hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Forberedelser

Ting vi mangler til babyene

Publisert: 05.05.2017 @ 22:08 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 6

Jeg trodde jo vi var helt ferdig med ting til babyene, men har kommet på noen ting vi fortsatt mangler. Like vel får man jo gjerne noen gaver når folk kommer på barselbesøk - så det er kanskje ikke vits å kjøpe inn alt? 

Det vi mangler er i hvert fall: 

- Klorevotter (dette bør jeg kanskje kjøpe selv før de kommer?) 

- Babynest (trodde ikke jeg trengte dette, men fikk tips av en venninne at det var veldig greit å ha) 

- Laken til sprinkelseng (har fått ett av svigermor, men har glemt å kjøpe flere. Disse havner jo fort til vask)

- Babygym (siden jeg er så sær og kun vil ha i tre, ikke i plast eller tøy, burde jeg nok kjøpe dette selv)

- Lammeskinn 

- Gulpekluter (jeg har forelsket meg helt i disse store fra Name It)

- Ammeinnlegg og brystpumpe (vel, dette er vel mer meg som trenger) 

- Hettehåndkle (at jeg kan ha glemt dette - det var praktisk med Oliver husker jeg)

- Kommode til å ha ved siden av sprinkelsengen

Så bortsett fra klorevotter kan vel det meste av dette vente til barselpermisjonen. Brystpumpe får man låne på sykehuset så vidt jeg har forstått, og man kan jo bruke voksenlaken på sprinkelsengen om det er krise. 

 

#gravid #mammablogg 

De første bleiene

Publisert: 04.05.2017 @ 14:30 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4

Ettersom vi var så sikre på at babyene skulle komme denne uken, var Oliver litt bekymret over at vi ikke har kjøpt bleier til dem enda. Vi fikk jo noen bleiepakker i babyboxene fra Rema og Apotek1, men sammen med Oliver fant vi ut at det kanskje var greit med en ekstra pakke til vi kom hjem fra sykehuset, så nå er den første pakken kjøpt: 

SAMSUNG CSC

Like vel ser jeg for meg at bleier kommer til å bli en stor utgiftspost med dobbelt opp med babyer i hus, så vi får nesten vurdere om tøybleier kan være et rimeligere og mer miljøvennlig alternativ. Det er bare så utrolig enkelt og greit å kaste de når de er brukt, hehe. 

 

#gravid #mamma #tvillinger 

Gratis REMA1000 babypakke: Innhold

Publisert: 21.03.2017 @ 17:22 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

I dag var jeg og hentet babypakken fra REMA1000. Den kan bestilles gratis her: rema.no/babypakkebestilling 

Jeg trodde det var en babyboks slik som hos apoteket, men man fikk med et praktisk handlenett, så denne var lett å få med seg fra butikken. Dette er innholdet i babypakken: 

SAMSUNG CSC

- Bleiepakke

- Badesåpe 

- Bomullspinner

- Tørre- og våte stellekluter (den lille pakken her husker jeg var genial å ha med i vesken også da Oliver ble eldre) 

- Smokk fra MAM

- Body (eller som Oliver sa: "Hæ? Én??")

Man fikk også med seg et infohefte om Lev Vel-produktene til REMA1000. 

 

Har du hentet noen av de gratis babypakkene man kan få av dagligvarehandler eller apotek? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby 


 

Stelleplassen før-/etterbilder

Publisert: 16.03.2017 @ 18:04 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3

Jeg har jo siden vi flyttet inn i fjor ergret meg over den upraktiske planløsningen på badet vårt. Badet er OK størrelse til at vi har bare litt over 60 kvadrat, og det er større enn det badet vi hadde da vi hadde 60 kvadrat på Røa, men det er langt og smalt. På tross av at det er langt og smalt har de likevel presset inn en lang benk som bruker opp nesten hele badet da de bygde her. Jeg synes denne benken ruver veldig, og har hatt lyst til å bytte ut både servant, servantskap og benk. Nå som vi skal ha to små har vi like vel satt dette på vent. 

Det er jo ikke så galt med en benk når vi skal ha stelleplass, selv om jeg godt kunne tenkt meg at vaskemaskinen stod i hjørnet og vi brukte den som stellested slik som på Røa.

Slik så det i hvert fall ut tidligere: 

Stelleputen stod jo ikke nødvendigvis sånn, men siden den ikke fikk plass ved siden av hyllen ble det litt sånn. 

Søsteren min ble med og kjøpte en liten kommode/nattbord på Jysk, og slik ser det ut nå: 

SAMSUNG CSC


Så nå føles det et hakk mer virkelig at det faktisk kommer noen små. :) 

 

#mamma #gravid #interiør 

De første kles-innkjøpene til tvillingene

Publisert: 22.02.2017 @ 16:28 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3

Her om dagen leste jeg på et "uke for uke"-sted for gravide at "nå har dere sikkert kommet godt i gang med innkjøpene av babyklær", med tips om å begynne og sortere på størrelse og plagg, slik at man visste hva man hadde, samt hva man trengte. Selv om vi var relativt tidlig ute med å begynne innkjøp som både bilstoler og til og med barnevogn innså jeg at vi enda ikke har kjøpt stort med klær til de små.

Det eneste vi egentlig har kjøpt inn er disse to antrekkene i størrelse "helt nyfødt" (str 44/50 for å være eksakt, ettersom tvillinger som regel kommer 3 uker før tiden): 

SAMSUNG CSC
Settpris kr 149,- på Lindex (link

Da Oliver lå i magen kjøpte jeg og Roar det første antrekket til den kommende babyen sammen, men denne gangen har faktisk Oliver fått være med å bestemme hva vi skulle kjøpe. Selv om vi har bestemt oss for å holde oss unna helt like antrekk på tvillingene, ble de første antrekkene relativt like. 

Vi tok ikke vare på så mye fra Oliver var liten, fordi vi ikke planla noen ny baby med det første. Mye ble arvet videre, eller gitt til Fretex. Det meste av det vi tok vare på er egentlig bare hjemreise-antrekket han hadde på seg, enkelte favorittplagg, samt alt av hjemmestrikk. Jeg vet at hjemmestrikk kanskje helst skal arves videre, men jeg er så glad i hjemmestrikk. Det er liksom ikke bare klær, det er tid, kjærlighet og håndverk lagt i et plagg. 

Så da er det vel på tide å begynne med innkjøp av babyklær antar jeg. Kanskje ta opp det lille vi tok vare på etter Oliver fra boden, og se om det er noe som passer den første tiden. 

Når begynte du å kjøpe inn klær til den kommende babyen? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #babyklær 

Bruktkjøp til babyene på finn.no

Publisert: 20.01.2017 @ 23:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 0

Man må jo bare elske finn.no - i hvert fall når man skal ha to på en gang! Jeg og Oliver har gjort litt sport i å finne ting vi trenger til babyene, også blir han med og henter det.

Er det et råd jeg får som går igjen som tvillinggravid er det å starte tidlig med innkjøp og forberedelser. Selv om jeg kanskje har i overkant optimistisk syn på hvor mye jeg skal klare som gravid har jeg tatt det til meg og prøver å fikse ting før jeg blir alt for stor.

#mamma #gravid

Slutt på enslige sokker

Publisert: 17.04.2010 @ 17:20 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3
Fra nå av skal ikke hormon-utbrudd få meg til å gråte av enslige sokker lenger:


Den endelige stellebordsløsningen

Publisert: 16.04.2010 @ 17:43 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5
Nå er jeg grusomt lei av hele stellebord-opplegget. Tror dere ikke de fantastiske super-sugekoppene mine falt ned de også? Her har tydelig fliseleggerene sabotert for meg ved å legge fliser som frastøter alt av sugekopper og festeanordninger jeg slenger på.

Så nå henger alt man trenger i umiddelbar nærhet på døren:Jeg har ikke organisert de forskjellige lommene enda, ettersom jeg ikke er helt sikker på hva jeg kommer til å bruke mest, og hva som er praktisk å ha hvor, men det kommer når stellerutinene er i boks.

Resten ligger i skapet under vasken som er rett til venstre for stelleplassen. Her er en liten illustrasjon:Og til slutt noen mimrebilder av stelleplassens reise:


Jeg har funnet en trillerute

Publisert: 15.04.2010 @ 13:21 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4

Her om dagen når jeg gikk ned til Rimi for å hente gratispakken (som de forresten var tomme for!) fant jeg dette skiltet:Veien fra meg til dette skiltet er faktisk 1,9 km. Jeg lurer på om jeg kanskje skal ta t-banen opp fra Majorstuen, for jeg vet ikke om jeg orker å gå hele oppoverbakken opp igjen.

Hvis jeg tar t-banen tilbake blir det en 5 km gåtur (3,8 km til Frognerparken, deretter ca 1 km til Majorstuen t-bane) pluss/minus, litt ettersom hvor lenge jeg rusler rundt i parken.

Jeg vet ikke hvor langt som er vanlig å gå, jeg?

Jeg jogget vanligvis minimum 4 km hver dag før, så vil gjerne ha noe litt lenger når jeg skal trille tur. Det jeg eventuelt kan gjøre er jo å trille ned til Rimi og tilbake igjen. Da får jeg trent rumpe og lår på vei opp igjen.

Grobag-egget fungerer

Publisert: 09.04.2010 @ 10:11 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3
Da har vi funnet ut at Grobag Egget fungerer når det er for varmt, passe, passe+ og nå også:For kaldt!

Så da vet vi det :)

Jo! Og så fikk vi tak i Grobag egg!

Publisert: 02.04.2010 @ 13:11 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7

I stuen er det for varmt til å sove


Men på soverommet er det perfekt sovetemperatur.

Hvis det blir for kaldt lyser lampen blått.

Det fulgte også med en liten "Så mye klær/dyner må babyen ha på seg"-guide. Babyer kan jo egentlig sove i rommet selv om det er annen temperatur enn når lampen lyser gult/oransj, men da må man tilpasse klær og tykkelse på dyne.

Bilsete i hus. I stua for å være eksakt.

Publisert: 02.04.2010 @ 12:59 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 0
Da plukket jeg med meg bilsetet fra bilen og satt det i stua. Roar forstår ikke hvorfor jeg skal ha det i stua, men jeg vil se på det fine bilsetet, så derfor står det i stua. Inntil videre ihvertfall. Jeg får vel sette det ut i bilen igjen i kveld.

Vi landet på Besafe sitt sete Izi Sleep, på tross av at det var litt tyngre enn konkurrentene. Grunnen til at vi valgte dette er at det kan slås ned til liggende stilling. Babyer har jo ikke godt av å sitte for mye, så på denne måten kan vi ta med bilsetet inn når vi er på besøk, så kan babyen ligge der.Mamma og André ga oss 1100 til et brukt bilsete, og så la jeg inn mellomlegget for å kjøpe et nytt. Har hørt at man bør kjøpe nytt om man ikke kan være sikker på om setet har vært i kræsj eller ikke. Jeg håper ingen på finn.no har hjerte til å juge om noe sånt, men jeg satser ikke babyen min sin sikkerhet på det. Denne modellen koster 1999 uten isofix-basen.

Pluss at jeg synes dette setet ser mye bedre ut enn konkurrentene som jo også er en god bonus. Ikke avgjørende, men en bonus.

Kameramobil for flotte babybilder når som helst

Publisert: 01.04.2010 @ 13:06 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 1

Betalingsutsettelse er skumle greier. Selv om skattepengene ikke kommer inn før til sommeren, er de allerede brukt opp. Resultatet av skattepengene er ny mobil. Jippi!

Det er bare knapt et halvt år siden jeg kjøpte ny mobil sist, fordi min fine n95 gikk i gulvet og skjermen tålte ikke støyten. Hvil i fred.

Det er ikke stor forskjell på utseende på den gamle og den nye telefonen:

(Den nye er til høyre)

Men forskjellen ser man på bildene mobilene tar:


Gammel mobil


Ny mobil

Jeg ville ha en mobil som tok gode bilder før jeg fikk babyen. Da slipper jeg å ha med kameraet til en hver tid for å få fine bilder av Oliver.


(♥ finn.no)

Babyhjørnet pyntet og sengen redd opp

Publisert: 29.03.2010 @ 16:17 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5

Veggklistremerker fra Søstrene Grenes

(Mellomnavnet er hemmelig inntil videre.)

Og her har jeg fått redd opp. Konkluderte med at det gikk greit å re opp allerede nå. Kanskje gjøre som Iselin (mamma1993.blogg.no) og legge et teppe over sånn at det ikke blir støvete. Man vet jo aldri om han velger å komme lenge etter termin.Jeg fikk tips av Marianne om å ha babyteppe øverst, men vet ikke helt om jeg la det riktig.

Men nå er ihvertfall sengen klar for prinsen min, så vidt jeg vet :)

Jeg skal kjøpe et termometer å ha på soverommet, for jeg og Roar sover med vinduet på gløtt nesten 365 dager i året, og jeg er litt redd det skal bli for kaldt for babyen. Hvor varmt skal egentlig babyer ha det på soverommet?

Da var både skap og seng oppe i babyhjørnet

Publisert: 28.03.2010 @ 18:56 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3


Pluss at de hvite babyklærne er lagt på plass. Nå gjenstår bare pynting og å re opp sengen.

Er det forresten for tidlig å re opp sengen tre uker før termin?

Stakkars lille sokken som ikke fikk være med på vasken

Publisert: 28.03.2010 @ 16:34 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7


Jeg har et problem med babysokker som lurer seg unna vasken. De bare ligger her ved luken og slapper av. Eller kanskje den er utstøtt. Stakkars.

