hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: juni 2011

"Est ut" etter jeg sluttet å amme: Mitt første plagg i str L

Publisert: 30.06.2011 @ 14:57 Kategori: Hverdag Kommentarer: 21

Etter jeg sluttet å fullamme har jeg "est ut" som jeg bruker å si. Jeg har egentlig bare gått opp 5-6 kg, men når det er 10% av kroppsvekten før vektøkningen, føler man seg ikke så fresh.

Nå er overskriften litt misvisende, for jeg har ikke blitt en str L. Jeg er fortsatt en S, kanskje en S/M. Men jeg har fått litt skrekken etter jeg måtte kjøpe en bukse i to (!) størrelser større en jeg bruker. Herregud. Jeg har gått fra en 27 til 29. Jeg synes ikke det er ille å være en str 29, men to buksestørrelser. Wow. Jeg må ha levd godt på den ammeforbrenningen. Jeg var jo nede i før-graviditetsvekten bare et par måneder etter fødselen. Så denne shortsen kjøpte jeg i størrelse Large.

Den var alt for stor. Heldigvis var det en sløyfe jeg kunne snurpe sammen bak i ryggen. Håper ikke det ser for dumt ut.

Er det flere enn meg som gikk opp etter dere sluttet å amme? Added: Buksedressen/shortsen er forresten fra Nelly.com (direktelink).

Spise voksenmat med ordentlig bestikk

Publisert: 30.06.2011 @ 12:49 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Oliver har gradvis begynt å spise samme mat som meg og Roar. Vi startet ikke ordentlig med det før han ble et år på grunn av saltet, men jeg bruker veldig lite salt i matlagingen, så nå spiser han samme mat som oss. Jeg har alltid most maten hans litt, sånn at det er litt større biter, men i går fikk han spise maten sånn som mamma og pappa spiser den. Ikke most, men kuttet opp i mindre biter (det er klart, mamma og pappa klarer jo å kutte opp maten selv, men det kommer jo det og).

Det virket som det var veldig stas og han fikk i seg nesten alt (potetene var ikke like velvillige som fiskekakene, så de var litt vanskeligere å få inn i munnen uten at de hoppet av gaffelen underveis). ¨

"La meg spille deg en sang på min trompet"

Publisert: 29.06.2011 @ 18:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2
Min lille Hugh Hefner

Publisert: 28.06.2011 @ 18:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Jeg smelter helt når Oliver går rundt i morgenkåpen sin. Lille sjarmisen.

Pene uroer til barnerommet

Publisert: 27.06.2011 @ 19:52 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Da jeg gikk gravid tenkte jeg som så mange andre gravide at Olivers leker skulle være vakre treleker som passet inn i interiøret. Det er lettere sagt enn gjort. Litt fordi lekene med farger gjerne er hakket mer populære hos de små. Noe jeg like vel kunne tenkt meg at jeg kjøpte til Oliver var en helt enkel og pen uro. Siden jeg fikk en uro fra Tiny Love i barselgave slo jeg tanken fra meg, men disse er fine alternativer:


Fra Etsy, ca 800 kroner (link)

 

Fra Lekmer.no, 150 kr (link)


Fra Etsy.com, ca 290 kr (link)Også Etsy, ca 330 kr (link)

 

Hvis disse blir litt for enkle synes jeg også denne var kjempesøt, og med litt mer farger:


Fra Etsy.com, ca 680 kr (link)


Hvilken uro var din favoritt?I dag har vi på oss dette:

Publisert: 27.06.2011 @ 17:53 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Oliver har på seg en herlig sommer-strikkedress:


Strikket sommerdrakt - Vertbaudet (Ellos)

Og jeg bruker singlet og skjørt som kjole:


Singlet - Only, Skjørt - H&M


Selv om det er regn ute liker vi å late som om det er sommer inne.Oliver har fått seg sydvest

Publisert: 26.06.2011 @ 14:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Med oss fra Barnas Hus i går ble også denne sydvesten på salg for 30 kroner med oss hjem.

Jeg savnet snorer på den, for han tar jo bare av seg alle luer og hatter jeg kler på han, men hvis jeg distraherer han går det nok bra.Tips: 25% på alle bilseter hos Barnas Hus. Løp og kjøp!

Publisert: 25.06.2011 @ 15:07 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

598574-1-1309007224598.jpg

25% på alle bilseter hos Barnas Hus. Passet særdeles bra nå som Oliver snart har vokst ut av sitt bilsete. Løp og kjøp.

Vi kjøpte Britax Two Way Elite. Jeg har lest at mange velger dette som ekstrasete, men vi har da dette som hovedsete. Oliver sovnet i setet på vei hjem og hang med hodet, men det blir vel kanskje slik med 9 kg+ seter?

 

Selge brudekjolen etter bryllupet?

Publisert: 25.06.2011 @ 11:15 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8

Jeg lurer på en ting: Er det vanlig å selge brudekjolen sin etter bryllupet?

For jeg har veldig lyst til å bruke mammas gamle brudekjole og jeg er så glad hun ikke har solgt den. Jeg har forstått det slik at farmor har sin brudekjole enda og jeg synes det er helt magisk å se brudekjoler i levende live som man har sett på gamle brudebilder.

Prinsesse Dianas brudekjole


Siden jeg ikke har hatt et bryllup enda vet jeg jo ikke helt hvorfor man egentlig tar vare på brudekjolen. Hvis det er for minnenes skyld selger man den da om man skiller seg? Er det for å kunne arve den videre? For jeg kan godt tenke meg å arve bort min til en eventuell datter eller nieser om jeg får det. Har man først brukt så mye tid og penger på en kjole er det jo sikkert litt sårt å kvitte seg med den.

På den annen side er det så utrolig mange brukte kjoler på finn.no. Og man har jo minnene selv om man blir kvitt kjolen.

Ville du solgt brudekjolen din etter bryllupet? Er det noen som vet hva som er vanligst?Hjemmelaget snacks til store og små med like lite salt som en skive ost

Publisert: 24.06.2011 @ 18:40 Kategori: Mammatips Kommentarer: 10

Fordi det er en skive ost!

Jeg må bare tipse om denne snacksen som også de minste kan spise:

Man tar bare en skive ost og steker den i ca ett minutt på bakepapir i microen til den blir sprø og værsågod. Oliver elsker dette. Og jeg.

NAM!

Spiser du noen gang stekt ost?
Smart innretning for små som søler snacks

Publisert: 24.06.2011 @ 11:39 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Har dere sett noe så smart som dette?En kopp med "magisk" lokk!

Tenk da. Frukt oppi koppen. Snur man koppen på hodet faller ikke frukten ut. Men barnet får tak i frukten. Genialt!

Oppfinnelsen heter Snack Trap og er billigst på Ebay. Hvis man vil kjøpe fra en norsk forhandler har http://www.loevebarna.no/ de også (det er imidlertid ikke et sponset innlegg).Da var vi på TV2 igjen, da

Publisert: 23.06.2011 @ 19:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Har du sett oss på TV?


Ris i bryllup farlig for fuglene?

Publisert: 23.06.2011 @ 16:12 Kategori: Bryllup Kommentarer: 8
Riskasting er et av fruktbarhetsritualene som fra gammel tid har hørt med til et bryllup. Risen er frø som kan spire, og er derfor et symbol på kimen til nytt liv. Skikken antas å stamme fra det gamle Roma, der man i tillegg til ris eller korn også kastet dadler, nøtter og mynter etter de nygifte for å bane vei for lykke og gode krefter. Nå for tiden trer mange brudepar ut av kirkedøren i en skur av ris, men risen er ikke lenger uttrykk for et ønske om at de må få mange barn, men bare om en god fremtid. I Nord-Europa kom riskastingen først på moten på 1800-tallet. Risen er i likhet med bryllupskaken en rest av tidligere tiders rituelle handlinger ved brylluper: Både risen og kaken skulle sikre fruktbarhet og gi vern mot onde krefter som man mente drev sitt spill ved overgangen fra en status som ugift person til en status som gift. Mange andre skikker hadde samme formål: Ved å bære bruden over dørterskelen unngikk man at hun trådte ned i overgangen mellom sitt gamle og sitt nye liv, for det var i denne overgangsfasen at de onde kreftene ble antatt å være på ferde. I samme kategori finner vi skikken med å binde tomme hermetikkbokser etter brudeparets kjøretøy: Larmen skulle skremme vekk elendigheten.

http://illvit.no/spor-oss/hvorfor-kaster-man-ris-i-brylluper

 

Men er historien om at ris er farlig for fugler sann?

Dette fant jeg på et dansk disjusjonsforum som hadde lånt det av en dansk bryllupsside:

Myten om ris og fugle
Ris svulmer ganske rigtigt op, når de bliver våde. Men det gør alle mulige andre frø også, og det tager frøspisende fugles fordøjelsessystem naturligvis ikke mindste skade af.

Det interessante ved en myte som denne er egentlig ikke, hvordan den er opstået. Den kan såmænd være fundet på af hvem som helst. Det interessante er, at den er helt umulig at udrydde, selv om den er åbenbart grundløs.

Årsagen er at denne myte rummer nogle kvaliteter, der gør den meget velegnet til at cirkulere mellem mennesker.

1. Myten rummer et dramatisk billede (den eksploderende fugl), som gør den nem at huske.
2. Den er hurtig og nem at fortælle videre.
3. Man bliver mindet om den med mellemrum, fordi den er forbundet med en bestemt tilbagevendende begivenhed: bryllup.
4. Man udsender et signal om at være et hensynsfuldt menneske, når man fortæller denne myte videre.

Når en oplysning rummer alle disse elementer af "god historie", bør enhver skeptiker være på vagt. Oplysningen behøver ikke være usand, men den vil leve videre helt upåvirket af sandhedsværdien.

Det verste er at selv om jeg har lest på flere ulike steder nå, at det bare er en myte, så vil jeg uansett ikke bruke vanlig ris. Jeg har hørt noen som kaster havregryn - jeg håper ingen kaster havregryn på meg. Kaster du ris i bryllup?

Bobler eller ris i bryllupet?

Publisert: 22.06.2011 @ 17:57 Kategori: Bryllup Kommentarer: 13

Ja, da sitter jeg her og drømmer meg bort i bryllupsting igjen og jeg klarer ikke å bestemme meg. Når man går ut av kirken som nygifte er det jo tradisjon å kaste ris på brudeparet. Etter jeg så bryllupsbobler på Panduro har jeg imidlertid vært innstilt på bobler. Men nå fant jeg hjerteformet puffet ris som lukter kake ♥Så hva synes dere? Bobler eller ris? 

Velge frukt selv

Publisert: 22.06.2011 @ 13:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

I går fikk Oliver velge frukt selv når vi var på butikken. En nektatin ble lagt i handlekurven og tatt med hjem (betalt for også så klart).

Oliver var storfornøyd med fangsten, så vi kjøpte likesågodt en hel kurv på butikken i dag.
Mobilblogg: Å kjøre såkalte «urbane» vogner med små hjul i «storbyen» Oslo er noe mas. Jeg har kjørt meg fast tr

Publisert: 21.06.2011 @ 17:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

598574-1-1308669885402.jpg

Å kjøre såkalte «urbane» vogner med små hjul i «storbyen» Oslo er noe mas. Jeg har kjørt meg fast tre ganger i dag. Arg.

Eldorado langpanne bestod testen

Publisert: 21.06.2011 @ 11:53 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

Jeg har jo helt glemt å si hvordan Eldorado sin litt rimeligere langpanne smakte. Den smakte helt vanlig langpanne. Så neste gang dere står og vurderer en kakemix for 40 kr og ser Eldorado sin for 24 kroner, så kan dere ta Eldorado sin.

Forskjellige bryllupskake-figurer

Publisert: 20.06.2011 @ 15:49 Kategori: Bryllup Kommentarer: 14

Jeg sitter og drømmer meg bort på Ebay og ser på figurer til å ha oppå bryllupskaken. Jeg hadde egentlig tenkt meg paret "Promise" fra Willow tree, men jeg har funnet en del andre fine og morsomme.

Her er den jeg har sett for meg:
Denne er litt meg og Roar:
Denne var orginal og elegant (med våre initialer istedenfor såklart):
Roar er jo Play Station-frelst:


(Men "Game Over"? Klisjeee)


Denne kunne jeg også tenkt meg:
Hvilken synes du var finest, eller ville du kanskje hatt det klassiske vanlige brudeparet i plast?  

Slitsomt flink unge

Publisert: 20.06.2011 @ 10:33 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Det er så flott og fint at Oliver er flink til å gå og løpe og klatre. Men vi må få lov som foreldre å bli slitne. For ingen ting er ute av rekkevidde, og grenser er veldig morsomt å teste.

 Og stem gjerne på Oliver i Libero-konkurransen også

Publisert: 19.06.2011 @ 18:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Nå blir Libero-konkurransen litt anderledes ved at det ikke er om å gjøre å ha det skjønneste barnet, men det kuleste action-bildet, og jeg synes Olivers bilde er kjempekult. Så om dere hadde stemt på Olivers bilde hadde jeg blitt glad :)

Trykk på bildet og stem ved å trykke på hjertet. (Jeg skal forresten ikke mase så mye om denne konkurransen, for jeg er glad så lenge bildet kommer på mellom 4. og 10. plass, for det er såå kul premie: Klatregrep for barn).Stem på Leah

Publisert: 19.06.2011 @ 15:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Ja, siden Oliver ikke er med på Lano-ungen i år så kan dere heller stemme på Casandras prinsesse: 


Pluss at det er så herlig bilde så det fortjener faktisk en stemme. Synes jeg da :) Jeg er jo som kjent litt mot at folk stemmer på bilder bare fordi foreldrene spammer, bildet skal fortjene å vinne også.

Trykk på bildet eller her for å stemme.
Brudekjolen min

Publisert: 19.06.2011 @ 12:17 Kategori: Bryllup Kommentarer: 15

Jeg klarer jo så klart ikke vente med å vise litt av kjolene til jeg har bestemt meg. Her er litt av den jeg har i hus nå:

Det ble et ganske stort utsnitt, men føler uansett ikke jeg røper for mye på grunn av vinkelen og at det skarpe lyset "stjeler" litt av kjolen. Er det noen som vet hvordan man får ut rynkene den har fått? Tør ikke stryke det skjøre stoffet.

 

Mammas lille kjøkkenhjelper smakstester glasuren

Publisert: 18.06.2011 @ 19:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

I dag har jeg bakt kake. Lørdagskake. Og Oliver fikk prøvesmake glasuren. Gjett om det var stas!

Kaken er Eldorado sin billigversjon av Toro sine ferdigposer, så jeg er veldig spent. Vi har også brukt First Price margarin istedenfor Melange, uten at jeg tror det har så mye å si.
Jeg har så lyst til å vise dere en av brudekjolene

Publisert: 18.06.2011 @ 13:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 6

Jeg har allerede en brudekjole her hjemme jeg kan bruke, og så skal jeg prøve mamma sin brudekjole og nå har farmor sagt at jeg kan få prøve hennes. Jeg er mildt sagt i ekstase!

Roar har selvsagt ikke fått se noen av kjolene - verken bilder eller "in real life".

 

Samtale mellom meg og Roar her om dagen:

Julie: Roar, er du ikke litt nysgjerrig på brudekjolene en gang?

Roar: Jo, sånn som du griner i telefonen til Christina, så.

 

Hehe. Jeg grein ikke, men Roar hadde ikke noen bedre ord for det. "Sånn som gærne damer gjør i amerikanske filmer".

 

Uansett.

 

Roar leser ikke bloggen, men jeg vil jo ikke røpe kjolen til de gjestene som leser bloggen i tilfelle det blir den jeg velger til bryllupet. Jeg har sett litt rundt på brudeblogger, og mange viser en liten "prewiew". Så jeg lurer på om jeg kan gjøre det. Men jeg vet ikke hvor stort det kan være. Vil ikke bare vise litt av stoffet, fordi... Det er vanlig hvitt brudestoff, og da kunne jeg likesågodt latt være. Kanskje jeg kan vise broderiene øverst. Eller litt fra siden av kjolen. Jeg vil ikke vise skjørtet, for da ser man på en måte hele.

Er det i det hele tatt noen som vil se en prewiew på en av kjolene? Jeg skjønner jo at ikke alle kan være så gira som meg, hehe.

Olivers actionbilde fra Libero-shooten

Publisert: 17.06.2011 @ 18:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Her er bildet vi fikk fra shooten med Libero. For å se når du kan ta bilde med Libero se http://facebook.com/libero.no og velg Libero Action Fotokonkurranse. Man trenger ikke være med i konkurransen for å få gratis bilde.

Kult bilde? Har dere noen kule libero-bilder å vise meg? :)Edit: Bildet kom med i konkurransen når jeg prøvde å laste det ned, så om dere synes bildet var artig kan dere stemme på det her (herlig hyklersk når jeg mener Lano-ungen er noe tull, isn't it? Hehe).

Mini-barseltreff. Alle med hvert sitt kjøretøy.

Publisert: 17.06.2011 @ 12:28 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

598574-1-1308306501656.jpg
Mini-barseltreff. Alle har hvert sitt kjøretøy.

Min nye vaskehjelp

Publisert: 16.06.2011 @ 16:42 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 9

Min nye vaskehjelp jobber for kost og losji. 


 

Det verste er at det er ikke noen som har lært han det. Plutselig begynte han bare å vaske tv-bordet. Hehe.

Dressed for success. Gjett hvem som har fått jobb?

Publisert: 16.06.2011 @ 13:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 18Dressed for success. Gjett hvem som har fått jobb? Som til og med er relevant for utdannelsen jeg tok innenfor markedsføring og salgsledelse. Og jeg begynner samtidig som Oliver begynner i barnehagen. Jippi!

Added: Jobben er hos Elixia Nordic og jeg skal etter noen måneder der jeg jobber med egen kundeportefølje bli salgsleder og lede et team senterrådgivere.

 

Hjemmelaget oppbevaring av fleecepledd

Publisert: 15.06.2011 @ 19:43 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Jeg tror jeg leste dette tipset på Foreldremanualen.no en gang i tiden og kjøpte den gang utstyr til å lage det, men glemte det. I dag har vi hatt vaske- og ryddedag så før vi begynte laget jeg den, slik at vi fikk samlet alle putene og pleddene som ligger og flyter. Det opprinnelige tipset er å bruke det som leketeppe kombinert med oppbevaring til Lego, så spørs om jeg må lage et til med litt flere maljer når Oliver begynner å leke med Lego.

Man kan vel egentlig bruke hva man vil som materiale, men jeg valgte fleecepledd for da slipper jeg å sy, hehe.

Først brettet jeg pleddet slik at det er enklere å klippe en sirkel:

Jeg tok det for hånd og det ble overraskende rundt. Deretter klipper man et bittelite hull hvis man bruker fleece, for hvis ikke risikerer man at maljene faller ut.

Altså, et så lite hull:

Til så stor malje:

Så når man har banket på den andre delen av maljen og laget maljer rundt hele trer man i et tau (jeg har brukt et fendertau fra Sparkjøp) og snurper sammen. Jeg har ikke hatt tålmodighet til å sette maljene så nærme hverandre, så jeg brukte bare restene av fleecepleddet til å ha inni sånn at putene ikke synes.

Kan brukes som en stor sittepute.

Hadde det vært oppbevaring for leker kunne vi da lagt ut teppet og latt Oliver leke på teppet og etterpå når vi skulle ryddet var det bare å snurpe sammen. Smart ikke sant?
Mammatips: Naturlig kur mot hodelus

Publisert: 15.06.2011 @ 14:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg må bare dele denne oppskriften på kur mot hodelus med naturlige ingredienser som jeg fant i et blad i går:

Ingredienser lusekur av naturlige ingredienser:

- 20 ss friske rosmarinblader (uten stilk, ca 100 gram) 

- 20 ss friske lavendelblomster (uten stilk, ca 25 gram) 

- 2 dl neemolje

- 2 dl mandelolje 

- 6 hvitløksfedd, hakkede 

- 2 ss tetreolje

 

Fremgangsmåte: 

Bland sammen neemoljen og mandeloljen, og knus halvparten av rosmarinen og lavendelen sammen med litt av oljen i en morter. Gjenta prosessen med den andre halvdelen rosmarin og lavendel, og ha blandingen i en gryte sammen med resten av neem- og mandeloljeblandingen. Tilsett den hakkede hvitløken og varm over 20 minutter på svak varme. Sil blandingen i en sil foret med et tøystykke og tilsett til slutt tetreoljen. Oppbevares i en steril flaske. Holdbarhet ca 6 mnd. 

 

Jeg har aldri hatt lus, men tenker denne er grei å ha til Oliver begynner i barnehagen for sikkerhetsskyld. Har hørt at sånne lusekurer kjøpt på apoteket lukter helt grusomt? Nå er det mye sterke lukter i denne også, men tenker nok at jeg heller prøver å lage en hjemmelaget versjon om vi får lus i hus. 

 

Gi gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet om du lager lusekuren, og hvordan den funker :) Pene brudesko som IKKE henger igjen på 90-tallet

Publisert: 14.06.2011 @ 19:19 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Jeg har jo vært nervøs for brudeskoene mine, ettersom jeg er kresen når det kommer til sko og det er så utrolig mange stygge sko i brudesalongene.

 

Sko | Brudesko - Ivory: AsisSko | Brudesko - Cellini: 436002 WhiteSko | Brudesko - Ivory: AnneliseSko | Brudesko - Ivory: Asta

 

"Heksesko" som jeg kalte de da jeg var yngre. Nittitallet ringte og ville ha brudeskoene sine tilbake.

Men det er jo bare tull at det ikke finnes pene brudesko. - Ikke er de så alt for dyre heller. Det er bare jeg som ikke har lett på de riktige stedene. Nettbutikker som er rene skobutikker har nemlig ofte en egen "brudesko"-avdeling der de har oppdatert vareutvalget siden 1992.

Her er noen av mine favoritter i tre forskjellige kategorier: Ballerinasko, Klassiske og Sandaler/åpne

Ballerina

Sko | Brudesko - Menbur: 3401 Off White Sko | Brudesko - Menbur: 03891 Off WhiteSko | Brudesko - Menbur: AliciaSko | Brudesko - Perfect: Elizabeth

Klassiske

Sko | Brudesko - Penelope: CoplaSko | Brudesko - Vagabond: MadeiraSko | Brudesko - Wildflower: CameliaSko | Brudesko - Menbur: Flandes

 

Åpne/sandaler

Sko | Brudesko - Perfect: KirstenSko | Brudesko - Menbur: 4207Sko | Brudesko - Menbur: 4205Sko | Brudesko - Menbur: 04198 Ivory

 

Og til slutt et par som er kule, men litt utenom det vanlige:

Sko | Brudesko - Wildflower: Cascada

 

Og et du bør spare til første natt som rette ektefolk?

Sko | Brudesko - Minna Parikka: Dahlia

 

Hvilet par er din favoritt?

P.s. Alle skoene er fra Brandos.no, men det er (uheldigvis?) ikke et sponset innlegg.

Sutreunge

Publisert: 14.06.2011 @ 12:34 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 6

 

De siste dagene har Oliver vært skikkelig grinete. Han har vært varm og til tider grått så mye at han har blitt svett. Jeg har aldri sett han sånn før og var redd han var skikkelig syk. Plutselig roet sutringen seg og de siste dagene har han vært blid og normal igjen. I går kveld fant jeg imidlertid ut grunnen til all sutringen - en ny tann og to på vei. Og i dag er det på'n igjen. Han sutrer og griner og jeg er HELT SLITEN i hodet. Ingen trøst funker mer enn et par minutter og han må konstant underholdes for å glemme smerten.

Stakkars stakkars sutreungen min som har vondt i tannkjøttet sitt. Og litt stakkars de voksne som har underskudd av søvn og energi. Men så klart mest stakkars Oliver.

Melon-tullegutt

Publisert: 13.06.2011 @ 18:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

598574-1-1307982417579.jpg

Oliver elsker å klovne for å få folk til og le om dagen. Han hadde denne melonbiten igjen og tullet og tøyset med grimaser mens mamma lo. Min lille tullegutt.

I dag har vi kost oss i solen og vært og badet på garde-badet, så Oliver var så sliten at han har sovnet allerede nå. En time før han bruker.

Popularitetskonkurransen Lano-ungen

Publisert: 12.06.2011 @ 23:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 16

Jeg vet det er et litt sårt tema å lange ut mot Lano-ungen, fordi flere tusen melder på ungen sin der hvert år. Og jeg skjønner selvsagt at alle foreldre mener at sitt barn fortjener å vinne. Jeg meldte jo på Oliver i fjor, og han fikk en god del stemmer, så jeg skriver ikke dette fordi jeg er bitter. Men jeg vil bare sette ting litt i perspektiv. Og gjerne litt på spissen.

For det første synes "de fleste" at little miss perfect og missekonkurranser for barn er grusomt. Enda håper alle at akkurat sin unge skal vinne "tittelen" som vakreste baby i missekonkurransen Lano?

Og det er vel bare å innse at det går jo ikke på sjarm og "skjønnhet" - det går på hvem som har de kuleste foreldrene med flest venner på facebook og flest blogglesere. Eller de som orker å bruke lengst tid på å spamme andre blogger med "stem på gullklumpen min som årets Lano-unge her: lano-ungen2011/min-hjerteknuser-er-finest.no/bidrag56200" som forøvrig er AKKURAT like mye spamming som "fin blogg, kommentere tilbake?". Eller de som daglig legger en påminnelse om å stemme på sin skjønnhetsdronning/-konge på facebook.

Det handler ikke om ungen med mest sjarm. Har dere sett så mange überskjønne barn det ligger ute med bare et titalls stemmer eller mindre? Det handler om hvor mye foreldrene er villige til å jobbe for å sanke stemmer.

Så jeg slår et slag for de som ikke har drevet en intensiv valgkamp.

Her er noen av de som norges folk har valgt ut til å ligge på bunnen (!) av denne litt bisarre skjønnhetskonkurransen, som for meg er uforståelig:

http://www.lano.no/bidrag/victoria-telemark 

http://www.lano.no/bidrag/hedda-akershus

http://www.lano.no/bidrag/nickolai-ostfold 

http://www.lano.no/bidrag/kristoffer-hedmark-1 

http://www.lano.no/bidrag/hannah-aust-agder 

Du ser ut som en festivalbaby

Publisert: 12.06.2011 @ 10:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Men Olivers øreklokker i barnestørrelse er ikke beregnet på festivalsommeren - Olivers øreklokker er beregnet på fotballkamper. Til da er de moro å leke med.

Ute og tester støvlene

Publisert: 11.06.2011 @ 18:28 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

598574-1-1307809718036.jpg
Ute og tester støvlene

Gratis photoshoot på Meny (av alle steder)

Publisert: 11.06.2011 @ 15:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

I går ble Oliver tatt bilde av på Libero sin stand. Der får man gratis bilde som de setter inn i en kul bakgrunn.

Mer info finner dere på http://www.facebook.com/Libero.no#!/Libero.no?sk=app_230421853641319 

Har dere tatt action-bilde med Libero?Vinneren av mini-gibort'en min

Publisert: 10.06.2011 @ 17:43 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Da har Random.org gitt oss vinneren av mini-gibort'en.
Og selv om det var en trekning så hadde vinneren også en god begrunnelse, så da håper jeg de som ikke vant ikke blir så skuffet:

Vinneren ble (hvis jeg har telt riktig) Amalie, og hun skrev: "Ååå, den kjolen er bare så fin!! Jeg hadde bestilt den, men selfølgelig så var den utsolgt! Den var så fin, enkel og sommerlig, at den kan brukest hele sommeren :) Flott at jeg skal i 2 bryllup + 1 barnedåp til sommeren :)"


Så da håper vi kjolen passer Amalie bedre enn den passet meg.

Så send meg en mail (julle_ch@hotmail.com) med adressen din Amalie, så skal jeg prøve å få sendt den innen helgen er over.Min tid på Markedshøyskolen Campus Kristiania

Publisert: 10.06.2011 @ 15:46 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7

Chalotte spurte om jeg kunne skrive litt om Markedshøyskolen der jeg har tatt bachelorgraden min, og det er klart jeg kan.

Jeg har gått tre år på Markedshøyskolen (www.mh.no) som er en del av Campus Kristiania som også har skolene NKS nettstudier og Norges Kreative Fagskole.Skolen har sjelfylte lokaler i Oslo sentrum. Klassene er små, noe som gjør at samholdet i klassen er kjempebra og det er heller ikke så ille å komme med spørsmål eller innspill som det kan være i store auditorium. Jeg anser klassekameratene mine som venner og de var veldig støttende når jeg bestemte meg for å fortsette med bachelorgraden med Oliver "på slep". 

Man får også god kontakt med foreleserne, og noen av de foreleserne jeg har snakket mest med er jeg faktisk venn med på facebook. Foreleserne virker genuint opptatt av elevene også utenfor forelesningssalen, og alle foreleserne jeg har hatt har vært veldig positive til at jeg har med Oliver i forelesning.


Oliver på armen til en av foreleserne mine


Utdannelsen er lagt opp på en veldig praktisk måte og over 40% av karakterene på Markedshøyskolen er basert på praktiske caseoppgaver som forbereder en til situasjoner man kan møte på ute i arbeidslivet. Jeg føler at jeg har fått veldig godt utbytte av disse caseoppgavene fordi det hjelper en til å se pensum i praksis.

Bacheloroppgaven går over et halvt år og er i grupper på to-tre som man velger selv. Temaet og problemstillingen er selvvalgt der man skal bevise at man kan bruke det man har lært gjennom bachelorgraden i praksis, og utover at den må ha minimum en markedsundersøkelse står man ganske fritt til å velge hva man vil skrive om.

Jeg har allerede anbefalt Markedshøyskolen min til flere av vennene mine, og en av bestevenninnene mine Christina er ferdig med sitt første år der nå.

Hvis jeg skal komme på noe negativt må det være at i et par fag hadde de slått sammen to av markedsføringsklassene i en sal fordi det var så mange markedsføringsstudenter, så jeg håper de klarer å beholde de små klassene som jeg mener gir Markedshøyskolen det gode miljøet. Skolen koster 27000 i halvåret, men man får fullt lån og stipend av lånekassen, og jeg mener absolutt at skolen er verdt pengene. Overskuddet går også tilbake til skolen, så man betaler ikke til noen rikinger som sitter og bader i studentenes skolepenger. Hehe.

For å lese mer om den linjen jeg gikk på kan dere se http://www.mh.no/markedsforing 

  Kanskje jeg har noen lesere som har gått på Markedshøyskolen? Eller OMH som det het før.

Nå er jeg ikke lenger studentmamma

Publisert: 10.06.2011 @ 10:52 Kategori: Student med baby Kommentarer: 14

598574-1-1307695924975.jpg
Nå er jeg ikke lenger studentmamma i Oslo.

Mini-gibort: Sommerkjole fra Asos i str 36

Publisert: 09.06.2011 @ 15:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 19
Jeg kjøpte denne kjolen fra Asos, men den var for liten til meg over brystet, så jeg tenkte jeg kunne gi den bort til en av leserne mine. Den er en størrelse 36.

Så hvis du er en 36 selv, eller kjenner noen i str 36 som fortjener en sommerkjole, bare skriv en kommentar, så trekker jeg en vinner i morgen kveld. Jeg betaler frakt (innenfor Norge).

 

Min lille snik

Publisert: 09.06.2011 @ 13:56 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 6

create avatar

Plutselig hørte jeg krafsing og "mmm" på stua, og tror dere ikke den lille sniken min hadde funnet mammas kokosboller?

Lindex har fått nettbutikk, her er mine favoritter til de minste

Publisert: 08.06.2011 @ 21:54 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 9

Lindex er en av yndlingsbutikkene mine når det gjelder klær til Oliver og undertøy til meg. Nå som de har kommet med nettbutikk må jeg virkelig holde meg i skinnet for å ikke shoppe ting vi ikke trenger.

Her er mine favoritter til barn akkurat nå:

 

Lindex Shop Online - Sett

Ikke overraskende elsker jeg dette settet til jenter fra Fix. Jeg tenkte å legge inn matrosdressen som Oliver har også, men den ble utsolgt ganske fort.

 

Lindex Shop Online - Body

Denne søte bodyen er i deilig stretchkvalitet som likner litt på Name It sine bodyer. En måte å se det på er at de ofte er 95% bomull og 5% elastan.

 

Lindex Shop Online - Skjorte

Lindex Shop Online - Bestefarsskjorte
Oliver trenger noen lette skjorter til sommeren og disse to hadde vært perfekt. Lange ermer slik at han ikke blir solbrent, men lette og luftige nok til å faktisk kunne brukes i solen.

Visste du at Lindex hadde fått nettbutikk? 

 

P.s. Dette er ikke et affiliate eller sponset innlegg.

P.p.s. Jeg kjøper ikke alt jeg skriver i slike innlegg - det hadde jeg ikke hatt råd til. Hehe. Jeg får så mange kommentarer av venner og familie om at jeg shopper så mye, og jeg skjønner at det kan virke slik, men jeg kjøper ikke noe mer enn det som er vanlig til et barn som stadig vokser.

Måå bare trykke

Publisert: 08.06.2011 @ 10:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Oliver vet godt at han ikke får trykke på dataen til mamma, men etter han lærte å klatre opp i sofaen er fristelsen enda større enn før.


Bare... Må... Trykke...Reprise av potensielle brudesko

Publisert: 07.06.2011 @ 17:07 Kategori: Bryllup Kommentarer: 3

Jeg vet jeg tidligere har skrevet om skoene, og siden jeg vurderte å bruke de som bryllupssko har jeg gjemt de unna i esken sin. I dag kom jeg til å tenke på dem igjen.

Jeg er veldig kresen på sko og jeg synes at mange av skoene de selger i brudesalonger er regelrett stygge, men problemet er jo at det er ikke sikkert at disse skoene passer til kjolen min. Disse skoene kostet jo under 500 kroner, og det er jo litt dumt å kjøpe en kjole for noen tusen bare for å passe disse? Men jeg er mer redd for å ikke finne et par sko jeg liker enn en kjole. Arg, luksusproblem...Akkurat nå er jeg glad mobilen min er vanntett

Publisert: 07.06.2011 @ 10:55 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Det er ikke uten grunn at jeg valgte en telefon som skulle tåle litt mer. Her har Oliver "spist frokost".

Melon-himmelen

Publisert: 06.06.2011 @ 12:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5
Drømmer meg bort i brudekjoler

Publisert: 05.06.2011 @ 18:33 Kategori: Bryllup Kommentarer: 17

Det beste med å være forlovet er å planlegge ting til bryllupet. Jeg vurderer å kjøpe brudekjolen på nettet fra USA. Mye å spare på det, og det er jo så mange nydelige å finne.

Jeg har forelsket meg litt i den nede til venstre.

Hvilken synes du er finest?Sole seg med baby på ryggen

Publisert: 05.06.2011 @ 11:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg prøver å få Oliver-skille ser dere vel.

Tips: Gratis baby-kleshengere

Publisert: 04.06.2011 @ 17:21 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

I dag tidlig fant vi ikke solhatten til Oliver med knyting så da måtte vi på senteret en tur å skaffe ny. Da jeg kom til kassen dristet jeg meg til å spørre om det var mulig å kjøpe kleshengere for barn. Den snille damen bak kassen smilte og sa at det kunne jeg få, så i tillegg til solhatten ble dette dagens fangst:

Heia Hennes og Mauritz. Hehe. Så om dere trenger kleshengere til de små sine klær så er det sjanse for at du kan få det gratis på H&M."Vil du gifte deg med meg?"

Publisert: 04.06.2011 @ 11:18 Kategori: Bryllup Kommentarer: 50

I går hadde Roar fått Olivers bestemor til å være barnevakt og planlagt "noe vi skulle". Han ville ikke røpe hva eller hvor. Til min overraskelse kjørte han ned til Røa-banen. Der skulle han "sjekke badeforholdene" i kulpen, men tok meg heller med til stedet der vi hadde en av våre første dater. Det er en felt stamme nær en liten foss der solen skinner gjennom trærne. Etter en romantisk tur i skogen med gode minner tok han meg med på restaurant, men først tok han mot til seg og ga meg en liten boks sammen med et stort spørsmål.

Så når Oliver våknet i dag kunne jeg hviske til han

"Mamma og pappa skal gifte seg"
Matchende sko og hatt på besøk hos bestemor og bestefar

Publisert: 03.06.2011 @ 17:13 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

598574-1-1307114013891.jpg
Matchende sko og hatt på besøk hos bestemor og bestefar

Hjemmelaget smoothIS

Publisert: 03.06.2011 @ 12:06 Kategori: Buzzador Kommentarer: 4

Som så mange andre bloggere om dagen har vi laget barnevennlig is av smoothie. Vi brukte smoothiene vi har fått fra Nestle og Buzzador. Oliver synes det var kjempestas for han har aldri fått sin egen is før. Jeg tok en is jeg også, og jeg må innrømme at den var nok hakket bedre enn de man kjøper i butikken. Og det beste: Ingen skyldfølelse etterpå. Hehe.

Melon til minsten og bachelorskriving på mamma

Publisert: 02.06.2011 @ 17:17 Kategori: Student med baby Kommentarer: 3

De neste dagene blir det nok mest rene bildeinnlegg, for det er bare noen dager til bacheloroppgaven skal leveres. Dagene går med til å sørge for at Oliver er uthvilt, mett og fornøyd, slik at han ikke forstyrrer midt i en tankeprosess. Stuen er fylt opp med alle lekene han har slik at han ikke skal gå lei, og det er lov med bestikkelser som melon og druer.
Herme etter mamma

Publisert: 02.06.2011 @ 11:12 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Oliver har begynt å "ringe" folk med telefonen. Han går rundt med telefonen til øret og snakker så godt han kan.

"Photoshoot" med Silje Elida

Publisert: 01.06.2011 @ 17:40 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Jeg vet ikke om dere husker at jeg skrev om søte Silje som var her for å ta bilde av oss i forbindelse med et skoleprosjekt, men nå har hun lagt ut noen av bildene fra dagen hun var med oss på bloggen sin.


Oliver spiser brødskive med prim og følger med når mamma legger inn et blogginnleggMin venn nabokatten

Publisert: 01.06.2011 @ 14:54 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

598574-1-1306932890552.jpg

Selv om jeg ikke er så fan av nabokattene og det at de tisser og bæsjer over alt der barna i borettslaget leker, så ser det ut som Oliver er god venn med kattene. Det er forresten ikke lov med husdyr der vi bor, så vi ringte de som driver leilighetene for å spørre om det var noen som hadde fått serskilt tillatelse, og det er ingen som har det. Da er det spesielt irriterende at tre av fire av våre nærmeste naboer har katt og de markerer over alt.