hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: september 2010

Den nye vognen

Publisert: 30.09.2010 @ 16:32 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Etter kommentar fra Ingrid kom jeg på at jeg har jo helt glemt å legge ut bilde av den nye reisetrillen vår!

Den har allerede sneket seg inn på noen bilder av Oliver, men her vises den best:

Grunnen til at vi valgte denne, og ikke en av de billigere versjonene er:
- Solskjerm
- At ryggen kan legges ned til soveposisjon

Andre funksjoner den har, men som ikke var avgjørende er:
- At forhjulene kan låses
- Bøyle foran
- Handlenett (med akkurat plass til et brett med 12 colabokser, pluss litt til. Dette fant vi ut at var praktisk først etter vi kjøpte den, men det har kommet godt med)
- Eget regntrekk

Som alle andre reisetriller/paraplytriller har den også 5-punkts sele og muligheten til å slåes sammen. Selv om det var blant de dyrere reisetrillene på Carrefour kostet den rundt halvparten av den billigste reisetrillen de hadde på Barnas Hus. (Denne kostet 54 euro, den billigste på Barnas Hus koster kr 799 http://barnashus.no/nettbutikk/detaljer/barnevogner/reisetriller/babytravel-bombay-sort.html).

Ville du tatt med paraplytrille fra Norge, eller satset på at man fant et kupp i syden?

Erfaringer med spedbarn i syden

Publisert: 30.09.2010 @ 10:57 Kategori: Ferie Kommentarer: 2

Her er noen erfaringer jeg har gjort meg siden vi kom til Spania. Jeg har lest flere steder på nettet at man ikke kan dra på ferie med spedbarn på grunn av varmen, men så lenge man har aircondition ser jeg ingen grunn til at man ikke skal kunne det.

1. Selv i slutten av september er det for varmt for en baby midt på dagen. Også i skyggen. Én forelder må hver dag være inne med poden (i vårt tilfelle har Roar gitt oppgaven til meg ved å rømme leiligheten klokken halv elleve uten verken kone eller barn. Takk for det)

2. Spansk flaskevann er ikke farlig å gi til poden uten å koke det. Noen flaskevann-merker har til og med brukt det som salgsargument på emballasjen. Vi lar vannet stå i kjøleskap etter flasken er åpnet i tilfelle bakterier.

3. Under bleiekrig er bleier billigere i Norge. Tar man med bleier slipper man også å gå seg vill i bleiejungelen på spansk (kanskje man kan bruke den ledige plassen i kofferten på enden av ferien til en flaske vin?). 

4. Smokker er også billigere i Norge (!).

5. Amme-bher er ikke vanlig i Spania, selv i rene undertøysbutikker.

6. Man trenger ikke UV-klær før barnet er 6 måneder - barnet skal jo ikke være i solen uansett og UV-klær puster ikke.

7. Bilstol får du gjerne med som håndbaggasje og kan brukes som vippestol/avlastningsstol når du kommer fram (bare husk at spedbarn ikke har godt av å sitte for lenge). Mange steder kan man også leie slikt barneutstyr.

8. Skal du kjøpe reisetrile kjøp det på et såkalt "hipermercado". På barnebutikk koster det gjerne 70-80 euro og oppover, men på Carrefour hadde de helt nede i 19 euro (!). Vi kjøpte en av de "dyrere" for 54 euro og er storfornøyde.

9. Mye sterkt lys kan gi vondt i hodet, ikke glem solbriller i tillegg til solhatt på minsten.

10. Bleieposer/brødposer kan være greit å bruke til bleieavfall. Brukte bleier og varme er ingen heldig luktkombinasjon.

11. Minsten har ikke vondt av en liten dypp i bassenget selv om det er litt kaldere enn reglene man leser over alt på nettet. Snarere tvert imot om det er veldig varmt ute. Bare ikke bad så lenge.

12. Leker er vel og bra å ha med, men ikke fortvil om du har glemt det - selv en plastkopp er interessant for utforskende småtasser


Jeg legger til mer etterhvert om jeg kommer på at det er noe jeg har glemt, eller erfarer noe annet nyttig.Månedens tema på Foreldremanualen er (beleielig nok) "Reise med barn": http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html

Hjelp. Jeg leter etter en klokke

Publisert: 30.09.2010 @ 00:49 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg har sett et artig veggur som jeg angrer sånn på at jeg ikke kjøpte, men husker ikke hvor jeg fant det. Det er en veggklokke med gårdsdyr på. Vet noen hvor jeg kan finne den?

Her har jeg prøvd å tegne den:


(bare med flere dyr)

Hadde blitt kjempeglad om noen visste hvilken jeg mente og vet hvor jeg får tak i den.

Morsomme observasjoner i Spania

Publisert: 29.09.2010 @ 23:54 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Heisen er ikke "functioning" og heller ikke "in function", men:


In functioning of. Der var vi heldig

Og tørkepapiret i Spania kan brukes til så mangt:


Litt usikker på den midterste der

Formen er bedre og været er strålende

Publisert: 29.09.2010 @ 18:01 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Nå er det bare litt snufsing igjen før vi er back in business. Gradestokken viser 31 grader rundt klokken 1700, så det blir litt mer inne-tid med Oliver enn jeg hadde planlagt, men sånn er det vel med spedbarn på ferie. Jeg har i hvert fall ikke blitt solbrent enda, bare fått en "lettstekt" farge.


Oliver storkoser seg

Glad i øl allerede?

Publisert: 29.09.2010 @ 11:37 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Oliver satt på fanget mitt når vi var ute og spiste middag, og tok tak i alt han kunne få hendene på. Brusen til mamma var en storfavoritt:

Roar tok seg en øl til middagen og vi ble nysgjerrig på om den var like populær.

Det var den.Dette blir et artig bilde å dra fram når Oliver begynner å drikke øl på ordentlig. Hehe.

Breaking news: Tyngdekraften gjelder kun for kvinner!

Publisert: 28.09.2010 @ 13:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg må bare dele denne saken jeg fant på VG-nett:

Kvinner risikerer «datafjes»

Kvinner risikerer å utvikle hengekinn, «kalkunhals» og dype rynker som følge av å tilbringe dagen foran dataskjermen, hevder en britisk kosmetisk kirurg.


Oliver trenger ikke bekymre seg

...så jeg antar at tyngdekraften og aldringsprosessen ikke lenger gjelder for menn?

Kilde: http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10036828

Det er ikke bare-bare å drikke av voksenglass

Publisert: 28.09.2010 @ 13:42 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Her har Oliver fått et plastglass som er kjempeartig å leke med.

Aircondition-syken

Publisert: 28.09.2010 @ 10:39 Kategori: Ferie Kommentarer: 5

Her har både jeg og Oliver fått aircondition-syken. Den syken man får når man er ute i varmen hele dagen, og så går og legger seg i et kaldt soverom. Vi nyser om kapp og er tette i både hals og nese.Håper det går over snart.

Bruker du å bli dårlig de første dagene i syden?

Det finnes dårlig vær

Publisert: 27.09.2010 @ 15:00 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Det finnes dårlig vær, ikke bare dårlige klær. Vel, det er ikke ekstremt dårlig vær, bare litt overskyet, som for det meste har gått over nå. Men Roar var veldig deprimert over å miste noen timer med sol. Og overskyet på ferie er jo ikke noe å trakte etter.


"Dårlig" vær

Sinnsyke priser i Spania

Publisert: 27.09.2010 @ 09:06 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Jeg glemte helt å skrive om hva middagen vår kostet i går. Vi var på restaurant og Roar spiste biff og jeg stekt ris med kylling. Vi hadde også hver vår store cola i tillegg til velkomstdrinken. Her er "la cuenta":


En hel middag med drikke for under 15 euro.

Selve maten kostet under 10 euro. Det er søren meg billigere enn om vi skulle laget maten selv hjemme i Norge. Vi la igjen 5 euro i tips for vi antok at med de prisene, lever de nok på tips, og det var god service.

Drømmen må jo være å jobbe for et norsk firma og være stasjonert i Spania, sånn at man kan leve som konger på norsk lønn men med spanske priser.

Oliver på kafetería

Publisert: 26.09.2010 @ 19:02 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Til lunsj spiste vi på cerveceríaen ved mini-senteret. Oliver flørtet med de fleste på tvers av språk. 

Om stedet vi er, nå som vi er her: Leilighet i Torrevieja i slutten av september

Publisert: 26.09.2010 @ 12:09 Kategori: Ferie Kommentarer: 0


Olivers plass i skyggen, med bassenget og leilighetene i bakgrunnen


Jeg tenkte jeg kunne fortelle litt om stedet vi er på.

Vi er litt utenfor sentrum av Torrevieja, ikke langt fra Alicante, som ligger sør/øst i Spania, like ved kysten. Vi bor i familieleiligheten som er mamma, André (stefar) og min stefars foreldre og bror sin.

Om dagen har vi hatt strålende sol, og akkurat så varmt at mens Roar er ute og bader/soler seg midt på dagen er jeg og Oliver innendørs.

Noen meter unna leiligheten er det basseng med barnebasseng, og ca 5 min unna har vi et mini-kjøpesenter med bank, mercadona, restaurant, cervecería, alt-muligbutikk og diverse andre ting jeg ikke har helt koll på.

Stranden er (uten at jeg er for sikker) litt over 10 min unna, men vi har enda ikke vært der, og kommer nok ikke til å være der så mye på grunn av Oliver og at det er så varmt.

Cirka et kvarter unna har vi et kjøpesenter med det meste (blant annet hårklipp til 12 euro, i en fancy salong og en frekk dame i en lekebutikk. Som om det selger reisetriller, vi gikk bare til neste butikk der vi fikk god service).

I en radius av 10 min er det masse restauranter med alt fra kinesisk til italiensk.


Så alt i alt har vi det meget bra.Vil du se mer av leiligheten (og eventuelt leie den) kan du gå inn på http://solutleie.com/

Olivers første gang i basseng

Publisert: 25.09.2010 @ 17:42 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4Jeg tror ikke han helt skjønte at det var det samme som badebaljen hjemme, bare i større versjon, for hjemme plasker han med føttene, men det kommer kanskje etterhvert i ferien. Moro for mor og far var det i hvert fall som knipset i vei med kamera.

Jeg har dratt en Demi Moore, tør du?

Publisert: 25.09.2010 @ 12:55 Kategori: Magen Kommentarer: 4

Det er jo så populært å legge ut bilde av etter-graviditets-kroppen sin om dagen (har Marianne Aulie barn?), så jeg tenkte at jeg skulle bidra til hysteriet. Siden jeg er i Spania var det enkelt å bli foreviget i bikini, 5 måneder etter fødsel:


Det vises ikke så godt, men jeg har strekkmerker på puppene. Selv om det er helt OK. Det er egentlig bare lårene mine jeg synes fortsatt er litt store.

Jeg tør ikke utfordre enkeltpersoner i redsel for å tråkke noen på tærne, men det hadde vært moro om flere hadde turt.

Skal jeg linke til de som legger ut?

Noen andre som har lagt ut bilde er damene på theshapeofamother.com og diverse kjendiser på Twitter:

http://www.klikk.no/foreldre/dinbaby/article503390.ece

http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10027455

En slitsom dag for hele familien

Publisert: 24.09.2010 @ 22:11 Kategori: Ferie Kommentarer: 4

Oliver synes at flyturen på over tre timer var mer slitsom og ble litt grinete. Roar synes at å stå opp klokken 0600 var slitsomt og ble litt grinete. Jeg synes hele dagen har vært slitsom, men ble ikke grinete før jeg hadde hele fotsålen full av vannblemmer og Roar nesten gikk oss vill. Nå sitter hele familien på tre som noen slakt i sofaen. MEN vi er i Spania! Og været er strålende. Og da er alt ok :)


En litt varm og sliten Oliver i taxien til leiligheten. Likte at han så ut som en skikkelig klump her ♥

Den nyeste leken i skuffen

Publisert: 24.09.2010 @ 06:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Den er selvsagt med i kofferten til Spania. Jippi! Neste innlegg blir skrevet på Spansk. Neida. Men i Spania. Gleder meg!

Leken er kjøpt på Lamaze forresten.

Dagens babyoutfit: Bukseseler

Publisert: 23.09.2010 @ 16:08 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 7

Her er Oliver i den nye selebuksen sin. Antrekket gjøres varmere når vi går ut, med en strikkejakke som Oliver fikk av tante Veronica i dåpen:


Bukse - KappAhl, Strikkejakke - H&M, Body og strømpebukse - H&M

Tannlegesjekk med anderledes betaling

Publisert: 23.09.2010 @ 11:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Jeg fant dette skiltet på Oslo City:


Gratis tannsjekk, mot at du svarer på en rekke pinlige spørsmål

Ville du slått til?

Første gang med fast føde

Publisert: 22.09.2010 @ 21:38 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

For to dager siden fikk Oliver smake potetmos laget med restepoteter og morsmelk:

Det virket som han likte det, men han har ikke gjort i bleien siden da. Jeg vet ikke om jeg bør grue meg til det kommer.

Vi er alle på en toppliste

Publisert: 22.09.2010 @ 21:21 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1


Trykker man nok kommer selv juliecv på en toppliste

De små seierene... Veeeldig små.

Sydentur med spedbarn

Publisert: 22.09.2010 @ 19:22 Kategori: Ferie Kommentarer: 8

Flyturen og sydenleiligheten er booket og vi er klare til å dra! På fredag morgen går turen til Alicante, og jeg tror jeg har alt under kontroll.

Smarte tips før reisen:
- Sjekke at ingen av passene har gått ut på dato
- Reiseforsikring
- Fordel pengene på to eller flere kort, slik at hvis én lommebok blir stjålet, har dere fortsatt penger. Vi har også med litt kontanter i tilfelle.
- Bestill "reklame, nei takk" klistremerker fra Grønn hverdag i god tid før reisen
- Få en venn/nabo du stoler på til å hente resten av posten

Pakket til Oliver: Bleier og barnemat er dyrt i syden. Norge har priskrig, derfor tar vi med oss bleier til Spania. Både vanlige bleier og bade-bleier. Stelleprodukter er også med, mest fordi jeg ikke vet hva sinksalve er på spansk. Klær er selvfølgelig med, med blant annet solhatter og uv-tøy. I tilfelle Oliver skulle bli dårlig (her mistet jeg 2/3 av resten av innlegget. Svarte. Får ta resten på hukommelsen) har vi med babyparacet. Reisetrille kjøper vi i Spania.

Pakket til mamma: Klær, solhatt, solkrem, sko, toalettsaker

Like før og under flyturen:
- Amme for å unngå dotter i ørene ved take off/landing
- Bæresele gjennom sikkerhetskontroll og til gate
- Mortimer moose som underholdning
- Matpakke sparer penger på flyplass og fly


Oliver koser seg på flyet til Narvik i sommer

Så da håper jeg at vi er klare til to uker i syden fra og med fredag. Jeg blogger underveis :)


Flere reisetips kan dere lese på http://foreldremanualen.no (http://www.foreldremanualen.no/2010/09/manedens-tema-september-reise-med-barn.html)

Noe jeg har glemt? Fikk noen lest hele det første innlegget før det forsvant?

Noen dager tar Oliver smokk. I dag har vi fartet rundt i banker og innom pappa Roar på jobb, så da h

Publisert: 22.09.2010 @ 17:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
598574-1-1285167840982.jpg
Noen dager tar Oliver smokk. I dag har vi fartet rundt i banker og innom pappa Roar på jobb, så da har smokken vært flittig brukt. Andre dager tar han ikke smokken i det hele tatt.

Sinnsykt bra leveringstid på passkontoret

Publisert: 22.09.2010 @ 11:38 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

I går var jeg og bestilte pass til Oliver, og allerede i dag lå det i postkassen:

(Samme tid i går:

)

Det hadde jeg aldri forventet :)

Dette er forøvrig blant passene med skrivefeil:
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10036092

Man kan ikke være sjenert som studentmamma

Publisert: 21.09.2010 @ 16:26 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

I hvert fall ikke hvis man vil få med seg noe. Jeg ammer i forelesning (ofte med en genser/sjal som dekker litt), men om Oliver vil ha mat er det ingenting annet som får han til å bli stille, så da må puppen ut foran alle og enhver.


I gangen på skolen

Dekker du deg til om du må amme offentlig?

Ik! Ingen dekning på mobilen!

Publisert: 21.09.2010 @ 08:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

What to do?

Flere enn meg som er plaget? Her er grunnen: http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=10027378

Mobilblogg fra Meny: Et tegn? Leste VG tankene mine i natt? Jeg tror vi skal kjøpe inn grøt.

Publisert: 20.09.2010 @ 16:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
598574-1-1284993114849.jpg
Mobilblogg fra Meny: Et tegn? Leste VG tankene mine i natt? Jeg tror vi skal kjøpe inn grøt.

Sove i egen seng - Trygge omgivelser eller på tide med grøt?

Publisert: 20.09.2010 @ 15:52 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 5

Oliver har vært litt urolig i sin egen seng i det siste, så i går la jeg inn lammeskinnet hans i sengen.

Som dere ser sover han, men han var fortsatt litt urolig. Kan det være på tide å begynne med kveldsgrøt? Han er jo ikke 6 måneder enda, men jeg var oppe så mye i natt at jeg følte meg brisen på skolen.

Olivers antrekk - Høstdress

Publisert: 20.09.2010 @ 08:49 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2


Strikkedress - Kappahl
 
Jeg var egentlig på utkikk etter ulldresser, men fant denne ull- og bomullsblandingen på Kappahl (20% ull) og konkluderte med at det var en fin høstdress.

Agurkspiseren min

Publisert: 19.09.2010 @ 14:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Vi har fått dilla på Baby safe feederen (eller hva den heter igjen). Her får Oliver smake noen agurkbiter fra de voksnes tacokveld.

Ulldress på Cubus (og en i posten fra Name it)

Publisert: 19.09.2010 @ 10:14 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Jeg har jo vært lenge på utkikk etter en billig ulldress, og har allerede fått den jeg bestilte fra Name It som ser slik ut:


279-329 kr. Finnes her.
Bodyene til høyre (3 for 99) finnes her.

Men dette innlegget vil jeg dedikere til ulldressen jeg fant på Cubus. Den så ikke så fin ut når den lå i pakningen, men jeg synes den ble riktig så fin når Oliver fikk den på. Og det beste? Den kostet bare 249 kr!


Selv Oliver er fornøyd med den prisen. Dyrene foran er samme som mønsteret på bodyen jeg kjøpte

Den fantes også i en nydelig rosafarge og i marineblå, men Oliver får klare seg med denne til jeg får stipendet mitt (nei, det har enda ikke kommet. Hvis jeg er like irritert senere i dag kommer jeg tilbake til det). Som ullbodyene på Cubus er denne kløfri takket være et tynt lag med bomull innerst (om jeg ikke tar helt feil).

Danseløvene Julie og Oliver ser på Skal vi danse

Publisert: 18.09.2010 @ 22:13 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 0

Jeg og Oliver er så inspirerte av Skal vi danse, at vi tok en liten svingom vi også. Ikke akkurat paso dobleik, men. Hehe.

Noen andre som lar seg inspirere av Skal vi danse? :)

Oliver 5 måneder

Publisert: 18.09.2010 @ 14:40 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 3Jeg fikk også smilebilder, men synes dette bildet passer så godt til perioden 3-5 måneder. En liten bråkebøtte som er mest opptatt av å oppdage alt det spennende han kan gjøre. Akkurat sånn det skal være ♥

Det lukter våt sau i leiligheten

Publisert: 18.09.2010 @ 09:23 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 2

Etter å ha googlet "hvordan vaske lammeskinn" lot jeg det stå til. Ett ullprogram i vaskemaskinen senere og sentrifugering (selv om det som oftest stod at det ikke var å anbefale, men herregud det var jo gjennombløtt) luktet det ikke spesielt vondt. "Flott, da slapp jeg det" tenkte jeg og fikk Roar til å henge skinnet til tørk i dusjen. Morgenen etter lukter det våt sau i hele leiligheten.


Den skyldige. Et stk vått lammeskinn

Har du vasket et lammeskinn før? Lukter det uansett hva man gjør?

Barseltreff med de unge mødrene i bakgården

Publisert: 17.09.2010 @ 18:44 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 11

I dag hadde vi barseltreff i bakgården hos meg. Vi planla først å være inne hos meg, men det ble litt liten plass for ungene å løpe rundt. Vi har jo én liten jente som åler, to jenter som krabber og én jente som går, så en stor platting passet bedre enn en leilighet uten barnesikring. Oliver og gutten til Vibeke var jo også med, men guttene satt/sov i vognene sine.

Her er hele crewet:


(De to andre babyjentene sitter i vognene sine på dette bildet)


Her er mini-jentegjengen med to av mødrene


Oliver våknet også etterhvert, og mamma Julie er livredd for at han skal fryse


Alle er jenter i begynnelsen av 20-årene (tror den eldste er 22? Hjelp meg gjerne, Camilla) som har barn på alt fra 5 måneder til 3 år. Så vidt jeg vet er alle enten vestkantfruer eller tidligere vestkantfruer. Gjengen møtte jeg gjennom frøken Haga og bloggen, så ikke alle på internett er skumle, hehe. Jeg er i hvert fall overlykkelig over å ha noen på min egen alder å være med som også har barn.

For de som er i barselgruppe - er det stort aldersspenn i deres gruppe? I min barselgruppe fra helsestasjonen er det ti år mellom meg og den nest yngste mammaen.

Biljardbaby

Publisert: 17.09.2010 @ 13:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0Det ville jo vært urettferdig om bare de voksne fikk spille biljard, så nå har Oliver fått prøve seg litt også.

 

Stikkord:

Alternativ vognpose

Publisert: 16.09.2010 @ 11:35 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I påvente av en vinter-vognpose som Oliver fikk i dåpen sin, bruker vi mammas dunjakke som høst-vognpose. Funker som bare rakkern!


Noen som har tatt ut vognposene til vinteren enda?

Olivers (store) lue

Publisert: 16.09.2010 @ 11:25 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Vi har tatt fram vinterklær til store og små her hjemme, og måtte bare prøve på en av vinterluene til Oliver:

Kul, eller hva?

Kledd på bloggen

Publisert: 16.09.2010 @ 11:20 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg følte at det var rett og rimelig at bloggen fikk strikkedress med mønster på seg, nå som kulda setter inn.

For hjemmelaget?

Min jakke er fylt med... babyer?

Publisert: 16.09.2010 @ 09:04 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Neida, den er fylt med dun, men det er plass til både meg og Oliver i den.Ser det ikke koselig ut? :D

Femmånederskontroll

Publisert: 15.09.2010 @ 13:29 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 4

I dag har vi vært på kontroll på helsestasjonen og Oliver har blitt målt og veid og stukket i. Han gråt mye mindre i dag enn han gjorde sist, og i dag er han ikke så slapp og trøtt som har var etter sprøytene på tremånederskontrollen.

Såå stor er han nå:

Vekt: 7765
Lengde: 66 (selv om hodet var ikke heelt inntil kanten, så det var vel nærmere 65 cm)

Og sååå søt:

Kule barneklær på Røa

Publisert: 15.09.2010 @ 12:28 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Det har kommet en ny klesbutikk på Røa som har så masse kule klær.


Tizz og Poo Fighters


Denne har jeg lyst til å kjøpe til Oliver

Tilini tror jeg butikken het. De har ihvertfall Joha, så for å støtte nærmiljøet skal jeg kjøpe årets ull der :)

Endelig ferdig med takkekortene

Publisert: 14.09.2010 @ 12:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 5

Til slutt fikk jeg til noen takkekort jeg kan være stolt av. Det ble ganske dyrt på grunn av at jeg først betalte for takkekortene fra fotoknudsen og deretter betalte 8 kr (!) pr hvite kort, men det var verdt det!

Her er resultatet:


Jeg skrev også dato ved fotavtrykket 

Inni skrev jeg:

Kjære <navn>

Tusen takk for <gave> Oliver fikk i anledning sin dåp den 5 september 2010.

Hilsen Oliver, Roar og Julie

Faddere og de som bidro med penger og hjelp til å arrangere dåpen fikk en ekstra takk og hilsen.


Inspirasjonen fant jeg her.

Hva synes dere? :)

Dagens Oliver-antrekk

Publisert: 14.09.2010 @ 12:33 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Her er Oliver i bodyen han har fått av oldemoren sin i Narvik. Jeg digger den og det ser ut som om Oliver liker den og.

Tekst til takkekort dåp - jeg trenger hjelp

Publisert: 13.09.2010 @ 10:18 Kategori: Dåp Kommentarer: 4

Etter gode tips har jeg bestemt meg for å klippe ut bildet fra de takkekortene jeg har, og lime på et annet kort, med selvvalgt tekst.

Jeg fant denne teksten på et nettsted der man får tips til begivenheter som bryllup, konfirmasjon og dåp: 

Tusen takk for oppmerksomheten i anledning <barnets navn> dåp den <dato>.

Hilsen <foreldrenes navn>


Edit:
Jeg tror jeg skriver det for hånd og takker for hver enkelt gave (Tusen takk for sølvsmykket Oliver fikk i anledning sin dåp den 5. september). Kanskje litt mer personlig å motta?

Mamma mente også at man ikke trengte å hilse fra Oliver, bare nevne han i teksten, siden han er så liten at han ikke kan hilse og si takk.


Hva tror dere?Noen av gavene vi skal takke for

Den yngste studenten

Publisert: 13.09.2010 @ 09:49 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0


Oliver tar gjerne litt notater på datamaskinen og snakker høyt i timen. Det er så moro å se han ape etter hva voksne gjør. 

Takkekort for hånd

Publisert: 12.09.2010 @ 16:53 Kategori: Dåp Kommentarer: 5
Åh, som jeg angrer på at jeg ikke betalte litt mer for takkekort med selvvalgt tekst istedenfor denne faste teksten. Ikke nok at det ikke ble veldig pent når jeg skrev på hvem det er fra, men det er jo ingenting på kortet som sier dåp. Vurderer sterkt å bestille på nytt.Noen forslag på hva jeg kan gjøre? Jeg vil ikke sende ut disse :/

Sparetips til småbarnsforeldre: Leker fra england

Publisert: 12.09.2010 @ 11:11 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Mange kjøper leker og klær til minsten på internett om dagen. For å handle i nettbutikker slipper vi å kle på poden ullundertøy, klær, ytterklær og drasse med oss vognen ut døren før vi oppdager at knøttet har gjort i bleia og vi må gjøre hele opptredenen på nytt. Det mange ikke tenker på er hvor mye man kan spare ved å velge nettbutikk med omhu.

Her er et av mine "top tips" om du planlegger å kjøpe leker på nett:
De fleste har sikkert sett Lamaze sine fargesprakende leker som finnes både i norske lekebutikker og nettbutikker. For å vise hvor mye man kan spare på å handle fra England har jeg satt valgt ut en populær leke fra Lamaze for å vise hvor mye man kan spare:Norsk pris       kr 269
Frakt              kr 89   
Total             kr 358

Engelsk pris     £ 13,49
Frakt                £ 5,5     
Total               £ 18,99  eller kr 182


Det er nesten halv pris.

Så her er det helt klart penger å spare.

(Bare husk å holde deg under tollgrensen på 200 kr).


Kilder:
http://www.muffeladen.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=993&category_id=153&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3

http://www.lamazetoys.co.uk/lamaze-trotter-pony-37-p.asp

http://tux.aftenposten.no/calcFrame/start.htm?id=16

Stikkord:

Snikbilde av dagens antrekk

Publisert: 11.09.2010 @ 17:23 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6
Siden Oliver sov ble det et lite snikbilde av dagens antrekk:


Drakt - Cubus 


De fleste vet at jeg digger slikt mønster, så når jeg fant denne på Cubus var det ikke snakk om å ikke kjøpe den.

Fin?
Stikkord:

Leker som er spesielt populære nå (4-5 måneder)

Publisert: 11.09.2010 @ 10:55 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0


1. Apen fra Sprell, også kalt Høyre: Her kan Olivers små hender holde fast i både armene og benene på Høyre, og er han ekstra gira tar han tak i hvert øre og putter hele toppen av hodet til Høyre i munnen (derav sleiken)

2. Rangletøfler fra Bellino, gave fra Nora og familien: Oliver har jo for en stund tilbake oppdaget føttene sine, men det er først nå i det siste han har fattet ordentlig interesse for disse tøflene. De holder han opptatt akkurat lenge nok til at jeg kan lage meg frokost og spise én bit (som føles uendelig lenge).

3. Ranglebamse fra Riktige Leker, også kalt Sjakk Giraff: Oliver kan enda ikke holde rundt den uten å miste grepet, men det hindrer han ikke å ta tak i armen til Sjakk og riste løs.

4. Rangledyr (?) med ring (som lager sånn "squeek"-lyd) fra Ikea, gave fra moffa: Perfekt for små hender. Oliver holder tak i rangledyret og lager lyd, mens mamma klemmer på pipe-ringen. Vi har vårt egne lille traveling band.


5. Vognleke-bien fra Lamaze, adoptert fra Libero-pakken: Denne har blitt hengende helt nederst på kalesjen der Oliver kan klemme og riste og utforske. Vingene knitrer og silketrådene nederst er visstnok fine å spise på. Er også en rangle.

Tips til ammende mammaer

Publisert: 10.09.2010 @ 15:09 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 10

Jeg har selv opplevd brystbetennelse og gjør alt jeg kan for å hindre at det skjer igjen. Disse genserene har for tredje år på rad kommet inn på Only (så det kan godt hende du allerede har en), og de er helt geniale:De varmer "matfatet" samtidig som den ser stilig ut. Pluss at den er lett å dra opp for å amme siden den er åpen foran. Jeg har den i både kremhvit og grå fra før, og har holdt av en i svart i år. Den finnes i brun også. Tror den kostet 259,95. Den heter "Eliza long knit" om man vil spørre på en Only-butikk om de har den.

Har du en slik?

Nå er jeg lei! Jeg har ett skilt ved ringeklokken og jeg har sprayet i stykker dørmatten min og FORT

Publisert: 10.09.2010 @ 12:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
598574-1-1284112948412.jpg
Nå er jeg lei! Jeg har ett skilt ved ringeklokken og jeg har sprayet i stykker dørmatten min og FORTSATT får jeg den h*lvettes avisen. Folk i naboleilighetene har prøvd å ringe og avbestille, men de gir seg ikke. Jeg har minipc med mobilt bredbånd - jeg trenger ikke papiravis.

Jeg fant ull på cubus! Søtt mønster eller hva?

Publisert: 09.09.2010 @ 08:44 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4
598574-1-1284014684824.jpg

Jeg fant ull på cubus! Søtt mønster eller hva?

Denne har bomull innerst og ull ytterst, sånn at den ikke klør.

Jeg tror jeg har funnet bladet for meg. Har noen sett dette før? Er det nytt?

Publisert: 08.09.2010 @ 18:56 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6


Jeg tror jeg har funnet bladet for meg. Har noen sett dette før? Er det nytt?

Takkekort-fotoshoot (sensurert)

Publisert: 08.09.2010 @ 10:30 Kategori: Dåp Kommentarer: 6
Vi har hatt en liten fotoshoot i stuen for å bruke på takkekortene til dåpen. Jeg ville egentlig ha på han dåpsdressen, men den og dåpsluen er full av pudder og babysikkel og jeg har ikke tålmodighet til å vente til den er ferdig vasket/tørket, så da ble det nakenshoot.

Siden nettet er fullt av skumle folk, måtte jeg kutte bildene litt. Jeg har bestilt både takkekort og en plakat av ett av bildene som skal rammes inn og henges i stua. Gleder meg så til det kommer i posten!

X-faktor: Klokka er fem

Publisert: 07.09.2010 @ 18:30 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Her er resten av sangen "Klokka er fem" fra X-faktor:Den smeltet vel samtlige foreldrehjerter.:)

Edit: Det er ikke jeg som eier rettighetene til den, og det eneste samboeren min kan spille er Play Station :/ men jeg liker den så godt.

Anbefaler jeg å bli ung mor? Kan man studere når man har baby?

Publisert: 07.09.2010 @ 11:37 Kategori: FAQ Kommentarer: 1
Det spørsmålet som går oftest igjen, og som er det eneste spørsmålet jeg får mail om, er om jeg anbefaler å bli ung mor, eller hvordan det er å bli mamma som student. Her tar jeg opp mine tanker rundt økonomi, alder og å være studentmamma.

Studier

Jeg holder på med siste året av en bachelor, og har tatt to eksamener etter at Oliver ble født. Jeg var alltid åpen for å fortsette og studere selv etter fødselen, på tross av mang en advarsel fra slekt og venner. Én slektning kalte meg til og med naiv og dum som trodde jeg kom til å klare og studere noe som helst når babyen kom. 

Det at jeg fikk en så snill og rolig unge som Oliver er nok den største grunnen til at ting har gått så bra hittil, og jeg tror ikke jeg kunne klart det om han for eksempel hadde hatt kolikk. Det er klart at uten stå på vilje hadde jeg sikkert droppet ut når jeg fant ut at jeg var gravid, men jeg er ikke typen til å gi opp drømmene mine. Jeg ville ikke gi opp bacheloren min, og jeg ville i hvert fall ikke gi opp det lille livet i magen, så da måtte jeg bare henge i.

Klassen min er veldig støttende og folk er kjempepositive til at jeg har fortsatt med studiene. Jeg går på Markedshøyskolen som har små klasser, der vi har blitt godt kjent med hverandre. Foreleserne virker oppriktig glade i jobben sin, og av de seks foreleserne jeg har hatt siden Oliver ble født har ikke én hatt noe imot at jeg har han med på forelesning - snarere tvert imot.

Under graviditeten leste jeg en artikkel om en dame som hadde med seg sin to måneder gamle baby på forelesning. Der fortalte hun om hvor flott det gikk og at hun ikke skjønte hva problemet var. Akkurat sånn tenkte jeg når Oliver var noen uker gammel og sov ved siden av meg i forelesning. Nå nærmer han seg halvåret med stormskritt og han er allerede høyt og lavt. Mamma er verdens beste klatrestativ når hun noterer og Oliver trykker gjerne på laptopen han og. Mange ganger går jeg glipp av en time av forelesningen fordi jeg må trille han i søvn, eller fordi han gjør i bleien akkurat i det vi skal til å gå til t-banen om morgenen. Jeg lurer på om damen i artikkelen synes alt er like lett nå.

Deleksamen leveres gruppevis, og jeg må ærlig innrømme at jeg var redd for å stå uten gruppe. Hvem vil vel ha med Julie? Hun har vel mer enn nok med babyen sin? Heldigvis kjenner klassekameratene mine meg og vet at jeg kan hvis jeg vil, så jeg har både gruppe til deleksamen og bacheloroppgaven.

Økonomi er enda ikke noe problem siden Oliver fortsatt er relativt billig i drift. Jeg får foreldrepenger av NAV tilsvarende det jeg tjente på deltidsjobben min, og jeg får økt stipend av statens lånekasse for utdanning. 

For deg som vurderer å få baby under studier, er vilkårene for foreldrestipend følgende: 

 • Du må ha vært i utdanning og hatt rett til stipend eller lån fra Lånekassen de siste seks månedene før fødselen/adopsjonen. Du trenger ikke å ha mottatt støtte. Vi kan gjøre unntak ved prematur fødsel. Var du i utdanning om våren, vil sommerferien telle med i de seks månedene.
 • Du må bo sammen med barnet.
 • Ektefellen/samboeren din kan ikke motta foreldrepenger fra Nav samtidig med at du får foreldrestipend. Vi kan gjøre unntak hvis han/hun kombinerer arbeid med gradert uttak av foreldrepenger.
 • Man kan få inntil 10 330 kr i måneden fra lånekassen, og mors eventuelle foreldrepenger fra NAV påvirker ikke foreldrestipendet
 • Forskjellen fra vanlig støtte er at du i perioden med foreldrestipend får hele summen som stipend.
 • Kilde: http://www.lanekassen.no/Hovedmeny/Stipend-og-lan/Fodsel/Foreldrestipend/Sa-mye-kan-du-fa/

   
  Alder

  I Oslo er gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende 30 år. Når Oliver ble født var jeg 20.

  Man hører ofte eldre menn som sier at alderen sitter i hodet. Der er jeg både enig og uenig. Uansett hvor voksen jeg føler meg, vil jeg ikke ha samme livserfaringen som en på 40. Jeg kan like vel være mer voksen og reflektert enn en jente på både 25 og 30 år.

  På mine 21 år har jeg rukket å erfare mye. Med skilte foreldre har jeg reist mye, og selv om det ikke var direkte tilfellet følte jeg at jeg måtte passe på søsteren min og at hun var mitt ansvar på alle reiser der vi reiste alene. Allerede da jeg var 15 år nektet jeg å la foreldrene mine styre feriene mine lenger. Da hadde jeg jobbet siden sommeren jeg fylte 13 og jeg følte de satt meg i meget dårlig lys ved å dra meg fra jobben nesten hele sommeren og annenhver ferie. Da jeg var 18 flyttet jeg hjemmefra, til storbyen Oslo. Jeg har gått på noen smeller som har resultert i gråtende telefoner til foreldre og stefar, og de er fortsatt gode hjelpere. Før jeg fylte 20 begynte jeg å jobbe på et utested i byen og alledere før jeg var gammel nok var jeg lei av nattelivet i helgene.

  Mange sier at de skal vente med å få barn fordi de vil "leve livet". Hvis man mener at livet er over hvis man får barn, er det kanskje best å lå være.


  Jeg tror ikke det finnes noe fasitsvar på når man bør få barn. Man føler det litt selv. Med hjertet og fornuften.

  Oliver i dåpsdressen sin

  Publisert: 07.09.2010 @ 07:55 Kategori: Dåp Kommentarer: 1


  Dette er det beste bildet av Oliver i dåpsdressen sin. Håper noen andre har tatt noen bedre.

  Dåpsmaten

  Publisert: 06.09.2010 @ 14:22 Kategori: Dåp Kommentarer: 4
  Her er noen bilder av tapasen vi hadde i dåpen:

  Her var menyen:
  - Lakseruller
  - Kalkunruller med curry
  - Spanske kjøttboller
  - Italiensk pølse
  - Taco minitubs
  - Gravlaks med sennepssaus
  - Spansk spekepølse og pølsespyd
  - Pastasalat
  - Potetsalat
  - Eggerøre
  - Grønn salat (med valgfrie melonkuler, tomat, oliven osv.)
  - Diverse dressinger

  Alt sammen laget av meg, svigermor og pappaen min, med litt hjelp fra fetteren min Snorre og Roar :)
  Stikkord:

  Oliver tester: Baby Safe Feeder

  Publisert: 06.09.2010 @ 09:52 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

  Hvorfor?
  Fordi frøken "tror alt hun leser på internett" (meg) har lest en artikkel om at barn som får smake på forskjellige typer mat fra de er fire måneder og oppover blir mindre kresne. Jeg har klart å lå han smake på litt av hvert allerede, men det er tungvint å holde det sånn at han ikke får noe i halsen.

  Oliver gir ikke så utdypende produktomtaler, så jeg lar bildene vise Olivers entusiasme, så kommer jeg tilbake til bruk og gjenbruk:


  Her koser han seg med en melonbit (ja, én melonbit som varte lengelenge)

  Under spising: Oliver holdt ikke fast i ringen mesteparten av tiden, men det gjorde ikke noe. Melonen fant veien inn i munnen og da er jo alt hønky dårry.

  Etter bruk: Honningmelon setter seg heldigvis ikke fast i nettet, så rengjøringen var lett. Den skal visst tåle oppvaskaskin også, men jeg føler det blir renere om jeg vasker den selv (jeg har fortsatt litt bakterienoia siden Oliver er så liten). Hvis rester setter seg fast i nettet kan man bruke tannbørste for å få det ut, men det funket like fint å vrenge nettet og skylle godt når han spiste melon.

  Konklusjon: Terningkast 6
     Hvor får man kjøpt den? Flere apoteker og barnebutikker. På nettet får man den blant annet på Løvebarna.

  Takk til moffa (Olivers morfar) som kjøpte den for oss :)

  Dåpsgaver

  Publisert: 05.09.2010 @ 19:40 Kategori: Dåp Kommentarer: 2
  Her er et bilde av gavebordet til Oliver:
  Han fikk så utrolig mye fint! 

  Noe av det han fikk var:
  - Bestikk
  - Sølvskje med inngravering
  - Klær
  - Skrin
  - Eventyrbøker
  - Album
  - Hellekniv
  - Smykker
  - Tinntallerkner, der én med gravering
  - Innrammet bilde
  - Penger 

  Og jeg har hørt rykter om at det ligger en vognbag til dåpsbarnet i Narvik.

  Pluss at hadde det ikke vært for hjelpen fra pappa og svigermor, pluss pengebidrag fra samtlige av Olivers besteforeldre hadde vi ikke hatt mulighet til å ha dåp, så det var kjempesnilt og en gave som i hvert fall jeg var veldig takknemmelig for. 
  Stikkord:

  Dåpen vel overstått - ønsker meg bilder

  Publisert: 05.09.2010 @ 19:04 Kategori: Dåp Kommentarer: 0
  Da var dåpen vel overstått og vi kan puste ut. Oliver har endelig roet seg etter å ha vært overtrøtt som få etter all oppmerksomheten og kun en liten høneblund. Han har enda ikke sovet mer, så blir nok en lang lur etterpå.

  Kameraet mitt er elendig. Noe som er så kjedelig, for hadde jeg hatt et bedre kamera hadde vi fått masse fine bilder. Det ser ut som alle bildene mine er blitt tatt med et mobiltelefonkamera.

  Til alle som har tatt bilder i dåpen: Det hadde vært kjempehyggelig om jeg kunne fått bilder. Legger ikke ut den fulle privatmailen min her, men det er "julie.<etternavnet mitt>@live.no".

  Her er i hvert fall ett av bildene tatt med mitt kamera:


  Roar, meg, fadder Snorre, Oliver og presten som døpte Oliver.

  Stikkord:

  I sin nye stol

  Publisert: 04.09.2010 @ 20:03 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0
  Her sitter Oliver i stolen han fikk av morfaren sin. Det virker som han synes det er veldig stas å få sitte og følge med, men han får ikke sitte så lenge enda.


  Dagen før den store (dåps)dagen

  Publisert: 04.09.2010 @ 14:36 Kategori: Dåp Kommentarer: 9
  Nå er dåpforberedelsene i full gang. Bordene dekket vi i går, og nå bidrar hele gjengen til å få maten klar. Både Anita (svigermor), min pappa, Snorre (min fetter og Olivers fadder) og Roar bidrar.


  Bordene ferdigdekket
   
  Og litt av maten før pynten kom på:


  Kalkunwraps med curry og ruccola

  Dåpsønskeliste

  Publisert: 03.09.2010 @ 12:54 Kategori: Dåp Kommentarer: 7
  Det er mange som lurer på hva vi ønsker oss til dåpen. Jeg har ikke tenk noe på at man må ønske seg noe, men her har jeg funnet en liten liste:

  - Gyngeelg og lære-og-gå-vogn fra Ikea  - Dunpose  - Eventyrbøker  - Servise  - Lammeskinn  - Barnebibel  - Bøyle til tripp-trapp stol


  Hva er det vanlig å gi guttebarn i dåpsgave? Kan man ønske seg ullklær, eller må det være noe som varer hele barndommen/kan arves til egne barn/varer hele livet?

  Jippi, ammestol og Ikea to dager på rad

  Publisert: 03.09.2010 @ 10:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

  Min pappa er i Oslo i forbindelse med dåpen, og på tross av at Ikea ikke er noe menn trakter etter å bruke dagene sine på har han kjørt meg til Ikea to dager på rad. (Yey)

  Så nå har jeg fått meg ammestol. Og Oliver har fått seg barnestol (en reservestol som vi kan ta med oss, han har allerede en tripp trapp-stol).

  Nå sitter jeg og ser på den fine ammestolen min (for jeg har ikke ryddet plass til den på soverommet enda):  Her er produktbildet av stolen sammen med noe av fangsten:


  Barnestolen kjøpte vi egentlig på Fretex og så skrubbet pappa den slik at den ble som ny. Legger inn bilde av hvor fin den ble i et annet innlegg når Oliver får prøvd den ut.
  (Mye av fangsten fikk vi også av pappa/moffa, så jeg kunne ikke vært mer fornøyd)


  Så nå blir det dåp og orden i sakene!

  Jeg tester: First Price vårruller med kylling

  Publisert: 02.09.2010 @ 16:55 Kategori: Vi tester Kommentarer: 8
  First price vårruller (kr 22/4 stk)  Hvorfor First Price: Vi prøver å spare penger og tester derfor ut First Price produkter. Som merkevarebygger skal jeg skjønne at det er så og si det samme produkter, med annet merkenavn. Som forbruker er jeg ikke helt overbevist.


  Vårruller

  Jeg er ingen gourmet eller vårrull-kjenner, så dette blir opp mot vårrullene på den lokale kinarestauranten på hjørnet og annen hurtig-/billigmat.


  Førsteinntrykk
  : Alle First Price varer har verdens kjipeste design på innpakningen. Er dette for å understreke at det er billig? Fingrene blir full av fett når jeg tar dem ut. Dette kan umulig være sunt.


  Smak
  : Helt OK. Mer smak enn de siste vårrullene jeg smakte (kan det være kyllingen?). Kyllingbiter inni, men ikke overdrevent mye. Flere farger enn kinarestaurant-vårrullen, som sikkert bidrar til mer smak.  Konklusjon
  : Disse kan jeg godt kjøpe igjen, men kanskje ikke om stipendet akkurat har kommet inn. Smaksmessig slår de uansett nudler i smak om man har dårlig råd og jeg vil også gjette at det er mer næring i det.


  Har du prøvd disse?

  Oliver og lekehunden

  Publisert: 02.09.2010 @ 07:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4
  Må bare legge ut denne filmen av Oliver og lekehunden han fikk av farmoren sin:

  Yess! Ellos er billigere enn Jernia

  Publisert: 01.09.2010 @ 19:17 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1
  Flaks! Fant den samme matten som jeg har bestilt hos Ellos på Jernia, bare at på Ellos koster den kr 79 og på Jernia kr 239. Godt det ikke var andre veien.


  Hvorfor vi er blakke: Konspirasjon mellom NAV og Lånekassen

  Publisert: 01.09.2010 @ 10:08 Kategori: Student med baby Kommentarer: 10
  Nå er det snart en måned siden vi budsjetterte med å få stipendet mitt fra Lånekassen og jeg har enda ikke fått det. Grunnen til det er at jeg har Oliver. Virker sært? Ja, jeg er helt enig, men her er saken:

  1) Lånekassen vil ikke gi meg noen penger (ikke en gang vanlig stipend) uten at vi har fått bekreftelse av NAV på at Roar ikke har permisjon samtidig som jeg studerer.

  2) Vi sendte inn søknad til NAV om gradert fedrepermisjon for to måneder siden.

  3) Så sender NAV brev om at vi må sende inn inntektsopplysningene til Roar, noe sjefen hans gjør samme dag.

  3) Etter to uker har vi fortsatt ikke hørt noe fra NAV og jeg ringer og spør hva som foregår. Det viser seg at NAV har mistet inntektsopplysningene til Roar. Jeg spør dem om de kan bruke de som vi sendte inn i februar, men det gikk ikke an - vi måtte sende inn skjemaet på nytt (for tredje gang). Noe vi gjorde samme dag.

  4) NAV presterer å sende meg en melding der de "viser til samtalen" og sier at hvis Roar skal ha gradert fedrepermisjon må vi sende inn skjema om dette (som var det første vi gjorde). Jeg får ringt og bekreftet at de har mottatt dette, og at det bare var inntektsopplysningene de trengte. 

  5) To uker etter det hadde vi fortsatt ikke fått noe svar, så jeg ringte igjen og spurte hva som foregikk. Etter å ha blitt satt over og sittet i evig lang telefonkø får jeg vite at svaret ble sendt den 26. august.

  6) Nå, nesten en uke etter, har brevet fra NAV enda ikke kommet.


  Såå jeg holder mildt sagt på å gå på veggen av både NAV og statens lånekasse for utdanning. Hadde det ikke vært for at vi har verdens snilleste foreldre som hjelper oss med dåpen, hadde vi ikke hatt råd. Roar har ikke en gang dress til dåpen og vi har ihvertfall ikke råd til å kjøpe det. Alle våre reserver er brukt opp (unntatt den i boken) og de gangene vi har gulost er når Anita (svigermor) har kjøpt den til oss. (Når pengene er borte er Norvegia luksus).  

  Snart flyr Julie i flint og jeg skjønner ikke hva NAV, eller eventuelt posten driver med? Et brev kommer vel fram neste dag?