hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: februar 2017

Vippestoler til tvillingene

Publisert: 28.02.2017 @ 18:12 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Er det noe jeg husker fra Oliver var liten, er det at vippestolen var en redning mang en gang. Vi var så heldige og fikk en Babybjörn vippestol av mine foreldre til Oliver som jeg var veldig fornøyd med, så da jeg fikk muligheten til å kjøpe to stykker av en tvillingmor til en hyggelig penge på Finn.no slo jeg til: 

SAMSUNG CSC

Disse vippestolene har jeg litt mindre kvaler med å bruke i "tide og utide" som det sies. Vippestolene fra Babybjørn kan nemlig justeres i flere hakk, helt fra "nesten liggende" når barnet er liten og ikke skal sitte/ligge i verken vippestol eller bilstol over lengre perioder, til litt mer "sittende" posisjon når barnet blir eldre. Trekkene på disse kan også enkelt taes av og vaskes om det trengs (noe det ofte gjør). 

Det finnes ulike vugger og vippestoler til tvillinger der de sitter/ligger sammen, men vi valgte heller to separate slik at de ikke sitte sammen hvis den ene er cranky, eller vi har fordelt én baby pr forelder en dag.  

Finn.no har forøvrig vært en livredder for lommeboken nå som "alt" må kjøpes dobbelt. Heia gjenbruk! 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #babyutstyr #tvillinger #gravid 

 

Tvillingvognen vi har valgt: Mountain Buggy Duet

Publisert: 24.02.2017 @ 21:30 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Denne gangen var vi tidlig ute med å kjøpe barnevogn. Jeg har jo en lang historie med barnevogner bak meg etter Oliver, så da tiden kom for å velge tvillingvogn var jeg bomsesikker på hvilken vogn vi skulle velge: En Mountain Buggy. Da vi trodde det bare skulle være én var det Mountain Buggy Urban Jungle som stod på ønskelisten, så med to ble Mountain Buggy Duet det naturlige valget da det ble tvillinger. 

Grunnen til at vi valgte å kjøpe vogn så tidlig var fordi vi så at vognen var nesten like rimelig på januarsalg som brukt på Finn.no. Opprinnelig hadde jeg tenkt til å kjøpe vognen brukt, men ettersom den var så rimelig på salg kjøpte vi den likesågodt ny. Bagdelene kjøpte vi brukt, men de var nesten helt nye ettersom de som solgte de hadde høstbarn, som måtte over i sportsdelen for å få plass til vinterklær og vognpose da de ble litt større og været kaldere. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tenk at her skal det om noen måneder ligge to små ♥ 

SAMSUNG CSC

 

Det er allerede noen fordeler og ulemper jeg har merket meg med vognen. 

Fordeler

- Den er smal. Faktisk sies den å være nesten like smal som en enkelvogn. Selv om dette fort kan bli en ulempe, er det nesten et "must" når man bor i Oslo/Bærum, og skal manøvrere seg rundt i trange butikker. 

- Lett å manøvrere. En av grunnene til at jeg elsker Urban Jungle så mye som jeg gjorde var jo at den var så lett å manøvrere. Her får man det samme, bare i en tvillingvogn. 

- Relativt lett til å være tvillingvogn. Dette var et viktig punkt på meg på enkeltvogn, da vi gjorde et bomkjøp og kjøpte en alt for tung vogn som første vogn. Ikke fullt så viktig nå som det er tvillingvogn, men en fin bonus. 

- Blir mindre enn mange trehjulinger sammenlagt. Etter jeg solgte Urban Jungle'en, og angret, kjøpte jeg noen rimeligere trehjulinger i håp om å erstatte Mountain Buggy'en. Disse ble imidlertid ikke like "flate" sammenlagt, som Mountain Buggy tydeligvis har knekt koden på. 

Ulemper

- Den er smal. Jeg fikk høre av en tvillingmor med vinterbarn at jeg var "såå heldig" som fikk sommerbarn, for det er nesten umulig å ha vognposer i bagdelene til tvillingvogner. Vi får se hvor lenge vi kan bruke bagdelene før vi må over på sportdelen. 

 

Den er ikke lengre på salg hos Komplett.no der vi kjøpte den, men man kan få pakkepris på vogn pluss bagdel hos Lekmer.no her (annonselenke). 

 

Har du erfaringer med søskenvogner/tvillingvogner? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #barnevogn #mamma #tvillinger

Er vaskedame svart arbeid?

Publisert: 23.02.2017 @ 18:56 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Nå som magen begynner å bli større har vi ansatt en vaskehjelp som kommer innimellom og hjelper litt til her hjemme. Selv om få spør rett ut om det er svart arbeid når de hører om vaskedamen, er det mange som hinter til at det kanskje ikke er helt "hvitt". For hva er egentlig "greit" når det kommer til småjobber, og hva er skattereglene om man ønsker å ansette en vaskehjelp, eller ta på seg litt småjobber ved siden av? 
 

SAMSUNG CSC
 

Skatteregler for småjobber

Reglene for skatt på småjobber er ganske klar, og staten prøver å gjøre det enkelt å gjøre det rette når det kommer til skatt. Man kan få hjelp til småjobber rundt om i huset for inntil kr 6000 i året pr person som utfører arbeidet, skattefritt og hvitt. Du kan med andre ord få hjelp til både snømåking eller vasking uten at man skal få dårlig samvittighet for dette, så lenge det ikke overstiger kr 6000. 

Les mer om skatteregler rundt småjobber her, og hvordan du enkelt kan rapportere hvis du overstiger sekstusen-grensen. 

 

Hvor mye kan jeg jobbe som vaskehjelp selv?

Funderer du på å ta en bi-jobb som vaskedame er det noen flere ting man må tenke på, som om man jobber i samme fagfelt som man tilbyr småjobben i, hvor mange småjobber man tar på seg, og for hvor mye penger. Skatteetaten har laget et fint sammendrag og guide på dette herSAMSUNG CSC

 

Hvor finner man en vaskehjelp, da? 

Kanskje virker det fristende med litt hjelp hjemme en gang i blant? Hvor finner man egentlig en vaskedame, og hvordan kan man vite at det er trygt? Vi fant hjelp til vasking i hjemmet på Finn.no Småjobber. Her kan man få tilbud på hjelpen man trenger, og man kan se på andres vurderinger av hjelperen. Hun som vasker hos oss er en hyggelig og pålitelig jente som hjelper oss litt ved siden av studiene, og det er en drøm å komme hjem etter arbeidsdag, trening og fritidsaktiviteter når hun har vært her. 

 

Hva synes du om vaskehjelp hjemme? Unødvendig luksus, eller god hjelp i en hektisk hverdag? 

 

P.s. Vi vasker selvsagt hjemme fortsatt - vaskehjelpen er kun et supplement til dagligvasken, slik at jeg slipper å ligge i dusjen med gravidmage og skrubbe, eller at Roar må gjøre alt. Jeg føler også at hun kommer til å komme godt med når tvillingene kommer, og man fort har andre ting å tenke på enn å vaske. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #interiør 

De første kles-innkjøpene til tvillingene

Publisert: 22.02.2017 @ 16:28 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3

Her om dagen leste jeg på et "uke for uke"-sted for gravide at "nå har dere sikkert kommet godt i gang med innkjøpene av babyklær", med tips om å begynne og sortere på størrelse og plagg, slik at man visste hva man hadde, samt hva man trengte. Selv om vi var relativt tidlig ute med å begynne innkjøp som både bilstoler og til og med barnevogn innså jeg at vi enda ikke har kjøpt stort med klær til de små.

Det eneste vi egentlig har kjøpt inn er disse to antrekkene i størrelse "helt nyfødt" (str 44/50 for å være eksakt, ettersom tvillinger som regel kommer 3 uker før tiden): 

SAMSUNG CSC
Settpris kr 149,- på Lindex (link

Da Oliver lå i magen kjøpte jeg og Roar det første antrekket til den kommende babyen sammen, men denne gangen har faktisk Oliver fått være med å bestemme hva vi skulle kjøpe. Selv om vi har bestemt oss for å holde oss unna helt like antrekk på tvillingene, ble de første antrekkene relativt like. 

Vi tok ikke vare på så mye fra Oliver var liten, fordi vi ikke planla noen ny baby med det første. Mye ble arvet videre, eller gitt til Fretex. Det meste av det vi tok vare på er egentlig bare hjemreise-antrekket han hadde på seg, enkelte favorittplagg, samt alt av hjemmestrikk. Jeg vet at hjemmestrikk kanskje helst skal arves videre, men jeg er så glad i hjemmestrikk. Det er liksom ikke bare klær, det er tid, kjærlighet og håndverk lagt i et plagg. 

Så da er det vel på tide å begynne med innkjøp av babyklær antar jeg. Kanskje ta opp det lille vi tok vare på etter Oliver fra boden, og se om det er noe som passer den første tiden. 

Når begynte du å kjøpe inn klær til den kommende babyen? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #babyklær 

Tvillingmagen uke 25

Publisert: 20.02.2017 @ 17:13 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Fra uke 24 til uke 25 skal babyen(e) øke vekten sin fra ca 650 gram til ca 800 gram (noe mindre for tvillinger), men GUD det føles så mye mer. Har gått fra å ikke føle meg spesielt gravid, til å føle meg stappaDet synes ikke så godt på bildet, men huden er så stram, og det kløør (jo, kanskje man ser det litt, for er litt rød på midten av magen der jeg ikke har klart å dy meg fra å klø litt). 

Dette skal bli såå spennende når magen bare blir større og større. Bare fem uker til jeg i teorien skal være like stor som en fullgått enlinggravid. Helt hinsides spør du meg! 

 

#gravid #tvillinger #mamma 

Polar Park (Polar Zoo) Bardu erfaringer: mimretid

Publisert: 19.02.2017 @ 14:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da jeg skulle sikkerhetskopiere bilder og slikt på PCen her om dagen kom jeg over en masse bilder fra Polar Zoo i Bardu fra Oliver var liten (eller Polar Park som det nå heter). Nå i disse vinterferie- og påskeferietider tenkte jeg at jeg kunne legge ut noen bilder av parken, samt noen tips for de som vurderer å ta turen. Vi har vært en god del på Polar Zoo i oppveksten, og det er virkelig en annerledes dyrepark-opplevelse. 

Først litt bakgrunnsinfo: Polar Park, tidligere kalt Polar Zoo, er verdens nordligste dyrepark, og ligger ca en times kjøring fra Narvik. Den har nordiske dyr i sitt naturlige habitat, og har det største friområdet pr dyr enn noen annen dyrepark i verden. 

Mer info finnes på nettsidene: http://polarpark.no/

Så noen tips: 
- Ta deg god tid i parken: Fordi dyrene har veldig stor boltreplass er det ikke alltid du ser dem med det første slik som i en dyrepark med mindre inngjerdinger. 

- Dra gjerne om vinteren: Hver årstid i parken har sin sjarm, men vi liker spesielt å dra dit om vinteren. Da kan du gjerne se dyrene lettere mot den hvite snøen, og det er ekstra hyggelig å komme inn og ta en nystekt vaffel underveis. 

- Prøv å få med deg foringstid: Foringstid er kjempespennende. Da kommer dyrene på nært hold og dyrepasserne går inn i inngjerdingene, som man kan følge med på med skrekkblandet fryd (dette er ville dyr - ikke prøv dette hjemme). 

Ved inngangen ble vi møtt av skogens konge: Elgen. Elgene er fine, men gjør ikke stort, hehe. 

Gaupene derimot, de så på Oliver som en deilig liten matbit, og kom helt opp til gjerdet for å se: 

Så var det klart for foringsrunden! Her er noen av de ulike matrettene som skulle deles ut: Nest etter gaupene var det ulven sin tur: 


Ulvene har hørt ryktet om at det er reinsdyr på menyen

Jerven fikk også mat. Den fikk foret lagt i treet, slik at den måtte klatre opp for å hente den. 

Fra morfars skuldre har man god utsikt! 


 En modig besøkende fra følget fikk lov til å komme inn i inngjerdingen til revene da de skulle fores. 

 

Så skulle det søte Oliver-dyret fores med vaffel og kvikk-lunsj. 

Vi fikk også hilse på det sjarmerende søskenparet "Salt og Pepper": 
Har du vært i Polar Zoo/ Polar Park før? :) 

 

 

#vinterferie #mamma #dyrepark 

Gravidmagen skrått forfra (uke 24)

Publisert: 15.02.2017 @ 18:34 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Jeg har den siste tiden sagt at jeg "føler meg som meg selv, bare med en graviddrakt på". Med få eller ingen plager, selv om magen har vokst fort, har jeg ikke helt kjent graviditeten på kroppen enda. Har til og med kunnet trene yoga med noen modifikasjoner på øvelsene for å unngå å kræsje i magen. Men i dag måtte jeg bite i meg de ordene. For første gang føler jeg meg gravid og ganske sprengt. Så da var vel graviditeten i gang antar jeg, hehe. 

 

#gravid #tvillinger #mamma 

Tvillingmagen uke 24

Publisert: 13.02.2017 @ 20:08 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

"Vi jobber gjerne med milepæler" sa jordmor til meg på forrige kontroll. Uke 24: Uken der de små regnes som babyer, ikke bare fostere, og legene vil gjøre det de kan for å redde barnet/barna. Det er likevel bare 56% sjanse for at barnet overlever om det blir født i uke 24, og da er det fortsatt stor risiko for komplikasjoner og senskader, så vi kniper igjen enda noen måneder til tenker jeg. For å lese mer om overlevelsesrate i hver uke, kan du lese denne artikkelen på Babyverden.  

Babyrom-inspirasjon: Geometriske og tredetaljer

Publisert: 11.02.2017 @ 09:43 Kategori: Interiør Kommentarer: 4

Drømmer meg litt bort i babyrom om dagen. Akkurat nå har vi bare to soverom. Det funker i starten, når babyene uansett bor på vårt rom, men etterhvert må vi nok begynne å se etter en bolig med tre soverom. Man kan jo likevel gjøre noen endringer rundt babyenes del av soverommet for å gjøre det litt mer til "deres" del. Jeg liker blant annet disse løsningene: 


Kilde

Litt fargerik maling kan skille "barnedelen" fra voksendelen. Jeg falt for denne retro fargekombinasjonen som kanskje til og med kan funke selv uten barn? 

 


Kilde

Her har man skjært ut finérplater i fjellformasjoner og lagt disse opp mot veggen. Dette kan være en fin midlertidig løsning, som jeg synes ga en kul effekt og en viss "inndeling" av rommet. 

Hva synes du? Dumt å gjøre babydelen av soverommet mer "barnevennlig" når det bare er midlertidig, eller koselig så lenge de bor på foreldrenes rom? 

Følg gjerne Pinterest-boardet mitt "Chic children's rooms" for mer barneromsinspirasjon :) 

 

Les mer på blogg.no om: 
#interiør #barnerom #mamma

Sykemelding ved tvillinggraviditet: Slapp av! Du trenger kanskje sykemelde deg ved uke 20/24

Publisert: 10.02.2017 @ 18:30 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Da jeg først fant ut at jeg var gravid med tvillinger ble det litt googling og lesing på ulike sider for tvillinggravide. En ting jeg bet meg litt fast i var dette med sykemelding. Jeg trives veldig godt i jobben min, og vil helst jobbe så lenge som mulig. Like vel stod det nesten over alt jeg leste at det ble anbefalt sykemelding allerede fra uke 20 (!) eller 24 i jobben. Noen steder stod det til og med ordene "automatisk sykemelding" ved uke 24. Jeg prøvde å ikke freake helt ut av dette, og tenkte at jeg kanskje kom til å skjønne det i uke 24.

Uke 24 kom nærmere og jeg følte meg fortsatt alt for pigg til sykemelding. Jordmor prøvde å forklare meg at det handlet om å kunne styre dagen sin selv, og ikke stresse kroppen unødig, men med en kontorjobb og fleksibel arbeidstid kjente jeg ikke på behovet. Jeg gruet meg nesten til at uke 24 skulle komme. 


Nå har jeg imidlertid vært på siste kontroll før uke 24, og jeg kan endelig puste lettet ut. Man trenger ikke nødvendigvis sykemelde seg ved uke 24! I hvert fall ikke 100%. I dialog med legen og jordmor har vi kommet frem til at jeg ikke trengte å sykemelde meg mer enn 25%. Jeg følte at jeg kanskje ikke trengte 25% heller, men dagene har i det siste bestått av å: 

- Stå opp (gjerne litt for sent fordi jeg hele tiden er så trøtt) 
- Dra på jobb 
- Jobbe, men fortsatt dra til vanlig tid for å rekke SFO
- Hente Oliver og lage/spise middag
- Legge Oliver
- Jobbe litt hjemme fordi kom for sent på morgenen
- Sovne i sofaen, bli vekket av Roar, gå og legge meg og sove til neste morgen
- Repeat

Så jeg innså vel at det kanskje var greit å la staheten min ligge litt, og heller takke ja til litt kortere dager uten dårlig samvittighet. 

Legen fortalte også at det finnes enkelte tvillinggravide som til og med jobber etter uke 30, der man i teorien er like stor som en fullgått enlinggravid. Jeg sier ikke at jeg skal presse meg over evne, men det var veldig betryggende å høre at man - hvis man vil, og føler seg i form til det - faktisk kan jobbe også etter både uke 24 og uke 30. 

 

 

Les mer på blogg.no om:
#gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 23

Publisert: 09.02.2017 @ 18:04 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Nå har magen blitt så synlig at det vanlige spørsmålet når folk møter meg igjen er "hvordan er formen?". Jeg føler meg like vel ikke så stor, og hverdagen går som normalt, utenom at jeg passer på å ikke bære så tungt. Jeg leser over alt at det er vanlig med sykemelding fra uke 24 ved en tvillinggraviditet, men jeg kan ikke fatte hvorfor hvis man jobber på et kontor? Yoga-jobben er like vel satt på vent, slik at jeg ikke må risikere å avbryte en time i tilfelle noe kjennes galt. #gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 22

Publisert: 06.02.2017 @ 18:17 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 5

Under en uke siden dette ble tatt, og de to siste ukene har det vært helt sirkus inni der. Føles som de stuper kråke og har fest hver dag, og både Oliver og Roar kjenner nå sparkene tydelig. Tenk at det er to der inne! Sinnssykt!  

Her har jeg laget en liten .gif med veien så langt: 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Tips: Salg på mammaklær

Publisert: 05.02.2017 @ 14:15 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Vil bare tipse alle gravide om at Asos nå har salg på en rekke mammaklær. Har forelsket meg helt i denne kjolen: 


Link til alle kjolene her
 

Kjøpte den først i en farge, men har nå kjøpt den i alle fargene. Den er akkurat passe pyntet til jobb, samtidig som den er kjempebehagelig i myk stretch. De har også en rekke andre ting som gravidskjørt. gravidbukser og -bluser. Jeg husker at i første svangerskapet føltes det litt "bortkastet" å bruke penger på gravidklær, men denne gangen har jeg blitt så stor så fort at jeg ikke har hatt stort valg. Også er det jo litt deilig å pynte seg når man kanskje ikke føler seg så fresh ellers. 

 

Husk like vel å holde deg under tollgrensen på kr 350,- hvis du ikke vil styre med å fortolle pakken. 

Du kan lese mer om mine tips til gravidklær på nett her

 

Har du tips til steder som har bra mammaklær? :) 

 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mammaklær #mamma 

Tvillingmagen uke 21

Publisert: 05.02.2017 @ 09:52 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Dette ble tatt for bare en ukes tid siden, så nå er vi snart LIVE med mageoppdateringene, hehe. Føler jeg har spammet mye i det siste, så nå blir det altså heller én oppdatering i uken, i vanlig tempo. Skal prøve å blande inn litt andre ting også, som utstyr vi kjøper og annet som kan være hyggelig å lese om. Vil du se hele reisen så langt? Trykk HER for å få bildene etter hverandre i rekkefølge.  

Når er man høygravid med tvillinger?

Publisert: 04.02.2017 @ 23:36 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 0

Jeg har fundert litt over en ting i det siste: Det sier at man er høygravid når det er én måned, eller 40 dager igjen til fødsel med en enling-fødsel; men når er man da høygravid ved et tvillingsvangerskap? Har prøvd å google meg frem til det, men finner ingen entydige svar. Jeg har derfor prøvd å regne litt på saken. 

For tydelighetsskyld: En enlinggravid regnes ofte som høygravid i uke 35/36. 

Men hva så med tvillinggravide? 

Det sies at ved uke 30, er en tvillinggravid like stor, eller kanskje til og med større enn en fullgått enlinggravid i uke 40. 30 ≈ 40.

Det sies også at et tvillingsvangerskap varer i 37 uker. 

En skulle jo ved første øyenkast tenke at man da er høygravid 40 dager før uke 30 når man går med tvillinger, men en tvillinggravid i uke 25/26 ikke vil være like stor som en enlinggravid i uke 35/36. Det er jo en ganske betydelig forskyvning i ukene her.Symfysemål ved tvillingsvangerskap 

På kontrollen i uke 21 målte jordmoren høyeste punkt på livmoren min, og sa at jeg lå ganske på gjennomsnittet for tvillinggravide, med en livmor på samme "høyde" med en enlinggravid i ca uke 24. Så forskjellen mellom en enlinggravid og en tvillinggravid gjør seg med andre ord mye mer fremtredende senere i svangerskapet. Fra å gå til å være 3 uker "før" rundt uke 21, skal man 8-9 uker etterpå ha tatt igjen enlinggravide med hele 10 uker på symfysemål. 

Like vel kartlegger ikke jordmor symfysemål på helsekortet for gravide - de har heller satt opp regelmessige ultralyder gjennom svangerskapet for å måle én og én tvilling. 

 

Har egentlig tall noe å si? 

Så kommer man jo også til det store spørsmålet som mange drar frem når det er snakk om denne magiske "høygravid"-grensen: Har egentlig tall noe å si? Hvert svangerskap er jo ulikt, og det kan føles ulikt både mellom gravide - men også mellom ulike svangerskap hos samme dame. Kanskje er man større enn mange andre som er i samme uke som en - eller sammenliknet med tidligere svangerskap, så mange argumenterer for at det heller er når man føler seg høygravid som er grensen. 

 

Min hypotese

Jeg liker like vel ikke gå ut av slike tankerekker uten å ha gjort meg en eller annen konklusjon. I dette tilfellet får jeg like vel slå meg til ro med en liten hypotese (selv om jeg gledelig tar imot lenker som kan gi meg et konkret svar på spørsmålet - på forhånd takk): 

Om man skal være tilnærmet "fullgått" ved uke 30, symfysemålmessig, og må justere for en skjevhet i utviklingen, samt en eksponensiell vekst de siste ukene før uke 30, så vil ca uke 27 tilsvare uke 35/36 som enlinggravid? Så da er man kanskje høygravid med tvillinger rundt uke 27? 

 

Eller skal jeg være skikkelig dust og si... 

Skal jeg være skikkelig dust mot alle tvillinggravide der ute, kan jeg vel like vel si at "høygravidgrensen er høygravidgrensen" og konkludere med at man er høygravid 40 dager før fødsel, uansett antall unger. Så kanskje er man ikke høygravid som tvillinggravid før i uke 32? ;) 

 

Jeg får se om jeg kommer tilbake til temaet i uke 27 - og om jeg da føler meg høygravid. Eller kanskje vet du fasiten? Når er man egentlig høygravid med tvillinger? :) 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #gravid #tvillinger #høygravid

Tvillingmagen uke 20

Publisert: 03.02.2017 @ 18:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Nå føler jeg at jeg henger ganske etter. Dette innlegget skriver jeg samme dag som jeg tok bildet, men fordi det er så mange andre mage-innlegg som skal ut, legger jeg det til publisering først om et par uker. I løpet av de neste ukene blir det nok mer "live" oppdateringer, men håper folk har hatt nytte av, eller synes mage-reisen har vært interessant så langt. Da jeg først startet å blogge i 2009 med Oliver i magen gjorde jeg det jo for besteforeldre og slekt som ikke så meg så ofte, slik at de kunne se magen vokse. I ettertid har jeg skjønt at det kan være vel så spennende for folk i samme situasjon, via google eller at man følger bloggen til en med termin relativt likt som deg selv. Så her er altså bildet på dagen uke 20: Her jobbet jeg fortsatt som yoga-instruktør i helgene, men tilpasset timen slik at det er øvelser jeg klarer selv (no more cobra, med andre ord). 

 

#mamma #gravid #tvillinger 

Tvillingmagen uke 19

Publisert: 02.02.2017 @ 18:12 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Endelig hadde vi fått bekreftet at alt var i orden med de to, og vi kunne puste litt lettere. Helt til ordinær UL hadde vi kviet oss for å planlegge noe med to. Ikke følte jeg meg så veldig stor heller. Det sies jo at det skal være mer synlig tidligere med "nestemann" også.

Forskjellen på det fysiske utgangspunktet mitt fra min første graviditet var at jeg ved første svangerskap løp og jogget mye, samt trente mer eksplosiv styrke enn core. Her - nesten 7 år senere - trente jeg mer styrke med egen vekt, og jobbet som yoga-instruktør. Kostholdet har alltid vært laidback, og utenom en periode før bryllupet har jeg aldri "veid proteiner". Jeg veide også nesten ti kilo mer før dette svangerskapet, som nok skjulte det litt bedre i begynnelsen enn all den "man ser det mye tydeligere på nr 2"-praten. Det er sikkert naturlig at det synes ganske godt når man veier noe-og-femti kontra noe-og-seksti, men følte bare at det skulle være enda mer synlig siden det var to. 

 

#mamma #gravid #tvillinger