hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Ferie

Bilder fra Barnas Båt på Stena Line

Publisert: 17.07.2018 @ 07:15 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

SAMSUNG CSC

Forrige uke skulle jeg ta noen bilder av piratene på det nye sjørøvershowet til Barnas Båt, og heldig som vi var så ble både min og Roar sin søster med på turen. Her er et lite bildedryss: 

SAMSUNG CSC
Bajas allerede på terminalen 

SAMSUNG CSC
Utforsker lugaren 

SAMSUNG CSC
Herjing i sengen må også med! 

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
Trylleshow med selveste Erling Solland

SAMSUNG CSC
En tur i land i Frederikshavn 

SAMSUNG CSC
Frokost med utsikt 

SAMSUNG CSC
Et at bildene fra fotoshooten med piratene 

SAMSUNG CSC
Vi fikk bord med plass til tvillingvognen ved siden av på restauranten 

SAMSUNG CSC
Tegning i aktivitetsheftene barna fikk på terminalen

SAMSUNG CSC
Innseilingen nytes best på dekk ♥

 

Har du vært på danskebåten i sommer? 

 

#danskebåten #barnasbåt #stenaline #mamma #barn #sommerferie #foreldre #Oslo

Flyturen med Norwegian fra Spania med tvillingbabyer

Publisert: 04.09.2017 @ 21:12 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Jeg glemte jo helt å skrive hvordan flyturen tilbake fra Spania gikk med to babyer! 

Selve turen inne på flyplassen gikk bra. Med Norwegian kan man ha med en trille og en bilstol gratis pr spedbarn, og vi fikk ha med trillene helt ned til flyet. Der ble de sendt som spesialbaggasje med taggene vi hadde fått i innsjekkingen. 

Flyet tilbake var som forventet stappfullt siste dagen av fellesferien. Vi trodde vi hadde fått plasser sammen, men det viste seg at vi ikke kunne sitte sammen fordi det kun er 4 oksygenmasker pr 3 seter. Hun i skranken hadde også satt oss innerst, så når vi skulle skifte bleie eller bytte baby for amming måtte vi forstyrre den som satt ved midtgangen (de ved Roar byttet plass med han, så han fikk sitte ytterst, men det var litt korttenkt av hun i skranken synes jeg). 


Litt trangt

Ellers gikk flyturen greit. Det var ganske trangt hvis man skulle spise eller bruke bordet, så vi fikk ikke sett på film eller serier, men det gikk OK. 

Har du reist med baby på fly? Har du noen tips? 

#baby #ferie #fly #Norwegian #barn #mamma #Spania

Siste dagen i Spania for denne gang

Publisert: 21.08.2017 @ 20:58 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

I helgen hadde vi siste kveld og siste dag i Spania for denne gang. Kvelden før spiste vi godteri, spilte spill og koste oss, før vi la oss i rimelig tid slik at vi var uthvilte til søndagens reise. Obligatoriske skrytebilder av englebarna: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og et der en av dem viser sitt sanne jeg: 

SAMSUNG CSC

Litt vemodig å dra hjem, men Oliver hadde første skoledag som andreklassing i dag: Noe som visstnok var kjempebra, så det var visst OK å komme hjem også. 

 

#mamma #baby #syden #Spania #ferie

Guttenes første bad i basseng

Publisert: 16.08.2017 @ 21:13 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

I dag er guttene tre måneder gamle, men fordi jeg har glemt kaninbamsen hjemme får jeg ikke tatt det månedlige bildet av dem før på søndag. Istedenfor kan jeg dele noen bilder av Birk og Konstantins første bad i basseng. Det ble kveldsbad fordi vi ventet på at det skulle bli skygge på bassenget. 

Først var ikke Birk helt fan: 

SAMSUNG CSC

Så myknet han opp litt: 

SAMSUNG CSC

Og etterpå var han plutselig veldig blid og pratsom: 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #baby #barn #syden #ferie

Fire år forskjell: Carbonara-elskeren før og nå

Publisert: 15.08.2017 @ 20:16 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Oliver elsker carbonara når vi er hjemme, men han ELSKER carbonara når vi er i Spania. Her er et bilde av han på Fuerteventura for fire år siden, og ett fra denne ferien: 

Tenk at den lille gutten min har blitt så stor ♥♥ 

 

#mamma #ferie #barn #carbonara

På tur til Las Habaneras utenfor Torrevieja

Publisert: 14.08.2017 @ 10:21 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Familien min har i lang tid hatt feriebolig utenfor Torrevieja i Spania, og selv om vi har handlet både på markeder og store kjøpesenter som La Zenia har jeg en liten forkjærlighet til Las Habaneras. Jeg og Oliver tok turen bort i går med guttene, og vi hadde en strålende formiddag uten den stekende solen. 

Vi handlet ikke noe utenom noen bamser til Birk og Konstantin som Oliver valgte ut, og litt godteri i en egen godteributikk i underetasjen, men vi fikk både vindusshoppet litt og spist lunsj. 


Sandwich mixto må jo nesten til i "Syden" 


Litt mer avanserte mynt-biler enn da jeg var liten, hehe. 

 

 

#mamma #Spania #ferie #Torrevieja #baby #barn

Babykrok ved bassenget

Publisert: 13.08.2017 @ 22:42 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Birk og Konstantin har fått seg en liten babykrok ved bassenget. Der er det skygge, og vinden slipper litt til. På den måten kan de være med litt ute, uten at de får sol på seg eller blir for varme. 

SAMSUNG CSC
"Ta meg til vannet!" 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Impulstur til Spania

Publisert: 12.08.2017 @ 16:36 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Ettersom NAV brukte tiden sin godt, og vi ikke har hatt inntekt fra meg i tre måneder har vi ikke kunnet ta oss råd til noen ferie i sommer. Denne uken fikk vi endelig inntekt igjen, så vi hev oss rundt og fikk noen rimelige billetter til Alicante der moren og stefaren har feriehus som vi var så heldige å få låne. Tvillingenes første flytur ble derfor utenlands, og det tredje landet ved siden av Norge og Danmark de har vært i på bare fire dager. Ikke dårlig til å ikke være tre måneder enda, si! 

SAMSUNG CSC
På Gardermoen. Birk ser oppgitt ut... 

SAMSUNG CSC
Litt sliten etter å ha stått opp 0345 for å rekke 0600-flyet

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det tok vel under ti minutter fra vi hadde ankommet huset til Oliver stod klar i badebuksa. Ingen badetid å miste! 

 

#mamma #ferie #baby #reise #tvillinger

På danskebåten med barnevogn

Publisert: 10.08.2017 @ 22:59 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Da jeg bestemte meg for å ta med guttene på danskebåten var jeg litt småbekymret: Kom barnevognen til å få plass på lugaren? Kommer vognen i det hele tatt gjennom lugardørene? Er lugardører smalere enn vanlige dører? Får vognen plass på lugaren? Og hva med restaurantene - må vi la vognen stå utenfor? Jeg jobber på hovedkontoret til Stena Line i Norge, og noe av det viktigste vi gjør er å reise med skipet selv for å kjenne hvordan det er å være passasjer. På den måten kan vi se hvordan vi kan gjøre ombordopplevelsen bedre for de som reiser. Dette var imidlertid min største test av Stena Saga så langt: Danskebåten med barnevogn. Tvillingvogn for å være eksakt. 


Skjermdump av filmen jeg tok på vei ut fra Oslo. Du kan se hele filmen på Stena Line Norges facebooksider

Jeg så for meg flere scenarioer. Scenario 1: Hva om vognen ikke kommer inn lugardøren? Tvillingvognen er et herk å få av og på vognbaggene på, men jeg fant ut at jeg bare måtte finne meg i å ta av vognbaggene og klappe sammen vognen om den ikke gikk inn vanlig vei. Scenario 2: Hva om vognen ikke får plass på lugaren? Jeg så for meg barnevogner i sengene, eller skumle, litt farlige situasjoner med vognen rett innenfor døren, slik at vi måtte komme oss forbi vognen om vi skulle evakuere. Scenario 3: Hva om vognen ikke fikk plass i restaurantene? Måtte vi spise alle måltider i cafeen? 

Det hele gikk nesten kjedelig knirkefritt - noe takket være en smal tvillingvogn kan jeg se for meg. Vognen gikk gjennom alle dører, og jeg lærte at man kunne slå ned bordet på lugaren slik at vognen fikk kjempegod plass: 

SAMSUNG CSC

Stellingen gjorde vi på fotenden av sengen: 

SAMSUNG CSC

Oliver var "tøffest på dekk":

SAMSUNG CSC

Jeg er imidlertid glad for at vi valgte lugar med dobbeltseng, for da hadde vi god plass til amming om natten: 

SAMSUNG CSC

Vi fikk bord der det var plass til vognen ved siden av i Steakhouse, og var heldig og fikk akkurat et ledig bord i Cafe Saga med plass til vognen (Cafe Saga kan fort være litt full i høysesong). Det ble en del heisventing, men det regnet jeg egentlig med. 

