hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: mars 2017

Mer hjemmestrikk ♥

Publisert: 31.03.2017 @ 20:04 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 1

Jeg gikk jo og håpet på noe hjemmestrikk eller heklet fra søsteren til Roar som er så flink på sånt, og nå har vi fått en hel pose med godsaker ♥ 

Her er noe av det vi fikk: 

SAMSUNG CSC

Er det ikke nusselig? Og de små luene! ♥ Vi fikk også pledd og flere luer. Babytøy er så smått! Som dukketøy. Tenke seg til at de kan komme når som helst snart. Nesten litt uvirkelig fortsatt. 

 

#gravid #hjemmestrikk #baby #mamma
 

Babybox fra Apotek1: Innhold

Publisert: 28.03.2017 @ 17:19 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

I helgen var vi og hentet den andre babypakken som er tilgjengelig uten å binde seg til noe abonnement. Rimi finnes jo ikke lengre, og Liberoklubben har sluttet med egen pakke. Så da er det vel bare REMA1000 og Apotek1 sin igjen som jeg har funnet. Jeg likte REMA1000 sin, så håpet denne fra Apotek1 skulle være bra også. Slik ser den ut utenpå:

SAMSUNG CSC

Praktisk utformet med håndtak. Førsteinntrykket var at den var tyngre enn størrelsen skulle tilsi. Og det lover jo godt? 

Slik så innholdet ut: 

SAMSUNG CSC

Pakken inneholdt: 

- Smokk

- Magasinet "Foreldre & Barn"

- Prøvepakke med Libero-bleier 

- Tåteflaske fra Avent (med tut som visstnok skal minne om et bryst slik at babyer som blir ammet lettere skal ta den. Spennende!) 

- Prøvepakke på ammeinnlegg fra Avent

- Prøvetube med salve 

- Babyskje 

- Tåteflaske fra MAM

- Smokk fra MAM (inni flasken) 

- Våtservietter og tørre engangskluter 


Pakken kan bestilles her: www.babybox.no 


På én måte virker den bedre enn REMA1000 sin, fordi det er flere ting i den, men på den annen side fikk man fulle pakninger i REMA sin, og kun små prøvepakker i Apotek1 sin. Jeg er likevel overbevist av de 2 tåteflaskene - koster ikke dette litt? Og hvis man først skal kjøpe tåteflaske virker det jo naturlig å kjøpe noen som passer den/de man har - så det er jo en vinn-vinn for tåteflaske-leverandørene. 

Kjenner du til noen andre babypakker som ikke krever abonnement? Hva synes du om innholdet? 
 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby

Tvillingmagen uke 30

Publisert: 26.03.2017 @ 10:41 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Ja - da var vi der. The big 3-0. 30 uker that is. 30 uker gravid med tvillinger, og den berømte "ved uke 30 er du like stor som en fullgått enlinggravid". Jeg tvilte forrige uke, men kjenner jo at jeg har blitt ganske stor. Det første folk sier når de ser meg nå er "ja, du er ganske fødeklar!" eller "DU har ikke lenge igjen!". Ansiktsuttrykkene på folk når jeg forteller at det er inntil 2 måneder igjen er ganske priceless. Vel, slik ser jeg i hvert fall ut nå: 


Bleh, eksem på magen. Ikke så lekkert, men bare vent til det blir eksem OG strekkmerker - DA snakker vi kunstverk! 

Jeg jobber fortsatt 75% og stortrives med det. Håper på å kunne jobbe så lenge jeg kan frem til fødselen. Jeg skal selvsagt høre på kroppen min, men føler meg ikke like tung som jeg var med Oliver på slutten, så føler at jeg fint kan jobbe en stund til. Apropos fullgått enlinggravid - så stor var jeg samme dag som jeg fødte Oliver: Hva tror vi? Like stor, eller fortsatt litt igjen å gå? 

 

Fun fact: Var jo på ultralyd på mandag. Først kan jeg fortelle at begge to har det bra (også han "beskjedne" som legen ville overvåke litt ekstra), og de var nå ca 1500 gram og ca 1350 gram. Så han ene er faktisk ca like stor som en enling i uke 29/30! Snakk om å ta seg god plass ;)  

Tips: Rimelig vognpose i dun, som passer i vognbag

Publisert: 24.03.2017 @ 17:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

For de som ikke vet det allerede elsker jeg kupp. Jeg har allerede én vognpose i dun etter Oliver, og har lett etter en rimelig dunpose til andremann også. Etter mye leting (og litt flaks) fant jeg til slutt denne vognposen i dun fra Odenwälder, til den nette sum av kr 349,- på salg: 

SAMSUNG CSC

Vognposen er lett og fin, samtidig som den virker isolerende og varm. Det blir nok en høst- og vinter-vognpose. 

