hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: januar 2010

Ny header. For dristig?

Publisert: 31.01.2010 @ 18:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Ville så gjerne bruke ett av bildene som ble tatt hos Ketil Sætnan, men lurer på om det kanskje ble for dristig header?


Hvordan jeg fortalte mamma og pappa at de skulle bli mormor og morfar

Publisert: 31.01.2010 @ 14:53 Kategori: FAQ Kommentarer: 1

Fikk inspirasjon til å skrive litt om hvordan jeg fortalte det til foreldrene mine etter å ha lest andre blogger der folk forteller hvordan de gjorde det.

Å si at man er gravid midt i en bachelor som 20-åring sammen med ungdomskjæresten som man for bare noen måneder siden ble sammen igjen med, var ganske skummelt.

Jeg tror kanskje mamma og stefar André hadde blitt litt mistenksomme allerede før jeg var sikker selv, ettersom vi dro til Spania og jeg kun drakk én øl under hele oppholdet. Det er jo så godt med en kald øl til maten når man er i varme strøk. Jeg visste ikke om jeg faktisk var gravid i Spania, fordi jeg var kun noen dager 'forsinket' som kunne skyldes varmen, men jeg var forsiktig uansett.

Når jeg og Roar fant det ut bestemte vi oss egentlig for å vente i 12 uker før vi sa det til noen, men mamma hjalp oss med flyttingen noen uker før, og jeg klarte ikke å la være å si noe. Mamma var noe vanskelig å tyde da jeg sa det. Hun hoppet ikke akkurat i taket av glede med det første. Noe av det første hun sa var "er du sikker på dette, nå?". Jeg fikk ikke sett reaksjonen til André fordi det ble mamma som sa det til han. Så første gang jeg snakket med han om det var det bare en bekreftelse fra min side at det stemte. Først etter de hadde fått vite om det, kom jeg med en redegjørelse av planene våre fremover.

Jeg fant ut at rekkefølgen burde vært omvendt, så når jeg fortalte det til pappa forklarte jeg at vi hadde en plan bak det, samtidig som jeg fortalte at jeg var gravid. Jeg planla egentlig å si det når jeg møtte han, men det var i konfirmasjonen til Amanda, så jeg klarte ikke å si det i tilfelle oppmerksomheten ble rettet mot meg istedenfor. Amanda er datteren til pappas bestekompis. Så selv om det kanskje var litt feig måte å si det på, sendte jeg han en SMS senere på kvelden. Pappa ble heldigvis glad og jeg tror han gleder seg veldig.

Selv om mamma og André virket veldig bekymret i begynnelsen tror jeg nå at de heller ser fram til å bli besteforeldre, og de har til og med sagt seg villige til å kjøpe det vi trenger av barneutstyr - noe vi er veldig takknemlige for.

Vet ikke hvordan det er vanlig å si det til foreldrene sine, jeg? Noen som har gode forslag eller historier? Jeg tror jeg må spørre litt rundt i familien om hvordan de sa det til foreldrene sine. Hadde vært morsomt å vite. Det er sikkert noen gode historier på lager.


En måte å si det på?:

"Verdens beste"-krus fra http://www.babydesign.no/ 

Stellebordsidyll?

Publisert: 31.01.2010 @ 12:17 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4


Etter at stellebordet har sett slik ut i en uke, fant jeg ut at det var på tide å gjøre noe med saken. Jeg hadde faktisk glemt hele greia til Caroline spurte hvordan det gikk med mysteriet om stellebordsmassakeren. Jeg vasket da veggen og hang opp sugekoppene. Når sugekoppene hadde hengt oppe en natt, hektet jeg på kurvene igjen. Slik ser det ut nå:Så håper vi det holder denne gangen. Sugekopphyllen i dusjen holder jo helt fint, så det burde jo gå andre steder på badet også? Hvis ikke dette funker kjøper jeg noen vaclock-sugekopper på Clas Ohlson. De klarer visstnok alt.

Ikeatur på en lørdag. Vi må ha gått fra vettet.

