg liker også det uvanlige brudepikebildet nede til venstre.

Enkel "gjør det selv"-brudefrisyre

Publisert: 31.08.2012 @ 15:35 Kategori: Bryllup Kommentarer: 0

Jeg har vist denne før som en festfrisyre, men med riktig hårband kan denne frisyren også brukes til både brud og brudepiker. Denne ganger legger jeg ved en liten "steg for steg" anvisning på hvordan lage den.

Det er egentlig bare to steg: Sett hårbåndet over håret, stikk håret inn under hårbåndet på oversiden.

Man kan gjøre frisyren mindre formell ved å surre det litt løsere, eller man kan stramme det litt mer for en mer formell versjon. For å sikre frisyren mer kan man bruke hårnåler for å feste håret og hårbåndet rundt kanten.

 

Hårbåndet er herfra.

 

Jeg har funnet min brudekjole nummer 2 (eller mottakelseskjole om du vil)

Publisert: 07.07.2012 @ 21:32 Kategori: Bryllup Kommentarer: 1

Mens vi venter på skriftlig bekreftelse av dato for bryllupet fra kirken (iiiiiih!!!) har jeg funnet ut hvilken kjole jeg skal bytte til på kvelden av bryllupet.

I flere land er det vanlig å ha en annen kjole på kvelden under bryllupsfesten og i USA kalles dette gjerne "Reception dress" da bryllupsmottakelse heter wedding reception. For at ikke kjolen man skal bruke på kvelden skal høres ut som en reservekjole har jeg valgt å kalle den mottakelseskjole. Ganske så direkte oversatt.

Det blir fort litt tungt/varmt å ha selve brudekjolen på utover bryllupsfesten, pluss faren for at den blir ødelagt, så nå har jeg funnet en kjole jeg skal ha på meg på kvelden. Jeg har fått spørsmål fra flere lesere om tips til kjole man kan bytte til på kvelden, men jeg klarer alltid å glemme det. Framover mot bryllupet neste år skal jeg prøve å finne litt alternativer til mottakelseskjoler og tipse om de på bloggen.

Her er i hvert fall et utsnitt av min mottakelseskjole:

Litt risky å ha ferskenrosa mottakelseskjole, jeg ser den, men jeg håper å være den eneste på bryllupsfesten med slør, så satser på at alle skjønner at jeg fortsatt er bruden utpå kvelden, hehe.

 



 

Bryllupstre som gjestebok

Publisert: 20.06.2012 @ 12:40 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Etter at jeg leste om bryllupstre som gjestebok her har jeg vært frelst.

Istedenfor en gjestebok har man dette treet og stempelputer slik at hver gjest kan legge igjen et fingeravtrykk på treet. Ved siden av fingeravtrykket skriver man navnet sitt. Er det ikke nydelig?

 

Jeg har tegnet et eget til meg og Roar og i mangel på alternativer på epla.no, har jeg scannet det og lagt det ut til salg der for de som ikke vil tegne/male et selv. Jeg valgte å lage mitt enkelt uten for mye detaljer utover grenene.

PDF-filen finner du her:

http://epla.no/handlaget/produkter/512282/ 


Bilde av treet

Vårt skal rammes inn og henges i stuen etter bryllupet.

Hva synes du om et wedding tree istedenfor gjestebok?



Brudeveske eller ikke?

Publisert: 21.05.2012 @ 18:40 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Jeg sitter og planlegger og lurer på en ting: Trenger man en brudeveske? Kommer man til å bære så mye rundt på en veske selv? Og eventuelt hva skal man ha i vesken?

Veskene jeg har sett på er disse:


(Trykk på bildet for å komme til vesken)

Alle fra Heppo.no i forskjellige prisklasser. Så man trenger jo ikke ruinere seg for å kjøpe en brudeveske, men da kommer jo dilemmaet med om den passer til kjolen. Jeg måtte jo droppe drømmeskoene fordi de ikke passet til drømmekjolen.

Brudepikene skal ha kjoler i rosafargen "blushing", så hvis jeg skal ha veske burde jeg kanskje satse på en som matcher brudepikene? Da slipper jeg å stresse med å finne lik hvitfarge. Denne fra Etsy for 245 kroner var ganske søt:



 

Giftering: Gull eller Palladium?

Publisert: 03.05.2012 @ 21:26 Kategori: Bryllup Kommentarer: 2

Jeg sitter og ser på gifteringer, men lurer på hvilket materiale jeg skal velge til ringene. Jeg ser de fleste tilbyr gult og hvitt gull. Noen tilbyr også palladium og platina. Jeg har googlet litt og da fant jeg denne oversikten:

 

Guide fra Lamastone.no

 KarakterPrisPleie/service

Hvitt gull

Hvitt gull
Moderne
Forlovelsesringer og gifteringer i hvitt gull har blitt mer og mer vanlig og er i dag det materialet de fleste velger
Prisgunstig
Hvitt gull koster marginalt mer enn gult gull på grunn av rhodiumpletteringen
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbar metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Gull

Gull
Klassiskt
Gult gull er den tradisjonelt vanligste metallet i en forlovelsesring
Lavere pris
Gult gull er klart rimeligere enn platina og marginelt rimeligere enn hvitt gull
Mer vanlig / Enkelt
 • Mykt, formbart metall
 • Forvitrer over tid
 • Enkel å polere og reparere
 • Beholder glansen sin

Platina

Platina
Holdbart
Platina er det mest holdbare og reneste smykkemetallet, normalt 90-95% renhet
Dyrere
Platina er mer uvanlig enn gull og koster ca. seks ganger mer
Mer sjeldent / kostbart
 • Veldig hardt og uformbart metall
 • Forvitrer ikke
 • Vanskelig å polere samt reparere
 • Beholder glansen sin

Palladium

Palladium
Trendriktig
Et lett metall som den siste tiden har blitt veldig trendy. Passer godt ved tilvirkning av blant annet ringer og øredobber
Prisgunstig
Palladium er betydelig rimeligere enn platina og marginalt dyrere enn hvitt gull
Mer sjeldent / Middels
 • Hardt men lett metall
 • Den hvite fargen forandres ikke med tiden
 • Relativ enkel å polere og reparere

 

 

Jeg har alltid tenkt at bryllupsringene skulle være i hvitt gull på grunn av at gull er det tradisjonelle bryllupsring-materialet, men etter å ha lest litt om palladium har jeg blitt litt usikker. Gull er jo et ganske mykt metall og jeg er redd for at det skal bli stygt over tid. Palladium er hardere og holder visstnok fargen bra. I mine øyne er det viktigere at ringen holder "for evig" enn at det er gull.

På den andre siden så finner de jo gull i utgravninger fra over tusen år siden, så det kan jo virke som at gull holder seg "for evig" det også. Et alternativ kunne jo vært å velge 14 karat gull istedenfor 18 karat gull. Det er da mindre prosent gull (14 karat = 14/24 gull ca 60%, 18 karat = 18/24 gull 75%), men blir da hardere som i mine øyne er bra.

Gullprisene er imidlertid ganske høye og jeg lurer på om det kanskje kommer til å synke i verdi slik det gjerne blir etter store "topper" i gullprisene. Jeg kan godt tenke meg at den fortsatt er verdt noe når den arves bort, men det er kanskje bare jeg som tenker sånn som er helt opphengt i serier som "Auction kings" og "Dealers" der de ser på verdien av gamle smykker. Smykkene de vurderer der er jo også av en helt annen klasse enn det bryllupsringen min vil være i - men uansett.

Prisen på smykkene tror jeg blir det samme selv om palladium visstnok skal være marginalt dyrere enn hvitt gull.

 

Hva synes du? 18 karats hvitt gull, 14 karats hvitt gull eller Palladium?





Brudesko fra H&M?

Publisert: 29.03.2012 @ 20:28 Kategori: Bryllup Kommentarer: 7

Det kan virke som jeg er mer opptatt av skoene enn kjolen til bryllupet, men sannheten er at jeg allerede har funnet drømmekjolen, så jeg tenker ikke så mye på kjolen. Jeg har imidlertid enda ikke helt bestemt meg for hvilke sko jeg skal ha, så jeg klikket disse skoene hjem her om dagen:

Skoene er fra Hennes og Mauritz og kostet bare 129 kroner. Jeg synes ikke verken kjolen eller skoene trenger å være så dyre. Om det ikke blir disse skoene jeg har på meg hele bryllupsdagen, er det i hvert fall noen jeg kan bytte til om jeg blir sliten av høye heler.

 

Skoene får du tak i på H&M sine nettsider her.

Anderledes strømpebånd

Publisert: 17.03.2012 @ 17:59 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Fant disse strømpebåndene på Etsy og synes de var så fine. Hadde jeg ikke allerede kjøpt strømpebånd skulle jeg helt klart kjøpt et av disse. Kanskje jeg skal ha på to. Har hørt at det er noen som har ett som brudgommen kaster på samme måten som brudebuketten, og ett som blir igjen til bryllupskvelden.

 

Hva synes dere?

 

 

Trykk her for å komme til strømpebåndene.

 

(Legger for ordens skyld med et bilde av hvordan jeg ser for meg "vanlige" strømpebånd:


Sånn med strikk og bittesmå blonder vet du G.B. Klarte ikke forklare det i kommentarfeltet).

Bryllupskakebaketesting

Publisert: 11.03.2012 @ 14:23 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Forrige helg hadde jeg Helena på besøk og vi testet ut en potensiell bryllupskakeoppskrift.

Oppskriften fant jeg i bladet Kamille Mor og Barn og det er bakedronningen Manuela som står bak.

Helena gjorde halvparten:

Mens Oliver var mest opptatt av å smake:

Her ble resultatet:

Og smaken var ekstremt god!

Oppskriften finner du her: http://www.passionforbaking.com/blog/2011/04/22/bettycrocker-super-moist-chocolate-cake-copycat/  

 

 

Brudesko som ikke er hvite

Publisert: 08.03.2012 @ 16:11 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Jeg har akkurat bestemt meg for at istedenfor å styre og ordne med å få brudeskoene og brudekjolen til å bli helt lik hvitnyanse, skal jeg heller bruke et par som ikke er hvite. Jeg synes at sko i pasteller er helt lov selv om man er brud og resten av antrekket er hvitt.

Skoene jeg har valgt vil jeg holde hemmelig litt til, men de er kjøpt på Nelly for over et år siden og kan minne litt om en lavere versjon av disse:

Nelly
Shoes - Annie
Nelly Shoes kr 379

Bare i denne fargen:

Sugarfree Shoes - Sonia
Sugarfree Shoes kr 449 fra Nelly
(trykk på skoene for å komme til de)

 

Disse synes jeg også var fine:

Sugarfree Shoes - Sonia

 

Hva synes du om sko til bruden som ikke er hvite?



Bryllupskakefigurer i tre med en tvist

Publisert: 09.02.2012 @ 11:50 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8

Roar er jo ihuga Vålerenga-supporter, så da jeg fant denne kaketopperen tenkte jeg automatisk på oss:


(Med VIF-drakt da så klart)

Selv om Roar kanskje heller vil ha denne:

Den som unektelig passer best er jo denne:

Men spørs om det da blir en diskuteringssak. Kanskje vi ender opp med en slik på den store dagen:

...så da spørs det. Det var jo ikke helt slik jeg så for meg at bryllupskakefiguren vår skulle se ut.

 

Den ultimate brude-BH'en

Publisert: 18.01.2012 @ 08:38 Kategori: Bryllup Kommentarer: 10

Må bare tipse om denne geniale BH'en jeg har kjøpt meg til den store dagen (har bestemt meg for en stroppeløs kjole):

Jeg liker vanligvis ikke stroppeløse BHer, men denne holder seg (puppene) faktisk oppe. Ikke så mye som på Nelly.com sin modell:

Men så mye som en 70C kan holdes oppe.

BHen er fra Wonderbra og kan kjøpes på blant annet Ebay.com og Nelly.com (jeg valgte nelly, for der kan man enklere bytte størrelse om den ikke passer). Jeg får se om jeg manner jeg opp til å legge ut bilde av meg selv med BHen, men det er heller tvilsomt, hehe.

Den koster hele 499 kroner, men jeg synes det absolutt er verdt det om du slipper å bekymre deg over om alt er "på plass" gjennom dagen ved en stroppeløs kjole.

 

 

Dyr kjole og billigere alternativ

Publisert: 02.01.2012 @ 17:59 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Da jeg så den hvite kjolen Blake Lively hadde i en episode av Gossip Girl tenkte jeg "en sånn kjole må jeg ha - koste hva det koste vil". Det var før jeg fant ut at det var en Oscar de la Renta og langt unna mitt budsjett på noen som helst kjole.


(Trykk på bildet for å komme til kjolen)

Denne fra Three Little Words for 200 kroner kan være et alternativ. Med en kjole til den prisen har man jo råd til et helt ekstra bord med gjester.

 

Denne fra Floyd koster kr 999 i butikken, men kr 499 i nettbutikken og kan også være et alternativ.

Asos.com har også mange fine hvite maxi-kjoler om sommeren som man kan finne på Ebay stadig vekk.

 

 

Brud i Converse

Publisert: 30.12.2011 @ 21:03 Kategori: Bryllup Kommentarer: 1

Jeg synes denne kontrasten er så nydelig. Tenk å ha en overdådig prinsessekjole og på noen av brudebildene bytte til hvite Converse. Kanskje skifte til Converse på brudefesten etter en lang dag på høye hæler?

 

Brudesko til hagebryllup

Publisert: 29.12.2011 @ 10:06 Kategori: Bryllup Kommentarer: 0

Skal du ha hagebryllup kan det være greit med et ekstra par sko som du kan gå over gress med uten at hælen synker ned i jorden.

Nelly
Shoes - Patricia  Nelly
Shoes - Kimmi

Kilehæl er fine både for gjester og bruden selv, og man kan variere hælen ettersom hvor formelle man vil skoene skal være. Mange kilehæler kommer i hamp eller kork som de over, men man finner også sko med kledd hæl som den under.

Nelly
Shoes - Neela

Er du en ordentlig moteriktig brud kan du jo også velge noen sko med tykkere hæl som er veldig i vinden om dagen:

Nelly White Label - Ray

 

Hvilke sko synes du var finest? Kunne du valgt kilehæl eller såkalte "wedges" i ditt eget bryllup?

 



 

Trykk på bildene for å komme til skoene (annonsebaserte lenker) 

Rosa brudekjole?

Publisert: 14.12.2011 @ 09:25 Kategori: Bryllup Kommentarer: 9

Jeg er vanligvis av den tradisjonelle typen og kunne aldri tenkt meg en brudekjole i f.eks rødt. Ikke en gang sorte detaljer er noe jeg i det hele tatt har vurdert. Men etter en runde på Etsy og Ebay, så lurer jeg på om det kanskje kunne vært fint med noe annet enn hvitt like vel. En veldig lys rosa for eksempel?

 

Hva synes dere om rosa brudekjoler?

Brudepikekjoler på Nelly?

Publisert: 26.11.2011 @ 22:52 Kategori: Bryllup Kommentarer: 7

For at brudepikekjolene skal være litt mer gjenbruksvennlige enn om man kjøper de kun for bryllupet har jeg tittet litt på nettet etter kjoler som også kan brukes som brudepikekjoler.

Jeg ser for meg noe som dette:

Elise Ryan - Satin Chiffon Dress Little Mistress - Trim Draped Dress

Oneness - Longoria Mix Dress Rare Fashion - Chiffon Bandeau Dress

Nelly Trend - Chain Dress Nelly Eve - Julia Dress

 

Synes du disse kjolene kunne blitt brukt av bridesmaids?

 

Jeg har funnet drømmebrudekjolen, men jeg finner den ikke

Publisert: 16.11.2011 @ 10:24 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8

Jeg har funnet drømmekjolen! Men finner den ikke igjen i merkets kolleksjon, og butikkfinneren finner ingen butikker i Norge som har merket.

Ååå, jeg vil ha denne kjolen! Kanskje jeg kan prøve å få en skredder til å lage en som likner. Selv om det ikke blir det samme. Arg, det er så typisk at jeg blir forelsket i akkurat denne kjolen. Litt skummelt er det også at jeg ikke aner hva den koster om jeg så hadde funnet den. Jeg har også forelsket meg i en Vera Wang (dere ser kanskje at en av fanene mine er ebay), men med de prisene så kan jeg bare glemme den.

Kan ikke noen være så snille og sende meg denne kjolen i størrelse 36? *sukk* 

 

Like kjoler til bridesmaids?

Publisert: 14.11.2011 @ 10:02 Kategori: Bryllup Kommentarer: 6

Jeg har så lyst på en litt amerikansk vri i bryllupet der de aller nærmeste venninnene mine er "bridesmaids" og har matchende kjoler. Jeg tror det hadde blitt så fint på bildene og da fikk jeg liksom gjort litt ære på flere enn bare forloveren min. Men jeg lurer på om det er vanlig å gjøre i Norge. Og om det blir teit å "bestemme" at jentene skal ha like kjoler?

 

Kreativt tips til bordplasseringskart bryllup/dåp/konfirmasjon

Publisert: 13.10.2011 @ 13:42 Kategori: Bryllup Kommentarer: 6

Jeg må bare vise dere denne smarte måten å organisere bordplasseringene i bryllupet på som jeg fant på http://www.marthastewart.com/:

Dette er slike lapper man gjerne brukte i studietiden som ser ut som smale post-it-lapper. Man kan velge en egen farge for brudgommens familie, brudens familie og venner. Denne metoden fungerer både på små bord som ovenfor, men fungerer også fint for langbord eller hestesko.

Skal man ha en stor dåp eller konfirmasjon kan man bruke samme teknikk der for å organisere plassene.

Smart, hva?



En sølvskje som giftering?

Publisert: 24.08.2011 @ 08:38 Kategori: Bryllup Kommentarer: 12

Jeg har tittet litt rundt på gifteringer og har forelsket meg helt i noen som heter "spoon rings". Mest på grunn av historien bak ringene, som bare gjør dem enda nydeligere.

Skje-ringer ble til på 1600-tallet som gifteringer til tjenere som ikke hadde råd til dyre metaller. Tjenere stjal en sølvskje fra "mesteren" sin og fikk den bøyd til en giftering - noe som ofte førte til syv års straff om de ble tatt. Offeret som tjenerene gjorde for å gi sin elskede en ring i edelt metall skal være et symbol på en tidløs kjærlighetsgave.

Ok, litt rart at jeg synes det er romantisk og vakkert med stjeling, men det er en sølvskje. En liten sølvskje for å kunne gi kjærligheten i sitt liv en ring av edelt metall i en tid da slikt var forbeholdt overklassen.

 

 

 

I dag kan man jo heller se på det som kreativ gjenbruk, siden man strengt talt har råd til edelt metall og man ikke egentlig har stjålet en skje.

Jeg synes det var en litt morsom ide til meg og Roar. Litt fordi jeg synes de var fine og romantiske, og litt fordi den kunne symbolisert at vi giftet oss og stiftet familie før vi var helt "etablert". Roar vet ikke helt om han synes, men han har funnet en som han synes var "grei".

Hva synes dere?



Kate Middleton-inspirert kjole til bryllupsfesten?

Publisert: 30.07.2011 @ 16:11 Kategori: Bryllup Kommentarer: 4

Jeg har hørt om mange som bytter kjole til en enklere litt "mindre" kjole om man har bryllupsfest om kvelden for å slippe å ha på en stor og varm kjole. På Asos fant jeg en litt kortere versjon som minnet litt om Kate Middleton sin brudekjole:

Og her er orginalen:

Noen andre som ser likheten? Kunne du vurdert Asos-versjonen til bryllupsfesten?

 

P.s. Det er sikkert noen som kommer til å kommentere at det er sløsing av penger med to kjoler, men jeg har tross alt arvet brudekjolen min, så å vurdere og kjøpe en for noen hundrelapper til kvelden synes jeg ikke er verdens undergang. Synes vel egentlig ikke det er verdens undergang om folk som har brukt flere tusen på den ene brudekjolen kjøper en kjole nr. 2 heller, men det er jo min mening.



Vet du noe om dette (gamle?) brudesløret?

Publisert: 26.07.2011 @ 11:16 Kategori: Bryllup Kommentarer: 10


Edit: Skulle kanskje vært litt lenger fram, men.

Denne hodepynten med slør fant jeg på en bruktbutikk i Oslo, men vet nesten ikke noe om det. Hun som jobbet var på min alder og var veldig stresset, så jeg spurte ikke om hun visste det. 

Jeg har prøvd å lese meg litt opp om brudeslør og hodepynt på forskjellige bryllupssider, og trodde først at det var riktig gammelt etter at jeg leste at "I riktig gamle dager var det hodeplagget, og ikke kjolen, som skilte bruden fra de andre kvinnene i brudefølget" (bryllupsmagasinet.no). Men jeg vet ikke om dette kanskje kan være en del av 80-tallets overdådighet?

Har du noen anelse om når denne hodepynten kan være fra? Eventuelt hvor man kan finne det ut?



Brudekjolen min

Publisert: 24.07.2011 @ 10:53 Kategori: Bryllup Kommentarer: 18

Jeg har jo bestemt meg for å bruke mammas gamle brudekjole som er en herlig brudekjole fra 80-tallet. Noe som passer meg som planlegger å være en herlig brud fra 80-tallet (hoho).

Det er kun to venninner av meg som har sett kjolen, utenom de som har sett den på mamma for snart 25 år siden.

Nå skal jeg ikke legge ut hele kjolen her. Men den ser slik ut:



Vel, kanskje ikke akkurat sånn ut. Den har ikke lange ermer. Men puffer har den. Åh, for noen puffer. Jeg blir så GLAD av å ha den på meg. Jeg lover dere. Brudekjoler skulle blitt utlånt på resept mot dårlige dager.

Kjolen ser altså litt ut som Ariel sin brudekjole, pluss at det er broderier med perler på (det er jo litt slit å tegne slike detaljer, så det er jo forståelig at Ariel sin kjole ikke har det).

Her er en liten preview:

Jeg ser for meg at det sikkert er noen som mener den er litt "over the top" med puffene, men jeg elsker den!

Hva synes du?





Brudesko-bom

Publisert: 07.07.2011 @ 10:28 Kategori: Bryllup Kommentarer: 7

Etter litt overtalelse bestilte jeg hjem drømmeskoene til bryllupet. Det er jo tross alt fri frakt og retur, så jeg ville jo ikke tape noe på det. Skoene var bare enda finere i virkeligheten. Litt store, men ingen ting som ikke kunne fikses med noen halvsåler.

Det er bare et problem: De passer ikke kjolen :(


To forskjellige hvitfarger? Skeptiiisk


Men jeg er såå glad for at jeg prøvde, for jeg hadde sikkert angret kjempemye om jeg ikke gjorde det. For de er bare kjempenydelige.

Hva synes dere? Kan man ha forskjellige hvitfarger på kjole og sko? 

Litt mer pyntede brudesko som ikke henger igjen på 90-tallet

Publisert: 03.07.2011 @ 14:51 Kategori: Bryllup Kommentarer: 7

Jeg fikk kommentar om at de skoene jeg skrev om sist var litt enkle. Sånne sko som man liksom kan bruke på sommerfester og ikke nødvendigvis i sitt eget bryllup. Så nå har jeg lett fram noen litt penere sko, og jeg har også funnet mitt drømmepar (!).

Først noen som passer et sommerbryllup:

Sko Cellini 433106 White Sko Menbur Con/WhiteSko Wildflower Celeste

 

Kanskje noen i litt annen farge? Rødt som matcher brudebuketten eller "something blue"?

Sko Menbur Zapato Peep Toe Flor OttomanSko Menbur ChardinSko Menbur Clapp/Blue

 

Disse to parene sier jo bryllup og passer for de som ikke vil ha sløyfer og tyll:

Sko Menbur Zapato Novía PedreríaSko Menbur Vanesa/White

 

Så vil jeg bare tipse om disse som er på salg for 300 kr:

Sko Menbur Bailarina Con Rizado Y Lazo En Pala

Og til slutt... Drømmeskoene:

Sko - Menbur: Adela | Utsiden av skoen
Sko - Menbur: Adela | Nærbilde av skoen


Jeg var regelrett klar til å trykke "KJØP" før jeg så at de bare hadde igjen i str 37, og jeg er bare en 36... Why oh why?

 

Trykk på bildene for å komme til skoene. Både Brandos og Heppo har fri frakt og retur, så om man vil prøve de til kjolen taper man ikke noe på det.

 

Hvilke likte dere best? Var disse pyntede nok til bruden? :)

 



Kate Moss har giftet seg, er kjolen HOT or NOT?

Publisert: 02.07.2011 @ 12:02 Kategori: Bryllup Kommentarer: 25

Da har den 37 år gamle modellen giftet seg med sin rockeprins, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg angående kjolen hennes. Kjolen er designet av John Galliano og skal i følge kjendisjournalister "passe henne perfekt". Jeg synes imidlertid den fremhevet både magen og puppene hennes på en uheldig måte.

Flere bilder av kjolen finner dere her.

Hva synes dere? Hot or not?




Selge brudekjolen etter bryllupet?

Publisert: 25.06.2011 @ 11:15 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8

Jeg lurer på en ting: Er det vanlig å selge brudekjolen sin etter bryllupet?

For jeg har veldig lyst til å bruke mammas gamle brudekjole og jeg er så glad hun ikke har solgt den. Jeg har forstått det slik at farmor har sin brudekjole enda og jeg synes det er helt magisk å se brudekjoler i levende live som man har sett på gamle brudebilder.

Prinsesse Dianas brudekjole


Siden jeg ikke har hatt et bryllup enda vet jeg jo ikke helt hvorfor man egentlig tar vare på brudekjolen. Hvis det er for minnenes skyld selger man den da om man skiller seg? Er det for å kunne arve den videre? For jeg kan godt tenke meg å arve bort min til en eventuell datter eller nieser om jeg får det. Har man først brukt så mye tid og penger på en kjole er det jo sikkert litt sårt å kvitte seg med den.

På den annen side er det så utrolig mange brukte kjoler på finn.no. Og man har jo minnene selv om man blir kvitt kjolen.

Ville du solgt brudekjolen din etter bryllupet? Er det noen som vet hva som er vanligst?



Ris i bryllup farlig for fuglene?

Publisert: 23.06.2011 @ 16:12 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8




Riskasting er et av fruktbarhetsritualene som fra gammel tid har hørt med til et bryllup. Risen er frø som kan spire, og er derfor et symbol på kimen til nytt liv. Skikken antas å stamme fra det gamle Roma, der man i tillegg til ris eller korn også kastet dadler, nøtter og mynter etter de nygifte for å bane vei for lykke og gode krefter. Nå for tiden trer mange brudepar ut av kirkedøren i en skur av ris, men risen er ikke lenger uttrykk for et ønske om at de må få mange barn, men bare om en god fremtid. I Nord-Europa kom riskastingen først på moten på 1800-tallet. Risen er i likhet med bryllupskaken en rest av tidligere tiders rituelle handlinger ved brylluper: Både risen og kaken skulle sikre fruktbarhet og gi vern mot onde krefter som man mente drev sitt spill ved overgangen fra en status som ugift person til en status som gift. Mange andre skikker hadde samme formål: Ved å bære bruden over dørterskelen unngikk man at hun trådte ned i overgangen mellom sitt gamle og sitt nye liv, for det var i denne overgangsfasen at de onde kreftene ble antatt å være på ferde. I samme kategori finner vi skikken med å binde tomme hermetikkbokser etter brudeparets kjøretøy: Larmen skulle skremme vekk elendigheten.

http://illvit.no/spor-oss/hvorfor-kaster-man-ris-i-brylluper

 

Men er historien om at ris er farlig for fugler sann?

Dette fant jeg på et dansk disjusjonsforum som hadde lånt det av en dansk bryllupsside:

Myten om ris og fugle
Ris svulmer ganske rigtigt op, når de bliver våde. Men det gør alle mulige andre frø også, og det tager frøspisende fugles fordøjelsessystem naturligvis ikke mindste skade af.

Det interessante ved en myte som denne er egentlig ikke, hvordan den er opstået. Den kan såmænd være fundet på af hvem som helst. Det interessante er, at den er helt umulig at udrydde, selv om den er åbenbart grundløs.

Årsagen er at denne myte rummer nogle kvaliteter, der gør den meget velegnet til at cirkulere mellem mennesker.

1. Myten rummer et dramatisk billede (den eksploderende fugl), som gør den nem at huske.
2. Den er hurtig og nem at fortælle videre.
3. Man bliver mindet om den med mellemrum, fordi den er forbundet med en bestemt tilbagevendende begivenhed: bryllup.
4. Man udsender et signal om at være et hensynsfuldt menneske, når man fortæller denne myte videre.

Når en oplysning rummer alle disse elementer af "god historie", bør enhver skeptiker være på vagt. Oplysningen behøver ikke være usand, men den vil leve videre helt upåvirket af sandhedsværdien.

Det verste er at selv om jeg har lest på flere ulike steder nå, at det bare er en myte, så vil jeg uansett ikke bruke vanlig ris. Jeg har hørt noen som kaster havregryn - jeg håper ingen kaster havregryn på meg. Kaster du ris i bryllup?

Bobler eller ris i bryllupet?

Publisert: 22.06.2011 @ 17:57 Kategori: Bryllup Kommentarer: 13

Ja, da sitter jeg her og drømmer meg bort i bryllupsting igjen og jeg klarer ikke å bestemme meg. Når man går ut av kirken som nygifte er det jo tradisjon å kaste ris på brudeparet. Etter jeg så bryllupsbobler på Panduro har jeg imidlertid vært innstilt på bobler. Men nå fant jeg hjerteformet puffet ris som lukter kake ♥







Så hva synes dere? Bobler eller ris? 

Forskjellige bryllupskake-figurer

Publisert: 20.06.2011 @ 15:49 Kategori: Bryllup Kommentarer: 14

Jeg sitter og drømmer meg bort på Ebay og ser på figurer til å ha oppå bryllupskaken. Jeg hadde egentlig tenkt meg paret "Promise" fra Willow tree, men jeg har funnet en del andre fine og morsomme.

Her er den jeg har sett for meg:




Denne er litt meg og Roar:




Denne var orginal og elegant (med våre initialer istedenfor såklart):




Roar er jo Play Station-frelst:


(Men "Game Over"? Klisjeee)


Denne kunne jeg også tenkt meg:




Hvilken synes du var finest, eller ville du kanskje hatt det klassiske vanlige brudeparet i plast?  





Brudekjolen min

Publisert: 19.06.2011 @ 12:17 Kategori: Bryllup Kommentarer: 15

Jeg klarer jo så klart ikke vente med å vise litt av kjolene til jeg har bestemt meg. Her er litt av den jeg har i hus nå:

Det ble et ganske stort utsnitt, men føler uansett ikke jeg røper for mye på grunn av vinkelen og at det skarpe lyset "stjeler" litt av kjolen. Er det noen som vet hvordan man får ut rynkene den har fått? Tør ikke stryke det skjøre stoffet.

 

Jeg har så lyst til å vise dere en av brudekjolene

Publisert: 18.06.2011 @ 13:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 6

Jeg har allerede en brudekjole her hjemme jeg kan bruke, og så skal jeg prøve mamma sin brudekjole og nå har farmor sagt at jeg kan få prøve hennes. Jeg er mildt sagt i ekstase!

Roar har selvsagt ikke fått se noen av kjolene - verken bilder eller "in real life".

 

Samtale mellom meg og Roar her om dagen:

Julie: Roar, er du ikke litt nysgjerrig på brudekjolene en gang?

Roar: Jo, sånn som du griner i telefonen til Christina, så.

 

Hehe. Jeg grein ikke, men Roar hadde ikke noen bedre ord for det. "Sånn som gærne damer gjør i amerikanske filmer".

 

Uansett.

 

Roar leser ikke bloggen, men jeg vil jo ikke røpe kjolen til de gjestene som leser bloggen i tilfelle det blir den jeg velger til bryllupet. Jeg har sett litt rundt på brudeblogger, og mange viser en liten "prewiew". Så jeg lurer på om jeg kan gjøre det. Men jeg vet ikke hvor stort det kan være. Vil ikke bare vise litt av stoffet, fordi... Det er vanlig hvitt brudestoff, og da kunne jeg likesågodt latt være. Kanskje jeg kan vise broderiene øverst. Eller litt fra siden av kjolen. Jeg vil ikke vise skjørtet, for da ser man på en måte hele.

Er det i det hele tatt noen som vil se en prewiew på en av kjolene? Jeg skjønner jo at ikke alle kan være så gira som meg, hehe.

Pene brudesko som IKKE henger igjen på 90-tallet

Publisert: 14.06.2011 @ 19:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Jeg har jo vært nervøs for brudeskoene mine, ettersom jeg er kresen når det kommer til sko og det er så utrolig mange stygge sko i brudesalongene.

 

Sko | Brudesko - Ivory: AsisSko | Brudesko - Cellini: 436002 WhiteSko | Brudesko - Ivory: AnneliseSko | Brudesko - Ivory: Asta

 

"Heksesko" som jeg kalte de da jeg var yngre. Nittitallet ringte og ville ha brudeskoene sine tilbake.

Men det er jo bare tull at det ikke finnes pene brudesko. - Ikke er de så alt for dyre heller. Det er bare jeg som ikke har lett på de riktige stedene. Nettbutikker som er rene skobutikker har nemlig ofte en egen "brudesko"-avdeling der de har oppdatert vareutvalget siden 1992.

Her er noen av mine favoritter i tre forskjellige kategorier: Ballerinasko, Klassiske og Sandaler/åpne

Ballerina

Sko | Brudesko - Menbur: 3401 Off White Sko | Brudesko - Menbur: 03891 Off WhiteSko | Brudesko - Menbur: AliciaSko | Brudesko - Perfect: Elizabeth

Klassiske

Sko | Brudesko - Penelope: CoplaSko | Brudesko - Vagabond: MadeiraSko | Brudesko - Wildflower: CameliaSko | Brudesko - Menbur: Flandes

 

Åpne/sandaler

Sko | Brudesko - Perfect: KirstenSko | Brudesko - Menbur: 4207Sko | Brudesko - Menbur: 4205Sko | Brudesko - Menbur: 04198 Ivory

 

Og til slutt et par som er kule, men litt utenom det vanlige:

Sko | Brudesko - Wildflower: Cascada

 

Og et du bør spare til første natt som rette ektefolk?

Sko | Brudesko - Minna Parikka: Dahlia

 

Hvilet par er din favoritt?

P.s. Alle skoene er fra Brandos.no, men det er (uheldigvis?) ikke et sponset innlegg.

Reprise av potensielle brudesko

Publisert: 07.06.2011 @ 17:07 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Jeg vet jeg tidligere har skrevet om skoene, og siden jeg vurderte å bruke de som bryllupssko har jeg gjemt de unna i esken sin. I dag kom jeg til å tenke på dem igjen.

Jeg er veldig kresen på sko og jeg synes at mange av skoene de selger i brudesalonger er regelrett stygge, men problemet er jo at det er ikke sikkert at disse skoene passer til kjolen min. Disse skoene kostet jo under 500 kroner, og det er jo litt dumt å kjøpe en kjole for noen tusen bare for å passe disse? Men jeg er mer redd for å ikke finne et par sko jeg liker enn en kjole. Arg, luksusproblem...



Drømmer meg bort i brudekjoler

Publisert: 05.06.2011 @ 18:33 Kategori: Bryllup Kommentarer: 17

Det beste med å være forlovet er å planlegge ting til bryllupet. Jeg vurderer å kjøpe brudekjolen på nettet fra USA. Mye å spare på det, og det er jo så mange nydelige å finne.

Jeg har forelsket meg litt i den nede til venstre.

Hvilken synes du er finest?



"Vil du gifte deg med meg?"

Publisert: 04.06.2011 @ 11:18 Kategori: Bryllup Kommentarer: 50

I går hadde Roar fått Olivers bestemor til å være barnevakt og planlagt "noe vi skulle". Han ville ikke røpe hva eller hvor. Til min overraskelse kjørte han ned til Røa-banen. Der skulle han "sjekke badeforholdene" i kulpen, men tok meg heller med til stedet der vi hadde en av våre første dater. Det er en felt stamme nær en liten foss der solen skinner gjennom trærne. Etter en romantisk tur i skogen med gode minner tok han meg med på restaurant, men først tok han mot til seg og ga meg en liten boks sammen med et stort spørsmål.

Så når Oliver våknet i dag kunne jeg hviske til han

"Mamma og pappa skal gifte seg"