Sprinkelsengen <3

Publisert: 28.03.2010 @ 15:08 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4


Jippi! Vi skal få opp et skap og litt pynt også. Og så klart sengetøyet vi kjøpte i går. Men nå har babyen min et sted å sove når den kommer :D

Tusen takk til bestemor og bestefar (oldemor og oldefar) Liv og Harald.


På onsdag skal jeg forhåpentligvis kjøpe bilsetet også. Antar at lønnen kommer inn den 31., siden den første er rød dag?

Den koseligste klesvasken

Publisert: 27.03.2010 @ 21:07 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3

Nå har jeg vasket sengetøyet som vi kjøpte i dag og siste rest av babyklærne.Klesvask = kjedelig

Babyklesvask = koselig


Så når alt er tørt i morgen skal jeg re opp sengen. Gleder meg så til å få det i orden! <3

Liberopakken i hus og krabbeteppe for guttebaby

Publisert: 25.03.2010 @ 15:09 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 14


Her var det masse snadder. Hehe.Følte denne lille karen trengte litt ekstra oppmerksomhet. Den skal få være med på trilleturene som vognpynt.

Krabbeteppet som tingene ligger på er teppet som jeg hadde da jeg var liten. Jeg tenkte Oliver skulle få et til, men har enda ikke funnet et krabbeteppe som ikke er for jentete. Noen som vet om hvor man finner fine krabbetepper for guttebabyer?

Sykehusbaggen hittil

Publisert: 21.03.2010 @ 15:10 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 8

Ja, nå holder jeg på å pakke sykehusbaggen. Dette er det jeg har pakket hittil:

Til babyen:

- 2 bodyer, strømpebukse og sparkebukse (en av bodyene er omslagsbody i tilfelle bodyer som må tres over hodet ikke faller i smak hos Oliver)


- bamsedress


- babyteppe


- bleierTil meg:

- 2 skift med behagelig tøy der ett fungerer som hjemreiseantrekk (pluss noen ekstra topper som lett kan brettes ned til amming)
- ammebh og ammeinnlegg
- leppepomade
- truser og sokker
- ipod
- toalettsaker (shampoo, fuktighetskrem, deodorant, nesespray, ansiktsrens, bind, hårstrikk)
- notatbok og penn


Diverse annet og ting til pappa Roar:
- kamera, minnekort og batterier
- 25 kroner i mynt (det var alt jeg hadde i mynt når jeg pakket)


Ting som kommer etterhvert:
-
helsekort (dette har jeg med meg i vesken til en hver tid, så blir vel liggende i vesken min)
- tannbørste og sminke
- mobillader
- penger (trenger man egentlig dette, eller holder det med kort?)
- mykt toalettpapir (selvom jeg har hørt at det kanskje er greiest å dusje litt etter toalettbesøk)
- proviant (frukt, kjeks, vann/saft)
- snus til Roar

Jeg orker ikke ta med onepiecen. Den tar litt stor plass. Og tar heller ikke med morgenkåpe eller natt-trøye, siden de har dette på Ullevål hvis jeg plutselig skulle føle at jeg trenger det. Lesestoff har de også på fødeavdelingen.


Femi sykehusbag/veske. Hehe.

Har jeg glemt noe viktig da?

Jeg har ikke satt meg så mye inn i det annet enn å lese hva andre har pakket og lest i Svangerskapsboken fra Sandvik. For alt jeg vet, pakker jeg alt for mye. Listen min ser fryktelig lang ut i forhold til andre mammabloggere sine.

Henger jeg etter?

Publisert: 11.03.2010 @ 13:58 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 10

Nå er jeg høygravid og fødselen nærmer seg med stormskritt. Enda har vi ikke babyseng, bilstol og stelleprodukter. Ikke har jeg vasket babytøyet og jeg har faktisk ikke noe sengetøy å vaske enda. Klærne er ikke vasket, fordi vi ikke har noe kommode å ha de rene klærne i. Akkurat nå ligger de i en liten kiste i stua. Ikke har vi noe vippestol eller lekegrind. Ikke har vi noe helseteppe til vognen, eller vognpose, eller myggnetting. Det vi har nå, 39 dager før termin, er klær, stellematte og barnevogn.

Henger jeg etter? Når er det vanlig å ha alt på plass?

Noen ting jeg mangler:
And the list goes on.

Jeg føler bare at det blir så masete å spørre og mase på mamma og André som har sagt de skal betale for det, men jeg begynner å bli litt urolig for at vi ligger ganske langt bak.


Edit: André satt over penger til bilsete når jeg var på jobb, så da er ihvertfall det i boks.

Smokketermometer?

Publisert: 05.03.2010 @ 08:58 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 11


Selv om jeg har hørt mye forskjellig om slike, kjøpte jeg et som kom i posten i går. Dette fra Topcom fikk god omtale i et blad jeg leste (enten Gravid eller Foreldre og Barn), og viser tempen +/- 0,1 grad. Det er det samme som de andre termoteterene vi har (men jeg tror ingen liker å bli tatt tempen i stumpen, så jeg vil helst slippe det).

Har noen erfaringer eller råd om sånne? Må jeg virkelig ta tempen i rumpa på babyen, eller kan disse duge?


Kjøpte den forresten på barneshoppen.no.

Amok på Søstrene Grenes

Publisert: 27.02.2010 @ 10:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2
Etter å ha lest dette innlegget på bloggen til Mona måtte jeg bare innom Søstrene Grenes og kjøpe de samme kurvene til klesvasken. Det endte imidlertid med litt mer når jeg først var innom, og en Julie som fort ble 500 kroner fattigere.

Dette er det jeg fikk for litt i overkant av 500 kroner, og jeg er egentlig storfornøyd med fangsten:- en liten koffert til Oliver (jeg hadde en sånn rød når jeg var liten ♥. Perfekt til lekene når man skal ut og reise fra stua til gangen)
- tre kurver til klesvasken
- et tredelt bilde på lerret
- veggklistremerker til babykroken
- sugerør (som jeg ikke er helt sikker på lengden, men man kan jo se hvor lange de er i forhold til ovnen)
- et dørslag
- en skjærefjøl i bambus (som jeg glemte å ta bilde av)

Venninnen min Ida (er så glad jeg har deg Ida - selv om du ikke har bloggadressen min og sikkert ikke ser dette) som jeg har kjent siden barneskolen møtte meg i sentrum og hjalp meg å bære med meg alt hjem. Og så måtte jeg selvfølgelig innom Lindex også, enda vi bar på hele fangsten min fra Søstrene Grenes. Hehe. Endte med at jeg kjøpte litt babyklær som vanlig også. Men det glemte jeg også å ta bilde av, så får legge det ut i morgen.

Apropos kloring - klorevotter

Publisert: 26.02.2010 @ 17:25 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 9


Så nå klorer ikke jeg babyen siden jeg har støpte negler, og babyen klorer ikke seg selv :)

Kjøpt på http://www.lamazetoys.co.uk/ 

Jeg og babyen ønsker oss:

Publisert: 25.02.2010 @ 12:27 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 10

Besafe IZI Sleep
http://www.barnashus.no/nettbutikk/detaljer/bilstoler/besafe-izi-sleep.html?manufacturer_id=14

Tror jeg ihvertfall...

Noen som har erfaringer med denne, eller har andre anbefalinger?

Stellebordsidyll og strekkmerker

Publisert: 22.02.2010 @ 07:33 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 1


Yes, yes, yes! Det henger! Da anser jeg prosjektet som avsluttet, og håper jeg slipper flere oppfølgere.

Har forresten fått mine første strekkmerker. Men de er på puppene, så dropper å legge ut bilde. Jeg skjønner ikke hva alt oppstyret er rundt strekkmerker. Det er på langt nær det verste som kunne skjedd. Jeg antar at jeg sikkert får det på magen også. Så lenge ungen er frisk er alt bra :)

Løsningen på hylleproblemet?

Publisert: 21.02.2010 @ 16:33 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2
Nå er dere sikkert lei av å høre på at hylleløsningen min ved stellebordet gang etter gang faller ned, men dette kan være nest siste innlegg om den mye omtalte "stellebordsmassakeren".

Nå har jeg nemlig kjøpt VacLock sugekopper. Så da får vi se!


To be continued...

Litt for stor barnevongspynt

Publisert: 21.02.2010 @ 11:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3
I går fikk jeg Mortimer the Moose i posten, og da så jeg hvor stor han egentlig var. Veldig kul, men også veldig stor. Så jeg tror vi må revurdere hans plass som pynt til vognen.

Jentekvelden i går var forresten kjempekoselig. Deilig å ikke få en melding samme dagen om at "noe har kommet opp" som så ofte skjer etter man blir gravid. Siden begge er gravide kunne vi også sitte og snakke om gravid-ting heele kvelden. Ikke så mange andre venninner som tenker på strekkmerker og råmelk. Vi trenger flere unge mødre i Oslo. Hvorfor er det en trend å vente til man er nærmere 30?

To måneder igjen og hjemreiseantrekk

Publisert: 19.02.2010 @ 14:05 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2

Nå til noe litt hyggeligere enn å være utbrent (fikk forresten gå tidligere fra forelesning i dag, så ble en time med avslapning før jeg skal på jobb igjen. Det var godt). 

Det er i dag akkurat to måneder igjen til termin 19.april. Gleder meg så sinnsykt til å se babyen min utenfor magen og ikke bare på ultralyd. Det første vi kjøpte til babyen kjøpte jeg og Roar sammen, og var dette antrekket:Jeg tror faktisk det er det eneste antrekket vi har i str. 50 (nyfødt), fordi alle, inkludert meg selv, kjøper klær i 1-4 mnd. sånn at den har noe å vokse i. Så antar at dette blir hjemreiseantrekket til babyen. Med et pledd eller en tykkere genser, for om alt går etter planen så kommer den jo som sagt om to måneder, og da er det jo ikke akkurat sommer.
 
Men nå skal jeg på jobb, så jeg må løpe!

Barnevognspynt

Publisert: 18.02.2010 @ 18:34 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2
Har forresten bestilt denne sjarmerende karen her til å ha som pynt på barnevognen.Si hei til Mortimer the Moose.

Stellebordsmassakeren 2 - the massacre returns

Publisert: 16.02.2010 @ 12:07 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7


Ja. Sånn ser det da ut. Enda jeg vasket både vegg og sugekopper. Så nå går jeg over på alternativ hypotese, som går ut på at det er sugekoppene som er dårlige. Neste punkt på programmet blir å kjøpe Vaclock sugekopper på Clas Ohlson og prøve igjen. Om det viser seg at hele problemet er veggene, ettersom flisene har en aaanelse struktur og ikke er helt speilglatte, tar jeg Casandras råd og bruker superlim. Jeg kan da ikke ha kurver fallende ned på babyen.

Hva skal man ha på stellebordet?

Publisert: 11.02.2010 @ 14:25 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7
Jeg leser litt på forskjellige sider om hva man skal ha ved stellebordet. Jeg husker litt av det mamma hadde på stellebordet når Aleksander (lillebroren min) var bleiebarn. Jeg tror hun hadde sinksalve og våtservietter i tillegg til kluter. Stellebordet stod også på badet, så rennende vann var lett tilgjengelig.

Dette er det jeg har kommet frem til at jeg tror jeg trenger:

- bleier
- vann fra springen
- vaskekluter (gaskluter)
- litt større kluter til å ha under stumpen (slik at jeg slipper å skifte håndkle etter hver gang)
- uparfymert babyolje
- hundeposer/brødposer til brukte bleier
- sinksalve (i tilfelle sår stump)

Og dette er det jeg tror jeg kommer til å ha med i stellevesken:

- bleier
- stelleunderlag/håndkle
- våtservietter
- hundeposer/brødposer
- sinksalve (i reisestørrelse)

Jeg gikk ut i fra listen som står på libero.no og la til litt. (Rart de ikke har med mer, ettersom de fører masse pleieprodukter som såper og lotioner, men bra de er ærlige om at man ikke trenger det da, hehe).

Er det noe jeg har glemt? Noe jeg ikke trenger? Tar gjerne imot råd!

Billige gaskluter

Publisert: 09.02.2010 @ 11:03 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2
Jeg har egentlig fått gaskluter av mamma, men siden man aldri får nok gaskluter slo jeg til og kjøpte disse på Princess. Der var de satt ned til 11,50. Det synes jeg var en bra pris :) de er kjempegode, og tykkere enn mange av gasklutene på markedet. Jeg tenkte egentlig å bruke frottékluter, men mamma rådet meg til å heller bruke gaskluter, for det er bedre mot den sarte barnehuden.


Hyllen er på plass! Og babynavn?

Publisert: 07.02.2010 @ 14:08 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 1
Hyllen vi kjøpte på Ikea har nå blitt fylt opp. Nesten ihvertfall. Den nederste raden med hyller er holdt av til babyen. Skal kjøpe inn noen bokser til å ha leker og sånt i.

Jeg liker bokstøttene mine. Det står "book" på den venstre og "end" på den høyre.I hylle 11 og 12 har Disneyfilmene fått plass. Og Roar har dandert genseren sin fint på gulvet foran. Hehe.

Jeg og Roar har begynt å kalle babyen for Oliver, fordi vi har bestemt oss for at ett av navnene skal være Oliver. Jeg tror jeg kommer til å kalle babyen for Oliver i bloggen min fremover. 

Veldig mange i familien min har mellomnavn (blant annet meg), så vi har også bestemt at han skal ha et navn til. Det er ikke så nøye om Oliver er fornavn eller mellomnavn, så vi tar gjerne imot forslag som passer til Oliver. Dobbeltnavn med bindestrek er imidlertid uaktuelt. Dette har Roar gjort veldig klart.

Roar og jeg skal også ta hverandres etternavn, og Oliver får så klart begge, så det blir et herlig langt navn. Satser på at det veier opp for at Oliver er på topplisten av populære navn om dagen. Jeg ble en periode kun kalt etternavnet mitt, ettersom det er en del Julier i min aldersgruppe. Det synes jeg var helt greit :) så da har vennene til Oliver mange navn å velge mellom.


Edit: Måtte bare legge til at vi har alfabetisert alle DVDene. Jippi! 1-0 til organiseringsmanien til Julie. Disneyklassikerne er så klart sortert etter hvilket år de er utgitt.

...og babyen ønsker seg:

Publisert: 06.02.2010 @ 12:31 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3


En babysakkosekk!

Jeg lurer på om jeg skal sy den selv, men det er vanskelig, for vet ikke hvor stor den er i virkeligheten. Den på bildet er fra http://www.kidscompany.no/ . Jeg har regnet litt på det og laget en skisse. Her er målene jeg har kommet fram til:Virker det greit? Jeg vet helt ærlig ikke om jeg er helt på jordet. Jeg tror vi aldri lærte å regne ut omkretsen av en oval sirkel.

Hvis målene stemmer passer det bra, for de selger 100 liter isoporkuler på Panduro hobby for under 300 kr. Jeg syr den av Roars gamle Man Utd sengetøy (hysj hysj), så slipper jeg utgifter i stoff.

Om det er noen som er flinke i matte/sying som leser akkurat nå: Hjelp!


Jeg kom akkurat på at jeg må skaffe meg en symaskin før jeg kan sy sakkosekken. Så dette blir kanskje dyrere enn jeg hadde planlagt. Kanskje jeg kan låne mamma sin.

Bare mødre kan bli så i ekstase for nye tåteflasker

Publisert: 04.02.2010 @ 17:51 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 2


Men de er jo så fine! Jeg kjøpte likesågodt tre stykker når jeg var i gang.Som man ser på det lille bildet er de myke. Jeg vet ikke helt om det er nødvendig, men mamma virket opprømt over det når jeg viste henne dem i dag, så antar at det kan komme til nytte.Jeg kjøpte de spesielt for tuten. Allerede to måneder etter fødselen skal jeg være borte noen dager på grunn av eksamener, der vi må være sikre på at Roar klarer å få i babyen mat. Disse er laget for at overgangen fra amming til melk på flaske ikke skal være så stor, og jeg håper nurket vårt godtar dem.

Flaskene kjøpte jeg på http://www.kidscompany.no/ .
(Der de har den babysengen jeg har så inderlig lyst på, hint hint mamma og André).P.s. Ja, jeg vet det er modig å tro jeg skal klare eksamene i ammetåke og under to måneder etter fødsel, men jeg taper ingenting på å prøve. Klarer jeg å få en C (som vanligvis er litt lavt i henhold til mine krav til meg selv, men vil være noe jeg er storfornøyd med om man tenker på omstendighetene) betyr det at jeg kan nyte hele sommeren med babyen min uten å måtte lese til konte-eksamen i august/september.

Vaske oppvaskmaskinen

Publisert: 02.02.2010 @ 16:24 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 1
Nå har jeg kjøpt maskinrens for at oppvaskmaskinen skal være ren før vi begynner å vaske tåteflasker i den.


Stellebordsidyll?

Publisert: 31.01.2010 @ 12:17 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4


Etter at stellebordet har sett slik ut i en uke, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg hadde faktisk glemt hele greia til Caroline spurte hvordan det gikk med mysteriet om stellebordsmassakeren. Jeg vasket da veggen og hang opp sugekoppene. Når sugekoppene hadde hengt oppe en natt, hektet jeg på kurvene igjen. Slik ser det ut nå:Så håper vi det holder denne gangen. Sugekopphyllen i dusjen holder jo helt fint, så det burde jo gå andre steder på badet også? Hvis ikke dette funker kjøper jeg noen vaclock-sugekopper på Clas Ohlson. De klarer visstnok alt.

"Innredet" vognen

Publisert: 29.01.2010 @ 14:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 9

Kom på at jeg har kjøpt lammeskinn til vognen som bare ligger i skapet, så tenkte jeg kunne legge det i vognen. Jeg ser jo nå at det kan bli litt liten plass ettersom det er langhåret lammeskinn. Vet ikke om dette også kan være plagsomt for babyen med lange lammehår? Slik ble det ihvertfall:

Her skal lille babyen min ligge og kose seg. Gleder meg så!

Jeg må få noe spennende som henger og dingler der også. Kanskje en bamse eller noe der det står "rør meg ikke", slik at ikke alle fremmede absolutt skal "inn" i vognen. Hvordan innreder man egentlig vognen fra sommer til vinter? Den kan jo ikke ligge på lammeskinn og under dyne midtsommers? Har man lammeskinn i hele året? Må den ha noe annet underlag om sommeren? Er det virkelig nødvendig med vognpose? Hvorfor kommer det ikke en slik bruksanvisning for altmuligrart som har med babyer å gjøre? Stakkars mamma blir jo nedringt flere ganger i uka allerede med spørsmål. Jeg kommer sikkert til å ringe henne konstant når babyen kommer.

Når jeg får lønn skal jeg kjøpe:

Publisert: 22.01.2010 @ 15:44 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5


Disse vakre tåteflaskeneOg denne bilderammen. Jeg tror det er morsomt for både barn og foreldre å se tilbake på det første året.

Jippi! Vi har kjøpt vogn! :D

Publisert: 21.01.2010 @ 15:18 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
...eller Mamma og André har kjøpt vogn til oss. Tuusen takk.

Det er en slik en :) helt kurant.

Babyens første bleier

Publisert: 20.01.2010 @ 11:20 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5
Jeg prøvde å mobilblogge de, men det gikk ikke. Har ikke helt forstått hvordan man gjør det.Jeg og Roar måtte bare åpne og se på de. Så små.

Barnevogner på salg

Publisert: 19.01.2010 @ 13:01 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
Gjett tre ganger om jeg skal på Barnas Hus og se!


Off topic: Grov orddelingsfeil i overskrift på side 2.

Mamma foreslo at hun bare skulle sette over penger til meg, men jeg vil handle vogn med mammaen min.♥ Er jeg rar? Det er jo koselig å gjøre sånt sammen med foreldrene når man først bor bare en halvtime unna. (Hint hint, pappa flytt tilbake til Oslo). Hehe.

Åh, som jeg ønsker meg

Publisert: 17.01.2010 @ 17:43 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7
Denne babysengen.Tenk så deilig å slippe og gå ut av sengen hver gang man skal amme.

Resten av fangsten pluss en stellekrok

Publisert: 13.01.2010 @ 21:50 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7
Her er resten av det jeg kjøpte:Vi fant ut at barnet har kun ett antrekk som nyfødt, så om den ikke er større enn vanlig ved fødselen må den gå i litt for store klær den første måneden av livet sitt. Derfor kjøpte jeg et par nyfødt-bodyer.

Siden bildet ble tatt på stellebordet, tenkte jeg å legge ved et bilde av stellekroken som ikke er fullt så steril lenger.
Gikk innom Hennes og lette etter ballerinasko og magebånd til gravide

Publisert: 13.01.2010 @ 17:28 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 11
Endte imidoertid opp med en pose babyklær. Som vanlig. Her er ett av plaggene:


Så søt at man nesten får hull i tennene! ♥

Det var så masse fint på salg at jeg kunne kjøpt meg blakk på barneklær.

Legger ut resten av fangsten senere i dag.

Hvordan har Ellos kunder enda??

Publisert: 11.01.2010 @ 20:27 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3
Nå er jeg lei! Det er nesten to uker siden jeg bestilte noen håndklær og et antrekk til babyen, og de har enda ikke klart å få det sendt til meg. Jeg forstår at det kan gå sakte i julen, men hva med hele forrige uke?? Hvordan er det mulig?

Jeg bestilte mini-PC fra netonnet.no og to dager senere satt jeg med den i fanget. Pakken jeg bestilte fra Australia kom fortere frem enn den fra Ellos. Jeg sjekket spesifikt om alt var på lager før jeg bestilte, fordi sist gang jeg bestilte noe fra Ellos fikk jeg beskjed om at den kom om to måneder når de fikk varen på lager. (Hvorfor i alle dager skal jeg bestille noe som jeg får først om to måneder?? Fra Ellos??)

Hvordan kan man bruke TO UKER på å sende to sett med handklær og en sparkedress som man har på lager??

Nei, nå gir jeg opp. Aldri mer.Stelleplassen

Publisert: 07.01.2010 @ 22:17 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
Her er stelleplassen hittil. Litt sterilt enda uten håndklær og stelleprodukter, men det kommer :) Det ble noe orginale løninger på hylleplass siden vi ikke kan borre i veggen.Takk til mamma og André for stellematte. Penger jeg fikk til jul bidro til resten av hyller og knagger, så tusen takk til dere også :)

Beklager litt skjevt bilde, men måtte gjøre det for å få med alt.