hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: februar 2013

Familieskidag i regi av Garden på Husebyleiren

Publisert: 26.02.2013 @ 14:28 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

På søndag var vi på Gardens skidag i Husebyparken (ikke langt unna Gardebadet på Huseby leir).

Det var strålende sol og barn i alle aldre hadde tatt turen. De som ikke var gamle nok til å gå på ski hadde med seg akebrett og aket i miniakebakken de hadde laget. Oliver hadde med seg skiene han hadde fått til jul og selv om han bare har gått på ski to ganger før gikk han som en helt. 

Oliver gikk den lille løypa. De hadde to løyper. På storeløypa ropte de opp hvem som kom på topplasseringene, og i lilleløypa hadde de kjeks- og sjokoladestasjoner der gardistene stod og heiet: 

Ved mållinjen ventet pølse, kakao, boller og appelsin. Når alle hadde kommet i mål og fått tatt seg en ordentlig pause var det premieutdeling med Gardesjefen. Der fikk alle sammen medalje og diplom. 

 

Vi gleder oss allerede til neste års skirenn på garden! 

 

Hvor lang tid tar en bryllupsgudstjeneste/vielse?

Publisert: 23.02.2013 @ 17:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Jeg sitter og planlegger bryllupet vårt i juni, og er litt usikker på hvor lang tid jeg skal beregne for gudstjenesten. Det er jo greit å vite når man skal skrive når kaffen begynner for de som ikke skal være med rett på middagen. Pluss at man skal jo rekke å ta bilder mellom vielsen og middagen. Jeg har vært med på gudstjenester i forbindelse med bryllup før, men jeg klarer ikke å huske om de er like lange som vanlige gudstjenester. De gudstjenestene jeg har vært på har tatt fra én time til ca en og en halv time så vidt jeg husker. 

På sidene til menigheten min leser jeg imidlertid at en vielse tar ca en halv time? (kilde

Kan dette stemme? En halv time hørtes så kort ut. Er det hele bryllupsgudstjenesten fra klokkene ringer til vi går ut som varer en halvtime i så fall, eller er det bare selve vielsen (det at man går frem og at man ber, sier ja, utveksler ringer osv.)? 


Sørkedalen kirke, sommer og vinter (Kilde: her og her)


Har dere noen erfaring med bryllupsgudstjenester? Hvor lang tid tar de ca?  

 

"hahaha, lurte deg!"

Publisert: 22.02.2013 @ 12:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Oliver har begynt å lure oss. Her har han latet som han skulle gi is til moffa før han spiste den selv og ropte "LURTE DEG!!".

Tips til hvordan underholde barn uten at du må dra den late kroppen din opp fra sofaen

Publisert: 20.02.2013 @ 22:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Overskriften sier vel sitt. Her er noen tips til å holde barn underholdt om du er syk/lat/sliten og ikke orker å flytte deg fra sengen eller sofaen.

1. Lek "hva har jeg på rumpa".
Få minsten til å hente leker og legge de på rumpa di mens du gjetter hva det er. Bare å høre mamma eller pappa si "rumpa" hver gang man gjetter er underholdning i massevis.

2. Lek stilleleken.
Den som snakker først taper.

3. Lek apport.
Finn en ball og kast den. Få ungen til å hente ballen og kast den på nytt. Du vil ikke tro hvor godt dette faktisk funker.

4. Tegn en bilbane på ryggen av en gammel t-skjorte og la minsten gi deg en gratis ryggmassasje med lekebilene når du først ligger der.

Ingen årsak!


Har du noen gode tips til å underholde ungen om man er sengeliggende?

"Klare selv"

Publisert: 17.02.2013 @ 12:56 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Hvem trenger vel hushjelp når man har en som nærmer seg hele 3 år i hus. Oliver får belønning i form av at han får lov til å støvsuge hvis han er flink å rydde først, og han får smøre sin egen mat om han lover å være flink å spise maten sin.

Skål for alderen før de skjønner at disse "belønningene" ikke helt er belønninger.

Tjene penger på bloggen

Publisert: 14.02.2013 @ 13:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Det finnes flere måter å tjene penger på bloggen sin. Noen tjener cash som kommer inn på kontoen, og noen får tilsendt produkter. Jeg har vært generelt skeptisk til å kommersialisere bloggen min ettersom det er en såkalt "mammablogg". Nå er imidlertid mye av det jeg skriver om barneklær og barneprodukter; Det har det jo vært siden jeg begynte å blogge, og jeg kan nesten vedde på at dere ikke la merke til når jeg gikk over til å tjene penger på bloggen min. Jeg har vært fast bestemt på at bloggen ikke skal bli overøst av annonseinnlegg som jeg ikke ville skrevet til vanlig. 

Jeg tjener penger via såkalt "affiliateannonsering". Det vil si at når jeg skriver om et produkt og noen velger å kjøpe dette produktet, får jeg en prosent av salget. Jeg har tidligere hatt ulike affiliateavtaler på separate sider, men har i dag kun avtaler gjennom Tradedoubler.com

Tradedoubler - Affiliate Marketing

 

Noen nettbutikker som samarbeider med Tradedoubler er Ellos, Nelly, Lekmer.no, Heppo og Brandos. Så om du allerede skriver om disse kan det kanskje lønne seg å melde seg inn i Tradedoubler selv. Mange av toppbloggerne i Norge bruker også Tradedoubler, men med noe bedre avtaler etterhvert som de selger mer (man kan bli flyttet opp/ned i forskjellige "segmenter"). 

Jeg skriver som regel en liten merknad om linken er en affiliatelink, men siden jeg uansett ville skrevet om temaet/produktet uansett om jeg tjente penger på det eller ikke, kaller jeg ikke innleggene "annonser". 

I tillegg mottar jeg gjerne gratisting enten til Oliver eller som jeg kan bruke som konkurranser her på bloggen.

 

 

P.s. Husk å melde inn til skatteetaten om du tjener penger på din blogg. Jeg mener å huske at posten på selvangivelsen heter "Inntekt fra hobby" eller noe liknende, så hvis man bare har litt kontroll på hvor mye man har tjent tar det to sekunder. 

Potetgull uten palmeolje

Publisert: 11.02.2013 @ 16:43 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Det går ikke så veldig mye potetgull her hjemme om jeg skal være helt ærlig, men om vi først unner oss noe salt snacks så tenker vi over hva vi putter i oss. Palmefett er jo ikke akkurat gunstig å få i seg, og det er nærmest hovedgrunnen til at vi har sluttet med butikkjøpte kjeks. Vanligvis bruker vi å poppe popcorn i smør og ha en bitteliten klype salt i. Da slipper vi palmeolje pluss at vi vet hva vi får i oss.

En annen potetgulltype som vi gjerne plukker med oss om vi først skal ha potetgull er Kims Bamser. I tillegg til at de ikke er laget med palmeolje, er de min smaksfavoritt. Nå skal jeg ikke si så mye om hvor sunt det er utover hvilken olje de har brukt, men gode er de i hvert fall. Alt med måte, er det ikke det man sier?  

 

 

"Kaptein farlig mann" på karneval

Publisert: 08.02.2013 @ 19:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg hadde egentlig bestemt at Oliver skulle være en rev på karnevalet i barnehagen i dag, men Oliver nektet. Han skulle nemlig være "kaptein farlig mann". Med riddersverd, stripete bukse og sjørøverhatt ble Oliver en barsk pirat som har gått rundt og sagt "aaaarg, hiv og hoi!" i hele dag.

 

En keeg liten gutt

Publisert: 06.02.2013 @ 18:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I dag på butikken kjøpte vi ett av de nye produktene fra Jippi på Meny, og da fikk Oliver dette keege pannebåndet.

Det er ikke rosa, men det får gå for denne gang. Hehe. Oliver har i hvert fall poseringen inne.

Tips til pottetrening?

Publisert: 02.02.2013 @ 10:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg fant denne leke-potten hos Ett Bringebær på Miinto.no og kommer ikke over at jeg skulle hatt denne da vi pottetrente Oliver: 

Tenk så mye greiere det hadde vært å sitte i ro på potten uten å stresse om den kjære "løva" satt på en egen potte like ved siden av? Dette er absolutt en ting jeg skal huske på til nestemann. 

 

 

Hvordan gjøre et stort lokale mindre?

Publisert: 01.02.2013 @ 09:46 Kategori: Bryllup Kommentarer: 1

Jeg har som sagt bestemt meg for at bryllupet vårt skal være rimelig óg utrolig. Bryllupslokalet jeg har valgt er et atypisk bryllupslokale, og i tillegg til å være et kjempekult lokale er det rimeligere enn de andre alternativene jeg har sett på. Det er bare et lite luksusproblem. Lokalet er veldig stort. Det er kanskje ikke så stort om man skal ha 80-100 gjester, men gjestelisten vår hittil er 20 stk til middagen og ca 50 stk til kaffen.  

En venninne var med meg og så på lokalet her om dagen og vi kom fram til at hvis vi skulle ha en hestesko til middagen, kom det til å bli en bitteliten hestesko i et stort tomt lokale. Eventuelt et langbord i enden av et stort tomt lokale. Runde bord ble derfor best. Dette er egentlig greit ettersom de firkantede bordene som er der ikke akkurat skriker "bryllup". Selv med runde bord som tar en del plass er det fortsatt ganske tomt, så jeg har kommet på dette forslaget til en løsning: 

Jeg har delt opp lokalet i flere områder. Ett sofaområde der folk kan sitte og slappe av utover kvelden. Tre bord som vil være faste gjennom dagen og tre bord som kun vil være der under kaffe og kaker. Bar- og danseområdet nede til høyre vil bli åpnet etter kaffe og kaker når bordene blir ryddet bort. Nå er målene kun ca-mål og noe sier meg at det fortsatt vil være en god del plass til overs. Når kakebordet er ryddet bort tenkte jeg å ha noen aktiviteter som foosballtable eller liknende der det blir tomt. 

Hva tror dere? Har dere andre tips til å få et stort lokale til å virke litt mindre?