Publisert: 30.01.2010 @ 17:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
Grunnet at hele Oslo Vest og Bærum skulle på Ikea samtidig i dag, ble det en heller liten fangst. Dette er det vi fikk rasket med oss før vi kjørte slalom mellom folk i konstant saktekjøringsfil til kassene.Vi hadde ikke med handleliste, så det eneste som var planlagt var bokhyllen. Som dere ser var det minst folk på kjøkkenavdelingen, så der fikk vi med oss hele tre artikler.

Oppdatering på saken om stellebordet http://juliecv.blogg.no/1264417250_stellebordmassaker.html :
Jeg vasket forresten veggen på badet klokken to i natt, så nå får vi snart vite om det hele var veggen sin skyld og ikke sugekoppene.

Å nei! Cola-kick klokken ett!

Publisert: 30.01.2010 @ 00:56 Kategori: Gravid-diller og utfordringer som gravid Kommentarer: 1
Jeg vil ha glasscola! Ingenting er åpent, bortsett fra bensinstasjonen på Smestad. Det tar meg i underkant av en halvtime å gå dit. Det kan være verdt turen.


"Innredet" vognen

Publisert: 29.01.2010 @ 14:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 9

Kom på at jeg har kjøpt lammeskinn til vognen som bare ligger i skapet, så tenkte jeg kunne legge det i vognen. Jeg ser jo nå at det kan bli litt liten plass ettersom det er langhåret lammeskinn. Vet ikke om dette også kan være plagsomt for babyen med lange lammehår? Slik ble det ihvertfall:

Her skal lille babyen min ligge og kose seg. Gleder meg så!

Jeg må få noe spennende som henger og dingler der også. Kanskje en bamse eller noe der det står "rør meg ikke", slik at ikke alle fremmede absolutt skal "inn" i vognen. Hvordan innreder man egentlig vognen fra sommer til vinter? Den kan jo ikke ligge på lammeskinn og under dyne midtsommers? Har man lammeskinn i hele året? Må den ha noe annet underlag om sommeren? Er det virkelig nødvendig med vognpose? Hvorfor kommer det ikke en slik bruksanvisning for altmuligrart som har med babyer å gjøre? Stakkars mamma blir jo nedringt flere ganger i uka allerede med spørsmål. Jeg kommer sikkert til å ringe henne konstant når babyen kommer.

Eos - et bloggfenomen?

Publisert: 29.01.2010 @ 11:23 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2Jeg er så glad i Eos'ene mine. Virker som om alle bloggere har dem. Jeg har to! Den mørkegrønne min kjøpte jeg før jeg fikk blogg, så jeg mener de kan brukes av alle. De lukter så godt :) og så er de jo organiske, naturlige, uten parabener og uten noe de kaller "Phthalate" (tritrans.net visste ikke hva det var) og det er jo ikke måte på. Siden de påpeker at det ikke inneholder disse stoffene antar jeg at de ikke er bra for meg, og ikke minst babyen, så da er vi trygge mot det ihvertfall. Hehe.Og så matcher de jo mammaneglene som Kate har lagt, som jeg tror jeg fant gjennom Noor sin blogg. Så da ble det et ordentlig blogginnlegg i dag. (Pun intended)

Eksamen før termin

Publisert: 28.01.2010 @ 16:21 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
Jeg er så glad for at eksamen i Kvantitativ markedsanalyse er før termin.

Satser på at det ikke kommer noen rier under noen av disse. Da sliter jeg mer enn jeg ville gjort til vanlig. Konte-eksamen er nemlig mye vanskeligere enn vanlig eksamen. Så vil helst slippe å ta den igjen.

Tidlig opp og sent i seng

Publisert: 28.01.2010 @ 07:49 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
Nå er jeg på vei til jobb. Så er det forelesning i kveld. Jeg lurer på hvor lenge jeg holder ut som gravid og jobb/skole fra åtte til åtte.

Legehumor?

Publisert: 27.01.2010 @ 15:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
Jeg elsker lampene på Smestadgynekologene!Vet ikke om folk med sprøyteskrekk har samme mening, men.

Ting som lukter ekstra godt om dagen:

Publisert: 27.01.2010 @ 10:00 Kategori: Gravid-diller og utfordringer som gravid Kommentarer: 9
Sprittusj (ja, ja. Jeg vet jeg ikke bør lukte på den. Men hvorfor har de så god lukt da?)


Denne som vi har på jobben lukter litt søtt også.


Twinnings Red Berries TeaJeg kan sitte en hel kveld og lukte på teposen. Det lukter sååå godt!

Liten statusrapport uke 28

Publisert: 26.01.2010 @ 17:57 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
 • På vei: 28 uker og 3 dager

 • Igjen til termin: 11 uker og 6 dager

 • Kjønn: Gutt

 • Utålmodig: Ja, det har jeg vært siden jeg fant ut at jeg var gravid

 • Plager: Litt vann i kroppen og kynnere her en natt. Ellers frisk og fin.

 • Diller: Risboller, ting med hvitløk (hvitløksbrød, gratinerte poteter osv. Åh, nå må jeg ut og kjøpe hvitløksbrød)

 • Antidiller: Taco, Hamburger, Pepperonipizza

 • Utstyr til babyen: Mangler kun krybbe/seng og bilsete. Og tryggere bil.

 • Vektøkning: nesten 10 kg :S (legen sa det var normalt, på grunn av vann i kroppen. Bena mine ser feite ut om kvelden)

 • Navn: Har vært inne på noen, men ikke bestemt oss enda.

 • Magebilde:

 

Sjokoladefondant og risboller etter ni

Publisert: 26.01.2010 @ 11:20 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 4

I går kveld fikk Roar nesten hodet bitt av, da han prøvde å fortelle meg at jeg ikke kunne lage meg sjokoladefondant (der han mente at det kanskje var litt sent å begynne med det klokken ni). På vei til butikken for å kjøpe ingredienser til sjokoladefondant fikk jeg imidlertid lyst på risboller. Siden jeg ikke orket å lage begge, ble det til to brett risboller istedenfor.

Her er de klissete og fine nettop lagt på brettet.


(Åh, som jeg savner Sony Ericssontelefonen med makrofunksjon.)

Oppskrift på Risboller

125 gr delfiafett
100 gr kokesjokolade (jeg bruker å ta en halv plate mørk og en halv plate lys kokesjokolade)
3 ss kaffe (dette sløyfet jeg)
200 gr melis
1 ss kakao
1,5 l puffet ris
2 egg

Smelt delfiafett sammen med sjokoladen. (Pass på at delfiafettet ikke blir for varmt, for da blir sjokoladen ødelagt.) Pisk egg og melis til eggedosis og bland i sjokoladeblanding og resten av ingrediensene til en jevn røre. Ha i ris litt og litt og rør til alt er dekket med sjokolade. Legg små boller på bakepapir og sett de til kjøling. 


(Dette er oppskriften jeg skulle bruke på sjokoladefondanten:)

Oppskrift sjokoladefondant50 gr sjokolade (noen kokker anbefaler så mørk sjokolade man får tak i, men venninnen min Lene bruker å lage de med stratos, så jeg tror det er opp til hver og en. Jeg har kun prøvd med mørk sjokolade)
50 gr smør
2 egg
1/2 dl sukker
1/2 dl hvetemel

Nesten samme fremgangsmåte som risboller. Smelt smør og sjokolade sammen. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland så i sjokoladeblandingen og melet til en jevn røre. Hell i smurte ildfaste former, eller store muffinsformer. Steketiden varierer litt fra ovn til ovn, men ca 7 min på 180 grader. La de hvile 10-15 min før du tar dem ut av formene. Nyt med is eller ferske bær, eller begge deler :D

Spise for to?

Publisert: 25.01.2010 @ 17:13 Kategori: Gravid-diller og utfordringer som gravid Kommentarer: 3

Som gravid får man ofte høre og lese at man spiser for to. Selvom jeg idet jeg forsyner meg med en ekstra kule is, liker å tro jeg gjør det riktig, er det egentlig det å spise smartere og sunnere som er konseptet. Jeg møtte på en hudpleier som sa at hun kunne se på huden min at barnet tok litt av vitaminene og mineralene mine, fordi jeg har fått litt uren hud. Jeg liker vanligvis ikke å ta kosttilskudd, men måtte krype til korset og kjøpe meg noen vitaminer.Dette er det jeg tar hver dag (fra eller til, litt ettersom hvor distre jeg er den aktuelle dagen).
To kapsler med omega 3 og en vitamintablett.

Kosttilskuddet jeg tar er fra Lifeline Gravid. Dropper tyggetabletten med kalsium fordi jeg ikke klarer å ta tyggetabletter. De setter seg i tennene og smaker rart.

Stellebordsmassaker

Publisert: 25.01.2010 @ 12:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1


Slik så stelleplassen ut når jeg våknet i dag morgest. Så nå er jeg litt spent. Jeg har kokt det ned til at dette kan ha skjedd:

- Roar har gått i søvne og revet ned de fine kurvene (dog lite sansynlig)
- jeg har gått i søvne og revet ned de fine kurvene (mer sansynlig enn foregående punkt, men fortsatt ikke det jeg ville satset sparepengene mine på)
- jeg glemte å vaske veggen før jeg satt sugekoppene på (dette er et faktum, men trenger ikke nødvendigvis være grunnen til at de har falt ned)
- sugekoppene suger (ikke)
- sentrifugen har ristet så mye at selv de beste sugekopper hadde falt av veggen

Det siste punktet ble strøket, ettersom jeg ikke hadde satt på en vask i natt.

Før jeg begynner å bruke penger på søvngjengerterapi eller nye sugekopper prøver jeg å vaske veggen og prøve på nytt. Statusrapport kommer.

Føde ved fullmåne?

Publisert: 24.01.2010 @ 14:28 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 8

Jeg snakket med foreleseren min i Forhandling og Influencing angående deleksamen og forelesninger i april. Det første han sa var "sjekk månefasene". Først skjønte jeg ikke hva han mente. Månefasene? Det viste seg at han mente jeg skulle se på månefasene for å se mer nøyaktig når jeg kommer til å føde. Grunnen til denne litt uvanlige oppfordringen kommer av at en av hans små ble født i Harstad, og der hadde fødeavdelingen lagt opp vaktlisten etter månefasene. Dette fordi det var så mange flere fødsler og vannavganger ved fullmåne. Det sies å være en myte, men om en fødeavdelings vaktlister legges opp etter dette, så må det da være noe i det? Foreleseren sa også at han først trodde de tullet, før de viste han en graf der de hadde merket av antall fødsler, og det var en markant økning.

Det er ikke vanskelig å forstå at han er foreleser i Influencing, for jeg er nå overbevist om at jeg skal føde den 14.april, som er den nærmeste fullmånen rundt termindato (19. april).

Så da får vi bare vente og se! :)

Modeller søkes

Publisert: 24.01.2010 @ 12:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
Denne bloggen ble tenkt til familien, men jeg har vært så heldig og fått en del andre lesere også. Så dette innlegget er ment til lesere på østlandet (familie også for de som er interessert).

Fotografen (Ketil) som tok bildene av meg og magen tar for tiden TFP-oppdrag. Noe som vil si at mot at han får ta bilder av deg til hjemmesiden/porteføljen sin, får du et antall ferdig redigerte bilder tilbake. Dette er en ypperlig mulighet til de som ønsker porteføljebilder eller kanskje bilder av en voksende mage, uten å blakke seg på det.:)
 
Ketil holder til i Asker. Her er et blogginnlegg der han forteller mer om hva han har tenkt på og ønsker seg:
http://ketilsfoto.blogg.no/1260216808_modeller_skes.html 


Det jeg savner mest fra tiden før jeg ble gravid

Publisert: 23.01.2010 @ 21:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
Når man sitter og kjenner babyen sparke kan det virke som at å være gravid er gull og grønne skoger. Men noen kvelder sitter jeg og tenker på det jeg savner fra tiden før jeg ble gravid. Dette er en slik kveld. Her er noe av det jeg savner:

- å jogge
- helgene med jentene (akkurat nå er jeg så egoistisk ensom at jeg kunne utslettet alkohol fra jordens overflate de neste månedene for å få dem til å velge meg fremfor fylla)
- kjæresten min (tiden når han ikke er hjemme blir så mye mer tydelig når man sitter alene)
- den flate magen min (huff, det hørtes overfladisk ut, men jeg jobbet hardt med den)


Sitter her og savner litt.

Men tanken på at det er en liten baby som venter på å komme ut der inne gjør det hele verdt det.<3 gleder meg så sinnsykt til å bli mamma!

Hjertet hopper over et hopp hver gang jeg ser deg på ultralyd, babyen min!

Sprelling i magen

Publisert: 23.01.2010 @ 19:14 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Snart sparker nurket så hardt at jeg kan få det på film. Til da skal jeg lære meg å legge ut film på bloggen. Hehe.

Gratis babyting

Publisert: 23.01.2010 @ 12:20 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
Jeg har sett litt rundt på nettet og mammablogger, og jeg har funnet litt steder man kan få gratis ting. Eller. Nesten gratis.

Jeg har lært av pappa at ingenting i livet er gratis, noe som kan stemme. I markedsføringen lærer vi at gratis er kun hvis man slipper å gjøre en motytelse. Å få noe gratis ved å kjøpe noe annet er derfor ikke gratis. Å få en pakke med produktprøver mot at de som gir deg produktene kan kontakte deg, er heller ikke gratis. Det er nesten gratis. Men det holder for meg!

- Apotek1
- Rimi
- Babyverden.no
- http://www.hudenmin.no/voksen/slik_behandler_du/smoredagboken.aspx 
- http://www.bam.no/default.asp?page=66 Her er pakken jeg fikk på Apotek 1. Det fulgte med en rabattkupong sammen med bodyen fra Lindex, med 30% på valgfritt barneplagg, så der kommer de nok til å tjene på at jeg tar turen innom.


Vet dere om noen andre gratispakker? 

Når jeg får lønn skal jeg kjøpe:

Publisert: 22.01.2010 @ 15:44 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5


Disse vakre tåteflaskeneOg denne bilderammen. Jeg tror det er morsomt for både barn og foreldre å se tilbake på det første året.

Jippi! Vi har kjøpt vogn! :D

Publisert: 21.01.2010 @ 15:18 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
...eller Mamma og André har kjøpt vogn til oss. Tuusen takk.

Det er en slik en :) helt kurant.

Magen forfra

Publisert: 20.01.2010 @ 15:32 Kategori: Magen Kommentarer: 5Synes ikke det synes så godt forfra enda. Fått litt mindre midje, men.

Babyens første bleier

Publisert: 20.01.2010 @ 11:20 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 5
Jeg prøvde å mobilblogge de, men det gikk ikke. Har ikke helt forstått hvordan man gjør det.Jeg og Roar måtte bare åpne og se på de. Så små.

Mammanegler

Publisert: 19.01.2010 @ 17:57 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

I dag fikk jeg lagt nye negler. Disse er forsterkninger av mine egne, uten ekstra tipper. Jeg synes de ble kjempefine, og litt mer barnevennlige. Blir nok disse jeg fortsetter med når babyen kommer :) neglene ble fikset av Kate på Strøget negldesign. Skal prøve å få de med på noen av bildene på torsdag sånn at man ser dem bedre :)

Barnevogner på salg

Publisert: 19.01.2010 @ 13:01 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
Gjett tre ganger om jeg skal på Barnas Hus og se!


Off topic: Grov orddelingsfeil i overskrift på side 2.

Mamma foreslo at hun bare skulle sette over penger til meg, men jeg vil handle vogn med mammaen min.♥ Er jeg rar? Det er jo koselig å gjøre sånt sammen med foreldrene når man først bor bare en halvtime unna. (Hint hint, pappa flytt tilbake til Oslo). Hehe.

Impulsjobbing og gravidantrekk

Publisert: 18.01.2010 @ 21:33 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4
Sjefen ringte i dag når jeg var på vei til butikken og lurte på om jeg kunne jobbe. Jeg sa likesågodt ja. Og så klarte jeg ikke å dy meg med å kjøpe denne genseren. Det passer bra at horisontale striper er på moten når man er gravid. Da har man jo en unnskyldning om man ser litt brei ut.

Gravid på glattisen

Publisert: 18.01.2010 @ 12:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3
Jeg og Roar har vært på skøyter! Det var veldig romantisk og vi (jeg) følte som om vi var et par i en romantisk film. Romantisk komedie hvis man ser på skøytestilen min. Etter å ha lest en million brosjyrer og blader om hva gravide ikke får lov til å gjøre var jeg livredd for å falle, ettersom skøyter da hadde falt innenfor "Sporter der man kan falle".Roar hadde pyntet seg med mine Hello Kitty ullsokker for anledningen.
Etterpå laget vi mat sammen, så vi hører vel noen manusforfattere eller et filmcrew på døren any day now.

Åh, som jeg ønsker meg

Publisert: 17.01.2010 @ 17:43 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7
Denne babysengen.Tenk så deilig å slippe og gå ut av sengen hver gang man skal amme.

Fotoshoot på torsdag

Publisert: 17.01.2010 @ 13:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3
Gleder meg masse :)

Endelig skal jeg ta bilder av den store magen i studio. Bildene blir tatt hos Ketill Sætnan (som har fått blogg: http://ketilsfoto.blogg.no/ ) førstkommende torsdag.

Så da blir det kanskje litt finere bilder enn de jeg har tatt i baderomsspeilet selv.

Nå blir det vafler til lunsj! Er man gravid har man lov ;)


Moro med magen

Publisert: 16.01.2010 @ 12:20 Kategori: Magen Kommentarer: 2
Jeg satt og sjekket mailen da jeg plutselig hørte fnising fra andre enden av sofaen. Det viste seg at Roar syntes det var hysterisk morsomt at jeg hadde lagt mobilen på magen når jeg skulle skrive. Dette ble så klart til en lang latterkule fra Roar side der han satt alt fra fjernkontroller og glass til telys og snusbokser på magen min.

Her er den første latterkula som han så klart måtte ta bilde av:

Morgenstund har gull i...

Publisert: 16.01.2010 @ 10:20 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5
ROAR har vært så vennlig å vekke meg før klokken ni på en lørdag morgen. For å være eksakt; den eneste lørdagen på over en måned hvor jeg faktisk har FRI! Og vi sovnet ikke før sent i natt! Gjett tre ganger om jeg skal ta hevn. Jeg jobber tross alt de tre neste lørdagene og må opp klokken syv for å dra på jobb åtte.

Nå som jeg er lys våken kan jeg jo benytte sjansen til å vise den fine hyllen jeg bestilte i går.Ja, ja, ja. Jeg bestilte den fra Ellos. Tenkte å gi dem en sjanse til. Men bare fordi den kostet 679,50 (førpris 1699,-) og jeg slipper å ha den samme Ikea-hyllen som samtlige nyetablerte norske husstander har.
Så får vi bare håpe at det ikke tar dem over to uker med denne også.
?

Onepiece på Only

Publisert: 15.01.2010 @ 15:37 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 9
Snart får vi onepiece på Only på cc-vest. Det må jo være det ultimate gravidplagget?

Det beste er at disse koster bare 500 kr, så de er mye billigere enn andre onepiece.
Jeg hørte at de fikk de inn på Only i Karl Johan og at de var utsolgt bare få dager senere.

Gleder meg :D


Dette er et annet koseplagg fra Only. Fant ikke noe bilde av onepiece-dressene.

