hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Dåp

Bordpynt dåp

Publisert: 01.09.2017 @ 14:10 Kategori: Dåp Kommentarer: 1

For å slippe et pengesluk på dåpspynt valgte jeg i tillegg til vimplene å implementere ting tvillingene allerede hadde inn i pynten. Sammen med pom-poms, ble borddekorasjonene dermed ulike leker bortover bordene: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Borddekoren i dåpen kunne dermed lekes med av barna som var gjester, så de slo to fluer i en smekk. Trefigurene er forøvrig fra Søstene Grene, og kaninene er nattlamper fra Flying Tiger. 

 

#dåp #bordpynt #dåpspynt #mamma #baby #barn

Servietter til dåpen: Sløyfer

Publisert: 31.08.2017 @ 19:54 Kategori: Dåp Kommentarer: 2

Jeg stusset lenge på hvordan jeg skulle brette serviettene i dåpen til tvillingene. Roar mente at ingen kom til å bry seg, og det kan så være, men folk hadde nok kanskje lagt merke til det om de ikke var brettet i det minste. Jeg endte til slutt opp med noen servietter brettet som sløyfer: 

SAMSUNG CSC

Det var relativt enkel bretting, men tok lang nok tid når man skulle brette over 30 stk. Slik ble fremgangsmåten: 

Først la jeg serviettene midt oppå hverandre. Så samlet jeg en og en fold mellom fingrene, og knøt til slutt et silkebånd rundt, med knuten på baksiden. 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #servietter #serviettbretting #dåpspynt #mamma #baby #barn

Guttene i dåpskjolene sine

Publisert: 30.08.2017 @ 19:27 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Guttene hadde disse strikkede dåpskjolene fra Oliprik (sponset) som jeg bare elsker og noen nydelige heklede luer laget av tante Veronica: 

SAMSUNG CSC
Ikke alltid så lett å ta bilder av to babyer som smiler samtidig, si! 

De hadde også noen kjempesøte heklede dåpssko. En perfekt blanding av kjøpt og hjemmelaget spør du meg. 

 

#dåp #dåpskjole #baby #barn #mamma #tvillinger

Bordkort dåp: Håndlaget med tekstiltape

Publisert: 29.08.2017 @ 19:18 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Slik ble bordkortene jeg laget til dåpen: 

SAMSUNG CSC

Bordkortene er hvite, doble bordkort fra Søstrene Grene og tekstiltape i ulike farger. Vi hadde vimpler som en del av dåpspynten, så jeg tok igjen dette på bordkortene. Dette virket som en god idé helt til jeg måtte klippe ut én og en bitteliten trekant og lime på X antall bordkort. Jeg begynte med fire vimpelflagg, men gikk fort over på bare tre. 

SAMSUNG CSC

Her er vimplene og litt av dåpspynten i bakgrunnen: 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #dåpspynt #bordkort #baby #barn #mamma

Billige dåpskjoler på nett med god kvalitet

Publisert: 14.07.2017 @ 19:36 Kategori: Dåp Kommentarer: 3

SAMSUNG CSC
 

Dåpskjolene til guttene er i hus, og jeg bare vise dere dem! Jeg fant de på Oliprik.no og var kjempespent på kvaliteten ettersom de var så billige (bare 399 kroner). Kvaliteten er det imidlertid ingen ting å si på, og jeg er såå fornøyd! Dåpskjolene jeg har valgt er strikket øverst, og vanlig tøy på skjørt-delen, og hele dåpskjolen er i 100% bomull. 

De kommer med hvite bånd, men jeg vurderer å bytte de ut i hver sin pastellfarge i turkis eller gammelblå til guttene slik at de skiller seg litt fra hverandre, selv om jeg liker den helhvite stilen. 

SAMSUNG CSC
 

Bak har de knepping og sløyfe for enklere påkledning:

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
dåpshenger

 

Sømmen er velgjort og stoffet i god kvalitet. Den strikkede delen har akkurat nok detaljer for min smak. Og helt fantastisk at disse til sammen kostet mindre enn dåpsdressen til Oliver (!). 

Kjolen(e) finnes her: https://www.oliprik.no/esbjerg-cd53.html 

Så nå henger de i oppbevaringsposen klar til dåp i august: 

 

Hva synes du? Har du noe erfaring med rimeligere dåpskjoler? 

//Sponset

P.s. Husk å regne med toll og moms med sendinger fra utlandet. Man slipper å betale dansk moms når man bestiller til Norge, slik at det ikke blir dobbel moms. 

#Oliprik #dåpskjole #dåp #baby #barn #mamma #mammablogg

Nye dåpsinvitasjoner fra Babykort.no

Publisert: 06.07.2017 @ 18:38 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Etter fadesen med dåpsinvitasjonene fra Foto Knudsen har vi nå fått bestilt og mottatt nye invitasjoner. Jeg ville egentlig ikke ha blå invitasjoner, men etter å ha saumfart designarkivene til nesten alle norske leverandører av dåpsinvitasjoner på nett, var det Babykort.no som hadde det likeste designet som de jeg hadde satt sammen selv, så vi landet på dem. De har en blågrønn farge, så helt babyblått ble det ikke. Slik ser designmalen ut: 

 

Kortene har veldig god kvalitet, og er absolutt i en slik matt finish man forventer av dåpsinvitasjoner man bestiller. Fargene er fine (ikke fullt så lyse som på bildet mitt som ble tatt utendørs), og de sendte med 3 ekstra kort i tilfelle, samt noen ekstra konvolutter. Dette er gull i tilfelle noen av invitasjonene skulle ha en flekk, man skriver feil på en konvolutt eller rett og slett bare vil ta vare på et par invitasjoner til babyboken. 

Alt i alt er vi veldig fornøyd :) 

 

#dåp #baby #dåpsinvitasjon #mamma 

Ønskeliste dåp (gutt) der gjestene kan fylle ut hva de har kjøpt

Publisert: 05.07.2017 @ 18:27 Kategori: Dåp Kommentarer: 1

Da har jeg satt sammen en ønskeliste, eller liste med gavetips til guttene. Til bryllup har man gjerne gavelister der gjestene kan notere hva de har kjøpt slik at man slipper at folk kjøper dobbelt, men jeg har enda ikke sett noe liknende for dåp. Før nå! Minegavelister.no lar en lage ønskelister med link og kommentarfelt. Her er ting fra ønskelisten til guttene: 

 

Listen inneholder blant annet Tripp Trapp stol og Newborn set, speiderkniv, villsauskinn, barnehagesekk, gyngehest, termos og ramme med plass til 12 månedlige bilder det første året. Mye av tingene er saker som de kan bruke på turene våre på Kolsåstoppen og i årene fremover. Og slik ser det ut på Minegavelister.no

 

Smart, hva? 

(Til familie som lurer på link til vår liste, vil den deles for venner på Facebook slik at ikke andre kan kommentere)

 

#dåp #ønskeliste #baby #barn #mamma #mammablogg 

Fotoknudsen erfaringer: IKKE bestill dåpsinvitasjoner herfra

Publisert: 29.06.2017 @ 18:28 Kategori: Dåp Kommentarer: 9

Det er sjeldent jeg bruker bloggen for å spre negativ omtale, men jeg må bare advare andre mot å bestille dåpsinvitasjoner (eller noen slags invitasjoner?) fra Fotoknudsen.

Jeg hadde egne design forhåndslaget, og skulle bare bestille print av disse. For å sørge for at de ble fine, og slik invitasjoner skal være istedenfor bilder, gikk jeg derfor inn på kategorien DÅPSINVITASJONER på nettsidene til Fotoknudsen. Her var det selvsagt dyrere enn med bilder - noe jeg forventet når det var snakk om invitasjoner. Invitasjoner er jo mye tykkere, og ikke minst penere - de skal jo tross alt sendes ut til hele slekten, ikke sant? 

Alt går fint, og jeg velger "ensidig invitasjon", samt betaler ekstra for matt finish (dere vet - sånn matt finish som dåpsinvitasjoner man bestiller har?). 

Vel, dette er det jeg fikk i posten: 


Forsiden (med baksiden som skinner gjennom det tynnne papiret)


Baksiden (med forsiden som skinner gjennom det tynnne papiret)
 

Papiret er kjempetynt, og det er masse reklame på baksiden. 

Jeg ringer derfor Fotoknudsen og sier at jeg må ha fått feil. Jeg bestilte dåpsinvitasjoner og har tydeligvis fått fotokopier sier jeg. "Ååh, nei, det er fordi du har valgt ensidig invitasjon det" sier kundebehandleren på telefonen. "Hæ?? Jeg har ikke fått noen advarsler underveis i bestillingen om at hvis jeg velger ensidige kort, så kommer det på kjempedårlig kvalitet med masse reklame bak?" sier jeg litt irritert. "Det står jo 'enkle fotokort' på valget" kontrer kundebehandleren. "FotoKORT, ja. Ikke bildekopier - og dårlige sådan, med masse reklame bak. Jeg kan jo ikke sende ut dette?". Kundebehandleren prøver å overbevise meg om at det er mange som liker det sånn, og bare snakk om smak og behag om man liker nesten gjennomsiktige invitasjoner med Fujifim-reklame bak. Til slutt blir vi enige om at han skal sende meg en returetikett og at jeg skal få tilbake pengene mine. 

Det høres jo kanskje fint og flott ut? Men å få tilbake pengene hjelper jo ikke på at jeg nå har ventet i over en uke på denne mislykkede bestillingen, og nå må betale for hasteordre et annet sted. Pluss tid og reisevei på å vente på levering og hente på nærmeste postkontor.  

Så mitt tips er: Ikke bestill fra Fotoknudsen. Bare bestill fra et annet sted med en gang, og spar deg bryet. 

 

Dagens utblåsning... 

 

#dåp #mamma #mammablogg #fotoknudsen #baby

Dåpsdato i boks!

Publisert: 20.06.2017 @ 18:15 Kategori: Dåp Kommentarer: 1

Da var dåpsdatoen i boks og bekreftet av kirken!

Dåpsdagen blir den 27. august ♥

SAMSUNG CSC
 

Det blir ingen kjempe-fest, men vi kommer til å be den nærmeste familien, inkludert onkler, tanter, kusiner og fettere av både meg og Roar, så vi blir rundt 50 stykker til sammen. Vi har ikke fått bekreftet om menighetshuset er ledig enda, men vi finner alltids et ledig lokale i nærheten. 

Nå gleder jeg meg til planleggingen! Jeg synes dåpsplanlegging og bryllupsplanlegging er så morsomt, og prøver å gjøre så mye jeg kan selv.

Her kan du lese mer om planleggingen av Olivers dåp (samt noe av tvillingenes dåp), og på bryllupsbloggen jeg og noen venninner skriver, Gjørdetselv-bryllup, kan du lese om DIY-tips til bryllupet.

Så håper jeg dere tåler litt dåpsspam gjennom sommeren ;) 

 

#dåp #tvillinger #baby #mamma

Gratis dåpsinvitasjons-design som man kan skrive ut

Publisert: 11.06.2017 @ 10:34 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Vil bare tipse om denne siden jeg kom over med gratis dåpsinvitasjoner som man kan tilpasse og skrive ut selv: https://www.greetingsisland.com/invitations/baptism-and-christening

Her er noen eksempler jeg har laget med bilde av guttene og gamle bilder av Oliver (trykk på bildene for å få de større): 

  

De har også invitasjoner uten bilde-felt om man ikke ønsker dette, og man kan også bestille ferdige kort og få de tilsendt. Man kan også endre teksten til å passe navnedagsfest istedenfor disse veldig "kristne" formuleringene. Designene i seg selv passer jo gjerne både dåp- og navnedager. 

Fine, ikke sant? 

 

#dåp #baby #mamma

Dåp i annen kirke enn den man sokner til?

Publisert: 05.06.2017 @ 11:47 Kategori: Dåp Kommentarer: 1

I helgen har vi planlagt litt rundt dåpen til guttene. Begge fetterne mine på mammas side har også fått barn denne våren, og de har allerede satt dato, så vi prøver å få til helgen før- eller etter slik at oldeforeldre slipper to turer. 

Så kommer dilemmaet: Vi sokner til en "moderne" kirke, men bor fysisk nærmere en mer tradisjonell kirke. I Bærum er de ganske åpne for å døpe i en annen kirke enn den man sokner til, men enkelte av kirkene i Bærum, som Haslum og Tanum, har stor pågang og enkelte datoer er reservert de som tilhører menigheten. Både jeg og Roar foretrekker litt eldre kirker. Så da må vi velge om vi skal bytte kirke, eller døpe i kirken vi tilhører. 


Tradisjonell eller morderne? 

Hva mener du? Støtte kirken man sokner til, eller bytte til en kirke man synes er penere? 

 

#kirke #dåp #baby #mamma #mammablogg

Strikket dåpskjole på nett

Publisert: 05.04.2017 @ 18:28 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Da Oliver ble døpt hadde han dåpsdress, men jeg drømte en periode om en strikket dåpskjole. Til tvillingene har jeg derfor lett litt etter nettopp strikkede dåpskjoler. Dette er stedene jeg har funnet alternativer: 

- Finn.no (søk: strikket dåpskjole) 

Finn.no er ofte første stopp når jeg skal kjøpe ting. Jeg elsker kupp, og elsker gjenbruk, så Finn.no er midt i blinken. Tenk å være litt mer miljøvennlig samtidig som man sparer penger? Blir vel ikke stort bedre enn det. Likevel skulle jeg gjerne hatt ganske like dåpskjoler til tvillingene. De trenger ikke være helt like, men lik farge/lengde er ønskelig. De fleste av kjolene jeg fant da jeg søkte var heller ikke brukt, så de ligger på full håndlaget-pris. 


Skjemdump Finn.no, søk "strikket dåpskjole"

 

- Epla.no (søk: heklet dåpskjole) 

Skal man først kjøpe håndlaget er jo Epla.no et "must" å sjekke. Der kan man finne hjemmestrikket og -heklet babytøy, og støtte hobbystrikkere landet over. Heia hjemmestrikkere! Det var ikke så mange kjoler å velge mellom på strikkede dåpskjoler. Jeg fant noen heklede, men ingen som slo meg helt av stolen. 


Skjermdump Epla.no, søk "heklet dåpskjole" 
 

- Oliprik.dk, rimelige dåpskjoler

Til slutt fant jeg en side med en masse flotte dåpskjoler til veldig gode priser - og selv om det ikke er håndstrikket fant jeg er nyyydelig dåpskjole med strikket overdel: 


Bilder av Esbjerg dåpskjole

Er den ikke fantastisk? Og noe av det beste: Den koster bare kr 399,-! Så denne er offisielt på innkjøpslisten til tvillingene når den tid kommer :) 

 

Hva foretrekker du til guttebabyer? Dåpskjole eller dåpsdress? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#dåp #dåpskjole #hjemmestrikk #mamma #mammablogg

Endelig ferdig med takkekortene

Publisert: 14.09.2010 @ 12:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 5

Til slutt fikk jeg til noen takkekort jeg kan være stolt av. Det ble ganske dyrt på grunn av at jeg først betalte for takkekortene fra fotoknudsen og deretter betalte 8 kr (!) pr hvite kort, men det var verdt det!

Her er resultatet:


Jeg skrev også dato ved fotavtrykket 

Inni skrev jeg:

Kjære <navn>

Tusen takk for <gave> Oliver fikk i anledning sin dåp den 5 september 2010.

Hilsen Oliver, Roar og Julie

Faddere og de som bidro med penger og hjelp til å arrangere dåpen fikk en ekstra takk og hilsen.


Inspirasjonen fant jeg her.

Hva synes dere? :)

Tekst til takkekort dåp - jeg trenger hjelp

Publisert: 13.09.2010 @ 10:18 Kategori: Dåp Kommentarer: 4

Etter gode tips har jeg bestemt meg for å klippe ut bildet fra de takkekortene jeg har, og lime på et annet kort, med selvvalgt tekst.

Jeg fant denne teksten på et nettsted der man får tips til begivenheter som bryllup, konfirmasjon og dåp: 

Tusen takk for oppmerksomheten i anledning <barnets navn> dåp den <dato>.

Hilsen <foreldrenes navn>


Edit:
Jeg tror jeg skriver det for hånd og takker for hver enkelt gave (Tusen takk for sølvsmykket Oliver fikk i anledning sin dåp den 5. september). Kanskje litt mer personlig å motta?

Mamma mente også at man ikke trengte å hilse fra Oliver, bare nevne han i teksten, siden han er så liten at han ikke kan hilse og si takk.


Hva tror dere?Noen av gavene vi skal takke for

Takkekort for hånd

Publisert: 12.09.2010 @ 16:53 Kategori: Dåp Kommentarer: 5
Åh, som jeg angrer på at jeg ikke betalte litt mer for takkekort med selvvalgt tekst istedenfor denne faste teksten. Ikke nok at det ikke ble veldig pent når jeg skrev på hvem det er fra, men det er jo ingenting på kortet som sier dåp. Vurderer sterkt å bestille på nytt.Noen forslag på hva jeg kan gjøre? Jeg vil ikke sende ut disse :/

Takkekort-fotoshoot (sensurert)

Publisert: 08.09.2010 @ 10:30 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Vi har hatt en liten fotoshoot i stuen for å bruke på takkekortene til dåpen. Jeg ville egentlig ha på han dåpsdressen, men den og dåpsluen er full av pudder og babysikkel og jeg har ikke tålmodighet til å vente til den er ferdig vasket/tørket, så da ble det nakenshoot.

Siden nettet er fullt av skumle folk, måtte jeg kutte bildene litt. Jeg har bestilt både takkekort og en plakat av ett av bildene som skal rammes inn og henges i stua. Gleder meg så til det kommer i posten!

Oliver i dåpsdressen sin

Publisert: 07.09.2010 @ 07:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 1


Dette er det beste bildet av Oliver i dåpsdressen sin. Håper noen andre har tatt noen bedre.

Dåpsmaten

Publisert: 06.09.2010 @ 14:22 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
Her er noen bilder av tapasen vi hadde i dåpen:

Her var menyen:
- Lakseruller
- Kalkunruller med curry
- Spanske kjøttboller
- Italiensk pølse
- Taco minitubs
- Gravlaks med sennepssaus
- Spansk spekepølse og pølsespyd
- Pastasalat
- Potetsalat
- Eggerøre
- Grønn salat (med valgfrie melonkuler, tomat, oliven osv.)
- Diverse dressinger

Alt sammen laget av meg, svigermor og pappaen min, med litt hjelp fra fetteren min Snorre og Roar :)
Stikkord:

Dåpsgaver

Publisert: 05.09.2010 @ 19:40 Kategori: Dåp Kommentarer: 2
Her er et bilde av gavebordet til Oliver:
Han fikk så utrolig mye fint! 

Noe av det han fikk var:
- Bestikk
- Sølvskje med inngravering
- Klær
- Skrin
- Eventyrbøker
- Album
- Hellekniv
- Smykker
- Tinntallerkner, der én med gravering
- Innrammet bilde
- Penger 

Og jeg har hørt rykter om at det ligger en vognbag til dåpsbarnet i Narvik.

Pluss at hadde det ikke vært for hjelpen fra pappa og svigermor, pluss pengebidrag fra samtlige av Olivers besteforeldre hadde vi ikke hatt mulighet til å ha dåp, så det var kjempesnilt og en gave som i hvert fall jeg var veldig takknemmelig for. 
Stikkord:

Dåpen vel overstått - ønsker meg bilder

Publisert: 05.09.2010 @ 19:04 Kategori: Dåp Kommentarer: 0
Da var dåpen vel overstått og vi kan puste ut. Oliver har endelig roet seg etter å ha vært overtrøtt som få etter all oppmerksomheten og kun en liten høneblund. Han har enda ikke sovet mer, så blir nok en lang lur etterpå.

Kameraet mitt er elendig. Noe som er så kjedelig, for hadde jeg hatt et bedre kamera hadde vi fått masse fine bilder. Det ser ut som alle bildene mine er blitt tatt med et mobiltelefonkamera.

Til alle som har tatt bilder i dåpen: Det hadde vært kjempehyggelig om jeg kunne fått bilder. Legger ikke ut den fulle privatmailen min her, men det er "julie.<etternavnet mitt>@live.no".

Her er i hvert fall ett av bildene tatt med mitt kamera:


Roar, meg, fadder Snorre, Oliver og presten som døpte Oliver.

Stikkord:

Dagen før den store (dåps)dagen

Publisert: 04.09.2010 @ 14:36 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
Nå er dåpforberedelsene i full gang. Bordene dekket vi i går, og nå bidrar hele gjengen til å få maten klar. Både Anita (svigermor), min pappa, Snorre (min fetter og Olivers fadder) og Roar bidrar.


Bordene ferdigdekket
 
Og litt av maten før pynten kom på:


Kalkunwraps med curry og ruccola

Dåpsønskeliste

Publisert: 03.09.2010 @ 12:54 Kategori: Dåp Kommentarer: 7
Det er mange som lurer på hva vi ønsker oss til dåpen. Jeg har ikke tenk noe på at man må ønske seg noe, men her har jeg funnet en liten liste:

- Gyngeelg og lære-og-gå-vogn fra Ikea- Dunpose- Eventyrbøker- Servise- Lammeskinn- Barnebibel- Bøyle til tripp-trapp stol


Hva er det vanlig å gi guttebarn i dåpsgave? Kan man ønske seg ullklær, eller må det være noe som varer hele barndommen/kan arves til egne barn/varer hele livet?

Bordkort til dåpen

Publisert: 29.08.2010 @ 11:50 Kategori: Dåp Kommentarer: 8
Nå har jeg klippet ut bordkortene, så nå mangler jeg bare å få skrevet ut navnene, stemple fotspor-hull og lime navnene på. Slik blir de:
Godkjent?

Pakke i posten: Spesiallaget dåpspynt

Publisert: 23.08.2010 @ 16:33 Kategori: Dåp Kommentarer: 1
I dag fikk vi vimpelrekken som Ida Linn bak bloggen Put it in a box har sydd. Jeg er kjempefornøyd!Måtte låne et bilde fra http://putitinabox.blogspot.com/ siden bildeopplasteren krangler.

Vimpelrekken skal brukes som pynt i dåpen og står til det grønne temaet


Hun hadde også laget et kjempesøtt kort til Oliver som jeg legger inn bilde av senere :)

Dåp: faddere vs. gudforeldre

Publisert: 22.08.2010 @ 18:20 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Roar har vært så smart å spørre alle fadderne om de vil være gudforeldre. Noen tenker kanskje (som Roar): Hva er forskjellen på faddere og gudforeldre? Siden Roar ikke forstod det når jeg forklarte det til han har jeg lett opp noen definisjoner: 

Fadder: Sjølve fadderansvaret handlar om trusopplæringa til barnet, ikkje om andre forhold. Det er ei ære å verte spurt om å vere fadder. Mange gonger vil fadrane tilhøyre den nære familien og representere ulike generasjonar. For andre er det naturleg å velje vener av familien. Nedre aldersgrense er 15 år, og fadrane må enten vere medlemar av Den norske kyrkja eller eit kyrkjesamfunn som ikkje forkastar barnedåp. Den døypte skal ha minst to, og høgst seks fadrar.

Gudfar: mann som bærer et barn til dåpen, mannlig fadder.

Luefadder: ein fadder som tek av dåpslua før dåpen, enten i kyrkjebenken eller ved døypefonten.

Gudforeldre og luefadder er eldre skikker, som ikke er like vanlige i dag.


Siden en gudfar/gudmor er den som skal bære dåpsbarnet til dåpsfontenen, er Roars definisjoner er lite problem, fordi vi har bestemt at det er meg eller Roar som skal bære Oliver. Vi kunne uansett ikke hatt fire personer som bærer han opp samtidig, så jeg vet ikke hvordan han hadde tenkt til å løse det.

Jeg fikk helt sjokk når Roars farmor så på det som en selvfølge at søsteren til Roar skulle bære Oliver opp til døpefonten siden han hadde bedt henne være gudmor og ikke fadder, og fortalte hvor mye hun hadde gledet seg til at Veronica skulle bære Oliver i kirken. Jeg følte meg kjempeslem som måtte "nedgradere" samtlige gudforeldre til faddere, siden det er jeg eller Roar som hele tiden bærer Oliver.Dåpsbarnet og rotepappaen


Visste du forskjellen på gudforeldre og faddere?
Kilder: http://kirken.no/ og ordbok http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=for%F8vrig&ordbok=begge&s=n&alfabet=n&renset=j
Stikkord:

Brettet servietter til dåpen

Publisert: 18.08.2010 @ 16:26 Kategori: Dåp Kommentarer: 3

Jeg rakk å brette 24 servietter før jeg gikk tom for silkebånd. Bretting av servietter er kjedelig. Hehe.


P.S. Fikk spørsmål om hvordan jeg brettet de, så slik gjorde jeg det (klarte å blande fargene i tegningen, men): 

Dåpsdress og -sko bestilt

Publisert: 02.08.2010 @ 17:22 Kategori: Dåp Kommentarer: 2

Der det er hjerterom er det... dåpslokale?

Publisert: 23.06.2010 @ 20:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Nå har jeg sendt dåpsinvitasjoner til tanter og onkler av meg og Roar. Jeg har også bestemt meg for tapasmeny og gleder meg masse. Prøvde å ringe kirken en million ganger i dag og i går for å finne ut om de har tallerkner og glass i festlokalet, men ble bare satt over til sentralbordet for kirkene i Oslo. De skryter av telefontid til klokken to, men "personen du prøver å nå har gått for dagen" allerede klokken ett.

Dåpsmaten på anbud?

Publisert: 17.06.2010 @ 16:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 2


Jeg vet ikke om det er nok kjennskap rundt http://www.mittoppdrag.no/ enda til å få noen gode tilbud, men antar at det er verdt en sjanse. Det mest aktuelle tilbudet jeg har funnet på egen hånd med den beste maten og prisen hittil er et cateringfirma som gjør jobben for 180 kr per pers. Fast pris, ikke forhandlet.

Så får vi se om mittoppdrag.no klarer å hente inn noen bedre tilbud enn det jeg har funnet selv.

Har du prøvd mittoppdrag.no, mittanbud.no eller liknende?


Meterpris på silkebånd og serviettbretting til dåpen

Publisert: 16.06.2010 @ 16:24 Kategori: Dåp Kommentarer: 3I dag har jeg lært at silkebånd helst kjøpes i hele ruller på 5 eller 10 meter, og ikke metervis. Med 16 kroner meteren blir det raskt dyrere når man betaler per meter og ikke 40-50 kroner rullen.

Her er den brettingen jeg tror jeg skal ha i dåpen:
Godkjent? Noen andre forslag?

 


P.S. Fikk spørsmål om hvordan jeg brettet de, så slik gjorde jeg det (klarte å blande fargene i tegningen, men):Dåpsinvitasjon og sniktitt på dekorasjonen

Publisert: 11.06.2010 @ 19:19 Kategori: Dåp Kommentarer: 4


Jeg laget en invitasjon på dataen istedenfor å kjøpe ferdige. Siden jeg laget den i Picasa, kunne jeg ikke flette dokumentene og sette inn navnene automatisk, så navnene skrev jeg på for hånd etter jeg hadde skrevet de ut. Siden vi allerede har bestemt oss for å være litt utradisjonelle ved å ha dåpsdress, har vi også valgt å ha grønn pynt.

Kirke og dåpslokale booket - hvem ber man?

Publisert: 03.06.2010 @ 19:44 Kategori: Dåp Kommentarer: 10
Yes! Jeg ringte kirken i dag og var så heldig å få både dåpen og kirkens festlokale på den datoen jeg ønsket. Det var kjempedelig! Jeg står bare igjen med et dilemma. I festlokalet har vi plass til rundt 40 stykker. Bare familien min er 40 stykker. Hvis jeg ber alle de jeg hadde planlagt, og de faktisk kommer, er det plutselig rundt 20 stykker uten sitteplass.

En annen faktor som gjør det vanskelig er at jeg har så god kontakt med én av fetterene mine, og siden han er enebarn skulle han være "onkel" for min. Han var på besøk hos meg når jeg tok graviditetstesten og var der til å se mitt gladsjokkede ansikt. Men jeg kan jo ikke be fetteren min, og ikke tante som er moren hans? Og jeg kan jo ikke be én tante, uten å be alle?

Hvis jeg endrer lokale må jeg ut med rundt fem ganger så mye i leie, pluss at vi må kjøre til lokalet fra kirken. Ingen andre av lokalene i gangavstand fra kirken er ledige.


Så spørsmålet mitt er dette:

Hvem ber man egentlig i dåp?

Alle kan selvfølgelig komme i kirken, men det er middagen jeg sliter med å få til.

Tråkker jeg noen på tærne om jeg bare ber Olivers onkler og tanter, besteforeldre, oldeforeldre, fadderne og mine to nærmeste venninner med følge til middagen?  Dåpsbarnet
Stikkord:

Dåpslokalet er opptatt og Oliver er ikke nyfødt lenger

Publisert: 29.05.2010 @ 16:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
Åh, jeg er så dum som ikke ordnet dette før Oliver kom. Nå er jo selvsagt lokalet opptatt alle helger som det passer for oss å ha dåpen. Den eneste helgen de har ledig er helgen da begge besteforeldreparene til Oliver er utenlands, så det er uaktuelt å ha det da.

What to do? Noen som vet om festlokaler på Oslo vest?


Oliver har også vokst fra str 50 i klær. Så nå er han en størrelse 56. Store gutten min ♥


Mamma har gått opp til str M og Oliver har gått opp til str 56. Her vokser vi både i bredden og i høyden.

Ik! Dåp! Hva må jeg ha i orden?

Publisert: 27.05.2010 @ 20:46 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
Nå har jeg sendt mail til samfunnshuset og spurt om de har noen søndager ledig i september. Så tenkte jeg å ringe kirken i morgen (feil rekkefølge? Føler meg grønn).

På sammfunnshuset er det ikke så dyrt å leie (maks 3300 kr, men jeg har spurt om det som koster 1500 kr) og der er det kjøkken. Så om jeg ikke får lån av bank/familie, så kan jeg prøve å få til et spleiselag ved at vi har en slags "tapas" der f.eks. noen tar med ris, noen tar med kjøttboller og så videre.

Med en gang datoen er i boks må jeg få sendt ut invitasjoner.

...så står jeg fast. Lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer? Pynt? Lager man den selv?


Misforstå meg rett
Jeg har arrangert masse fester, men der var liksom folk fornøyde så lenge jeg fikset et eget utested/vip-område med billig alkohol og et kult tema. Så var det jo litt ekstra effekter som invitasjoner trykket på visittkort og egne stempler i døren. Noe sier meg at en dåp må arrangeres på en annen måte.


Jeg har bestemt meg for en ting, da. På festen etter kirken skal Oliver ha dåpsdress. Vet ikke helt med selve dåpen i kirken. I kirken er det jo vanlig å ha dåpskjole.

Som sagt: lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer?Stikkord:

Dåpskjole vs. dåpsdress

Publisert: 24.05.2010 @ 15:14 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Jeg sitter og idémyldrer litt angående dåpen til Oliver.

Her er noen av planene hittil:
- Vi skal døpe han i kirken
- Jeg ønsker å be all nærmeste slekt (mine/Roars foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter m/familie. Stefars familie inkludert).
- Jeg vil også ha med de nærmeste vennene mine (to-tre stykk etter graviditeten. Neida. Joda.)
- Jeg har lyst til å ha middag på lokale etter kirken (om jeg får lån i banken. Tjener jo ikke all verdens. Jeg forstod det sånn på pappa at jeg kanskje kunne spørre slekt om et lite lån. Håper ihvertfall det ordner seg).
- Har allerede fått noen som har meldt seg frivillig til å bake kake, så det blir kake og kaffe.

Men det er en ting jeg ikke klarer å bestemme meg for:

Dåpskjole eller dåpsdress?


Jeg synes det er så tøft med dåpsdress, men det er jo ikke så tradisjonelt som dåpskjole?

Det var snakk om å arve en dåpskjole, men tror ikke den ble funnet.

Hva synes dere? Dåpskjole eller dåpsdress?