hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: april 2011

Dagens outfit: Verden for sine føtter

Publisert: 30.04.2011 @ 21:42 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

Først og fremst: Tusen takk for alle som har tro på meg som kandidat for jobben på Sprell. Jeg blir så umåtelig glad av å høre (lese) det.

Nå som det er så deilig vær ute blir det litt flere outfit-bilder. I dag hadde Oliver på seg dette:


Body - Ellos (3 for 79,- her), Bukse - Sparkjøp (her), Ball - Lekmer (her)

Oliver har fått helt dilla på å spille ball i bakgården og Roar er minst like engasjert, hehe. 

Lære å spare tidlig

Publisert: 30.04.2011 @ 14:50 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 0

Da vi var i Spania kjøpte vi en sparebøsse til Oliver som vi har lagt alle småmynter i siden. Nå som Oliver er stor nok får han legge de på selv. Deretter rister han på den og så setter vi den tilbake på hyllen.

Synes DU at jeg er rette kandidaten som Sprell sin nye nettansvarlig: Vinn leker for 10.000 kroner

Publisert: 29.04.2011 @ 21:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 35

Jeg har funnet en kjempejobb og gjør nå noe så uortodoks som å be dere, mine kjære blogglesere, om hjelp.

Stillingen er nettansvarlig for Sprell, og vil ha ansvar for nettbutikken, online markedsføring og sosiale medier. De har utlovet en finnerlønn på 10.000 kroner i leker (!) for den rette kandidaten.

Hvorfor jeg er den rette:

- Jeg liker Sprell og måten de bruker sosiale medier aktivt for bedre kontakt med kundene

- Min erfaring med blogg, nettbutikk og facebook

- Jeg har relevant utdannelse i form av en bachelorgrad i markedsføring og salgsledelse

- Vi bor noen hundre meter unna kontorene til Sprell - der jeg ville hatt kontor 

- Stillingen innebærer å drive nettbutikken og velge ut varer - jeg har erfaring med butikkdrift og siden jeg har Oliver og et stort nettverk av mødre og mammablogger har jeg ekstra gode forutsetninger til å finne kule og spennende produkter

- Olivers faste kompanjong (den lille apen) er fra Sprell og jeg ELSKER de orginale jakttrofeene Sprell har 

Det siste punktet var kanskje ikke så relevant, men se da:

 

 

 

Så om dere synes jeg virker som en god kandidat, så kan dere gjøre som dere ser ovenfor:

Send en mail til alexander@sprell.no og tips om "Julie V, julle_ch@hotmail.com ".

 

 

P.S. Om jeg får jobben trekker jeg noen til å få en strikket puff fra min nettbutikk (kanskje også uansett):

Oliver (les: jeg) ønsker seg!

Publisert: 29.04.2011 @ 19:09 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
598574-1-1304096950020.jpg
Oliver (les: jeg) ønsker seg!

Første gang på lekeplassen

Publisert: 29.04.2011 @ 17:16 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 0

Nå har Oliver vært på lekeplassen for første gang. Det var litt dårlig planlagt fra min side, for Oliver var litt trøtt når han var der, så det ble litt sutring på slutten. Men han fikk prøvd ut litt av hvert. Her står han og styrer den store trebåten:

Fotballfruenegler

Publisert: 29.04.2011 @ 10:06 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 8

Siden fotball-laget til Roar hadde seriestart i går fikk jeg fikset neglene mine til anledningen som den flotte fotballfruen jeg er. Haha. Neida, de som har god hukommelse husker sikkert at jeg vant et sett negler hos Kate som driver Strøget Negldesign, og hun hadde tid til meg allerede denne uken. Yey. Jeg bruker å ta forsterkning av egne negler siden det er litt mer forenelig med livet som småbarnsmor enn lange tipper.

 

Har du prøvd å støpe negler før? 

 

Stikkord:

Et forsøk på å starte en ny bleiekrig?

Publisert: 28.04.2011 @ 17:41 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

598574-1-1304005307472.jpg

Et litt sleipt forsøk på å starte en ny bleiekrig? Først virket det som en kjempenyhet, men så leste jeg det med liten skrift. Kun de med barn som bruker str 3 i bleier får nytte av det? Skeptisk.

Edit: Da har jeg fått bekreftelse av Heidi at det er fra str 3 og oppover. Da trekker jeg skepsisen tilbake og sier "heia Meny!".

Pimp my stroller: Solskjerm fra ebay.com

Publisert: 28.04.2011 @ 14:38 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg satt og ante fred og ingen fare da jeg plutselig ble bombardert med skryt av solskjermen til Cecilie og fant ut at jeg ikke kunne være noe dårligere. Hehe.

Siden jeg er kjent for å få mye for pengene og finne billige løsninger (gjerrig?) gikk jeg imidlertid inn på Ebay for å prøve og finne noe liknende, og det gjorde jeg:

De billigste solskjermene jeg har funnet i Norge og i norske nettbutikker er vel 279 kroner pluss frakt. Solskjermen over, som har de samme finessene som bl.a Aussie-skjermene og andre populære solskjermer, kostet 157 kroner inkludert frakt (selve solskjermen kom på 89 kroner). Halv pris med andre ord - selv medregnet frakt.

Solskjermen er herfra som er en top rated selger på Ebay (som betyr at folk som har kjøpt derfra har gitt god tilbakemelding på kjøpet) og jeg kan også gå god for butikken. Før var jeg veldig skeptisk til å bestille fra ebay.com, men nå er det første stedet jeg sjekker om det er noe vi trenger. Det er så mye penger å spare - spesielt når man har barn som stadig trenger utstyr. Så lenge tingene man bestiller koster mindre enn 200 norske kroner (tollgrensen) er det akkurat som å bestille fra alle andre nettbutikker, bare at det kan ta litt lengre tid (jeg tror jeg venter i gjennomsnitt 1-2 uker på en vanlig USPS-pakke), men jeg synes det er verdt det med tanke på hva man sparer.


Den aller første hårklippen

Publisert: 28.04.2011 @ 10:12 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5

I går var Roar hos frisøren og så spurte jeg hvor mye det ville koste å ta de lange fjonene bak ørene på Oliver, og da sa frisøren at det skulle vi få gratis. Så Olivers første hårklipp ble gjort hos frisør (det hadde jeg ikke trodd).

Han tok ikke noe av håret ellers på hodet. Det er jo ikke akkurat så mye hår ellers på hodet. Hehe. Jeg hadde ikke med noe pose til å ha hårlokken i (man må jo ha hårlokk til babyboken), så jeg gikk med det lille avklippede håret hans mellom peke- og tommelfingeren min hele veien hjem.

Har jeg fortalt at babyen min kan gå? (!)

Publisert: 27.04.2011 @ 22:17 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 10

Noen dager før Oliver fylte ett år tok han sine første skritt, men bare en tre-fire stykker mellom ting. Så, dagen etter bursdagen hans gikk han enda litt lengre og for fire dager siden gikk han ut på midten av gulvet, stod litt stille og fortsatte å gå. Nå går han som om han aldri skulle gjort annet (neida, men han har fått teken på det).

 

Leser dere bloggen til alle som kommenterer?

Publisert: 26.04.2011 @ 18:32 Kategori: Hverdag Kommentarer: 42

Dette spørsmålet går til de av dere som har blogg: Om de som kommenterer på bloggen din har blogg, leser du den da når du får kommentar?

Da jeg begynte å blogge var jeg manisk på å lese bloggene til de som kommenterte. Jeg lagret bloggen til alle som kommenterte og leste den i minimum en uke, selv om det kanskje ikke var en blogg med ting jeg interesserte meg for. Nå leser jeg bloggen til alle som kommenterer minimum et par ganger per blogg. En gang når jeg får kommentaren og deretter en gang til en dag eller to etterpå. Jeg kan prøve å juge meg unna det, men de fleste havner fortsatt i favoritter-listen min.

I tillegg til en eviglang favoritter-liste leser jeg blogger som legger meg til å venner-listen på blogg.no. Og jeg klarer så klart ikke å si nei til en venneforespørsel (men jeg klarer å slette folk fra listen om jeg finner ut at de skal spamme "Hjem"-siden min med et titalls usaklige innlegg daglig). De eneste gangene jeg legger til venner selv er når jeg virkelig vil følge med på en blogg, så jeg er så naiv at jeg tror det samme om alle som legger til meg.

Jeg lurer også på når det stopper. Jeg antar at Ulrikke Lund som har 100 kommentarer på hvert innlegg ikke går inn på alle de bloggene som kommenterer.

 

Ny trille: Babyactive Q

Publisert: 26.04.2011 @ 15:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Jada, jada. Jeg er gal. Vi trengte ikke lenger Teutonia Mistral-vognen så jeg solgte den og kjøpte en billigere trille. Valget falt på en Babyactive Q.

Jeg skal skrive et innlegg om den og også en omtale på barnevognguiden.no når vi har fått prøvd den et par dager.De sier jo at teppe foran vognåpningen er fy-fy, men jeg lurer på hva som er mest fy av å la ungen l

Publisert: 25.04.2011 @ 15:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

598574-1-1303739292622.jpg

De sier jo at teppe foran vognåpningen er fy-fy, men jeg lurer på hva som er mest fy av å la ungen ligge i direkte sollys, eller ha teppet slik? (jeg bruker ikke å ha teppe foran, hadde det bare slik noen hundre meter fordi solen var rett i fleisen til Oliver).

Smake is i varmen

Publisert: 25.04.2011 @ 11:25 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

I går var vi ute og gikk tur i varmen og Oliver fikk smake litt is.

Det så ut som en spennende opplevelse med den kalde isen, for på tross av litt grimaser ville han ha mer.Oppdaget gleden ved bananer

Publisert: 24.04.2011 @ 11:44 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Oliver har tidligere ikke hatt helt sansen for bananer, men jeg kjøpte et par i går for å la han smake - noe som falt i smak.

(Legg merke til den søte 1 up-skålen hans)Sandaler er bestilt

Publisert: 23.04.2011 @ 19:05 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Nå er det så varmt om dagen og Oliver så gira på å gå ved siden av vognen istedenfor å sitte på at jeg har bestilt sandaler til han. Jeg ville ha noen klassiske som ikke koster skjorta, så valget falt på disse for 299 kroner. Det var 100 kr mer enn de billigste alternativene jeg har sett, men disse så mer babyfot-vennlige ut enn mange andre par jeg har sett.

 

 

Sandalene bestilte jeg fra Ellos (direktelink her), selv om man helst ikke skal kjøpe sko til barn uten å prøve de først, men på grunn av en rabattkode fikk jeg 50% og fri returfrakt så får bare sende de tilbake om de ikke er noe tess.Oppskrift på Oliver-godkjent sjokoladekrem med smør og uten egg

Publisert: 23.04.2011 @ 09:48 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 3

Jeg laget muffins til barneselskapet, og dekket de som ble igjen med sjokoladekrem. Det fant Oliver fort ut at var spennende og jeg fant han slik:


Sjokoladekrem uten egg

Oppskriften på sjokoladekrem er litt avhengig hvor mye du vil ha, og hvor tykt lag du vil bruke. For en mellomstor kake (eller i underkant av 20 muffins) går det bra med:

- ca 150 gr romtemperert smør

- 150 gr melis

- 1-2 ss kakao.

Det er mange som sier at man skal ha egg i, men Oliver har tidligere reagert på egg, og det går helt fint å sløyfe.

"I got my new shoes on"

Publisert: 22.04.2011 @ 18:10 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Oliver i sine nye (enda litt for store) sko.

Jeg tror Oliver er forelsket

Publisert: 22.04.2011 @ 11:25 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

På onsdag hadde vi barneselskap og Oliver var fra seg av begeistring når Anine kom. Jeg tror ikke han har sett henne siden han var 8 måneder. Han stod i gangen og beundret og pillet på henne med en gang de kom inn og kom ikke en gang når jeg ropte på han, så jeg måtte gå ut og hente han slik at gjestene fikk komme inn.


"Se mamma. En jente på min størrelse"


Deretter viste han henne den nye leken han fikk i bursdagsgave på mandag.

Anine er vanligvis den som er frempå siden hun er eldst av barna i gjengen som møtes, men jeg tror hun ble litt overrasket av at Oliver var så pågående, for hun var litt kostbar. Kanskje ikke så rart, for Oliver skulle klype og kose og lugge og ved et punkt var han faktisk på vei inn under skjørtet hennes, hehe.

Jeg trodde ikke han skulle være interessert i Anine, siden han ikke var sånn overdrevent opptatt av Andreas som vi var på besøk hos for en måneds tid siden, men det har kanskje noe med at hun er eldre og kan gå. Veldig morsomt å se på for både meg og Roar i hvert fall, som ikke har sett han så interessert i andre barn før. 

Senere kom det en liten jente på 8 måneder som Oliver bare skremte. Han gikk bort til henne og var så gira etter gaver, muffins og fest at han brukte utestemme for å hilse og fortelle - noe som ikke er så populært blant 8-9 måneder gamle jenter som er litt usikker på det nye stedet de er på besøk hos. Man så også hvorfor helsesøster ble så overrasket når hun fikk vite at Oliver gikk rundt langs møblene når han var 8 måneder, for Cornelia ålte seg framover, som 8 måneder gamle babyer gjerne gjør.En ettårings påskeegg

Publisert: 21.04.2011 @ 21:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Selv om Oliver ikke er gammel nok til godteri følte jeg at jeg var nødt til å han et påskeegg like vel.


Simsalabim

Nå har vi rosiner i hele stuen. Yey.Påske i byen og trille selv

Publisert: 21.04.2011 @ 16:32 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Oliver får trille vognen selv. Her i Oslo har vi sommer-påske, så da blir det påskefeiring i solen.

Hvordan feirer dere i år? Jeg ser på besøkstallene at noen av leserne er bortreist, nåde dere om dere er i syden uten meg, hehe.

Best med ball

Publisert: 21.04.2011 @ 11:38 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 0

Oliver elsker å kaste ball og Roar har allerede lært han å sparke - han skal jo bli fotballproff. Da vi var på Riktige Leker på bursdagen hans fant vi en smart ball med groper, sånn at den er enklere å plukke opp for små barnefingre. Vi testet den litt inne i butikken og Oliver fikk fort teken.

Bursdagsgavene som er bestilt: Maur i rumpa-bukse

Publisert: 20.04.2011 @ 17:24 Kategori: Bursdag Kommentarer: 5

Jeg hadde et lite håp om at resten av Olivers bursdagsgaver som jeg bestilte på lekmer.no skulle komme i dag, men det ser dårlig ut, så legger bare ut produktbildene av de. (Litt for å tipse om den UTROLIG kule buksen jeg har kjøpt til han.)

 


Ants in the pants fra Snoffs Design, stableugle og smekke med ermer og skogsdyr

 

Tog du 'an? Maur i rumpa! Jeg synes den passet så utrolig bra, og så var den på salg for 79 kroner. Istedenfor å kjøpe den klassiske stableklovnen fra Brio kjøpte jeg heller denne stableuglen (bare gå inn på lekmer.no og søk på "owl" for å se mer info om den. Buksen finner du ved å søke på "maur i rompa").

Han fikk også en ball med "groper" i som jeg kjøpte på Riktige Leker i sentrum, men finner ingen link til den og har ikke noe bra bilde, så får vise den senere.Olivers nye hatt

Publisert: 20.04.2011 @ 15:46 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

En av tingene Oliver fikk av oss i bursdagsgave var ny hatt:

Mitt første bitemerke fra Oliver

Publisert: 20.04.2011 @ 10:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2
Ja, nå har Oliver bitt meg så hardt i kinnet at jeg har fått mitt første bitemerke siden barnehagen.Hvem, jeg? 

Gårsdagens gaveåpning

Publisert: 19.04.2011 @ 15:30 Kategori: Bursdag Kommentarer: 5

Jeg trodde ikke Oliver skulle skjønne så mye av gaveåpningen, men når vi kom i gang var han overraskende interessert. Spesielt når det var leker eller bøker som skulle pakkes opp.


Så spennende at man må begynne å leke med den før den er pakket ut av esken

Og her er noen av gavene han fikk i går (i tillegg til leken over og penger):

Jeg ble superfornøyd (Oliver også så klart, men han skjønner ikke enda gleden i godt regntøy, klær og vinterdress). Folk er så flinke å finne gaver.

Gaver jeg har blogget allerede er ikke med på bildet, og jeg legger nok ut bilde av gaven(e) han fikk av meg og Roar senere.Bilder av Oliver som spiser kake selv for første gang på ettårsdagen

Publisert: 19.04.2011 @ 10:03 Kategori: Bursdag Kommentarer: 6

Jeg tenkte å he et innlegg med tre bilder fra bursdagen, men vi tok så mange bilder når han fikk sin egen kake at jeg må bare legge ut "før", "under" og "etter"-bilder av bare kakespisingen.

 


FørUnderMot slutten
Ettårsbursdag i dag! Vi forbereder til fest

Publisert: 18.04.2011 @ 10:13 Kategori: Bursdag Kommentarer: 16

I dag fyller Oliver et år! Jeg skal spare dere for alle klisjeene om at tiden går alt for fort (selv om den gjør det!). I kveld blir det en liten fest med de aller nærmeste, og Oliver skal få en helt egen kake som han skal få spise og styre med helt selv.

 

Akkurat nå sitter jeg og blåser opp ballonger:

Og Oliver tester om de holder mål:


(Lett å få bilde av barn som leker med ballonger i grunn...)P.s. Tusen takk for alle råd om barnehagesekk. Jeg tror jeg avventer litt med å kjøpe noe nytt.

Vinn solkort hos favorittnegldesigneren min (uten å skrive blogginnlegg)

Publisert: 17.04.2011 @ 22:11 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Nå kan dere vinne solkort hos Kate som fikset neglene mine og var som en storesøster for meg gjennom graviditeten. Alt dere trenger å gjøre er å svare på et enkelt spørsmål.

For å komme til konkurransen trykk her.

Hun støper også flotte negler om noen i Oslo-området trenger nye negler. Her er et bilde av mine gamle:

Disse koster 550 kr. Hun har også konkurranser der man kan vinne negler (og jeg vant sist, jippi), så det er bare å følge med.Barnebestikk på nett

Publisert: 17.04.2011 @ 18:18 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Oliver er så glad i mamma og pappas bestikk om dagen, så vi har funnet fram de to bestikksettene han fikk i dåpsgave. Jeg prøvde å finne flere bestikk for barn på nett, men det er enten alt for dyrt eller så må man til butikken for å kjøpe de (biltema.no hadde et fint sett, men de har jo ikke nettbutikk). Så jeg tenkte å tipse om et bestikksett jeg fant på Clas Ohlson som de også har i nettbutikken sin.

 

 

Bestikket koster 59 kroner og finnes her.

Jeg har ikke kjøpt det enda, men vurderer å kjøpe det som vår ettårsdagsgave til Oliver.

 

Edit: Barnetoppen.no har også et sett med 8 deler for 79 kroner. Det er i plast, men billigere enn mange andre alternativer jeg har sett på nett. Uten BPA og resirkulert av melkeflasker.

Hvor stor må barnehagesekken være?

Publisert: 17.04.2011 @ 09:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 17

Nå har jeg lest litt rundt på diskusjonsforumer og jeg finner ikke helt ut av det. Hvor stor skal en barnehagesekk være? Jeg leser noen steder at de sier 15 liter, men det må da være alt for mye for en på ett år og noen måneder som så vidt kan gå? Jeg forstår det sånn at det er for litt større barn?

Og så leser jeg andre steder at de kun skal ha med frokost og drikke og bare trenger en liten sekk. Holder da den lille han har som har plass til en liten matpakke og 0,33 vannflaske?

Noen sier at man må spørre barnehagen, men vi vet jo ikke hvilken han får plass i? Må jeg vente til juli/august med å planlegge barnehageinnkjøp da?Hjelpe til med husarbeidet

Publisert: 16.04.2011 @ 21:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

"Er du sliten etter jobb, mamma? La meg støvsuge for deg"

 

Middag til 3 for under 50-lappen

Publisert: 16.04.2011 @ 09:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 9


(Ca-priser)

Man må jo elske First Price. Fiskekakemiddag til tre, med rester til kvelds-skiva for under 50 kroner. Gode er de også. Synes vi i hvert fall.

Har noen andre erfaring med fiskekakene til First Price?

Hyggelig overraskelse i posten

Publisert: 15.04.2011 @ 17:27 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I dag fikk Oliver en hyggelig overraskelse i posten av oldemor og oldefar i Narvik.

Der var det hjemmestrikkede sokker og et nydelig lite skrin:
Lykke-mashmallows

Publisert: 15.04.2011 @ 09:11 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3Jeg har sett mange slike glass i amerikanse versjoner (happy-pills), så jeg laget meg en egen. Valget falt på mini-mashmallows fordi det smaker godt alene og er ekstra godt i kakao. Pluss at det koster bare 20 kroner å fylle glasset to ganger. 

Om noen vil lage seg egne lykkepiller kan dere få etiketten min:  

Når den eneste måten å få i ungen mat er å la han spise den selv

Publisert: 14.04.2011 @ 15:00 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Oliver har i forbindelse med litt tann-sutring kommet i en slags mini-trassalder. Han har blitt kresen på mat, vil ikke ligge i ro på stellebordet og hvis han har funnet ut at han skal krabbe ut døren, så skal han krabbe ut døren og lager et rabalder om han ikke får lov.

Så når den eneste måten å få i han mat på er å la han spise selv - så får han spise maten sin selv.

make a gif

Det er enda godt vi har lang permisjon i Norge slik at jeg har tid til å vente på at han skal klare selv.

Siste eksamen levert, kun bacheloroppgaven igjen

Publisert: 14.04.2011 @ 09:51 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

Wow, nå nærmer tre års studier seg slutten. I dag leverte vi siste eksamensoppgave - en deleksamen som teller 60%. Så nå gjenstår det bare å levere bacheloroppgaven som vi har ut mai på å gjøre ferdig, så er jeg ikke lenger student. Vanligvis tar jeg et bilde av eksamensoppgaven og mobilblogger den, men denne eksamensoppgaven er faktisk en forretningsidé for et innovativt produkt med logoen vår på forsiden som vi skal bygge videre på og kanskje begynne å produsere, så jeg holder den hemmelig inntil videre ;)

Derfor får dere heller et bilde av Oliver som spiser ost:

 "Skal jeg lese en bok for deg, pappa?"

Publisert: 13.04.2011 @ 14:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

"...og han fikk banan, og han fikk banan".


Smake krem for første gang

Publisert: 13.04.2011 @ 11:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

På søndag fikk Oliver smake krem for første gang og det falt virkelig i smak. Jeg lar bildet tale for seg, hehe.


Tips: Klesmerker til barn og leker samlet på ett sted

Publisert: 12.04.2011 @ 16:33 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Før likte jeg å kjøpe klær til Oliver på nelly.com, ettersom de har en god samling av barneklær. I det siste har Nelly tapt seg litt, spesielt i utvalg av favorittmerkene mine. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har skrytt av bodyene fra Name It, men jeg finner de sjeldent på Nelly og Name It sin egen nettbutikk lenger. I dag fikk jeg nyhetsbrev av Lekmer.no og så til min forbauselse en hel del kjente logoer i bunnen av mailen.

De første plaggene Lekmer.no fikk inn var absolutt ikke min smak, og så ut som et restelager de hadde tatt inn som ingen andre fikk solgt, men nå har de plutselig fått inn masse nye klær, og kjente merker, med blant annet et knippe av mine favoritter:

 

          

  

(Trykk på logoen for å komme til ønsket merke)


De har også tatt inn den supersøte heldressen fra Mini Rodini:


(Trykk på bildet for å komme til heldressen)

Hvor handler dere barneklær på nett? 

Eksamensjobbing med baby

Publisert: 12.04.2011 @ 16:02 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

I dag har jeg ikke blogget fordi vi har jobbet med siste eksamensoppgave.


Oliver og Morten

En liten lekepause der jeg rakk å knipse bilde må til. Jeg har så flaks med at Morten orker å komme til oss og jobbe med oppgaven her, så slipper jeg å pakke med meg en dagsrasjon av mat, bleier, leker og klær for å jobbe på et grupperom uten leker, stellebord og matlagingsmuligheter. (Morten er forøvrig singel. Løp og kjøp!)


Grunnen til at hjemmet mitt er rotete

Publisert: 11.04.2011 @ 17:20 Kategori: Student med baby Kommentarer: 10

Jeg kommer fra et plettfritt hjem. Virkelig. I de fleste hjem vil det alltid være litt støv, eller hunde/kattehår eller kanskje litt smuler på benken, men ikke hos oss. Min stefar har støv på hjernen, noe min søster har "arvet", og jeg får høre det når familien er på besøk. Jeg hadde for eksempel ikke ryddet inn i oppvaskmaskinen før søsteren min kom innom, og da sa hun spøkefullt "åh, så det er et kjøkken under der". Det ergrer meg hele tiden at jeg ikke klarer å være like flink, og skulle ønske jeg hadde samme standard her i leiligheten. Jeg har imidlertid gjort et lite ressonement og har kommet fram til en grunn/unnskyldning.

Hver uke er jeg 100% student, 100% hjemme-mamma og jobber 20%. Det er 120% mer enn om jeg kun skulle vært en fulltidsstudent/hjemmeværende og 100% mer enn en gjennsomsnittlig student. (Jeg tok ikke mammapermisjon fra studiene).

Fortsatt klarer jeg å levere gode oppgaver, passe på og leke med Oliver og rydde/vaske i huset. Problemet er at jeg ikke rekker å rydde nok. Jeg har jo valgt en økonomisk/administrativ utdannelse, og har derfor valgt å vise det i en graf:

Som dere ser er det en differanse mellom totalt rot og hvor mye vi gjennomsnitlig rydder hver dag. Derfor blir det gradvis mer og mer rot til vi tar et skippertak eller jeg tar en skolefri dag. (Om noen føler at jeg var streng med Roar kan jeg få han til å bekrefte/avkrefte grafen når han kommer hjem. Jeg tror ikke han vil nekte på disse estimatene).

Det er vanskelig, for om jeg skal holde hjemmet plettfritt har jeg ikke tid til noe annet. Når økonomien blir bedre tror jeg at jeg skal ansette en vaskehjelp, slik at jeg eliminerer vaske-tiden og heller kan bruke den til rydding. Jeg skal også sende Roar på dressurkurs. Neida. Joda. Neida... For noe sånt finnes ikke. Ellers skulle jeg gjort det. Neida. (Joda)

På tur i vognen framovervendt

Publisert: 11.04.2011 @ 11:39 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0


(Ble litt tykk lue, men det er en av de få med knyting under haken sånn at han ikke tar den av)

Heldigvis har Mistral'en vendbart håndtak, så neste tur ute fikk Oliver sitte og se framover. Han hilste på en hund og fulgte nøye med på en nabogutt som spilte fotball i bakgården. Det blir ikke så mye soving på turene, men. Hehe.


På tide å bytte kjøreretning på vognen? Hehe.

Publisert: 10.04.2011 @ 14:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

598574-1-1302439716942.jpg

På tide å bytte kjøreretning på vognen? Hehe.

"Se hva jeg har i mitt hemmelige gjemmested, mamma"

Publisert: 10.04.2011 @ 10:21 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 8

En trompet! Denne går han rundt og "spiller" på. Eller kanskje det er en ropert? Han roper "dadada". For alt jeg vet prøver han å få meg i form. Som en liten personlig trener som fotfølger meg rundt i huset.


Oliver sier mamma!

Publisert: 09.04.2011 @ 11:13 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Jippi jippi. Nå sier Oliver mamma. Han sier allerede "pappa" og "tittei" og sin egen versjon av "bø" som likner litt på "bah", så jeg synes ikke det var en dag for sent at han sa mamma, hehe.

Tre fortenner på plass

Publisert: 08.04.2011 @ 15:46 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5

De siste dagene har tre av Olivers fortenner kommet fram.

To oppe, og en nede. Her hjelper pappa Roar til slik at vi ser dem (den ene oppe synes ikke så godt enda, for den er så vidt ute).

Vi fant festen på Søstrene Grenes

Publisert: 08.04.2011 @ 11:52 Kategori: Bursdag Kommentarer: 0

Takk for alle tips om hvor jeg kunne få tak i lyseblå ballonger. Ingvild tipset om Søstrene Grenes, så i håp om å spare litt penger gikk vi dit først. Der fant vi ballonger i rosatoner, grønntoner, lillatoner og akkurat det vi trengte: blåtoner. For under ti kroner pr pakke.

De blårutete serviettene som matcher innbydelsene fant jeg på traktøren. Jeg tenker at vi ikke trenger noe mer pynt enn det. Annet enn pentøy til Oliver.Lille mr. grimaser

Publisert: 07.04.2011 @ 11:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I går har Roar og Oliver hatt det moro med mammas kamera. Jeg vet ikke helt om Oliver gjorde det av seg selv eller om Roar gjorde noe for å få han til å gjøre grimaser, men jeg fikk meg i hvert fall en god latter når jeg så på bildene.

En tidlig ettårdagsgave

Publisert: 06.04.2011 @ 19:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg så den herligste dramatiseringen av Daniel til Mona som leste boken "Banana" av Ed Vere, og bestemte meg fort for at den skulle være en del av vår ettårsgave til Oliver. Boken fant jeg billigst på Ebay for rundt 50 kroner inkludert frakt. (Tips: Om du skal kjøpe en bok i "papp" til barn heter dette "kartonert" på norsk og "Board book" på engelsk).

Jeg klarte ikke å vente med å gi han den når den kom, så han fikk lese den med en gang og den falt i smak. Han satt seg ned og leste og leste... Og leste... Og leste...

Tips: Vil du spare miljøet, men liker reklameavisene i posten?

Publisert: 06.04.2011 @ 11:05 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Nå er det kanskje et utdatert tips siden de har fått TV-reklame, men siden jeg har fått laget meg et skilt til postkassen der jeg sprer ordet til flere så tipser jeg om det her og.

http://www.postkassereklame.no/

På denne nettsiden finner du tilbudsaviser og kataloger, men sparer miljøet for alt papiret som brukes på å trykke dem. For min del slipper jeg også å tenke på om Oliver river bunken ut over gulvet og demonterer hver tilbudsavis innen jeg er ferdig å lese.

Her er skiltet jeg laget til postkassen min:

Og her er skiltet på postkassen min:

Lagre gjerne skiltet og sett det på din egen. Om du har windows skriver du den ut slik for å få den til å passe under et stykke klar pakketeip:Har du "Nei takk til uadressert reklame"-lapp? 

Et forsinket 11-månedersbilde av Oliver

Publisert: 05.04.2011 @ 17:38 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 3

Jeg tar jo bilder av Oliver hver måned til han blir ett år, og jeg har jo glemt 11-månedersbildet. Her er det:

Det at bildet over er det beste jeg fikk sier sitt. Han er ikke interessert i å ligge i ro om dagen. Hehe.Les om oss i det nyeste Kamille Mor og barn

Publisert: 05.04.2011 @ 09:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9


Guttene mine ♥

I den nyeste utgaven av Kamille mor og barn (nr. 2 2011) kan du lese et intervju med Roar der han forteller hvordan det er å bli far i 20-årene. Intervjuet er en del av en intervjuserie om hvordan det er å være foreldre i 20-, 30-, 40-, og 50-årene.


Mor og sønn

Publisert: 04.04.2011 @ 16:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3
Taco er show her i huset

Publisert: 04.04.2011 @ 11:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

I helgen hadde vi taco og Oliver fikk tak i salaten. Mens vi ryddet opp salaten som var spredt rundt fikk han tak i rømmen. Når vi tørket opp rømmen som han hadde kastet på bakken (og sprutet oppover gardinene og TV'en) fikk han tak i tacoskjellene. De spiste han litt på før han tråkket de i stykker på gulvet.

Taco er show her hjemme.Kreativ barnesikring

Publisert: 03.04.2011 @ 19:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Roar ble så lei av at Oliver trykket på Playstation og forsterker at vi var nødt til å skaffe oss et TV-bord med glassdør. Heldigvis gir folk bort slike ting gratis på finn.no, og vi fikk en TV-benk gratis av en kar på Grünerløkka. Den manglet nøkkel til låsen, men vi tenkte at Oliver sikkert ikke skjønte hvordan man fikk glassdøren opp og igjen med det første uansett.

Det første Oliver gjorde da vi fikk den inn i stuen var å stå og åpne og lukke glassdøren. Yey.

Så nå har jeg dyttet inn denne stakkars bamsen, så får dette bli løsningen til Oliver forstår sammenhengen.Ny Langbein-tann og fortennene like rundt hjørnet

Publisert: 03.04.2011 @ 13:51 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Plutselig har det blitt fart på tennene til Oliver. Han har nå fått en til på samme sted som den første tannen og ser ut som Langbein når han smiler, hehe. Fortennene oppe og nede er også på vei, og de oppe er neesten ute (jeg gjetter at jeg kan kjenne de i morgen eller dagen etter).

Ovenfor er et utsnitt av et bilde der Oliver har latterkrampe. Litt vanskelig å se når man har zoomet så mye inn på et vanlig bilde, men de to tennene ved siden av fortennene er ute.Tilbake etter min første dag på jobb etter permisjonen

Publisert: 02.04.2011 @ 21:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 13

Nå har jeg vært på jobb for første gang etter permisjonen. Jeg er helt skutt i både ryggen og bena. Jeg er virkelig ikke vant til å stå i ni timer med bare et kvarters pause. Det føles ut som jeg har blitt flere tiår eldre i kroppen siden før graviditeten. Hehe.

Akkurat nå står Roar og lager mat og passer Oliver mens jeg ligger langflat på sofaen, hehe.

VERO MODA - Klesbutikk på nett
Jobben min ♥

 

Hvordan var din første dag på jobb etter permisjonen?

Gøy med ballong - og hvor får man kjøpt lyseblå ballonger?

Publisert: 02.04.2011 @ 10:29 Kategori: Hverdag Kommentarer: 10

Jeg blir aldri lei av å se hvor glad Oliver blir av ballong.

Nå har jeg forresten googlet og googlet, men finner ikke lyseblå ballonger til Olivers bursdag noe sted (eller, de stedene jeg har funnet det har rundt 100 kroner i frakt for en pakke med 15 ballonger som koster 24 kroner. Det er uaktuelt).

Vet noen hvor jeg kan få tak i lyseblå og blå ballonger?

Pimpet body: Papirfly

Publisert: 01.04.2011 @ 14:49 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 12

Etter inspirasjon herfra som jeg fant her har jeg fikset litt på en av bodyene til Oliver.

Papirflyet er en bomullsklut som jeg har tegnet på med tekstiltusj og deretter sydd på. Deretter har jeg brukt garn for å lage den stiplete linjen. Enkelt og greit, men mye mer spennende enn en enfarget blå body.

Ny sittestilling i stolen

Publisert: 01.04.2011 @ 11:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Tullegutten min.