hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: mars 2011

Slik bor vi: resten av stuen vår

Publisert: 31.03.2011 @ 21:48 Kategori: Slik bor vi Kommentarer: 1

Siden vi hadde to TV-bord da jeg la ut bilde av stuen vår droppet jeg TV-delen. Nå har vi fått byttet over det meste utenom DVDene som er dandert på høytalerene.


Phineas og Ferb på TVOliver har fått egne glass i plast

Publisert: 31.03.2011 @ 14:14 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Siden Oliver har vært så ivrig på å drikke av glass sånn som voksne om dagen har jeg vært på utkikk etter plastglass. Vi har allerede noen fra Clas Ohlson, men der kan man ikke se drikken gjennom, så jeg var på utkikk etter noe annet. Jeg vil kunne se drikken gjennom fordi hvis jeg skal gi han drikke må jeg vite "hvor" i glasset vannet er. Om det gir noen mening? Jeg vil på en måte se når vannet nærmer seg munnen hans slik at jeg ikke heller for mye eller for lite.

Etter mye leting og frustrasjon over prisnivået på plastglass fant jeg noen på Søstrene Grenes. De billigste glassene jeg har sett som likner var på Jernia for 25 kroner pr stk. På Søstrene Grenes fikk jeg imidlertid 6 glass for bare 13 kroner.

...og som om det ikke er nok kan de vaskes i oppvaskmaskinen, fryses og tåler mikrobølgeovn.

Så nå gjenstår det bare å lære Oliver å ikke gjøre slik:


Eplejuice i vognen. Jippi...

 

I dag har Oliver på seg dette:

Publisert: 30.03.2011 @ 16:23 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1


Bukse og ullstrømpebukse - Name it


Genser - KappAhl

Slik bor vi: Badet - Den nakne (rotete) sannhet

Publisert: 30.03.2011 @ 09:23 Kategori: Slik bor vi Kommentarer: 8

Jeg fikk jo spørsmål om å vise litt av leiligheten vår, og jeg tar som sagt rom for rom. Forrige rom var stuen.

Denne ukens rom er badet.

Noe å si til mitt forsvar: Badet er ikke ryddet. Og det er en flekk på dusjkabinettet som jeg så da jeg tok bildene. Men jeg vasket tøy - noe man ofte gjør, så jeg så ingen grunn til å gjemme det. Og jeg liker å ha sminke og hår-greier lett tilgjengelig, derav rotet rundt vasken. Flekken er smoothie som jeg kan blogge grunnen til senere, hehe.

   

    < klesvask
^(Roars svar på å skifte dorull, hehe)

Håndkleet på det tredje bildet hang faktisk pent brettet, så jeg hang det sånn det bruker å henge. Hehe.Kjempestor krok til vognen for å ha veske/poser på

Publisert: 29.03.2011 @ 18:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Jeg har lenge hatt krokene fra norske Tinkafu som ser slik ut:

Men i dag røyk skulderreimen på vesken min, og disse krokene passer ikke til de korte reimene på vesken. "Yey, unnskyldning til å kjøpte ny veske" tenkte jeg (neida). På vei hjem fra jobben i dag fant jeg imidlertid denne kroken:

En enorm barnevognskrok. Haha. Den er så latterlig kul. For ikke å snakke om praktisk. Se hva jeg kunne gjøre når jeg skulle bære vesken og matvarene inn i dag:

SMART SMART SMART!

Kroken kjøpte jeg på Riktige Leker for 129 kroner (betydelig billigere enn en ny veske med andre ord). De har den også i nettbutikken sin her.Olivers yndlingskrok om dagen

Publisert: 29.03.2011 @ 10:25 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Nå blir det mange lese-bilder, men må bare vise den nye yndlingskroken til Oliver ved magasinholderen på badet.

Der er det alltid nytt lesestoff.Inbydelsen til Olivers ettårsdag

Publisert: 28.03.2011 @ 18:25 Kategori: Bursdag Kommentarer: 6


(Har sensurert klokkeslett og hvor vi bor her på bloggen. Paranoid, jeg? Hehe)


Nå har jeg laget invitasjonene til ettårsfeiringen til Oliver. Jeg tenker at jeg gir de til folk som er invitert for å minne dem på datoen. Alle Olivers besteforeldre og oldeforeldre er bedt, men jeg forventer ikke at folk flyr langveisfra på en mandag for å spise litt kake. Det er jo bare et lite selskap med kake og muffins. Jeg tror også at mamma og stefaren min er på påskeferie akkurat da, så vi får bare ha flere selskap.

Men vi må jo markere dagen litt selv om det er i påsken og på en mandag, så jeg har funnet ut tema (lyseblått og hvitt, siden dåpen var lysegrønn) og skal bake en egen kake bare til Oliver og muffins til gjestene.

Olivers nye (perfekte?) bok

Publisert: 28.03.2011 @ 13:04 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 7

Jeg er ganske sikker på at jeg har funnet den perfekte babybok. Den heter Naturen og er en lydeffektbok. Nå tenker dere kanskje:

"Åh, en lydeffektbok? Gjentagelser av motorlyder, sirener og hundebjeff konstant den nærmeste tiden? Nei takk",

men nei! Dette er en lydbok med lyder fra Naturen. Lyden av bølgeskulp og regn. Lyden av vann som sildrer i bekken. Og en og annen ugle.

Den ser ikke ut som en lydbok med det første. Det er fordi lyd-"knappene" er plassert på sidene i boken. Først var jeg litt skeptisk og usikker på om Oliver kom til å skjønne det, men han tok det fort.


Her er knappen for elvelyden plassert i elven


For ikke å snakke om de fine illustrasjonene av Marion Billet. Helt min smak.

Edit: Boken er kjøpt på Ark og er utgitt av Fortellerforlaget. Det står ingen forfatter.


Er det ikke merkelig at Kiwi prøver å gi et bilde av at de er en familievennlig dagligvarekjede, sam

Publisert: 27.03.2011 @ 13:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 8

Er det ikke merkelig at Kiwi prøver å gi et bilde av at de er en familievennlig dagligvarekjede, samtidig som det ikke er plass til en barnevogn i bredden mellom hyllene deres? Jeg betaler gledelig for hver fjerde bleiepakke på Meny for å slippe Kiwis overfylte butikker.

598574-1-1301225823782.jpg
Ja... Så stod vi her da...

 

Oliver har fått seg kompis

Publisert: 27.03.2011 @ 11:17 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

I helgen var vi hos et vennepar som har en gutt på 6 måneder.

Minstemann fulgte spent med når Oliver gikk som en reser rundt bordet, og Oliver plukket og undersøkte på den lille mannen på størrelse med seg selv. Det var masse folk der, men man kan trygt si at guttene kuppet showet.

Billige og gode votter som tommelen passer i

Publisert: 26.03.2011 @ 19:34 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Er det flere enn meg som sliter å få vottene på tommelen til de små? Oliver har hatt tre forskjellige par votter, og hver gang jeg tok de på måtte jeg putte tommelen sammen med resten av fingrene i votten. Tommelplassen er rett og slett for liten. Ikke helt populært hos en liten en som vil gripe og ta tak i alt. Her om dagen da jeg var på Kappahl fant jeg imidlertid disse vottene som Oliver litt motvillig viser fram:

De kostet bare 29,50, så da fikk vi brukt litt av en tilgodelapp vi hadde. Kjempeflotte vårvotter som tommelen passer i.

Slik bor vi: Stue

Publisert: 26.03.2011 @ 14:52 Kategori: Slik bor vi Kommentarer: 11

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut bilder av leiligheten vår, så jeg tenkte å ta rom for rom. Først ut er stuen (nå er jeg ingen interiørblogger, så det ser vel ut som hvilken som helst stue. Leker og alt).  

