hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Julies kreative hjørne

Babygym for tvillinger i tre: DIY

Publisert: 01.07.2017 @ 14:13 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 0

Jeg har lett en stund etter en babygym som tvillingene kunne bruke sammen. Det sies jo ofte at det er godt selskap i en tvilling, så jeg ville prøve å unngå to separate babygym. Siden vi ikke fant noen jeg likte, laget like så godt jeg og Oliver en selv i tre: 

SAMSUNG CSC

Først kuttet vi noe plank jeg hadde liggende til halvmeter-lange stykker, og pusset lett over med sandpapir: 

SAMSUNG CSC

Så brukte vi et stort bor for å lage hull til pinnen, helt gjennom det ene benet - og halvt gjennom det andre, og kuttet den runde pinnen slik at den ble 70 cm: 

SAMSUNG CSC

Så skrudde vi til slutt fast den runde pinnen i endene som hadde hull halvveis gjennom. Vi hadde egentlig tenkt at den skulle kunne slås sammen når den ikke var i bruk, men den føltes litt løs, så vi festet den heller med noen ekstra skruer: 

SAMSUNG CSC

 

Guttene er ikke sånn super-interesserte enda, men jeg tror den blir bra etterhvert. 

SAMSUNG CSC

 

#diy #babygym #mamma #baby #gjørdetselv 

DIY: Uro til babyrom - skyer

Publisert: 06.05.2017 @ 20:16 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg fant denne kjempefine uroen fra Fatherrabbit.com (som forøvrig har sååå mye fint til barn og baby) via Pinterest


 

Det eneste problemet var at jeg ikke finner den igjen på nettsiden, og den i følge Pinterest koster opptil 215 (!) dollar. Alt jeg klarte å tenke var at den skulle jeg vel klare å lage selv for en rimeligere penge. Så jeg gikk litt i skuffene (og rommet til Oliver) her hjemme, og fant faktisk alt av materialer liggende: 

SAMSUNG CSC
 

Jeg fant denne pinnen som Oliver hadde tatt med seg hjem (livet som guttemamma, am I right?) som jeg tror blir kjempekul. For at begge babyene skal få glede av den har jeg valgt en lengre pinne som jeg henger på langs over sprinkelsengen, også henger jeg skyer over hele.

Så nå har jeg begynt å sy: 

SAMSUNG CSC

Så får jeg bare håpe jeg rekker å sy alle skyene ferdig før de små kommer :) 

 

#gravid #DIY #interiør #mamma #gjørdetselv

Tørkestativ i tre sammenleggbart: DIY

Publisert: 03.03.2017 @ 17:40 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Et av de mest populære blogginnleggene mine er dette blogginnlegget om tørkestativet i tre jeg kjøpte på Jernia. Det er tydelig at det er mange som ønsker seg et klesstativ som er hakket mer estetisk enn de standard hvite man får over alt. Nå har imidlertid tørkestativet tatt kvelden, og jeg finner ikke igjen et liknende noe sted. Etter mang en time på det store internettet fant jeg imidlertid dette tørkestativet i tre som bloggeren hadde laget selv av en sprinkelseng (!). Fordi det har hengsler er det sammenleggbart, og veldig kompakt når det ikke er i bruk. 

Sprinkelsenger selges jo ofte grisebillig på Finn.no, eller til og med på Finn.no gis bort, så her kan man få et rimelig tørkestativ om man er litt handy. Slik ble resultatet: 

SAMSUNG CSC

Alt du trenger er: 

- Langsidene på en sprinkelseng 

- Hengsler 

- Tråd eller noe til å holde stativet sammen når det står

Ta bort annenhver sprinkel i sprinkelsengen (etter behold alle på én side om du har mye småvask som ikke bruker så mye plass). Sprinklene sitter ofte ikke så hardt, så vi klarte å vrikke dem ut etter å ha saget dem av på midten. Skru på hengsler og fest en tråd mellom de to sidene. Jeg dekorerte trådene med noen treperler fra Søstrene Grene. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#DIY #hobby #interiør #bolig 

DIY gavetips fra barn som er nyttige og fine

Publisert: 03.01.2016 @ 00:38 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

I år har Oliver laget mange av julegavene selv, og jeg tenkte å vise frem disse smarte skålene som jeg var så heldig å få en av selv: 

SAMSUNG CSC


Fremgangsmåten er såre enkel, og alt man trenger er dette: 

Materialer DIY skåler

- Leire (vi har brukt lufttørkende leire som finnes på diverse hobby-butikker og Clas Ohlson her)

- Hvit maling (her har jeg brukt hvit interiørmaling) 

Eventuelt: Stempler, om man ønsker det. 