Jeg tok en del småfilmer underveis også, men det ble litt mye å ta med i ett blogginnlegg så det får eventuelt komme senere. 

Har du reist med barnevogn på en av danskebåtene før? Hvordan synes du eventuelt det gikk? 

 

#mamma #baby #miniferie #danskebåten #tvillinger 

Et lite stykke Syden i Sandvika

Publisert: 20.07.2017 @ 20:24 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

De siste dagene har det vært så strålende vær i Bærum at vi har brukt dagene på stranden. I Sandvika bygger de for tiden ut Kadettangen, samt flere strender, og nå som de har åpnet deler av området har jeg og Oliver tatt et par turer til "Syden" med bading og soling. 

Birk og Konstantin har for det meste ligget i skyggen i vognen, men har fått kommet opp på piknikkteppet for mat, selv om de kanskje mest har synes det har vært fryktelig lyst, selv med teppe som skygge. 


"Såå sterkt lys"


#Sandvika #Syden #mamma #barn #mammablogg #baby

Ulempen med å være nyfødt når det er pass-krise...

Publisert: 19.06.2017 @ 18:04 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Det er pass-krise i Oslo og Bærum om dagen, med 4-6 ukers ventetid på time for pass, samt over to ukers ventetid på å motta nytt pass. Folk rømmer kommunen i håp om å få time utenfor Oslo og Bærum, familieferier henger i en tynn tråd, og passkøene på Gardermoen for nødpass er milelange. Vanligvis ville vi sett på dette sirkuset utenfra, smilt litt til hverandre fra hver sin side i sofaen med et "haha, for noen tullinger som venter til siste liten"-blikk, men i år er vi midt oppi det. Man kan jo ikke bestille pass-time til noen som ikke er født! Vi innså jo også fort at å bestille time til pass ikke akkurat er førstepri i ukene etter man har fått nyfødte tvillinger.

For halvannen uke siden bestilte vi endelig time, og har fått tid i midten av juli. Null stress. Vi planla jo ikke å reise utenlands før i midten av august uansett, så det passet jo fint! Vi skal jo bare ta en tur med "Barnas Båt" til Danmark, og kanskje en tur til København, og... Vent. Er Danmark i utlandet sier du? Plutselig var sommeren snudd på hodet. 

"Skal vi ta danskebåten uten å gå i land?" 

Oslo-sommer it is! 

 

Noen andre som er berørt av lange pass-køer? 

 

#pass #sommer #baby #mamma #mammablogg

Akedag i bakken

Publisert: 15.04.2014 @ 16:04 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

I dag har vi vært i akebakken. Ikke en hvilken som helst akebakke i hagen, men akebakken som går langs alpinbakken i Narvik.

Alle vant en gang hver, unntatt mamma. Jeg vant ikke en eneste gang, men kom sneglende etter. Ikke å forvente at Oliver heller ville kjøre med "onkel"-Snorre siste turen.

Carbonara-fan

Publisert: 09.10.2013 @ 21:55 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Åh, jeg skulle ønske jeg kunne lage carbonara som pappa og søsteren min. Oliver spiste carbonara nesten alle kveldene vi var på den italienske restauranten på Fuerteventura:

Han lærte til og med å bestille det selv innen vi dro hjem, selv om jeg lurer på om kelnerne egentlig skjønte det når han sa "spagetti carbonara - sånn som moffa lager!".

"OK, nok bilder nå mamma"

Pausedag fra solen

Publisert: 20.09.2013 @ 19:48 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Oliver synes det var helt greit med fridagene fra solen, det er nemlig lov til å spise lunsj i sofaen med dynen rundt seg i syden ;)

Det blir ikke charter uten minigolf

Publisert: 17.09.2013 @ 09:59 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Selv om jeg ikke har sett så mye til charterlivet som de viser på TV3 på min første chartertur som voksen, har jeg fått med meg at man spiller minigolf på chartertur; og vi har ikke vært noe dårligere.

Oliver ble den store minigolfmesteren som iført kun badebukse, solhatt og sandaler ropte "tre!" etter hvert hull. Det er vanskelig å slå...

Syden en regndag

Publisert: 13.09.2013 @ 12:49 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

I dag er det regn, så nå er vi i innehallen og spiller badminton til det lysner opp igjen.