Skjev mage

Publisert: 15.01.2010 @ 11:47 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3
Her har nurket lagt seg på en rar måte. Vet ikke om det synes så godt på bildet, men jeg kjenner det godt og ser det selv. Høyresiden er liksom høyere enn venstresiden.


Jobbantrekk. Key word: komfort

Publisert: 14.01.2010 @ 18:04 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5
Når man står på jobb med stor mage blir det pluselig viktigere at skoene er komfortable enn at de ser smashing ut. Jeg mener jo mine gjør begge ;D Deilig å fremheve magen litt :)

Jeg elsker...

Publisert: 14.01.2010 @ 11:14 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2
Vottene farmor ga meg! :) har lagt fra meg skinnhanskene helt til fordel for disse.

Resten av fangsten pluss en stellekrok

Publisert: 13.01.2010 @ 21:50 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 7
Her er resten av det jeg kjøpte:Vi fant ut at barnet har kun ett antrekk som nyfødt, så om den ikke er større enn vanlig ved fødselen må den gå i litt for store klær den første måneden av livet sitt. Derfor kjøpte jeg et par nyfødt-bodyer.

Siden bildet ble tatt på stellebordet, tenkte jeg å legge ved et bilde av stellekroken som ikke er fullt så steril lenger.
Gikk innom Hennes og lette etter ballerinasko og magebånd til gravide

Publisert: 13.01.2010 @ 17:28 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 11
Endte imidoertid opp med en pose babyklær. Som vanlig. Her er ett av plaggene:


Så søt at man nesten får hull i tennene! ♥

Det var så masse fint på salg at jeg kunne kjøpt meg blakk på barneklær.

Legger ut resten av fangsten senere i dag.

Åh som jeg ønsker meg...

Publisert: 12.01.2010 @ 23:11 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2
Noen søte sko jeg kan gå i selv om jeg er stor og tung med uvant tyngdepunkt.
Magebånd
Det er vanskelig å holde magen varm i 18 minus.


Alt fra Hennes og Mauritz.

Hvordan har Ellos kunder enda??

Publisert: 11.01.2010 @ 20:27 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3
Nå er jeg lei! Det er nesten to uker siden jeg bestilte noen håndklær og et antrekk til babyen, og de har enda ikke klart å få det sendt til meg. Jeg forstår at det kan gå sakte i julen, men hva med hele forrige uke?? Hvordan er det mulig?

Jeg bestilte mini-PC fra netonnet.no og to dager senere satt jeg med den i fanget. Pakken jeg bestilte fra Australia kom fortere frem enn den fra Ellos. Jeg sjekket spesifikt om alt var på lager før jeg bestilte, fordi sist gang jeg bestilte noe fra Ellos fikk jeg beskjed om at den kom om to måneder når de fikk varen på lager. (Hvorfor i alle dager skal jeg bestille noe som jeg får først om to måneder?? Fra Ellos??)

Hvordan kan man bruke TO UKER på å sende to sett med handklær og en sparkedress som man har på lager??

Nei, nå gir jeg opp. Aldri mer.Mammahår?

Publisert: 11.01.2010 @ 19:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Det ble litt utenom-mamma-blogging i dag, men har klippet håret.


Slik ble det. Skulle egentlig vise frisøren ett bilde, men Roar hadde mobilen min. Frisøren klarte uansett å få det slik jeg ville :) uvant med pannelugg.

Solarium under graviditeten?

Publisert: 10.01.2010 @ 12:18 Kategori: Magen Kommentarer: 8

I går kveld tok jeg sol, på tross av advarsler om pigmentflekker. 10 minutter med deilig sol. Det kan da umulig være så skadelig? Hva gjør damene i Spania når de er gravide? Blir de bare innendørs i ni måneder?

Jeg er litt usikker på om jeg skal ta sjansen igjen. Har hørt at babyen ikke tar skade av det så lenge man ikke blir overopphetet, så det går vel bare ut over meg selv om det skjer noe?

Noe som er godt å tenke på

Publisert: 10.01.2010 @ 10:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Noe som er godt å tenke på når jeg føler meg blek og tykk, er at til sommeren er jeg ikke gravid lenger, så da blir ihvertfall magen litt mindre.


Her var jeg gravid, men visste det ikke helt enda.

Babydata?

Publisert: 09.01.2010 @ 18:51 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
Nei, det er bare den nye mini-pcen min :)

Etter legens ordre om å ikke bære så tungt har jeg kjøpt meg en mini-pc til å ha med på forelesning. (Kjempedeilig å ha noe å skylde på, slik at jeg kan unne meg en liten data). 

Dataen faktisk veier mindre enn babyen jeg har i magen! Var hos legen på onsdag og da fant vi ut at nurket er hele 1200 gram! Stor og sterk med andre ord.

Uten et strekkmerke

Publisert: 09.01.2010 @ 17:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 12

Jeg tenker ikke så mye på det, og smører meg ikke med verken kremer eller olje, men jeg har enda ikke fått strekkmerker. Når får man dette?


Magen uke 26

Gravidkåpe

Publisert: 09.01.2010 @ 00:05 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3
Jeg har lett etter mammajakke siden før jul og fant endelig en fin en som jeg kan bruke til magen blir enda større. De jeg bruker til vanlig begynner å bli knappe over magen.

Denne fant jeg på Vero Moda på CC vest for bare 599,95. Det er jo egentlig en vanlig jakke, men den passet fint til sitt formål :)

Babysparking - en vakker allegori?

Publisert: 08.01.2010 @ 13:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6
Glem alle vakre allegorier om at babyspark kjennes ut som "sommerfugler" eller "små bobler som kribler".

En baby som sparker kjennes ut som om man har en nyfisket levende ørret i magen. Eller skikkeig luft i magen, bare lenger fram.

Ikke den vakreste sammenlikningen, men jeg synes det stemmer bedre. Det er dårlig gjort å få førstegangsgravide til å kjenne etter vakre ting som sommerfuglslag og små bobler.Stelleplassen

Publisert: 07.01.2010 @ 22:17 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4
Her er stelleplassen hittil. Litt sterilt enda uten håndklær og stelleprodukter, men det kommer :) Det ble noe orginale løninger på hylleplass siden vi ikke kan borre i veggen.Takk til mamma og André for stellematte. Penger jeg fikk til jul bidro til resten av hyller og knagger, så tusen takk til dere også :)

Beklager litt skjevt bilde, men måtte gjøre det for å få med alt.

Tykkere negler for å ikke klore babyen

Publisert: 06.01.2010 @ 11:00 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2
De fleste ville vel tenkt at å støpe på lengre negler før babyen kommer høres helt rart ut, men sannheten er at jeg vil helst ha lange negler, og da er dette løsingen.

Negler som er støpt på blir automatisk mye tykkere, og klorer ikke som tynnere naturlige negler. Dette er ekstremt plagsomt om man klør et sted, fordi de er elendige til å klø med, men positivt om man skal ha en liten en.

Beth, som la neglene mine, klippet de også slik at de ikke skulle være så lange. Jeg ble selv kjempefornøyd og tror nok jeg drar tilbake flere ganger.

Her er resultatet:


Kostet 500 kr på Strøget Negldesign

P.s. Moro at jeg ikke klarer å flytte mobilkameraets fokus til neglene, så kameraet tror at jeg prøver å ta bilde av skoen min, gulvet og et klesstativ.

Har magen stoppet å vokse?

Publisert: 03.01.2010 @ 15:09 Kategori: Magen Kommentarer: 1
Det føles ut som magen har tatt en pause fra å vokse.


Eller kanskje det er noe jeg innbiller meg. Vanskelig å se selv.

Hjemme på nyttårsaften

Publisert: 01.01.2010 @ 02:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
Nå sitter jeg og spiser twist og har drukket en stor kopp kakao. Sliten etter lang dag på jobb. Og babyen har kviknet til i magen.

God natt og godt nytt årMeg og Jem på nyttårsaften for to år siden