hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: juni 2013

5 tips til å kjøpe brudekjole fra Kina: Erfaring fra Weddingdressbee.net, Ebay og Etsy

Publisert: 28.06.2013 @ 20:37 Kategori: Bryllup Kommentarer: 5

Det er mange skrekkhistorier ute og går angående det å kjøpe brudekjole på nett fra bl.a. Kina, men sannheten er at du kan spare flere tusen på å heller kjøpe brudekjolen fra Østen, uansett om det er på Ebay, Etsy eller egne nettbutikker. Jeg brant meg på mine to første brudekjoler som jeg kjøpte på nett. De var impulskjøp som ikke passet kroppsfasongen min i det hele tatt, og i materialer som jeg fort skjønte ikke var noe for meg. Til gjengjeld kostet de rundt 500 kroner og det var noen lykkelige bruder som fikk brudekjolen sin for en rimelig penge på finn.no. 

Her er mine tips om du skal kjøpe kjole på nett fra utlandet: 

1. Ta nøyaktige mål 

De fleste som selger brudekjoler på nett skreddersyr kjolen. Standardstørrelsene i Kina er litt smalere rundt midjen og videre over brystet enn norske standardstørrelser, så selv om kjolen har snøring kan det fort bli feil. 

2. Se om selgeren har egne bilder av kjolene

Mange seriøse selgere på Ebay har bilde av den faktiske kjolen inne i annonsen. Ikke nødvendigvis som førstebilde, men lengre ned i infoen om produktet. Dette er et godt tegn. Sjekk imidlertid om bildet er vannmerket med en annen Ebay-selgers navn, da noen Ebay-selgere stjeler dette fra andre. På Etsy tror jeg de er strengere med å ha egne produktbilder, så selv om prisene kan være noe høyere, kan dette være et tryggere valg da du får se sluttresultatet før du kjøper. 

3. Sjekk feedback'en til selgeren

Feedback er noe andre kunder har lagt igjen når de har fått varen. Her er det fire ting du kan fokusere på: 1: Prosentvis positiv feedback, (2: Trykk her for å se mer detaljert feedback,) 3: Et godt tegn er om selgeren er "Top Rated", 4: Jeg bruker alltid å lese den negative feedbacken først. Sjekk også om denne er dagsaktuell eller veldig gammel. Selgeren fra Kina som jeg har brukt som eksempel under har kun én negativ feedback, som i tillegg er gammel. 

4. Send selgeren en melding der du spør rett ut om kvaliteten

De fleste selgere er livredde for negativ feedback og vil sjeldent love deg mer enn de kan holde. Send dem gjerne en melding der du spør rett ut om kvaliteten er god. Si at du kommer til å ha høye krav, og at det er det beste for begge parter om man er enige om kvaliteten på forhånd. Jeg er for eksempel livredd for billige materialer og sendte melding der jeg spurte rett ut om de brukte høykvalitets matt sateng og broderier. Jeg la til at jeg godt kunne betale litt ekstra for en oppgradering av materialene. De fleste seriøse aktørene har allerede gode materialer, men en slik oppgradering bruker ikke koste all verdens. 

5. Bruk mer enn 1000 kr

Jeg opplever tusen kroner som den gyldne grensen mellom "billige" og "bedre" kjoler. En kjole fra Kina som koster 1500 kroner er meget sansynlig av god kvalitet. Du kan få nydelige kjoler til 5-600 kroner også, men da blir det desto større gambling på om den faktisk er fin. 

 

Husk at om du kjøper kjole på nett tilkommer det ofte tollavgifter ved siden av prisen (25% av varens verdi og ca 100 kroner i fortollingsgebyr). Mange selgere fra Kina sender kjolen som "gift" slik at du slipper toll, men jeg ville ikke oppfordret til dette.

Husk også at det tar ca fire uker å få kjolen tilsendt om du ikke betaler for express shipping. Du har en trygghet når du handler gjennom Ebay med betalingsløsningen Paypal, som gjør at hvis du melder fra om en "Dispute" innen noen uker fra handelen kan du få pengene igjen, hvis du ikke klarer å løse saken direkte med selger. 


Brudeskjørtet mitt var fra denne selgeren som jeg brukte som eksempel ovenfor. Selgeren var meget god i engelsk, og jeg ble veldig fornøyd med skjørtet (som dere kanskje ser, siden jeg faktisk brukte det til bryllupet). Jeg fikk skjørtet laget som en hasteordre bare noen uker før bryllupet og de løste det hele veldig bra. Ebay-profilen ser imidlertid ut til å være lagt ned. 

Selv om jeg ikke endte opp med kjolen fra Weddingdressbee.net (nå nedlagt?) var jeg veldig fornøyd med kvaliteten derfra: 

Kjolen, som var en del dyrere enn Ebay-kjoler, var laget i kvalitetsmaterialer og eksakt etter mine mål. Ikke la deg lure av at målene dine er veldig langt unna standardmålene de har for de forskjellige størrelsene på sin egen størrelsesguide - bruk dine egne mål. 

Jeg kjøpte også et brudeskjørt fra en som solgte brukte brudekjoler på Etsy som jeg ble veldig fornøyd med, men jeg fikk det litt for sent uheldigvis (noe som var min egen feil ettersom jeg kjøpte det tre uker før bryllupet og ikke ba om express shipping). 

Har du erfaring med å kjøpe brudekjole fra Kina/Østen? 

 

 

#bryllup 

Har du brukket armen? - Da er du sikkert gravid!

Publisert: 28.06.2013 @ 10:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Når man kommer i en viss livssituasjon blir alle symptomer og sykdommer til sikre tegn for omverdenen på at du er gravid. Kanskje begynner man å nærme seg 30, kanskje har man blitt forlovet, akkurat giftet seg, eller så er det kanskje mer enn et år siden førstefødte kom til verden? Du kan uansett banne på at neste gang du får omgangssyken vil folk være skråsikre på at du er gravid. 

"Jeg har så vondt i hodet i dag"

Gravid! 

"Jeg er litt sliten i bena av all gåingen i dag" 

Gravid! 

"Jeg har omgangssyke og har kastet opp i hele natt" 

Gravid, gravid, gravid! 

 

Selv når det er "den tiden av måneden" og du mangler jern er du gravid. 

"Oi, litt svimmel når jeg reiste meg der, ja"

Gravid! 

 

Jeg er livredd for å legge på meg eller glemme og holde inn magen, fordi her kommer gravidryktene fortere enn hos Britney Spears på strandferie. Heck - det å skrive et blogginnlegg om at man ikke er gravid, dét er jo egentlig en litt gravid ting å gjøre, er det ikke? 

 


Jeg er ikke gravid - jeg har bare spist alt for mye taco

 

Her er for ordens skyld et bilde av magen min tatt med noen dagers mellomrom fra bildet over, uten at jeg blåser ut magen min: 

Det skal godt gjøres å gjemme en baby inni der. 

 

Så ja: i dag er jeg syk, men nei: jeg er ikke gravid.;) 

 

Den fineste matboksen til barnehagen

Publisert: 25.06.2013 @ 10:20 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 1

...er den som er dekorert selv, og fylt med nystekte rundstykker og valgfritt pålegg: 

 

Smurt av kokken Oliver selv så klart ;) 

 

Tips til billig, smal søskenvogn med tre hjul

Publisert: 24.06.2013 @ 11:05 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Jeg må bare tipse om et rimelig alternativ til en "singel" søskenvogn (søskenvogn der søskensetet er plassert under eller over hovedsetet): 

Her sitter Oliver og kusine Mira i vognen på vei opp til Bogstad. Oliver liker best å sitte under. 

Beemoo Søskenvogn 3: http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-s%C3%B8skenvogn-3-svart-svart (NB: Linken er endret i ettertid, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle ikke er tilgjengelig lengre) 

Jeg har lenge tenkt at hvis jeg får mulighet til å teste en barnevogn til før Oliver er ferdig med vogner for godt, må det være en søskenvogn. Ikke fordi jeg venter en til, men fordi jeg synes det hadde vært greit å ha muligheten. Ikke en tvillingvogn som bruker hele bussen, men en smalere versjon som ser ut som en singelvogn med et ekstra sete. Smale "jogge"-søskenvogner veier jo ikke stort mer enn en vanlig trehjuling, og man har muligheten til å bruke den enten som singelvogn eller søskenvogn. På grunn av at det skal være plass til bena under er også handlekurven under stor og fin, så hvis man bruker den som singelvogn har man ekstra plass til handleposer og liknende. Jeg har lenge siklet på Phil & Teds sine søskenvogner, men da jeg kom over Beemoo sin som er overraskende lik valgte vi å prøve denne. 

En mer utfyllende omtale kommer etterhvert, men måtte bare tipse dere nå, fordi vognen er satt ned med nesten 40%, fra 3999,- til 2595,- :) 

Har noen erfaring med denne vognen? 


Da har jeg blitt kone!

Publisert: 23.06.2013 @ 19:04 Kategori: Bryllup Kommentarer: 12

Det har vært lunkent på bloggen i det siste, av denne enkle grunnen: 

Nei, ikke 3-3 kampen mellom VIF og Molde i går, men at jeg og Roar giftet oss! 

Bryllupslokalet i VIF-loungen på Ullevaal var en overraskelse til brudgommen som ikke visste det før vi var der. 


Foto: Helena Krekling

 

Vi giftet oss i Sørkedalen kirke, og vi fikk mange fine bilder i marka rundt Sørkedalen. Sørkedalen er bare en kjøretur unna oss, men fortsatt en så stor kontrast til bylivet. Idyllisk sted. 

Flere bilder kommer når jeg får dem av venner, familie og fotografer. Jeg synes likevel dette bildet oppsummerer dagen ganske godt: 


Foto: Mattias Spångberg

 

Jeg hørte pappa si dette indirekte en gang, og det festet seg så veldig:

Publisert: 19.06.2013 @ 14:17 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

 

Det kan hende døgnet skulle hatt flere timer, men det viktigste er hva du bruker de timene du har til rådighet til. 

 

Bryllupsmodus

Publisert: 18.06.2013 @ 10:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Nå er det bare dager igjen til Bryllupet på lørdag, og dagene går i jobb og forberedelser.

Roar har kjøpt dress og fått den tilpasset, mens jeg enda ikke helt har bestemt meg for kjole.

Attpåtil er det meldt regn i Oslo på lørdag sist jeg sjekket.

Jeg gleder meg til jeg går ned kirkegulvet og det ikke er noe mer å gjøre eller stresse over, hehe.

Jeg føler ikke bilder av utdrikningslaget passer seg på bloggen, men jeg har lagt ut litt på Instagram for de som synes det er interessant ;)

Gaper som en prest

Publisert: 12.06.2013 @ 21:37 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Tannlegebesøket gikk over all forventning. Null hull og akkurat passe mange tenner.

Jeg fikk sneket meg til bildet over. Når jeg ser bildet blir jeg så stolt. Så stolt at tærne nesten krøller seg. Han satt seg i stolen helt selv og gapet så fint. Tannlegen til Oliver må virkelig være verdens beste tannlege, for når vi gikk inn døren ville han helst stå bak mammas ben og gjemme seg, men etter en kort samtale med tannlegen var det helt i orden at tannlegen fikk både se og blåse med blåsemaskinen sin - så lenge de telte til tre først ;)

På vei til tannlegen

Publisert: 11.06.2013 @ 08:41 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

I dag er vi på vei til Olivers første tannlegetime. Oliver hadde litt nerver i dag tidlig, men når han fikk vite at vi skulle sykle dit var det helt i orden.

Sommerfølelse

Publisert: 09.06.2013 @ 22:51 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

For en flott helg vi har hatt værmessig utenom en regnbyge i dag. Skikkelig sommerfølelse. Oliver og pappa har spilt badminton:

Mamma har tatt bilder av blomster:

Og bare sekunder etter at dette bildet ble tatt, ble plutselig de voksne med på en ufrivillig vannkrig der Oliver vant:

 

 

Øve på å spise med kniv

Publisert: 08.06.2013 @ 12:08 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Oliver har begynt å øve på og spise med kniv og gaffel. Det vil si, han kan jo spise med gaffel, men han har liten erfaring med kniver utover skarpe kniver som vi bruker når vi lager mat. Jeg ser for meg at sløve kniver som smørkniver bare gjør det vanskeligere for barn, men en gang må han jo lære.

Under oppveksten min har det vært viktig å holde bestikket korrekt, og andre ting som kan virke som pirke-ting, og selv om det var en "pain" å lære til tider, håper jeg å videreføre dette til Oliver.

(Spise frokost i underbuksa står kanskje ikke i boken om Skikk og Bruk, men det er jo tross alt helg, hehe).

En av mine "guilty pleasures"

Publisert: 06.06.2013 @ 22:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Før bryllupet har jeg byttet ut alle måltider før middag med egg og grønsaker. En ting jeg ikke klarer å kutte ut helt er imidlertid denne:

Grego gresk yoghurt med fersken. Helst skulle jeg byttet den ut med kesam og bær, men den er så god. Alt for mye fett og kalorier, men så lett å ta med seg og så utrolig god.

Jeg spiser det ikke så ofte, men denne yoghurten er virkelig lørdagsgodtet mitt.

Hvis du skulle legge om kostholdet ditt, hva hadde du ikke klart å gi slipp på?

Oliver har øvd inn toppblogger-poseringen

Publisert: 04.06.2013 @ 22:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Trutmunn må til for ekte toppblogger å bli ;)

Rene merker uten print på nettet

Publisert: 01.06.2013 @ 09:51 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Flere har kanskje lest mitt ironiske innlegg "Åpent brev til innkjøpere av barneklær i kjedebutikkene". For de som ikke har fulgt bloggen så lenge kan jeg røpe at klær med print, syntetiske stoffer og mer enn to sterke farger i et antrekk ikke er helt "i vår gate". Jeg har lenge vært frustrert over at kjedebutikkene ikke har noe alternativ til oss som ikke liker Lynet McQueen på annet enn film. Man må ofte til mindre butikker, spesialbutikker som Guttelus.no og liknende. 

For snart et halvt år siden begynte jeg imidlertid å jobbe på miinto.no, og finner stadig nye merker som jeg bare elsker. Miinto.no er jo en samling av mange ulike uavhengige butikker rundt om i Norge, så istedenfor å handle i x antall små nettbutikker som har skjønt det, kan man handle på miinto.no med én handlekurv og én utsjekk. Guttelus er også på miinto.no. 

Noen av merkene jeg liker spesielt godt på miinto akkurat nå er: 

AlbaBaby

Et 70-tallsinspirert merke med kule klær til både gutt og jente. 

Mini Rodini 

Et kult merke der jenter slipper å gå i rosa, og gutter slipper å gå i blått. 

Bisgaard 

Autentiske barnesko fra Sverige. 

Dis Une Couleur

Et 70-tallsinspirert merke med sporty farger. 

Ugly Childrens Clothing 

Jeg har enda ikke gått lei av det norkse klesmerke med de autentiske og retro klærne med en humoristisk undertone. 

FUB 

Mye pent ulltøy og klær med spennende detaljer. 

 

Når sant skal sies så liker jeg ikke å bruke store summer på klær til Oliver hvis det ikke er noe virkelig unikt. Man kommer langt med chinos og piquet, selv om det kan bli litt ensformige antrekk, og jeg BER om at H&M skal lage litt cardigans til gutter. En cardigan til jente på H&M koster under en tredjedel av de som de av og til har til gutter, og jeg er veldig nære å kle på Oliver litt i overkant feminine cardigans. Jeg liker best å kombinere ett enkelt unikt plagg som kanskje er litt dyrere, med billigplagg fra kjedene. Det at barn foretrekker grelle plagg med print biter jeg ikke på - for Oliver synes det er mye mer stas å likne på pappa, enn det er å ha Lynet McQueen på brystet. 

Har du tips til noen fine klesmerker til barn?