SAMSUNG CSC

På baksiden har den også åpning til seler, så denne kan nok brukes i overgangen mellom vognbag og sportsdel også før mini vokser helt ut av den (det har ikke den andre, så her kan det hende jeg må sy noen åpninger): 

SAMSUNG CSC


Vognposen finnes også i hvit, og kan kjøpes på Komplett.no her (eller trykk på bildet av vognposene under for å komme direkte til hver farge): 

 

Hva foretrekker du? Dunpose eller vognpose med ull- eller syntetisk fyll? 

 Les mer på blogg.no om: 
#mamma #familie #baby #gravid 

Kaffemaskin med melkebeholder og automatisk melkeskummer

Publisert: 23.03.2017 @ 18:25 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Etter å ha regnet på hvor mye penger jeg la igjen på Stockfleths, Espresso House og den lokale kaffebaren fant jeg ut at jeg var nødt til å skaffe meg cappuccinomaskin. Problemet mitt er bare at jeg er lat liker effektive løsninger. Hva er vel mer effektivt og enkelt enn å la andre lage kaffen din for deg, liksom? Så da jeg først skulle kjøpe meg en maskin måtte den kunne ca det samme som den lokale baristaen: Kverne kaffebønner, trakte kaffen, skumme/varme melk, og blande det hele. Helst uten å bruke flere kalorier enn det koster å si "Én enkel latte. Ta med". 

Etter mye leting og undersøking fant jeg ut av cappuccinomaskin med melkeskummer er dyrt. Man finner mange espressomaskiner til en all right pris, men da uten egen melkeskummer. Og jeg vet med meg selv at hvis jeg må varme og skumme melken ved siden av, så kommer jeg til å droppe det, og bestille det av hun søte svenske baristaen som alltid smiler. 

SAMSUNG CSC

Til slutt fant jeg imidlertid denne: En Saeco Minuto fra Phillips. Jeg tenkte at jeg skulle teste den et års tid før jeg skrev om den, ettersom man aldri vet med kaffemaskiner, men nå viser det seg at de har sluttet å selge akkurat denne modellen. Det finnes like vel liknende modeller fra Phillips/Saeco til en OK pris, så jeg skriver like vel noen ord om den. Dette er den jeg har funnet som likner mest: https://www.komplett.no/product/853623/hjem-fritid/kjoekkenutstyr/kaffe-espresso/kaffemaskiner/philips-4000-series-hd884701#​ 

SAMSUNG CSC
 

Positivt: 

- Egen kaffekvern og kafferom: Velg din favoritt-blend og få nykvernet kaffe hver gang

- Også egen beholder for "vanlig" kaffe: Har du en svigerfar som kun drikker Evergood, og synes kaffemaskinen din lager jålekaffe? Denne har egen beholder også for traktekaffe. 

- Enkel latte med ett enkelt trykk: Ja - den kan faktisk lage meg en kaffe med like liten innsats som på kaffebaren. Og vet du: Fordi jeg har valgt blend, styrke og temperatur selv på det smarte displayet, kan jeg jo ikke si annet enn at den også er like god som baristakaffe. 

- Lett å koble til/fra melkebeholderen: Det er ikke kjøl på maskinen, så man må sette melkebeholderen i kjøleskapet mellom hver bruk. Det er likevel ikke så galt, da den "klikker" lett av og på. 

SAMSUNG CSC

 

Negativt: 

- Den svenske baristaen på hjørnet må jeg ikke vaske og smøre regelmessig. Ja - jeg skulle gjerne hatt en vedlikeholdsfri maskin. Denne må jeg vaske melkebeholderen til ca hver tredje dag (stress), og litt avhengig av hvor mange kaffer man lager, rense/avkalke ca en gang i måneden. Det går forsåvidt fint når jeg minner meg på pengene jeg sparer, men det er jo litt slit. Dryppbrettet under kaffekoppen må også vaskes/skylles minst et par ganger i uken. 

 

Konklusjon: 

Klarer du av litt rengjøring er dette en gull løsning. Litt avhengig av hvor mange jålekaffe du kjøper på en uke, tar det ikke mange månedene før den er tjent inn igjen, også medregnet at det koster penger for kaffebønner og melk.  

Dundyne til babyene i boks! (på 40% rabatt - yey!)

Publisert: 22.03.2017 @ 18:45 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 1

Bare noen timer etter jeg hadde skrevet innlegg om at jeg manglet dundyne fikk jeg nyhetsbrev fra Princess om at de nå har 40% rabatt på alle baby- og barnevarer. For en timing! Så nå er dyne i boks. Én i hvert fall - og jeg tenker at siden jeg kjøpte 80x100 cm, så holder det til vuggen i første omgang. 

SAMSUNG CSC

WOOP!

(trykk på bildet under for å komme til tilbudet - ikke sponset, men et jæskla godt tilbud spør du meg)
 

#gravid #familie #mamma #interiør

Gratis REMA1000 babypakke: Innhold

Publisert: 21.03.2017 @ 17:22 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

I dag var jeg og hentet babypakken fra REMA1000. Den kan bestilles gratis her: rema.no/babypakkebestilling 

Jeg trodde det var en babyboks slik som hos apoteket, men man fikk med et praktisk handlenett, så denne var lett å få med seg fra butikken. Dette er innholdet i babypakken: 

SAMSUNG CSC

- Bleiepakke

- Badesåpe 

- Bomullspinner

- Tørre- og våte stellekluter (den lille pakken her husker jeg var genial å ha med i vesken også da Oliver ble eldre) 

- Smokk fra MAM

- Body (eller som Oliver sa: "Hæ? Én??")

Man fikk også med seg et infohefte om Lev Vel-produktene til REMA1000. 

 

Har du hentet noen av de gratis babypakkene man kan få av dagligvarehandler eller apotek? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby 


 

Ønskeliste Oliver 7 år

Publisert: 20.03.2017 @ 20:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne legge ut Olivers ønskeliste til bursdagen hans om en måned. Vi har derfor satt sammen en liten kollasj av ønskene hans: 

Walkie talkies, radiostyrt BB-8 (rimeligere versjon), LEGO fra Lego Batman-filmen der Batman/Bruce Wayne kan bytte antrekk, STOR Clone Trooper figur - denne har han sett i boden til en nabo og siklet på den siden, Nerf gun, Flash t-skjorte eller Flash drakt 

Mine ekstratips er også: 

- Leseløve-bøker (Oliver bruker å lese for meg på kvelden, men kan snart de han har utenat) 

- Joggebukse som ser ut som jeans, str 122

- Smalere bokhylle til rommet hans (akkurat nå har han en kjempestor EXPEDIT fra IKEA, som bruker unødvendig mye plass på et allerede lite rom)

Oliver håper forøvrig at tvillingene kommer på bursdagen hans, fordi da blir det større fest. Hehe. Tror ikke helt han vet hva han ønsker seg. 

 

Noen andre gavetips til en syv år gammel gutt? 

 

Tvillingmagen uke 29

Publisert: 19.03.2017 @ 09:51 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Den siste uken har virkelig gått fort! Mange synes magen min har "sunket" litt, men jeg sammenliknet bildet med forrige ukes gravidbilde, og den strutter fortsatt like mye. Om noe ser den kanskje "høyere" ut, fordi den er bittelitt mer fylt opp på toppen: 


 

Klør meg forøvrig halvt til blods av atopisk eksem, og leter febrilsk etter en krem som funker, eller et solarium som man kan stå i (vil nødig plage vena cava igjen). 

Babyene både beveger seg og hikker, og aller best er det å turne om natten når mamma skal sove. 

Ser jo at jeg ikke helt klarer å nå den "tvillinggravide i uke 30 er like store som fullgåtte enlinggravide"-myten innen neste uke. Da skal jeg i hvert fall vokse noe enormt på én uke. Har funnet frem bilde av magen min samme dag som jeg fødte Oliver til sammenlikning - så da får vi se. På mandag skal jeg på ekstra ultralyd fordi legen ville holde et ekstra øye med tvilling 1, som hun kaller "den beskjedne" av dem. 

Roar som vanligvis er veldig avslappet i forhold til det hele har innsett at fødselen kan være nærmere enn vi tror, og friker litt ut av alt fra navnevalg til at vi ikke har kjøpt inn dyner enda (kom igjen da, Princess - gi meg nå salg på dundyner for svarte. Kid hadde det jo forrige uke. Jeg tviholder på gavekortet til dere har tilbud). 

 

Les mer på blogg.no om:
#gravid #tvillinger #mamma

Stelleplassen før-/etterbilder

Publisert: 16.03.2017 @ 18:04 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 3

Jeg har jo siden vi flyttet inn i fjor ergret meg over den upraktiske planløsningen på badet vårt. Badet er OK størrelse til at vi har bare litt over 60 kvadrat, og det er større enn det badet vi hadde da vi hadde 60 kvadrat på Røa, men det er langt og smalt. På tross av at det er langt og smalt har de likevel presset inn en lang benk som bruker opp nesten hele badet da de bygde her. Jeg synes denne benken ruver veldig, og har hatt lyst til å bytte ut både servant, servantskap og benk. Nå som vi skal ha to små har vi like vel satt dette på vent. 

Det er jo ikke så galt med en benk når vi skal ha stelleplass, selv om jeg godt kunne tenkt meg at vaskemaskinen stod i hjørnet og vi brukte den som stellested slik som på Røa.

Slik så det i hvert fall ut tidligere: 

Stelleputen stod jo ikke nødvendigvis sånn, men siden den ikke fikk plass ved siden av hyllen ble det litt sånn. 

Søsteren min ble med og kjøpte en liten kommode/nattbord på Jysk, og slik ser det ut nå: 

SAMSUNG CSC


Så nå føles det et hakk mer virkelig at det faktisk kommer noen små. :) 

 

#mamma #gravid #interiør 

Bytte fødeplass og sykehus under graviditeten?

Publisert: 14.03.2017 @ 18:44 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Har du fått tildelt fødeplass, men angrer deg og vil bytte? Kanskje har du flyttet, eller noe annet har gjort at du ønsker å bytte fødested? Her er min historie om da jeg ville bytte fødeplass. 

Processed with VSCOcam with f2 preset
 

Da jeg fant ut at jeg var gravid valgte jeg Bærum Sykehus som fødeplass. Vi fikk innvilget fødeplass og alt var fryd og gammen - helt til vi fikk vite at det var to der inne. Det at det er to er det ikke noe galt med, men Bærum Sykehus har ingen prematuravdeling. Tvillinger kommer gjerne 2-3 uker før ordinær termin, og hvis de ikke har kommet innen uke 38 blir man satt i gang. Jeg fikk dermed tildelt Drammen Sykehus som alternativt fødested.

 

"Drammen??"

Det høres kanskje ikke ut som verdens undergang for de fleste, men jeg har hatt angst for å føde siden fødselen til Oliver, som er en av grunnene til at vi ikke har flere barn. Jeg ville bare ikke føde igjen. Vi klarte oss med ett barn, så lenge jeg slapp å føde igjen. Egentlig hadde vi slått fra oss tanken på flere barn helt, men etter nesten syv år overkom jeg frykten nok til at vi bestemte oss for å prøve. 

Så da satt vi der, da. Med fødeplass på et sted jeg aldri har vært, og aldri kom til å være innom før selve fødselen. Alle kontroller skulle fortsatt gjennomføres i Bærum. Siden vi bor i Oslo-delen av Bærum ved t-banen har vi ikke bil. Familie og støtteapparat bor i Oslo eller nord for Oslo. Drammen føltes kjempefremmed. 

 

Liten sjanse

Det som skulle være et "vanlig" svangerskap slik jeg kjente det litt fra før, ble plutselig snudd på hodet. Det at det var tvillinger kom med en rekke konsekvenser, og det ballet bare på seg. Jeg ble nødt til å ta blodfortynnende sprøyter hver dag på grunn av arvelig anlegg, komme inn til kontroll hver/annenhver uke, sykemelde meg lenge før jeg egentlig ville selv, samt potensielt føde på et helt fremmed sted. Normale Julie hadde taklet dette lett, men for den Julie som gruet seg så inderlig til fødsel ble det for mye å svelge. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte snakke med helsesøster. Hun sa at det dessverre var liten sjanse for å få byttet fødested så sent som i uke 24, men at hun kunne legge inn en søknad for meg. Jordmor kunne på kontrollen uken etter bekrefte at det var liten sjanse for å få byttet, og at det gikk både på hvilket sykehus man først hadde valgt, men også på fylkesgrensene. Helgen brukte jeg på å "peppe" meg selv og prøve å overbevise meg selv om at jeg bare måtte takle dette også. 

 


 

Gladnyheten 

Etter en liten uke fikk jeg en telefon fra Ullevål Sykehus. De hadde mottatt søknaden og jeg hadde fått innvilget plass. - Innvilget? Jeg var i ekstase! Det var som om jeg ble flere kilo lettere. En ting som for mange kan virke som en bagatell var en kjempeseier for meg. Så det er mulig å bytte fødeplass, selv om det kan virke som det ikke er hverdagskost. :) 

 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 28

Publisert: 13.03.2017 @ 19:37 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Denne ukens magestatus som tvillinggravid (nå i uke 28): 

Jeg har jo tidligere nevnt disse milepælene de gjerne jobber mot på sykehuset, og denne uken runder vi også en ny milepæl. Fra uke 28 regnes ikke lengre fostrene som "ekstremt premature", men kun "premature". Statistisk sett har de nå over 90% sjanse til å overleve skulle de bli født denne uken. Likevel er det beste at de holder seg inne så lenge så mulig opp mot uke 38. 

Det har enda ikke kommet noen strekkmerker, men skal ikke se bort ifra at de er like rundt hjørnet. Da jeg gikk gravid med Oliver slapp jeg jo unna, men med tvillinger er det vel ikke snakk om "hvis", men heller "når" strekkmerkene kommer. Jeg begynner å nærme meg størrelsen jeg var da jeg var fullgått med Oliver nå, men føler meg likevel ikke like tung. Lurer på om det er kroppens og sinnets forsvarsmekanisme? De skal jo helst være inne der i to måneder til, så det kunne jo blitt fryktelig tungt på slutten om jeg begynte å føle meg tung allerede? 

Strekkmerker eller ei - så blir det spennende å se i uke 30: Da sies det nemlig at man skal være ca like stor som en fullgått enlinggravid. Da må det jo være på sin plass med et lite sammenlikningsbilde fra graviditet 1 til denne? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #tvillinger 

 

"Jeg rekker ikke rundt lengre, mamma!"

Publisert: 12.03.2017 @ 13:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1


♥♥♥

#mamma #gravid 

 

Pakke i posten: Hjemmestrikkede babytepper ♥

Publisert: 09.03.2017 @ 18:29 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Åh, i går fikk jeg en uventet pakke i posten, med dette søte innholdet: 

Det viste seg å være en pakke fra en av kusinene til mamma fra Trondheim som hadde strikket tepper til de små, sammen med to nusselige bodyer i nyfødtstørrelser ♥ 

Har dere sett noe så nydelig? Og de er supermyke ♥♥
 

#gravid #mamma #hjemmestrikk 

Utstyrsoppdatering til tvillingene

Publisert: 08.03.2017 @ 18:06 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Jeg og Roar tar ting ganske med ro når det kommer til babyutstyr. Denne gangen har vi vært litt flinkere, ettersom det er tvillinger og de kan komme plutselig, men vi har enda ikke alt basic. Med Oliver fikk jeg premature rier i uke 33, og alt jeg kunne tenke på var "men vi har jo ikke bilsete enda?". 

Dette har vi så langt: 

- Barnevogn 

- Vugge til stuen 

- 2 stk bilstoler (vi har ikke bil, men denne gangen skal det ikke stå på bilstolene i hvert fall, haha) 

- Stellepute (men alt for stor hylle på badet, så må bytte ut denne med en liten hylle eller kommode før en eventuell stelleplass er i orden) 

- Vippestoler 

- 1 av 2 bæreseler (har en bæresele etter Oliver, som en venninne låner nå, så har egentlig 2. Dette er dog bæreseler for 6 måneder og oppover, så jeg sikler egentlig litt på bæresjalene "Baby K'tan" for de første månedene) 

- Krabbeteppe etter Oliver 

- Sengesett til 80x100 dyne 

- Flexi Bath badebalje

- Babytepper til vognen (hjemmestrikkede fra kusinen til mamma ♥ - eget innlegg kommer)  

Dette mangler vi: 

Resten, haha! Neida, men vi tenker i hvert fall at vi må få kjøpt: 

- Sprinkelseng (tenker denne fra IKEA) - de får dele seng i begynnelsen, også kjøper vi heller en til når de blir litt større 

- 2 x Dundyne 80x100 (har et gavekort på Princess, så venter egentlig bare på at Princess skal ha rabatt på babydundyner for å spare litt nå som vi må kjøpe 2)

- Soveposer (disse fra HM) - gull når de små sparker av seg dyne 

- Hylle/liten kommode til stelleplassen

- Klær (har vel 2 antrekk i 50/56, og 2-3 antrekk i 62/68. I've got a job to do - men det er ikke så enkelt når jeg bare vil ha nøytralt tøy. Prøvde å unngå for mye blått med Oliver, og føler at den kampsaken min er enda sterkere nå som det er to gutter. Uten at man vet kjønn helt sikkert før de kommer - som også er en grunn til å holde det nytralt) 

- Ammepute? Jeg hadde ikke dette med Oliver, men tenker at hvis jeg skal amme to, så må jeg kanskje ha det? Er det eventuelt dealbreaker med en av disse på Finn.no gis bort? Det er jo bare å kokvaske den eventuelt. 

- Diverse til stelleplassen (bleier, våtservietter, sinksalve o.l.) 

- Bæresele til de første 6 mnd? Denne må jeg tygge litt på. Legger ut en prisovervåkning på Baby K'tan hos Prisjakt.no, hehe. 

 

Vet ikke om noe mer man trenger i begynnelsen, jeg? Et og annet lammeskinn hadde vi vel til Oliver også. Det finnes jo rimelig på IKEA. Å ønske seg ting er vrient, for jeg er så kresen på alt av tekstiler og innredning. Søsteren til Roar er såå flink til å hekle og strikke, så må jo innrømme litt at jeg håper på noe hjemmestrikket her. Jeg tenker at så lenge man har vogn, et sted de kan sove, og bilstoler til veien hjem fra sykehuset, så er det viktigste i orden? 

 

Stena Line: Erfaringer og tips når man reiser med barn

Publisert: 06.03.2017 @ 17:23 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da har det nesten blitt en tradisjon å dra på barnas båt på Stena Line, så jeg tenkte å komme med noen tips og erfaringer med 24-timerscruise med "Danskebåten" som den så fint kalles på folkemunne.

 

1. Vurder å oppgradere lugaren

Vi bruker å oppgradere til Comfort Class. Der har man et lite bord til kortspill, samt TV om man har lyst på en liten time-out på rommet. Jeg har hørt flere som mener at vitsen med rimelig cruise blir litt borte når man oppgraderer, men det koster ofte ikke mer enn et par-tre hundrelapper, så fordelt på antall folk blir det ikke så dyrt. Det koster jo også penger å oppgradere på de andre båtene, så det er uansett en rimelig tur.

SAMSUNG CSC
Lugaren vår sist reise

 

2. Legg dere tidlig om dere har med barn

Jeg skrev dette i mitt forrige innlegg om barnas båt, men en idé for at barna skal få det meste ut av dagen derpå kan det være greit å ikke forkaste alle rutiner rundt leggetid. Når det er barnas båt er det uansett roligere om kvelden, så som regel bruker det ikke være noe problem å få sove til en rimelig tid.

 

3. Det er ofte vaffel på dekk dag nr 2 om det er fint vær

Kanskje litt rart punkt, men noe av det jeg liker med å reise med båt, er å faktisk være litt ute på dekk og oppleve det å være på båt. Vaffel på dekk når det er fint vær har for oss blitt et høydepunkt med turen.

 

4. A la carte restauranten koster ikke stort mer enn buffeten

Jeg leste en reiseanmeldelse at buffeten til Stena Line hadde fått skryt av en av de som var med, men visste du at A la Carte restauranten ikke koster stort mer, og har veldig god mat? Buffeten koster jo litt ekstra siden det er fri drikke til, men hvis man uansett bare skal ha vann eller en brus er Metropolitan et godt alternativ. Tips: Bestiller man når man bestiller billetten får man også rabatt på måltidet om man velger treretters.

SAMSUNG CSC
 

5. Steder å handle i Frederikshavn

Selv om mange liker å bli på båten om morgenen når man er i Frederikshavn, synes jeg og Oliver at det er hyggelig å ta turen i land. De tre stedene vi ofte går innom er: Føtex (butikk med alt fra klær, leker og mat, samt en café og bakeri), Spar (hvis vi bare ønsker oss en juicepakke eller noe smått å spise). Vi brukte å gå innom en Outlet også, men det ser ut til at de har endret åpningstidene sine til 10.00 istedenfor 08.00. 

SAMSUNG CSC
 

 

Disclaimer: Dette innlegget ble skrevet sommeren 2016, og jeg fant det igjen som en kladd i blogg-arkivet. Siden den gang har jeg faktisk begynt å jobbe hos Stena Line (og det er også åpnet en ny a la carte restaurant på båten). Jeg følte like vel at innlegget var en fin liten guide, så jeg har ikke endret på det siden jeg fant det igjen utenom å legge til bilder og linker. Håper det er greit at jeg deler det uansett, selv om jeg kanskje ikke er like "upartisk" lengre.

Skulle jeg lagt til noe i dag som "insider tips" hadde det kanskje vært at man kan lage seg en handleliste til Taxfree på båten allerede før man reiser, på shopping.stenaline.no, og at man kan spare en del på å være Extra-medlem (dette trodde jeg kostet penger før jeg begynte her, siden det gjør det på Color Line, men det er gratis og man tjener poeng på både reisen og det man handler om bord). Siden jeg skrev innlegget i fjor har Oliver også blitt gammel nok til å være med å spaet, noe vi gjerne bruker dagseilingen på tilbake til Oslo, så om du har barn som er gamle nok anbefaler jeg å ta turen innom her: 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #danskebåten #spa #Danmark #sommerferie

Tvillingmagen uke 27

Publisert: 05.03.2017 @ 11:18 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Den siste uken føler jeg har gått kjempefort, og synes ikke egentlig magen har blitt noe større. Jeg jobber fortsatt 75%, noe som går kjempefint enn så lenge. Har likevel måttet takke nei til to jobbturer i mars/april, som er litt kjipt, men bedre å være hjemme i Oslo og ta møtene over telefon istedenfor å risikere at noe skjer når jeg er på tur. Man vet jo aldri med tvillinggraviditet. 

Har enda ikke fått noen gravidplager utover at hvis jeg står og går veldig mye en dag kan jeg bli litt sliten i ryggen. Kjenner godt med bevegelse fra begge "sider" av magen. Kontroll i morgen med ultralyd for å sjekke at de vokser som de skal. 

Det blir spennende fremover - det sies at man i uke 30 med tvillinger skal være like stor som en fullgravid med én. Time will show ;) 

Er det noen tvillinggravide/tvillingmammaer som leser bloggen og som også deler bilder underveis? Legg igjen en kommentar - jeg vil gjerne se din tvillingmage (eller enling-gravidmage for den saks skyld). 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #tvillinger #mamma 
 

Retro klær til barn og baby

Publisert: 05.03.2017 @ 09:29 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Jeg liker nøytrale plagg til barn, og ofte betyr det at jeg gjerne må ty til såkalte "retro" eller nostalgiske klær. Jeg husker jeg slet mye med dette da Oliver var yngre, og selv om de store kjedene har blitt bedre er det fortsatt vrient å finne nøytrale klær som ikke er tapetsert med Frost, superhelter o.l. Til baby er det enklere, og disse klærne fant jeg faktisk på H&M her


Sko, heldress, kjole, bamse, caps 

 

Til større barn er det fortsatt en vrien oppgave hvis man ikke skal kjøpe kun basics: 

Sukk... 

 

Derfor vil jeg bare tipse om en nettbutikk/butikk som har retro/nøytrale klær til barn: 

 

Zara Kids

Zara finner du klær til både små og store gutter og jenter, som ikke bare er rosa og blått, eller tapetsert med merkevarenavn. De har også noen klær med enkelte trykk (jeg så faktisk Lego Batman der om dagen), men de er gjerne mer nøytrale og mer "voksne". Jeg synes det er så pent med slike klær som heller fremhever barnet istedenfor å konkurrere om å skrike høyest med blått/rosa og budskap, trykk eller dekor. 


Sett, kjole, skinnsandaler, t-shirt, bukse, ryggsekk (er ikke den ryggsekken bare awesome? En sekk både mor og barn kan like) 

 

Jeg tar gjerne imot tips til andre nettbutikker med retro eller nøytrale plagg til barn (både norske og utenlandske). Tidligere likte jeg Guttelus.no, men føler de har tapt seg veldig. Gikk inn der om dagen, og det så ikke ut som de hadde fornyet seg siden jeg var der inne for fire år siden? Ugly Children's Clothing var også et friskt pust, men etter at de ble kjøpt opp og gjort om til Marius Kids er det trauste greier. Alba Baby og Mini Rodini har heller ikke klart å fornye seg helt. Akkurat nå går det mye i basic-plagg på Oliver, og et og annet plagg jeg finner hos de store kjedene. 

 

Les mer på blogg.no om:
#mamma #barnemote #retro #mote

Tørkestativ i tre sammenleggbart: DIY

Publisert: 03.03.2017 @ 17:40 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Et av de mest populære blogginnleggene mine er dette blogginnlegget om tørkestativet i tre jeg kjøpte på Jernia. Det er tydelig at det er mange som ønsker seg et klesstativ som er hakket mer estetisk enn de standard hvite man får over alt. Nå har imidlertid tørkestativet tatt kvelden, og jeg finner ikke igjen et liknende noe sted. Etter mang en time på det store internettet fant jeg imidlertid dette tørkestativet i tre som bloggeren hadde laget selv av en sprinkelseng (!). Fordi det har hengsler er det sammenleggbart, og veldig kompakt når det ikke er i bruk. 

Sprinkelsenger selges jo ofte grisebillig på Finn.no, eller til og med på Finn.no gis bort, så her kan man få et rimelig tørkestativ om man er litt handy. Slik ble resultatet: 

SAMSUNG CSC

Alt du trenger er: 

- Langsidene på en sprinkelseng 

- Hengsler 

- Tråd eller noe til å holde stativet sammen når det står

Ta bort annenhver sprinkel i sprinkelsengen (etter behold alle på én side om du har mye småvask som ikke bruker så mye plass). Sprinklene sitter ofte ikke så hardt, så vi klarte å vrikke dem ut etter å ha saget dem av på midten. Skru på hengsler og fest en tråd mellom de to sidene. Jeg dekorerte trådene med noen treperler fra Søstrene Grene. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#DIY #hobby #interiør #bolig 

Gravid og plutselig svimmel og kvalm, eller føles som man skal besvime?

Publisert: 02.03.2017 @ 18:38 Kategori: Gravid-diller og utfordringer som gravid Kommentarer: 0

Her om dagen opplevde jeg noe ganske ekkelt. Jeg lå på ryggen og ble plutselig veldig svimmel, kvalm, og kald og varm om hverandre i kroppen. Det føltes rett og slett ut som jeg skulle svime av.

Jeg trodde kanskje det var fordi jeg hadde blitt for varm ettersom jeg hadde på meg blazer og det var ganske varmt i rommet, så jeg reiste meg opp og kledde av meg jakken. Da gikk det over, og jeg tenkte at jeg sikkert hadde rett om at jeg ble for varm, så jeg la meg ned igjen. Ikke lenge etterpå fikk jeg samme ugne følelse; ble varm og kald om hverandre og følte at jeg kom til å kaste opp. Måtte igjen reise meg opp og tenkte at jeg sikkert var på vei til å bli syk eller noe. Uten å tenke så mye mer på det, gikk det bare over av seg selv, og jeg fortsatte med ulike gjøremål. 

Jeg har bare opplevd liknende én gang tidligere, og det var da jeg gikk gravid med Oliver og skulle ta solarium. Den gangen trodde jeg også det var fordi jeg ble for varm. I forbifarten nevnte jeg det for jordmor som en litt rar observasjon, og hun kunne fortelle meg at jeg hadde opplevd noe hun kalte "Vena Cava syndrom". I ryggen har man visst en stor vene som fører blod tilbake fra kroppen til hjertet. Når man ligger på ryggen kan vekten fra magen stoppe blodgjennomstrømningen i venen, og man kan føle ubehag. Grunnen til at jeg følte meg bedre da jeg reiste meg opp og tok av meg jakken, var altså fordi jeg reiste meg opp, og trykket forsvant fra blodåren - ikke fordi jeg tok av meg jakken, hehe. 

Så da vet jeg det: ikke ligge på ryggen når man er gravid. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #tvilllinger #mamma 

Tvillingmagen uke 26

Publisert: 01.03.2017 @ 18:26 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Denne uken føles ikke magen like sprengt ut igjen, så nå har sikkert huden fått litt tid på å strekke seg. Siden jeg ikke har noen andre svangerskapsplager annet enn litt halsbrann kan jeg ofte se meg i speilet og bli litt overrasket over at jeg faktisk er gravid. Så stor er gravidmagen min i uke 26: