hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: oktober 2010

Flinkere og flinkere til å stå

Publisert: 31.10.2010 @ 15:13 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 10

Oliver er så ivrig etter å stå for tiden. Han drar seg opp så godt han kan når han får tak i voksnes hender og gjør seg stiv som en stokk for å klare og bli vippet opp. Jeg skal snakke med helsesøster på halvtårskontrollen om jeg bør være forsiktig med å la han stå, men hun har tidligere sagt at mødre gjerne ser det på barnas kroppspråk om de er slitne eller ikke vil, så jeg stoler på morsinnstinket og følger godt med.


Bilde tatt i går. Litt bedre balanse enn tidligere

All shopping er gøy shopping

Publisert: 31.10.2010 @ 11:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Nå har jeg bestilt noen julegaver på nettet og jeg gleder meg som en unge til at de kommer. Selv om de ikke er til meg. Hehe. Jeg har bestilt noe designer-greier til pappa (men du får ikke vite hvaaa) og lett febrilsk etter nettbutikker som sender det jeg har sett ut til mamma og André til Norge (den norske nettbutikken var utsolgt, men det er visst noe designergreier det også, så det burde være mulig å finne. Kjipt jeg ikke kan spørre om hjelp her inne på bloggen, hehe). Ellers er julegaven til broren min Aleksander i boks, og jeg har en grei tanke på hva svigersøster Veronica skal få. Fålglarna vet hva jeg skal kjøpe til søsteren min Silje, men jeg vil ikke kjøpe noe bare for å kjøpe noe. Vil vente til jeg finner noe som får meg til å tenke "SÅNN må Silje ha!". Jeg har jo ikke akkurat dårlig tid. Besteforeldre/oldeforeldre vet jeg hva jeg sånn cirka hva jeg skal gi, men det får jeg tak i flere steder, så jeg stresser ikke.

(Om slekten som leser dette har ønskelister taes de gjerne imot).


"Fangsten" hittil med mine fine kongler i midten

Nordover i julen

Publisert: 30.10.2010 @ 19:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Jeg er jo allerede i full gang med juleforberedelsene og førhjulsturen til Narvik er bestilt.Så den 17. til 22. desember er jeg og Oliver i Narvik. Vi gleder oss masse og jeg har bestemt meg for å kjøpe en vogn vi kan ha med oppover slik at vi kan trille når vi er der.

Er det flere som skal reise i julen? :) Har jeg noen lesere fra Narvik utenom familien min?

Kose seg i vognen med ape og mammas lue

Publisert: 30.10.2010 @ 12:32 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Sånn går det når man er for rask ut døren og tar med seg feil lue. Det viktigste er å holde seg varm.

Vi har sett troll på date

Publisert: 29.10.2010 @ 22:51 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

I dag har mor og far vært på date og sett troll. Oliver var hjemme med bestemor. Det virket som om Oliver hadde storkoset seg, men han hadde vært litt surkete på slutten. Jeg hadde håper jeg skulle få lagt både han og meg tidlig, men han er hyper som få, så jeg lurer på om bestemor har lurt redbull i morsmelkserstatningen. Hehe.

 

Trolljegeren

Filmen mor og far så var Trolljegeren. Jeg gir den terningkast fire, men Roar sier fem minus.

Nå har Oliver surret seg inn i gardinene så jeg får komme til unnsetning.


Kaffe kanskje?

Liten plass lærer nøgen kvinne å ommøblere (eller hvordan var det den gikk?)

Publisert: 29.10.2010 @ 15:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Siden vi nå plutselig har en barneseng i stua, må vi prøve å spare litt plass. Dette var utgangspunktet mitt:

Så, ett bordbein mindre ble det seendes slik ut:

Jeg synes nesten det ser ut som om det skal være sånn, jeg. Det var bare flaks de passet sammen. Puffen er en sittepuff som kan gjøres om til en ekstramadrass og bordet er Ikea Lack.

Nå? Får jeg noen kreativ-poeng? Hehe.

En gammel seng har kommet til nytte

Publisert: 29.10.2010 @ 11:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Takk for alle tips i går :) En lekegrind koster både plass og penger, så jeg tok en helomvending og la Olivers gamle seng i stuen istedenfor på finn.no. Den får fungere som lekegrind.


Babyfengsel?

Middagstips-tips

Publisert: 28.10.2010 @ 16:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Hehe. Jeg så reklame for Tine Kesam og gikk inn på tine.no for å finne oppskriften på reklamen. Da jeg kom inn på nettsiden fant jeg imidlertid noe kjempesmart. Det var en middagstips-generator:


http://tine.no/oppskrifter#diff=medium&category=659&worktime=50

Man skriver helt enkelt inn hvor mye tid man vil bruke, vanskelighetsgraden på retten og om det skal være forrett, middagsrett, dessert og så videre. I dag er dagens middagstips biff med potetform.

Smart, hva?

Hjelp! Hvordan gjøre noe som helst når barnet har begynt å krabbe?

Publisert: 28.10.2010 @ 12:31 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 12

Jeg har et lite dilemma. Før når jeg skulle ta en rask dusj eller gå på toalettet kunne jeg la Oliver ligge og leke på gulvet eller sitte i vippestolen sin den lille tiden det tok. Nå kan jeg ikke gå på kjøkkenet og hente meg et glass vann en gang uten at jeg finner han et helt annet sted enn der jeg la han.


Reserkryperen i farta

Altså, han krabber jo ikke, men han har virkelig fått fart på krypingen. Så jeg trenger sårt råd om hvordan jeg skal gjøre dette. Jeg kan jo ikke stå i dusjen med han på armen heller?

I butikkene: Bukseseler for alle pengene

Publisert: 27.10.2010 @ 16:01 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 9

Jeg er jo forelsket i Olivers selebukse, og nå ser det ut til at H&M og Lindex har fulgt etter. Vi har alledere kjøpt den mørskeste fra H&M og leter etter en riktig størrelse av bodyen fra Lindex.Hva synes du om bukseseletrenden?

Barn før utdannelsen, i motsetning til de fleste andre

Publisert: 27.10.2010 @ 10:49 Kategori: Student med baby Kommentarer: 6

Endelig! Jeg sitter og leser på tv2.no og der er det en artikkel om Inger Lise Hansen (KrF) som mener at det også er likestilling å la kvinner velge å være hjemme.


"Karriere etter permisjon

Inger Lise Hansen er opptatt av at kvinner skal få være kvinner. Nestlederen mener at det er ulike krav til kvinner og menn om hvordan man skal opptre, være og hvilke valg man skal ta.

Nestlederen sier at mange tøffe damer velger å ta det ansvaret som følger med å være hjemme med barn, og at de dømmende holdningene er et problem for likestillingen.

- Hvorfor snakker vi ikke om at karrieren kan komme etter at du har hatt fødselspermisjon?, spør Inger Lise Hansen.

http://www.tv2.no/gmn/-kvinner-maa-faa-lov-aa-vaere-hjemme-med-barn-3325473.html


 

Jeg møtte så utrolig mange fordommer da jeg sa at jeg skulle få barn før jeg var ferdig med utdannelsen. Eldre kvinner så på meg som om jeg prøvde å rive ned alt kvinneforkjemperene hadde jobbet for. Mange jenter på min alder innrømmer at de gjerne skulle hatt barn, men de prioriterer utdannelse.

Hvorfor skal det hjelpe likestillingen at jeg nedprioriterer barn og familie hvis jeg vil ha det nå? Handler likestilling plutselig om å utsette familielivet til det passer alle andre?

Nei, jeg er storfornøyd med tidspunktet jeg valgte å få barn på. Jeg får ekstra støtte av Lånekassen og får penger fra NAV fordi jeg jobbet ved siden av studiene. Vi er også veldig heldige med tanke på støtte fra både mine og Roars foreldre.

(Siden NAV og Lånekassen har brukt så lang tid på å behandle søknadene våre har vi levd trangt i sommer, men dette har jo med NAV å gjøre, ikke tidspunktet vi fikk barn på.)

Julegaveshopping med litt (ull) til meg selv

Publisert: 26.10.2010 @ 18:04 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 5

I dag har jeg vært og kjøpt litt julegaver (ja, jeg vet jeg er tidlig ute) og prøvd å få litt ideer om hva jeg skal gi til de forskjellige. Siden slekten leser bloggen kan jeg verken blogge fangsten eller tankene mine rundt gaver jeg skal kjøpe, men jeg kan legge ut bilde av det jeg unnet meg selv (noe som er obligatorisk når man har fått mammapenger fra NAV):

Dette deilige ullpleddet fant jeg for halv pris på Princess, så det kostet meg 200 kroner. Det skal bli flittig brukt av både meg og Oliver når kulda setter inn.

Jeg kjenner at etter jeg ble mor er jeg helt ull-frelst. Jeg er den stolte eier av fire lammeskinn, masse ulltøy til Oliver, ammeinnlegg i ull, ullsokker, votter i ull og tre ullpledd. Vognposen til Oliver er fylt med ull og jeg har også en ullkåpe, så alt jeg mangler nå er en ull-singlet med påskriften:


(P.s. Kult med plate fra reguleringen ved en alder av 21, ja?)

Alle som liker ull rekk opp hånda!

Dagens Oliverantrekk

Publisert: 26.10.2010 @ 10:12 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2


Body - Cubus, Bukse med seler - KappAhl, Sokker - Cubus

Åh, mariusmønster er så fiiint! ♥ Når jeg kjøper leilighet skal minst én av veggene mine ha tapet med mariusmønster på.

Jeg har samlet kongler. Hadde egentlig planer om å kjøpe inn kongler til å dekorere med, men når man

Publisert: 25.10.2010 @ 20:48 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 1

598574-1-1288032513285.jpg
Jeg har samlet kongler. Hadde egentlig planer om å kjøpe inn kongler til å dekorere med, men når man bor like ved skogen kan man jo like så godt plukke med seg noen gratis når man er på trilletur. Det er jo ikke rent få i Norge som har gran eller furu i nærheten, så skjønner ikke at konglesalget kan gå særlig bra her til lands.

Har du kjøpt kongler før?

Husmortips: Putevar som vaskepose

Publisert: 25.10.2010 @ 09:46 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg mister stadig vekk vaskenettene mine til BH'er og fint tøy i vaskemaskinen. Et tips om man ikke har noe annet kan være å bruke et putevar. De som har kokevasket sokkene sine sammen med sengetøyet vet at hvis sokkene kommer inn i dyne- eller putetrekk, finner man de ikke igjen før neste gang sengetøyet brukes.

Barselgruppen på loppemarked

Publisert: 24.10.2010 @ 17:35 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 14

I dag har jeg, Camilla og Bettina, spist muffins hos meg og dratt på loppemarked på Voksen Skole. Vi hadde med oss vognene, så jeg så mitt snitt til å få med meg hjem dette oppussingsprosjektet:


30 kroner well spent (i mine øyne)

Roar ble litt tatt på sengen og sur når jeg kom hjem med en stol etter en tilsynelatende uskyldig trilletur med barselgruppen (han visste ikke at jeg hadde sneket meg med på loppemarked), så jeg fikk ikke ta stolen med inn. Hehe. Jeg satser på at han ombestemmer seg etter noen timer med sandpapir og litt lakk.

Bettina fant denne trehjulsykkelen for bare 10 kroner (!), sammen med regntøy, UV-drakt, damedress og kokkeklær:

Så jeg synes vi gjorde en god jobb på skattejakt.

Hva synes dere? Og er dere på Roars eller mitt parti når det gjelder den gamle stolen?

Husmortips: Hjemmelaget Zalo kjøkkenspray/oppvaskspray

Publisert: 24.10.2010 @ 10:24 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8

Folk løper jo om dagen til butikken for å kjøpe Zalo oppvask- og kjøkkenspray. Her hjemme prøver vi å spare litt penger, så jeg laget en egen Zalo-spray.

Slik gjorde jeg det:

Jeg fylte opp en gammel sprayflaske 3/4 med vann og tilsatte ca en ts Zalo. (Roar mente jeg kunne brukt litt mer Zalo, så kanskje jeg prøver det neste gang.) Jeg var litt spent på om jeg måtte vaske over med en våt klut etterpå men vi brukte en fuktig klut når vi tørket av, og det ser ut til at det gikk bra.

+ Sprayen funker også på speil med tørr klut eller papir. 

Første gang på byen etter graviditet

Publisert: 23.10.2010 @ 17:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 14

I går var jeg for første gang på byen etter graviditeten. Med brystpumpen i vesken og bildesmykke av min kjære bebis rundt halsen var jeg klar for å feire en av mine beste venninners 21-årsdag.

Jeg har på følelsen av at jeg var veldig sent ute med å komme meg på byen igjen?

Varmebamse i håp om bedre nattesøvn

Publisert: 23.10.2010 @ 13:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Etter at Oliver fikk sove i samme seng som meg og Roar i Spania, har han blitt så grinete om natten når han må sove i egen seng, og vi bruker en evighet på å få han til å sove om vi ikke bruker Ferber-metoden (lar han gråte seg i søvn). Så nå har jeg kjøpt denne bamsen i håp om at Oliver skal føle seg tryggere og sove bedre. Man varmer den i mikroen i to minutter og så skal den holde seg varm i en liten time.  

Har noen erfaring med disse mikrobamsene?

 

Her fant jeg bamsene billigst: http://www.chemistdirect.co.uk/cozy-plush-purple-stegosaurus---microwavable-soft-toy_1_156561.html

Olivers julegave i hus

Publisert: 22.10.2010 @ 17:15 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Da var Olivers julegave fra meg og Roar i boks. Jeg falt pladask for denne gå-elgen og håper den blir populær når Oliver er gammel nok til den:


Nå mangler det bare å pakke den inn

Hva synes du? Har du begynt på julegavene enda?


Fra Tin Tof (http://www.tin-tof.com/index.php?nr=90&case=4&id=381&idkategori=59&prodkategori=68&startrow=)

Speile seg

Publisert: 22.10.2010 @ 11:39 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1Oliver synes det er kjempemoro å sitte i vognen i gangen og se seg selv i speilet. Han lager grimaser og tuller. Kjempeunderholdning for mor. Hehe.

30% på hele butikken på Cubus i går

Publisert: 21.10.2010 @ 17:34 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Farlige greier! Dette er hva jeg fikk med meg:


Body med mariusmønster (bombe), sokketøfler, rutete heldress og en hals i ull.

Fikk noen andre med seg salget?

Trine fant klokken "min", men jeg finner den ikke

Publisert: 21.10.2010 @ 15:15 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 4

Jeg har jo tidligere etterlyst en klokke med fire gårdsdyr, og når jeg var i Spania tipset Trine meg og jeg fikk vite at klokken heter "Nurdys from the farm" fra merket Karlsson Clocks. Jeg sjekket nettsidene til Karlsson og det stod at det blir solgt på Kremmerhuset i Trondheim. Så nå har jeg vært og sett etter den på Kremmerhuset på CC-vest, men jeg finner den ikke.

Har noen sett denne noe sted? Gjerne i Oslo/Akershus.


Søt, ikke sant?

Hvis noen slektninger/venner finner den, ønsker Oliver seg den til jul. Hehe.

Mitt lille kildesorteringshjørne

Publisert: 21.10.2010 @ 10:17 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

I min søken etter bokser til kildesorteringen som begynner i Oslo i disse dager kom jeg over en løsning på interiørstylist Signe Schinellers blogg.

Her er min vri:

Jeg skrudde på noen krydderhyller til å ha posene i, og laget noen enkle merkelapper i papp. Matavfallet har vi i skapet under vasken. Papirdunken min fikk selvsagt plass ved siden av.

Stikkord:

Min lille lesehest

Publisert: 20.10.2010 @ 13:05 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Her sitter Oliver oppslukt av bildeboken sin med lyd. Han "leser" flere bøker enn sin far om dagen. Hehe.

Hjemmelaget dørstopper på 15 sekunder

Publisert: 20.10.2010 @ 09:26 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Det du trenger:

- Samboerens enslige sokk (som forøvrig er kokevasket, men fortsatt ser skitten ut på bildet over)
- Ris
- Noe å knyte igjen med

*simsalabim*
(OK, dette en midlertidig løsning til jeg får kjøpt en ordentlig dørstopper)

Konkurransetips til mammaer: Jeg vant teppe, du kan vinne barnemat for 500 kr

Publisert: 19.10.2010 @ 17:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jippi! Jeg fulgte et tips jeg fikk av Camilla om å legge inn fødselshistorien min på http://www.fodselsforum.no/ der jeg kunne vinne et ullteppe. Siden det ikke var så mange som hadde deltatt var det store vinnersjanser og jeg (som sjeldent vinner noen ting) vant faktisk! For en herlig følelse!


Premien min ♥ - Ullpledd fra Ulli.no

 

Så nå vil jeg tipse dere videre om at det ikke er så mange deltagere denne måneden heller (2 eller 3 i skrivende stund) og at det derfor er store vinnersjanser.

 


Premien din?

 

Alt du trenger å gjøre er og sende inn fødselshistorien din til http://www.fodselsforum.no/. Og som Camilla sa: Mange mammabloggere har jo allerede en ferdigskrevet fødselshistorie, så dette er klipp og lim.

Lykke til :)

 

Vi tester: SuperNOVA babycall

Publisert: 19.10.2010 @ 13:39 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7


Baby unit og Parent unit

Vi fikk babycall i barselgave av pappa/morfar Frode, men jeg har hittil vært for pysete (man kan jo for eksempel ikke høre brann?) til å sette min lit til disse avanserte walkie-talkie-liknende dupedittene. Nå er jeg litt mer avslappet og jeg har fått testet den ut. Testet den vel egentlig første gang for to måneder siden, men har ikke somlet meg til å skrive om det. Så nå har jeg testet den flere ganger.

Triks den kan: Vise temperaturen der babyen er (så man kan "høre" brann?). Vise hvor god dekning man har mellom enhetene. Ladestasjoner med lang ledning (så den kan stå på nattbordet i beredskap). Bilde av babyens humør (sover, våken m/pludring, gråter). Flere kanaler i tilfelle naboen skaffer seg en lik.Jeg har brukt den når: 1. Vi så på film med høy lyd. 2. Jeg satt ute på terassen.

Jeg skal tørre å bruke den når: 3. Jeg er på trening (treningssenteret er i samme bygg som leiligheten vår, og Super Nova viser hvor god dekning jeg har, så tror det skal gå bra). 4. Jeg henter post. 5. Vi er på besøk hos venneparet som bor i etasjen over.

Hvordan har den fungert hittil?
Meget bra. Jeg har ikke trykket på en eneste knapp utenom av-og-på-knappen for pappa/morfar og Roar koblet de sammen (ikke vet jeg om det var lett eller vanskelig, men de brukte ikke lange tiden på det). Den lyser hvis Oliver lager lyd, så om vi vil ha på øredøvende volum på filmen, så ser jeg fortsatt om Oliver våkner (vi har konkludert med at det ikke er veldig lytt i leiligheten, for han våkner ikke om vi så har høy musikk på). Veldig greit at den viser dekning, sånn at jeg kan prøve meg fram litt rundt om i bygget og spurte tilbake om dekningen blir dårlig. Hehe. Bra med bilde av en baby og at lyset skrur seg på om man vil ha på lavt volum.

Mangler den noe?
Tja, jeg savner et sted å plugge øretelefonene mine. Finnes dette på noen Babycalls? Tør ikke gå i underetasjen på butikken en gang for er redd hele Meny skal høre Oliver gråte fra jakkelommen min om han våkner. Jeg er jo tilbake hos han på under et minutt, men man tiltrekker seg litt oppmerksomhet på det minuttet med en skrikende ytterjakke. Pluss at ikke alle vet at jeg bor i samme bygg. Ser for meg at folk tenker for seg selv "Har hun dratt på butikken uten ungen? Ligger ungen alene i bilen? La oss ringe barnevernet."

Hvor får man tak i den?
Blant annet på Barnas Hus her (1399,- i skrivende stund) og på Lek mer her (899,- i skrivende stund).

 

Terningkast: 6- (fordi noe sier meg at det ikke er vanlig med øreplugger til babycall, så kan ikke trekke så mye for det)

 


Vet noen om det finnes gode babycalls med mulighet før øreplugger, eventuelt hvorfor ikke?

Ammekroken min med gyngestol

Publisert: 19.10.2010 @ 10:38 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3Halvtårsdag!

Publisert: 18.10.2010 @ 15:36 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 8

Tiden går så utrolig fort! Poden er et halvt år allerede. Et halvt år!

Han har utviklet seg så mye de siste månedene også. Det føles ut som alt skjer etter fire måneder. Han spiser grøt, snur seg rundt begge veier og kryper vekk fra krabbematten sin på null komma svisj. Det går unna!


Mitt lille trofé ♥


I dag kommer tante Silje innom, og de voksne skal spise ostekake.

Oliver måned for måned - tidligere bilder

Mountain Buggy Urban Jungle erfaringer

Publisert: 18.10.2010 @ 10:09 Kategori: Vi tester Kommentarer: 6

Vi har jo som kjent byttet til sportsvognsdelen på Mountain Buggy'en, der Oliver er vendt fra meg. I Spania gikk det bra med reisetrillen fordi da var Roar med hele tiden og kunne se etter Oliver, eller omvendt, men nå som vi er tilbake i Norge har jeg lett febrilsk etter en vogn med vendbart håndtak eller vendbar sittedel. Han føles bare så "langt unna" i Mountain Buggy Urban Jungle-vognen. 

Selv om jeg ikke har funnet noen annen vogn kan man jo ikke sitte inne av den grunn, så i går tok jeg en tur ut i solen. Da fant jeg ut at jeg ikke trenger noen ny barnevogn like vel. Det kan jeg takke kalesjen på vognen for.  


Urban Jungle har nemlig en Julievennlig kalesj!

Da blir utsikten min slik:

...og da kan jeg puste lettet ut og se på babyen min selv om vognen er forovervendt.


P.s. Roar mente at jeg kunne klart meg med det lille vinduet i kalesjen, men det blir ikke det samme synes jeg.

Er det flere enn meg som vil kunne se babyen sin i overgangsfasen fra vognbag til sportsvogn?

"Hva skjer om jeg drar i denne...?"

Publisert: 17.10.2010 @ 14:47 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2


"Ahaaa"

Lille bøllefrøet mitt demonterer minnepennen til mamma.

Kjeks for første gang

Publisert: 17.10.2010 @ 10:46 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Her om dagen fikk Oliver smake kjeks for første gang.

Kjeksen var av type "Tom og Jerry" og var veldig morsom å spise på, selv om han ikke fikk i seg mye av den.

Jeg vet det er fy-mat med kjeks, men kan man ikke unne seg litt i blant? 

Om å gjøre det beste ut av gigantiske høytalere

Publisert: 16.10.2010 @ 18:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Roar har innredet leiligheten vår med et grusomt multimediesystem, så nå skal jeg prøve å gjøre det beste ut av det med å pynte litt. Slik ser den ene høytaleren ut nå:


Speil arvet av mamma, blomsterpotte fra Åhléns og plastplante fra Ikea (alt annet grønt dør bare)

Jeg kjøpte også noen heklede duker i Spania som jeg tenkte å legge på.

Forslag til hva man kan gjøre for å skjule disse monstrene uten å faktisk skjule dem?

"Se mamma, jeg står!"

Publisert: 16.10.2010 @ 15:26 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 6

Roar og Oliver gjør så mye rart. Hehe. Roar har et strengt treningsprogram for å lære minsten å gå. Her øver de på start-posisjonen:
Dette var for et par dager siden. Jeg har nå ryddet alle dvd'er og bøker i de tre nederste hyllene i bokhyllen inn i pappesker. Hehe.

Mister bukseløs

Publisert: 16.10.2010 @ 11:52 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Det finnes de dagene når man ikke trenger å kle på seg bukse før klokken nærmer seg middagstid.


Body - MEM of Oslo


Det beste med permisjon er at de dagene kommer hyppigere enn ellers.

Jeffrey Campbell vs. Nelly

Publisert: 15.10.2010 @ 21:32 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Det som er greit med å være mamma er at man kan diskret holde balansen ved hjelp av barnevognen hvis man har på høye heler. Jeg har lenge gått og siklet på skoene "Pixie" fra Jeffrey Campbell, som man får for $179,95 her. Nå leser jeg imidlertid hos Linn (aka Fashionjunkie) at Nelly har kommet med noen som likner veldig.Hvem ville du valgt?

Julie og Oliver tester: First Price bleier

Publisert: 15.10.2010 @ 14:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 10

Da har vi testet bleiene fra First Price. Jeg har hørt mye bra om de og når bleiepakken koster 5 kroner stykke, koster det ikke mye å prøve. Vi har jo tidligere testet bleiene fra Coop, så jeg har tro på billigmerker.

Test
Innpakning/utseende: Pakken ser billig ut, men bleiene ser mye bedre ut enn coops billigbleier. Førsteinntrykket mitt var at "dette er jo liberobleier i billig versjon". De er litt stivere enn Pampers sine (som vi etter en produktprøve i posten ble frelst av), men virker ikke så "billige" som Coop sine.Passform: Det virker som om bleien sitter bra, men jeg er litt usikker på om de kanskje er litt for store, for i dag tidlig når jeg ammet han kjente jeg det ble varmt på hoften min.

Det ble nytt skift på både Oliver og mamma for å si det sånn
 

Absorbering: Tja, den klarte seg ikke gjennom en natt. "Kanskje jeg satt den på feil" tenkte jeg før jeg sa til meg selv "da kan vi jo bruke de som dag-bleier, og Pampers om natten". Som sagt så gjort, og en ny First Price bleie ble satt på. Det tok ikke lang tid før Oliver satt bleien på den ultimate testen: "Amme-bleie".

Dette kan vi vel kalle stryk-karakter uten å være for strenge? (Beklager om jeg ødela noens dag/måltid ved å vise en gulgrønn babybæsjflekk, men jeg ville ikke spolere "spenningen" ved å nevne det øverst i innlegget).  


Olivers mening: Oliver har hatt en super dag med to bad og det virker som han storkoser seg. Når mamma skiftet bleie nummer én var han full av små geleklumper (!) som jeg antar kommer fra inni bleien, og etter bleie nummer to måtte han bades igjen på grunn av... Ja, bildet sier vel mer enn tusen ord.

Konklusjon:
Elendige, i hvert fall for en liten kar som blir fullammet med unntak av et kveldsmåltid med grøt.

Terningskast 1(+)
(den får en liten pluss fordi selv om man må ha tre forskjellige skift på én morgen, ser i hvert fall bleien smashing ut. Pluss for design altså, minus for resten.)

Har du prøvd First Price bleiene?

Overfylt badebalje

Publisert: 15.10.2010 @ 09:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Hehe, sånn går det når man skal gjøre alt annet samtidig som man fyller i vann.

Badebaljen "buler" ut på sidene, så det ser ut som Oliver holder det tilbake. Heldigvis tålte baljen det, men neste gang skal jeg følge litt bedre med.

Forskjellige barnestørrelser: str 74 vs. 0-3 mnd

Publisert: 14.10.2010 @ 15:40 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Jeg kjøpte jo to bodyer til Oliver fra MEM of Oslo. I etterkant så jeg at det stod "0-3 mnd" på pakken.

Oliver er jo nå 6 måneder, og ikke akkurat samme størrelse som da han var tre måneder. Da jeg åpnet pakken og vasket/tørket bodyen la jeg merke til noe rart:

Det er samme størrelse som en av bodyene vi har i str 74! Bare litt smalere. Bodyen i str 74 er kjøpt på Ellos.
Jeg har sett små forskjeller mellom Lindex og H&M, men dette tar kaka. Har du sett noe liknende?

Mamma kaller det krabbing

Publisert: 14.10.2010 @ 10:54 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 8

Oliver har blitt så flink til å komme seg rundt. Jeg er ikke helt sikker på hvordan han gjør det alltid, men jeg tror det er en blanding av å snu seg fra mage til rygg og omvent og endre retning med hendene sine underveis. Jeg legger han ofte under babygymmen på den ene enden av krabbematten hans, og så skriver jeg litt på deleksamen før jeg finner han slik:


Da har han begynt med å snu seg fra rygg til mage og deretter kommet seg på mystisk vis på helt andre enden

Krabbing/åling, uansett hva vi kaller det er det en ganske så stolt mamma som legger han tilbake på aktivitetsmatten igjen.

Når er det vanlig at babyer begynner å krabbe/åle? Hva kaller man denne framkomstmåten som Oliver har brukt egentlig?

Første gang i "stor gutt"-vogn

Publisert: 13.10.2010 @ 17:21 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 9

Ja, noen dager før Olivers halvtårsdag er hardbaggen byttet ut til fordel for sportsvognsdelen og Oliver tilhører nå de som kan sitte i vognen. Woho (for han, jeg synes allerede tiden går farlig fort). 

Hehe, det ser ut som han drukner. Oliver blir så utålmodig i vognbaggen, så jeg satt på sportsvognsdelen og Voksi-posen. Jeg synes det ser ut som han storkoser seg selv om han er litt innpakket.

(Grunnen til at vognposen ser ekstra stor ut er fordi han ligger inni og sparker den opp.)

Når er det vanlig å bytte fra vognbag til sportsdel?

Olivers hysteriske babylatter (film)

Publisert: 13.10.2010 @ 10:04 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 8

Fytti katta jeg elsker Olivers latter! Her prøver Roar å overbevise Oliver om at ranglen er alle andre sin, men Oliver bare ler, for han vet jo det er hans. Hehe.

Kveldsgrøt med én hånd på ryggen

Publisert: 12.10.2010 @ 16:02 Kategori: Mammatips Kommentarer: 16

Jeg har jo som sagt anskaffet oss skjeen Boon Squirt barneskje (er jeg den eneste som ikke liker det navnet? Jeg synes det høres ekkelt ut). Jeg har allerede fått kommentarer både på blogg og utenom at det kanskje var en unødvendig utgift og at man klarer seg med vanlige skjeer. Jeg bestemte meg for at hvis den var teit skulle jeg si meg enig med de tvilende sjelene, men jeg er frelst. For å si det på denne måten: for 10 år siden klarte de fleste seg uten mobiltelefon, men vi unngår ikke å kjøpe det i dag fordet?

Grunner til at den "ruler":

- Man kan mate poden uten å ha et bord med maten på

- Selv Cato Zahl Pedersen kan bruke den (eller foreldre med to hender kan bruke den ekstra hånden til andre ting som kluter, kamera eller annet nyttig)

- Selv barnløse venner synes denne er spennende (de er i hvert fall gode til å late som)

- Den koster bare 79 kroner (det samme som to kjedelige vanlige barneskjeer på Rimi)

- Kan vaskes i oppvaskmaskin

Jeg ble litt revet med når Roar matet han, så her kommer et knippe av bildene jeg tok:


Hvis du synes dette var mange bilder, så kan jeg avsløre at jeg filmet også

En telefonselger som respekterer at jeg sier nei? Kanskje jeg skal abonnere på Kapital like vel

Publisert: 12.10.2010 @ 12:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Gjett hva som skjedde meg akkurat? Jeg ble oppringt av en telefonselger som tilbød meg et godt tilbud på magasinet Kapital (som forøvrig er et interessant blad som jeg kan finne på å kjøpe nå og da), men siden jeg enda ikke klarer å unne meg noen andre abonnement enn treningsmedlemskapet mitt om dagen takket jeg nei og sa at økonomien ikke tillot det med en ny baby i hus, og gjett hva hun sa med smil i stemmen?

"Men det respekterer jeg. Det er bare å ta kontakt om du skulle ombestemme deg. Ha en fin dag!"

Jeg ble så sjokket over at hun ikke dro ut samtalen og prøvde å overbevise meg opp og ned i mente helt til at dagen min ble et hakk dårligere (slik som Woman gjør - gang på gang på gang), at jeg vurderer å se om Kapital har noen gode overskrifter når jeg er på butikken etterpå.


Bilde: Bladkongen.no

Har du unngått et blad på grunn av telefonselgere?

Om å gjøre Voksi-posen klar til "stor gutt"-vogn

Publisert: 12.10.2010 @ 11:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I går kveld byttet jeg hardbaggen på Mountain Buggyen til sportsdelen og festet Voksi-posen slik at Oliver holder seg varm i vognen.

Selv om det talte mot hvert ben i kroppen min å klippe i den splitter nye vognposen er det visstnok slik det skal gjøres, så jeg holdt pusten og lot det stå til. Det gikk overraskende bra!

Først klippet jeg det første "laget" i posen.

På innsiden var det enda en forsterkning som man kunne klippe inni.

Deretter kuttet jeg det tredje laget og selen var klar til å tres gjennom.

Top tips: Ikke bruk tapetkniv om du ikke er ytterst forsiktig. Det fikk jeg erfare "the hard way" ved at jeg har en liten rift i posen bak. Enda så forsiktig jeg var. Så nå må jeg bruke tid og penger på å reparere den ordentlig. Det er jo noe man bruker lenge og kanskje til flere barn, så kan ikke risikere at skaden blir større.


Et tilfelle av tapetkniv som ikke vil gjennom forsterkningen, men så plutselig vil det likevel.

Deilig musikk for mor og baby på Spotify

Publisert: 11.10.2010 @ 23:47 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Da jeg var på middag hos venninnen min Ida, hadde vi beroligende klassisk taffelmusikk. Spillelisten virket variert og godt sammensatt og alt jeg tenkte på var hvor mye tid hun måtte ha brukt på å sette den sammen og hvor dum jeg var som ikke kunne navnet på noen rolige sanger som ikke er fra de siste tiårenes pop-liste. Jeg dristet meg til å spørre om spillelisten og hun ga meg tips om å søke på "Pride and prejudice". Sangene som gikk i bakgrunnen var faktisk soundtracket på filmen. Genialt!

Her er linken som kommer opp når jeg trykker "share" på Spotify: http://open.spotify.com/user/juliecv/playlist/6fjYRJ7YLfHWtxQo3cHQCD Pride and Prejudice

Jeg har aldri prøvd å dele spillelister før, så vet ikke om det går, men du kan også søke på

Pride and Prejudice

Og deretter velge soundtracket til filmen.

Spillelisten får ihvertfall både mor og barn her til å senke pulsen.

Pride & Prejudice Poster

 

Har du noen gode spillelister/spotifytips å dele?

Dagens fangst fra Lilleprinsen

Publisert: 11.10.2010 @ 17:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

For å få råd til klær og utstyr til Oliver har jeg solgt min kjære lysekrone på Finn.no. Det var tungt, men jeg får ikke brukt den i denne leiligheten uansett og Oliver måtte bare ha det jeg kjøpte i dag.


Klær må man jo ha og mat må man jo ha. Da passer to bodyer og en skje bra

Jeg er så spent på denne skjeen. Man putter grøten i der det er blått og klemmer grøten ut på skjeen.

Denne skal prøves i kveld!

Jeg kjøpte også to av bodyene jeg skrev om tidligere i "Adel" og "Trofé"

Jeg kjøpte på Lilleprinsen.no og hentet i de nye lokalene deres på Bekkestua. Det er såå mye fint å se på der, og jeg skulle ønske jeg hadde en dyrere lysekrone. Hehe.

