Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Dåp

Strikket dåpskjole på nett

Publisert: 05.04.2017 @ 18:28 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Da Oliver ble døpt hadde han dåpsdress, men jeg drømte en periode om en strikket dåpskjole. Til tvillingene har jeg derfor lett litt etter nettopp strikkede dåpskjoler. Dette er stedene jeg har funnet alternativer: 

- Finn.no (søk: strikket dåpskjole) 

Finn.no er ofte første stopp når jeg skal kjøpe ting. Jeg elsker kupp, og elsker gjenbruk, så Finn.no er midt i blinken. Tenk å være litt mer miljøvennlig samtidig som man sparer penger? Blir vel ikke stort bedre enn det. Likevel skulle jeg gjerne hatt ganske like dåpskjoler til tvillingene. De trenger ikke være helt like, men lik farge/lengde er ønskelig. De fleste av kjolene jeg fant da jeg søkte var heller ikke brukt, så de ligger på full håndlaget-pris. 


Skjemdump Finn.no, søk "strikket dåpskjole"

 

- Epla.no (søk: heklet dåpskjole) 

Skal man først kjøpe håndlaget er jo Epla.no et "must" å sjekke. Der kan man finne hjemmestrikket og -heklet babytøy, og støtte hobbystrikkere landet over. Heia hjemmestrikkere! Det var ikke så mange kjoler å velge mellom på strikkede dåpskjoler. Jeg fant noen heklede, men ingen som slo meg helt av stolen. 


Skjermdump Epla.no, søk "heklet dåpskjole" 
 

- Oliprik.dk, rimelige dåpskjoler

Til slutt fant jeg en side med en masse flotte dåpskjoler til veldig gode priser - og selv om det ikke er håndstrikket fant jeg er nyyydelig dåpskjole med strikket overdel: 


Bilder av Esbjerg dåpskjole

Er den ikke fantastisk? Og noe av det beste: Den koster bare kr 399,-! Så denne er offisielt på innkjøpslisten til tvillingene når den tid kommer :) 

 

Hva foretrekker du til guttebabyer? Dåpskjole eller dåpsdress? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#dåp #dåpskjole #hjemmestrikk #mamma #mammablogg

Endelig ferdig med takkekortene

Publisert: 14.09.2010 @ 12:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 5

Til slutt fikk jeg til noen takkekort jeg kan være stolt av. Det ble ganske dyrt på grunn av at jeg først betalte for takkekortene fra fotoknudsen og deretter betalte 8 kr (!) pr hvite kort, men det var verdt det!

Her er resultatet:


Jeg skrev også dato ved fotavtrykket 

Inni skrev jeg:

Kjære <navn>

Tusen takk for <gave> Oliver fikk i anledning sin dåp den 5 september 2010.

Hilsen Oliver, Roar og Julie

Faddere og de som bidro med penger og hjelp til å arrangere dåpen fikk en ekstra takk og hilsen.


Inspirasjonen fant jeg her.

Hva synes dere? :)

Tekst til takkekort dåp - jeg trenger hjelp

Publisert: 13.09.2010 @ 10:18 Kategori: Dåp Kommentarer: 4

Etter gode tips har jeg bestemt meg for å klippe ut bildet fra de takkekortene jeg har, og lime på et annet kort, med selvvalgt tekst.

Jeg fant denne teksten på et nettsted der man får tips til begivenheter som bryllup, konfirmasjon og dåp: 

Tusen takk for oppmerksomheten i anledning <barnets navn> dåp den <dato>.

Hilsen <foreldrenes navn>


Edit:
Jeg tror jeg skriver det for hånd og takker for hver enkelt gave (Tusen takk for sølvsmykket Oliver fikk i anledning sin dåp den 5. september). Kanskje litt mer personlig å motta?

Mamma mente også at man ikke trengte å hilse fra Oliver, bare nevne han i teksten, siden han er så liten at han ikke kan hilse og si takk.


Hva tror dere?Noen av gavene vi skal takke for

Takkekort for hånd

Publisert: 12.09.2010 @ 16:53 Kategori: Dåp Kommentarer: 5
Åh, som jeg angrer på at jeg ikke betalte litt mer for takkekort med selvvalgt tekst istedenfor denne faste teksten. Ikke nok at det ikke ble veldig pent når jeg skrev på hvem det er fra, men det er jo ingenting på kortet som sier dåp. Vurderer sterkt å bestille på nytt.Noen forslag på hva jeg kan gjøre? Jeg vil ikke sende ut disse :/

Takkekort-fotoshoot (sensurert)

Publisert: 08.09.2010 @ 10:30 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Vi har hatt en liten fotoshoot i stuen for å bruke på takkekortene til dåpen. Jeg ville egentlig ha på han dåpsdressen, men den og dåpsluen er full av pudder og babysikkel og jeg har ikke tålmodighet til å vente til den er ferdig vasket/tørket, så da ble det nakenshoot.

Siden nettet er fullt av skumle folk, måtte jeg kutte bildene litt. Jeg har bestilt både takkekort og en plakat av ett av bildene som skal rammes inn og henges i stua. Gleder meg så til det kommer i posten!

Oliver i dåpsdressen sin

Publisert: 07.09.2010 @ 07:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 1


Dette er det beste bildet av Oliver i dåpsdressen sin. Håper noen andre har tatt noen bedre.

Dåpsmaten

Publisert: 06.09.2010 @ 14:22 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
Her er noen bilder av tapasen vi hadde i dåpen:

Her var menyen:
- Lakseruller
- Kalkunruller med curry
- Spanske kjøttboller
- Italiensk pølse
- Taco minitubs
- Gravlaks med sennepssaus
- Spansk spekepølse og pølsespyd
- Pastasalat
- Potetsalat
- Eggerøre
- Grønn salat (med valgfrie melonkuler, tomat, oliven osv.)
- Diverse dressinger

Alt sammen laget av meg, svigermor og pappaen min, med litt hjelp fra fetteren min Snorre og Roar :)
Stikkord:

Dåpsgaver

Publisert: 05.09.2010 @ 19:40 Kategori: Dåp Kommentarer: 2
Her er et bilde av gavebordet til Oliver:
Han fikk så utrolig mye fint! 

Noe av det han fikk var:
- Bestikk
- Sølvskje med inngravering
- Klær
- Skrin
- Eventyrbøker
- Album
- Hellekniv
- Smykker
- Tinntallerkner, der én med gravering
- Innrammet bilde
- Penger 

Og jeg har hørt rykter om at det ligger en vognbag til dåpsbarnet i Narvik.

Pluss at hadde det ikke vært for hjelpen fra pappa og svigermor, pluss pengebidrag fra samtlige av Olivers besteforeldre hadde vi ikke hatt mulighet til å ha dåp, så det var kjempesnilt og en gave som i hvert fall jeg var veldig takknemmelig for. 
Stikkord:

Dåpen vel overstått - ønsker meg bilder

Publisert: 05.09.2010 @ 19:04 Kategori: Dåp Kommentarer: 0
Da var dåpen vel overstått og vi kan puste ut. Oliver har endelig roet seg etter å ha vært overtrøtt som få etter all oppmerksomheten og kun en liten høneblund. Han har enda ikke sovet mer, så blir nok en lang lur etterpå.

Kameraet mitt er elendig. Noe som er så kjedelig, for hadde jeg hatt et bedre kamera hadde vi fått masse fine bilder. Det ser ut som alle bildene mine er blitt tatt med et mobiltelefonkamera.

Til alle som har tatt bilder i dåpen: Det hadde vært kjempehyggelig om jeg kunne fått bilder. Legger ikke ut den fulle privatmailen min her, men det er "julie.<etternavnet mitt>@live.no".

Her er i hvert fall ett av bildene tatt med mitt kamera:


Roar, meg, fadder Snorre, Oliver og presten som døpte Oliver.

Stikkord:

Dagen før den store (dåps)dagen

Publisert: 04.09.2010 @ 14:36 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
Nå er dåpforberedelsene i full gang. Bordene dekket vi i går, og nå bidrar hele gjengen til å få maten klar. Både Anita (svigermor), min pappa, Snorre (min fetter og Olivers fadder) og Roar bidrar.


Bordene ferdigdekket
 
Og litt av maten før pynten kom på:


Kalkunwraps med curry og ruccola

Dåpsønskeliste

Publisert: 03.09.2010 @ 12:54 Kategori: Dåp Kommentarer: 7
Det er mange som lurer på hva vi ønsker oss til dåpen. Jeg har ikke tenk noe på at man må ønske seg noe, men her har jeg funnet en liten liste:

- Gyngeelg og lære-og-gå-vogn fra Ikea- Dunpose- Eventyrbøker- Servise- Lammeskinn- Barnebibel- Bøyle til tripp-trapp stol


Hva er det vanlig å gi guttebarn i dåpsgave? Kan man ønske seg ullklær, eller må det være noe som varer hele barndommen/kan arves til egne barn/varer hele livet?

Bordkort til dåpen

Publisert: 29.08.2010 @ 11:50 Kategori: Dåp Kommentarer: 8
Nå har jeg klippet ut bordkortene, så nå mangler jeg bare å få skrevet ut navnene, stemple fotspor-hull og lime navnene på. Slik blir de:
Godkjent?

Pakke i posten: Spesiallaget dåpspynt

Publisert: 23.08.2010 @ 16:33 Kategori: Dåp Kommentarer: 1
I dag fikk vi vimpelrekken som Ida Linn bak bloggen Put it in a box har sydd. Jeg er kjempefornøyd!Måtte låne et bilde fra http://putitinabox.blogspot.com/ siden bildeopplasteren krangler.

Vimpelrekken skal brukes som pynt i dåpen og står til det grønne temaet


Hun hadde også laget et kjempesøtt kort til Oliver som jeg legger inn bilde av senere :)

Dåp: faddere vs. gudforeldre

Publisert: 22.08.2010 @ 18:20 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Roar har vært så smart å spørre alle fadderne om de vil være gudforeldre. Noen tenker kanskje (som Roar): Hva er forskjellen på faddere og gudforeldre? Siden Roar ikke forstod det når jeg forklarte det til han har jeg lett opp noen definisjoner: 

Fadder: Sjølve fadderansvaret handlar om trusopplæringa til barnet, ikkje om andre forhold. Det er ei ære å verte spurt om å vere fadder. Mange gonger vil fadrane tilhøyre den nære familien og representere ulike generasjonar. For andre er det naturleg å velje vener av familien. Nedre aldersgrense er 15 år, og fadrane må enten vere medlemar av Den norske kyrkja eller eit kyrkjesamfunn som ikkje forkastar barnedåp. Den døypte skal ha minst to, og høgst seks fadrar.

Gudfar: mann som bærer et barn til dåpen, mannlig fadder.

Luefadder: ein fadder som tek av dåpslua før dåpen, enten i kyrkjebenken eller ved døypefonten.

Gudforeldre og luefadder er eldre skikker, som ikke er like vanlige i dag.


Siden en gudfar/gudmor er den som skal bære dåpsbarnet til dåpsfontenen, er Roars definisjoner er lite problem, fordi vi har bestemt at det er meg eller Roar som skal bære Oliver. Vi kunne uansett ikke hatt fire personer som bærer han opp samtidig, så jeg vet ikke hvordan han hadde tenkt til å løse det.

Jeg fikk helt sjokk når Roars farmor så på det som en selvfølge at søsteren til Roar skulle bære Oliver opp til døpefonten siden han hadde bedt henne være gudmor og ikke fadder, og fortalte hvor mye hun hadde gledet seg til at Veronica skulle bære Oliver i kirken. Jeg følte meg kjempeslem som måtte "nedgradere" samtlige gudforeldre til faddere, siden det er jeg eller Roar som hele tiden bærer Oliver.Dåpsbarnet og rotepappaen


Visste du forskjellen på gudforeldre og faddere?
Kilder: http://kirken.no/ og ordbok http://www.dokpro.uio.no/perl/ordboksoek/ordbok.cgi?OPP=for%F8vrig&ordbok=begge&s=n&alfabet=n&renset=j
Stikkord:

Brettet servietter til dåpen

Publisert: 18.08.2010 @ 16:26 Kategori: Dåp Kommentarer: 3

Jeg rakk å brette 24 servietter før jeg gikk tom for silkebånd. Bretting av servietter er kjedelig. Hehe.


P.S. Fikk spørsmål om hvordan jeg brettet de, så slik gjorde jeg det (klarte å blande fargene i tegningen, men): 

Dåpsdress og -sko bestilt

Publisert: 02.08.2010 @ 17:22 Kategori: Dåp Kommentarer: 2

Der det er hjerterom er det... dåpslokale?

Publisert: 23.06.2010 @ 20:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Nå har jeg sendt dåpsinvitasjoner til tanter og onkler av meg og Roar. Jeg har også bestemt meg for tapasmeny og gleder meg masse. Prøvde å ringe kirken en million ganger i dag og i går for å finne ut om de har tallerkner og glass i festlokalet, men ble bare satt over til sentralbordet for kirkene i Oslo. De skryter av telefontid til klokken to, men "personen du prøver å nå har gått for dagen" allerede klokken ett.

Dåpsmaten på anbud?

Publisert: 17.06.2010 @ 16:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 2


Jeg vet ikke om det er nok kjennskap rundt http://www.mittoppdrag.no/ enda til å få noen gode tilbud, men antar at det er verdt en sjanse. Det mest aktuelle tilbudet jeg har funnet på egen hånd med den beste maten og prisen hittil er et cateringfirma som gjør jobben for 180 kr per pers. Fast pris, ikke forhandlet.

Så får vi se om mittoppdrag.no klarer å hente inn noen bedre tilbud enn det jeg har funnet selv.

Har du prøvd mittoppdrag.no, mittanbud.no eller liknende?


Meterpris på silkebånd og serviettbretting til dåpen

Publisert: 16.06.2010 @ 16:24 Kategori: Dåp Kommentarer: 3I dag har jeg lært at silkebånd helst kjøpes i hele ruller på 5 eller 10 meter, og ikke metervis. Med 16 kroner meteren blir det raskt dyrere når man betaler per meter og ikke 40-50 kroner rullen.

Her er den brettingen jeg tror jeg skal ha i dåpen:
Godkjent? Noen andre forslag?

 


P.S. Fikk spørsmål om hvordan jeg brettet de, så slik gjorde jeg det (klarte å blande fargene i tegningen, men):Dåpsinvitasjon og sniktitt på dekorasjonen

Publisert: 11.06.2010 @ 19:19 Kategori: Dåp Kommentarer: 4


Jeg laget en invitasjon på dataen istedenfor å kjøpe ferdige. Siden jeg laget den i Picasa, kunne jeg ikke flette dokumentene og sette inn navnene automatisk, så navnene skrev jeg på for hånd etter jeg hadde skrevet de ut. Siden vi allerede har bestemt oss for å være litt utradisjonelle ved å ha dåpsdress, har vi også valgt å ha grønn pynt.

Kirke og dåpslokale booket - hvem ber man?

Publisert: 03.06.2010 @ 19:44 Kategori: Dåp Kommentarer: 10
Yes! Jeg ringte kirken i dag og var så heldig å få både dåpen og kirkens festlokale på den datoen jeg ønsket. Det var kjempedelig! Jeg står bare igjen med et dilemma. I festlokalet har vi plass til rundt 40 stykker. Bare familien min er 40 stykker. Hvis jeg ber alle de jeg hadde planlagt, og de faktisk kommer, er det plutselig rundt 20 stykker uten sitteplass.

En annen faktor som gjør det vanskelig er at jeg har så god kontakt med én av fetterene mine, og siden han er enebarn skulle han være "onkel" for min. Han var på besøk hos meg når jeg tok graviditetstesten og var der til å se mitt gladsjokkede ansikt. Men jeg kan jo ikke be fetteren min, og ikke tante som er moren hans? Og jeg kan jo ikke be én tante, uten å be alle?

Hvis jeg endrer lokale må jeg ut med rundt fem ganger så mye i leie, pluss at vi må kjøre til lokalet fra kirken. Ingen andre av lokalene i gangavstand fra kirken er ledige.


Så spørsmålet mitt er dette:

Hvem ber man egentlig i dåp?

Alle kan selvfølgelig komme i kirken, men det er middagen jeg sliter med å få til.

Tråkker jeg noen på tærne om jeg bare ber Olivers onkler og tanter, besteforeldre, oldeforeldre, fadderne og mine to nærmeste venninner med følge til middagen?  Dåpsbarnet
Stikkord:

Dåpslokalet er opptatt og Oliver er ikke nyfødt lenger

Publisert: 29.05.2010 @ 16:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
Åh, jeg er så dum som ikke ordnet dette før Oliver kom. Nå er jo selvsagt lokalet opptatt alle helger som det passer for oss å ha dåpen. Den eneste helgen de har ledig er helgen da begge besteforeldreparene til Oliver er utenlands, så det er uaktuelt å ha det da.

What to do? Noen som vet om festlokaler på Oslo vest?


Oliver har også vokst fra str 50 i klær. Så nå er han en størrelse 56. Store gutten min ♥


Mamma har gått opp til str M og Oliver har gått opp til str 56. Her vokser vi både i bredden og i høyden.

Ik! Dåp! Hva må jeg ha i orden?

Publisert: 27.05.2010 @ 20:46 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
Nå har jeg sendt mail til samfunnshuset og spurt om de har noen søndager ledig i september. Så tenkte jeg å ringe kirken i morgen (feil rekkefølge? Føler meg grønn).

På sammfunnshuset er det ikke så dyrt å leie (maks 3300 kr, men jeg har spurt om det som koster 1500 kr) og der er det kjøkken. Så om jeg ikke får lån av bank/familie, så kan jeg prøve å få til et spleiselag ved at vi har en slags "tapas" der f.eks. noen tar med ris, noen tar med kjøttboller og så videre.

Med en gang datoen er i boks må jeg få sendt ut invitasjoner.

...så står jeg fast. Lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer? Pynt? Lager man den selv?


Misforstå meg rett
Jeg har arrangert masse fester, men der var liksom folk fornøyde så lenge jeg fikset et eget utested/vip-område med billig alkohol og et kult tema. Så var det jo litt ekstra effekter som invitasjoner trykket på visittkort og egne stempler i døren. Noe sier meg at en dåp må arrangeres på en annen måte.


Jeg har bestemt meg for en ting, da. På festen etter kirken skal Oliver ha dåpsdress. Vet ikke helt med selve dåpen i kirken. I kirken er det jo vanlig å ha dåpskjole.

Som sagt: lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer?Stikkord:

Dåpskjole vs. dåpsdress

Publisert: 24.05.2010 @ 15:14 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Jeg sitter og idémyldrer litt angående dåpen til Oliver.

Her er noen av planene hittil:
- Vi skal døpe han i kirken
- Jeg ønsker å be all nærmeste slekt (mine/Roars foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter m/familie. Stefars familie inkludert).
- Jeg vil også ha med de nærmeste vennene mine (to-tre stykk etter graviditeten. Neida. Joda.)
- Jeg har lyst til å ha middag på lokale etter kirken (om jeg får lån i banken. Tjener jo ikke all verdens. Jeg forstod det sånn på pappa at jeg kanskje kunne spørre slekt om et lite lån. Håper ihvertfall det ordner seg).
- Har allerede fått noen som har meldt seg frivillig til å bake kake, så det blir kake og kaffe.

Men det er en ting jeg ikke klarer å bestemme meg for:

Dåpskjole eller dåpsdress?


Jeg synes det er så tøft med dåpsdress, men det er jo ikke så tradisjonelt som dåpskjole?

Det var snakk om å arve en dåpskjole, men tror ikke den ble funnet.

Hva synes dere? Dåpskjole eller dåpsdress?

hits