Kommende tennisproff: Las Playitas erfaringer

Publisert: 12.09.2013 @ 15:06 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Her på Playitas er det fem tennisbaner og Oliver holder på å bli proff. Proff ballhenter i hvert fall.

Han henter ballene og legger de på rekke og rad, i tillegg til at han er dommer. Hvis noen finner på å serve før han har sagt at det er klart blir det månelyst.

 

Noen bilder fra stedet vi er: Playitas Resort, Fuerteventura

Publisert: 10.09.2013 @ 13:51 Kategori: Ferie Kommentarer: 1


 

Du kan lese mer om stedet vi er her: Las Playitas (Apollo.no affiliatelink). 

Feriens første is

Publisert: 04.09.2013 @ 16:15 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Jeg innser at overskriften får oss til å virke som sommerens strengeste foreldre, men syden-feriens første is gikk i hvert fall ned på høykant i går etter en lang flytur, busstur og sightseeing inn til den lille havnebyen like ved.

Turen har gått til Fuerteventura som hittil kan virke som det perfekte feriestedet for treningsfamilien. De voksne har allerede gjort unna tre treningsøkter til sammen og jeg er på vei til nummer fire nå.

Har du vært på Fuerteventura før?

Snart blir det vel nordlending av Oliver også

Publisert: 01.08.2013 @ 09:54 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Her viser Oliver hvordan man skal dra inn båten for oldefar. Oliver har fått seg nye slagstøvler som er noen størrelser for store, men han insisterer på å ha de på seg hele tiden like vel. En vaskeekte nordlending går da vel ikke rundt i skinnsandaler på hytta. Det er klart...

Dratt nordover på ferie

Publisert: 27.07.2013 @ 18:23 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Hvem trenger vel sydenferie når man har verdens flotteste familiehytte i Bogen i Ofoten?

Oliver har vært med og båret ved, og i dag var vi en tur på sjøen.

Våre kapteiner for dagen var moffa og Oliver:

Han fikk også noen fisk, selv om moffa fikk den største torsken.

"Fine" på det

Publisert: 04.08.2012 @ 19:01 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Jeg skulle ta et bilde for å si at vi var så fine på det at Oliver drakk fra vinglass, men Oliver hadde andre planer:

Hehe.

Uredd på bambi-safari

Publisert: 31.07.2012 @ 19:24 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Dyrepark på sydentur er nesten en selvfølge med små barn. Vi var på Terra Natura med Oliver og han var i ekstase. Utover dagen ble han modigere og modigere, og når han så denne bambien (eller "mø" som Oliver kalte den) gikk han rett bort og klappet den.

...heldigvis hadde vi med mommo og gjengen, for med en mamma som har ornitofobi blir det ikke mange "papegøye på skulderen"-bilder. Oliver fikk allikevel være med inn i fugleverden, bare med undertegnede trygt plantet utenfor.

Manikyr for 25 kroner i Spania

Publisert: 27.07.2012 @ 14:42 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Helt greit å bruke 2,8 euro på en manikyr som koster ti ganger så mye i Norge.


Pille kua i nesa

Publisert: 24.07.2012 @ 22:17 Kategori: Ferie Kommentarer: 5

Digger at dette er første instinktet til Oliver når han ser en kjempestor plastku utenfor en butikk:


Min lille cowboy

Publisert: 23.07.2012 @ 18:35 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Her har Oliver lånt mammas hatt:

Min lille cowboy <3

Ballongbonanza i Spania

Publisert: 22.07.2012 @ 14:30 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Ballonger er billig moro.

Stranden første dagen og andre dagen

Publisert: 21.07.2012 @ 15:41 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Første dagen:

"iik mamma, bølgene kommer!"


Dag nummer 2:

"Hoppe mamma, hoppe!"

Tips nummer to til flytur med toåring: Bærbar DVD-spiller

Publisert: 20.07.2012 @ 12:36 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Denne lille saken var også uvurderlig på flyturen sørover. Ole Brumm på repeat måtte til. Alt vi savnet var hodetelefoner med bøyle. Vanlige handsfree-hodetelefoner satt ikke så godt i ørene til Oliver.

Mommo hadde med til oss så jeg slapp å kjøpe, men jeg fant en rimelig på Ellos for bare kr 549 her.

Har du noen gode ideer til reise med toåringer?

Ikke akkurat bassengskrekk

Publisert: 19.07.2012 @ 11:09 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Jeg tenkte kanskje at Oliver kom til å være litt nervøs for bassenget som i fjor da vi var i syden, men i år hoppet han uti uten problem.

Han tror forøvrig at det er et eget basseng bare for han, hehe.

Tips til flytur med toåring

Publisert: 18.07.2012 @ 23:17 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Ett ord: Lego

Jeg kjøpte denne der det fulgte med en liten byggeplate på Gardermøen. Den ble kjøpt på Christiania Glasmagasin av alle steder. Genialt tidsfordriv, og det var overraskende lite klosser som havnet på gulvet.

Oliver hjelper til med å styre båten

Publisert: 10.07.2011 @ 12:03 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

598574-1-1310292204548.jpg
Oliver hjelper til med å styre båten

Å fly med en 8 måneder gammel baby...

Publisert: 22.12.2010 @ 23:18 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

...er ikke så vanskelig når man har så snill gutt som meg!

Og man får et ekstra sete. Hehe.

Oliver satt pent og pyntelig i setet sitt og "leste" bok og snakket med den gamle damen ved siden av:

Men en og en halv time på et fly er lenge for en liten gutt, så når det ble kjedelig med bok og leker i eget sete fikk han sitte på mammas fang og leke med koppholderen:


Og FY så moro den koppholderen var

Når folk gikk av flyet satt vi og ventet litt med å gå av slik at vi fikk med oss alt. Mens folk gikk ut satt han også og lekte for seg selv i det midterste setet og folk bare "neimen, var det en baby her?"  og "så flink!", "se han sitter bare pent der, han", "oi, så tålmodig liten kar". Jeg stod kry som en hane og takket og nikket for all rosen.

Tenk å ha så flink liten kar, det er godt jeg har en blogg som jeg kan skryte litt ekstra på. Hehe.

Jeg legger ut litt bilder fra vår tur nordpå i morgen, nå er det natta.:)

Lille humørsvingning

Publisert: 06.10.2010 @ 14:31 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

I ferien har Oliver oppført seg så rart. Han er så grinete, enda jeg er inne med han med vanlig Norge-temperatur. Han spiser vanlig og får vann i tillegg. Vi passer godt på at han ikke er for varm, og vi prøver å holde de samme rutinene her som hjemme. Han er jo litt ute i varmen når vi må på butikken, men jeg tror ikke det er det som er problemet.

Han sovner ikke av seg selv her nede, så det er en del grining når han blir overtrøtt, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å sove. Vanligvis legger vi han i vuggen eller går en tur med han om han ikke sovner av seg selv i vognen, men nå bare gråter han.

Tar gjerne imot tips.

Olivers første kjøretur med spiderman

Publisert: 06.10.2010 @ 13:31 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Litt rar overskrift? Vel, vi var på senteret og pappa skulle inn på en tv-spillbutikk, noe som ikke gikk med barnevogn, så vi måtte bli igjen utenfor, og da fant vi denne:

 

Det ser ut som Oliver er kjempeflink å sitte selv, men sannheten er at han enda ikke er helt stødig, så ved rygglenet til venstre i bildet er det en hånd som har sluppet han i et og et halvt sekund og er klar til å ta imot når bildet ble tatt. Bilen er heller ikke i bevegelse, men jeg tror Oliver synes det var spennende uansett.

Smokken plutselig populær

Publisert: 04.10.2010 @ 10:47 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Oliver har de siste dagene fått helt dilla på smokkene sine. Først trodde jeg det var været, men jeg vet ikke jeg. Vi måtte til og med kjøpe flere, for vi trodde vi hadde mistet den ene vi tok med for sikkerhetsskyld. Det ser imidlertid ut som å tygge på den er morsomst så jeg mistenker at det klør i tennene?

Skille i begynnelsen av oktober er ikke galt

Publisert: 03.10.2010 @ 18:22 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Endelig har jeg, på tross av mye inne/skygge-sitting med Oliver fått litt brunfarge og litt skille.Oliver har nemlig begynt å sove en time eller to på ettermiddagen, så mor kan få litt sol. Pluss at jeg triller han i søvn før solen er borte fra kvelden også, så kanskje folk ser at jeg faktisk har vært i solen når jeg kommer tilbake likevel.

Mine nye favorittsolbriller

Publisert: 02.10.2010 @ 10:53 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Jeg har aldri investert i noen gode solbriller, så etter dager med irritasjon over de jeg hadde med meg har jeg endelig fått meg noen som sitter perfekt:

Herligheten kostet meg 25 euro som (tro det eller ei) er det meste jeg har brukt på solbriller noen sinne. Jeg orker aldri å bruke mer, fordi jeg er redd for å miste de. Litt i overkant av 200 kroner er på en måte en grei pris, for da er de akkurat dyre nok til at jeg må passe godt på dem, men akkurat billige nok til at de kan mistes uten å bli deppa.

Hva er det dyreste solbrilleparet du har? Jeg føler meg litt som den eneste voksne som aldri har kjøpt seg dyre solbriller, hehe.

Min lille jente?

Publisert: 01.10.2010 @ 20:28 Kategori: Ferie Kommentarer: 5

I dag gikk vi forbi en trio av eldre damer. De så ikke spesielt spanske ut først, men så ropte de to bakerste til hun foran:

"Mira que linda niña!"

Jeg har ikke hatt spansktimer på over to år siden, men jeg er ganske sikker på at når "lindo" og "niño" ender på -a, så betyr det jente? Jeg som alltid har trodd at Oliver ser så gutt ut.


"Jente?? Jeg??"

Hva tror dere skjedde? De kan ikke ha sagt feil?

Den nye vognen

Publisert: 30.09.2010 @ 16:32 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Etter kommentar fra Ingrid kom jeg på at jeg har jo helt glemt å legge ut bilde av den nye reisetrillen vår!

Den har allerede sneket seg inn på noen bilder av Oliver, men her vises den best:

Grunnen til at vi valgte denne, og ikke en av de billigere versjonene er:
- Solskjerm
- At ryggen kan legges ned til soveposisjon

Andre funksjoner den har, men som ikke var avgjørende er:
- At forhjulene kan låses
- Bøyle foran
- Handlenett (med akkurat plass til et brett med 12 colabokser, pluss litt til. Dette fant vi ut at var praktisk først etter vi kjøpte den, men det har kommet godt med)
- Eget regntrekk

Som alle andre reisetriller/paraplytriller har den også 5-punkts sele og muligheten til å slåes sammen. Selv om det var blant de dyrere reisetrillene på Carrefour kostet den rundt halvparten av den billigste reisetrillen de hadde på Barnas Hus. (Denne kostet 54 euro, den billigste på Barnas Hus koster kr 799 http://barnashus.no/nettbutikk/detaljer/barnevogner/reisetriller/babytravel-bombay-sort.html).

Ville du tatt med paraplytrille fra Norge, eller satset på at man fant et kupp i syden?

Erfaringer med spedbarn i syden

Publisert: 30.09.2010 @ 10:57 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Her er noen erfaringer jeg har gjort meg siden vi kom til Spania. Jeg har lest flere steder på nettet at man ikke kan dra på ferie med spedbarn på grunn av varmen, men så lenge man har aircondition ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne det.

1. Selv i slutten av september er det for varmt for en baby midt på dagen. Også i skyggen. Én forelder må hver dag være inne med poden (i vårt tilfelle har Roar gitt oppgaven til meg ved å rømme leiligheten klokken halv elleve uten verken kone eller barn. Takk for det)

2. Spansk flaskevann er ikke farlig å gi til poden uten å koke det. Noen flaskevann-merker har til og med brukt det som salgsargument på emballasjen. Vi lar vannet stå i kjøleskap etter flasken er åpnet i tilfelle bakterier.

3. Under bleiekrig er bleier billigere i Norge. Tar man med bleier slipper man også å gå seg vill i bleiejungelen på spansk (kanskje man kan bruke den ledige plassen i kofferten på enden av ferien til en flaske vin?). 

4. Smokker er også billigere i Norge (!).

5. Amme-bher er ikke vanlig i Spania, selv i rene undertøysbutikker.

6. Man trenger ikke UV-klær før barnet er 6 måneder - barnet skal jo ikke være i solen uansett og UV-klær puster ikke.

7. Bilstol får du gjerne med som håndbaggasje og kan brukes som vippestol/avlastningsstol når du kommer fram (bare husk at spedbarn ikke har godt av å sitte for lenge). Mange steder kan man også leie slikt barneutstyr.

8. Skal du kjøpe reisetrile kjøp det på et såkalt "hipermercado". På barnebutikk koster det gjerne 70-80 euro og oppover, men på Carrefour hadde de helt nede i 19 euro (!). Vi kjøpte en av de "dyrere" for 54 euro og er storfornøyde.

9. Mye sterkt lys kan gi vondt i hodet, ikke glem solbriller i tillegg til solhatt på minsten.

10. Bleieposer/brødposer kan være greit å bruke til bleieavfall. Brukte bleier og varme er ingen heldig luktkombinasjon.

11. Minsten har ikke vondt av en liten dypp i bassenget selv om det er litt kaldere enn reglene man leser over alt på nettet. Snarere tvert imot om det er veldig varmt ute. Bare ikke bad så lenge.

12. Leker er vel og bra å ha med, men ikke fortvil om du har glemt det - selv en plastkopp er interessant for utforskende småtasser


Jeg legger til mer etterhvert om jeg kommer på at det er noe jeg har glemt, eller erfarer noe annet nyttig.Månedens tema på Foreldremanualen er (beleielig nok) "Reise med barn": http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html

Formen er bedre og været er strålende

Publisert: 29.09.2010 @ 18:01 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Nå er det bare litt snufsing igjen før vi er back in business. Gradestokken viser 31 grader rundt klokken 1700, så det blir litt mer inne-tid med Oliver enn jeg hadde planlagt, men sånn er det vel med spedbarn på ferie. Jeg har i hvert fall ikke blitt solbrent enda, bare fått en "lettstekt" farge.


Oliver storkoser seg

Glad i øl allerede?

Publisert: 29.09.2010 @ 11:37 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Oliver satt på fanget mitt når vi var ute og spiste middag, og tok tak i alt han kunne få hendene på. Brusen til mamma var en storfavoritt:

Roar tok seg en øl til middagen og vi ble nysgjerrig på om den var like populær.

Det var den.Dette blir et artig bilde å dra fram når Oliver begynner å drikke øl på ordentlig. Hehe.

Det er ikke bare-bare å drikke av voksenglass

Publisert: 28.09.2010 @ 13:42 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Her har Oliver fått et plastglass som er kjempeartig å leke med.

Aircondition-syken

Publisert: 28.09.2010 @ 10:39 Kategori: Ferie Kommentarer: 5

Her har både jeg og Oliver fått aircondition-syken. Den syken man får når man er ute i varmen hele dagen, og så går og legger seg i et kaldt soverom. Vi nyser om kapp og er tette i både hals og nese.Håper det går over snart.

Bruker du å bli dårlig de første dagene i syden?

Det finnes dårlig vær

Publisert: 27.09.2010 @ 15:00 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Det finnes dårlig vær, ikke bare dårlige klær. Vel, det er ikke ekstremt dårlig vær, bare litt overskyet, som for det meste har gått over nå. Men Roar var veldig deprimert over å miste noen timer med sol. Og overskyet på ferie er jo ikke noe å trakte etter.


"Dårlig" vær

Sinnsyke priser i Spania

Publisert: 27.09.2010 @ 09:06 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Jeg glemte helt å skrive om hva middagen vår kostet i går. Vi var på restaurant og Roar spiste biff og jeg stekt ris med kylling. Vi hadde også hver vår store cola i tillegg til velkomstdrinken. Her er "la cuenta":


En hel middag med drikke for under 15 euro.

Selve maten kostet under 10 euro. Det er søren meg billigere enn om vi skulle laget maten selv hjemme i Norge. Vi la igjen 5 euro i tips for vi antok at med de prisene, lever de nok på tips, og det var god service.

Drømmen må jo være å jobbe for et norsk firma og være stasjonert i Spania, sånn at man kan leve som konger på norsk lønn men med spanske priser.

Oliver på kafetería

Publisert: 26.09.2010 @ 19:02 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Til lunsj spiste vi på cerveceríaen ved mini-senteret. Oliver flørtet med de fleste på tvers av språk. 

Om stedet vi er, nå som vi er her: Leilighet i Torrevieja i slutten av september

Publisert: 26.09.2010 @ 12:09 Kategori: Ferie Kommentarer: 0


Olivers plass i skyggen, med bassenget og leilighetene i bakgrunnen


Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om stedet vi er på.

Vi er litt utenfor sentrum av Torrevieja, ikke langt fra Alicante, som ligger sør/øst i Spania, like ved kysten. Vi bor i familieleiligheten som er mamma, André (stefar) og min stefars foreldre og bror sin.

Om dagen har vi hatt strålende sol, og akkurat så varmt at mens Roar er ute og bader/soler seg midt på dagen er jeg og Oliver innendørs.

Noen meter unna leiligheten er det basseng med barnebasseng, og ca 5 min unna har vi et mini-kjøpesenter med bank, mercadona, restaurant, cervecería, alt-muligbutikk og diverse andre ting jeg ikke har helt koll på.

