hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: januar 2012

Du vet du er ung mor når...

Publisert: 31.01.2012 @ 10:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Du vet du er ung mor når du finner din egen navnelapp fra barnehagetiden på arvesokker idet du kler de på ungen.

Nettbutikk med barneklær fra 70-tallet

Publisert: 30.01.2012 @ 09:43 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Kom over denne nettbutikken med klær fra 70-tallet. Her snakker vi ikke 70-tallsinspirert, men faktiske klær fra et gammelt lager.  

Nettbutikken heter Bøtteknotten og de har så mye rart og fint. Klærne minner om de som dukkene på hytta hadde, noe som kanskje ikke er tilfeldig med foreldre og tanter/onkler født på 60-tallet.

 

Dette er ikke sponset omtale (selv om jeg ikke ville sagt nei takk til en bukse til Oliver derfra) og nettbutikken finner du her.

http://botteknotten.no/

 

Mini kaninlampe

Publisert: 29.01.2012 @ 10:31 Kategori: Interiør Kommentarer: 9

I går var Oliver litt pjusk, så som trøst for at jeg dro han med på butikken fikk han denne kaninlampen som han forelsket seg i. Jeg prøvde å legge den i vesken, men han tviholdt på den.

På kvelden lyser den opp rommet når Oliver skal sove.

...og den skifter farge etterfulgt av et «ooh» fra Oliver.

Mer morsomt å holde kjøkkenet ryddig med pen oppbevaring

Publisert: 28.01.2012 @ 17:50 Kategori: Interiør Kommentarer: 3

Jeg har lenge siklet på brødboksen fra Nigella Lawson, men da jeg fant en look-alike på Christiania Glasmagasin på salg for bare 315 kroner kjøpte jeg heller den:

Lokket i bambus kan brukes som skjærefjøl (den siden som er ned mot brødet) og selve boksen kan vaskes i oppvaskmaskinen.


Fra Stelton

Jeg har også forelsket meg i Delikatesseglassene fra Eva Solo til høyre på bildet. De er så enkle å åpne i forhold til andre glass, men de er fortsatt tette slik at frokostblandingen holder seg.

Når oppbevaringen ser slik ut er det ekstra motiverende å holde det ryddig på benken. Jeg får fylle opp hele kjøkkenet med pene løsninger, så kanskje jeg holder mer enn denne delen av benken ryddig, hehe.

 

 

Mammas mat smaker bedre

Publisert: 28.01.2012 @ 08:25 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Noen som kjenner seg igjen? Man sitter og spiser middag, og selv om alle sitter og spiser det samme så er det alltid en liten en som mye heller vil ha mamma og pappa sin mat.

Mamma sin mat smaker jo tross alt mye bedre enn Oliver sin.

Jeg tenkte det kanskje var fordi det er enklere å lure seg unna blomkålpotetmosen på mammas tallerken, men uansett hva vi spiser så vil Oliver mye heller ha mamma sin mat.   

Nydelige nye kolleksjoner fra Ugly Childrens Clothing

Publisert: 27.01.2012 @ 10:16 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

På gave- og interiørmessen har jeg falt pladask for de to nye kolleksjonene til Ugly cc. En i ull og et herlig retro regnsett.

Har noen sett disse savnet-plakatene?

Publisert: 26.01.2012 @ 08:27 Kategori: Hverdag Kommentarer: 15

...og er det noen som vet hvem som står bak? Er det en.kampanje av noe slag?

 

Lagt til 1741: Nå har avisene plukket det opp og det er visst en reklamekampanje som bryter markedsføringloven noe grusomt på flere områder. Ikke er det avsender, ikke er det opplyst om at det er en reklameplakat og det er noen heftige etiske og moralske gråsoner her. De sier det er en reklame for å vise at en jobb hos dem er forenelig med familielivet. "Say WHAT now?", ja det var jo tydelig. Jeg synes det var så grovt at jeg ikke en gang nevner navnet på firmaet og jeg håper de får en klekkelig bot og seriøse følger.

 

Forelsket i...

Publisert: 25.01.2012 @ 18:04 Kategori: Interiør Kommentarer: 2

Rørstrands serie "Mon Amie":

Love love love.

 

 

Smart (og pent) spiseunderlag til barn

Publisert: 25.01.2012 @ 10:50 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg skulle egentlig vente med å blogge det til man fikk tak i underlaget på flere Christiania Glasmagasin, men jeg synes den er så smart at jeg bare må skrive om den. Spisebrikken er kjøpt på Christiania Glasmagasin på Sandvika og ser slik ut:

Siden den er av silikon fungerer den også som anti-skli, og den er så pen at den kan ligge ute på bordet når man ikke spiser uten at det ser glorete ut. Den kommer i rosa, hvit og blå. Så for de som bor i nærheten av Sandvika anbefaler jeg turen innom og ta en titt.

 

Oppbevaring av bøker i trekasse fra Meny

Publisert: 24.01.2012 @ 10:39 Kategori: Interiør Kommentarer: 6

Jeg har lenge tenkt på å kjøpe en trekasse til Olivers bøker siden de til nå har ligget løst i lekekassen. Den billigste trekassen jeg har sett var på Askeladden bruktbutikk på Sandvika for 250 kroner, men da jeg så kassen under på Meny så jeg mitt snitt til å spare litt penger.

Kassen inneholder vanligvis blåbærdrikk fra saxhyttegubben.se (fun fact: Saxhyttegubben Blåbær var det alkoholfrie alternativet i fjorårets kongebryllupi Sverige). Det var egentlig 4-5 stykker igjen i esken, men hun snille som jobbet på Meny flyttet de over til neste kasse og ga meg denne helt gratis. Man må jo bare elske Meny og menneskene der.

Så nå har endelig bøkene en fast plass i stuen.  

 

 

Er det bare meg, eller hadde flere blitt fornærmet om de var Janne Formoe?

Publisert: 23.01.2012 @ 15:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg synes Formoe har blitt så grådig dårlig tegnet. Ville aldri gjettet at det skulle forestille henne. 


Hva skjedde?

Jeg ser ikke de røde strekene/rynkene under øynene?på kinnene, ei heller skjelingen og det tynne pistrete håret. Karikarurtegneren til Fire Stjerners Middag må ha noe fryktelig imot den tidligere "Sunniva".

 

Klare selv: Smøre på brødskiven

Publisert: 22.01.2012 @ 12:51 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

online gif maker

Oliver har begynt å skulle klare alt selv. Når jeg står og skal smøre brødskivene hans skyver han stolen bort og insisterer på å smøre selv.

 

Noen foreldre som kjenner seg igjen?

Publisert: 21.01.2012 @ 09:41 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 6

Det er som å se meg og Roar, bare at det var jeg som insisterte på at Oliver klarte det.

Barbie foosball table anyone?

Publisert: 20.01.2012 @ 13:31 Kategori: Interiør Kommentarer: 7

Må bare vise dere dette foosball-bordet jeg fant på FAO Schwarz:

Mange kjenner nok igjen bordet som man gjerne ser på amerikanske TV-serier (eller Lion-reklamen?), men istedenfor vanlige fotballspillere har dette bordet noen litt mer feminine spillere:

For de som har råd til det får du kjøpt bordet på FAO Schwarz her for den nette sum av 19999,99 dollar, eller ca 120'000 norske kroner. Før kostet det 25'000 dollar, så det er nå på supersalg. Løp og kjøp!

 

 

Digger det! Sitter på bussen og bussjåføren synger høyt til «beautiful day»

Publisert: 20.01.2012 @ 09:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Det er til å bli glad av. Det gjorde i hvert fall morgenen min litt lysere.

Min nye jobb

Publisert: 19.01.2012 @ 10:44 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Jeg har avventet litt med å skrive om den nye jobben min fordi det er litt taushetsplikter med i bildet om kampanjer og planer fremover, men jeg kan jo fortelle generelt hva den nye jobben min er.

Min nye jobb er som innkjøper for Christiania Glasmagasin.

Denne jobben innebærer alt fra å finne leverandører og gode/spennende/fine/(rare?) produkter, kjøpe det inn, planlegge kampanjer og lage markedsplan til egne produkter, merchandising i butikk og motivering av selgere, pluss alle prosessene rundt dette. Alt jeg liker best fra bachelorutdannelsen min.

Jeg har et eget kontor som jeg har innredet med blondeduk og bilde av Oliver og en hel haug med produktprøver som jeg har lyst til å kjøpe inn. Skulle gjerne tatt bilde, men plutselig er det noen som googler "Christiania Glasmagasin nye produkter som vi kan stjele" og så har vi det gående. Hehe.

Folkene jeg jobber med er kjempeherlige og jeg koser meg på jobb.

 

 

Så da vet dere hva jeg jobber med.

 

Lampe for sykepleiere?

Publisert: 18.01.2012 @ 20:50 Kategori: Interiør Kommentarer: 4

Fant denne kule lampen på nettet i dag.

Finner den ikke på noen norske nettbutikker, men man skulle tro at man finner den på Ebay.com.

Kul?

Den ultimate brude-BH'en

Publisert: 18.01.2012 @ 08:38 Kategori: Bryllup Kommentarer: 10

Må bare tipse om denne geniale BH'en jeg har kjøpt meg til den store dagen (har bestemt meg for en stroppeløs kjole):

Jeg liker vanligvis ikke stroppeløse BHer, men denne holder seg (puppene) faktisk oppe. Ikke så mye som på Nelly.com sin modell:

Men så mye som en 70C kan holdes oppe.

BHen er fra Wonderbra og kan kjøpes på blant annet Ebay.com og Nelly.com (jeg valgte nelly, for der kan man enklere bytte størrelse om den ikke passer). Jeg får se om jeg manner jeg opp til å legge ut bilde av meg selv med BHen, men det er heller tvilsomt, hehe.

Den koster hele 499 kroner, men jeg synes det absolutt er verdt det om du slipper å bekymre deg over om alt er "på plass" gjennom dagen ved en stroppeløs kjole.

 

 

Oppi pappas flosshatt

Publisert: 17.01.2012 @ 16:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Oliver elsker flosshatten vi har hjemme og pappa har lært han å ta av hatten og bukke. Du kan tro det smelter et mammahjerte.

Blåtirsdag

Publisert: 17.01.2012 @ 06:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Det er så mange som snakker om blåmandag, og jeg skjønner det ikke. På mandag har man jo hatt fri og hvilt seg i helgen slik at man er fit for fight. Tirsdag derimot. På tirsdag sliter jeg. I dag stod jeg opp kjempetidlig og hadde derfor god tid. Nå sitter jeg på bussholdeplassen uten sminke og uten å ha spist frokost, med to forskjellige sokker og sko som ikke matcher buksen i måneskinn (bokstavelig talt - solen er ikke oppe enda).

Dritt-tirsdag.

Kul effekt med frost på trærne

Publisert: 16.01.2012 @ 11:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Det ser nesten ut som at treet har torner. Jeg vet ikke hvordan det blir på dataskjermen, men bildet ble ganske bra på mobilen, på tross av at det er mobilkamera.

Pusset opp brødboksen

Publisert: 15.01.2012 @ 11:02 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 7

Oliver har en tendens til å helle ut hele lekekassen sin for å finne lekebilene sine. Jeg hadde egentlig tenkt til å kvitte meg med brødboksen som alltid blir stående ved siden av brødet, men nå fikk den plutselig en ny hensikt.

Slik så den ut før:

Slik ser den ut nå:

Jeg malte den med akrylmaling fra Søstrene Grenes, laget et husnummer i papir og satt på en søt liten ape jeg fant på Panduro Hobby.

Liten kopp blir stor for små gutter

Publisert: 14.01.2012 @ 23:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Det er så artig hvordan normalt store kopper blir kjempestore for Oliver. Her drikker han siste rest av kakaoen fra lørdagstur på kafe i Sandvika.

Ny bil, men Oliver er ikke helt overbevist

Publisert: 13.01.2012 @ 13:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 11

Da har vi fått oss «ny» bil, men Oliver er ikke helt overbevist om plassen i baksetet.

Oliver med mine nye briller

Publisert: 12.01.2012 @ 17:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Oliver synes mammas nye briller er superartige.

Meg i de nye brillene mine

Publisert: 12.01.2012 @ 15:47 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

Dette er de nye brillene mine. Litt sært og akkurat passe meg.

 

 

Endelig somlet oss til spaghettihårete pølser

Publisert: 11.01.2012 @ 20:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Retten som har gått som en farsott på blogger har endelig (?) funnet veien inn på kjøkkenet vårt. Pølser med spaghettihår.  


Oliver var litt usikker på hvordan de skulle spises, men han spiste opp alt så det var tydelig at det falt i smak. 

Sniktitt på de nye brillene mine

Publisert: 11.01.2012 @ 15:34 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

Snikkikk, sniktitt, sneak peak? Hva blir riktig å si? Anyways. Kjør hardt kjør stil. Når jeg først trengte briller må de jo synes.

Brokkolielskeren min

Publisert: 10.01.2012 @ 09:34 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Oliver eeelsker brokkoli. Eller brokkoleoleoleoli som reserveonkel Snorre (mammas fetter) ville sagt.

Aketur på mammas fridag

Publisert: 09.01.2012 @ 15:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Nå som jeg har begynt i full jobb utnyttet vi min første frihelg til å kose oss skikkelig og i går var vi på aketur. 

Smake sjokoladepålegg for første gang

Publisert: 08.01.2012 @ 19:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Vi har aldri sjokoladepålegg i huset, men for at jeg ikke skal spise godteri når jeg får søtsug og heller tar meg et knekkebrød har vi kjøpt nugatti. Selv om Oliver fikk smake et tynt lag synes jeg det ble sjokolade over alt og jeg tror ikke det skal bli en vane.

 

 

Sett så kult tastatur og mus som jeg fant på Illums Bolighus?

Publisert: 07.01.2012 @ 14:18 Kategori: Interiør Kommentarer: 4

Det er faktisk ekte bambus - og det funker!

Jeg trenger hjelp av dere

Publisert: 06.01.2012 @ 13:08 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Hei, søte snille gode tøffe lesere. Jeg trenger litt hjelp av dere til å se meningen om noen barnemotiver og det hadde vært til stor hjelp om dere kunne tatt del i spørreundersøkelsen min.

De som vil er med i trekningen av Flaxlodd.

 

 

Klikk her for å ta spørreundersøkelsen

 

På forhånd tusen takk.

Jeg trenger hjelp av dere

Publisert: 06.01.2012 @ 13:08 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Hei, søte snille gode tøffe lesere. Jeg trenger litt hjelp av dere til å se meningen om noen barnemotiver og det hadde vært til stor hjelp om dere kunne tatt del i spørreundersøkelsen min.

De som vil er med i trekningen av Flaxlodd.

 

 

Klikk her for å ta spørreundersøkelsen

 

På forhånd tusen takk.

Hva gjør vel speilglatt is når man har slike fancy brodder som meg?

Publisert: 06.01.2012 @ 10:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Stakars babyen min er syk

Publisert: 05.01.2012 @ 22:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Den eneste gangen Oliver sitter i ro og ser på TV er når han er syk. Her sitter han med litt lett feber tidligere i dag, så spørs om det ikke blir guttedag med pappa i morgen istedenfor barnehagen. Eller kanskje det går over på en kveld som skjedde sist.

Mine nominerte til mammabloggawards 2011

Publisert: 04.01.2012 @ 20:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Foreldremanualen har hvert år mammabloggawards, og jeg har de siste to årene sittet og håpet stille for meg selv å bli nominert til "Mest kreative mammablogg", men når noen nominerte meg i fjor kom jeg ikke videre til avstemningen fordi jeg ikke hadde nok nominasjoner. Så i år er jeg så freidig å hinte åpenlyst i begynnelsen av innlegget du leser nå.

 

I fjor nominerte jeg en blogg til morsomste mammablogg og en til mest orginale mammablogg. Den morsomme bloggen er pauset nå og den andre tror jeg faktisk vant i sin kategori.

I år vil jeg nominere noen nye blogger. Jeg har en laaang liste mammabloggere jeg leser fast ca en gang i uken, og så har jeg noen som jeg er innom nesten hver dag. I år vil jeg nominere i kategoriene "Mest estetiske mammablogg", "Morsomste mammablogg" og "Mest velskrevne mammablogg". Alle bloggene er de jeg bare innom.

Den morsomste mammabloggen er:

http://ingvildei.blogg.no/

Ikke fordi hun prøver å være morsom, men fordi man sitter og humrer når man kjenner seg i alt hennes "lille kjeks" finner på. Det jeg også liker med denne bloggen er at hun blogger regelmessig, slik at det nesten alltd er noe nytt å finne der.

Den mest estetiske mammabloggen er:

http://mamma-mona.blogspot.com/

Jeg skulle ønske jeg kunne ta bilder som Mona. Da hadde jeg hatt så mange bilder av Oliver på veggen at vi kunne brukt det som tapet.

Og som den mammabloggen som jeg mener er mest velskrevet er:

http://camillamaries.blogg.no/

Jeg vet de vil at man skal nominere litt "ukjente" blogger og at Camilla faktisk har blitt skribent på Foreldremanualen, men når mange av de andre nominerte er blant norges største mammablogger så nominerer jeg Camilla uansett. Hun har en fin balanse på det hun skriver om og kommer ofte med smarte tips.

 

Har du nominert noen til mammabloggawards i år?

 Har du noen gode kandidater kan du nominere blogger her innen 7. januar:

http://www.foreldremanualen.no/2011/12/mammablogg-awards-2011-na-kan-dere-nominere/

 

 

Pen luftfrisker

Publisert: 04.01.2012 @ 09:59 Kategori: Interiør Kommentarer: 1

Må bare vise denne luftfriskeren jeg kjøpte på Søstrene Grenes:

Det er en rose i gips som man drypper duftoljer på. Så lukter det godt i lang tid etterpå. 

Verdens kuleste pekebok

Publisert: 03.01.2012 @ 16:47 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Må bare vise dere verdens kuleste pekebok. En pekebok for litt «finere» barn.

Eller «vestkantpekebok» som vi ville kalt den her i Oslo. Denne lærer deg de viktigste ordene med illustrasjoner og hvordan man uttaler det.

- Kan Oliver si «sjampaaanje»?Boken fant jeg på Designtorget ved Grensen.

Marius i sengen

Publisert: 03.01.2012 @ 07:31 Kategori: Interiør Kommentarer: 4

Neida, jeg har ikke byttet ut Roar, jeg har bare byttet sengetøy:

Marius for store.

Og marius for små (se bestemor, det passet! Tusen takk).
 

Dyr kjole og billigere alternativ

Publisert: 02.01.2012 @ 17:59 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Da jeg så den hvite kjolen Blake Lively hadde i en episode av Gossip Girl tenkte jeg "en sånn kjole må jeg ha - koste hva det koste vil". Det var før jeg fant ut at det var en Oscar de la Renta og langt unna mitt budsjett på noen som helst kjole.


(Trykk på bildet for å komme til kjolen)

Denne fra Three Little Words for 200 kroner kan være et alternativ. Med en kjole til den prisen har man jo råd til et helt ekstra bord med gjester.

 

Denne fra Floyd koster kr 999 i butikken, men kr 499 i nettbutikken og kan også være et alternativ.

Asos.com har også mange fine hvite maxi-kjoler om sommeren som man kan finne på Ebay stadig vekk.

 

 

Champis til barna

Publisert: 02.01.2012 @ 08:27 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

I fjor laget jeg egne etiketter til de som ikke kunne drikke ordentlig champagne:

Etiketten finner du i fjorårets innlegg her.

Og i år var Oliver gammel nok til å smake et lite glass liksom-champagne. Selv om den var rød i år.

"Usj, dette var ikke noe godt mamma. Det er noe som stikker i saften min. Masse små bobler"

 

 

Se på fyrverkeriene

Publisert: 01.01.2012 @ 18:49 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

I går våknet Oliver ti minutter på tolv av alt bråket, så da fikk han være med ut og se på fyrverkeriet.


Først litt skeptisk.

Men så var der bare moro.

 

 

Sofie vant en strikket puff

Publisert: 01.01.2012 @ 15:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

På grunn av nyttårsselskapet vårt i går ble det ingen trekning av en vinner før i dag. Jeg måtte telle mange mange ganger, men jeg endte til slutt på 141 lodd.

Så trakk jeg vinneren på Random.org og vinneren ble

http://sofiego.blogg.no/ 

 

Hun har valgt den rosa puffen, så nå er det bare den blå igjen av de hjemmestrikkede puffene i nettbutikken min.

www.panyttigjen.epla.no


 

Med tversoversløyfe på nyttårsaften

Publisert: 01.01.2012 @ 13:59 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

 

Dette var Olivers antrekk da det nye året skulle feires. Jeg hadde egentlig ikke tenkt at han skulle ha på seg sko inne, men da jeg prøvde å ta de av han ble han helt vrang og skulle absolutt ha de på, så jeg sparte kreftene mine til en litt viktigere kamp. Hehe.