hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: april 2017

Tvillingmagen uke 35

Publisert: 30.04.2017 @ 20:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Nå får jeg kynnere av nesten ingenting, så etter kontrollen tidligere i uken ble jeg til slutt 100% sykemeldt. Med tanke på at tvillinggravide ofte blir sykemeldt allerede i uke 20/24 føler jeg uke 34/35 får være en liten seier. Nå begynner det virkelig å bli tungt, men det skulle vel bare mangle med to babyer i magen og maks 2-3 uker igjen. 

Til uken skal de vurdere om de ønsker å sette meg i gang, ettersom den minste av dem ikke har vokst helt som de ønsker, så for alt jeg vet blir dette den siste mageoppdateringen. Ganske sprøtt å tenke på. Samtidig så føler jeg ikke magen er SÅ stor som jeg hadde trodd nå helt på slutten? Altså - jeg våkner stadig av halsbrann, kan ikke sitte behagelig i nesten noen sittestillinger, og kjenner at det er ekstremt liten plass der inne - men da jeg ble tvillinggravid googlet jeg jo tvillingmager til den store gullmedalje, og der var det mange skrekkeksempler. Sånn sett føler jeg meg bare som en stor enlinggravid. 

Så da blir det en spennende uke - kanskje blir det babyer, eller kanskje blir de inne litt til. Jeg håper bare alt er bra med de to ♥

To be continued... 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Ebay-test: Levering 4 og 5

Publisert: 29.04.2017 @ 18:20 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da begynner de siste bestillingene fra Ebay-eksperimentet mitt å komme inn. Denne gangen kom første ordentlige skuffelse. Den ene jumpsuiten til jente var kjempesøt, men den stripete var en kjip, tynn polyester-kvalitet, enda det stod i Ebay-annonsen at det var 100% bomull. 

SAMSUNG CSC

Sammenlinket med produktbildene: Jeans-romperen er ganske spot on, men den stripete. Åh, den stripete. Den er jo OK, men det er jo selve symbolet på Kina-handel på nettet føler jeg. Fargen, materialet og mønsteret er annerledes. Passformen ser også ganske annerledes ut med en kjempe-utringning. 
 

Konklusjon 

Jeansdressen (her) er absolutt verdt prisen på 42 kroner. Den likner bildet sitt, og virker som den har god kvalitet. 

Den stripete dressen derimot (her), er så ulik bildet og beskrivelsen sin at jeg vurderer å åpne en "case" på Ebay der jeg ber om en partial refund. Ikke fordi drakten i seg selv er så gal, men de har jo solgt den inn som noe helt annet. Den kostet 40 kroner, noe som er blant de dyreste plaggene i testen, så at den er en kjip poly-blend istedenfor 100% bomull er ekstra skuffende. 

 

Hva synes du? Verdt å be om penger tilbake for, eller fin nok til å la det være? 

 

#mamma #mammablogg #Ebay #shopping 

Vippeextensions BOTEA Majorstuen erfaringer

Publisert: 29.04.2017 @ 10:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

I påsken klarte jeg å feilbooke dag, slik at jeg ikke kunne ta vippeextensions der jeg vanligvis tar det. Jeg prøvde derfor nabosalongen Botea i Kirkeveien. Siden jeg ikke fant noen erfaringer på vipper her tenkte jeg at jeg kunne dele mine. Det finnes jo mange skrekkhistorier om vippe-extensions, så når man finner et sted som er rimelig og bra synes jeg man kan spre det glade budskap. 


Før og etter påfyll


Før og etter påfyll
 

Pris: Kr 600 for påfyll av vipper (og de har sporadisk tilbud på nytt sett) 

Førsteinntrykk: Aurora er kjempehyggelig og profesjonell. Hun tar seg tid til å høre hva du ønsker, og sa ja til å fylle på vippene mine selv om det var en annen salong som hadde lagt de jeg allerede hadde. Ofte er vippesteder forsiktige med dette, fordi man ikke kan garantere for den andre salongens kvalitet. Hun kammet imidlertid gjennom og sjekket vippene mine, og så at vippene jeg allerede hadde var av god kvalitet. Det virker som hun kan sakene sine, og forteller hva hun gjør og hvorfor. 

Resultat: Det var først uvant med punktvipper og 2D vipper, ettersom jeg vanligvis har 5 vipper pr egen øyenvipp, men jeg kjente at det var veldig deilig at det ikke så "tomt" ut hvis jeg mistet noen vipper. Resultatet ble veldig pent, og hun satt veldig detaljert vippene på én og én egen øyenvipp. Jeg fikk ingen allergiske reaksjoner på limet, ingen egne vipper som ble limt sammen (dette kan skape irritasjon når den ene av vippene faller av) og vippene holdt seg på i normal tid. 

 

Konklusjon: Veldig fornøyd - kan anbefales :) 

 

#skjønnhet #vippeextensions #vipper #sminke #Oslo 

Nye hjemreiseantrekk ♥

Publisert: 28.04.2017 @ 17:59 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 1

Jeg og Oliver hadde jo allerede kjøpt noen hjemreiseantrekk til tvillingene, men når vi fikk disse fra oldemor Liv i posten måtte vi bare implementere de i hjemreiseantrekket: 

SAMSUNG CSC

Så nå har vi byttet ut buksene med disse, og sokkene med strømpebukser. Gleder meg så til å få de to små med hjem ♥

 

#hjemreiseantrekk #gravid #hjemmestrikk #mamma #mammablogg 

Når den ene tvillingen er mindre enn den andre

Publisert: 27.04.2017 @ 20:18 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Et tvillingsvangerskap er regnet som et "høyrisiko-svangerskap". Det betyr hyppigere kontroller, og enda flere ultralyder enn normalt for å sjekke at begge vokser som de skal. Hos oss har den ene av tvillingene vært mindre fra ca midten av svangerskapet. Dette betyr at kontrollene er enda hyppigere. I tillegg til å sjekke alle de vanlige tingene, sjekke tvilling 2, sjekker de også den minste av tvillingene hyppig på ultralyd. Her sjekker de at den følger sin egen vekstkurve. Det trenger nemlig ikke være farlig om den er mindre enn den andre, så lenge den følger en grei kurve og vokser nok. Nå på slutten vurderes det også om den bør bli i magen, eller om de ønsker å sette i gang fødselen for å kunne passe på at den får nok næring på utsiden istedenfor. 

Her om dagen måtte jeg ligge inne til observasjon i CTG-en for å overvåke minstemann, så man kjenner litt ekstra på risikoen ved to i magen: 


I skrivende stund er de fortsatt inni magen, men jeg skal tilbake i begynnelsen av neste uke for å se om han har vokst nok eller om de må tenke på igangsettelse. Jeg har stadig regelmessige sammentrekninger, men de har enda ikke gått over i rier. Så jeg kjenner jeg gleder meg litt til å komme meg tilbake og se om alt står bra til med de to små. 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg

Ebay-test: Levering 3

Publisert: 26.04.2017 @ 17:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

Da har levering nummer 3 kommet. Jeg hadde ikke helt tenkt på at dette kom til å bli sykt mange leveringer. Nesten alle plaggene jeg kjøpte er fra ulike Ebay-selgere, så dette er vel den største leveringen jeg har fått så langt, med totalt fire plagg. 

Her er plaggene, samt førsteinntrykk: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbildet: 

Ikke så mye å utsette på disse. Flott kvalitet, trykket virker som et trykk som holder seg godt i vask, og plastknapper som føles trygt mot sart babyhud. Passformen virker litt rar bare: litt kort og bred i forhold til bodyer fra skandinaviske merker, men det kan være bare meg. 

 

Og del 2 av forsendelsen: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbilde: Veldig fine, men den ene bodyen hadde metallknapper rett mot huden på skulderen. Jeg har selv nikkelallergi, så er veldig skeptisk til metall rett mot huden - spesielt fra Kina, der de er litt mer liberale på hva som kan være mot huden. 

Konklusjon

Få eller ingen forskjeller fra beskrivelsen/produktbildet. Virker som god kvalitet (med forbehold om at jeg ikke har vasket det enda). Så langt veldig fornøyd. :) 

Pris/link:

- Kr 30 for bodyene (link

- Kr 50 for heldressen (link

- Kr 30 for body med metallknapper (link

 

#baby #mamma #ebay #haul #shopping

Kjønnet på tvillingene

Publisert: 25.04.2017 @ 20:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg har jo innsett at jeg ikke egentlig har skrevet noe om kjønnene til tvillingene på bloggen. Det ble vel nevnt da jeg annonserte graviditeten og begynte å blogge igjen, men siden da har jeg for det meste kalt dem "tvillingene" og "babyene". Det er nok litt fordi jeg føler at man aldri helt vet før de kommer ut, og jeg er ikke nødvendigvis så fan av å velge farge til barna før de kommer (som er veldig lett å gjøre hvis man vet kjønnet). 

Vi venter i hvert fall to gutter. Så vidt vi vet i hvert fall. 

SAMSUNG CSC
 

Eller som kommende storebror Oliver sa: "Yes - da vinner guttene!". 

 

#gravid #mamma #tvillinger

Ebay-test: Levering 2

Publisert: 24.04.2017 @ 19:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 3

Like etter første levering av mitt Ebay-eksperiment av babytøy fikk vi levering nr 2. Slik ser resultatet, samt pluss og minus ut: Slik så den ut på produktbildet:


 

Feilsøm

Drakten jeg mottok ser ved første øyekast fin ut, men da jeg skulle prøve å kneppe igjen heldressen ser jeg at det er en feilsøm nederst som faktisk gjør at man ikke kan lukke den som den skal (!). Dette kan jo skje, men fortsatt litt ergerlig at det ikke er plukket opp av verken produsenten eller Ebay-selgeren. Jeg har derfor bedt om en refund/partial refund via Ebays systemer, så da blir det spennende å se hva selgeren svarer. Noen er veldig raske med å gi pengene tilbake, enkelte insisterer på å sende nytt plagg, og noen få krever at man sender plagget i retur for å få nytt plagg eller pengene tilbake (noe jeg føler er et sleipt triks, ettersom de vet at det koster kunden mer å sende plagget tilbake til Kina enn det plagget koster). 

 

Konklusjon 

Konklusjonen på denne er at det enda ikke er noen konklusjon. Kan man forvente mer av en heldress til 40 kroner? Hva vil selgeren svare? To be continued... 

 

 

#mamma #Ebay #gravid #babytøy

Tvillingmagen uke 34

Publisert: 23.04.2017 @ 21:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Nå begynner det å bli tungt. På dagtid går det greit, men etter en hel dag kjenner jeg det i halebeinet (av alle steder). Hvis jeg sitter lenge eller sitter skjevt krangler bekkenet fort. Nå begynner jeg å kjenne på de tingene jeg leser gravide gjerne sliter med. 

Ellers jobber jeg fortsatt 50%, og jeg føler det går bra, men jordmor fikk helt hakeslepp når hun fikk vite det, så jeg må diskutere med legen hvor lenge jeg kan/bør fortsette å jobbe. Jeg har i hvert fall satt meg som mål å jobbe ut april/svangerskapsuke 35. 

Veldig spennende at de kan komme når som helst nå. I morgen er det ultralyd-kontroll, så da skal de sjekke om alt står bra til med de to små :) 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Ebay-test: Levering 1

Publisert: 21.04.2017 @ 18:13 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da har vi fått første levering av Ebay-eksperimentet mitt, og her er innholdet, samt pluss/minus med første forsendelse: 

SAMSUNG CSC

Slik så den ut på produktbildet: Forskjellene er: 

- Det kan se ut som det er en påsydd applikasjon på plagget, men plagget har egentlig trykk (hadde forventet trykk, så den er egentlig grei) 

- Ikke helt samme søm rundt bena/i halsen

Så det var ikke de helt store forskjellene fra bildet som det fort er på voksen-klær. Selv om jeg har satt det at den ikke er 100% bomull som et "minus", er dette kun et minus fordi de har oppgitt 100% bomull som materiale. Den er i realiteten en stretchblanding som jeg (etter over 6-7 år i klesbutikk) vil anta er ca 95% bomull og 5% elastan - så den er superdeilig og myk. ♥

Andre pluss er at sømmene er av god kvalitet (her kan man møte på mye rart når man bestiller fra Kina), samt at de har brukt plastknapper (i østen har de ofte ikke de samme kravene på innhold i metall i klær mot huden, så plast føles tryggest mot sart babyhud). 

Ordre fra østen tar gjerne 3-4 uker - denne tok imidlertid under to uker, som kan indikere at de sendte den like etter jeg bestilte den. Postgangen får ikke selgeren gjort noe med, men jo fortere de sender varen etter bestilling, dess fortere kommer den jo. 

Link til produktet: http://www.ebay.com/itm/222061473794?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=520924386876&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 

Pris: 34 kroner, inkl. frakt

Konklusjon: Absolutt verdt prisen. Vurderer å kjøpe en til, slik at babyene har en hver :) 

 

Har du bestilt babyklær fra Ebay før? Hva var eventuelt erfaringen? 

 

#gravid #mamma #mammablogg #Ebay

Redusere plastbruk ved å slutte med plastleker?

Publisert: 20.04.2017 @ 18:39 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Helt siden Oliver var liten har jeg hatt veldig lyst til å be folk unngå å gi han plastleker, men var redd for å virke hysterisk. Jeg føler bare at plastleker er overflødig bruk av plast, som vi allerede har veldig mye av rundt oss. Det er plast i møblene, plast i klærne, plast rundt maten, plast i leker, plast i hjemelektronikk, plast over alt. Plast er jo også et veldig "usjarmerende" materiale.

Jeg sier ikke at man skal klare seg helt uten plast. Plast og oljebaserte produkter har stor nytte i hverdagen, men man liksom ha all den plasten man egentlig klarer seg uten? Når det kommer til disse "lettere" tingene å unngå føler jeg at plast i klær, plast i leker, og til dels plast i interiøret er enklest å komme unna. 

Her er noen tips til å redusere bruken av plast, samt minske mengden avfall som jeg kom over på Pinterest: 


Kilde: https://www.pureorganic.com/
 

Mye av dette gjør man jo allerede. Så er å kutte ut treleker egentlig så crazy? 

 

#mamma #mammablogg #leker #miljø 

Fødebagen (til babyene)

Publisert: 19.04.2017 @ 17:18 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 0

Jeg har tidligere skrevet om innholdet i fødebagen til mor. Fikk ikke med alt på bildet, så her er noe av det jeg har pakket til babyene i den berømte "fødebaggen", eller sykehusbagen: 

SAMSUNG CSC

Kort oppsummert: 
- Hjemreiseantrekk til babyene (Begge ytterdressene er faktisk arvet. Den ene er en fleecedress fra HM som jeg vil gjette er kjøpt en gang på 90-tallet så vidt jeg kan se, som vi har arvet av min tante, og den andre er dressen Oliver brukte da han var mindre. Arvetøy er gøy!)
- Bamser som lukter mamma og pappa (vi har hatt dem med oss i sengen siden de ble kjøpt)
- Ekstra skift til babyene

Endinger siden sist
- Har med litt ekstra klær til babyene. Hvis de kommer før uke 37 må vi med stor sannsynlighet bli der noen uker ekstra til de er "full term". Jeg synes det er hyggelig med egne klær, og ikke bare de man låner på sykehuset. 
- Har ikke med bleier siden man får dette på sykehuset/barselhotellet
- Tar ikke med babypledd - dette får man uansett låne på sykehuset. Dette får eventuelt Roar komme med hvis babyene kommer mye tidligere enn uke 36/37. 

 

Vurderer forøvrig å pakke med PC som en del av "siste liten"-oppakningen. Vet forøvrig ikke om jeg rekker å i det hele tatt åpne den med to som kommer. Med Oliver hadde jeg tid - og tror faktisk Roar kom med den dag 2 eller noe på barselhotellet for Oliver sov jo nesten bare hele tiden. Jeg tenker at det kanskje kan være greit med muligheten om man skulle få noe tid til overs? 

Noe mer man bør tenke på til de små? 

 

#gravid #mamma #mammablogg #fødebagen 

Ikke lenge igjen nå...

Publisert: 18.04.2017 @ 18:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

SAMSUNG CSC

Gleder meg til å møte dere ♥

Tvillingmagen uke 33

Publisert: 16.04.2017 @ 10:19 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Nå føles magen ganske stram, så det er vel bare snakk om dager før jeg får de første strekkmerkene. På kveldene føler jeg meg også ganske tung, men det går overraskende bra om morgenen og dagen. Forskjellen fra da jeg var gravid med Oliver er at jeg kjenner at tvillingene fyller ut mye mer på "siden" av magen. Magen vokser fortsatt litt fremover, men jeg kjenner den fyller ut mer oppover, nedover og til siden. 

Jeg jobber fortsatt, men har redusert stilling til 50% som hjelper mye når man bruker ekstra tid på å gå til og fra ting og man får stadig mindre søvn. 

Fun fact: Et tvillingsvangerskap varer i gjennomsnitt 35 uker, men man regnes ikke som fullgått før uke 37. 

Når tror du babyene kommer? :) #gravid #mamma #mammablogg

Fødebagen (til mor)

Publisert: 15.04.2017 @ 18:02 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Her om dagen hadde jeg så mye kynnere at jeg tenkte at "nå skjer det" - så jeg pakket fødebagen for sikkerhetsskyld. Heldigvis kom ikke tvillingene enda, men dette er det jeg har pakket med i sykehusbagen: 

SAMSUNG CSC

Kort oppsummert: 
- Ammevennlige klær
- Amme-BH og ammeinnlegg
- Toalettmappe og leppepomade
- Bæresele/-sjal 
- Litt proviant 
- Kamera og lader 

 

Ting jeg ikke har med, som jeg hadde med sist
- Eget toalettpapir (som om jeg hadde kjent forskjell) 
- Blader og lektyre (som om jeg hadde hatt tid) 
- Varm brus (som om de ikke har brus på Ullevål) 
- iPod (knis, tenk at vi hadde separat mp3-spiller før Spotify)
- Notatblokk og penn (wft? Why?)

Ting jeg har med denne gangen som jeg ikke hadde med sist: 
- Fragmin (fordi jeg er et spesielt lite snøflak som trenger blodfortynnende etter fødsel) 
- Briller (i tilfelle linser blir noe herk) 
- Bæresele (sier bare "kengurumetoden") 
- Hold-in truse (fordi jeg tror det hadde vært digg for pløsemagen)

 

Jeg tror jeg skriver et eget innlegg om hva jeg har med til babyene. Siden vi mest sannsynlig må være der noen uker i tilfelle de kommer før uke 37, har jeg med bittelitt mer til dem denne gang. 

Noe jeg har glemt? 

 

#mamma #fødebagen #gravid 

7 ting man lærer som tvillinggravid

Publisert: 13.04.2017 @ 17:39 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 2

1. Folk kommer til å si "Oi, nå har du ikke lenge igjen!" fra uke 28 - get used to it. 


"Neida, ikke så lenge igjen, hvis 10-12 uker ikke er så lenge..." 
 

2. Gravidklær som etter sigende skal passe "all stages of pregnancy" passer ikke etter uke 30. 

3. Og etter uke 30 gidder du ikke bruke penger på nye gravidklær og går heller rundt sånn de siste ukene: 


"Bah, f*ck it. De kommer når som helst uansett" 
 

4. Jo, magen din kan bli så stor. 


"Denne lille greia? Uke 41? Nei - er i uke 32"
 

5. Du har ingen termin. Ingen kan gi deg noen indikasjon på når babyene kommer utover at de kommer en gang mellom uke 32 og 38. Eller 30 og 39. Eller før. 

6. Tiden går sykt mye fortere. Selv om man går +/- en måned kortere med to, føles det myye kortere.


What? Er jeg snart ferdig? Men jeg ble jo akkurat gravid??

 

7. Du er på kontroller hele. Frikkin. Tiden. Det er jo bare bra at man blir fulgt opp, men etter uke 30 er det kontroller hver uke - og noen ganger flere ganger i uken. Jeg må til: Legen for vurdering av sykemelding/plager, Helsesøster for "gravidpraten" man må gjennom som ved vanlig svangerskap (amming, fødsel osv.), Jordmor for blodtrykk og urinprøve før hver ultralyd, og til slutt - Lege på sykehus for ultralyd annenhver uke. 

 

Noen flere aha-opplevelser rundt tvillingsvangerskap eller svangerskap generelt som vi kan legge til? 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

"Du er så fresh til å være gravid"

Publisert: 12.04.2017 @ 22:11 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Jeg tror alle gravide får høre det i blant. At man er fresh til å være gravid. Så jeg vil bare benytte anledningen til å takke meg selv og alle ufreshe gravide på dårlige dager - som trekker ned forventningene til hvor freshe gravide skal se ut ;)
 

#gravid #mamma #mammablogg

Soveposer til babyene på salg ♥

Publisert: 11.04.2017 @ 22:16 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Da Oliver var baby elsket jeg slike soveposer: 

Han hadde en lei tendens til å sparke av seg både dyne og sokker om natten, så om vinteren ble det gjerne kaldt for han, ettersom han sov på vårt rom. Tvillingene kommer også til å sove på vårt rom store deler av det første året, så har hatt et par slike på handlelisten en god stund. I dag fant jeg dem på salg på H&M, så da var det bare å slå til. 

Et top tip fra mor til en dyne-avsparker der ;) 

Soveposene finner du her

 

#gravid #mamma #mammablogg #baby 
 

Nytt liv til gammel kopp

Publisert: 10.04.2017 @ 18:07 Kategori: Interiør Kommentarer: 2

Jeg har lenge tenkt at jeg måtte kjøpe meg en liten blomsterpotte til den ene planten jeg har på badet. Grow-in-potten jeg har brukt så langt har blitt misfarget, og funker ikke like bra på små planter føler jeg. Plutselig kommer jeg på at jeg har jo en masse små potter - eller rettere sagt: Kopper! 

 

Ble det ikke søtt? :D 

 

Les mer på blogg.no om: 
#interiør #gjenbruk 

Tvillingmagen uke 32

Publisert: 09.04.2017 @ 10:05 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Jøss - har en uke til gått allerede? Forskjellen fra uke 31 til 32 føler jeg egentlig bare er at magen har blitt strammere. Ser faktisk ikke forskjell på størrelsen mellom bildene denne- og forrige uke. Kjenner at jeg har mindre plass til diverse indre organer og slikt, og sliter en del med halsbrann. Jeg har likevel hatt færre kynnere denne uken, så det føles bra. 

Fun fact: Var på ultralydkontroll på mandag, og mens den ene er midt på merkene for en tvilling (bittelitt mindre enn en som er alene i magen) er faktisk den ene større! Haha. Snakk om å ta for seg med plassen. De ligger nå på rett i underkant av 2 kg hver. #gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Vi tester: Babytøy fra Ebay

Publisert: 08.04.2017 @ 09:44 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Ebay er en uforutsigbar liten minx, med sine lave priser og perfekte bilder (det stemmer - jeg ser på deg Kina). Tidligere var jeg en svoren Ebay-fan, og kjøpte alt fra sko til brudekjolen min på Ebay. Det var min gambling. Ikke fordi jeg nødvendigvis var så avhengig av det - men fordi shopping på Ebay ofte er gambling. Alt fra passform til materialer er fort helt annerledes enn på bildene, og spesielt når man kjøper disse "too-good-to-be-true"-pris-plaggene. Trodde jeg virkelig at den maxikjolen i chiffon for 30 kroner skulle være like fin som på bildet? I don't know, men det var kanskje verdt 30 kroner å finne det ut? 

zVcJiAhabj
Tidligere billig-østen-side-fail

 

DERFOR har jeg bestemt meg for å teste ut Ebay på babyklær. Og da snakker jeg selvsagt om østen-delen av Ebay. Heldresser, kjoler, sko og accessories - alt til 10, 20, 30 og 40 kroner. Er det for godt til å være sant? Mine kriterier for kjøp ble derfor: 

1. Plagget skulle koste under 50 kroner - dette inkludert frakt

2. Det skulle være et plagg som babyene, kusinen til Oliver, barn av venner eller Oliver selv kunne ha nytte av. 

Merknad: Som dreven Ebay-kjøper ville jeg vanligvis sjekket feedback (en karakter andre folk har gitt på kjøpet sitt) på alle selgere før jeg kjøpte, men for denne testen lar jeg være. Slik at vi får et fint tverrsnitt på selgere med både god, og mindre god feedback. 

Merknad 2: Når man kjøper via Ebay er man beskyttet av det som kalles "Ebay Buyer Protection" - så om du noen gang blir skikkelig lurt vil Ebay hjelpe deg å få tilbake pengene fra selgeren. Det er ytterst sjeldent jeg har trengt å bruke denne, selv med mange tusen brukt på Ebay gjennom årene, men det er en fin trygghet. 

 

Dette er hva jeg har bestilt: 

 

Så da er det bare å vente! 

P.s. Hvis du ønsker linken til noen av plaggene før jeg har sjekket de er det bare å spørre i kommentarfeltet :) 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #ebay #shopping #gravid 

Magereisen så langt: Tvillinggravid uke for uke

Publisert: 06.04.2017 @ 17:51 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Her er magereisen så langt, fra uke 12 til 31: Må si jeg synes det er ganske kult å se hvordan den gradvis har blitt større og større - og større skal den bli! ♥

Jeg ser jo tvillingene på ultralyd annenhver uke, og kjenner bevegelse fra begge hver dag, men synes fortsatt det er litt sprøtt å tenke på at det er to der inne. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Strikket dåpskjole på nett

Publisert: 05.04.2017 @ 18:28 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Da Oliver ble døpt hadde han dåpsdress, men jeg drømte en periode om en strikket dåpskjole. Til tvillingene har jeg derfor lett litt etter nettopp strikkede dåpskjoler. Dette er stedene jeg har funnet alternativer: 

- Finn.no (søk: strikket dåpskjole) 

Finn.no er ofte første stopp når jeg skal kjøpe ting. Jeg elsker kupp, og elsker gjenbruk, så Finn.no er midt i blinken. Tenk å være litt mer miljøvennlig samtidig som man sparer penger? Blir vel ikke stort bedre enn det. Likevel skulle jeg gjerne hatt ganske like dåpskjoler til tvillingene. De trenger ikke være helt like, men lik farge/lengde er ønskelig. De fleste av kjolene jeg fant da jeg søkte var heller ikke brukt, så de ligger på full håndlaget-pris. 


Skjemdump Finn.no, søk "strikket dåpskjole"

 

- Epla.no (søk: heklet dåpskjole) 

Skal man først kjøpe håndlaget er jo Epla.no et "must" å sjekke. Der kan man finne hjemmestrikket og -heklet babytøy, og støtte hobbystrikkere landet over. Heia hjemmestrikkere! Det var ikke så mange kjoler å velge mellom på strikkede dåpskjoler. Jeg fant noen heklede, men ingen som slo meg helt av stolen. 


Skjermdump Epla.no, søk "heklet dåpskjole" 
 

- Oliprik.dk, rimelige dåpskjoler

Til slutt fant jeg en side med en masse flotte dåpskjoler til veldig gode priser - og selv om det ikke er håndstrikket fant jeg er nyyydelig dåpskjole med strikket overdel: 


Bilder av Esbjerg dåpskjole

Er den ikke fantastisk? Og noe av det beste: Den koster bare kr 399,-! Så denne er offisielt på innkjøpslisten til tvillingene når den tid kommer :) 

 

Hva foretrekker du til guttebabyer? Dåpskjole eller dåpsdress? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#dåp #dåpskjole #hjemmestrikk #mamma #mammablogg

Når er egentlig tvillingtermin?

Publisert: 03.04.2017 @ 17:59 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Det vanligste spørsmålet en gravid får er gjerne "når har du termin?". Med én baby i magen er dette et enkelt spørsmål, med et relativt ukomplisert svar. Hele 90% av enling-fødende føder til termin. Når det kommer til tvillinger er det litt vanskeligere å forklare termin - for visste du at selv om en tvillinggravid regnes som fullgått i uke 37 så bruker man fortsatt original ultralyd-termin når man snakker om termin?  

Gjennomsnittlig lengde på tvillingsvangerskap 

OK, så kan man si at tvillingtermin er i uke 37, da? Jordmor og lege ønsker gjerne at tvillingene blir inne så lenge som mulig opp til uke 37/38. Da kan mor føde ved en "vanlig" fødeavdeling og babyene regnes ikke som premature lengre. Like vel føder ca 50% før uke 37, og gjennomsnittslengden på et tvillingsvangerskap er 35 uker. Det sier også at etter uke 32 kan "alt" skje, og 10% av alle tvillinger blir født før uke 30. 

Man bruker like vel ikke ordet "tvillingtermin" fordi det fort kan bli skummelt å blande inn en ny, separat termin. Termin er derfor fortsatt original termin, selv om man vet at man ikke kommer til å gå til termin. 


Kilde: Babycenter.com 

 

Forvirret enda? 

Så når folk kommer bort og sier "wow, du er fødeklar ser jeg! Når er termin?" to måneder før ultralydtermin, som fortsatt er tre uker før "tvillingtermin", som fortsatt er 2 uker før gjennomsnittstermin, så kan du jo tenke deg - det kan skape litt forvirring. Folk regner på en måte med at når de ser en dame som ser "fullgått" ut, så er det baby like rundt hjørnet. Når man da må forklare at termin eeegentlig er to måneder til, og fort må skyte inn fort at det er tvillinger - og at tvillinger ofte kommer noen uker før termin, fordi den som akkurat spurte driver og leter etter kjeven sin som nettopp falt i bakken, så er det ikke så enkelt. 

 

Så når har jeg egentlig termin?

Vel, jeg har termin 10. juni, men man regnes ofte som fullgått i uke 37, som er ca 20. mai, men gjennomsnittslengden på et tvillingsvangerkskap er 35 uker, som er i begynnelsen av mai. Like vel kan "alt" skje etter uke 32, som er om en ukes tid, så det korte svaret er egentlig bare: 

Aner ikke. På vårparten en gang. Men før juni i hvert fall. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #mammablogg #tvillinger 

Tvillingmagen uke 31

Publisert: 02.04.2017 @ 17:33 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

I dag er jeg syk, så jeg føler at magen kjennes ti kilo tyngre enn vanlig. Det er strålende vær ute, og alt jeg har gjort er å ligge i sengen hele dagen. Lurer på om man får "man flu" når man er gravid med to gutter? ;) 

Ellers går det bra. Kjenner jo nå at jeg kanskje har bikket størrelsen jeg var på slutten med Oliver, så selv om jeg har "kjempet" litt imot sykemedingen som jordmor og lege har foreslått, har jeg nå godtatt å gå opp til 50% sykemelding. Jeg vil fortsatt jobbe hver dag, men med større fleksibilitet og kortere dager. Har en masse kynnere og sammentrekninger om dagen, så det kan jo bli interessant å se på ultralyd i morgen om det har påvirket livmorhalsen. Håper sykemeldingen kan bidra til at det blir mindre kynnere, og de blir der inne i flere uker til. :)

Termin er 10. juni, men siden en tvillinggravid ofte regnes som fullgått ved uke 37 blir tvillingterminen vår nærmere 20. mai. Like vel fødes ca 50% av alle tvillinger før uke 37, så det blir en del uforutsigbarhet rundt en tvillingfødsel. 

Litt fun facts: I uke 31 er barn som er alene i magen ca 1750 gram. Mine to var like vel ca 1350 og 1500 gram på ultralyd for to uker siden, som er ca på merkene for en "enling" så skal ikke se bort ifra at de ikke er så mye mindre enn en som er alene etter ultralyden i morgen. :) Det sies at foten til babyene nå er ca 6 cm. 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg