hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: januar 2017

Tvillingmagen uke 18

Publisert: 31.01.2017 @ 18:06 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1


 

Bare noen dager igjen til ordinær ultralyd på dette bildet. Kan det virkelig være to der inne? Har legen sett feil på ultralyden uke 12? Har det skjedd noe med den ene? Slik så magen min ut uke 17+5 med førstemann: 
Her følte vi oss ganske nervøse. På kontrollen hos jordmor fant vi kun én hjertelyd, og skjønte at vi kanskje måtte forberede oss på dårlige nyheter. En rar følelse, ettersom vi allerede hadde fått vite at det var to og man vanligvis ikke oppdager dette før ultralyd i uke 17-19. 

 

 

Tvillingmagen uke 17

Publisert: 29.01.2017 @ 18:54 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Her letet jeg febrilsk etter bevegelse. Hadde så lyst til å kjenne de små. Jeg er ganske sikker på at jeg kjente "høyremann" rundt denne uken, men lurer på om det bare var ønsket mitt om å kjenne bevegelse hos venstremann som gjorde at jeg kjente noe her. 

Fun fact: I slutten av uke 17 veier livmoren ca 320 gram, og morkaken ca 170 gram. Babyen er ca 180 gram. 
 

Tvillingmagen uke 16

Publisert: 27.01.2017 @ 19:15 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

BOOM - plutselig hadde jeg utviklet en liten gravidmage. Her varierte magen veldig fra morgen/kveld og om jeg akkurat hadde trent (og til og med spist et stort måltid). I det ene øyeblikket kunne jeg se veldig gravid ut, samtidig som jeg fortsatt gikk i de vanlige jeggingsene som før graviditeten på jobb. 

Fun fact: I uke 16 er føttene til babyen(e) ca 22 millimeter, og noen kan allerede denne uken kjenne antydninger til bevegelse. For mange er det likevel en stund igjen. (Jeg følte at jeg kanskje kjente en bevegelse eller to denne uken, men det var vanskelig å vite sikkert). 
 

Tvillingmagen uke 15

Publisert: 25.01.2017 @ 19:12 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Her husker jeg at jeg synes det var veldig rart at jeg ikke hadde begynt å få mer mage enda. Jeg mener: to stykker?? Inni der? Jeg så tilbake til bilder fra da jeg gikk med Oliver, og føler at magen var så synlig allerede i uke 18, så kunne ikke skjønne at magen ikke var større.

Her kan du lese mer om magens utvikling med Oliver. 

Fun fact: Fra uke 14 til uke 15 dobler et foster vekten sin (også tvillinger). Dog er det kun fra 50 til 100 gram, men likevel - en ganske stor innspurt for noen så små :) 
 

Vippeextensions i Oslo, Majorstuen (før- & etter-bilder)

Publisert: 24.01.2017 @ 19:09 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Tidligere, da jeg var mye på treningskurs under instruktørutdannelsen, følte jeg det ble overflødig å sminke seg hver dag. Den sommeren hadde jeg derfor vippe-extensions, slik at jeg skulle føle meg litt freshere når jeg ikke hadde tid til å sminke resten av ansiktet. Nå som jeg er gravid og kjenner litt på det å ikke føle seg fullt så fresh har jeg igjen vurdert å begynne med vippeforlengelser. I tilfelle det er flere som tenker på å skaffe seg dette tenkte jeg at jeg skulle vise noen før- og etter-bilder av mine, og tipse om hun jeg går til: 


(her har jeg hatt de i en ukes tid og ikke gredd dem før bildet, så det gir ikke helt samme bilde som når de er helt nye, men jeg synes øynene ser litt røde ut samme dag som man har tatt påfyll, så valgte å vente litt med bildet)

 

Jeg har veldig lyse vipper, naturlig nok i samme nyanse som håret- og øyenbrynene mine. På bildet har jeg 10-12 mm vippeextensions, men kommer nok til å be om litt fyldigere, og kun opptil 10 mm neste gang. Hun jeg går til på Studio M på Majorstuen i Oslo er veldig hjelpsom med å tilpasse vippene i tilfelle man har noe man skal, eller ønsker en annen "look". Helt fra vipper som nesten ser ut som om du er naturlig velsignet med dådyr-vipper, til mer fest-vipper som passer godt om man bruker mye sminke til vanlig. 

Man hører jo gjerne mange skrekkeksempler på vippe-extensions som er gjort dårlig, og folk som har fått reaksjoner, men jeg har aldri reagert på vippene eller limet som Nirmel bruker. I tillegg til at hun er veldig flink, har hun veldig hyggelige priser. Et nytt sett koster jo alltids litt, men påfyll (som er det som koster i lengden) koster kun kr 550. Full prisliste finner du her: http://studiom.oslo.no/pris_vipper/

 

Har du prøvd vippe-extensions? 

 

#sminke #vippeextensions #Oslo

Tvillingmagen uke 14+3

Publisert: 23.01.2017 @ 19:04 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

I uke 13-14 begynte jeg å kjenne at bukser strammet litt ekstra, og måtte gi opp de strammeste høytlivsbuksene. Jeg fikk de igjen, men det ble ikke så behagelig over gravidmagen en hel dag. Fortsatt kunne jeg bruke de vanlige jeggingsene med god stretch. Fortsatt føler jeg at jeg ikke så spesielt gravid ut, og det var en rar følelse å vite selv at man var gravid, uten at det syntes for noen. 
 

Tvillingmagen uke 13

Publisert: 21.01.2017 @ 09:01 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Ikke så stor forskjell, men jeg husker jeg følte meg mer fyllt opp. Fun fact: Visste du at tvillinger utvikler seg i likt tempo som et enkelt barn i magen, helt frem til uke 20? (rett etter vi fikk vite at jeg var gravid med tvillinger ble det naturlig nok mye lesing på anbefalte nettsteder for tvillingforeldre og tvilling-gravide)

 

Bruktkjøp til babyene på finn.no

Publisert: 20.01.2017 @ 23:19 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 0

Man må jo bare elske finn.no - i hvert fall når man skal ha to på en gang! Jeg og Oliver har gjort litt sport i å finne ting vi trenger til babyene, også blir han med og henter det.

Er det et råd jeg får som går igjen som tvillinggravid er det å starte tidlig med innkjøp og forberedelser. Selv om jeg kanskje har i overkant optimistisk syn på hvor mye jeg skal klare som gravid har jeg tatt det til meg og prøver å fikse ting før jeg blir alt for stor.

#mamma #gravid

Slik bor vi: Stue

Publisert: 20.01.2017 @ 19:45 Kategori: Slik bor vi Kommentarer: 2

Det har jo skjedd mye siden sist jeg blogget. Vi har blant annet kjøpt oss bolig i Bærum og jeg har begynt i ny jobb som jeg stortrives i. Så jeg tenkte å gi et lite innblikk i hvordan vi bor nå. Det er ikke så stort; like over 60 kvadratmeter, men sånn blir det gjerne når førstepri under boligjakten er å bo i Oslo/Bærum der vi har jobb og omgangskrets. Vi trives like vel veldig godt her med vår lille hageflekk og en ganske ny leilighet der vi ikke trenger å gjøre noen oppussing. 

Her er noen bilder av stuen vår: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Veldig mange beklager jo rotet når de viser de strøkne hjemmene sine. Jeg beklager imidlertid at det er så ryddig. Vi bor jo ikke egentlig slik. Siden vi ikke har vaskerom er det ofte klesvask i stua, og leker fra Oliver ligger jo gjerne fint dandert på gulvet. Putene i sofaen er sjeldent "fluffet" opp, og ligger vanligvis som noen deformerte plastelinaklumper i sofaen. Skal jeg være helt ærlig har det inntil nylig alltid vært glass eller en tallerken eller to på det lille bordet også - jeg har skyldt på at vi ikke har hatt oppvaskmaskin, men vet ikke om jeg vil innrømme den hele og fulle sannheten for verken meg selv eller dere som lesere. Jeg var uansett så sleip at jeg tok bilde rett før vi skulle få besøk - og siden man ofte rydder unna litt når man får besøk, så ser det altså (i mine øyne i hvert fall) ganske ryddig ut her. (Men lev gjerne i illusjonen om at jeg alltid har det relativt ryddig her - det går fint for meg. Og vi har blitt flinkere til å holde glass og tallerkner borte fra stua etter vi fikk oppvaskmaskin. Så det er jo noe). 

Slik er utsikten min fra sofaen:  

 

#mamma #interiør 

Tvillingmagen uke 12

Publisert: 19.01.2017 @ 19:57 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Her, bare noen dager etter uke 11+5 følte jeg faktisk at jeg hadde fått mindre gravidmage. Det viste seg at jeg fra første kontroll uke 8+3 hadde gått ned litt på kontrollen som kom to uker dette bildet, så kanskje det lå noe i det? Denne uken hadde jeg vært inne på en ekstra-kontroll på grunn av hjerte-/karsykdom i nær familie, så her fikk vi vite litt før tiden av jeg var gravid med to (!). Mer om det får komme i et eget innlegg. 
 

Tvillingmagen uke 11+5

Publisert: 17.01.2017 @ 19:49 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Igjen; ikke så mye som hadde skjedd her. Ikke visste jeg at jeg var gravid med tvillinger heller, så jeg ventet jo ikke noen mage på en stund heller. 
 

Første innkjøp til babyene

Publisert: 16.01.2017 @ 18:19 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 3

Jeg husker ikke hvilken side jeg fant det på, men leste et sted at det kunne være smart ned en vugge når man ventet tvillinger. Jeg hadde jo tatt vare på vuggen etter Oliver som jeg var veldig fornøyd med (en av de få tingene vi faktisk tok vare på utenom alt hjemmestrikket tøy), men det kan jo bli i trangeste laget med to i én slyngevugge. Vi fikk litt penger til oppvaskmaskin til jul, så jeg tok jeg friheten å kjøpe denne for pengene til overs fra foreldre og besteforeldre etter vi kjøpte og installerte oppvaskmaskinen: 

SAMSUNG CSC

Vi hadde også en kanin-bamse klar, så da vi fant ut at det var TO små babyer dro jeg og Oliver og kjøpte en krabat til: 

SAMSUNG CSC


 

#mamma #gravid #tvillinger

Tvillingmagen uke 10+5

Publisert: 15.01.2017 @ 09:45 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

For å kunne se tilbake på reisen har jeg tatt bilder av gravidmagen (nesten) hver uke etter uke 10. Jeg tenkte å legge de ut her slik at jeg kan se tilbake på de, samt hvis det er noen andre tvillinggravide som vil sammenlikne. Her er uke 10+5, og her føler jeg ikke at jeg hadde vokst noe siden før graviditeten, selv om jeg kanskje kunne føle meg litt "fullere" enn vanlig: 
 

#gravid #tvillinger #mamma

Gravid med tvillinger!

Publisert: 14.01.2017 @ 21:40 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Da er hemmeligheten ute på Facebook, så tenkte å begynne med noen oppdateringer her på bloggen fremover også. Har tatt bilde av magen hver uke som jeg tenkte å legge ut under egen kategori. Jeg savnet noen "magen uke for uke" for tvillinggravide etter jeg fant det ut, så håper kanskje noen andre kan ha nytte av det.

SAMSUNG CSC

Senere skal jeg også legge ut historien om hvordan vi fant det ut. Var først på en tidlig kontroll før uke 12 der de så to på ultralyd, også fant vi senere kun én hjertelyd på kontroll, så vi forberedet oss på en potensiell dårlig nyhet på ordinær ultralyd. Heldigvis var det gode nyheter, og nå blir vi jo fulgt opp ekstra frem til fødsel. 

 

 

#mamma #gravid #tvillinger