Litt detaljbilder:


Og til slutt et bilde før jeg ryddet og "pyntet", sånn at folk som har vært her før kjenner seg igjen ;) hehe:
Edit: Litt av TV-kroken er her: http://juliecv.blogg.no/1287228423_om__gjre_det_beste_ut.html, resten må jeg legge ut når Roar har fått flyttet alt inn i den nye TV-benken vi fant på "Gis bort" på finn.no.

Ny vårlue

Publisert: 25.03.2011 @ 17:57 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Oliver fikk bursdagspenger av steoldemor og -oldefar slik at mamma kunne kjøpe noe, hun som vet hva han trenger. For noen av pengene kjøpte vi en bok. Han er jo så glad i å bla i alt om dagen. Den bestilte vi på nettet og blogger om den når den kommer. Oliver trengte også en litt tynnere vårlue, men jeg synes det var litt trist, for den nyeste luen hans har solskjerm på, som er så praktisk nå som det er så mye sol. "Oddsen for å finne en tynn vårlue som ser kul ut og samtidig har en liten solskjerm på er vel minimal" tenkte jeg og gikk innom H&M for å kjøpe en enkel lue jeg hadde sett på nettet. Vel inne i butikken tok jeg en liten omvei gjennom salgsstativet og der - litt gjemt bak noen andre luer - så jeg den. En lue med solskjerm. En tynn lue med solskjerm! For bare 30 kroner! I Olivers størrelse!


Meget praktisk, faktisk!

(Man må da få bli litt begeistret for slike funn?)

Min lille finansmann

Publisert: 25.03.2011 @ 09:31 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Når Oliver har "lest" ferdig sine egne bøker går han over på mammas lesestoff:Stikkord:

Har du sett så søte smekker de har på Brio?

Publisert: 24.03.2011 @ 18:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

598574-1-1300987443027.jpg

Har du sett så søte smekker de har på brio?

Gårsdagens middag

Publisert: 24.03.2011 @ 14:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Vi fikk med entrecote fra pappa, så i går hadde vi biff til middag. Vi kjøpte First Price pommes frites og bernaise, som smakte akkurat som dyrere bernaise og pommes frites.Leke med pappa

Publisert: 23.03.2011 @ 17:50 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 3Slik vi fikk Oliver til å sove i egen seng

Publisert: 23.03.2011 @ 10:18 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 15

Oliver liker ikke sprinkler. Det stemmer. Barn kan faktisk være redd for sprinkelsenger. Han kan godt sove alene i en seng/madrass uten sprinkler, men så fort det er sprinkler rundt han blir han helt hysterisk.

Først trodde jeg at jeg hadde skjemt han bort ved å samsove lenge, men vi har nå bevist at det faktisk ikke var tilfellet (men for all del: TAKK til de som sa at det var min feil og fikk meg til å føle meg elendig).

Da jeg satt to og to sammen og forstod at det var sprinklene og "innesperringen" som var problemet, tok jeg tak og fjernet den ene veggen av sprinkelsengen. Deretter lot jeg Oliver få krabbe litt i sengen utenom leggetid for å se at det var en åpen side og ikke skummelt. Da var plutselig sengen grei.

Han har også fått et putetrekk med lukt av mamma, og lammeskinnet dere ser nederst i bildet sitter jeg på og synger og stryker han litt på ryggen før han sovner.

Det er så fascinerende å se barn leke på egen hånd

Publisert: 22.03.2011 @ 18:37 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Det er så moro å se Oliver styre og utforske. Alt som er vanlig for oss voksne som er nytt og spennende for han.

Ingen kan beskylde oss for å pakke lett

Publisert: 22.03.2011 @ 12:10 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 2

Meg og Oliver på Gardermoen i går kveld etter en helg i Narvik:

På café med oldemor og noen ettårsdagsgaver

Publisert: 21.03.2011 @ 13:42 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1

I dag har vi vært på café med Olivers oldemor.

Han har også fått noen ettårsdagsgaver på forskudd av oldemor og oldefar fra Narvik:

Jeg synes fortsatt det er sprøtt at mine besteforeldre er oldeforeldre.

 

"Ingen har noen gang ligget på dødsleiet og tenkt: - Jeg skulle ha gjort mer husarbeid mens barna var små."

Publisert: 20.03.2011 @ 14:08 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 8

 Illustrert av Lise Myhre.

 

Min egen lille Beethoven

Publisert: 20.03.2011 @ 13:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Barnehagevogn eller ikke?

Publisert: 19.03.2011 @ 16:17 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 12

598574-1-1300547876769.jpg

På tur i den andre teutonia mistal-vognen i det fine Narvikværet. Spørs om ikke denne vil erstatte den vi har hjemme som hverdagsvogn og så får den grå mistralen bli barnehagevogn. Er det vanlig å ha egen barnehagevogn, eller går man bare over til trille og lar hverdagsvognen stå i barnehagen?

På tur i kleskurven

Publisert: 19.03.2011 @ 11:51 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1


Fortere morfar! Fortere!

 

Mor og sønn sine kunstverk side om side

Publisert: 18.03.2011 @ 14:39 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Nå har moffa fått kunstverket til Oliver opp på veggen. Det fikk plass sammen med et bilde jeg malte da jeg var to år.


Olivers maleri, tantes håndavtrykk og mammas maleri


Oliver sitt


Mitt

Er vi ikke kunstneriske? Hehe.

Lage bursdagsgave til morfar

Publisert: 18.03.2011 @ 10:41 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 6

Vi kunne ikke legge ut bildet og avsløre gaven før moffa hadde fått den, men siden han fikk den en uke før han egentlig har bursdag så kan vi legge ut bildet av kunstneren i action. Kanskje vi får et bilde av kunstverket på veggen også.

 

I stellevesken vår finner du følgende:

Publisert: 17.03.2011 @ 17:25 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 11

Jeg hadde så mange ideer om hvordan stellebaggen skulle se ut og hva jeg skulle ha med meg før Oliver ble født. Nå har jeg vært mamma i snart et år og dette er det som finnes i stellevesken vår akkurat nå:

- Bleier og håndkle til å ligge på under bleieskift
- Våtservietter
- Ekstra skift til Oliver
- Helsekort
- Barnemat og skje (mest fordi vi skal ut og reise til Narvik i kveld. Vanligvis har vi med oss en pose riskaker)
- Tutekopp med vann
- Leppepomade, lipgloss, skinnhansker, notatbok + til meg selv

Hva har dere i stellevesken?

Stikkord:

Mamma - en hest?

Publisert: 17.03.2011 @ 11:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Oliver synes det er kjempemoro å leke hest med meg og Roar. Han får helt latterkrampe når vi sier "prro" sånn som hesten, hehe. Jeg prøvde å få et bilde av det, men han er jo helt gira, så dette ble det beste bildet jeg fikk til:


Hoppla mamma!

Samtale mellom to gutter fra Persbråten videregående på t-banen: "Sykt hva som skjedde i garderoben

Publisert: 16.03.2011 @ 16:47 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

598574-1-1300290447267.jpg
Random bilde før gi gikk inn på t-banen

Samtale mellom to gutter fra Persbråten videregående på t-banen:

"Sykt hva som skjedde i garderoben i dag ass"

"hva da?"

"det var mange som ble frastjålet tinga sine"

"serr?"

"ja, han ene ble frastjålet pengene sine og iphonen sin"

"shit"

*pause*

"hvem gidder å stjele en iphone liksom?"

"ikke sant, iphone er dårlig ass..."

Pannekaker uten egg til min lille allergiker (og meg selv)

Publisert: 16.03.2011 @ 12:17 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 48

Siden Oliver er allergisk mot egg laget vi pannekaker uten egg til middag i går. Etter et tips har jeg gjort om oppskriften til å passe min smak og her er resultatet:

Julies oppskrift på pannekaker uten egg

- 180 gram hvetemel
- 1/2 ts sukker
- 1 ts bakepulver
- 3,5 dl melk
- 3 ss smeltet smør
- 1 "dryss" kardemomme (en knivsodd kanskje?)

Bland alt det tørre og hell litt og litt melken inn. Smøret tilsatte jeg til slutt. Stekes som vanlige "norske" pannekaker.


Oliver hjelper til på kjøkkenet

De fikk ca samme form og konsistens som vanlige pannekaker og jeg tror ikke jeg hadde smakt stor forkjell om jeg ikke visste selv at de var uten egg. Oliver fikk ikke syltetøy siden det er så mye sukker i, men han fikk usukret fruktpuré fra barnemathyllene. Nå er Oliver en mann av få ord, men det virket som det falt i smak.

 

Savnet ost

Publisert: 15.03.2011 @ 20:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Det er rart hvordan så enkle ting som ost blir kjempegodt etter man har hatt en spareperiode og ikke kjøpt det på en stund. I dag ble vi sponset av moren til Roar som kjøpte to poser med alt fra mat til vaskepulver (takk igjen), og jeg måtte bare spise tre skiver av osten. UTEN BRØDSKIVE. Jeg føler meg litt smågal.

Spiser du noen gang ost uten brødskive eller knekkebrød under? Og i så fall: får du lov av mamma'n din til det da?

Hvorfor danser babyer?

Publisert: 15.03.2011 @ 15:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Hvorfor danser babyer? Er det et menneskelig instinkt å danse når det kommer musikk? Allerede fra han kunne stå selv har Oliver ristet på rumpa når det kommer musikk. Akkurat nå er introen til Timmy-tid en favoritt.

Mammatips: opptil 40% salg på Lego

Publisert: 15.03.2011 @ 12:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Akkurat nå har Lekmer.no salg på Lego og Lego Duplo. En av tingene på Olivers ønskeliste til ettårsdagen sin er Duplo, så dette var et kjempetilbud synes jeg.

Jeg ønsker meg imidlertid startklosser til Oliver, som selvføøølgelig ikke er på salg, hehe.


Jeg føler liksom at slike klosser utfordrer kreativiteten litt mer enn bare figurene og sånn.

Olivers nye tøffe lue

Publisert: 14.03.2011 @ 16:13 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Eller... Ny og ny. Den er ikke kjøpt nå, men siden han har vokst fra de andre luene sine har han begynt å bruke denne som vi har kjøpt på guttelus.no.

Fotograf på besøk

Publisert: 14.03.2011 @ 12:53 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 0

I dag har vi besøk av søte Silje som tar litt bilder til en skoleoppgave.

Bloggen til fotografen Silje finner dere her: http://www.siljeelida.no/ 

Eplespiseren min

Publisert: 13.03.2011 @ 19:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Her i huset har vi fått dilla på epler. Oliver er flink nok til å spise at han får lov til å få en eplebit uten "sikkerhetsnett" rundt. Under oppsyn selvfølgelig.


Ligger og slapper av i sofaen med en eplebit

Sunn og god snacks for hele familien.

Oliver har også fått strikket puff

Publisert: 13.03.2011 @ 15:11 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 9

Oliver er så glad i de strikkede puffene jeg har laget, så det skulle vel bare mangle at han fikk en egen.

Den er strikket av restegarn av traphilo-garnet jeg kjøpte, et gammelt laken og det grå er faktisk en av toppene jeg brukte da jeg gikk gravid med Oliver - noe jeg synes var litt koselig.

Oliver sin puff er fylt med isoporkuler fra den gamle sakkosekken min. Skikkelig redesign og gjenbruk denne puffen :)

Lære barnet å spise selv

Publisert: 12.03.2011 @ 11:38 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 5

Vi prøver å la Oliver spise selv når vi har tid, men jeg er litt usikker på om jeg må gjøre noe mer for å lære han det utenom "prøve selv"-metoden?

Han får jo i seg litt mat, selv om det blir litt klin, men han er ikke helt dreven på å få mat på skjeen, så det går sakte.

Får jeg gjort noe mer enn å vise hvordan og deretter la han prøve selv?

Baby-sabotør

Publisert: 11.03.2011 @ 13:02 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 9

Jeg sitter fredfylt med strikketøyet mitt da det plutselig kjennes ut som jeg har fått fisk.  

"KREMT"

 

Søt snacks på budsjett

Publisert: 10.03.2011 @ 19:24 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

Hvis man vil unne seg noe, men fortsatt vil spare penger har jeg et tips: First Price cookies og melk.

Dette holder for fire kvelder (for meg, andre klarer kanskje å tyne det lenger). Til sammen koster kjekspakken og melken 24 kroner. Det blir 6 kroner kvelden. Hvis man bare unner seg det annen hver kveld blir det 3 kroner dagen for litt hverdagskos.

Har dere noen gode sparetips til meg når det gjelder hverdagskos? (og nei - å ikke kjøpe søtsaker er ikke hverdagskos, hehe)

Har du sett så søte refleksdyr?

Publisert: 10.03.2011 @ 17:13 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Jeg forelsket meg helt i disse refleks-dyrene fra Søstren Grenes.

Søte?

Det må jo være halv pris på ulltøy på Cubus akkurat nå som vi ikke har penger. Typisk.

Publisert: 09.03.2011 @ 14:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 9

598574-1-1299676349158.jpg

Det må jo være halv pris på ulltøy på Cubus akkurat nå som vi ikke har penger. Typisk.

Oliver på sin første gåtur til butikken

Publisert: 09.03.2011 @ 11:31 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Nå er det så bart ute at Oliver kunne ta sin første rusletur utendørs. Med litt støtte fra mamma vel og merke, han har jo enda ikke gått uten å holde seg til noe.

Selv om han holdt mamma i hånden mye av tiden var det han som bestemte hvor vi skulle gå. Han siktet seg inn på busker og snøhauger og ikke nok med at vi gikk i sneglefart, men vi gikk jo sikksakk i tillegg. Hehe.

Han fikk også mange motiverende kommentarer fra forbipasserende som sa han var kjempeflink, og da tok han seg gjerne tid til å stoppe opp og se etter dem og flørte med damene.

Prinseull lekedress og fleecedress selges

Publisert: 08.03.2011 @ 18:59 Kategori: Salgsblogg Kommentarer: 0

Produktbilde

Vi selger lekedressen i prinseull fra Janus for bare 100 kroner - under en tredjedel av innkjøpspris. Dressen er i størrelse 70, men kan brukes litt lenger (Oliver var 70 cm når han fikk den, men rakk å bruke den litt over en måned før han vokste ut av den).

For sikker betaling med PayPal gå til: http://epla.no/mote/produkter/175165/ 

 

Prøver meg også på fleecedressen jeg egentlig fikk solgt sist, men aldri mottok penger for:

Produktbilde
Str 62

Den finner du her: http://epla.no/mote/produkter/175211/

Skilpadde-ryggsekk

Publisert: 08.03.2011 @ 15:32 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 14

Har dere sett så søt ryggsekk?


Litt vanskelig å få et bra bilde når Oliver ikke står i ro ett sekund

Her har Oliver plass til matpakke og vannflasken sin. Jeg bestilte den på ebay like før jeg fikk vite at støtten fra Lånekassen ble kuttet med 3000 i måneden, så selv om jeg kun betalte 177 kroner for den inkludert frakt (i forhold til 300 kroner i Norge) svei det litt i lommeboken.

Oliver har fått skrubbsår

Publisert: 08.03.2011 @ 10:55 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Ja, da har dagen kommet at Oliver klarer å få skrubbsår. Det svir litt i mammahjertet, men jeg må bare trøste meg med at sånt kan skje, og det blir nok ikke hans siste.

Han fikk skrubbsåret av at han stod og lekte ved bokhyllen i bakgrunnen og dro ut en av hyllene sånn at den landet på haken hans. Da ble det noen tårer fra Oliver mens mamma Julie prøvde å holde maska.

Første tann på anmars 10 mnd gammel

Publisert: 07.03.2011 @ 17:51 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Nå er Olivers første tann på anmars. Han har vært litt sutrete i det siste uten at jeg har skjønt hva det var, men i går kveld så vi synderen:

Bedre sent enn aldri antar jeg. Jeg kjenner tannen med fingeren, men man ser den ikke helt enda.

Jeg vet ikke hvorfor, men jeg fikk litt Maggie Simpson-vibber først. Jeg så vel for meg en liten monstertann siden det ikke er en av fortennene.

En nettbutikk etter min smak

Publisert: 07.03.2011 @ 13:15 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Herrefred jeg jo bare vise en nettside jeg fant på bloggen til Veronica:

http://www.thisismykea.com/

Denne nettsiden er jo midt i blinken for oss (meg) som er så Ikea-frelste. Istedenfor å kjøpe nytt kan vi jo da bare freshe opp det vi har.

Oliver står av seg selv. Nå kan Oliver gå bortover møbler, og stå stille uten å holde seg.

Publisert: 06.03.2011 @ 22:56 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

598574-1-1299448573827.jpg
Oliver står av seg selv

Nå kan Oliver gå bortover møbler, og stå stille uten å holde seg. Så gjelder det bare å kombinere de to, så kan han gå.

Ny prinsessepuff i epla-butikken min + oppskrift strikket puff

Publisert: 06.03.2011 @ 12:40 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 10


http://epla.no/shops/panytt/ 

Søt? :D

 

Hvis du vil lage puffen selv er dette oppskriften:

Jeg har brukt et såkalt traphilo-garn fra Portugal som er garn av tøystrimler. Noen som importerer dette er denne damen. Pinnene jeg bruker er rundpinner i str 8.

Man trenger bare å kunne rettstrikk for å klare denne puffen. Jeg har brukt 43 masker på puffen over og strikket til den er dobbelt så lang som den er bred. Så strikker jeg endene sammen.

Deretter har jeg snurpet den sammen med bomullshyssing, fylt den med en stor dyne og en pute, og snurpet igjen enden. Det er viktig å ikke snurpe for tett siden dette garnet ikke snurper seg sammen som vanlig ull. Jeg trer tråden gjennom ca hver 4-5 rad.

Lykke til!

 

Garnet jeg bruker koster ca 200 kroner (mye billigere enn Pickles sitt alternativ), og jeg har fylt den med en "startpakke" med dyne/pute fra Kid for 350 kr. Selv om jeg har blitt ganske rask til å strikke bruker jeg ca 2-3 dager på å strikke den siden jeg har Oliver. Jeg tenkte at 700 og 800 var litt dyrt for puffene, men jeg har vel en timelønn på 20 kroner, hehe.

Hvor babyer kommer fra? Jo, nå skal du høre...

Publisert: 06.03.2011 @ 10:59 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 4

Babyer kommer som byggesett fra Ikea. Å, så du tror jeg tuller? Hvordan forklarer du dette bildet da?

Det er min forklaring, og jeg holder meg til den...

Vårfølelse av å trille på bar bakke i solskinn.

Publisert: 05.03.2011 @ 12:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2
598574-1-1299323004540.jpg
Vårfølelse av å trille på bar bakke i solskinn.

Maritim onepiece til barn på Lindex

Publisert: 05.03.2011 @ 10:29 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Nå høres jeg sikkert helt onepiece-frelst ut, men jeg innrømme at det er enkelt å bare ta på Oliver en heldrakt enn å finne fram et helt antrekk.

Denne fant jeg på Lindex, men de hadde bare opp til størrelse 80 og vi er blakke, så den ble ikke med hjem. Jeg liker disse med knepping nederst. Det gjør bleieskiftene så mye enklere.

Tips: Trygt ammesmykke for barn som får tenner

Publisert: 04.03.2011 @ 17:51 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Nå er det en god stund siden jeg kjøpte det, men kan jo tipse om det uansett. Jeg kjøpte nemlig et ammesmykke som er både pent og trygt.

Det kalles Teething bling og er mykt slik at babyen kan bite på det når den får tenner.

Smykket kjøpte jeg her.

Har du sett et slikt før?

Mistet jobben min under mammapermisjonen...

Publisert: 04.03.2011 @ 13:30 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

Ja, nå ligger oppsigelsen min på jobben og bare venter på underskriften min. Klesbutikken jeg jobber på skal avvikles, og siden butikken ikke lenger er en del av Oslo-distriktet får jeg ikke en ny butikk i Oslo. Så da står jeg igjen uten stort annet valg enn å finne meg en ny jobb. Heldigvis er distriktsjefene for både Oslo (min gamle distriktsjef) og det nye distriktet (nåværende) kjempehyggelige og har gitt meg råd om hvordan jeg skal gå fram for å søke jobb internt i selskapet der jeg kan bruke bachelorgraden min i markedsføring.

Jeg må innrømme at det var veldig greit å ha den tryggheten med en jobb å komme tilbake til etter permisjonen, og akkurat nå føler jeg meg litt utrygg og usikker på fremtiden. Vi har jo tross alt et lite barn å forsørge, og Roar tjener ikke nok til å betale hele husleien og i tillegg betale mat og bleier og alt som kommer med.

Ikke er det stor mulighet for at vi får barnehageplass før august heller, så vi må finne en dagmamma om jeg skal ut i jobb utover å jobbe på lørdager/søndager.

Jeg liker ikke denne uvissheten...


Bilde fra gamlejobben og morsdagskampanjen jeg fikk lage

Jeg strikker forøvrig puffer for harde livet, så om du vil ha en kjempesøt puff og samtidig hjelpe meg kan du kjøpe den her. Det kommer også to til, en i lysegrønn og en i lyserosa.

Tips: Smart flaskeholder på Clas Ohlson

Publisert: 03.03.2011 @ 11:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg må bare tipse dere om denne smarte flaskeholderen jeg fant på Clas Ohlson:

Bare 12 kroner kostet denne smarte dingsen!

Lav kosestol

Publisert: 02.03.2011 @ 19:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Vi har "pimpet" en lav campingstol som vi kjøpte på Ica Maxi for 179 kroner med et lammeskinn, så nå er den myk og god. Og ikke minst penere.

Stolen brukes når mamma og pappa synger nattasang til Oliver, slik at vi kommer litt nærmere han enn med en høy stol.

...og noen ganger låner Oliver den.

Den kommer han seg fint inn og ut av selv. Sofaen er enda litt høy for å komme seg opp på.

Behind the scenes på fotoshoot med Kamille.

Publisert: 02.03.2011 @ 12:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 15

598574-1-1299066502968.jpg
Behind the scenes på fotoshoot for Kamille.

Den andre knaggen min

Publisert: 01.03.2011 @ 22:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg laget jo en knagg av hodet på en leketøysfigur, og kunne liksom ikke la en maltraktert elge-kropp ligge slengende, så da laget jeg en knagg til:


Hehe. Tjaa, vet ikke om det var bedre enn en elgekropp på bordet...

Inspirasjonen fant jeg her, men laget min egen vri.

Retro på Søstrene Grenes

Publisert: 01.03.2011 @ 18:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Jeg har falt helt for de retro vibbene på Søstrene Grenes:

Gi meg en hel vegg med rosa og grønne ugler! Kanskje på barnerommet den gangen i fremtiden vi kjøper oss leilighet. *drømme*

Jeg har vært på jakt, her er mitt trofé

Publisert: 01.03.2011 @ 10:48 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Vi trengte en knagg til småting, så jeg laget meg likesågodt en selv av en treplate og en leketøysfigur.

En dekorativ knagg til rundpinner, smykker og liknende. Kanskje en gullmedalje i disse VM-tider: