hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: mai 2017

Soveplassen til guttene

Publisert: 31.05.2017 @ 20:39 Kategori: Slik bor vi Kommentarer: 0

Som nevnt tidligere på bloggen sover guttene på vårt soverom. De har sin egen "krok", men enn så lenge er den ikke så personlig. Slik ser den ut nå: 


(Vi har også fått opp en kommode siden jeg tok bildet) 


Det som mangler er å få opp uroen jeg laget, samt kanskje et gulvteppe. Noe som kan gjøre det litt lunere. Det eneste problemet er at det er mur på veggen og i taket, så å henge opp noe er vrient. 

Har du noen tips til å gjøre babykroken av rommet litt hyggeligere? 

 

#barnerom #interiør #mamma #mammablogg 

Guttene 2 uker gamle

Publisert: 30.05.2017 @ 19:13 Kategori: Måned for måned Kommentarer: 3

Da Oliver var baby tok jeg bilde av han ved siden av den samme bamsen hver måned. Resultatet er en artig bildeserie som henger i stua, og en påminnelse om hvor liten han en gang har vært. Lillebrødrene kan jo ikke få noen dårligere behandling, så her kommer de første bildene av guttene i serien "Måned for måned", 2 uker gamle: 

Birk: 

SAMSUNG CSC
 

Konstantin: 

SAMSUNG CSC

 

Jeg skulle gjerne hatt bilde enda tidligere, for de har begge blitt en del større på bare to uker, men sånn går det når hverdagen går i ett. 

 

#mamma #baby #nyfødt #mammablogg

Tvillingmagen 5 dager etter fødsel

Publisert: 30.05.2017 @ 11:53 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Da jeg fant ut at jeg var gravid med tvillinger var jeg ikke bekymret for om det ble mye jobb med to, at det skulle bli tungt, økonomi eller andre ting - men jeg kjente litt på hvordan kroppen min skulle bli etter graviditeten. Det er jo egentlig ikke "lov" å si, men som yoga- og barneinstruktør dreier mye av livet til familien seg om trening og kosthold, og en god bonus som følge av dette er at jeg følte meg ganske komfortabel i min egen kropp. 

Som mange andre tvillinggravide (og vanlig gravide?) begynte jeg å google gravidmager, og ikke minst tvillingmager etter fødsel. Der var det mange "skrekkeksempler," og jeg så for meg at jeg aldri kunne klare å trene meg tilbake til en kropp jeg kunne trives i. Jeg hadde nok lært meg å elske kroppen også med strekkmerker og litt løs hud, men hvis man er så dum å google slikt er det ikke de "vanlige" mammakroppene som kommer opp og som man legger merke til, men de virkelig uheldige tilfellene. 

Etter 37 uker som gravid med tvillinger hadde jeg like vel ingen strekkmerker, og var ikke så fryktelig mye større enn en stor fullgått enlinggravid. Jeg endte opp med tre strekkmerker som kom samme dagen som fødsel. Etter fødselen har disse nesten blitt usynlige, og jeg har minimalt med løs hud. Så for å vise den andre siden av graviditet og tvillinggraviditet tenkte jeg å dele noen bilder også i tiden etter fødsel. Slik så jeg ut fem dager etter fødsel: 


 

Her er et bilde av magen i uke 11 av graviditeten, før magen hadde begynt å bli synlig. 

Jeg har fortsatt ganske mye ekstra mage nå, og jeg kommer nok ikke til å bli som før - men jeg vil bare vise at kropper er forskjellige. Akkurat nå føler jeg meg komfortabel i egen kropp, og veldig heldig. 

 

#gravid #mammakropp #trening #helårskroppen #mamma #mammablogg

Babyenes navn: Når navnevalget blir stoppet av staten

Publisert: 28.05.2017 @ 21:33 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Da har vi fått registrert guttenes navn på Altinn.no; eller "søkt om" er vel mer riktig. Fornavn 1 er i orden, men fornavn 2 som vi har valgt til guttene (eller mellomnavn som det gjerne kalles) har nemlig blitt stoppet for gjennomgang fordi det er for få i Norge som heter det.

Feilmeldingen vi fikk da vi prøvde å registrere navnene var at det var registrert for få med dette navnet i Norge, og at vi ble bedt om å dobbeltsjekke at vi hadde skrevet det riktig. Da vi bekreftet at de var stavet riktig ble vi bedt om å legge ved en begrunnelse på hvorfor vi skal få lov til å kalle barna de gitte navnene. Deretter må en saksbehandler vurdere navnene for å sørge for at navnevalget ikke kan være en "vesentlig ulempe" for guttene. 

Fornavnene til guttene er i hvert fall: 

Birk & Konstantin 

Mellomnavnene som har blitt midlertidig stoppet er blant annet navnet til en tippoldefar på min side, som også er et familienavn på fars side, samt et navn inspirert av Liv (oldemor på andre siden) og Oliver. Ettersom vi ikke er sikre på om mellomnavnene blir "godkjent" velger vi å vente med å skrive de her, men vi regner med de går gjennom. Vi måtte gjennom samme søknaden da vi valgte navnet "Gullik" som mellomnavn på storebror, og det gikk knirkefritt. 


Foto: Helena Krekling 

 

#baby #mamma #navnevalg #nyfødt #mammablogg

Gulsott-behandling på minstemann

Publisert: 26.05.2017 @ 12:44 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Siden vi fikk dra hjem etter bare to dager hadde vi besøk fra helsestasjonen ganske tidlig. Der påpekte hun at minstemann var litt gul i huden og øynene, og at vi skulle følge med på at det ikke ble verre. Siden jeg uansett skulle tilbake til barsel for å hente mobilladeren jeg glemte dagen etter, nevnte jeg det for en av jordmødrene på sykehuset. Hun fikk bestilt en blodprøve siden vi uansett var der, og det viste seg at minstemann var akkurat over grenseverdiene for gulsott. Vi ble derfor henvist til barnemottaket for lysbehandling. 

SAMSUNG CSC

Det gikk overraskende bra, og det så ikke ut til å plage han stort. Det var også mye mindre strengt enn jeg trodde. Jeg har bare sett bilder av babyer i lysbokser, og så for meg et slit med amming og stell. Jeg ammer begge, så lillebror måtte også være med på sykehuset - noe som kunne blitt ekstra slitsomt om det var vanskelig å ta den ene ut og inn av lysbehandlingen.  

SAMSUNG CSC
Lillebror som er størst 

Behandlingen var ikke mer enn en lys-madrass i en vanlig nyfødt-seng, og jeg kunne ta han opp for å amme og skifte bleie. Jeg styrte mye selv, og pleierne var der for å avlaste om jeg trengte det. Så hvis man ser bort ifra at den lille babyen min måtte ligge med noen rare solbriller i en egen seng, istedenfor i armene mine, så var det ikke så galt som jeg hadde sett for meg. 

Dagen etter var han mye bedre, og verdiene hadde sunket ytterligere da vi var tilbake på kontroll senere på dagen, så det var bare en natt i lysbehandling som trengtes. 

Har du erfaring med gulsott? Er det slik behandling på alle sykehus nå? 

 

#mamma #tvillinger #sykehus #gulsott 

Shein.com erfaringer - 2 kjoler, ulik kvalitet

Publisert: 25.05.2017 @ 17:04 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Lagt til i etterkant: Innlegget og erfaringene under er ikke sponset, men ble gjort mens jeg og Shein.com diskuterte et potensielt samarbeid på bloggen. Jeg kan derfor ikke garantere at jeg ikke har fått særbehandling. En uke senere bestilte jeg på nytt, uten å nevne bloggen, og Shein.com har tre uker etter enda ikke sendt pakken fra lageret (!). Etter at jeg selv etterlyste pakken for å finne ut hva som skjer, kan de informere meg om at jeg må vente i ytterligere 9 dager på at de skal sende pakken, til tross for at jeg valgte plagg med prioritert shipping, og at jeg kun kan få igjen pengene for det ene plagget som holder igjen pakken om jeg ønsker å avlyse ordren. 

Jeg prøvde å finne noen norske erfaringer med siden Shein.com. Jeg har hatt et litt dårlig inntrykk av siden fra den tiden den het "Sheinside.com", og hadde egentlig stemplet den litt som en typisk Kina-nettbutikk med vekslende kvalitet. Da jeg kom over denne filmen på youtube ble jeg likevel fristet til å prøve: 

 
Jeg bestilte derfor 2 kjoler fra Shein.com - en til 14 dollar, og en til 23 dollar. De så kliss like ut på produktbildene, men prisforskjellen mellom dem viste seg å ha en del å si. 
 
Her er den ene kjolen, til 23 dollar: 

Kvaliteten var fantastisk. Flott passform, og ikke for kort (som mange Kina-kjoler blir). "Zara-kvalitet" som vloggeren Rachspeed sier i videoen passer godt som beskrivelse av kjolen. Jeg gleder meg til å bruke den i en dåp eller et sommerbryllup. Kanskje jeg til og med drister meg til å bruke den til hverdags med en hverdagsjakke over. 

Link til kjolen: https://www.shein.com/Light-Purple-Deep-V-Neck-Maxi-Dress-p-210263-cat-1727.html

 

Så til kjole nr 2: 


Her var kvaliteten helt OK. Den var litt gjennomsiktig, og ikke foret som den litt dyrere kjolen. Like vel har kjolen god kvalitet på sømmene. Definitivt en kjole jeg kommer til å bruke. 

Absolutt verdt 14 dollar. 

Link til kjolen: https://www.shein.com/Navy-Deep-V-Neck-Self-tie-Waist-Maxi-Dress-p-301734-cat-1727.html

 

Min erfaring så langt er at man kan lære mye av de reviews og erfaringer som står under produktene. Den grå kjolen hadde en masse gode reviews og bilder av kjolen i bruk, mens den marineblå hadde ingen da jeg kjøpte den. Like vel er det veldig mange gode reviews av siden på Youtube hvis man søker på "Shein.com haul" eller liknende, så det virker som kvaliteten generelt er god. 

Har du handlet hos Shein.com før? Hva er evt. din erfaring? 

 

Hjemreise fra sykehuset på offentlig transport

Publisert: 24.05.2017 @ 19:05 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Som de Oslo-Bærums-borgerne vi er (Bærum med t-bane) måtte vi jo nesten reise hjem fra sykehuset med offentlig transport. Vi kunne bli kjørt eller låne bil, men vi ville gjerne ta dem med hjem på "vår" måte. Jeg var litt smånervøs, ettersom man gjerne har nok med å bevege seg, samt sitte/stå etter en fødsel, og guttene bare var to dager gamle - men det gikk overraskende bra. 


Her har far prøvd å ta på regntrekket. Det gikk så som så ;) 


Venter på banen

Som de fleste babyer elsket de vuggingen på t-bane og buss, og sov hele veien. 

 

#mamma #tvillinger #mammablogg 

Igangsetting tvillinger: Min fødselshistorie

Publisert: 23.05.2017 @ 12:07 Kategori: Fødselshistorie Kommentarer: 5

Dag 1 

Fordi tvilling 1 sin vekst hadde stagnert mot slutten av svangerskapet hadde jeg vært til hyppige kontroller mot uke 37, for å se om vi kunne la dem være inne til uke 37, eller om de ønsket igangssettelse tidligere. På kontrollen i uke 36 ble det avgjort at tvilling 1 så såpass frisk ut, at de satt igangssettings-datoen til mandag uke 37+0. 

Reisen vår startet derfor på obsposten klokken 1300. Der fikk vi vite at en igangssettelse kunne ta 2-3 dager, og at de skulle starte med ballongkateter. Selv om jordmor og lege hadde sagt at det kunne ta lang tid var likevel forventningene skyhøye da jeg begynte å få litt rier etter de satt ballongen. De ga seg likevel etter noen timer, akkurat som jordmor hadde sagt de kunne, og kroppen stod stille igjen. Roar dro hjem, og vi forberedte oss på 1-2 nye, trege dager. 

SAMSUNG CSC

 

Dag 2 

Jeg våknet grytidlig og var superklar til å føde babyer. Vi hadde fått beskjed om at vi skulle flyttes over til føden klokken ni, der jeg skulle starte med modningspiller, men fordi jeg våknet før seks føltes morgenen uendelig lang. 

SAMSUNG CSC

Etter frokost, en CTG og litt venting kom jeg til det magiske "Føde A", og var klar for min første modningspille. kommer de vel når som helst tenkte vi, før jordmor fikk oss ned på jorden igjen. Modningspiller kunne ta lang tid, og de satt ny modningspille hver sjette time. Maks kunne man få åtte modningspiller. Tallene fór gjennom hodene våre - seks ganger åtte - skulle vi ikke bli foreldre i dag heller? 

Rier, eller? 

De siste ukene før igangssetting hadde jeg hatt regelmessige sammentrekninger uten at det hadde påvirket modningen stort, så da de første riene kom, et par timer etter første modningspille turte verken jeg eller Roar å håpe på noe. Plutselig ble likevel takene ganske hyppige, og jordmor kommer raskt inn i rommet. 

"Oi, her går det litt fortere enn vi hadde tenkt. Vi skal prøve å fjerne noe av effekten til modningspillen for å bremse det igjen. Du blir likevel flyttet inn på en fødestue nå". 

Etter å ha prøvd å stanse riene litt, både med å prøve å fjerne modningspillen samt en riehemmende sprøyte, måtte vi innså at slaget var "tapt" - kroppen min var klar for fødsel enten det stresset babyene eller ikke. Når man skal føde tvillinger er de opptatt av å anbefale epidural - noe jeg uansett hadde hatt lyst på, så anestesilegen ble tilkalt, slik at vi kunne ha epiduralkateteret klart når smertene ble for store. 

Epidural 

Like etter at epiduralkateteret var satt, fant de ut at jeg hadde så vondt at de startet epiduralen med en gang. Smertene forsvant, og jeg kunne slappe av litt. Bare en times tid senere fikk jeg vondt igjen: 

"Har epiduralen sluttet å virke?!" tenkte jeg febrilsk, før overlegen som var innom akkurat da spør om jeg har vondt igjen. Han var nemlig innom for å vurdere om vi skulle gå til keisersnitt, fordi de mistet hjertelyden til tvilling 1 under riene (som forøvrig viste seg at var fordi navlestrengen lå rundt halsen, og strammet hver gang jeg hadde rie). "Vi snakket jo om at du kanskje måtte inn til keisersnitt, men om du vil prøve å presse litt ved neste rie kan du det - så ser vi hvor langt han kommer"

"Shit, presse? Hva om jeg føder?" tenkte jeg, som nå hadde vent meg til tanken på en lang fødsel og potensielt keisersnitt. Jeg presset, og de sjekket ståa. "Jepp, han har kommet helt ned. Du kan bare fortsette på neste, du. Kjempebra!" fortsatte legen. 

Plutselig mamma 

Et press og noen "hi-hi-hi"-pustinger senere var tvilling 1 født. Det gikk ikke helt opp for meg. Jeg hadde blitt mor. Og uten det samme smertemarerittet som med Oliver. Kunne det være så greit å føde med epidural? Tvilling 1 ble lagt på brystet til far, og jeg skulle til pers igjen. To press senere var også lillebror født. Han pustet ikke først, så de løp ut i gangen med han. Bare sekunder etterpå hørte vi gråt, og han fikk komme inn igjen til brystet mitt. 

Gråtkvalt så jeg og Roar på hverandre fra hver sin side av rommet. Vi hadde blitt foreldre til tvillinger. 

 

 
 
 

Klare for hjemreise: Guttene i hjemreiseantrekkene sine

Publisert: 22.05.2017 @ 17:15 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Vi fikk dra fra sykehuset allerede da guttene var to dager gamle. Det hadde vært et føderush dagen etter jeg fødte, så jeg gikk fra å ha et eget rom på barsel der far kunne være med å avlaste, til å dele rom med en som nettopp hadde født, uten Roar. Hun trengte ekstra oppfølging etter fødsel, men kunne ikke norsk, så det var folk inn og ut av rommet konstant, med gestikulering og saktesnakking mellom henne og helsepersonell, samtidig som tvillingene hadde økedøgn der de ville die hver time. Jeg og Roar bestemte oss dermed for at hvis helsen til barna tillot det, så dro vi heller hjem. Heldigvis stod alt bra til også med minstemann som de hadde vært litt bekymret for - så vi fikk grønt lys til å dra allerede samme dag, så lenge vi kunne komme inn til tredagerskontroll dagen etterpå. 

Selebuksene fra oldemor ble dermed spent på, og vi var klare til å introdusere guttene for det magiske stedet "hjemme": 

SAMSUNG CSC
Seee forresten på nyfødt-strømpebuksene! ♥ Skal ikke være lett å være under tre kilo og finne klær som passer, hehe. 


Denne uken skal vi tilbake på en ekstra liten kontroll, samt en tur til helsestasjonen, så vi føler likevel at vi blir godt fulgt opp og tatt vare på :) 

 

#mamma #nyfødt #mammablogg #tvillinger #hjemreiseantrekk 

Stolt storebror ♥

Publisert: 21.05.2017 @ 19:05 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5Det er så hyggelig å se Oliver med babyene. Han er så stolt over lillebrødrene sine, og er til kjempestor hjelp med dem allerede. Men bæsjebleier holder han seg enn så lenge langt unna. Jeg skjønner han godt. ;) 

 

#mamma #mammablogg #tvillinger
 

Grunnen til at jeg har vært borte fra bloggen en stund...

Publisert: 19.05.2017 @ 21:09 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

...er selvsagt disse to småtassene ♥ 

De kom som et skudd - akkurat som storebroren sin syv år tidligere. De ble født i uke 37, og var derfor ikke så store hver for seg, men bikket akkurat 5 kg tilsammen. Fødselshistorie kommer :) 

 

#tvillinger #mamma #baby #mammablogg

Det siste gravidbildet

Publisert: 18.05.2017 @ 16:09 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 9

Det har vært stille på bloggen av en enkel grunn: jeg har blitt mamma til tvillinger! Her er det aller siste gravidbildet, tatt da jeg lå inne til induksjon på Ullevål.


 

Bilde av de små kommer når mor kommer seg ;)

#gravid #fødsel #mamma

Enkel vaniljefrosting (Betty Crocker style)

Publisert: 15.05.2017 @ 19:08 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 1

SAMSUNG CSC
 

Er du som meg og savner Betty Crocker sin vaniljefrosting på boks som tidligere ble solgt på Meny? Så enkel og så god, samt så fin å spre på en pen måte på kakene. 


Savn... 

Betty Crocker har lagt ut en oppskrift som skal likne, så jeg har "norskifisert" den, og testet. Slik ble det: 
 

Ingredienser 

- 125 gram romtemperert smør

- 375 gram melis

- 1,5 ts vaniljesukker

- 4-5 ss melk
 

Fremgangsmåte 

Pisk smøret hvitt og tilsett melisen og vaniljesukkeret mens du visper. Tilsett én og én spiseskje melk, til frostingen blir den konsistensen du ønsker. 

Hvis du har vaniljeekstrakt kan du bytte ut halvannen spiseskje melk og vaniljesukkeret med dette. 

SAMSUNG CSC

Jeg synes denne blir fin og fluffy, uten for mye smørsmak eller -konsistens. Man kan eventuelt ha i litt "hvitfarge" om man ønsker at kremen skal bli mer kritthvit (kan kjøpes på Cacas.no her), men kremen blir gjerne hvitere jo mer man pisker. 

 

Les også: 
- Sjokoladekrem uten egg

 

#oppskrift #frosting #kaker #mat

To buy or not to buy? Enhjørning-flyteleke ♥

Publisert: 14.05.2017 @ 16:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Noen ganger kommer jeg bare over de latterligste ting som jeg bare ha. Dagens craze er denne flyteleken for voksne på Ebay: 

En enhjørning!!! ♥ Har du sett noe så sprøtt og unyttig? Og like vel tror jeg at jeg bare må ha den! Den koster kr 280 inkludert frakt, så man er under momsgrensen. Men ser for meg at med en 2 meter langt flyteleke så tar den nok en god del plass i kofferten, selv uten luft? Kanskje man kunne sendt den direkte til ferieboligen i Spania - men det forutsetter jo at noen er der om "2-4 uker" når ting kommer fra Kina. 

Nei, for et dilemma. Kjøpe eller ikke kjøpe? 

 

#cravings #flyteleke #syden #mote 

Tvillingmagen uke 37

Publisert: 14.05.2017 @ 11:40 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Snakker om milepæler: Denne uken regnes ikke tvillingene som premature lengre! Vi trodde aldri vi kom til å komme så langt. Det har vært mye usikkerhet rundt han minste, og om det beste har vært å beholde dem inne eller få dem ut før tiden. Det sies like vel at antall uker er viktigere enn vekt, så nå har vi en ny optimisme. Kanskje slipper vi et så langt sykehusopphold om vi først forberedte oss på? Kanskje de slipper unna mange av de startproblemene babyer som kommer før tiden kan slite med. Vi krysser fingrene :) 

Jeg sa jo også at bildene hver uke ikke helt "rettferdiggjør" magen, så jeg har lagt ut et bilde på Instagram der man ser hvor stor den ser ut med klær: 

Ganske stor, hva? 


#gravid #mamma #mammablogg

Knivmagnet i tre

Publisert: 13.05.2017 @ 11:14 Kategori: Interiør Kommentarer: 0

Jeg er vanligvis ingen "fan" av magnetlister til kniver, og har siden jeg flyttet ut hatt en massiv knivblokk på benken til tross for liten benkeplass. Her om dagen kom jeg like vel over denne knivlisten i tre fra Øyo hos Jernia: 

SAMSUNG CSC

Jeg har sett liknende på Etsy og Pinterest, men de har alltid kommet over momsgrensen så jeg har droppet det. Denne er imidlertid på salg på Jernia nå, til kr 399 - så det var jo en veldig hyggelig pris. Den kom også i posten på bare 2 (!) dager - så netthandel fra Jernia anbefales virkelig. 

Hva synes du? Magnetlist til kniv - yey or ney? 

 

#mamma #mammablogg #interiør 

Enkle pikekyss oppskrift (uten eddik) i varmluftsovn

Publisert: 12.05.2017 @ 18:06 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 1

Etter jeg laget suksessterten satt jeg igjen med to eggehviter. Jeg liker ikke å kaste ingredienser, så jeg laget derfor noen superenkle pikekyss, eller marengstopper, av eggehvitene som ble til overs. Siden jeg ikke hadde eddik, ble de uten eddik (som så mange andre av oppskriftene mine uten spesifikke ingredienser, hehe).  

SAMSUNG CSC
Marmor-fat fra Kid
 

Jeg liker at pikekyss er bittelitt seige inni (ikke sånn fluffy egge-skum liksom, men litt seige). Her er den super-enkle oppskriften jeg brukte til mine: 

Ingredienser 

- 2 eggehviter
- 100 gram sukker

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive (slik at de ikke slipper bollen om du snur den på hodet). Pisk deretter inn litt og litt av sukkeret til det blir en blank, hvit og seig marengskrem. Forvarm ovnen til 150 grader. Ha marengsmassen i en sprøytepose/plastpose og fordel til små "topper". Skru ned varmen til 100 grader (jeg bruker varmluftsovn) før du setter inn pikekyssene. La de tørke i ovnen i minst én time.

Jeg valgte å tørke de i en time først, før jeg skrudde av varmen og lot de tørke videre på ettervarmen i halvannen time mens vi gikk i postkassen og ryddet litt i hagen (det er greit å holde seg i aktivitet mens man venter, så blir det ikke så fristende å spise de før de har tørket ferdig, hehe). 

Velbekomme! 

 

#oppskrift #pikekyss #marengs #mat #glutenfri 

Redningsaksjon i snøen førte til kongelig besøk

Publisert: 11.05.2017 @ 16:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

I går fant vi en stakkars krabat som trodde sommeren var i gang, men som ble (som så mange andre av oss) overrasket av snøen: En liten humle. Den lå og hutret på et lammeskinn vi hadde terrassen. Først trodde vi den var død, men da vi så at det fortsatt var litt liv i den tok vi humlen med inn: 

SAMSUNG CSC

Her ligger den og tøyer litt etter alle krampene fra kulden. Etter litt googling finner vi ut at alle vårhumler er damer - dronninger til og med. Så det viser seg at vi har fått kongelig besøk. Så hvis vi klarer å holde henne i live til været blir varmere, så har vi kanskje reddet et helt humlesamfunn. Det hadde jo vært ganske kult. 

NB: Humler er veldig viktig for matproduksjonen i Norge og verden. På Naturvernforbundets nettsider kan du lese mer om hvordan du kan være med å hjelpe humla. :) 

SAMSUNG CSC

Humlen fikk servert sukkervann, samt selskap av litt gress og en modig liten blomst vi fant i snøkanten.

Humlen har kviknet til nå, og summer fint på kjøkkenbenken. Vi regner med at den ikke er så happy over å være fanget i et glass, men med en far i huset som er redd for veps og humler, samt fortsatt vintertemperatur ute, så må den nesten holde seg på hotellrommet sitt bittelitt til. 

 

#mamma #mammablogg #humle 

Babyene er fortsatt i magen

Publisert: 10.05.2017 @ 12:57 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 1

Jepp. Ingen forandring enda. Har vært inne på kontroll og siden CTG'en så bra ut får de bli der inne enda litt til. Jeg skal inn igjen til enda en CTG i løpet av uken for sikkerhetsskyld, men alt tyder på at de kan bli inne til neste uke. Neste uke er uke 37 - så da er de ikke lengre premature! Nå som jeg har kommet så langt håper jeg på å ha de inne til da, og at vi kanskje slipper noen av "startproblemene" premature kan ha. 


Rutinert CTG'er

 

Enkel suksessterte (glutenfri kake) med masse krem

Publisert: 08.05.2017 @ 16:04 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 2

Helt siden jeg så en episode med kakekrigen der de fikk utfordring om å lage glutenfri kake har jeg ergret meg litt over at ingen laget suksessterte, eller suksesskake. Det er jo en så selvsagt kake å lage når man skal ha noe glutenfritt, uten at man må bruke glutenfritt mel eller andre substitutter. 

SAMSUNG CSC

Skal jeg være helt ærlig har jeg aldri laget det selv - kun kjøpt det på bakerier og konditorier, så jeg ble overrasket over hvor enkelt det faktisk var. 

Jeg liker suksesskake eller suksessterte med masse krem, så dette er en oppskrift jeg har modifisert til å ha ekstra mye krem. ♥
 

Ingredienser

Nøttebunn

- 150 gram hasselnøtter, hakket/malt (eller mandler) 
- 4 eggehviter 
- 150 gram melis 

Gul krem: 

- 6 eggeplommer
- 1,5 dl kremfløte
- 200 gram sukker
- 1,5 ts vaniljesukker
- 225 gram smør
 

Fremgangsmåte 

Forvarm ovnen til 160 grader. Pisk eggehvitene stive. Vend deretter inn nøttene og melisen. Bre det ut i en form på 22-24 cm, og stek i ca 30 minutter. 

La kakebunnen kjøle seg helt ned. 

Bland alle ingrediensene til kremen, utenom smøret, i en kasserolle. Varm opp sakte på lav/medium varme, og rør hele tiden. Når det begynner å boble tar du kasserollen av platen - røren skal nå ha blitt litt fyldigere (dette tok lengre tid enn jeg trodde det skulle, og røren var ikke så kremete som jeg trodde - men den stivner mer i kjøleskapet senere). Skjær smøret i terninger, og rør inn litt og litt i resten av kremen. Sett deretter kaldt, til den avkjøles helt. 

Til slutt brer du eggekremen over nøttebunnen, og dekorerer med valgfri pynt. Jeg liker godt raspet mørk sjokolade; pistasjnøtter er også ganske vanlig, mens Oliver valgte å ha jordbær på sitt stykke. Rips tenker jeg også kan funke, så man får litt syrlighet til denne ellers så søte kaken. 

 

SAMSUNG CSC

 

Lett som en plett, eller hva? Har du noen tips til den perfekte suksessterte? 

 

P.s. Er du som meg, og ikke liker å kaste ingredienser, kan du bruke de to eggehvitene til overs til å lage pikekyss ;) 

 

Les også: 

- Suksessterte med stivere krem (slik som på Baker Hansen) 

 

#oppskrift #suksessterte #suksesskake #glutenfritt #glutenfri #kake #mat

Tvillingmagen uke 36

Publisert: 07.05.2017 @ 14:25 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Jeg trodde aldri jeg skulle klare å komme så langt med en tvilling som er mindre enn den andre. De beveger seg like vel godt hver dag begge to (så vidt jeg klarer å skille - det begynner å bli lovlig trangt der inne), og formen er overraskende god med tanke på at jeg ikke har bekkenløsning, ryggproblemer eller strekkmerker (!) enda. 

Det høres fælt ut, men jeg er like vel så utrolig lei. Jeg vet at jeg ville hatt fire uker igjen som enlinggravid, men det er så trangt der inne nå. Jeg har halsbrann hele tiden, og er konstant sår i halsen. Ingen sittestillinger er behagelige fordi magen bygger så mye opp og ut til siden i forhold til med én. Jeg får nesten ikke sove, for det føles ut som tyngden av babyene presser ribbeina mine ut fra kroppen uansett hvordan jeg ligger. - For ikke å snakke om at jeg må opp 4-5 ganger om natten for å enten gå på toalettet, eller fylle på med halsbrann-tabletter. Så det blir ikke mye sammenhengende søvn. Jeg begynner å skjønne hvorfor de setter igang tvillinggravide ved uke 37/38, for dette tar på mammakroppen - og jeg har ikke en gang en så stor mage til å være tvillinggravid! 

Bildet juger litt føler jeg, som kun viser magen i én vinkel. Jeg skal se om jeg kan ta et bilde skrått forfra, eller med klær på - for det begynner å se ganske sprøtt ut nå. At en kropp kan bygge så mye ut og fremover, for ikke å snakke om ut til sidene. Den føles nesten litt firkantet ut til tider. 

Det er kontroll igjen til uken, så får vi se hva som skjer :) 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg #mamma 

DIY: Uro til babyrom - skyer

Publisert: 06.05.2017 @ 20:16 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Jeg fant denne kjempefine uroen fra Fatherrabbit.com (som forøvrig har sååå mye fint til barn og baby) via Pinterest


 

Det eneste problemet var at jeg ikke finner den igjen på nettsiden, og den i følge Pinterest koster opptil 215 (!) dollar. Alt jeg klarte å tenke var at den skulle jeg vel klare å lage selv for en rimeligere penge. Så jeg gikk litt i skuffene (og rommet til Oliver) her hjemme, og fant faktisk alt av materialer liggende: 

SAMSUNG CSC
 

Jeg fant denne pinnen som Oliver hadde tatt med seg hjem (livet som guttemamma, am I right?) som jeg tror blir kjempekul. For at begge babyene skal få glede av den har jeg valgt en lengre pinne som jeg henger på langs over sprinkelsengen, også henger jeg skyer over hele.

Så nå har jeg begynt å sy: 

SAMSUNG CSC

Så får jeg bare håpe jeg rekker å sy alle skyene ferdig før de små kommer :) 

 

#gravid #DIY #interiør #mamma #gjørdetselv

Ting vi mangler til babyene

Publisert: 05.05.2017 @ 22:08 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 6

Jeg trodde jo vi var helt ferdig med ting til babyene, men har kommet på noen ting vi fortsatt mangler. Like vel får man jo gjerne noen gaver når folk kommer på barselbesøk - så det er kanskje ikke vits å kjøpe inn alt? 

Det vi mangler er i hvert fall: 

- Klorevotter (dette bør jeg kanskje kjøpe selv før de kommer?) 

- Babynest (trodde ikke jeg trengte dette, men fikk tips av en venninne at det var veldig greit å ha) 

- Laken til sprinkelseng (har fått ett av svigermor, men har glemt å kjøpe flere. Disse havner jo fort til vask)

- Babygym (siden jeg er så sær og kun vil ha i tre, ikke i plast eller tøy, burde jeg nok kjøpe dette selv)

- Lammeskinn 

- Gulpekluter (jeg har forelsket meg helt i disse store fra Name It)

- Ammeinnlegg og brystpumpe (vel, dette er vel mer meg som trenger) 

- Hettehåndkle (at jeg kan ha glemt dette - det var praktisk med Oliver husker jeg)

- Kommode til å ha ved siden av sprinkelsengen

Så bortsett fra klorevotter kan vel det meste av dette vente til barselpermisjonen. Brystpumpe får man låne på sykehuset så vidt jeg har forstått, og man kan jo bruke voksenlaken på sprinkelsengen om det er krise. 

 

#gravid #mammablogg 

De første bleiene

Publisert: 04.05.2017 @ 14:30 Kategori: Forberedelser Kommentarer: 4

Ettersom vi var så sikre på at babyene skulle komme denne uken, var Oliver litt bekymret over at vi ikke har kjøpt bleier til dem enda. Vi fikk jo noen bleiepakker i babyboxene fra Rema og Apotek1, men sammen med Oliver fant vi ut at det kanskje var greit med en ekstra pakke til vi kom hjem fra sykehuset, så nå er den første pakken kjøpt: 

SAMSUNG CSC

Like vel ser jeg for meg at bleier kommer til å bli en stor utgiftspost med dobbelt opp med babyer i hus, så vi får nesten vurdere om tøybleier kan være et rimeligere og mer miljøvennlig alternativ. Det er bare så utrolig enkelt og greit å kaste de når de er brukt, hehe. 

 

#gravid #mamma #tvillinger 

Ingen babyer enda

Publisert: 03.05.2017 @ 19:26 Kategori: Fødselsforberedelser Kommentarer: 0

Etter nesten fem timer på Ullevål i går ble det til slutt ingen babyer. Jeg kom først inn til blodtrykk og ultralyd, så var det rett på CTG for å sjekke aktivitet og fosterlyd.

Ferdig med første runde på CTG var de fortsatt ikke helt sikre på om de ville sende meg hjem av sikkerheten til den minste. Jeg ble derfor sendt på "lunsj" i håp om at han minste skulle kvikne litt til etter mat og hvile.


Utsikten min store deler av dagen
 

Etter mat og hvile ble jeg koblet på igjen. De første målingene var ikke tipp topp, så de ville gjerne ha meg koblet til enda litt til. Dagen ble deretter fylt med "dette ser jo bra ut dette!" og "hmm... Jeg tror kanskje ikke du kommer til å bli sendt hjem i dag..." om hverandre. 


Spennende tirsdagsaktivitet... 


Etter noen timer og litt av og på fra jordmødre og lege fikk jeg til slutt dra hjem igjen. Litt rar situasjon. En del av meg hadde jo innstilt meg på at de skulle komme i går basert på tilveksten og aktivitetsnivået til den minste, men like vel føltes det som jeg "vant" en uke til. Hvis de blir født nå må jeg jo mest sannsynlig bli på sykehuset til midten av mai uansett, som hadde vært uke 37 av svangerskapet. 

Så da får vi se neste uke, hvis ikke det skjer noe av seg selv innen da :) 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg