hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: mai 2010

Om å gråte seg til fødsel

Publisert: 31.05.2010 @ 14:37 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 17

Jeg leste en artikkel om facebook-gruppen "Ikke la Gravide gå mer enn 7 dager over tiden ", og tenkte å komme med mitt syn. Jeg har ikke opplevd noe så fryktelig som mange av kvinnene på gruppen, men jeg har vært livredd for å gå over termindato. En del av meg er overbevist at det var min frykt for overtid som satte igang fødselen.

Mitt forhold til det norske helsevesen
Det norske offentlige helsevesenet har aldri vært min venn. Hele livet mitt har jeg følt meg som en hypokonder om jeg tar kontakt med fastlege eller legevakt, noe som har ført til at jeg venter så lenge med å dra til legen at ting forverrer seg. Heldigvis tar de meg alvorlig når jeg kommer og er så dårlig og nedsatt at jeg må legges inn.

Tanken på å gå over termin
Natten et døgn før termin gråt jeg. Tanken på å gå over temindato knuste meg. Hva kom til å skje med meg og babyen om jeg gikk over termin? Jordmødrene på helsestasjonen hadde ikke tid til meg på grunn av baby boom, og fastlegen min bryr seg bare ikke.

Helsekort uten nødvendig informasjon fra lege
Ca en måned før termin var jeg på Ullevål med premature rier. Der fikk jeg vite at helsekortet mitt var mangelfullt. De sa ikke hva som manglet, men jeg tok det opp med fastlegen min på neste kontroll. Fastlegen min så da på helsekortet og avviste at det var noe som manglet. På grunn av at helsekortet mitt ikke var utfylt riktig med info om at blodprøvene var negative for sykdommer måtte jeg, Roar og den nyfødte babyen min ligge på isolert rom etter fødselen med skilter om "høy smittefare".

Ingen bryr seg
Ikke nok med at jeg bekymret meg over høyere sjanse for dødfødsel, men jeg gikk med en følelse av at ingen brydde seg. De siste årene jeg har bodd i Oslo har jeg gått til privatlege. Hos privatlegen har jeg blitt behandlet som en prinsesse, og de har ikke avfeiet meg om jeg er bekymret. Selv om jeg er student og derfor ikke betaler mye mer enn egenandelen hos en offentlig lege, har de alltid tatt meg imot med åpne armer og hjulpet meg. Ikke som en vare på et transportbånd, men som et menneske som trenger råd, hjelp og trøst.

Siden det er gratis å gå til fastlege når man er gravid gikk jeg dit og brukte hundrelappene vi sparte på babyting. Det angrer jeg på i dag.

Såre tårer
Roar ble vekket flere ganger av at jeg gråt. Han prøvde forgjeves å trøste meg. Tankene om å måtte vente og vente på legetime, om å prøve og få legen til å fylle ut helsekortet mitt riktig, om å prøve og få legen til å late som om hun bryr seg, om å vente på å bli sendt videre til enda en jordmor som ikke heller hadde tid til meg - alle tanker på overtid gjorde meg kvalm. Jeg følte meg redd og alene. Som om ingen i helsevesenet ville ha noe med verken meg eller babyen min å gjøre.

Så gikk vannet mitt og jeg var så lykkelig som jeg aldri hadde vært før...

Oliver ble født et kvarter før termindato.


I dag
På Ullevål ble vi godt tatt vare på, og jeg kommer alltid til å huske legen som hjalp oss gjennom en ganske dramatisk fødsel. Nå går jeg og Oliver til helsestasjonen der verdens hyggeligste sykesøster passer på og bryr seg om oss. Min neste legetime er tilbake hos privatlegen jeg gikk til før, og jeg kan endelig puste gjennom nesen. Når jeg fikk brystbetennelse to uker etter fødsel var jeg ikke bare enda en hypokonder som ringte legevakten eller en pasient som skulle fortest mulig ut av Ullevål, men ble lagt inn på kvinneklinikken til de var sikre på at jeg ble frisk med antibiotikaen de sendte med meg.


Jeg skal uansett ikke gå til offentlig lege neste svangerskap, og jeg håper den gravide har mer å si på tiden etter termindato enn vi har nå.


Hva synes dere om at man ikke regnes som "overtidig" før man har gått to hele uker over termin? Burde gravide ha mer å si, eller er gravide bekymret for ingen ting?

Bildesmykke - harry eller fint?

Publisert: 31.05.2010 @ 12:51 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4Dette kom til meg i posten i dag. Jeg synes disse smykkene er så utrolig fine.

Jeg har ikke sett så mange med smykke med ungen sin/kjæresten sin rundt halsen. Er jeg harry som synes dette er så utrolig fint? Hva har jeg gått glipp av?


Dette smykket er lengre enn det forrige jeg kjøpte, så dette ser ut som et vanlig hjertesmykke med langt kjede på avstand.

Benken ferdiglakkert

Publisert: 30.05.2010 @ 21:28 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1


Tada!

Jeg trodde dette skulle bli et langvarig hobbyprosjekt med pussing og lakking og styring, men ble ferdig på under to timer. Og det inkludert pause mellom slagene. Lakken var visst hurtigtørkende, og hakkene i benken var ikke så alvorlige som jeg hadde trodd. Nå har jeg nesten litt dårlig samvittighet for at jeg ikke insisterte på å betale for den.

Jippi! Gratis benk/nytt hobbyprosjekt

Publisert: 30.05.2010 @ 15:26 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1
Vi var på Ikea for en stund tilbake og kjøpte stoler til den nye spisebordet/biljardbordet vårt.

Slik ser de ut:
Forrige uke fikk jeg endelig tid til å skru de opp, og de er for høye! Og jeg har jo så klart mistet kvitteringen. Så jeg måtte ringe Ikea og spørre om jeg fikk bytte de likevel. Det skulle visst gå bra, så nå skal jeg bytte til disse:Og så tenkte jeg å ha denne benken på den andre siden av bordet:

Den koster egentlig 500 kroner på Ikea, men jeg fant den på finn.no for bare 200 kroner. De som skulle selge den fant ut at den var full av hakk og småskader når de tok den opp fra kjelleren, så jeg fikk den gratis. Det var kjempehyggelig synes jeg! Så nå skal jeg pusse den og lakkere den i samme farge som stolene. Da blir det benk på den ene siden, og stoler på den andre siden. Jernia her har søndagsåpent så nå skal jeg ut og kjøpe sandpapir!:)

Statementsmykke for mødre

Publisert: 30.05.2010 @ 09:30 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2
Store ringer, smykker og øredobber er jo det hotteste tilbehøret om dagen. Når jeg skulle løfte opp OIiver hadde jeg ingen steder å ha smokken hans (som han spytter ut så fort jeg ser bort), så jeg tok den på fingeren:Dette må jo være det ultimate statementsmykket. Hva slags statement kommer man med om man går rundt med en kjempestor ring verdt flere tusen? "Jeg har for lite fornuftig å bruke pengene mine på"? Nei, denne "ringen" kan man kalle en statement.

Hårfargen før og etter graviditet

Publisert: 29.05.2010 @ 20:28 Kategori: Gravid-diller og utfordringer som gravid Kommentarer: 4
Under graviditeten endret hårfargen min seg. Jeg synes det var en ganske drastisk forandring. Det kan ha litt med at jeg tok solarium regelmessig før, og håret mitt blir ganske lyst av solen. Jeg har jo ikke tatt sol på nesten et halvt år nå. Jeg ser forskjellen veldig på profilbildene mine på facebook.

Her er den naturlige hårfargen min før:

(Jeg hadde spist et grønt drops, derfor tungen)

Og slik er hårfargen min nå:

Hvor ble mine gyldne lokker av?

Noen andre som ser forskjell?


Dåpslokalet er opptatt og Oliver er ikke nyfødt lenger

Publisert: 29.05.2010 @ 16:59 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
Åh, jeg er så dum som ikke ordnet dette før Oliver kom. Nå er jo selvsagt lokalet opptatt alle helger som det passer for oss å ha dåpen. Den eneste helgen de har ledig er helgen da begge besteforeldreparene til Oliver er utenlands, så det er uaktuelt å ha det da.

What to do? Noen som vet om festlokaler på Oslo vest?


Oliver har også vokst fra str 50 i klær. Så nå er han en størrelse 56. Store gutten min ♥


Mamma har gått opp til str M og Oliver har gått opp til str 56. Her vokser vi både i bredden og i høyden.

Gi tilbake lommeboken min!

Publisert: 29.05.2010 @ 12:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2
Kan den som rakk å ta lommeboken min innen jeg gikk tilbake for å finne den gi den tilbake til meg?

Jeg trodde virkelig man kunne stole på at folk ringte til eieren eller ga lommeboken til nærmeste kiosk om man fant den. Hva skal man med et studentkort, et studentmånedkort som ikke funker om du ikke ser ut som meg og usle 300 kroner? Kortene mine skjønner jeg at folk vil ha. Kanskje bestille seg en sydentur på visaen min. Bare kjipt at jeg sperret det med en gang jeg innså at noen hadde tatt det med seg.

Jeg gråter litt inni meg. Enda godt jeg og Roar har felles økonomi og han nettopp har fått lønn sånn at vi ikke var avhengige av mine penger. Det er fortsatt surt å gå uten bankkort til jeg får bestilt nye, da. Hvorfor mister man alltid kortet i helgen?

Æsj.

Håper det er en søt liten jente som fant den og kommer hjem til moren sin og bare "se hva jeg fant, mamma" og så sier moren "Oisann. Stakkars Julie som har mistet lommeboken sin. Skal vi se om vi finner  nummeret hennes i telefonkatalogen?" og så svarer jenta "Ja! Akkurat som detektiver!" og så ringer de senere i dag og bare "vi har funnet lommeboken din, vi". Så kunne den lille jenta fått de 300 kronene som finnerlønn og lært at det lønner seg å være ærlig.

Sukk.

Det er enda godt jeg har denne lille krabaten som kan trøste meg:

Rabbids - for de passe gale

Publisert: 28.05.2010 @ 23:50 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1
I dag fikk jeg mast til meg dette spillet av Roar:Det handler om noen gærne "kaniner" som vil til månen. De har funnet ut at de skal samle sammen masse ting for å lage en haug som de kan klatre på for å komme dit. Først må man samle xs stuff som man gir til en rabbid som spiller tuba og så noen xl stuff som man må putte i do (logisk, ja?).

Man kan male rabbidene og forme hodene deres med skrutvinge. Her er de som jeg og Roar spraymalte:


Ser dere hvem det er?

Jeg liker vanligvis ikke tv- og dataspill, men det var en kaninliknende sak med stringtruse på coveret og da var jeg solgt. Jeg synes det var kjempemoro, men kanskje for spesielt interesserte som finner tubamusikk og rabbids i stringtruse som putter ting i do morsomt (yey).

Babybjørnen min i babybjörnen sin. I går var vi på café med Mona og lille Daniel og Oliver storkoste

Publisert: 28.05.2010 @ 16:21 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 2
598574-1-1275056472366.jpg
Babybjørnen min i babybjörnen sin.

I går var vi på café med Mona og lille Daniel og Oliver storkoste seg i selen sin.

Er det noen som vet hvor lenge de maks kan sitte i bæreselen av gangen?

Har hørt de ikke skal sitte for lenge når de er så små.

Ik! Dåp! Hva må jeg ha i orden?

Publisert: 27.05.2010 @ 20:46 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
Nå har jeg sendt mail til samfunnshuset og spurt om de har noen søndager ledig i september. Så tenkte jeg å ringe kirken i morgen (feil rekkefølge? Føler meg grønn).

På sammfunnshuset er det ikke så dyrt å leie (maks 3300 kr, men jeg har spurt om det som koster 1500 kr) og der er det kjøkken. Så om jeg ikke får lån av bank/familie, så kan jeg prøve å få til et spleiselag ved at vi har en slags "tapas" der f.eks. noen tar med ris, noen tar med kjøttboller og så videre.

Med en gang datoen er i boks må jeg få sendt ut invitasjoner.

...så står jeg fast. Lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer? Pynt? Lager man den selv?


Misforstå meg rett
Jeg har arrangert masse fester, men der var liksom folk fornøyde så lenge jeg fikset et eget utested/vip-område med billig alkohol og et kult tema. Så var det jo litt ekstra effekter som invitasjoner trykket på visittkort og egne stempler i døren. Noe sier meg at en dåp må arrangeres på en annen måte.


Jeg har bestemt meg for en ting, da. På festen etter kirken skal Oliver ha dåpsdress. Vet ikke helt med selve dåpen i kirken. I kirken er det jo vanlig å ha dåpskjole.

Som sagt: lokale, kirke, mat og gjester. Hva mer?Stikkord:

Tjukken

Publisert: 27.05.2010 @ 11:40 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 1


Oliver har fått noen fine bollekinn og antydning til michelin-tendenser på armer og ben. Det er gutten som kan spise, det :)

Besøk av Camilla og nettshopping for hele familien

Publisert: 26.05.2010 @ 19:15 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1
I dag var jeg og Oliver så heldige å få besøk av Camilla og baby-Julie. Her kan du lese om dem :) Jeg leser bloggen daglig og det var kjempekoselig å møte dem, og ikke minst møte en på min alder som har barn (jeg har ikke så mye kontakt med de gamle klassekameratene mine som har fått barn).


Se så søte. (Måtte låne bilde fra bloggen, bare si ifra om jeg skal fjerne det, Camilla)

Håper jeg får være med henne og jentene når flere av de unge mødrene møtes.Så har jeg lett over alt etter en sommerdrakt som jeg så på nelly.com, og tror du ikke jeg fant den på nettbutikken til merket som selger den? http://nameit.bestsellershop.com/ 
Der kunne man handle fra Only, Vila, Vero Moda og Jack and Jones også, så dette ble fangsten:

Bodyen var på salg, så den kostet bare 20 kr. Jeg kjøpte likesågodt to :)

Så ble det en sommerkjole til meg og en t-skjorte til pappa Roar. Kles-shopping til hele familien på én nettside. Jippi.

Stikkord:

Babybjørn bæresele in action

Publisert: 26.05.2010 @ 11:14 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5


Litt skurrete bilde, men se hva vi kan! Hehe. Fant ikke ut hvilken kategori dette falt innenfor, men fant ut at dette er jo Olivers første tur i bæreselen. Nå har jeg gått ned og hentet post og gått opp igjen og han sover som en stein.  

Har dere noen erfaringer med Babybjørn-selen? Noen som har prøvd bæresjal?
Stikkord:

Oliver Twist?

Publisert: 25.05.2010 @ 22:50 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1


Vi kjøpte også denne hatten til Oliver. Vet ikke hvorfor, men føler det er noe "Oliver Twist" over den.

Hip hop baby på besøk hos mormor

Publisert: 25.05.2010 @ 18:45 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 4

Her er Oliver på besøk hos mormor på jobb:På vei hjem var det så mye sol at vi kjøpte en caps. Noe som passet bra når Oliver ville ha mat når vi ventet på bussen. Lille hip-hop'eren.

Dåpskjole vs. dåpsdress

Publisert: 24.05.2010 @ 15:14 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Jeg sitter og idémyldrer litt angående dåpen til Oliver.

Her er noen av planene hittil:
- Vi skal døpe han i kirken
- Jeg ønsker å be all nærmeste slekt (mine/Roars foreldre, søsken, besteforeldre, onkler og tanter m/familie. Stefars familie inkludert).
- Jeg vil også ha med de nærmeste vennene mine (to-tre stykk etter graviditeten. Neida. Joda.)
- Jeg har lyst til å ha middag på lokale etter kirken (om jeg får lån i banken. Tjener jo ikke all verdens. Jeg forstod det sånn på pappa at jeg kanskje kunne spørre slekt om et lite lån. Håper ihvertfall det ordner seg).
- Har allerede fått noen som har meldt seg frivillig til å bake kake, så det blir kake og kaffe.

Men det er en ting jeg ikke klarer å bestemme meg for:

Dåpskjole eller dåpsdress?


Jeg synes det er så tøft med dåpsdress, men det er jo ikke så tradisjonelt som dåpskjole?

Det var snakk om å arve en dåpskjole, men tror ikke den ble funnet.

Hva synes dere? Dåpskjole eller dåpsdress?

Oliver pludrer

Publisert: 24.05.2010 @ 13:03 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 2


Det er så moro når han blir mer og mer et lite menneske. Smiler og pludrer og kommuniserer med omverdenen. På babyvis vel og merke.

Dagens outfit

Publisert: 23.05.2010 @ 20:54 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

"Oliver kjører da den preppy maritime stilen med striper i blått og hvitt sammen med en piqueskjorte. For å holde outfitet rent har han holdt seg unna flashy accessories som smekker eller smokk."


Olivers første kabriolet- og Peppestur

Publisert: 23.05.2010 @ 18:54 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0
I dag var vi så heldige å få besøk av morfar fra Narvik og tante fra Jessheim. Morfar (min pappa) spanderte peppeslunsjmiddag.Tante Silje var også med, og vi kjørte med taket nede litt i kabrioleten, men bildeopplasteren klikket så får ikke lagt inn bilde av det. Kanskje jeg får til litt senere i dag. Vi fikk også dratt og møtt familien Flom og tatt en kaffe før været rakk å skifte.
P.S. Leste akkurat dette innlegget: http://saralillegull.blogspot.com/2010/05/vogntyveri.html 
Det er noen som har stjålet vognen til lille Sara. Så om noen fra Trondheim leser dette - hold øynene oppe (forsåvidt de som bor andre steder også, man kan jo ikke garantere at tyvene/vognen blir i Trondheim). Det som gjør det litt ekstra verdt å finne den igjen er at i vognen var det en hjemmesydd vognpose og et hjemmestrikket teppe, pluss at vognen har vært en god kompanjong når lille Sara var syk. Her er kjennetegnene på vognen:

Vogna er en svart Emmaljunga Nitro City med brunt og lilla vognpose med lammeskinn. Under vogna lå det et brunt teppe med rosa kant på. I tillegg hadde vogna koppholder. Kjennemerker på vogna er at kalesjen er litt skjev (skulle bytte på tirsdag på Bebito i Trondheim) og tynne grønne malingsstreker på venstre side av kalesjen og litt på understellet.

Er jeg den eneste som gråter av dansen Oprah fikk?

Publisert: 23.05.2010 @ 10:27 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3


Jeg trodde at det bare var gravidhormoner når jeg så den første gang, men den gikk akkurat på TV igjen, og jeg får tårer i øynene nå også. Blir så glad av den.

"I've got a feeling" :)


Edit: Fant den på youtube

Vestkantgutten min

Publisert: 22.05.2010 @ 14:19 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

Dette var det jeg kjøpte for noe av pengene fra oldemor og oldefar fra Narvik.I pique-bodyen sin. Ikke Lacoste eller Polo, men. 

Må nesten legge ved en av vestkantens nasjonalsanger. Hehe.

 

Topper man kan amme i?

Publisert: 22.05.2010 @ 11:56 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 10
Har noen noen gode tips til hvor jeg kan finne fine klær som man også kan amme i?

Jeg bestilte meg nettop tre slike singletter fra HM, men sliter så med å finne noe som sitter fint når puppene er dobbelt så store som før, og magen ikke er det.

På butikken i pysj

Publisert: 21.05.2010 @ 18:22 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

I stad dro jeg på senteret uten å ta av pysjen på Oliver. Jeg følte at jeg måtte være kjemperask for at han ikke skulle bli sulten eller gjøre i bleien, fordi da måtte jeg ta han opp fra vognen sånn at "alle" kunne se at han hadde på seg pysj.

Er jeg rar som synes at babyer skal ha på seg "dag-klær" når man er ute blant folk?


Gutten i pysj hjemme igjen. Hadde babyteppet over når vi var på senteret sånn at folk ikke kunne se antrekket.

Pakke til Oliver i posten

Publisert: 21.05.2010 @ 16:57 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 3

Dette lå i postkassen vår i dag:Fra oldemor og oldefar fra Tiller.

Var på butikken i dag og kjøpte noe til Oliver fra pengene han fikk fra de andre oldeforeldrene på min side, men har ikke fått tatt bilde av det enda. Får legge inn i kveld eller i morgen. Det er perfekte klær til en baby fra Oslo vest. Hehe.


Elsker babyting! ♥

Nå skal jeg sove. Har begynnende brystbetennelse på andre siden, så i tillegg til å amme Oliver konstant skal jeg prøve å slappe av. *krysse fingrene*

Seksukerskontroll en måned gammel

Publisert: 21.05.2010 @ 10:47 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 0
I går var Oliver på seksukerskontrollen sin (hei som tiden går).

Nå skal det sies at han ikke er seks uker enda, men en måned og tre dager. En måned og to dager under kontrollen.

Han er litt snufsete og hoster litt, men legen sa at det gikk bra så lenge han ikke ble mer tungpustet eller ble veldig slapp. Da måtte vi dra til legen eller legevakten. Men vi satser på at han ikke blir dårligere. Han er jo så tøff. Hehe.

Som vanlig imponerte han legene med styrke i rygg og nakke. Legen la han på magen og bare "oi, se der ja. Dette har dere øvd på? Han var sterk". Jeg var mest nervøs for at vi kanskje lot han sitte for mye og ligge for mye på magen og holde opp hodet selv, men det var visst helt OK.

Sååå stor er Oliver nå:

Vekt: 4530
Lengde: 54


- og sååå sterk i nakken:"Hva er det pappa holder på med? Så der er der jeg har fått sovehjertet mitt fra?"

Vinneren av en Lollipop

Publisert: 20.05.2010 @ 16:17 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 1
Jeg leste bloggen til Elisabeth og kom på at jeg hadde jo en "gjett fødselsdatoen til Oliver"-konkurranse der vinneren vant en Lollipop: http://juliecv.blogg.no/1270829083_nr_kommer_babyen_glem.html


Vinneren ble Nita!
http://nitapus.wordpress.com/

Så var spørsmålet hvordan jeg skal få en Lollipop til Trondheim. Hmm...

Amme-innkjøp på Barnas Hus

Publisert: 20.05.2010 @ 13:29 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6
Jeg hadde alltid planer om å oppbevare morsmelken i syltetøyglass, men fant ut at de tok litt stor plass i forhold til den lille mengden morsmelk inni.

Jeg kjøpte disse oppbevaringskoppene som man kan bruke til både morsmelk og etterhvert babymat:Pluss at jeg kjøpte noen ammeinnlegg fra Joha for bare 59 kroner. De er mine nye favoritter. Kjempemyke og varme.

Nå har jeg litt lyst til å kjøpe meg brystpumpe fra Avent også, som man kan skru glassene på og pumpe rett i oppbevaringsglassene. Det høres så enkelt og greit ut.

Har noen erfaring med brystpumpene fra Avent?

Bildesmykke i posten

Publisert: 20.05.2010 @ 10:57 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 2
Jippi! Bestilte dette smykket for ca en uke siden. Det kom fortere enn jeg hadde forventet. Gravering tar jo gjerne litt tid, og det har vært 17.mai og det hele.


Litt vanskelig å ta bilde av, men.

Pappa Roar var så fryktelig misunnelig på meg når det kom i posten og ble litt furt for at jeg ikke kjøpte et til han også, så siden det var et litt guttete smykke og jeg bestilte feil lengde på kjedet (50 cm passer nok best til gutter) så fikk han det. 

Jeg klarte ikke å dy meg og bestilte et nytt til meg selv. Synes at det er lov, siden både anheng, kjede og tekst bak ikke blir mer enn 300 kroner.Kjøpte det forresten herfra:
http://www.smykkegravering.no/index.php 
Stikkord:

Olivers mange bade-ansikter

Publisert: 19.05.2010 @ 17:37 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 10

Først må mamma Julie dobbeltsjekke og finjustere badevannet rett før han går oppi, så da prøvde jeg å sette han her:


Surpompen. Jeg digger dette bildet her - får latterkrampe hver gang.

Så kommer han oppi vannet og går fra å være sur, til å være litt skeptisk:
Deretter oppdager han at vann er moro og blir blid og fornøyd:Når han da er ferdig, vet jeg ikke helt hva han tenker:
Mammakos

Publisert: 19.05.2010 @ 13:09 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 2
598574-1-1274267372717.jpg
Mammakos

Oliver en måned gammel

Publisert: 18.05.2010 @ 20:51 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 10

FØR


Han har ikke blitt så enormt mye større, men han er veldig mye mer våken og oppmerksom. Jeg får helt tårer i øynene når han smiler til meg ♥

Guttene mine på 17. mai

Publisert: 18.05.2010 @ 14:15 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 7


Måtte bare legge ved et bilde av de skjønneste guttene mine pyntet til 17. mai ♥

Oldemor og oldefar fra Narvik på besøk

Publisert: 18.05.2010 @ 14:00 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0I dag er Oliver en måned gammel og for en fin presang han fikk! Besøk av oldeforeldrene på morfar-siden, helt fra Narvik.

Han fikk også masse fint tøy fra oldeforeldrene og gammel-tante Trine.

Skal ta et bilde av han etterpå og legge inn sammen med et bilde fra han var en uke gammel, så kan vi se om han har forandret seg noe. Det tror jeg! :)

Mor og sønn pyntet til 17. mai

Publisert: 17.05.2010 @ 12:27 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 7

Koffein og amming?

Publisert: 16.05.2010 @ 21:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6


Dette er Oliver under amming i dag. Jeg har drukket masse Cola og antar at jeg har fått i meg en del koffein. Jeg finner ingen bevis for at babyer blir propell om mammaen har drukket koffein, men har noen erfaringer med dette? Han er helt vill.
Stikkord:

Bikini 2-3 måneder etter fødsel?

Publisert: 16.05.2010 @ 13:58 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 0


Det er sjeldent jeg ser mamma i bikini. Hun har noen strekkmerker som hun selv synes er tydelige, men få andre klarer å se. Hun er kjempesprek og jobber som aerobicinstruktør. Jeg synes hun ser overraskende bra ut til å være snart 50 og ha født tre barn. (Håper du ikke blir sur for at jeg legger ut et bilde av deg, mamma.)Jeg lurer selv på om jeg kommer til å gå i bikini. Nå har magen min blitt "liten" igjen, men den er jo langt fra trent som den var før. Ikke ser den så deilig ut heller, for selv om jeg har vært heldig og ikke fått så mye mer fett på magen, så er huden ganske løs. Navelen er liksom større enn før og huden er helt slapp.

I går kjøpte jeg meg i hvert fall en bikini i håp om at jeg har blitt vant til den nye kroppen min innen sommeren (kan ikke bruke de gamle bikiniene i str S nå som jeg ammer).50 kroner pr del på H&M. Krysser fingrene for at jeg får brukt den.


Er det lettere sagt enn gjort å gå i bikini igjen etter en fødsel?

Stikkord:

Dagens babyoutfit

Publisert: 16.05.2010 @ 11:22 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1


Enkelt og greit. Digger disse omslagsbodyene fra H&M.

Stikkord:

Olivers første Ikea-tur

Publisert: 15.05.2010 @ 19:18 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2
I dag har vi vært en tur på Ikea og Oliver har vært med. Lille gutten sov seg gjennom hele runden. Sikkert greit. Hehe.
Dette er noe av det vi kjøpte:
Så i kveld skal Oliver få bade i stor balje :) jippi!
Stikkord:

Livet med en baby - gull og grønne skoger?

Publisert: 15.05.2010 @ 17:41 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg lever på en rosa sky om dagen. Det er mange bloggere som synes det er viktig å poengtere at det ikke er bare fryd og gammen med en liten baby og det å være en ung mor. Det kan sikkert stemme, men jeg kjenner det bare ikke. Utfordringer med eksamen, brystbetennelse, lite søvn og bæsjebleier preller liksom bare av når jeg sitter med Oliver i armene mine.
 
Nå skal det sies at jeg og Roar er veldig heldige som ikke har pengeproblemer, og jeg er veldig heldig som faktisk har Roar hos meg (creds til alle alenemødre), men hittil er det så mye mer positivt med mammarollen at jeg synes det er gull og grønne skoger.
Er livet som mamma nedgradert fra "gull og grønne skoger"?

Oliver liker å kjøre bil

Publisert: 15.05.2010 @ 09:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

(Han liker i hvert fall å sitte på når pappa kjører bil.)Hver gang vi er ute og kjører bil sovner Oliver. Uansett hvor urolig han kan være blir han snill som et lam og sovner sekunder etter motoren er igang. Søtnosen min ♥

Jeg tror jeg fant et passbilde å ha i reserve

Publisert: 14.05.2010 @ 12:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7
Selv om det ser ut til å ikke være livsviktig å ha med passbilde likevel gikk jeg gjennom bildene (over 50 stk!) av passbildeforsøkene av Oliver og jeg tror jeg fant ett!

(Her er noen av de andre forsøkene).


Etter mye leting og litt klipping


Kan ikke dette brukes som reserve-passbilde?

Olivers første bad

Publisert: 14.05.2010 @ 12:42 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Ikke helt fornøyd i begynnelsen

Etter mye utsettelser og ting som har kommet i veien har Oliver denne uken (3 uker gammel) fått sitt første ordentlige bad. (Ta det med ro, han har blitt vasket med våte kluter hjemme og på sykehuset før vi dro, men dette er hans første bad i balje hjemme). Det var ikke overdrevent populært, men han venner seg nok til det.

Når er det vanlig å bade babyen for første gang?

Passbilde av baby

Publisert: 14.05.2010 @ 07:24 Kategori: Ferie Kommentarer: 9

...er helt umulig å få til!

Fikk tips av Camilla om at Oliver trenger eget pass når vi skal ut og reise, så i går gikk jeg inn på politiets sider for å se på retningslinjene for barn og pass. Der står det at man gjerne skal ha med eget passbilde, ettersom det kan være vanskelig å få et bilde av barnet på biometrekioskene (fancy bildemaskin).

Så da prøvde jeg å ta et passbilde av Oliver.

Her er reglene jeg måtte holde meg til:

 • Fotoet skal være skarpt, riktig eksponert og i fotokvalitet
 • Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger
 • Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder
 • Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter
 • Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en lys bakgrunn
 • Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge
 • Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter
 • Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår
 • Både hake, panne og begge kinn skal være synlige
 • Munnen må være lukket
 • Ved bruk av briller: Ikke farget glass, innfatningen må ikke skjule noe av øynene, det må ikke være refleksjon i glassene
 • Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.)

Jeg tok meg friheten å utheve de punktene som kan være vanskelige med en baby som er tre uker og noen dager.

Her er resultatet:Vi har herved gitt opp og prøver igjen om en måned.

Lille vil-ikke

Publisert: 13.05.2010 @ 13:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5


Oliver nekter å ligge på ryggen. Han ligger på ryggen i noen minutter før det virker som om han innser at "hei, vent! Jeg ligger på ryggen" og begynner og surke.

Om natten etter han har fått pupp ligger han og sover på siden, sånn som i headeren:


Men nå har han begynt å rulle seg over på magen. (Sikkert bare på grunn av at han spreller, men han ender ihvertfall på magen.) Det ser egentlig ganske ubehagelig ut, for han har ikke helt kontroll over armer og ben, så den ene armen blir liggende vridd under magen hans.

Jeg vet jo at de skal ligge på ryggen for å forhindre krybbedød, men Oliver ser ikke ut til å ha lest studiene.

Har noen andre hatt samme utfordringen?

Resultatene etter helsestasjonbesøket

Publisert: 13.05.2010 @ 11:45 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 0Se så blid Oliver har blitt nå som mamma er frisk og han får i seg nok mat ♥

Forrige uke hos helsesøster Beate var Oliver litt liten (3590) men denne uken hadde han gått opp til 3935 gram. Såå flink til å spise. Han har blitt mye blidere nå også. Før ville han ikke ligge alene mer enn noen sekunder før han begynte å klynke, men nå har han blitt mye tøffere og kan sove alene uten å måtte ligge på mammas bryst.

Blogger borte i løse luften?

Publisert: 12.05.2010 @ 19:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6
Er jeg den eneste som savner bamsejulie og januarprins? Synes de bare forsvant uten at jeg rakk å blunke en gang. For det er ikke bare jeg som innbiller meg at de er borte?Labert med babyinnkjøp

Publisert: 12.05.2010 @ 14:35 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Jeg trodde alltid at når babyen endelig kom ville jeg kjøpe enda mer babytøy enn før. Nå er Oliver over tre uker og bodyen på bildet under er noe av det eneste jeg har kjøpt siden han kom. Om jeg ikke husker feil er det eneste jeg har kjøpt siden han kom denne bodyen og en pysj.

Jeg skulle gjerne kjøpt masse til han, men har bare ikke overskudd.


Body med løvemønster må til når begge foreldrene er født i stjernetegnet løven. 

Bak sitter mamma Julie sliten som få etter eksamensjobbing, amming og bleieskift.

Amming og jordbær?

Publisert: 12.05.2010 @ 09:09 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5
I går kjøpte jeg meg årets første kurv med jordbær og satt meg ned for å nyte, da jeg plutselig kom på at jeg har hørt at man ikke skal spise jordbær når man ammer?

Er dette sant, eller er det som mange av mytene om hva man kan spise eller ikke?


Har lyst på jordbær uten dårlig samvittighet

Edit: Ble tipset av Lill Anette om en artikkel som sa at det var greit (http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/babytid/amming/article276098.ece) og fant denne selv (http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/babytid/amming/article564998.ece) så nå har jeg spist jordbær uten dårlig samvittighet. Kurven er faktisk tom, men jeg håper jeg fortsatt kan kalle det "med måte". Beklager om det er noen som mener at jeg gir babyen min allergi nå, men jeg elsker jordbær.

Hårstyling for babyer?

Publisert: 11.05.2010 @ 11:46 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 7


Jeg kom over disse på coverbrands. Det er hårstylingsprodukter for barn. Først tenkte jeg at det var for ille. Nesten på linje med hull i ørene på små barn. Men etter jeg har tenkt litt på det synes jeg ikke det er så ille. Det er jo ikke noe permanent eller noe som skader barnet. Jeg kan faktisk tenke meg at jeg fikser litt på håret til Oliver når han blir eldre.

Dette står det om hårstylingsproduktet til barn på coverbrands:
Det aller beste med LIL PRODUCT er at den er 100% NATURLIG - helt FRI for skadelige og irriterende kjemiske ingredienser, absolutt INGEN parabener eller annet syntetisk.


Er det for ille å style håret på barn?

Den minste enga-supporteren?

Publisert: 11.05.2010 @ 08:34 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Min nye late-som-jeg-fortsatt-er-gravid-bukse

Publisert: 10.05.2010 @ 16:37 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4


Fant denne buksen når jeg kjøpte meg jeans på Only. Den er superdeilig!

Det er ribbestrikk i livet, så jeg hadde garantert kjøpt den om jeg var gravid. Jeg synes fortsatt bukser med strikk i livet er deilig, så jeg kjøpte en i hvit, en i grå og en i sort. De kostet 159,95 per stk, så det var jo grei pris.

Det må da være lov med bukser med strikk i livet selv om man ikke er gravid?

Tilbake i trange jeans

Publisert: 10.05.2010 @ 12:12 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 17

Kvinnet meg opp til å kjøpe disse på Only

Jeg har gått opp en størrelse siden før graviditeten.

Er det vanlig å gå ned igjen til samme størrelse som før om man trener, eller er jeg en 28 for alltid nå?

Bildet som ble glemt - "tante"-Christina og Oliver på café

Publisert: 10.05.2010 @ 11:24 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1

Spisebord med en hemmelighet

Publisert: 09.05.2010 @ 12:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 18

Her er det nye spisestuebordet vårt.Men det man ikke ser med det første er dette:


Jippi!

Man må få være litt gal i blant.
Edit: Kjøpt på sunesport.no
http://www.sunesport.no/index.php?main_page=product_info&cPath=35_43_44&products_id=175&zenid=nbg98oe1hdgomtc860i3h0ie02
Stikkord:

Studentliv og baby

Publisert: 09.05.2010 @ 10:27 Kategori: FAQ Kommentarer: 7
Fikk noen spørsmål om Oliver og studiene og da passet det fint med en update.

Utdannelsen
Jeg studerer jo for tiden Markedsføring og salgsledelse på Markedshøyskolen Campus Kristiania. Der har jeg to eksamener og én fremføring igjen på andreåret, pluss et tredje og siste år for å få en bachelor-grad.

Forelesning
Hittil har Oliver vært veldig snill i forelesning. Jeg blir sjeldent lenger enn tre timer i forelesning, men det mest fordi jeg er redd for at han skal begynne å bli grinete. Nå sover han jo bare, og om han er våken sitter han på fanget mitt og er stille med unntak av et nys eller to.

Deleksamen
Vi leverte den 6. mai deleksamen, som med sykehusbesøk helgen før, og en liten baby ble ganske stressende. Jeg og Morten er heldigvis gode under stress og vi har skrevet noen av våre beste deleksamener på under to døgn, så jeg er ikke redd for at vi ikke består. Jeg tror faktisk vi får en ganske grei karakter.

Separasjonsangst
Jeg lider litt av overdrevent morsinnstinkt, og separasjonsangst etter bare en time (det var forferdelig å være på sykehuset og ta masse prøver og undersøkelser når lille Oliver var på rommet med Roar. Spesielt ille var det når jeg kom tilbake og fikk vite at han hadde grått og grått fordi han var sulten og savnet mamma). Hvordan det skal gå med eksamen i juni når jeg ikke klarer å rive meg løs fra Oliver vet jeg ikke, men jeg håper jeg klarer å la Roar passe han de få timene eksamen foregår.

Kontinuasjonseksamen
Går eksamene dårlig (jeg har krav til meg selv på minimum C, men helst B) tar jeg de opp igjen til høsten.

Én framføring igjen
Nå i mai har jeg en framføring i Forhandling og Influencing der vi i en gruppe på tre studenter skal fortelle om påvirkningsvåpenet "Knapphet". Dette er plankekjøring om man har vært i forelesning (noe jeg har), så selve forberedelsene skal nok gå bra. Jeg vet ikke helt hvordan jeg løser det med tanke på selve framføringsdagen og Oliver, men satser på å gå innom Roar i lunsjen med en mett og god Oliver, dra på skolen og fremføre, og så hente Oliver igjen (heia skole i Oslo sentrum). Håper jeg klarer å være borte fra Oliver. Eller så får jeg bare ta han med og håpe at han klarer å være stille de ti minuttene vi framfører. Det burde egentlig ikke være noe problem, men det er litt risky å satse på.

Neste år
Om alt går etter planen fortsetter jeg med studiene neste år. Jeg har snakket med flere av foreleserene, og de stiller seg meget positivt til at jeg skal fortsette. På skolen jeg går på er det små klasser der man har god kontakt med foreleserne. De fleste forelesninger blir lagt ut på nett, så om man går glipp av en forelesning kan man fortsatt se hvilke temaer som ble tatt opp og hovedelementene. Siste halvår av bacheloren min er selve bachelor-oppgaven, noe som jeg tror skal gå greit ettersom det er opp til meg når jeg vil jobbe med det og arbeidstiden kan tilpasses Oliver.

Første pri
Første prioritering er alikevel Oliver, og selv om jeg er veldig innstilt på å klare og fullføre bacheloren vil jeg ikke gjøre det om jeg ser at det går ut over Oliver på noen som helst måte. Han er det viktigste akkurat nå, og man kan alltids ta opp igjen fag. Man kan ikke ta opp igjen Olivers første år.


Gladgutten på t-banen på vei til forelesning


Spør gjerne om dere har spørsmål. Jeg har vært elendig til å svare på kommentarer de første to ukene etter Oliver kom, men nå har det roet seg litt og jeg kan bruke tid på bloggen igjen.:)

Tøff i bunad

Publisert: 08.05.2010 @ 22:47 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6


Oliver har fått bunad av oldemor på mormor sin side. Jeg synes han ble kjempetøff ♥

Har spurt det før, men hva synes vi om gutter i bunad?

Jeg digger det!

P.s. Nå har vi også fått grønt lys av bunadsekspert til å bruke "uekte" bunader: http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/utstyr/article575781.ece 
Stikkord:

Olivers første togtur. Jeg må ha verdens snilleste lille baby.

Publisert: 08.05.2010 @ 12:53 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0
598574-1-1273316009879.jpg
Olivers første togtur. Jeg må ha verdens snilleste lille baby.

Oss i forelesning med ammeskjerf

Publisert: 07.05.2010 @ 18:09 Kategori: Student med baby Kommentarer: 6Her er oss i forelesning i dag. Jeg har på meg et skjerf som jeg legger over Oliver når jeg ammer, sånn at folk ikke ser puppene mine. Foreleseren ble litt paff når jeg plutselig begynte å mate Oliver i dag, men det må da være bedre det, enn at han gråter og plager alle.

Dekker du deg til når du ammer offentlig?

Synes du ammende bør dekke seg til?

 

Mamma liker best når pappa...

Publisert: 07.05.2010 @ 10:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
Mamma liker best når pappa skifter bleie.


Sove i egen seng er oppskrytt

Publisert: 06.05.2010 @ 14:20 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9


Skjønner ikke hvorfor han sover så godt her og ikke i sin egen seng. Han burde da føle seg mer trygg i en liten lun seng?

Tenk å være så myk som en baby. Legg merke til at det er foten hans som er ved ansiktet, ikke den an

Publisert: 06.05.2010 @ 10:38 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
598574-1-1273135115743.jpg
Tenk å være så myk som en baby. Legg merke til at det er foten hans som er ved ansiktet, ikke den andre hånden. Jeg har ikke ord på hvor mye han betyr for meg. Han gjør meg så lykkelig.

Det beste med å ha bleiebarn

Publisert: 05.05.2010 @ 13:57 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2
Det som er så bra med å ha bleiebarn er at det er ikke så ille å kjøpe ny veske. Alle nye vesker er stellevesker.

"Hva? Ny veske? Er det så smart bruk av penger da?"

- Selvsagt! (Spesielt om det er litt ekstra lommer.) Det er jo tross alt den nye stellevesken min!

Denne bestilte jeg mandag kveld fra modekungen.se:


Og på grunn av denne lille beskjeden:


Så har jeg den nå:Jippi! - Og snakk om god service. Det tar jo ikke så kort tid å sende innenfor Norge en gang. Levert på døren av en kjempehyggelig fyr. Passer en ammende mor perfekt!

Stikkord:

Lynkurs i intravenøst

Publisert: 05.05.2010 @ 13:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
Jeg føler jeg kunne tatt på meg en hvit frakk og joinet teamet på Ullevål, for jeg er dreven i bytte av drypp.

Bare se her:

Gi meg en pasient sier jeg bare.
Stikkord:

Varme ammepupper

Publisert: 04.05.2010 @ 18:11 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Tenkte egentlig å kjøpe fra Spar Kjøp, men trengte ikke noe annet derfra, og da gikk vinningen opp i spinningen fordi man må bestille for minimum 200 kroner og man må betale frakt.

Så takk for tipset til de som sa apoteket, for der fant jeg disse for kr 115:


Kjempemyke og deilige

Så ser det ut at det blir en tur innom Bogerud neste gang jeg er i sentrum.
Stikkord:

Min supermann

Publisert: 04.05.2010 @ 11:32 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5


Poserer for kamera allerede.
Stikkord:

Blogg.no kaster ut spammere

Publisert: 03.05.2010 @ 15:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
Til de som har blogg hos blogg.no:

Leste på info.blogg at de nå stenger ute spammere:
http://info.blogg.no/1271849834_viktig_kommentarspamm.html 

Dette er jo kjempebra :) nå må de irriterende små jobbe litt mer enn å copy-paste inn den vanlige

"Søt blogg. Kommentere tilbake?" 


Så om dere blir plaget av spammere nå er det bare å sende mail til hjelp@blogg.no.

Tjohei!


Og så et totalt ramdom bilde


Har du over 40 i feber med frostanfall og en steinhard ildrød pupp, har du ventet for lenge

Publisert: 03.05.2010 @ 09:28 Kategori: Hverdag Kommentarer: 14
Jeg kom hjem fra sykehuset i går. Halleluja. Endelig kan jeg fortsette med livet mitt som normalt igjen. Det jeg har lært av helgen er dette:

- ikke sovn med brystet ute når du ammer om du har det kaldt i rommet
- begynner du å få vondt i puppen, tøm det! Om det er babyen eller pumpe eller om du så må håndmelke, bare tøm det
- man kan faktisk forhindre at smertene i puppen blir til brystbetennelse, for i begynnelsen er det bare litt bakterier som man må få ut. Tøm og massere, tøm og massere.
- bruk ammeinnlegg i ull
- intravenøst over lengre tid er skikkelig ubehagelig og til tider vondt
- man kan og skal ringe legevakten for brystbetennelse med feber og frostanfall om det er lengre enn en dag til du kommer deg til legen

og sist men ikke minst:

- har du over 40 i feber, frostanfall og en rød, varm og steinhard pupp? Gratulerer! Du er nå for dårlig til at legen vil gi deg antibiotikapiller, og du må bli innlagt og få antibiotikaen intravenøst.


Kanskje du er så heldig å få en rosa knott på dryppet som meg

Vet noen hvor jeg får tak i ammeinnlegg i ull for en grei pris?Kommer tilbake med noe annet enn brystbetennelse-innlegg senere. Hehe.
Stikkord:

Gutten som begynner å bli lei av sykehus. Mammaen klarer jo ingen ting som er koblet til det teite d

Publisert: 02.05.2010 @ 07:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
598574-1-1272777970759.jpg
Gutten som begynner å bli lei av sykehus. Mammaen klarer jo ingen ting som er koblet til det teite dryppet i tide og utide. Håper vi får dra hjem i dag. Jeg fikk så vidt lest kommentarene på det første feberinnlegget og ser nå at hadde jeg lest de litt før og skjønt at jeg måtte komme meg til legen hadde jeg kanskje klart meg med antibiotikapiller trygt hjemme i min egen stue. Kjipt å ikke ha armer nok til å komme seg på nett før jeg kommer hjem (pappa var så utrolig snill og hentet pcen for meg, men å manøvrere den med den ene hånden i drypp og oliver på brystet er vanskelig nok).
Stikkord: