hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: juli 2017

5 rare steder jeg har ammet tvillingene i dag

Publisert: 30.07.2017 @ 22:45 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Som tvillingmamma ammer man ofte. Dobbelt så mye som med én for å være eksakt. Da jeg ammet Oliver kunne jeg holde han i sjakk til det passet litt bedre å amme, men fordi man risikerer å plutselig ha to hysteriske babyer om man drøyer er det bare å rulle ut puppen så fort den ene begynner å knyste. Selv om det bare er fem stopp før man skal av banen: 


Eller man akkurat har satt seg på toget: 


Eller venter på drikken sin på juice-sjappa: Eller man venter på bagasjen på Gardermoen: 
Eller sitter på et stappfullt tog mot Oslo: 
Eller fem minutter før vårt stopp: 


 

Så å ikke amme i offentligheten som tvillingmamma... Dét kan man bare glemme. Spesielt når man skal hente eldstemann på flyplassen. 

 

#amming #baby #mamma #barn #mammablogg #tvillinger

Babyleke-lenke i duse farger

Publisert: 29.07.2017 @ 23:21 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Da Oliver var liten var jeg så glad for disse lenkene, eller babyleke-ringene, som kan gjøre nesten alle leker til barnevognleker eller festes til babygymmen. Du kan tro jeg ble glad da jeg fant liknende ringer (eller lenker - hva kaller man egentlig slike "toy links" på norsk?) i duse farger: 

SAMSUNG CSC

Akkurat nå er det BRIO-ranglene som er vognleker, noe det virker som guttene liker: 

SAMSUNG CSC
 

Vi kjøpte våre på Barnas Hus, og finnes også på nett her


Bilde: Done By Deer

 

Smarte, eller hva? :) 

 

#mamma #mammablogg #baby #barn 

Nye antrekk

Publisert: 27.07.2017 @ 21:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Sjekk klumpene som begynner å få michelin-lår og -armer ♥ 

Pavlova oppskrift uten eddik (liten langpanne eller to runde)

Publisert: 26.07.2017 @ 10:00 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC
 

Etter å ha smakt pavlova i overraskelsesburdagen til fetteren min fant jeg ut at jeg måtte lære meg å lage pavlova. Jeg trodde jeg hadde kjøpt inn det jeg trengte idet jeg begynte å bake, men ser når jeg skal starte at det står hvitvinseddik. Jeg hadde kun vanlig eddik, så prøvde heller uten eddik. Det gikk kjempefint! Slik ble oppskriften på pavlova uten eddik/hvitvinseddik:

Marengsbunn 

6 eggehviter (romtempererte) 
4 dl sukker
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker 
 

Krem 

1 pakke kremfløte
1 pakke vaniljekrem 


Fremgangsmåte 

Sett ovnen på 250 grader. Stivpisk eggehvitene slik at de blir så stive at du kan snu bollen på hodet uten at de faller ut. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og pisk dette inn i eggehviten litt etter litt. Pisk til eggehvitene blir blanke (ca 5-10 min). 

Fordel eggehviten til størrelsen du ønsker. Dette blir ca 2 stk runde bunner på rundt 24 cm i diameter, eller en liten langpanne. For seigere bunn inni - ha en bittelitt smalere bunn. Denne blir ganske bløt inni hvis man lager den tykk. 

Skru ned ovnen til 100 grader, og sett inn bunnen/bunnene. Tørk i ca en time og et kvarter til halvannen time. Jeg har laget disse noen ganger nå og man kan godt somle ørlite når man setter inn bunnene, slik at det ikke er fullt 250 grader når man setter inn bunnene. Hvis du skynder deg å sette den inn uten at noe varme slipper ut blir bunnen gylden/stekt, og jeg synes i hvert fall den ser penest ut nesten helt hvit. 

Pisk krem av kremfløten og vend inn vaniljekremen. Dekk kaken med valgfrie bær eller frukt. Onkel og tante hadde laget den med jordbær, bringebær, bjørnebær og kiwi - det var kjempegodt. 

SAMSUNG CSC

 

#oppskrift #mat #pavlova #mamma 

Kjempesøte strikkede tøfler

Publisert: 25.07.2017 @ 19:19 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

På Bekkestua sitter det en rumensk dame og strikker tøfler og pannebånd som hun selger for en rimelig penge. Jeg har flere ganger tenkt at jeg skulle ha kjøpt noe av henne, men Oliver har liksom vært litt for stor for de små babytøflene hun strikker, så det har bare blitt med at vi støtter henne med noen mynter her og der. Nå har jeg jo imidlertid to små å kjøpe til, så i dag kjøpte vi et par strikkede tøfler: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Søte, eller hva? 

Hun tok 50 kr/stk. Det synes jeg var en hyggelig pris, så hun fikk det vi hadde av mynter i tillegg slik at det ble ca 70 kroner paret. 

 

#hjemmestrikk #strikk #baby #mamma #tvillinger

Tvillingene pludrer

Publisert: 24.07.2017 @ 15:06 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Guttene har begynt å smile og pludre, og vi kan ha lange "samtaler" med dem på babyspråk; Spesielt Konstantin - han har mye på hjertet, han. De pludrer ikke så mye med hverandre enda, men det kommer nok. Tvillinger får jo gjerne sitt eget språk seg imellom har jeg hørt. 

SAMSUNG CSC

 

#baby #tvillinger #barn #mamma #mammablogg

Bilsete som kan gjøres om til vogn (!): Doona+

Publisert: 23.07.2017 @ 09:41 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Jeg bare elsker innovative produkter til barn! Eksempler på produkter som har gjort meg skikkelig gira er blant annet stellevesken som kan gjøres om til reiseseng, trillen Quinny Zapp som blir så liten at den går som håndbagasje på fly og skjeen med innebygget grøtdispenser. Nå har det skjedd igjen, og jeg kan ikke fatte at det er mer snakk om denne geniale oppfinnelsen: Et bilsete som kan slås ut til en trille! What?? Se da: 

Nå skal jo ikke barn sitte så lenge i bilsete om gangen, så den er jo forbeholdt korte turer, men HALLO så smart. Trillen/bilsetet heter Doona Car Seat Stroller (affiliatelenke Lekmer.no). Skal du til Syden og er redd for at leiebilen eller taxien ikke har barnesete? Null stress, vi har med både trille og bilsete i Doonaen! Trenger du en trille som går som håndbagasje? Doona'en fikser det også - man får lov til å ha med bilsete til spedbarn hos de fleste flyselskaper. 

Jeg har ikke en gang bil og jeg ønsker meg denne så sykt! 

Trillen finnes blant annet hos Lekmer.no her. Lagt til senere: De finnes også på salg til 2985,- hos Babyshop.no her (affiliatelenke). 

Genial, eller hva? 


#baby #mamma #mammablogg #barnevogn #bilstol #barn

Nye suttekluter i bomull

Publisert: 22.07.2017 @ 19:24 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Guttene har fått noen suttekluter av et vennepar av meg, og de er bare så fine: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg hører stadig om barn som har mistet kosekluten eller bamsen sin der foreldrene leter febrilsk etter en lik. Oliver hadde aldri et slikt favorittleketøy, men har hatt en 2-3 favoritter opp gjennom oppveksten, blant annet en bamse han fikk av oldemoren sin. Det blir spennende å se om guttene knytter seg til kosekluter eller bamser som noen barn gjør. Kanskje blir kaninene på de månedlige bildene en favoritt? 

 

#baby #sutteklut #barn #mamma #mammablogg 

Smokk: Silikon vs naturgummi & lateks?

Publisert: 21.07.2017 @ 21:29 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC
 

Når det kommer til smokkene guttene bruker har jeg ikke tenkt stort over hva slags materiale de er laget av. Smokkene vi bruker har vi enten fått gratis i babypakkene fra apotek og dagligvarehandler, eller fra guttenes farmor-bestemor, og det er tilfeldigvis silikon-smokker. 

Her om dagen tenkte jeg å kjøpe noen flere smokker til guttene ettersom de som de har er 0-2 og 0-3 måneder, og ble da stilt ovenfor problemstillingen: Silikon, lateks eller naturgummi støpt i ett stykke? Bilde: Lekmer.no

Silikon er vi jo kjent med. Men nå leser jeg at det kan være litt hardere enn lateks, og at de lett kan løsne (!) hvis barnet biter i dem eller de får en rift. 

 


Bilde: Lekmer.no

Lateks skal visst være mer slitesterkt og et naturmateriale, men kan være med å trigge latex-allergi. Og det føler jeg er no-go. Bilde: Lekmer.no 

Naturgummi som blir støpt i ett stykke har mindre kriker og kroker slik at bakterier ikke like lett kan samle seg, men tørker ut og må byttes minst annenhver måned. 

Så jeg er fortsatt ganske blank. 

Hva slags smokk bruker barnet deres? 

 

#mamma #baby #smokk #mammablogg

Et lite stykke Syden i Sandvika

Publisert: 20.07.2017 @ 20:24 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

De siste dagene har det vært så strålende vær i Bærum at vi har brukt dagene på stranden. I Sandvika bygger de for tiden ut Kadettangen, samt flere strender, og nå som de har åpnet deler av området har jeg og Oliver tatt et par turer til "Syden" med bading og soling. 

Birk og Konstantin har for det meste ligget i skyggen i vognen, men har fått kommet opp på piknikkteppet for mat, selv om de kanskje mest har synes det har vært fryktelig lyst, selv med teppe som skygge. 


"Såå sterkt lys"


#Sandvika #Syden #mamma #barn #mammablogg #baby

Passbilder av små babyer er ikke så lett...

Publisert: 18.07.2017 @ 21:08 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Å ta passbilde av babyer på under to måneder skulle vise seg å være vanskeligere enn først antatt. Vi fikk tips om å dra til Elitefoto og ta passbilde der. Elitefoto har erfaring, utstyr og fotografer ansatt i butikkene. Ikke noe av dette hjelper imidlertid når babyene ikke samarbeider... For selv om babyene er små må de følge de vanlige reglene: 

  • Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene).
  • Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, uten skygge bak. Begge øynene og ørene skal være helt synlige.
  • Ansiktsuttrykket skal være nøytralt og munnen skal være lukket.

 

Vi fant til slutt ut at vi heller fikk prøve å ta bildet hjemme, og la ned et laken på gulvet ved verandadøren. Men hvordan får man egentlig en baby til å se rett frem slik at man får med begge ørene? Samtidig som de har et nøytralt ansiktsuttrykk? Uten armer og ben i bildet? 

Birk sitt forsøk gikk så som så: Konstantin var om mulig enda vanskeligere: 


 

Til slutt fikk vi imidlertid noen bilder som kanskje kunne funke, og vi kom oss ned på politistasjonen til timen vår.

Så nå er det bare å vente og se om bildene blir godkjent - men det virket på han i skranken som om det skulle gå bra med de vi hadde med. 

 

#pass #passbilde #sommer #sommerferie #mamma #mammablogg #baby

Tvillinger i singel-vogn

Publisert: 17.07.2017 @ 09:52 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

På lørdag ettermiddag, av alle dager og tidspunkter, punkterte vognen vår. Lørdag kveld ble derfor brukt til å saumfare Finn.no etter en midlertidig vogn til vi fikk fikset tvillingvognen. Redningen ble denne singel-vognen fra Maxi Cosi som hadde overraskende god plass i vognbagen: 

Litt trangt, men det får holde for nå og som reservevogn. Vi kan jo også ha én i bæresele og én i vognen om det blir for trangt. Forhåpentligvis får vi får fikset vognen i dag eller tirsdag. 

Egentlig ser det litt koselig ut spør du meg :) 

 

#baby #barnevogn #mamma #barn #barnevogn

Guttene 2 måneder gamle

Publisert: 16.07.2017 @ 16:34 Kategori: Måned for måned Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

I dag er guttene hele to måneder, så da er det tid for nytt bilde i "måned for måned"-serien. Så store er guttene i dag, to måneder gamle: 

Birk

SAMSUNG CSC
 

Konstantin 

SAMSUNG CSC
 

Fine guttene mine ♥

 

#baby #mamma #barn #mammablogg 

Billige dåpskjoler på nett med god kvalitet

Publisert: 14.07.2017 @ 19:36 Kategori: Dåp Kommentarer: 3

SAMSUNG CSC
 

Dåpskjolene til guttene er i hus, og jeg bare vise dere dem! Jeg fant de på Oliprik.no og var kjempespent på kvaliteten ettersom de var så billige (bare 399 kroner). Kvaliteten er det imidlertid ingen ting å si på, og jeg er såå fornøyd! Dåpskjolene jeg har valgt er strikket øverst, og vanlig tøy på skjørt-delen, og hele dåpskjolen er i 100% bomull. 

De kommer med hvite bånd, men jeg vurderer å bytte de ut i hver sin pastellfarge i turkis eller gammelblå til guttene slik at de skiller seg litt fra hverandre, selv om jeg liker den helhvite stilen. 

SAMSUNG CSC
 

Bak har de knepping og sløyfe for enklere påkledning:

SAMSUNG CSC

 

SAMSUNG CSC
dåpshenger

 

Sømmen er velgjort og stoffet i god kvalitet. Den strikkede delen har akkurat nok detaljer for min smak. Og helt fantastisk at disse til sammen kostet mindre enn dåpsdressen til Oliver (!). 

Kjolen(e) finnes her: https://www.oliprik.no/esbjerg-cd53.html 

Så nå henger de i oppbevaringsposen klar til dåp i august: 

 

Hva synes du? Har du noe erfaring med rimeligere dåpskjoler? 

//Sponset

P.s. Husk å regne med toll og moms med sendinger fra utlandet. Man slipper å betale dansk moms når man bestiller til Norge, slik at det ikke blir dobbel moms. 

#Oliprik #dåpskjole #dåp #baby #barn #mamma #mammablogg

Første tur til Tusenfryd

Publisert: 13.07.2017 @ 19:58 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Her om dagen var vi på guttenes første tur til Tusenfryd. De små hadde ikke så mye glede av det enda, men Oliver hadde derimot endelig blitt høy nok til en rekke berg og dalbaner. 

Han tok blant annet ThunderCoaster og SuperSplash for første gang: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC
Frister skjebnen etter han selv hadde tatt turen 

Guttene sov gjennom det meste (utenom Konstantin, som stadig vekk insisterer på å være våken). 

SAMSUNG CSC

Western-ekspressen er nå så rutine når vi er på Tusenfryd at Oliver insisterte på å sitte helt forrest alene: 

SAMSUNG CSC

Huske-karusellen "Sverre" er også tradisjon: 

SAMSUNG CSC

Neste tur blir det kanskje loopen også, men han var litt skeptisk til den på årets første tur - forståelig nok. 

 

Har du vært på Tusenfryd i år? 

 

#Tusenfryd #OsloSommer #fornøyelsespark #barn #mamma #mammablogg

Små fotavtrykk ♥

Publisert: 12.07.2017 @ 20:43 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Da har vi fått laget fotavtrykk til babyboken med fingermalingen vi kjøpte her om dagen. 

See på de små tottelottene da ♥♥

 

Vi brukte en svamperulle og stemplet først på papir, før vi klippet ut og limte inn i babyboken: 


 

 

#baby #barn #mamma #mammablogg

Er babyleker fra Ebay/Kina trygt?

Publisert: 11.07.2017 @ 19:23 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Visste du at alle ting som skal kunne puttes i munnen, på huden eller i kontakt med mat som skal selges på det Norske markedet må gjennom strenge regler, retningslinjer og tester fra mattilsynet? 

Da jeg var ferdig med bachelorgraden min jobbet jeg er periode som innkjøper innenfor barnekategorien hos Christiania Glasmagasin. Der lærte jeg enormt mye på kort tid om import og produksjon, da spesielt om import av artikler til bespisning og barn fra østen. Mange tenker nok ikke over det, men i Norge er vi veldig godt beskyttet av regelverket rundt hva som kan selges i Norge, og ikke minst hva det kan inneholde. Derfor har jeg blitt veldig skeptisk til å kjøpe hudpleie, barneprodukter og produkter som skal i kontakt med mat direkte fra f.eks Ebay og østen.


Eksempel på et kvalitetsprodukt laget i Kina, som oppfyller Amerikanske og Europeiske krav til sikkerhet 
 

Jeg er ikke skeptisk til ting laget i Kina - "alt" er laget i Kina, og man kan få den ypperste kvalitet på Kinesiske varer - men hvis man kjøper direkte fra sider som Ebay og Aliexpress må ikke varene gjennom de samme strenge reglene som norske forhandlere må forholde seg til. I Kina, og til og med USA er det en rekke stoffer som er lovlig å bruke, som i Norge og EU har blitt regnet som for farlige. Mange av disse er enten forbudt eller har mye lavere tillatte verdier enn i opprinnelseslandet. Det er også en rekke sikkerhetskrav ting som skal brukes til barn må gjennom, som man ikke vet om varen oppfyller om man kjøper direkte fra utlandet utenfor EU. 

Så neste gang du ser en kjempedeal på Wish, Ebay eller Aliexpress innenfor sminke, hudpleie, barneting, ting til kjøkkenet eller til og med smykker: Tenk deg om en ekstra gang - det er ikke sikkert dette produktet er så bra for verken deg selv eller barnet ditt. 

Har du kjøpt babyting, sminke eller smykker fra utlandet før? 

Flat drikkeflaske som passer i laptopveske

Publisert: 10.07.2017 @ 19:49 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Det høres kanskje rart ut, men jeg har flere ganger ergret meg over at det ikke er noen vannflasker som passer i laptop-vesken min, så da jeg fant denne på Jernia ble jeg mildt sagt gira: 

SAMSUNG CSC

Det er en flat vannflaske. Med plass til hele 0,4 liter vann. Er det ikke smart?? 

SAMSUNG CSC

Jeg elsker når folk gjenoppfinner hverdagslige ting. Selv om de har kalt den "AquaPAD" som får den til å høres litt ut som et inkontinensbind. Men fortsatt: Go Carl Oscar - denne var artig! 

Flaskene finnes også på Lekmer.no her: https://lekmer.no/search/?q=aquapad 

Har du sett slike flate vannflasker før? 

 

#mamma #baby #innovasjon #vannflaske 

Gravidbilde: Siluett

Publisert: 10.07.2017 @ 19:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Tenk at inni her lå det to små tvillinggutter og bare ventet på å komme ut ♥

SAMSUNG CSC

Tatt da jeg var ca 32 uker på vei.

Vi tester: Solkremer fra Cosmica

Publisert: 09.07.2017 @ 09:51 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

/Sponset

Jeg er en stor fan av solkrem, og er nøye med å smøre både meg selv og Oliver. Roar er ikke like fan av solkrem, men bruker heller After Sun etter at skaden har skjedd. Jeg sverger: Han kommer til å se ut som en gammel skinnsofa før han bikker 50. Her om dagen fikk vi tilsendt noen solpleieprodukter fra Cosmica, som er blant solkrem-merkene som er regnet som et av de "trygge" merkene

SAMSUNG CSC

Jeg har alltid trodd at voksen-solkrem er best, og mindre fettete, men fikk en aha-opplevelse da jeg testet kremene fra Cosmica. Det har skjedd mye siden jeg var barn, for alle solkremene til barn er nå slik at de ikke skal tiltrekke seg sand: 

SAMSUNG CSC

Barnesolkremene - til tross for høyere solfaktor, føltes faktisk mindre klissete på huden enn voksensolkremene. Så fra nå av kommer jeg nok til å knabbe Oliver sine solkremer, hehe. 

En annen smart ting med solkremene vi fikk fra Cosmica er at man kan bruke sprayene også opp ned: 

SAMSUNG CSC
 

Denne er også genial å ha med i vesken: 

SAMSUNG CSC

 

Har du prøvd solkremer fra Cosmica? :) 

 

#sol #solkrem #mamma #mammablogg #sommer

Samsoving med tvillinger

Publisert: 08.07.2017 @ 21:03 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 0

Da jeg skrev om babyenes del av soverommet var det noen som lurte på hvorfor vi ikke samsov eller hadde barna ved oss. Jeg tenkte at det skulle være umulig å samsove med to og at vi bare måtte ha dem i egen seng når de kom. Jeg mener: det er jo begrenset med plass i voksensengen? 

Det jeg ikke tenkte på er at med tvillinger er det dobbelt så mye amming gjennom natten, og dermed dobbelt så mange ganger mellom mamma og pappas seng og egen sprinkelseng. Det er med andre ord nesten umulig å ikke samsove hvis mor skal ha noe som helst håp om søvn gjennom natten. 

Så nå har far 1/4 av sengen, mor 1/4 og guttene resten - som seg hør og bør: 


"Fem minutter til a' mamma..." 

 

 

#baby #mamma #mammablogg #samsoving

Hver sin ende av vuggen

Publisert: 08.07.2017 @ 10:49 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Det er nesten litt vemodig, men guttene har allerede blitt for store til å ligge ved siden av hverandre i vuggen. Det går jo på en måte, men de ligger veldig tett. Så nå ligger de anføttes istedenfor: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg får se om jeg ruller sammen et teppe og legger mellom dem, for akkurat nå er det stor sjanse for å bli sparket av brodern. 

 

#vugge #tvillinger #baby #mamma 

KIWI Pluss babypakke med stellebag

Publisert: 07.07.2017 @ 18:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg trodde jeg hadde fått alle de gratis babypakkene som gikk an å få, med babypakken fra REMA1000 og babybox fra Apotek1 men fant plutselig ut at Kiwi også har babypakke. Man må imidlertid melde seg inn som Kiwi Pluss-kunde, med bankkort og det hele - så er det verdt det? 

Her er innholdet i babypakken fra Kiwi: 

SAMSUNG CSC

Man får: 

- Stelleveske 

- Lille Go' bleier, bleieposer, skjeer og våtservietter

- Libero våtservietter og testpakke med ammeinnlegg

- Libresse-pakke 

Og la meg bare fortelle deg: OM det er verdt det! Bare stellevesken man får er i seg selv verdt det. SE på den greia her da: 

SAMSUNG CSC

Masse smarte rom og lommer både utenpå og inni, og den passer selv over styret på tvillingvognen vår. Selv Roar synes denne var smart; og jeg kan røpe at han ikke lett lar seg imponere av alle gratis-tingene jeg drar med meg inn her (Finn Gis Bort anyone?). 

Så nå har vesken min gått tilbake til å bare være en veske igjen, og stelleprodukter har herved flyttet inn i denne. 

Konklusjon: Meld deg inn! Du får også hver fjerde bleiepakke gratis - både Libero og Pampers. (Vi kommer tilbake til om Lille Go'-bleiene er noe tess når vi har fått testet dem). 

Pakken kan bestilles her: Kiwi Pluss babypakke 

 

#gravid #babypakke #gratis #mamma #baby #tvillinger

Nye dåpsinvitasjoner fra Babykort.no

Publisert: 06.07.2017 @ 18:38 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Etter fadesen med dåpsinvitasjonene fra Foto Knudsen har vi nå fått bestilt og mottatt nye invitasjoner. Jeg ville egentlig ikke ha blå invitasjoner, men etter å ha saumfart designarkivene til nesten alle norske leverandører av dåpsinvitasjoner på nett, var det Babykort.no som hadde det likeste designet som de jeg hadde satt sammen selv, så vi landet på dem. De har en blågrønn farge, så helt babyblått ble det ikke. Slik ser designmalen ut: 

 

Kortene har veldig god kvalitet, og er absolutt i en slik matt finish man forventer av dåpsinvitasjoner man bestiller. Fargene er fine (ikke fullt så lyse som på bildet mitt som ble tatt utendørs), og de sendte med 3 ekstra kort i tilfelle, samt noen ekstra konvolutter. Dette er gull i tilfelle noen av invitasjonene skulle ha en flekk, man skriver feil på en konvolutt eller rett og slett bare vil ta vare på et par invitasjoner til babyboken. 

Alt i alt er vi veldig fornøyd :) 

 

#dåp #baby #dåpsinvitasjon #mamma 

Ønskeliste dåp (gutt) der gjestene kan fylle ut hva de har kjøpt

Publisert: 05.07.2017 @ 18:27 Kategori: Dåp Kommentarer: 1

Da har jeg satt sammen en ønskeliste, eller liste med gavetips til guttene. Til bryllup har man gjerne gavelister der gjestene kan notere hva de har kjøpt slik at man slipper at folk kjøper dobbelt, men jeg har enda ikke sett noe liknende for dåp. Før nå! Minegavelister.no lar en lage ønskelister med link og kommentarfelt. Her er ting fra ønskelisten til guttene: 

 

Listen inneholder blant annet Tripp Trapp stol og Newborn set, speiderkniv, villsauskinn, barnehagesekk, gyngehest, termos og ramme med plass til 12 månedlige bilder det første året. Mye av tingene er saker som de kan bruke på turene våre på Kolsåstoppen og i årene fremover. Og slik ser det ut på Minegavelister.no

 

Smart, hva? 

(Til familie som lurer på link til vår liste, vil den deles for venner på Facebook slik at ikke andre kan kommentere)

 

#dåp #ønskeliste #baby #barn #mamma #mammablogg 

Standard Birk og Konstantin

Publisert: 04.07.2017 @ 19:03 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Selv om guttene bare er halvannen måned kan vi allerede se forskjell på lynnet deres. Dette bildet oppsummerer forskjellen på Birk og Konstantin godt: Birk sover etter noen hundre meter trilletur, mens Konstantin kjemper mot søvnen og skal helst være våken. 

...og sånn går nå dagene. 

 

#tvillinger #mamma #baby #barn #mammablogg

Dagens fangst hos Søstrene Grene: Matboks, fingermaling og mer

Publisert: 03.07.2017 @ 19:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Høstens nyheter har begynt å komme inn på Søstrene Grene, og når alt er så billig der føles det ikke så galt å handle litt til tross for at man prøver å spare penger mens man venter på NAVs drøye behandlingstid. Dette ble dagens fangst: 

SAMSUNG CSC

Gjett tre ganger om disse kommer til å bli et spennende DIY-prosjekt, ref. innlegget tidligere i dag om små tottelotter

SAMSUNG CSC

Matt fingermaling i nydelige farger - hva mer kan man ønske? 

 

#dagensinnkjøp #søstrenegrene #mamma #baby #mammablogg

Sjekk de tottelottene ♥

Publisert: 03.07.2017 @ 10:56 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

Kan man gjøre noe annet enn å elske små baby-tær? ♥♥

 

Guttene har fått babybøker: Den beste boken om meg

Publisert: 02.07.2017 @ 10:39 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Litt på overtid kanskje, men vi har endelig fått skaffet babybøker til guttene. Valget falt på den samme som Oliver har: "Den beste boken om meg". 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg liker spesielt godt de søte og humoristiske illustrasjonene. Spesielt sidene om "året jeg ble født" tror jeg kommer til å bli ekstra morsomme å lese når man blir større. Her kan man skrive rare trender, hva ting kostet året barnet ble født ("15 kroner for en melk??" - Guttene om elleve år) og sanger/filmer som kom ut dette året. Det at boken er unisex i fargene er også en god bonus. Helt bakerst er det plastmapper der man kan ta vare på ting. 

Boken har ISBN 9789197861441, og den kostet 259,- på Adlibris.no

Hvilken babybok har du/barnet ditt? 

 

#babybok #mamma #baby #tvillinger

Babygym for tvillinger i tre: DIY

Publisert: 01.07.2017 @ 14:13 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 0

Jeg har lett en stund etter en babygym som tvillingene kunne bruke sammen. Det sies jo ofte at det er godt selskap i en tvilling, så jeg ville prøve å unngå to separate babygym. Siden vi ikke fant noen jeg likte, laget like så godt jeg og Oliver en selv i tre: 

SAMSUNG CSC

Først kuttet vi noe plank jeg hadde liggende til halvmeter-lange stykker, og pusset lett over med sandpapir: 

SAMSUNG CSC

Så brukte vi et stort bor for å lage hull til pinnen, helt gjennom det ene benet - og halvt gjennom det andre, og kuttet den runde pinnen slik at den ble 70 cm: 

SAMSUNG CSC

Så skrudde vi til slutt fast den runde pinnen i endene som hadde hull halvveis gjennom. Vi hadde egentlig tenkt at den skulle kunne slås sammen når den ikke var i bruk, men den føltes litt løs, så vi festet den heller med noen ekstra skruer: 

SAMSUNG CSC

 

Guttene er ikke sånn super-interesserte enda, men jeg tror den blir bra etterhvert. 

SAMSUNG CSC

 

#diy #babygym #mamma #baby #gjørdetselv