 

Fremgangsmåte 

Man begynner med en kule leire tilpasset skålens størrelse (her jobbet kunstneren så fort at jeg ikke rakk å få et bilde i fokus, men håper man ser utgangspunktet): 

SAMSUNG CSC

Man må gjerne prøve seg frem litt på hvor mye leire man trenger - vi behøvde ganske mye leire per skål, ettersom de ble ganske tykke. Leiren presser man deretter ut til en liten skål: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC


Før man setter skålene til tørk kan man eventuelt stemple initialer i skålene: 

SAMSUNG CSC

Kunstneren har selv valgt å bruke initialene "O" på mange av skålene, for oldemor og oldefar heter jo oldemor og oldefar, gjør de ikke? 

 

Deretter må skålene tørkes/stekes etter fremgangsmåte på pakken. Ettersom vi brukte papirleire valgte vi å male de etterpå, slik at de tåler fukt bedre. Og til den praktiske delen? Disse små skålene kan brukes til mye smart, som for eksempel: 

- Skål til salt på kjøkkenet 

- Til fiskekroker (den til morfar var spesifikt utformet for fiskekroker har jeg hørt) 

- Til å ha nøkler på i gangen (her trenger man nok en noe større størrelse)

- Eller slik som jeg bruker min: Et sted å ha ringer/klokke når man vasker opp eller er i dusjen

 

SAMSUNG CSC

 

#gjørdetselv #gavetips #mamma #interiør #DIY 

Lage eget kostyme til barn? Her er 7 gjør-det-selv kostymer i siste liten:

Publisert: 02.03.2014 @ 18:22 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 0

Man trenger ikke nødvendigvis kjøpe ferdig kostyme til barna når det er karneval-tid. Jeg er vokst opp med at mamma har laget nesten alle kostymene mine selv. På tross av at jeg ikke er like flink med sy-maskinen som min mor har dere her noen tips til kostymer dere kan lage/sette sammen av klær som det kan hende barnet allerede har. 

1. Sjørøver-kostyme

Du trenger: Stripete overdel og dongeribukse klippet til piratlengde eller en annen bukse som kan minne om en sjørøverbukse. Skjerf til å ha på hodet. Øyelapp og andre pirat-tilbehør om ønskelig, som ørering, bart, sverd, krok eller muskedunder. 

 

2. Ninja-kostyme

Du trenger: Sorte klær, en hette og et belte med farge. Et sort tørkle til å dekke ansiktet med. Andre Ninja-accessories om ønskelig, som ninjasverd og kastestjerner (lages enkelt i papp). 

 

3. Tømmerhogger-kostyme 

Du trenger: Rødrutet skjorte, jeans, støvler, lue og øks (kan skjæres ut av papp eller kjøpes billig på en lekebutikk). Tegn på skjegg for en røff lumberjack-stil. 

 

4. Pantomime-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser. Sort lue/hatt. Sorte bukser. Hvite hansker. Sort/hvit ansiktsmaling. 

5. Tyve-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser, sorte bukser og sort lue. Klipp ut en maske av sort stoff og fest på strikk. To oppklipte hårstrikk kan fungere fint om du ikke har elastisk tråd hjemme. For å komplimentere looken kan man ha med en tøypose som man tegner et dollartegn på. 

6. Bjørnekostyme 

Du trenger: Heldress i brun/sort eller genser og bukse i matchende brun/sort farge. Lue. Tøy til å sy/lime på ører på luen (bruk et gammelt plagg som skal kastes eller ikke brukes lengre). Ansiktsmaling til bjørnenese og værhår. Sy gjerne på en bjørnehale på buksen. 

7. Fotballspiller

Veldig mange barn har allerede fotballdrakter liggende. Ta på hele drakten med strømper og sko, og send med minsten en fotball. 

 

Slike gjør-det-selv-kostymer er gjerne mer behagelige å leke og bevege seg i enn de billige ferdigkjøpte også, ettersom klær til barn gjerne er laget i bomull som puster istedenfor den tette polyesteren fra Kina-kostymene. Vil poden være en superhelt og man er litt handy kan man sy/lime på superheltmerker klippet ut av stoff i riktig farge på heldresser i rød/blå/sort (den respektive superheltdrakt-fargen). 

Håper dette var til hjelp for noen, om så kun for å trigge fantasien litt på hva man kan lage selv hjemme. 

 

Den fineste matboksen til barnehagen

Publisert: 25.06.2013 @ 10:20 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 1

...er den som er dekorert selv, og fylt med nystekte rundstykker og valgfritt pålegg: 

 

Smurt av kokken Oliver selv så klart ;) 

 

Hvem trenger vel leketeppe med bilvei på?

Publisert: 19.01.2013 @ 15:12 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Hvem trenger vel leketeppe med bilvei på, når man har en pappeske og en sprittusj? Beste og Oliver har tegnet en hel kjørerute med garasje, bensinstasjon, flyplass og barnehage. Alt det en papp-by trenger.

Tips til de som ikke vil ha på seg refleks

Publisert: 03.12.2012 @ 09:14 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Etter at jeg har fått lappen og har begynt å kjøre en del i vintermørket har jeg blitt veldig obs på viktigheten med refleks. Det er så lite som skal til for å bli så mye mer synlig for bilister. Jeg har hatt en refleks hengende fra jakken, men som et lite barn klarer jeg å rive den av når jeg går inn og ut av biler eller tar av og på meg jakken. Jeg går imidlertid alltid med hals ute, så jeg har funnet en måte å aldri glemme eller miste refleksen min på:

Gjør om den strikkede halsen min til en refleks-hals!

Siden jeg ikke hadde noen nål som var stor nok til den litt tykkere reflekstråden brukte jeg likesågodt en hårspenne og sydde langs kanten:

Uten lys synes ikke tråden, men når en bil (eller blits) nærmer seg:

Simsalabim! Jeg sydde inn refleks både øverst og nederst på halsen. Egentlig er dette refleksgarnet ment for å strikkes inn i plagg man strikker selv, men jeg synes denne løsningen også funket greit. Refleksgarnet kjøpte jeg fra Strikkenett.no og det lå i postkassen min bare to dager etter jeg bestilte det.  

 

 

Dekorere egen matboks

Publisert: 05.11.2012 @ 09:26 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Istedenfor å kjøpe dyre matbokser med Lynet McQueen på, fant jeg ut en måte å gjøre matboksene hakket mer personlige på ved hjelp av en sprittusj.

Jeg kjøpte bare inn et sett billige matbokser (tror det var 16 forskjellige bokser for under femtilappen) på IKEA, så fikk Oliver dekorere en og jeg dekorerte en etter Olivers ønske.

Nå som jeg ser resultatet burde jeg kanskje stoppet han litt før. Det begynte som et hode og et øye og hår, men så ble det plutselig masse hår, og enda mer hår, og til slutt ble det bare en sau. Eller noe. Som den resultatmammaen jeg er fortalte jeg han ståa og sa at dette ikke holdt. "Dette er jo bare kluss og tull" prøvde jeg å fortelle han, men hver gang han fortalte hva det var han hadde tegnet kom han på en ny historie som virket overbevisende nok, så det fikk holde. Så lenge han selv ser hva det er og det ikke bare er giddeløs klussing skal jeg selvsagt ikke si noe på det.

 

 

Hjemmelaget parkeringshus for lekebiler

Publisert: 03.11.2012 @ 23:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Etter at Oliver har vært hos bestemor og fått leke med et kjempekult parkeringshus for lekebiler fant jeg ut at vi måtte sette fantasien litt i sving her hjemme, og nødlageret av doruller og pappesker ble tatt fram. Det var ikke så mye som skulle til for å lage vår helt egen garasje, og dette var det vi brukte:

Oliver limte, mens mamma tegnet streker og klippet hull som bilene kunne kjøre inn og ut av.

...og vips ble skoesken til et toetasjes parkeringshus:

Blant fasilitetene kan vi nevne nesten rette streker for å skille parkeringsplassene:

Runde vinduer, for det moderne, men klassiske preget:Og selvsagt en rampe, som etter bildet ble tatt fikk et stykke teip på seg på hver side slik at man kan slå den inn når parkeringshuset ikke er i bruk:

 

Arkitektene Oliver og co har gått for det minimalistiske preget uten overdådige farger eller mønster.

 

 

Eget glass

Publisert: 28.08.2012 @ 20:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

Det er mange barn som har eget servise og egne glass. Vi har dratt den litt lengre og latt Oliver dekorere sitt eget glass. Mer "eget" blir det nok ikke:

Hvis glassene overlever har jeg lyst til å gjøre dette hvert år. For å se tegningene utvikle seg. Det kan jo være morsomme ting å ta vare på, og siden malingen tåler oppvaskmaskin kan vi fortsatt bruke glassene. 

Stråmønster glass

Publisert: 16.08.2012 @ 11:08 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Siden Porsgrund Porselensfabrikk har sluttet å produsere og håndmale porselen i Norge har jeg tatt meg friheten til å male meg noen egne. Bare at istedenfor kopper og tallerkner har jeg malt noen av disse Pokal-krusene i herdet glass fra Ikea:

Jeg fant porselenspenner på halv pris hos Panduro Hobby og gikk utifra en blanding av Porsgrund Porselen og Royal Copenhagen sine stråmønster. Slik ble resultatet:

 


Hva synes du om stråmønster?

 

 

Morsomme måter å forevige håndavtrykk

Publisert: 10.08.2012 @ 10:04 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg har jo tidligere vist dere måten vi har foreviget Olivers fot- og håndavtrykk på i form av en elg:

Men på Pinterest.com er det så mange gode ideer at jeg tenkte å vise andre gode måter å forevige dem på:

Hvis man har litt papp eller er god til å tegne kan man lage denne uglen.

Eller dette litt anderledes familietreet.

Man kan også tegne og dekorere håndavtrykket til forskjellige dyr. Her har de laget en påfugl.

...et alternativ til de som ikke vil ha dyrebilder. Dette er jo en fin farsdagsgave.

...og jeg vet jeg hadde elsket å få dette i morsdagsgave.


Har du noen gode tips til kreative måter å forevige håndavtrykk og fotavtrykk på?

Morsom "gjør det selv"-ide med vannmaling

Publisert: 05.08.2012 @ 15:25 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

Må bare vise denne morsomme måten å lage invitasjoner eller liknende med vannmaling og en hvit fettstift.

Først tegner man det man vil ha på kortet med hvit tegnestift:

Så maler man over med vannmaling:

Når malingen har tørket kan man tørke lett av sånn at det man har tegnet kommer bedre fram:

Stilig ikke sant? Jeg måtte jo selvsagt lage et kort til Roar med "R+J" hihi.

Kriseløsning "hjemmelaget" tørrshampoo

Publisert: 01.08.2012 @ 13:41 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

Jeg glemte selvsagt å ta med tørrshampoen til Spania, som er krise for meg med så tynt hår. En time i Spania tok det før det så ut som jeg ikke hadde dusjet håret på en uke.

Jeg tenkte først å lage meg en egen tørrshampoo med en oppskrift på nettet, da jeg kom over et annet tips:

Nemlig babypudder.

Man bare drysser litt i håret ved roten og rufser det til slik at det fordeles, før man grer håret.

Jeg leste også et tips om at hvis man har mørkt hår kan man blande inn kakaopulver slik at pudderet ikke blir så synlig.

Tisse-sikker reisetrille

Publisert: 15.07.2012 @ 18:38 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Vi har begynt å venne Oliver til å gå uten bleie, og med det kommer det ofte et uhell eller to. For å unngå at vi må vaske setetrekket til vognen hver gang det skjer et uhell har jeg sydd to tisselaken til vognen.


Her har jeg ikke tredd i selene, men det er egne hull til nederste delen av seleneJeg kjøpte en meter tisselaken på Princess og målte opp sånn ca på vognen der jeg ville ha lakenet. Deretter sydde jeg inn litt på toppen i hjørnene slik at den skulle passe sittestillingen uten å krølle seg. Jeg forsterket også hullene jeg laget til selene helt øverst på toppen. For at det ikke skal bli så veldig klamt tenkte jeg å kanskje ha et lite håndkle under i tillegg selv om det er frotte på lakenet.

 

 

Gjør det selv: Biebody

Publisert: 11.06.2012 @ 17:20 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg vet ikke om dere husker papirfly-bodyen jeg laget for en stund tilbake:

En annen blogg har pimpet bodyen med en egen vri som jeg synes ble såå kul. Den kreative bloggeren er Prinsessegrorud og bodyen hennes ble slik:

 

Kul, eller hva?


 

Hobbyprosjekt: Manet i en flaske

Publisert: 12.05.2012 @ 21:12 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Jeg og Oliver har laget en manet på flaske etter inspirasjon herfra som jeg fant på Pintrest.com.

Vi brukte en brukt godtepose og klippet vekk håndtakene og kantene:

Fylte med vann og litt luft og knøt igjen med en stripe plastpose til overs:

Klippet halen i strimler og klippet vekk en god del overfødig plast. Det er viktig at det ikke er for mye tentakler på den, for da vil den ikke snu seg uten at den setter seg fast på tvers.

Fylte flasken ca 3/4 full og dyttet inn "maneten".

Fylte på med farget vann:

Skru på korken og voila!

 

Kult eller hva?

 

Dyrebar kopp

Publisert: 12.04.2012 @ 09:44 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 1

Jeg har laget meg kopp på jobben. Den er ganske så dyrebar.

Høhø.


Maling av påskeegg for de minste

Publisert: 05.04.2012 @ 20:41 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

I dag har vi malt påskeegg. Siden vi ikke er så nøye på detaljene tok vi like så godt fingermaling. Noe av det morsomste som finnes er å grise skikkelig når man maler med fingrene.  

Jeg synes resultatene ble ganske pene også. Mine ble litt kjedelige, men Oliver sine ble noen kunstverk.

 

 

På min "gjøre når Oliver blir eldre"-liste

Publisert: 23.02.2012 @ 13:23 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 5

Jeg har en egen mappe på "Favoritter" med hobbyting jeg skal gjøre når Oliver blir større. Denne fant jeg i dag og står definitivt på listen:


Kilde

 

Kult eller hva? Det er bare vanlige fargestifter som er limt på et lerret og smeltet med hårføner til det renner. Artig kunst til barnerommet. 

Gjør det selv inspirasjon

Publisert: 02.02.2012 @ 17:27 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Da jeg så denne lampen på Åhlens fikk jeg med en gang lyst til å prøve og lage den selv.

Det er silketråd surret rundt skjelettet til en lampeskjerm. Enkelt og fint.

Pusset opp brødboksen

Publisert: 15.01.2012 @ 11:02 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 7

Oliver har en tendens til å helle ut hele lekekassen sin for å finne lekebilene sine. Jeg hadde egentlig tenkt til å kvitte meg med brødboksen som alltid blir stående ved siden av brødet, men nå fikk den plutselig en ny hensikt.

Slik så den ut før:

Slik ser den ut nå:

Jeg malte den med akrylmaling fra Søstrene Grenes, laget et husnummer i papir og satt på en søt liten ape jeg fant på Panduro Hobby.

Litt av Olivers kalendergave i dag

Publisert: 23.12.2011 @ 11:31 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 1

I dag har Oliver fått en litt større kalendergave enn den vanlige duploklossen.

Siden bilen vår ble stjålet her om dagen blir det mye buss- og togkjøring denne julen, så for at Oliver ikke skal kjede seg har vi laget en gave som kan underholde han på vei til og fra julebesøk.

Inni boken har mamma og pappa tegnet tegninger som Oliver kan fargelegge, og egne blanke sider der han kan tegne selv:

Resten av gaven henger på kalenderen, klar til å åpnes.

 

Klarer dere å gjette hva det er?

 

Fikset litt på adventskalenderen

Publisert: 26.11.2011 @ 19:44 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

I fjor kjøpte jeg en helt enkel adventskalender på Nille for en billig penge som ser slik ut:

(Dårlig mobilbilde, men)

Så når Oliver og jeg hadde mini-juleverksted her om dagen gjorde jeg kalenderen litt mer personlig og la til et par nisser som matcher den Oliver laget.Skal få lagt inn bilde av den med pakker på også etterhvert.

 

 

Juleverksted hjemme i stuen

Publisert: 25.11.2011 @ 13:14 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Vi har hatt et mini juleverksted her hjemme, bare jeg og Oliver. Det var litt vanskelig for Oliver å lage helt selv, så det ble en del hjelp fra mamma, men det virket som han storkoste seg.  

Etter at jeg hadde tatt lim på det som skulle bli skjegget fikk Oliver hjelpe til å sette det på plass.

Litt skjeivt, men det er jo en del av sjarmen. På bildet over tar Oliver litt mer lim på hodet til nissen.

...og litt under.

Jeg måtte hjelpe med nisseluen, men Oliver mente den trengte mer lim, så det fikset han selv.

Slik ble det ferdige resultatet:

Litt avkledd bak, men sååå fin i mammas øyne.

 

 

God elg på en onsdag

Publisert: 23.11.2011 @ 19:03 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 8

I dag har jeg, Oliver og Helena laget en elg etter inspirasjon fra Fru Lyng.

Jeg synes dette er så herlig. Elger er jo kule pluss at det er et minne om hvor små hendene og føttene hans en gang var når han blir større.

 

Dette revolusjonerer våtserviettbruken utenfor badet

Publisert: 11.11.2011 @ 09:30 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 10

Guriland jeg må bare vise dere hvordan jeg har "re-purposed" kleenex-beholderen vår!

Først klippet jeg av enden av en våtserviettpakke:

Så plasserte jeg den i kleenex-dispenseren:

Oliver viser velvillig hvordan den brukes.

På denne måten er den pen nok til å stå på matbordet eller i stuen, mens akrylboksen gjør at den ikke tørker ut så fort. Så nå har vi alltid våtserviettene innenfor rekkevidde.

 

Kostyme til barn/baby

Publisert: 25.10.2011 @ 18:57 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4


Min lille flaggermus. Skummel, hva?

I barnehagen skal de ha utkledningsdag på halloween, så nå har vi prøvet på kostymet til Oliver. Selv om jeg kjøpte halloweenkostymet billig fra USA (det er jo litt større utvalg og snillere priser der som det er mer vanlig) så kan jeg ikke legge fra meg tanken at jeg lett kunne laget det selv.

Kostymet ser slik ut:


(Ja, ja, håndtegnet på paint, men)

Det er altså en sort heldress med litt lilla tøy under armene og nedover siden av drakten som skal være vinger. Hadde jeg kjøpt en sort pysj på en av billigkjedene og litt stoff jeg har liggende - det trenger jo ikke være lilla - så hadde jeg jo hatt kostymet for under hundrelappen. Nå betalte jeg ikke så mye mer enn hundre kroner for Oliver sitt inkludert frakt, men det er jo litt stas med ting man har laget selv.

Virker det ikke oppnåelig å lage et slikt selv?En ide til farsdag? "Til superpappa"

Publisert: 29.09.2011 @ 15:40 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

Nå er det jo over en måned til farsdag (andre søndag i november), men jeg har spart på denne ideen siden jeg fant den og nå klarer jeg ikke vente lenger med å dele den.

