hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: august 2017

Servietter til dåpen: Sløyfer

Publisert: 31.08.2017 @ 19:54 Kategori: Dåp Kommentarer: 2

Jeg stusset lenge på hvordan jeg skulle brette serviettene i dåpen til tvillingene. Roar mente at ingen kom til å bry seg, og det kan så være, men folk hadde nok kanskje lagt merke til det om de ikke var brettet i det minste. Jeg endte til slutt opp med noen servietter brettet som sløyfer: 

SAMSUNG CSC

Det var relativt enkel bretting, men tok lang nok tid når man skulle brette over 30 stk. Slik ble fremgangsmåten: 

Først la jeg serviettene midt oppå hverandre. Så samlet jeg en og en fold mellom fingrene, og knøt til slutt et silkebånd rundt, med knuten på baksiden. 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #servietter #serviettbretting #dåpspynt #mamma #baby #barn

Guttene i dåpskjolene sine

Publisert: 30.08.2017 @ 19:27 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Guttene hadde disse strikkede dåpskjolene fra Oliprik (sponset) som jeg bare elsker og noen nydelige heklede luer laget av tante Veronica: 

SAMSUNG CSC
Ikke alltid så lett å ta bilder av to babyer som smiler samtidig, si! 

De hadde også noen kjempesøte heklede dåpssko. En perfekt blanding av kjøpt og hjemmelaget spør du meg. 

 

#dåp #dåpskjole #baby #barn #mamma #tvillinger

Bordkort dåp: Håndlaget med tekstiltape

Publisert: 29.08.2017 @ 19:18 Kategori: Dåp Kommentarer: 0

Slik ble bordkortene jeg laget til dåpen: 

SAMSUNG CSC

Bordkortene er hvite, doble bordkort fra Søstrene Grene og tekstiltape i ulike farger. Vi hadde vimpler som en del av dåpspynten, så jeg tok igjen dette på bordkortene. Dette virket som en god idé helt til jeg måtte klippe ut én og en bitteliten trekant og lime på X antall bordkort. Jeg begynte med fire vimpelflagg, men gikk fort over på bare tre. 

SAMSUNG CSC

Her er vimplene og litt av dåpspynten i bakgrunnen: 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #dåpspynt #bordkort #baby #barn #mamma

Da var de døpt

Publisert: 27.08.2017 @ 22:41 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

I dag ble Birk og Konstantin døpt. Konstantin hadde sovet hele morgenen og var i kjempehumør, men Birk var så trøtt at han gråt seg gjennom hele gudstjenesten. Etter de hadde blitt døpt sovnet de begge i armene våre: 

Mer bilder fra dåpen, dåpskjolene, lokalet med pynt m.m. kommer de neste dagene :)

#dåp #baby #tvillinger #mamma

Ulike reaksjoner på tremåneders-vaksinene

Publisert: 25.08.2017 @ 11:00 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

I går fikk Birk og Konstantin kombinasjonsvaksinen for barn på tre måneder, så dagen føltes litt lengre enn normalt. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å ta bilder under vaksinen, men ettersom vi måtte sette vognen utenfor tok med kameraet inn fordi det ikke skulle bli stjålet tok jeg noen raske bilder.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mammahjertet får litt vondt av å se bildene, men også konehjertet. Stakkars Roar ble plutselig den som måtte holde fast begge guttene fordi jeg trøstet Birk etter at han hadde fått sine.

SAMSUNG CSC
Etter vaksinene. Birk (til h.) har kommet seg litt, men Konstantin er enda litt skeptisk.

Begge guttene fikk lett feber, men Birk ble hakket mer surkete og slapp. Det har derfor blitt en dag med mye bæring og trøsting. De har heldigvis spist som normalt til tross for at nedsatt matlyst kan være en bivirkning på vaksinene. De har sovet ekstra godt når de først sov, som sikkert er bra for å komme seg litt etter feber og gråting. 

 

#mamma #baby #vaksine #tvillinger

Guttene 3 måneder gamle

Publisert: 24.08.2017 @ 15:44 Kategori: Måned for måned Kommentarer: 1

SAMSUNG CSC

Hei som tiden flyr! Nå er vi tilbake fra Spania, så da har vi fått tatt både tremånedersbilde, samt vært på tremånederskontroll på helsestasjonen. Helsesøster kan melde om at de fortsatt er litt under gjennomsnittet for enlinger, men at det ikke er mye om å gjøre og at de vokser flott i forhold til sin egen kurve. Det er ikke bare-bare kun på morsmelk, si! 

Birk 

SAMSUNG CSC


Konstantin 

SAMSUNG CSC

Begge har bikket 5 kilo, og Birk har nesten tatt igjen Konstantin på vekt. 

For å se hele bildeserien fra nyfødt, 1 måned og 2 måneder kan du trykke her. :) 

 

#baby #mamma #tvillinger #barn

Siste dagen i Spania for denne gang

Publisert: 21.08.2017 @ 20:58 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

I helgen hadde vi siste kveld og siste dag i Spania for denne gang. Kvelden før spiste vi godteri, spilte spill og koste oss, før vi la oss i rimelig tid slik at vi var uthvilte til søndagens reise. Obligatoriske skrytebilder av englebarna: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og et der en av dem viser sitt sanne jeg: 

SAMSUNG CSC

Litt vemodig å dra hjem, men Oliver hadde første skoledag som andreklassing i dag: Noe som visstnok var kjempebra, så det var visst OK å komme hjem også. 

 

#mamma #baby #syden #Spania #ferie

Smokker er såå mye billigere i Spania

Publisert: 18.08.2017 @ 22:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Jeg kommer ikke over hvor mye billigere smokker er i Spania enn i Norge. Smokker fra kjente merker som de fra Tommee Tippee på bildet over koster bare to euro! 

SAMSUNG CSC

Vurderer nesten å kjøpe med smokker til guttene blir større. En 2-pakning med smokker i Norge koster jo nesten hundre kroner! Jeg kan ha gått litt overboard allerede: 

SAMSUNG CSC

Til mitt forsvar: Alle disse smokkene kostet det samme som én pakke med smokker i Norge. Jeg tenkte først at det måtte være noe med at det er strengere å få smokker godkjent i Norge, men alle smokker må jo gjennom de samme EU-reglene. Jeg ser forøvrig at de samme smokkene fra Tommee Tippee selges til kr 109 (!) i norske nettbutikker. Smokker som koster 1.99 euro for 2 stk i Spania! 

Vet du hvorfor smokker er så dyrt i Norge? 

 

#mamma #smokker #Spania #baby #barn

Guttenes første bad i basseng

Publisert: 16.08.2017 @ 21:13 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

I dag er guttene tre måneder gamle, men fordi jeg har glemt kaninbamsen hjemme får jeg ikke tatt det månedlige bildet av dem før på søndag. Istedenfor kan jeg dele noen bilder av Birk og Konstantins første bad i basseng. Det ble kveldsbad fordi vi ventet på at det skulle bli skygge på bassenget. 

Først var ikke Birk helt fan: 

SAMSUNG CSC

Så myknet han opp litt: 

SAMSUNG CSC

Og etterpå var han plutselig veldig blid og pratsom: 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #baby #barn #syden #ferie

Fire år forskjell: Carbonara-elskeren før og nå

Publisert: 15.08.2017 @ 20:16 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Oliver elsker carbonara når vi er hjemme, men han ELSKER carbonara når vi er i Spania. Her er et bilde av han på Fuerteventura for fire år siden, og ett fra denne ferien: 

Tenk at den lille gutten min har blitt så stor ♥♥ 

 

#mamma #ferie #barn #carbonara

Fikk ikke lov til å amme offentlig på kjøpesenter i Spania

Publisert: 14.08.2017 @ 19:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Første dagen i Spania opplevde jeg en rar ting som jeg kun har sett tegneserier om før, og som jeg ikke kunne sett for meg bli godtatt i Norge: Mødre fikk ikke lov til å amme på kjøpesenteret. Da Roar skulle skifte bleie kunne han ikke finne stellebord noen sted, og det viste seg at både stelling og amming måtte gjøres på en egen krok på senteret i en av de andre etasjene. Man fikk ikke lov til å amme ellers på senteret. 

Selvsagt begynte en av guttene å knyste like etter jeg hadde fått servert lunsjen og kaffen min. Det var uaktuelt å gå fra maten, så jeg fikk bare dekke meg til og snik-mate dem under en gulpeklut jeg hadde med i stellevesken. 

Jeg ville nok dekket meg til litt uansett på et spisested, men like vel klarte jeg bare å tenke på denne tegneserien om moren som ikke får amme på et sted man blir bombardert med lettkledde damekropper på samtlige reklameplakater og skjermer: 

Da føles det ekstra rart å bli nektet å gjøre noe som puppene faktisk er laget for. 

Har du opplevd å bli nektet å amme noe sted? 

 

#mamma #baby #tvillinger #amming #Spania

På tur til Las Habaneras utenfor Torrevieja

Publisert: 14.08.2017 @ 10:21 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Familien min har i lang tid hatt feriebolig utenfor Torrevieja i Spania, og selv om vi har handlet både på markeder og store kjøpesenter som La Zenia har jeg en liten forkjærlighet til Las Habaneras. Jeg og Oliver tok turen bort i går med guttene, og vi hadde en strålende formiddag uten den stekende solen. 

Vi handlet ikke noe utenom noen bamser til Birk og Konstantin som Oliver valgte ut, og litt godteri i en egen godteributikk i underetasjen, men vi fikk både vindusshoppet litt og spist lunsj. 


Sandwich mixto må jo nesten til i "Syden" 


Litt mer avanserte mynt-biler enn da jeg var liten, hehe. 

 

 

#mamma #Spania #ferie #Torrevieja #baby #barn

Babykrok ved bassenget

Publisert: 13.08.2017 @ 22:42 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Birk og Konstantin har fått seg en liten babykrok ved bassenget. Der er det skygge, og vinden slipper litt til. På den måten kan de være med litt ute, uten at de får sol på seg eller blir for varme. 

SAMSUNG CSC
"Ta meg til vannet!" 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Å fly med tvillingbabyer

Publisert: 13.08.2017 @ 09:27 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Det var med sommerfugler i magen vi ankom Gardermoen med to spedbarn på under tre måneder. Nesten fire timer skulle vi tilbringe på et fly, og alle tipsene jeg hadde notert meg fra Olivers første tur til "Syden" var plutselig litt vanskeligere å gjennomføre. Amme under take-off og landing høres jo ut som en god idé - men man får bare lov til å ha ett barn på fanget hver. Kjøpe reisetrille i Spania? Tvillingtriller koster fra kr 1500 og oppover, selv på rimelige hipermercados. 

Heldigvis var guttene eksemplariske! Som nevnt tidligere var det rimelige hoppe-på-billetter, så flyet var ikke fullt. Dette førte til at vi fikk egne seter til guttene, og de kunne ligge i setet ved siden av. Konstantin sov i bilsetet da vi kom inn på flyet, og siden vi hadde egne seter kunne han få ligge der til han våknet for mat. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tvillingene sov dermed gjennom take-off. Birk i armene mine, og Konstantin i setet sitt. 

Ettersom jeg ikke fikk ammet dem da flyet tok av var jeg veldig nervøs for om de kom til å ha dotter i ørene, men det virket som det gikk bra. Både Birk og Konstantin var noen blidfiser når de var våkne. 

SAMSUNG CSC
Storebror hjelper til med underholdningen 

SAMSUNG CSC

Det virket ikke som de ble påvirket av at jeg ikke ammet dem på vei ned igjen heller. De var litt vriene å få til å sove, samt litt smågrinete, men det tror jeg bare er fordi vi ikke har med vogn eller vugge. Jeg vil helt ikke at de sover i bilsetene, så de må bare ligge i en vanlig voksenseng når de skal sove, noe som sikkert er uvant når man er skjemt bort med minst 2-3 trilleturer hver dag. 

Tilbaketuren blir imidlertid veldig spennende. Der blir nok flighten full (siste feriedagen før skolestart), så ekstra-seter kan vi se lenge etter og guttene må sitte på fangene våre hele turen. Det kan bli spennende. 

#mamma #baby #tvillinger #fly #SAS #ferie 

Impulstur til Spania

Publisert: 12.08.2017 @ 16:36 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Ettersom NAV brukte tiden sin godt, og vi ikke har hatt inntekt fra meg i tre måneder har vi ikke kunnet ta oss råd til noen ferie i sommer. Denne uken fikk vi endelig inntekt igjen, så vi hev oss rundt og fikk noen rimelige billetter til Alicante der moren og stefaren har feriehus som vi var så heldige å få låne. Tvillingenes første flytur ble derfor utenlands, og det tredje landet ved siden av Norge og Danmark de har vært i på bare fire dager. Ikke dårlig til å ikke være tre måneder enda, si! 

SAMSUNG CSC
På Gardermoen. Birk ser oppgitt ut... 

SAMSUNG CSC
Litt sliten etter å ha stått opp 0345 for å rekke 0600-flyet

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det tok vel under ti minutter fra vi hadde ankommet huset til Oliver stod klar i badebuksa. Ingen badetid å miste! 

 

#mamma #ferie #baby #reise #tvillinger

Nye luer til guttene

Publisert: 11.08.2017 @ 19:28 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Må bare vise de søte luene jeg har kjøpt hos M-M-M på Epla.no

SAMSUNG CSC

De er litt store enda, men blir nok perfekte om noen uker når det blir kjøligere i luften: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Epla.no er genialt når man liker hjemmestrikk, men ikke kan strikke. ♥

 

#mamma #baby #hjemmestrikk #tvillinger

På danskebåten med barnevogn

Publisert: 10.08.2017 @ 22:59 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Da jeg bestemte meg for å ta med guttene på danskebåten var jeg litt småbekymret: Kom barnevognen til å få plass på lugaren? Kommer vognen i det hele tatt gjennom lugardørene? Er lugardører smalere enn vanlige dører? Får vognen plass på lugaren? Og hva med restaurantene - må vi la vognen stå utenfor? Jeg jobber på hovedkontoret til Stena Line i Norge, og noe av det viktigste vi gjør er å reise med skipet selv for å kjenne hvordan det er å være passasjer. På den måten kan vi se hvordan vi kan gjøre ombordopplevelsen bedre for de som reiser. Dette var imidlertid min største test av Stena Saga så langt: Danskebåten med barnevogn. Tvillingvogn for å være eksakt. 


Skjermdump av filmen jeg tok på vei ut fra Oslo. Du kan se hele filmen på Stena Line Norges facebooksider

Jeg så for meg flere scenarioer. Scenario 1: Hva om vognen ikke kommer inn lugardøren? Tvillingvognen er et herk å få av og på vognbaggene på, men jeg fant ut at jeg bare måtte finne meg i å ta av vognbaggene og klappe sammen vognen om den ikke gikk inn vanlig vei. Scenario 2: Hva om vognen ikke får plass på lugaren? Jeg så for meg barnevogner i sengene, eller skumle, litt farlige situasjoner med vognen rett innenfor døren, slik at vi måtte komme oss forbi vognen om vi skulle evakuere. Scenario 3: Hva om vognen ikke fikk plass i restaurantene? Måtte vi spise alle måltider i cafeen? 

Det hele gikk nesten kjedelig knirkefritt - noe takket være en smal tvillingvogn kan jeg se for meg. Vognen gikk gjennom alle dører, og jeg lærte at man kunne slå ned bordet på lugaren slik at vognen fikk kjempegod plass: 

SAMSUNG CSC

Stellingen gjorde vi på fotenden av sengen: 

SAMSUNG CSC

Oliver var "tøffest på dekk":

SAMSUNG CSC

Jeg er imidlertid glad for at vi valgte lugar med dobbeltseng, for da hadde vi god plass til amming om natten: 

SAMSUNG CSC

Vi fikk bord der det var plass til vognen ved siden av i Steakhouse, og var heldig og fikk akkurat et ledig bord i Cafe Saga med plass til vognen (Cafe Saga kan fort være litt full i høysesong). Det ble en del heisventing, men det regnet jeg egentlig med. 

Jeg tok en del småfilmer underveis også, men det ble litt mye å ta med i ett blogginnlegg så det får eventuelt komme senere. 

Har du reist med barnevogn på en av danskebåtene før? Hvordan synes du eventuelt det gikk? 

 

#mamma #baby #miniferie #danskebåten #tvillinger 

Gavetips barselgave eller babyshower-gave: Billig, medium og dyr

Publisert: 08.08.2017 @ 13:31 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Etter at jeg røpet at krabbeteppet fra IKEA er min go-to-gave til vordende mødre med et øye for interiør tenkte jeg at jeg kunne komme med mitt "top tip" til barselgave eller gave til babyshower: Gavekurv. 

SAMSUNG CSC

Det som er genialt med gavekurv er at man kan samle flere gaver og komme opp i den prisen man selv ønsker. Gavekurven over er en av de dyrere kurvene jeg har gitt, til en av venninnene mine som blant annet var brudepike i bryllupet. Her har jeg krabbeteppet fra IKEA, et morsomt spill som heter Mammaprat, samt noen dekorative elefanter i tre fra Georg Jensen. 

Her er noen gavekurver i ulike priskategorier: 

1. Rimelig 

Fyll kurven med bruksartikler som garantert kommer til nytte, som bleier, våtservietter og stelleunderlag. Blir det for rimelig kan man legge til én litt dyrere ting, som et rimelig krabbeteppe, en babyleke eller noen søte smokker. 

2. Medium 

Her kan man lage en kurv av en body (eller flere), en bamse/leke, et krabbeteppe eller noe annet nyttig. Andre ting som det ofte går litt av, men som koster litt er smekker, gulpekluter og liknende. 

3. Dyrt 

Sett sammen en kurv av småting til babyen, som klær, stelleprodukter eller kanskje noe fint til rommet som du vet moren kommer til å like? På dyrere gavekurver kjenner man gjerne mottakeren litt bedre, så her kan man også legge med noe fint til mor som en god krem, noe sminke du vet hun liker eller kanskje gavekort på massasje etter babyen er født? 

SAMSUNG CSC
Oliver på vei til babyshower for et par år siden


Det som er gull med gavekurver er at man kan tilpasse innholdet helt selv, og fylle de slik at de passer den som skal få den. Er man flere sammen om én gave er også en gavekurv flott, fordi man unngår at flere gir det samme og gaven kan føles mer "komplett" enn ved flere smågaver hver for seg. 

Hva hadde din drømme-gavekurv inneholdt? 

 

#mamma #baby #babyshower #barselgave

2 unisex krabbetepper i nøytrale farger

Publisert: 07.08.2017 @ 21:02 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Da jeg gikk gravid med Oliver husker jeg at jeg hadde litt av en jakt da jeg lette etter krabbetepper. Jeg er veldig glad i unisex-ting til barn, fordi det ikke "skriker" like mye som alt det rosa og blå, og gjør det lettere å arve videre uansett kjønn. Dette er krabbeteppene guttene har nå, og de synes jeg er så fine at de godt kan ligge i stua uten at det føles ut som grelle babyting har tatt over stua: 

1. Krabbeteppe i grått og gul fra Cubus 

SAMSUNG CSC

Da jeg fant dette teppet hos Cubus forelsket jeg meg så i det at jeg kjøpte to. Nå er det på salg til kun kr 99 her


2. Krabbeteppe i beige m/elefanter fra IKEA 

SAMSUNG CSC

Dette krabbeteppet hadde jeg allerede kjøpt før jeg fant ut at jeg var gravid fordi jeg hadde det klar til neste venninne som skulle få barn (ettersom jeg nærmer meg 30 skjer det oftere og oftere om dagen). Kvaliteten er god, det kan vaskes og ser pent ut. Teppet finner du på ditt nærmeste IKEA eller på nett her

Det finnes jo sikkert en god del andre nøytrale krabbetepper der ute, men disse er rimelige og gode alternativer :) 

 

#mamma #baby #krabbeteppe

Vognpynt til de som er glad i pizza...

Publisert: 03.08.2017 @ 19:11 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Måtte le da jeg fant disse strikkede pizzaene på salg hos Lagerhaus her om dagen, og måtte bare kjøpe et par til guttene for å bruke som vognpynt: 

 

#mamma #baby #mammablogg #tvillinger #vognpynt #pizza

Babytrening

Publisert: 02.08.2017 @ 19:05 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Vi trodde vi var flinke med babytreningen som prøvde å la guttene ligge litt på magen hver dag. Helsesøster slo fort hull på den boblen da hun fortalte at vi godt kunne la babyene trene ryggen og nakken sin 4-5 ganger om dagen. Om dagen! 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Så da blir det vel mer trening fremover antar jeg. Helsesøster sa like vel at det er bra trening å ligge på brystet til mor og far når de ligger på ryggen, samt å bli bært på magen, så helt hysteriske trenger vi kanskje ikke å bli. 


#mamma #tvillinger #baby #mammablogg

Som to dråper vann?

Publisert: 01.08.2017 @ 21:07 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

Ikke akkurat de likeste tvillingene jeg har sett: 

Birk ser en god del større ut enn Konstantin her - og selv om vinkelen lyver en del begynner han faktisk å ta igjen Konstantin, så de er ikke så ulike i størrelse nå. 

 

#tvillinger #baby #mamma #barn #mammablogg