hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: august 2011

Det finnes ikke trassalder - bare uvitende foreldre

Publisert: 31.08.2011 @ 18:12 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 18

Jesper Juul, den "internationalt anerkjente forfatteren, foredragsholderen, familietarapeuten og trener/supervisoren som er aktiv i mere end 15 land rundt om i verden", mener i hvert fall at det ikke finnes noe som heter trassalder. Det er bare foreldre som ikke vet hvordan de skal takle at barnet får egen vilje.

Det er nok ikke bare meg som er skeptisk til at denne trassalderen som. Jeg kan imidlertid si meg enig i at det er veldig lettvint å gjøre som Jesper Juul sier å bare la ungen "klare selv" om de lager oppstyr. Så da fikk Oliver lov til å sette inn i oppvaskmaskinen. Og ta det ut igjen. Og spise på det skitne bestikket - vent hva? Hvem sa at dette var en god ide igjen?

Oliver synes i hvert fall at det var veldig stas...

 

Tips til barnehagesekk

Publisert: 31.08.2011 @ 10:28 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

I barnehagen til Oliver trenger han ikke ha med annet enn en matpakke hver dag, og da får han lov til å bære den selv i barnehagesekken sin.

Her er Olivers barnehagesekk:

Der kan man ha vannflasken lett tilgjengelig i en egen lomme på utsiden, og det er god plass til matpakken og kanskje et ekstra par sokker eller en ren bukse om han mangler det:

Det jeg imidlertid liker best med sekken til Oliver er sikkerhetslinen som er festet til den. På den måten kan Oliver gå ved siden av vognen på vei hjem, uten at jeg trenger å være redd for at han løper ut i veien:

Som man så vidt ser på siste bilde er det også en klips foran mellom stroppene slik at den ikke sklir av skuldrene noe som også var avgjørende for at jeg valgte denne sekken.

 

Sekken har jeg kjøpt på Ebay, men man får også tak i sekken på Handysize i Norge.

 



Nytt på veggen

Publisert: 30.08.2011 @ 20:38 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

For en stund tilbake brukte vi gavekortet fra Fame man får med regelmessig i foreldre-blader og gratis-pakker. Sleipe som vi var kjøpte vi ikke noe mer enn gratisbildet som følger med gavekortet. Eller. Roar oppgraderte størrelsen på bildet for 400 kr som bursdagsgave til meg.

 

Hvordan stryke en voksduk

Publisert: 30.08.2011 @ 16:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg søkte rundt på nettet om hvordan man kunne stryke en voksduk, og fant ut at man ikke kan stryke en voksduk. Rynkene og brettene fra oppbevaring går visstnok ut av seg selv etter tid og bruk. Vel, jeg har ikke tid (og bruk) og fikset det på min egen måte:

Med hårføner!

La meg gjennomgå fremgangsmåten for dere.

1. Føn området du ønsker å rette ut (ikke så stort område av gangen).

2. Stryk hånden din over mens duken enda er varm. Den skal bli litt varm og myk av hårføneren, men ikke så varm at du ikke klarer å stryke hånden over relativt fort etterpå.

Og finito!

 

Mamma, skal du ikke sy denne?

Publisert: 29.08.2011 @ 09:54 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

"Du som har blitt så slank må vel sy inn kjolen din litt? Nei?"

"Skal du ikke sy den andre ullbodyen min da?"

"Se her, så skal jeg tre tråden for deg. Nei?"

 

 

Nytt liv til ullbodyene... Eller?

Publisert: 28.08.2011 @ 19:08 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 17

Ullbodyene Oliver brukte forrige vinter er, forståelig nok, blitt for små. Så jeg tenkte jeg skulle gi dem nytt liv og en vinter til i bruk.

Så jeg klippet av nederste delen med knappene på:

Sydde rundt kanten nede, og vips så fikk vi...

En litt for kort genser med blonder nederst???

Men i svarte...

 

Vi trosser sykdom for en tur ut i solen

Publisert: 28.08.2011 @ 14:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Bare fordi man er syk kan man jo ikke sitte inne hele dagen. Så vi tok en liten gåtur til bakeriet og kjøpte bolle.


 

Sist gang vi var på besøk hos mommo og gjengen ble det veldig stille fra Oliver og Tikken. Når vi ko

Publisert: 27.08.2011 @ 10:47 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

598574-1-1314434868453.jpg
Sist gang vi var på besøk hos mommo og gjengen ble det veldig stille fra Oliver og Tikken. Når vi kom inn på kjøkkenet fant vi rakkerne slik. Oliver matet Tikken med mat fra skålen.

Det som er litt kos med en syk baby

Publisert: 26.08.2011 @ 18:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Det som er litt kos med en syk baby er at han kan ligge på den syke mammaen sin og sove ♥

 

Dagen da både mor og barn skulle holdt seg hjemme...

Publisert: 26.08.2011 @ 15:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

I dag har jeg og Roar byttet på å være hjemme med Oliver som har fått sin første omgangssyke fra barnehagen. Jeg skulle nemlig på jobbintervju så Roar kom hjem og tok vare på Oliver når jeg dro dit. Jeg måtte imidlertid gå tidlig hjem fra jobb i går fordi jeg var dårlig, og skulle absolutt utsatt intervjuet i dag, for når jeg kom dit var jeg kvalm og svimmel og de beskrev meg som "stille og forsiktig". Stille og forsiktig. Folk som kjenner meg vet at jeg er pratsom, utadvent og ikke redd for å si meningen min. Huff. Og flere ganger måtte jeg kvele kvalmen og fikk tårer i øynene. For alt jeg vet trodde de at jeg "knakk" under presset. Uten at det var noe stort press utover at det var et jobbintervju. Huff. Jeg lurer på om det går an å forklare situasjonen og spørre om de har mulighet til å møte meg igjen når jeg er frisk igjen. Selv om man får vel sikkert ikke slike "second chances".

Oliver derimot er overraskende fornøyd til å være syk. Risbolle fikk han også.



 

Merking av klær til barnehagen med Taggits (de plastdingsene som likner på tegnestifter)

Publisert: 25.08.2011 @ 18:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Noen av klærne til Oliver passer dårlig å merke med tekstilstempelet. Spesielt hjemmestrikkede plagg eller plagg uten merkelapp er vanskelige å få merket ordentlig. Jeg husker imidlertid at mamma hadde noen smarte stifter på klærne til broren min, og etter intens googling fant jeg dem til slutt: De heter Taggits og kombineres med vevde navnebånd.

For de som ikke har sett det før fungerer Taggits slik:

1. Legg stiften på en hard overflate og trykk den ene enden av merkelappen over spissen på stiften. 

2. Press deretter plagget og den andre enden av merkelappen over stiften. 

3. Sett deretter på knotten med hull på, så hardt du klarer, og knekk av tuppen. 

 

Jeg fant også ut en egen måte å få bort rester av plasttuppen på, om ikke hele kommer av når man brekker den, nemlig neglfil:

Da slipper man en eventuelt skarp kant som kan irritere barnehud eller ødelegge plagg.

Taggits er perfekt for hjemmestrikk, for det er litt mer skånsomt å ta av igjen enn å sy på merkelapper i tilfelle det skal arves bort når det er for smått.

 

 

Lagt til: Jeg kjøpte det hele på labelyourself.com, men fant ikke igjen Taggitsene på siden jeg bestilte fra, så har ingen direktelink derfra. Jeg fant det imidlertid også på sabo.no

 

 

 

Flere kupp: Halv pris på ulltøy på Cubus

Publisert: 25.08.2011 @ 10:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Samme dagen som jeg kjøpte den awesomme stolen på 95% salg fant jeg ulltøy på Cubus på halv pris, så da ble det litt ulltøy til Oliver også.

Ikke store greiene, men det er deilig å spare litt penger på slike nødvendige ting.

Og så synes jeg Oliver er sååå søt med disse hetteluene:

 

 

Gjestekreativitet: Lag din egen poncho for 29 kroner

Publisert: 24.08.2011 @ 15:14 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 0

Jeg er jo som kjent kjempeglad i kreative løsninger man kan lage selv der man sparer penger, og da jeg så dette innlegget hos Candida (Frk. Reyes) måtte jeg bare dele det med dere. På de fleste klesbutikker får man om dagen kjøpt ponchoer, som egentlig har en veldig enkelt konstruksjon. Reyes har knekt koden og laget en egen poncho av et pledd for 29 kroner. Både smart, pengebesparende og ikke minst like fint som ponchoer for 2-300 kr.

Det at hun valgte pleddet med frynser fra Ikea, gjorde den bare enda søtere synes jeg. En kjempekul detalj med frynser og hull på ponchoen.

Les bloggen til Frk. Reyes for å se fremgangsmåten og få muligheten til å lage din egen poncho.

 

En sølvskje som giftering?

Publisert: 24.08.2011 @ 08:38 Kategori: Bryllup Kommentarer: 12

Jeg har tittet litt rundt på gifteringer og har forelsket meg helt i noen som heter "spoon rings". Mest på grunn av historien bak ringene, som bare gjør dem enda nydeligere.

Skje-ringer ble til på 1600-tallet som gifteringer til tjenere som ikke hadde råd til dyre metaller. Tjenere stjal en sølvskje fra "mesteren" sin og fikk den bøyd til en giftering - noe som ofte førte til syv års straff om de ble tatt. Offeret som tjenerene gjorde for å gi sin elskede en ring i edelt metall skal være et symbol på en tidløs kjærlighetsgave.

Ok, litt rart at jeg synes det er romantisk og vakkert med stjeling, men det er en sølvskje. En liten sølvskje for å kunne gi kjærligheten i sitt liv en ring av edelt metall i en tid da slikt var forbeholdt overklassen.

 

 

 

I dag kan man jo heller se på det som kreativ gjenbruk, siden man strengt talt har råd til edelt metall og man ikke egentlig har stjålet en skje.

Jeg synes det var en litt morsom ide til meg og Roar. Litt fordi jeg synes de var fine og romantiske, og litt fordi den kunne symbolisert at vi giftet oss og stiftet familie før vi var helt "etablert". Roar vet ikke helt om han synes, men han har funnet en som han synes var "grei".

Hva synes dere?



KUPP! Barnestol på 95% salg

Publisert: 23.08.2011 @ 19:54 Kategori: Hverdag Kommentarer: 8

MÅ bare vise dere det kuppet jeg gjorde her om dagen. Jeg har shoppingforbud fra meg selv, men Oliver trenger en lavere stol til å bruke i stuen, så når jeg fant denne til en latterlig pris ga jeg meg selv lov.

Stolen er en Minui HandySitt og den var satt ned fra 1000 kr til 50 (!) kr på Barnas Hus på Lysaker. Det var bare to stk igjen. Det er litt rar høyde på den. Litt høyere enn de stolene de har i barnehagen, men litt lavere enn en vanlig spisestuestol. Og den passet perfekt ved salongbordet vårt! Så nå kan Oliver sitte og spise på denne.

Var ikke det et kupp, eller? Jeg blir så glad når jeg finner slike "funn".



 

Tannbleking hjemme test: Før og etter bilder (Crest Whitestrips)

Publisert: 23.08.2011 @ 09:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 11

Etter å ha blitt overbevist av Kandee (som også har en kjempesøt baby og privatblogg) har jeg prøvd Crest 2 Hour Whitestrips. Det er de samme white-stripsene som Ryan i den amerikanske homsepatruljen har anbefalt til flere av de som har fått make-overs for å bleke tennene. Man kan få tannblekingsstrips som man skal ha på en halvtime hver dag i en uke, men siden jeg er så utålmodig valgte jeg noen som man kun trenger å ha på i to timer. Hehe. De lover jo hvitere tenner, gull og grønne skoger, men jeg har vært litt skeptisk. 

Først så jeg ikke noen forskjell, men dagen etterpå sa Roar "Tennene dine har blitt hvitere". Jeg tok et før-bilde, men tennene ikke var umiddelbart hvite når jeg tok av den plast-stripen, så det ble ikke noe etterbilde før nå noen dager etterpå.

Det er ikke gjort noe med bildene, og det er tatt i akkurat samme rom med samme lys i samme vinkel.

Ser du forskjell?

 

Lagt til: Jeg glemte jo å skrive at jeg hadde kjøpt det på ebay. Her for å være eksakt: http://www.ebay.com/itm/330589513741?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 (husk bare at det tar 4-6 uker før det kommer til Norge) 

 

Disclaimer: Ta kontakt med din tannlege før du bleker tennene.  

En reserve-strikkegenser

Publisert: 22.08.2011 @ 18:36 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Selv om jeg liker hjemmestrikkede gensere best synes jeg denne fra Name It er en grei andreplass. Hundre prosent ull og nydelig m©ªnster.


Lille modellen min poserer for kameraet ♥



Se mine nye votter

Publisert: 22.08.2011 @ 13:37 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Oliver har blandede følelser om sine nye votter. Litt uvant var det med votter på, men veldig morsomt å vinke med de.

Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med vottene som er i 100% ull fra Name It og kostet 70 kroner. De er ikke så tykke, så de passer fint som høstvotter.

En fasjonabel herremann (/gutt) på besøk hos mommo og besten

Publisert: 21.08.2011 @ 20:10 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

I dag skulle vi på søndagsmiddag hos mommo og besten og da måtte skjorte og finfrakken på.

Frakken var faktisk en av dåpsgavene hans fra ekstra-oldeforeldrene hans (min stefars foreldre) og nå passer den som et skudd.



 

Min lille heisknapptrykker

Publisert: 21.08.2011 @ 14:22 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

598574-1-1313929339563.jpg
Min lille heisknapptrykker <3

Vinke til alle vi går forbi på vei til barnehagen

Publisert: 20.08.2011 @ 16:54 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Oliver er så glad i å vinke til alt og alle. Plutselig på butikken kan han lyse opp og vinke og smile til en vilt fremmed som ser på han. Noen ser litt rundt seg for å se om han faktisk vinker til dem, men de fleste smiler bare og vinker tilbake.

Her vinker han til bilene som kjører forbi på vei til barnehagen for noen dager siden.





Ballerinas med demping

Publisert: 20.08.2011 @ 11:29 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Etter at jeg begynte å gå i skjørt har det blitt mye gåing i ballerinasko. Problemet med ballerinasko er at de ikke har noe demping og det er drepen å bruke de når man går og står i åtte timer på jobb. Verken bra for føttene eller ryggen. Jeg har tidligere sagt at jeg aldri aldri aldri skulle bli sett i crocs (aldri!). Nå må jeg imidlertid spise hatten min, for mine nye jobbsko er crocs. Crocs Lily for å være eksakt.

Disse har samme demping som vanlige crocs og er dermed de eneste ballerinaskoene med demping jeg har funnet.

 

Skoene kjøpte jeg her. De er litt dyrere enn vanlige ballerinasko, men absolutt verdt pengene når man tenker på at man skåner rygg og føtter. Denne Ebay-selgeren sendte de så fort og brukte prioriteringspost slik at de var hos meg under en uke etter jeg bestilte de (vanligvis tar det 2-6 uker).

Vet du om ballerinasko med demping?




Barnehageantrekk med joggejeans

Publisert: 19.08.2011 @ 17:00 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Åh, jeg elsker å sette sammen antrekk til Oliver. Spesielt nå som han har begynt i barnehagen slik at flere kan se de. Jeg lærte første uken med barnehageunge at det er nytteløst med hvite klær i barnehagen, så nå er denne genseren det lyseste plagget han har på seg:


Genser - KappAhl, Bukse - Lindex, Ullsokker - Name It

Bentøyet er joggebuksen med jeanstrykk som jeg kjøpte på Lindex. Jeg likte den så godt at jeg gikk tilbake her om dagen for å kjøpe en til, men de var så klart utsolgt i de minste størrelsene :/




Jeg vet jo det! Jeg prøver jo å finne ut NÅR det ble validert. Arg!

Publisert: 19.08.2011 @ 10:22 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

598574-1-1313742148458.jpg
Jeg vet jo det! Jeg prøver jo å finne ut NÅR det ble validert. Arg!

I mammastrikket lue

Publisert: 19.08.2011 @ 10:08 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

Nå passer luen jeg strikket til Oliver hakket bedre:

Det er så kos med sånne ting man har klart å lage selv.




En sunnere kosedrikk. Jeg og Roar har skjemt bort Oliver litt i det siste og gitt han sjokolademelk

Publisert: 18.08.2011 @ 15:20 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

598574-1-1313673620532.jpg
En sunnere kosedrikk. Jeg og Roar har skjemt bort Oliver litt i det siste og gitt han sjokolademelk på lørdagene som kosedrikk, så nå har jeg bestemt meg for å heller gi et sunnere alternativ uten så.mye tilsatt sukker. Drikken friskus er veldig populær og kan drikkes en og annen hverdag også. Hvilken kosedrikk gir dere til de små om de får noen?

Pom poms på Vero Moda. Jeg ser motebloggere betaler i dyre dommer pluss toll og moms for genser med

Publisert: 18.08.2011 @ 10:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

598574-1-1313657152039.jpg
Pom poms på Vero Moda. Jeg ser motebloggere betaler i dyre dommer pluss toll og moms for genser med pompoms fra Asos. Da ville jeg heller brukt en tohundre lapp for denne på Vero Moda.

Se hvem som fant meg på vei til barnehagen

Publisert: 17.08.2011 @ 15:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

598574-1-1313586403069.jpg

Se hvem som fant meg på vei til barnehagen: Den forsvunnende støvelen!

Oliver koser seg i barnehagen

Publisert: 17.08.2011 @ 14:27 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5

Dette fant jeg i loggen som barnehagetantene i barnehagen til Oliver skriver hver dag:

♥

 

 

Dagens barnehageoutfit (minus en støvel)

Publisert: 17.08.2011 @ 10:42 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3



Dagens barnehageoutfit. Eller. Nesten i hvert fall. På vei til barnehagen mistet vi den ene støvelen og tror dere ikke at noen hadde tatt den bare minutter etterpå da jeg gikk tilbake for å lete etter den??

Den lå ikke på fortauet, og ikke i grøften (kunne jo vært noen som bare "en støvel midt på fortauet? La oss heller legge den i grøften"). Vi går forbi en barneskole på vei til barnehagen, så jeg lurer på om det kanskje er noen skoleelever som har tatt den. Noen gutter som bare "hei, la oss se om vi klarer å kaste støvelen opp på t-banesporet!".

Det er så ergerlig også, for de er helt nye. Og det var så klart den støvelen uten telefonnummer og navn i. Jeg tenkte jo som så: Man trenger bare navn og nummer i en av støvlene. De tar jo ikke bare på han en av støvlene i barnehagen og bare "hvem er denne andre matchende støvelen uten navn og nummer sin? Det står ikke noe navn og nummer jo".

 

En vask-forlenger (nesten) gratis

Publisert: 16.08.2011 @ 18:36 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 7

Oliver rekker ikke fram til vannet i springen, selv med krakk. Det finnes sikkert et produkt man kan kjøpe for å forlenge vasken for barna, men jeg liker best å fikse selv. Så jeg gikk ut og kjøpte meg en karamellpudding fra Kos.

 

 

 

Haha. DET var jo ikke hele løsningen. Det var bare litt av den, for se her:

Det man trenger er en puddingkopp pluss en strikk.

Deretter klipper man koppen i to og "borer" hull med en kniv/saks.

Så klipper man strikken i to og trer den gjennom hullene før man knyter det sammen igjen:

Og SÅ dere. Så er dere ferdige. Her demonstrerer Oliver hvordan den brukes:

Så min oppfordring til alle nå er: Spis karamellpudding. Gjerne hjemmelaget også, men helst ferdiglaget i en kopp om dere vil ha en forlenger til vasken.




Ullbody med "ridderlig" mønster

Publisert: 16.08.2011 @ 13:20 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Nå er vel heller ridderlig en personlig egenskap, men jeg synes ullbodyen til Oliver passet beskrivelsen. Den har vel det fineste mønsteret jeg har sett på en ullbody før (har enda ikke sett en ullbody med mariusmønster, hehe).

Husker ikke helt hvilket merke det er, men den er kjøpt på Barnas Hus.

 

Årets søteste nyhet på Name It?

Publisert: 15.08.2011 @ 17:11 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 23

HAR DU SETT så søt strikket dress de har på Name It?

- Det beste er: Den er av ULL (yey)

- Det verste er: Den går bare til str 62 (buhu)

Jeg fikk i hvertfall kjøpt med noen ullstrømpebukser og sokker til Oliver før høsten setter inn.





Ikke så frustrert frue

Publisert: 14.08.2011 @ 18:05 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

For snart en måned siden skrev jeg at jeg skulle slutte å gå med grå joggebukse til hverdags, og jeg har enda ikke brutt "løftet" mitt. Faktisk så har jeg gått med skjørt nesten hver dag. Og det er kjempekomfortabelt!

 

Når man planlegger for en hel familie

Publisert: 14.08.2011 @ 13:27 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Nå som både jeg og Roar er ute i jobb igjen og Oliver er i barnehagen har jeg savnet en måte å holde styr på når Roar skal ting, jeg har vakter og hvem som skal hente/bringe i barnehagen. Løsningen fant jeg i en egen Familieplanlegger. Det er en 7. sans, men med egne plasser til hvert familiemedlem hver dag.

På forsiden kan man lime inn et familiebilde.



Inni er det plass til å skrive navnene øverst, og på den motsatte siden kan man skrive generelle "må gjøres"-ting per dag. Eller legge til flere familiemedlemmer om det er flere i familien enn 5 stk.

Den kan også flere triks:

Familieplanleggeren fant jeg for en stund siden på Ark, og jeg tror de har den enda.

Smart, hva?



Kose med mamma når man for en gangs skyld er hjemme begge to

Publisert: 13.08.2011 @ 17:16 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Det er så deilig at Oliver blir så glad av å se meg når jeg kommer hjem fra jobb. Han kan bare holde rundt meg og klemme meg og kose med håret mitt uten å ville rase avgårde med en gang. Det er til å få klump i halsen av for en mamma som savner å være med lille babyen sin.





Olivers nye matboks

Publisert: 13.08.2011 @ 09:38 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 10

Se på den søte matboksen jeg fant på Jernia for bare 39 kroner.

Jeg vet ikke hvem figuren på boksen er, men da jeg så den tenkte jeg "svensk, båt, fyrtårn?" så jeg lurer på om jeg har sett/lest noe om denne bjørnen da jeg var veldig liten. Hadde han en venn som var pelikan?

Vet noen om det kan være en grunn til at jeg tenker "svensk" når jeg ser denne, gikk det en TV-serie om han på 90-tallet på svensk TV?



Sinnsykt rask levering fra hm.com

Publisert: 12.08.2011 @ 20:59 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 9

Noen husker kanskje klærne jeg skrev at jeg bestilte i går? Vel, her er noe av det:

For - tro det eller ei - det kom allerede i dag (!). Roar tullet med at de fikk en alarm hver gang jeg bestilte som bare "biip biiip bestilling fra Julie (jeg er tydeligvis på fornavn hos de som pakker). Pakk og send med en gang! Biiip". Haha. Frekke frekkesen.





Jeg er forberedt!

Publisert: 12.08.2011 @ 13:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

598574-1-1313148834893.jpg
Jeg er forberedt!

Dusjenymfe

Publisert: 12.08.2011 @ 07:58 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

De fleste barn er badenymfer, men Oliver er en skikkelig dusjenymfe. Han elsker å dusje og vil gjerne dusje selv.


Søten til mamma <3

 

Det passer meg fint, for jeg liker best å dusje jeg og.

 



Bursdagsgave til meg = gave til Oliver

Publisert: 11.08.2011 @ 16:28 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Jeg fikk penger i bursdagsgave og da kunne jeg endelig unne meg litt høstklær til Oliver. Ja, for det er jo ingen hemmelighet at jeg oftest kjøper klær til Oliver enn meg selv - enda jeg jobber på en klesbutikk.

Dette kommer vår vei om ikke så alt for lenge:


Raggsokker - eller "lester" som Olivers oldeforeldre og en morfar sier


En strikket genser (for du trodde vel ikke at jeg var lei av mariusmønster og liknende enda)


Noen høstsko som jeg er veldig spent på, fordi de kostet bare 149 kr
(men andre H&M-sko bruker å være gode, så tror disse blir fine med noen ullsokker i)


Og noen tynnere høstvotter, noe som passer fint for Oliver var litt kald på hendene når jeg hentet han i dag. Kanskje jeg er synsk. (Bestilte før jeg hentet han) 

Jeg kjøpte også et highwaist-skjørt til meg selv, men jeg lurer på om en moteblogger har skrevet om det før jeg rakk å poste dette innlegget, for nå er de plutselig utsolgt, og de hadde de fleste størrelsene når jeg bestilte. (Varer som motebloggere skriver om blir jo utsolgt fortere enn du rekker å si "Legg i handlekurven"). Edit: Fant skjørtet hos Cathinthecity her, så da vet jeg hvorfor jeg ikke finner det på hm.com, hehe.

Er det flere som har sikret seg noen høstvarer? Det er veldig mange som ikke vil kjøpe høst- og vintervarer på Vero Moda, for da "innrømmer" man liksom at sommeren er over.



Potetmosen med det rare i

Publisert: 10.08.2011 @ 22:10 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 2

Jeg anser ikke dette som en typisk "dette spiste jeg til middag i dag"-blogg, men må bare vise den spennende potetmosen vi hadde i dag. I mangel på poteter puttet vi i brokkoli og gulrøtter. Det ble vel ca 1/3 poteter, 1/3 gulrøtter og 1/3 brokkoli. Og en skvett melk og smør.   

Jeg likte det kjempegodt, og jeg lar bare et bilde av Oliver snakke for han:


(For de som ikke ser det, sier han "mmmmmm")



Oliver og mammas danselåt om dagen

Publisert: 10.08.2011 @ 14:49 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Her er danselåten vår om dagen.

En litt for realistisk hånddukke?