Her kan man samle alt av pappas yndlingssnacks og drikke. Kanskje man kan begynne allerede nå og samle sammen og lage etiketter.

father's day superhero gift package

Om man ikke er like "crafty" i Photoshop kan man laste ned etikettene her. Selv om jeg synes de hadde vært hakket kulere på norsk.

 

Kilde: http://jordanferney.blogspot.com/ via http://alphamom.com/ 

En bolle av tau

Publisert: 22.09.2011 @ 17:58 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 21

Jeg har et nøste av bomullstau som jeg har tenkt til å bruke til litt forskjellige hobby-prosjekter. I går fikk jeg endelig somlet meg til å lage en av tingene. Nemlig en bolle.

Tada!

Fremgangsmåten var egentlig veldig enkel (men litt tidkrevende). Alt jeg gjorde var å lime sammen enden og deretter kveile tauet rundt og rundt mens jeg limte underveis med en glassbolle som mal.

Deretter tok jeg vekk glassbollen og fylte inn stedene mellom trådene der det var svakheter.

Slik ser den ut ovenfra:

Kult, eller hva?

Bomullstau og limpistol får man blant annet på Panduro hobby og du fikk lyst til å lage en egen.

 

P.s. Inspirasjonen fant jeg her.

Løsning på min craving for gult i interiøret

Publisert: 16.09.2011 @ 09:48 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Hvis man ønsker seg noe gult i interiøret, og man har et sennepsgult skjerf, hva kan man gjøre da? Jo! Man kan lage seg en stoor sittepuff av skjerfet! Og simsalabim! En smak av 70-tallet i stuen!

Den er ikke bare gul, den er STOR og gul :)

Hvordan, sier du? Sy igjen endene, snurp igjen den ene siden. Fyll den med dyner/puter/skumgummi alt ettersom du har liggende. Har du ikke et gult skjerf, finner du det i veldig mange butikker, dette er et fra Vero Moda der jeg jobber, og fylt med skumgummi jeg fikk gratis fra jobben.

 

Vognposeløsning for skitne sko fra barnehagen

Publisert: 15.09.2011 @ 14:08 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 1

Når Oliver kommer fra barnehagen med skitne sko eller skitt nederst på buksen er ikke å slenge kan oppi den rene vognposen det første jeg har lyst til. På Vero Moda har vi satt ned en av årets jakker til 300 kroner, så da fant jeg ut denne midlertidige løsningen som likner litt på løsningen jeg brukte da Oliver var mindre:

 

Jeg lurer på om jeg skal sy i en glidelås i bunnen til det blir litt for kaldt med åpning i bunnen. Nå er det jo mest for å ha et slags teppe over bena til Oliver som han ikke tar av seg og som man kan pakke litt rundt han om det blir kaldt.

Ermene dro jeg inn i jakken og la det som en liten pute inne i hetten.

 

Ny strikket puff i nettbutikken

Publisert: 11.09.2011 @ 16:45 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 4

Nå er det en ny strikket puff i epla-butikken min :)

For å komme til puffen trykk her.

 

Problemet med å tegne sitt eget barn

Publisert: 02.09.2011 @ 21:14 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Er at man aldri klarer å lage bildet så pent som man laget orginalen ♥

...work in progress

 

 

Før- og etterbilder av bordet vårt

Publisert: 01.09.2011 @ 17:49 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 12

Jeg var så grådig lei av flekker på det ubehandlede trebordet vårt at jeg bestilte voksduk og stiftet den fast.

Slik så bordet ut før:


Aarg se på glassmerkene øverst til høyre, jeg blir gal!

Slik ser det ut nå:

Oliver har allerede testet den og fy så deilig det var å bare kunne vaske av med en våt klut.

Jeg vet ikke om det er stemning for et bilde av hele stuen med det "nye" bordet, men kan se om jeg får tatt et. Må bare rydde litt først, hehe.Nytt liv til ullbodyene... Eller?

Publisert: 28.08.2011 @ 19:08 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 17

Ullbodyene Oliver brukte forrige vinter er, forståelig nok, blitt for små. Så jeg tenkte jeg skulle gi dem nytt liv og en vinter til i bruk.

Så jeg klippet av nederste delen med knappene på:

Sydde rundt kanten nede, og vips så fikk vi...

En litt for kort genser med blonder nederst???

Men i svarte...

 

Gjestekreativitet: Lag din egen poncho for 29 kroner

Publisert: 24.08.2011 @ 15:14 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 0

Jeg er jo som kjent kjempeglad i kreative løsninger man kan lage selv der man sparer penger, og da jeg så dette innlegget hos Candida (Frk. Reyes) måtte jeg bare dele det med dere. På de fleste klesbutikker får man om dagen kjøpt ponchoer, som egentlig har en veldig enkelt konstruksjon. Reyes har knekt koden og laget en egen poncho av et pledd for 29 kroner. Både smart, pengebesparende og ikke minst like fint som ponchoer for 2-300 kr.

Det at hun valgte pleddet med frynser fra Ikea, gjorde den bare enda søtere synes jeg. En kjempekul detalj med frynser og hull på ponchoen.

Les bloggen til Frk. Reyes for å se fremgangsmåten og få muligheten til å lage din egen poncho.

 

En vask-forlenger (nesten) gratis

Publisert: 16.08.2011 @ 18:36 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 7

Oliver rekker ikke fram til vannet i springen, selv med krakk. Det finnes sikkert et produkt man kan kjøpe for å forlenge vasken for barna, men jeg liker best å fikse selv. Så jeg gikk ut og kjøpte meg en karamellpudding fra Kos.

 

 

 

Haha. DET var jo ikke hele løsningen. Det var bare litt av den, for se her:

Det man trenger er en puddingkopp pluss en strikk.

Deretter klipper man koppen i to og "borer" hull med en kniv/saks.

Så klipper man strikken i to og trer den gjennom hullene før man knyter det sammen igjen:

Og SÅ dere. Så er dere ferdige. Her demonstrerer Oliver hvordan den brukes:

Så min oppfordring til alle nå er: Spis karamellpudding. Gjerne hjemmelaget også, men helst ferdiglaget i en kopp om dere vil ha en forlenger til vasken.
Puff for halv pris av den på Kremmerhuset

Publisert: 07.08.2011 @ 15:52 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 8

Jeg har hørt rykter om at Kremmerhuset har begynt å selge strikkede puffer for 1500 kroner. Så nå har jeg strikket en i samme farge som den de selger på Kremmerhuset, men selger den for under halv pris av det de gjør der. Jeg har også sommertilbud med fri frakt ut august.

Link til puffen: http://epla.no/handlaget/produkter/267762/ som forøvrig ligger på 700 kroner og fri frakt.  

Har du vurdert puffen på Kremmerhuset?

 Gjør det selv: Bordpynt til bryllup/fest

Publisert: 31.07.2011 @ 21:32 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 15

Jeg må bare vise dere denne fine bordpynten farmor lærte å lage meg:


Det man trenger er:

- 2 ensfargede servietter
- saks

Først så bretter man ut serviettene en gang. Så klipper man bare av den delen der serviettene er brettet:

(Ta vare på en av strimlene du klipper av)

Så bretter man den slik:

Deretter presser man sammen midten og knyter den sammen med en av strimlene man klippet av tidligere:

Så sprer man den ut til en vifte:

Og da begynner pirkearbeidet - man må dele opp alle serviettlagene:

Så drar man de opp mot midten:

Her er en søt liten GIF for å vise prosessen:

how to make gifs

Tada! Hvem visste at to servietter kunne bli så fint?Jeg har klart å sy en sakkosekk!

Publisert: 22.07.2011 @ 11:05 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 8Etter inspirasjon herfra har jeg sydd en sakkosekk som jeg har døpt Galdhøpiggen. Under skal jeg brodere "Galdhøpiggen 2469 m". Sakkosekken er sydd av et gammelt dynetrekk og et laken og fylt med halvparten av isoporkulene jeg hadde liggende etter jeg tømte min gamle sakkosekk.

Som dere kanskje skjønner av navnet skal det forestille et fjell. Det ble litt lite "snø", men.

 

 

Hjemmelaget oppbevaring av fleecepledd

Publisert: 15.06.2011 @ 19:43 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Jeg tror jeg leste dette tipset på Foreldremanualen.no en gang i tiden og kjøpte den gang utstyr til å lage det, men glemte det. I dag har vi hatt vaske- og ryddedag så før vi begynte laget jeg den, slik at vi fikk samlet alle putene og pleddene som ligger og flyter. Det opprinnelige tipset er å bruke det som leketeppe kombinert med oppbevaring til Lego, så spørs om jeg må lage et til med litt flere maljer når Oliver begynner å leke med Lego.

Man kan vel egentlig bruke hva man vil som materiale, men jeg valgte fleecepledd for da slipper jeg å sy, hehe.

Først brettet jeg pleddet slik at det er enklere å klippe en sirkel:

Jeg tok det for hånd og det ble overraskende rundt. Deretter klipper man et bittelite hull hvis man bruker fleece, for hvis ikke risikerer man at maljene faller ut.

Altså, et så lite hull:

Til så stor malje:

Så når man har banket på den andre delen av maljen og laget maljer rundt hele trer man i et tau (jeg har brukt et fendertau fra Sparkjøp) og snurper sammen. Jeg har ikke hatt tålmodighet til å sette maljene så nærme hverandre, så jeg brukte bare restene av fleecepleddet til å ha inni sånn at putene ikke synes.

Kan brukes som en stor sittepute.

Hadde det vært oppbevaring for leker kunne vi da lagt ut teppet og latt Oliver leke på teppet og etterpå når vi skulle ryddet var det bare å snurpe sammen. Smart ikke sant?
Sommertilbud: Fri frakt på alle puter og puffer i min epla-butikk

Publisert: 29.05.2011 @ 16:10 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 9

Akkurat nå er det fri frakt på alle håndlagede puter og puffer i min epla-butikk: På nytt

(Trykk på bildene for å komme til produktet)

Hvordan lage sin egen "maur i rumpa"-bukse

Publisert: 21.05.2011 @ 14:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 9

Jeg har jo tidligere vist Olivers maur i rumpa-bukse, men etter et besøk av tante Silje som er russ fikk jeg en ide. Hvorfor bruke penger og frakt på ting jeg kan fikse selv?

Alt man trenger er en enkel bukse/body og en tekstiltusj. Sorte tekstiltusjer får man hos de fleste bokhandlere. Jeg har brukt en bukse fra H&M for 49,50.

 

Slik tegner du en enkel maur:  

 

Så er det bare å tegne en liten flokk med maur på rumpa - fiks ferdig.

 

Lykke-mashmallows

Publisert: 15.04.2011 @ 09:11 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3Jeg har sett mange slike glass i amerikanse versjoner (happy-pills), så jeg laget meg en egen. Valget falt på mini-mashmallows fordi det smaker godt alene og er ekstra godt i kakao. Pluss at det koster bare 20 kroner å fylle glasset to ganger. 

Om noen vil lage seg egne lykkepiller kan dere få etiketten min:  

Pimpet body: Papirfly

Publisert: 01.04.2011 @ 14:49 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 12

Etter inspirasjon herfra som jeg fant her har jeg fikset litt på en av bodyene til Oliver.

Papirflyet er en bomullsklut som jeg har tegnet på med tekstiltusj og deretter sydd på. Deretter har jeg brukt garn for å lage den stiplete linjen. Enkelt og greit, men mye mer spennende enn en enfarget blå body.

Ny prinsessepuff i epla-butikken min + oppskrift strikket puff

Publisert: 06.03.2011 @ 12:40 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 10


http://epla.no/shops/panytt/ 

Søt? :D

 

Hvis du vil lage puffen selv er dette oppskriften:

Jeg har brukt et såkalt traphilo-garn fra Portugal som er garn av tøystrimler. Noen som importerer dette er denne damen. Pinnene jeg bruker er rundpinner i str 8.

Man trenger bare å kunne rettstrikk for å klare denne puffen. Jeg har brukt 43 masker på puffen over og strikket til den er dobbelt så lang som den er bred. Så strikker jeg endene sammen.

Deretter har jeg snurpet den sammen med bomullshyssing, fylt den med en stor dyne og en pute, og snurpet igjen enden. Det er viktig å ikke snurpe for tett siden dette garnet ikke snurper seg sammen som vanlig ull. Jeg trer tråden gjennom ca hver 4-5 rad.

Lykke til!

 

Garnet jeg bruker koster ca 200 kroner (mye billigere enn Pickles sitt alternativ), og jeg har fylt den med en "startpakke" med dyne/pute fra Kid for 350 kr. Selv om jeg har blitt ganske rask til å strikke bruker jeg ca 2-3 dager på å strikke den siden jeg har Oliver. Jeg tenkte at 700 og 800 var litt dyrt for puffene, men jeg har vel en timelønn på 20 kroner, hehe.

Den andre knaggen min

Publisert: 01.03.2011 @ 22:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg laget jo en knagg av hodet på en leketøysfigur, og kunne liksom ikke la en maltraktert elge-kropp ligge slengende, så da laget jeg en knagg til:


Hehe. Tjaa, vet ikke om det var bedre enn en elgekropp på bordet...

Inspirasjonen fant jeg her, men laget min egen vri.

Jeg har vært på jakt, her er mitt trofé

Publisert: 01.03.2011 @ 10:48 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Vi trengte en knagg til småting, så jeg laget meg likesågodt en selv av en treplate og en leketøysfigur.

En dekorativ knagg til rundpinner, smykker og liknende. Kanskje en gullmedalje i disse VM-tider:

Mitt kreative hjørne

Publisert: 05.01.2011 @ 20:12 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Her er noen av mine prosjekter (trykk på bildet for å komme til hvert enkelt blogginnlegg):


Ammesmykke av duplokloss:Hjemmelaget barnechampage-etikett:

 

Strikket puff for under hundrelappen:


 

Hjemmelaget Zalo kjøkken- og oppvaskspray:


Dørstopper på 15 sekunder


Puff i ny drakt


Strikkede lamperHjemmelaget hårbånd:

 

Andre prosjekter:
- Kildesorteringsstasjon med posedispenser
- Dunjakke som vognpose
- Gammel stol blir ny
- Pusse opp tripp trapp stol
- Lakk gir gammel benk nytt liv
- Gammel kalender blir veggpryd
- Én krakk - tre stiler
-