hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Fødselsforberedelser

Det siste gravidbildet

Publisert: 18.05.2017 @ 16:09 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 9

Det har vært stille på bloggen av en enkel grunn: jeg har blitt mamma til tvillinger! Her er det aller siste gravidbildet, tatt da jeg lå inne til induksjon på Ullevål.


 

Bilde av de små kommer når mor kommer seg ;)

#gravid #fødsel #mamma

Babyene er fortsatt i magen

Publisert: 10.05.2017 @ 12:57 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Jepp. Ingen forandring enda. Har vært inne på kontroll og siden CTG'en så bra ut får de bli der inne enda litt til. Jeg skal inn igjen til enda en CTG i løpet av uken for sikkerhetsskyld, men alt tyder på at de kan bli inne til neste uke. Neste uke er uke 37 - så da er de ikke lengre premature! Nå som jeg har kommet så langt håper jeg på å ha de inne til da, og at vi kanskje slipper noen av "startproblemene" premature kan ha. 


Rutinert CTG'er

 

Ingen babyer enda

Publisert: 03.05.2017 @ 19:26 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 0

Etter nesten fem timer på Ullevål i går ble det til slutt ingen babyer. Jeg kom først inn til blodtrykk og ultralyd, så var det rett på CTG for å sjekke aktivitet og fosterlyd.

Ferdig med første runde på CTG var de fortsatt ikke helt sikre på om de ville sende meg hjem av sikkerheten til den minste. Jeg ble derfor sendt på "lunsj" i håp om at han minste skulle kvikne litt til etter mat og hvile.


Utsikten min store deler av dagen
 

Etter mat og hvile ble jeg koblet på igjen. De første målingene var ikke tipp topp, så de ville gjerne ha meg koblet til enda litt til. Dagen ble deretter fylt med "dette ser jo bra ut dette!" og "hmm... Jeg tror kanskje ikke du kommer til å bli sendt hjem i dag..." om hverandre. 


Spennende tirsdagsaktivitet... 


Etter noen timer og litt av og på fra jordmødre og lege fikk jeg til slutt dra hjem igjen. Litt rar situasjon. En del av meg hadde jo innstilt meg på at de skulle komme i går basert på tilveksten og aktivitetsnivået til den minste, men like vel føltes det som jeg "vant" en uke til. Hvis de blir født nå må jeg jo mest sannsynlig bli på sykehuset til midten av mai uansett, som hadde vært uke 37 av svangerskapet. 

Så da får vi se neste uke, hvis ikke det skjer noe av seg selv innen da :) 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg

Fødebagen (til babyene)

Publisert: 19.04.2017 @ 17:18 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 0

Jeg har tidligere skrevet om innholdet i fødebagen til mor. Fikk ikke med alt på bildet, så her er noe av det jeg har pakket til babyene i den berømte "fødebaggen", eller sykehusbagen: 

SAMSUNG CSC

Kort oppsummert: 
- Hjemreiseantrekk til babyene (Begge ytterdressene er faktisk arvet. Den ene er en fleecedress fra HM som jeg vil gjette er kjøpt en gang på 90-tallet så vidt jeg kan se, som vi har arvet av min tante, og den andre er dressen Oliver brukte da han var mindre. Arvetøy er gøy!)
- Bamser som lukter mamma og pappa (vi har hatt dem med oss i sengen siden de ble kjøpt)
- Ekstra skift til babyene

Endinger siden sist
- Har med litt ekstra klær til babyene. Hvis de kommer før uke 37 må vi med stor sannsynlighet bli der noen uker ekstra til de er "full term". Jeg synes det er hyggelig med egne klær, og ikke bare de man låner på sykehuset. 
- Har ikke med bleier siden man får dette på sykehuset/barselhotellet
- Tar ikke med babypledd - dette får man uansett låne på sykehuset. Dette får eventuelt Roar komme med hvis babyene kommer mye tidligere enn uke 36/37. 

 

Vurderer forøvrig å pakke med PC som en del av "siste liten"-oppakningen. Vet forøvrig ikke om jeg rekker å i det hele tatt åpne den med to som kommer. Med Oliver hadde jeg tid - og tror faktisk Roar kom med den dag 2 eller noe på barselhotellet for Oliver sov jo nesten bare hele tiden. Jeg tenker at det kanskje kan være greit med muligheten om man skulle få noe tid til overs? 

Noe mer man bør tenke på til de små? 

 

#gravid #mamma #mammablogg #fødebagen 

Fødebagen (til mor)

Publisert: 15.04.2017 @ 18:02 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Her om dagen hadde jeg så mye kynnere at jeg tenkte at "nå skjer det" - så jeg pakket fødebagen for sikkerhetsskyld. Heldigvis kom ikke tvillingene enda, men dette er det jeg har pakket med i sykehusbagen: 

SAMSUNG CSC

Kort oppsummert: 
- Ammevennlige klær
- Amme-BH og ammeinnlegg
- Toalettmappe og leppepomade
- Bæresele/-sjal 
- Litt proviant 
- Kamera og lader 

 

Ting jeg ikke har med, som jeg hadde med sist
- Eget toalettpapir (som om jeg hadde kjent forskjell) 
- Blader og lektyre (som om jeg hadde hatt tid) 
- Varm brus (som om de ikke har brus på Ullevål) 
- iPod (knis, tenk at vi hadde separat mp3-spiller før Spotify)
- Notatblokk og penn (wft? Why?)

Ting jeg har med denne gangen som jeg ikke hadde med sist: 
- Fragmin (fordi jeg er et spesielt lite snøflak som trenger blodfortynnende etter fødsel) 
- Briller (i tilfelle linser blir noe herk) 
- Bæresele (sier bare "kengurumetoden") 
- Hold-in truse (fordi jeg tror det hadde vært digg for pløsemagen)

 

Jeg tror jeg skriver et eget innlegg om hva jeg har med til babyene. Siden vi mest sannsynlig må være der noen uker i tilfelle de kommer før uke 37, har jeg med bittelitt mer til dem denne gang. 

Noe jeg har glemt? 

 

#mamma #fødebagen #gravid 

Bytte fødeplass og sykehus under graviditeten?

Publisert: 14.03.2017 @ 18:44 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Har du fått tildelt fødeplass, men angrer deg og vil bytte? Kanskje har du flyttet, eller noe annet har gjort at du ønsker å bytte fødested? Her er min historie om da jeg ville bytte fødeplass. 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Da jeg fant ut at jeg var gravid valgte jeg Bærum Sykehus som fødeplass. Vi fikk innvilget fødeplass og alt var fryd og gammen - helt til vi fikk vite at det var to der inne. Det at det er to er det ikke noe galt med, men Bærum Sykehus har ingen prematuravdeling. Tvillinger kommer gjerne 2-3 uker før ordinær termin, og hvis de ikke har kommet innen uke 38 blir man satt i gang. Jeg fikk dermed tildelt Drammen Sykehus som alternativt fødested.

 

"Drammen??"

Det høres kanskje ikke ut som verdens undergang for de fleste, men jeg har hatt angst for å føde siden fødselen til Oliver, som er en av grunnene til at vi ikke har flere barn. Jeg ville bare ikke føde igjen. Vi klarte oss med ett barn, så lenge jeg slapp å føde igjen. Egentlig hadde vi slått fra oss tanken på flere barn helt, men etter nesten syv år overkom jeg frykten nok til at vi bestemte oss for å prøve. 

Så da satt vi der, da. Med fødeplass på et sted jeg aldri har vært, og aldri kom til å være innom før selve fødselen. Alle kontroller skulle fortsatt gjennomføres i Bærum. Siden vi bor i Oslo-delen av Bærum ved t-banen har vi ikke bil. Familie og støtteapparat bor i Oslo eller nord for Oslo. Drammen føltes kjempefremmed. 

 

Liten sjanse

Det som skulle være et "vanlig" svangerskap slik jeg kjente det litt fra før, ble plutselig snudd på hodet. Det at det var tvillinger kom med en rekke konsekvenser, og det ballet bare på seg. Jeg ble nødt til å ta blodfortynnende sprøyter hver dag på grunn av arvelig anlegg, komme inn til kontroll hver/annenhver uke, sykemelde meg lenge før jeg egentlig ville selv, samt potensielt føde på et helt fremmed sted. Normale Julie hadde taklet dette lett, men for den Julie som gruet seg så inderlig til fødsel ble det for mye å svelge. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte snakke med helsesøster. Hun sa at det dessverre var liten sjanse for å få byttet fødested så sent som i uke 24, men at hun kunne legge inn en søknad for meg. Jordmor kunne på kontrollen uken etter bekrefte at det var liten sjanse for å få byttet, og at det gikk både på hvilket sykehus man først hadde valgt, men også på fylkesgrensene. Helgen brukte jeg på å "peppe" meg selv og prøve å overbevise meg selv om at jeg bare måtte takle dette også. 

 


 

Gladnyheten 

Etter en liten uke fikk jeg en telefon fra Ullevål Sykehus. De hadde mottatt søknaden og jeg hadde fått innvilget plass. - Innvilget? Jeg var i ekstase! Det var som om jeg ble flere kilo lettere. En ting som for mange kan virke som en bagatell var en kjempeseier for meg. Så det er mulig å bytte fødeplass, selv om det kan virke som det ikke er hverdagskost. :) 

 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Fullt på fødestuen, tilbake igjen i kveld

Publisert: 18.04.2010 @ 14:19 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 18
Jordmoren likte ikke helt å sende meg hjem siden jeg hadde så mye rier og vannet har gått, men det er fullt på fødestuen. Siden jeg ikke hadde så mye åpning, så ble vi enige om at jeg skulle prøve å dra hjem og komme tilbake innen klokken ni om riene ikke ble kjempevonde eller det skulle skje noe annet.

Det var en helt syk følelse når vannet gikk. Ikke nok med den fysiske følelsen av at vannet gikk, men den enorme lettelsen. Jeg lå og gråt i natt fordi jeg har en intens angst for å gå over termin. Jeg føler at jeg ikke har noen jordmor eller lege som bryr seg og når jeg leste at man skal til kontroll en til to ganger i uken etter termin, klarte jeg ikke å tenke på annet. Det hjelper ikke at sjansen for fosterdød øker signifikant etter uke 41 heller (jeg er jo 41 uker på vei i følge menstermin). Så når vannet gikk fikk jeg gledestårer i øynene.

Det er så deilig å vite at nå blir jeg mamma innen to dager, ettersom hvis jeg ikke får pressrier innen tirsdag morgen så setter de igang fødselen, siden vannet har gått.

Nå skal jeg ta meg en lang varm dusj og prøve og jobbe meg gjennom riene som kommer vondt og regelmessig. Håper jeg kan oppdatere dere med at jeg er mamma om ikke så alt for mange timene.


Man kan vel nesten ikke klage på å få sitte her og jobbe seg gjennom riene istedenfor på et sterilt sykehus. Lurer på om jeg skal ta ut sakkosekken og sette meg i den. 

Vannet har gått og vi er på vei til Ullevål. Til slekt og venner som har nummeret til mine foreldre:

Publisert: 18.04.2010 @ 10:05 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 12
598574-1-1271577911026.jpg
Vannet har gått og vi er på vei til Ullevål. Til slekt og venner som har nummeret til mine foreldre: Mamma og pappa blir de første til å få beskjed om dere vil vite mer før jeg eventuelt oppdaterer her eller sender bilder til folk.

Sliten og ikke noe søvn

Publisert: 17.04.2010 @ 14:23 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 4
I natt har jeg sovet elendig. Sammentrekningene har ikke gitt seg, men heller ikke blitt sterkere. Plutselig kan de gi seg i to-tre timer, og så kommer de igjen. I dag tidlig var jeg så trøtt og sliten at jeg begynte å gråte fordi jeg ikke fant to like sokker.

Jeg blir gal. Vil bare at babyen min skal komme nå.

Akkurat nå har jeg bare kynnere. Der er så utrolig deilig med litt pause, men blir litt skuffet når de går over i kynnere også, for da ser jeg for meg at fødselen er flere dager, om ikke uker fremover i tid.

Legen fikk ikke sjekket leie på babyen på kontroll i går, for hadde så mye kynnere, så han spøkte med at jeg fikk dra hjem og løpe litt i trappene, så kanskje fødselen begynte. Nå sitter jeg faktisk å vurderer det, for jeg er helt ødelagt i ryggen av sammentrekningene.


Jeg har ikke noe bra bilde til dette blogginnlegget, for da blir det enten av sengen min eller TVen, men denne stripen får meg til å smile selv om jeg er sliten og har vondt:
Kjære Gud, la riene lede til fødsel

Publisert: 16.04.2010 @ 17:54 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 9
Har hatt rier siden klokken to i dag, men det har vært vanskelig å ta tiden på de, så jeg ringte føden. Hun sa at førstegangsfødende gjerne kunne ha rier i 16 timer før det skjedde noe fødsel. Hun sa også at de kan gi seg.

Jeg håper disse leder til fødsel for jeg er helt ødelagt i ryggen og kroppen.


Rier i hele natt?

Publisert: 11.04.2010 @ 11:34 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 10
Jeg er helt forvirret nå. I går kveld fikk jeg noe som jeg trodde var rier. Bare med langt mellomrom. De kjentes ut som når jeg hadde regelmessige sammentrekninger og måtte på sykehuset sist, bare at de ikke er regelmessige. Riene/sammentrekningene/mageknipen har holdt på i hele natt, men det er fortsatt ikke regelmessig.

Hva kan dette være for noe? Har jeg bare mageknip av og på? Er det dette som kalles modningsrier? Hvor lenge kan jeg isåfall ha dette før fødselen faktisk begynner?

Jeg prøvde å lese på diskusjonsforumer rundt om kring, men det er inget entydig svar, så jeg skjønner ingen ting.

Håper dere har noen forklaring på det, for siden det ikke er regelmessig tør jeg ikke ringe føden. Går det an at jeg bare har mageknip som kommer og går og at det ikke har noe med fødselen å gjøre i det hele tatt?


Nå skulle jeg gjerne hatt en CTG-scanner på soverommet.

De er forresten med så stort mellomrom at jeg klarer fint å sove mellom de, men de er som skikkelige mageknip og det er vanskelig å sove når de er her. Tror ikke det er kynnere, for de har aldri vært så vonde. Eller er kynnerene så vonde på slutten?

Æh, hjelp.

Fødselspizza?

Publisert: 10.04.2010 @ 16:25 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 9
Nei, bare vanlig. Enn så lenge.

Det finnes mye rare kjerringråd om hvordan sette igang fødselen. Trappeløping, sex, sterk mat, fødepizza - you name it.

Jeg har enda ikke prøvd noen av disse for å sette igang fødselen, men det er jo ikke som om jeg unngår tingene over heller. Trapper er sunnere enn heis, men jeg løper ikke. I går spiste vi hjemmelaget curry og den var sterk. Sex derimot, det har vi kun hatt én gang i hele våre liv, og det for å lage Oliver.


Curry


Jeg vet ikke om jeg kommer til å prøve noen av kjerringrådene før jeg eventuelt går på overtid. Oliver kommer når han kommer.

Tror du på kjerringråd for å sette igang fødselen?

Når er det egentlig vanlig å begynne med disse kjerringrådene?


Når kommer babyen? Glem norsk tipping - her kan du vinne en lollipop!

Publisert: 09.04.2010 @ 18:04 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 11
Jeg har på facebook lovet en lollipop til den som klarer å gjette hvilken dag babyen kommer på. Det skal ikke være urettferdig for de som ikke har facebooken min, så alle de som leser bloggen skal også få muligheten.

Spørsmål: Hvilken dato kommer Oliver på?
Premie: En stk lollipop

Hvis det er flere vinnere får jeg vel bare kjøpe en lollipop til hver.(Jeg vet ikke hvor gunstig det er å sende lollipop i posten, så tar gjerne imot forslag på hvordan man løser premiering av eventuelle vinnere som ikke bor i Oslo-området.)

Ekstra info:
Terminen regnet ut fra syklusen er 12. april
UL-termin er 19. april
Jeg vil føde

Sementfødsel

Publisert: 07.04.2010 @ 11:09 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Fødsel - den ultimate mascaratesten

Publisert: 06.04.2010 @ 15:24 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 9
Jeg bestilte meg i påsken denne mascaraen:

http://www.coverbrands.no/no/shop/fiberwig/fiberwig-mascara

Dette står det om mascaraen:

Fiberwig blir ikke berørt av hverken svette eller tårer, men vaskes allikevel enkelt bort med varmt vann.

Om jeg mottar den før fødselen skal vi se om den holder det den lover. Hehe.Hva tror dere? Kommer fiberwig til å klare seg gjennom en fødsel?

Hvor er pappaen de første ti dagene etter fødsel?

Publisert: 05.04.2010 @ 14:46 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 14
Man hører ofte om de ti første dagene etter fødsel, og alle utfordringene man står ovenfor. Om barselstårer og andre ting som skjer med kroppen etter man har født. Det er bare en ting jeg ikke finner ut av:

Hvor er pappaen de første ti dagene etter fødsel?

Er det vanlig at pappaen drar rett tilbake til jobb, eller kan han ta seg fri de første ti dagene etter fødsel? Det høres jo fryktelig lenge ut å ta seg fri, uten at jobben får noe mer forvarsel enn en telefon samme dagen/dagen før?

Men hvordan skal man klare seg helt alene de slitsomme og forvirrende første ti dagene om far må tilbake til jobb med en gang?


Mildere norske fødselsvideoer - Jordmødrene

Publisert: 24.03.2010 @ 14:47 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 13


Jeg leste et innlegg på bloggen nitapus.wordpress.com her om serien "Jordmødrene" på Nrk. Jeg så på en av episodene samme dagen som jeg leste innlegget, men rakk ikke å se resten.

Jeg begynte å gråte når jeg så den. Med fare for å høres helt kjisjé ut så gråt jeg fordi det var så vakkert, ikke fordi det var fælt. Det er jo klart at det ikke er noe hyggelig med smertene under fødsel, men så kommer det søteste lille nurket etterpå og alt ble bra.Nå er jeg gjennom alle seks episoder og føler jeg har lært masse. Roar så til og med noen episoder, selv om han helst vil vite minst mulig om hva som skjer der nede og heller leve i lykkelig uvitenhet. Man ser ikke så mye på disse filmene som man gjorde på de jeg så i går, så det gikk greit.

Disse filmene er kanskje hakket bedre, fordi vi får se det norske systemet på noe jeg vil anta er en typisk fødestue.

For å se episodene kan du trykke på bildet ovenfor eller her:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/285193

Nå tror dere sikkert at jeg er helt opphengt i fødsler, men etter jeg måtte tilbringe et døgn på Ullevål med beskjed om at jeg kanskje skulle føde samme natt, så fikk jeg liksom den "Føde? Men jeg kan jo ingen ting om å føde!"-følelsen, og vil være litt mer forberedt neste gang.


Er det noen andre som så fødselsfilmer og sånn under graviditeten?

Til de av dere som har født og sett serien:
Gir serien et riktig bilde av hvordan fødsler kan foregå? Man vet jo aldri med dokussåper.

Fødselsvideoer og anbefaling

Publisert: 23.03.2010 @ 12:59 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 13
På Dr. Phil i dag anbefalte han alle å ga inn på siden www.babycenter.com

Jeg har ikke sett så mye på siden enda (siden jeg egentlig driver med eksamensforberedelser og ikke ser på Dr. Phil eller nettsteder han anbefaler), men synes allerede den er verdt å ta en titt på.

Der er det egne temaer til "Getting pregnant", "Pregnancy", "Baby", "Toddler", "Preschooler" og også "Big Kid".

Det beste med siden synes jeg imidlertid var infoen om fødsel og fødselsvideoene. De blir litt anderledes enn å se norske fødsler, siden det ikke er helt samme system, men her får man den usminkede sannhet om fødselene, der de filmer det hele (og jeg mener det hele).

Ikke trykk på linken under om du ikke vil se en fødsel filmet fra jordmoren/legens vinkel.

http://www.babycenter.com/2_live-birth-epidural_10314055.bc 

Ovenfor er en film der kvinnen har fått epidural. Hun er bedøvet fra livet og ned, men jeg mener å ha lest at vi i Norge ikke blir bedøvet i bena ved epidural? Har jeg misforstått?

Jeg synes det er interessant å se videoer om fødsler, for jeg blir heller beroliget enn mer bekymret av det. Jeg vet jo at ingen fødsler er like, men alle historiene man hører er liksom så groteske og skumle. Da er det godt å se noen eksempler på fødsler som ikke er så ille. Nå følte jeg meg plutselig veldig rar som ser på sånne filmer, men er jo greit å se hva som skjer der nede?


Jeg har lagt siden som favoritt og skal nok innom der også etter babyen kommer. Det finnes masse tips til nybakte foreldre som for eksempel hvordan ta med barn på reise og liknende som kan være greit å vite.

Mellom riene

Publisert: 18.03.2010 @ 19:33 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1
Orker man å knipse bilde.Inni her ligger Oliver stresset og forbereder seg på å måtte komme ut. Men kroppen min fikk ikke viljen sin.

Tibake med baby fortsatt i magen, men med kunnskap om hva rier er for noe

Publisert: 17.03.2010 @ 12:54 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 14
Vi fikk oss en liten støkk i går når jeg plutselig hadde regelmessige sammentrekninger. Det viste seg at jeg hadde feber og babyen var stresset. Derfor ville kroppen min ha babyen ut med en gang. Og legene mente også at det var en god idé hvis ikke feberen ga seg eller hjertefrekvensen til den lille gikk ned. Kroppen skjønner sånt selv, at babyen har det bedre ute en måned før fødselen enn inne i magen på en syk mamma, så derfor fikk jeg rier.

Så vi ble beredt på å bli sendt til Rikshospitalet om jeg skulle føde, siden de ikke tok sjansen på å ta imot et så lite knøtt med stengt barneavdeling på Ullevål grunnet infeksjon.

Det ble tatt ultralydundersøkelser i alle retninger og CTG-scanninger regelmessig i håp om at den lille skulle roe seg etter febernedsettende og hvile. Det beste er jo om den blir der inne litt til.

Jeg ble lagt til observasjon over natten, og sammentrekningene gikk gradvis ned fra vonde rier til ubehagelige sammentrekninger og så til kynnere. (Jeg skal ikke klage over kynnere igjen). Feberen som gjorde magen til et kjempevarmt basseng roet seg og hjertefrekvensen til Oliver gikk ned til normalt nivå.Stakkars stressede Oliver

Det endte med at babyen blir inne en stund til, men at jeg må ringe med en gang jeg får rier igjen. Fikk sykemelding og beskjed om å hvile (noe familie, venner og blogglesere har sagt en million ganger, men jeg er for sta til å høre på).

Så nå har jeg skikkelig tidsnød. Det er så mye igjen som skal gjøres! Skulle jo egentlig kjøpe bilsete i går, men hadde for vondt i magen til å reise Oslo rundt for å få tak i det. Jeg trodde bare jeg hadde skikkelig mageknip i går når jeg hadde rier, så pakket ikke sykehusbag eller noe. - Og nå har jeg fått beskjed om å ta det med ro! Hvordan skal jeg klare det? Jeg må jo kjøpe bilsete og seng og sengetøy og, og, og.

Jeg får kynnere av å gå fort/langt og vil ikke en gang tenke på å bære med meg alt på egen hånd. Mamma og André har pengene, så jeg må finne ting brukt og be dem sette over, og så stresse og reise rundt og hente tingene.

Det er enda godt babyen gir meg litt mer tid, for jeg aner ikke hva jeg hadde gjort om han kom i natt.

Er på sykehuset med regelmessige sammentrekninger. Uten verken sykehusbag eller onepiece. Nesten ute

Publisert: 16.03.2010 @ 22:50 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 6
598574-1-1268776207952.jpg
Er på sykehuset med regelmessige sammentrekninger. Uten verken sykehusbag eller onepiece. Nesten uten batteri på mobilen og akkurat for øyeblikket uten samboer fordi han er ute og kjøper juice og frukt til meg. Barneavdelingen på ullevål er stengt på grunn av infeksjon, så om jeg føder i natt blir jeg sendt til et annet sykehus. Skal ligge til observasjon nå før de eventuelt sender meg videre. Wish me luck. (Og kom gjerne med en nokialader om du er i nærheten.)

Etter fødsel - what to do?

Publisert: 08.03.2010 @ 14:19 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 21
Jeg leste nettop i Fødselsboken fra Sandvik og der stod det at man kunne dra hjem allerede to timer etter fødsel. Dette vil jeg! Men det står i samme avsnitt at de fleste velger å være der noen dager og at folk til og med bor på barselhotell. Hvorfor det? Vi bor mindre enn 10 min unna Ullevål Univeritetssykehus, og etter fødsel vil jeg hjem til kjente omgivelser så fort som mulig. Jeg er da ingen pasient? Roar er jo der for meg hjemme, så det er jo ikke som om jeg blir alene uten hjelp.

Hvorfor blir folk så lenge på sykehuset?

Er det noe jeg har gått glipp av som vil hjem til egen seng, eget bad og stue med kose- og ammekrok til meg og babyen? Jeg er ikke bekymret for amming eller skifting av bleier, og hvis det skulle være noe er legen min rett over veien og Ullevål en kort kjøretur unna.

Føde ved fullmåne?

Publisert: 24.01.2010 @ 14:28 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 8

Jeg snakket med foreleseren min i Forhandling og Influencing angående deleksamen og forelesninger i april. Det første han sa var "sjekk månefasene". Først skjønte jeg ikke hva han mente. Månefasene? Det viste seg at han mente jeg skulle se på månefasene for å se mer nøyaktig når jeg kommer til å føde. Grunnen til denne litt uvanlige oppfordringen kommer av at en av hans små ble født i Harstad, og der hadde fødeavdelingen lagt opp vaktlisten etter månefasene. Dette fordi det var så mange flere fødsler og vannavganger ved fullmåne. Det sies å være en myte, men om en fødeavdelings vaktlister legges opp etter dette, så må det da være noe i det? Foreleseren sa også at han først trodde de tullet, før de viste han en graf der de hadde merket av antall fødsler, og det var en markant økning.

Det er ikke vanskelig å forstå at han er foreleser i Influencing, for jeg er nå overbevist om at jeg skal føde den 14.april, som er den nærmeste fullmånen rundt termindato (19. april).

Så da får vi bare vente og se! :)