Publisert: 09.08.2011 @ 19:16 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 5

Da Oliver var ca et år fikk han en hånddukke-løve fra Folkmanis. Først synes han den var litt skummel, men nå synes han det er kjempemoro å putte fingrene inn i munnen på løven og at mamma eller pappa later som om løven spiser på hendene hans. Pluss at jeg synes den er kjempetøff og forseggjort.

how do i make a gif
"Vrææææh!"

Vart du skræmt?



Låne tantes solbriller

Publisert: 09.08.2011 @ 09:14 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

598574-1-1312874061896.jpg
Låne tantes solbriller

Har du sett så søte sko. Jeg lurer på om skodillaen min begynner å gjelde for Oliver sine sko også.

Publisert: 08.08.2011 @ 13:13 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

598574-1-1312801979247.jpg
Har du sett så søte sko. Jeg lurer på om skodillaen min begynner å gjelde for Oliver sine sko også. Hehe. Vil ha! (Skoene er fra Barnas Hus sin «barnehagestart» kundeavis)

Vi vant vi vant! Tusen takk alle som stemte

Publisert: 07.08.2011 @ 20:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 11

Som sagt ønsket jeg å komme på 4.-10.-plass i Liberokonkurransen, for da kunne man vinne klatregrep fra Ergoholds, og takket være alle som stemte vant vi. Jippi jippi.

Vi fikk også med et tøft Libero Action-håndkle:

Så tusen takk for alle som stemte på actionbabyen min.







Puff for halv pris av den på Kremmerhuset

Publisert: 07.08.2011 @ 15:52 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 8

Jeg har hørt rykter om at Kremmerhuset har begynt å selge strikkede puffer for 1500 kroner. Så nå har jeg strikket en i samme farge som den de selger på Kremmerhuset, men selger den for under halv pris av det de gjør der. Jeg har også sommertilbud med fri frakt ut august.

Link til puffen: http://epla.no/handlaget/produkter/267762/ som forøvrig ligger på 700 kroner og fri frakt.  

Har du vurdert puffen på Kremmerhuset?

 



En jeans som ikke er en jeans

Publisert: 06.08.2011 @ 15:32 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 12

Olivers yndlingsbukse om dagen (innbiller jeg meg i hvert fall) er denne jeansen som ikke er en jeans - det er faktisk en joggebukse med overraskende lifelike jeans-trykk.

Tenk å gå rundt i daffebukse som ser ut som ordentlig bukse! Amazing! Hehe. Buksen er forøvrig fra Lindex.





Mammatips: Billige innesko til de minste

Publisert: 05.08.2011 @ 18:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

598574-1-1312560785806.jpg

Ville bare tipse om disse søte mokkasinene som Oliver har som innesko i barnehagen. De kommer helt opp til størrelse 22 og passer fint som tøfler på grunn av den tynne sålen og at de er enkle å ta på uten at de kipper.

Hvilke tøfler har deres små?



Gårsdagens bursdagsDAG

Publisert: 05.08.2011 @ 10:33 Kategori: Hverdag Kommentarer: 10

I går hadde jeg bursdag og jeg utnyttet dagen til det fulle. Roar hadde jo tross alt fri fra jobb han og - og dermed hele dagen til å slave for bursdagsbarnet. Hoho.

Først leverte vi Oliver i barnehagen og gjorde det foreldre gjør når barna er borte ;) - spilte Wii Sports Resort! Woho!

Så ringte de fra barnehagen og sa at Oliver trengte Løva og noen tøfler. Da dro vi på CC Vest for å kjøpe noen tøfler før vi dro til barnehagen og hentet Oliver som hadde sin siste korte dag i barnehagen.

Når vi hadde hentet Oliver dro vi til Solli Bowling og spilte en runde bowling. Oliver var mest opptatt av isen:

Deretter dro vi til Fame-fotografene på Bygdøy Alle og jeg fikk et familieportrett i bursdagsgave av Roar som kommer om et par uker (vi var der forrige uke og tok bilder). Jippi!

Og ikke nok med det - etterpå dro vi til sentrum og kjøpte meg et par sko som jeg fikk penger av foreldrene mine til å kjøpe meg i bursdagsgave:

Til slutt dro vi hjem og spiste middag etter mitt ønske: Pizza. Eller... Jeg og Oliver spiste pizza. Roar drakk en proteinshake og dro på trening. Partypooper, hehe.

Og det verste er: På lørdag skal vi ut og spise med Oliver morfar, min pappa, og feire bursdagen min!

Bursdag bursdag bursdag. Er det flere enn meg som melker bursdagen sin for alt den er verdt? Hehe.





Barnehagedepresjon? Hos mor?

Publisert: 04.08.2011 @ 21:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Det er litt skummelt når permisjonen er over. Plutselig må jeg på jobb og Oliver i barnehagen. Plutselig har jeg ikke hele dagen alene med lille babyen min. Plutselig var lille babyen min en liten gutt. Jeg har bare lyst til å sitte og kose han hele kvelden, og nå sitter jeg og ser på han sove.


Babyen min. Dødstrøtt men skal absolutt flørte med kamera og ikke legge seg

Tenk bare om man kunne tjent det samme som hjemmeværende... Sukk...





Leke på fly

Publisert: 04.08.2011 @ 15:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

598574-1-1312464407225.jpg

Jeg så at mammawesterheim skrøt litt av SAS og tenkte jeg kunne skryte litt jeg også. Vi har reist SAS nesten hver gang vi har vært ute og flydd og de har vært så snille og behjelpelige med Oliver. Er det et ledig sete spør de rundt og prøver å omrokkere på plassene slik at Oliver får eget sete, og hvis han sitter på fanget mitt hjelper de til med å underholde han så godt de kan, så han sutrer sjeldent når vi er ute og flyr. På bildet har han fått klistremerkebok og storkoser seg på vei fra Narvik til Oslo.

Oliver og mamma har vært på jobb hele dagen

Publisert: 03.08.2011 @ 21:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

De siste dagene har jeg jobbet og Oliver og pappa gått i barnehagen. Jeg begynte ikke før 1300 på mandag så fikk heldigvis være med på Olivers første dag i barnehagen, men resten av tilvenningen har Roar gjort. Roar sier at det har gått veldig bra, og vi slipper nok skrekkscenarioet om at han gråter de første to ukene av barnehagen. Han liker seg så godt der at han ikke har tid til å gi Roar hade-nuss en gang så det lover bra. Det eneste som hun ene barnehagen nevnte kan skje er at han plutselig innser en dag at "hei, vent - skal jeg være her hver dag hele dagen?" og at han bare tror det er midlertidig nå. Men vi håper jo at det skal gå bra og at han fortsetter som han har gjort denne uken.

Jeg lurer på om det er vanligere at mor følger barnet den første uken, for det virket sånn da de snakket med meg første dagen.

Jeg jobber imidlertid 5-dagersuke denne uken, bare at jeg har fri på bursdagen min i morgen (jippi) og jobber heller lørdag.

Så i morgen skal jeg følge Oliver i barnehagen også skal jeg bake en eggefri kake som vi kan feire mammas bursdag med når han kommer hjem ♥



 

Navnestempelet mitt funker ikke

Publisert: 02.08.2011 @ 16:08 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7

Jeg kjøpte for et par måneder siden navnestempel til å merke Olivers klær med fra navnestempel.no. Nå som jeg skulle begynne å merke klærne til Oliver ble det bare halvveis stempel og det som skulle være en fotball ser ut som en litt merkelig jordklode:

Jeg har latt det være i den samme ziplockposen den kom i, så jeg tror ikke det kan ha tørket ut. Jeg la også plaggene på bordet, så jeg er sikker på at det var flatt underlag.

Har noen andre opplevd dette?



Olivers barnehage-utstyr

Publisert: 02.08.2011 @ 10:32 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 5

Dette er hva Oliver har i sommer-/høsthyllen sin i barnehagen:

- ulldress (ja, jeg vet det er litt tidlig, men man vet aldri når det kommer en kald dag)
- regnsett fra mormor og gjengen
- støvler fra Tretorn
- ekstra skift
- solhatt
- og et par sokker som jeg glemte å få med på bildet

- baggen jeg hadde det i er fra Søstrene Grenes og kostet latterlige 14 kroner

Dette var det jeg fikk beskjed om å ha med av barnehagetantene og hun som drev barnehagen. Kan godt hende vi kommer på mer. Kom gjerne med tips.

Vi skal forresten ha sovevogn i barnehagen, men siden vi har flere vogner (skal ikke mangle på vogner i dette huset, haha) så blir det ikke noen ny vogn. I vognen skal vi ha med Løva som lukter "hjemme". I vognen har vi også et ullpledd.

 

Første dag i barnehagen

Publisert: 01.08.2011 @ 11:32 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 6

598574-1-1312191142576.jpg
Første dag i barnehagen