Stranden er (uten at jeg er for sikker) litt over 10 min unna, men vi har enda ikke vært der, og kommer nok ikke til å være der så mye på grunn av Oliver og at det er så varmt.

Cirka et kvarter unna har vi et kjøpesenter med det meste (blant annet hårklipp til 12 euro, i en fancy salong og en frekk dame i en lekebutikk. Som om det selger reisetriller, vi gikk bare til neste butikk der vi fikk god service).

I en radius av 10 min er det masse restauranter med alt fra kinesisk til italiensk.


Så alt i alt har vi det meget bra.Vil du se mer av leiligheten (og eventuelt leie den) kan du gå inn på http://solutleie.com/

En slitsom dag for hele familien

Publisert: 24.09.2010 @ 22:11 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Oliver synes at flyturen på over tre timer var mer slitsom og ble litt grinete. Roar synes at å stå opp klokken 0600 var slitsomt og ble litt grinete. Jeg synes hele dagen har vært slitsom, men ble ikke grinete før jeg hadde hele fotsålen full av vannblemmer og Roar nesten gikk oss vill. Nå sitter hele familien på tre som noen slakt i sofaen. MEN vi er i Spania! Og været er strålende. Og da er alt ok :)


En litt varm og sliten Oliver i taxien til leiligheten. Likte at han så ut som en skikkelig klump her ♥

Sydentur med spedbarn

Publisert: 22.09.2010 @ 19:22 Kategori: Ferie Kommentarer: 8

Flyturen og sydenleiligheten er booket og vi er klare til å dra! På fredag morgen går turen til Alicante, og jeg tror jeg har alt under kontroll.

Smarte tips før reisen:
- Sjekke at ingen av passene har gått ut på dato
- Reiseforsikring
- Fordel pengene på to eller flere kort, slik at hvis én lommebok blir stjålet, har dere fortsatt penger. Vi har også med litt kontanter i tilfelle.
- Bestill "reklame, nei takk" klistremerker fra Grønn hverdag i god tid før reisen
- Få en venn/nabo du stoler på til å hente resten av posten

Pakket til Oliver: Bleier og barnemat er dyrt i syden. Norge har priskrig, derfor tar vi med oss bleier til Spania. Både vanlige bleier og bade-bleier. Stelleprodukter er også med, mest fordi jeg ikke vet hva sinksalve er på spansk. Klær er selvfølgelig med, med blant annet solhatter og uv-tøy. I tilfelle Oliver skulle bli dårlig (her mistet jeg 2/3 av resten av innlegget. Svarte. Får ta resten på hukommelsen) har vi med babyparacet. Reisetrille kjøper vi i Spania.

Pakket til mamma: Klær, solhatt, solkrem, sko, toalettsaker

Like før og under flyturen:
- Amme for å unngå dotter i ørene ved take off/landing
- Bæresele gjennom sikkerhetskontroll og til gate
- Mortimer moose som underholdning
- Matpakke sparer penger på flyplass og fly


Oliver koser seg på flyet til Narvik i sommer

Så da håper jeg at vi er klare til to uker i syden fra og med fredag. Jeg blogger underveis :)


Flere reisetips kan dere lese på http://foreldremanualen.no (http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html)

Noe jeg har glemt? Fikk noen lest hele det første innlegget før det forsvant?

Passbilde av baby

Publisert: 14.05.2010 @ 07:24 Kategori: Ferie Kommentarer: 9

...er helt umulig å få til!

Fikk tips av Camilla om at Oliver trenger eget pass når vi skal ut og reise, så i går gikk jeg inn på politiets sider for å se på retningslinjene for barn og pass. Der står det at man gjerne skal ha med eget passbilde, ettersom det kan være vanskelig å få et bilde av barnet på biometrekioskene (fancy bildemaskin).

Så da prøvde jeg å ta et passbilde av Oliver.

Her er reglene jeg måtte holde meg til:

 • Fotoet skal være skarpt, riktig eksponert og i fotokvalitet
 • Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger
 • Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder
 • Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter
 • Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en lys bakgrunn
 • Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge
 • Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter
 • Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår
 • Både hake, panne og begge kinn skal være synlige
 • Munnen må være lukket
 • Ved bruk av briller: Ikke farget glass, innfatningen må ikke skjule noe av øynene, det må ikke være refleksjon i glassene
 • Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.)

Jeg tok meg friheten å utheve de punktene som kan være vanskelige med en baby som er tre uker og noen dager.

Her er resultatet:Vi har herved gitt opp og prøver igjen om en måned.