Hva synes du om fangsten? Hadde du solgt lysekronen din på finn.no for å få råd til babyting?

Folk på fly altså

Publisert: 11.10.2010 @ 10:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Jeg blir like oppgitt av folk på fly og flyplasser hver gang jeg er ute og reiser. Hvorfor skal alle på død og liv komme seg først inn på flyet, enda vi har tildelte plasser? Og hvorfor skal folk på død og liv komme seg først ut av flyet, når de uansett må stå og vente på bagasjen? Og hvorfor skal folk på død og liv stå oppå bagasjebåndet, sånn at det er umulig for noen andre å få tak i bagasjen sin?


Ja, det står faktisk vent bak den røde linjen. Den røde linjen, ja. Den dere står foran!

Når baggen min omsider kom rakk ikke Roar å komme gjennom folkemassen for å hente den, så jeg måtte følge etter den på båndet til noen slapp meg forbi. Latterlig!

Andre gang med fast føde/velling

Publisert: 10.10.2010 @ 16:24 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 9

Hittil har ikke Oliver hatt noe behov for noe annen mat enn morsmelk, men i det siste har han våknet så mange ganger om natten at jeg kjøpte inn litt grøt for å se om det hjalp han til å sove litt lenger.

Jeg hadde det hele i en tåteflaske som jeg skar et kryss i tuten på. På den måten kunne Oliver tygge på tuten og dosere grøten selv.

Det gikk rett ned og det så ut som om han koste seg. Han skylte ned med litt morsmelk før han la seg.

Han sov verken dypere eller mer sammenhengende i natt, så jeg skjønner ikke hva jeg gjorde galt. Roar skiftet bæsjebleien i dag og sa at han ikke så noe forskjell fra vanlige bleier heller. Jeg vet ikke om jeg skal prøve igjen i kveld. Det var jo ikke så mye jobb egentlig siden han spiste selv. Kanskje grøten ble for tynn.

Hva i? Ammepannelugg?

Publisert: 10.10.2010 @ 11:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Jeg tror jaggu håret er på vei tilbake! Siden jeg allerede hadde ganske tynt hår før jeg fikk Oliver var det et sorgens kapittel når jeg mistet massevis av hår. Hodebunnen min synes til og med på noen bilder jeg har håret i hestehale - kjempedeprimerende.

I går så jeg imidlertid dette:

Det ser ut som en liten pannelugg under det andre håret. Jeg kan ikke huske å ha sett denne før, så jeg krysser fingrene for at det er håret mitt som er på vei tilbake.

Noen andre som har opplevd dette? Kan det være håret mitt som kommer tilbake?

Hva kan man lage med over 100 liter isoporkuler?

Publisert: 09.10.2010 @ 19:14 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg tømte saccosekken min før vi reiste til Spania, men jeg vil ikke helle isoporkulene tilbake i sekkestolen for den ble aldri brukt. Nå har jeg over hundre liter isoporkuler i zip-lock poser og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med de. Jeg hadde jo for lenge siden lyst til å sy en slik en til Oliver:

 

Men nå ruller han seg jo fra mage til rygg og fra rygg til mage, og vil helst sitte opp og se, så jeg tror denne blir litt kjedelig for han.

Har dere noen forslag?

Lommebok for 7 kr

Publisert: 09.10.2010 @ 18:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Man må jo bare elske spanske priser. Denne lommeboken kjøpte jeg for 90 cent, eller 7 kroner:

Flere fortjener en "verdens beste"-kopp eller to

Publisert: 09.10.2010 @ 12:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

I går kveld kom vi hjem til nyvasket leilighet etter å først ha blitt møtt med tacomiddag. Svigermor Anita hadde vasket og ryddet leiligheten samt vasket og brettet klær (skjønner ikke hvorfor folk vitser om svigermødre, jeg elsker min) mens vi var på ferie. Og i tillegg til at vi har fått låne mamma og André sin sydenleilighet kom André og hentet oss på Gardermoen og vi fikk servert stor tacomiddag.

Ikke nok med det, men når vi kom hjem lå det en pakke på postkontoret og ventet på oss fra Olivers morfar. Vi fikk vite at Oliver hadde fått en vognpose av pappa som lå i Narvik, men det vi ikke visste var at det var en Voksi-pose!


Ittno' knyssel!

Hei og hopp, det sies at man ikke kan velge foreldre, men jeg tror valget hadde falt på mine uansett.

Er det noen sak å fly når man får ekstra sete til Oliver og har en så snill gutt?:)

Publisert: 08.10.2010 @ 20:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
598574-1-1286560964614.jpg
Er det noen sak å fly når man får ekstra sete til Oliver og har en så snill gutt?:)

Deodorant for 6-åringer

Publisert: 07.10.2010 @ 13:54 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg skrev jo om baby-parfymen jeg fant, så når jeg var på butikken tok jeg bilde av barnedeodoranten også:Jeg skjønner ikke at noen vil ha deodorant på barn. Kommer spanske barn i puberteten når de er spedbarn siden de sprayer med parfyme og deodorant fra så tidlig alder?

Jeg har funnet dinosaurkjeks!

Publisert: 07.10.2010 @ 10:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 14

Oh yes! I Spania har de dinosaurkjeks!

 

Misunnelig?

Stikkord:

Trofébaby?

Publisert: 06.10.2010 @ 17:29 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

Siden jeg fortsatt leter etter denne klokken (hjelp meg anybody) snublet jeg over disse søte bodyene:


Det er akkurat sånne motiver jeg elsker. Erfaring sier meg at så fort jeg får inn stipendet kommer disse til å være på vei i posten til meg. Hehe.

Fine?


Bodyene fant jeg her (og de er på salg): http://www.lilleprinsen.no/product/486497/MEM-of-Oslo_designerbody.html

Lille humørsvingning

Publisert: 06.10.2010 @ 14:31 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

I ferien har Oliver oppført seg så rart. Han er så grinete, enda jeg er inne med han med vanlig Norge-temperatur. Han spiser vanlig og får vann i tillegg. Vi passer godt på at han ikke er for varm, og vi prøver å holde de samme rutinene her som hjemme. Han er jo litt ute i varmen når vi må på butikken, men jeg tror ikke det er det som er problemet.

Han sovner ikke av seg selv her nede, så det er en del grining når han blir overtrøtt, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få han til å sove. Vanligvis legger vi han i vuggen eller går en tur med han om han ikke sovner av seg selv i vognen, men nå bare gråter han.

Tar gjerne imot tips.

Olivers første kjøretur med spiderman

Publisert: 06.10.2010 @ 13:31 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Litt rar overskrift? Vel, vi var på senteret og pappa skulle inn på en tv-spillbutikk, noe som ikke gikk med barnevogn, så vi måtte bli igjen utenfor, og da fant vi denne:

 

Det ser ut som Oliver er kjempeflink å sitte selv, men sannheten er at han enda ikke er helt stødig, så ved rygglenet til venstre i bildet er det en hånd som har sluppet han i et og et halvt sekund og er klar til å ta imot når bildet ble tatt. Bilen er heller ikke i bevegelse, men jeg tror Oliver synes det var spennende uansett.

Pinnsvin med blåveis

Publisert: 05.10.2010 @ 14:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2


"Synes du jeg ser forslått ut? Da skulle du sett karen jeg sloss mot!"

Denne lille krabaten fant vi på Zara Home i går. Oliver tok tak i den med en gang og ville ikke slippe så da fikk han den (et typisk tilfelle av "få-alt-man-peker-på"-syken). Han ville ikke en gang slippe den når damen skulle slå den inn en gang, og de har vært gode kompiser siden. Jeg prøvde å finne en annen, fordi det ser ut som denne har fått en blåveis, men det er vel litt av sjarmen.

Slik skal den "egentlig" se ut:Ser dere blåveisen på Oliver sin?

Babyparfyme?? You have to be kidding me!

Publisert: 05.10.2010 @ 09:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 11

Se hva jeg fant på apoteket i Spania! Parfyme for babyer! Jeg trodde jeg så feil, men det er sant.


Parfyme og smokk i samme pakke

Hvem i all verden vil bytte ut den herlige babylukten med parfymelukt? Jeg luktet på testeren og den luktet som voksenparfyme. Jeg er helt sjokket, jeg.

Har du sett noe slikt før?

Vi betaler 12000 kr i husleie, men lån får vi ikke

Publisert: 04.10.2010 @ 22:29 Kategori: Student med baby Kommentarer: 17

Slike saker som dette gjør meg så sur: http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10041375 

Bankene har strammet inn:

Vanskeligere for unge å få boliglån

Alle de større bankene oppgir at de følger de nye, strengere retningslinjenene for utlån. Unge er avhengige av foreldrehjelp eller oppsparte midler for å få kjøpt sin første bolig.


 

Det er akkurat som sertifikatet. Har du ikke foreldre som betaler skal det godt gjøres å komme noe sted. Hva med oss som jobber selv? Hva med oss som ikke har foreldre som betaler for sertifikatet? Som ikke er interesserte i å kausjonere med huset sitt?

Jeg og Roar betaler nesten 12000 kroner i husleie i måneden, men fortsatt mener bankene at vi ikke kan betjene et lån? Det er jo latterlig! Og maks tre ganger årslønnen? Går jeg ut med en fin begynnerlønn etter bacheloren får jeg én million i lån. Det blir ikke mye barnerom av det.

Jeg har ikke mye, men jeg har en BSU-konto som jeg setter inn på når jeg har penger til overs. Siden jeg flyttet hjemmefra har det vært få innskudd, og jeg er LANGT fra 10% av kjøpesummen på noen som helst bolig.

Nei, jeg får bare stålsette meg på å betale 12000 i måneden på noen andres boliglån en god del av livet mitt. Sukk.


"Bo på rom med mamma og pappa til jeg kommer i tenårene? Skeptisk"

Har du sett noe så smart? Stelleveske og reiseseng i ett!

Publisert: 04.10.2010 @ 13:59 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I mitt forsøk på å runde internett i håp om å finne denne klokken, fant jeg en annen genial ting.

Først ser det ut som en vanlig stelleveske:

Men SÅ: *simsalabim!*

En reiseseng! Det er altså en stellebag som blir til en reiseseng! At jeg ikke fant denne før. Sengen blir 80 cm lang, så nå som Oliver nærmer seg 70 cm begynner den å bli for liten til å kjøpe, men herrefred så smart!

Vesken fant jeg her: http://www.mammashop.se/pappas-favoriter/baby-travel-2-i-1-deltababy.html (Lagt til: Mammashop er visst utsolgt, men den finnes også på CDon.no her

Har noen sett denne før?

Smokken plutselig populær

Publisert: 04.10.2010 @ 10:47 Kategori: Ferie Kommentarer: 0

Oliver har de siste dagene fått helt dilla på smokkene sine. Først trodde jeg det var været, men jeg vet ikke jeg. Vi måtte til og med kjøpe flere, for vi trodde vi hadde mistet den ene vi tok med for sikkerhetsskyld. Det ser imidlertid ut som å tygge på den er morsomst så jeg mistenker at det klør i tennene?

Skille i begynnelsen av oktober er ikke galt

Publisert: 03.10.2010 @ 18:22 Kategori: Ferie Kommentarer: 1

Endelig har jeg, på tross av mye inne/skygge-sitting med Oliver fått litt brunfarge og litt skille.Oliver har nemlig begynt å sove en time eller to på ettermiddagen, så mor kan få litt sol. Pluss at jeg triller han i søvn før solen er borte fra kvelden også, så kanskje folk ser at jeg faktisk har vært i solen når jeg kommer tilbake likevel.

Oliver smaker appelsinjuice for første gang

Publisert: 03.10.2010 @ 11:00 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 8

På grunn av Baby safe feederen har Oliver allerede fått smake sitron, så når jeg leste at man kunne begynne med usøtet juice til minsten når han var gammel nok til grøt fikk han endelig lov til å utforske hva for slags rare greier mamma og pappa sitter og drikker.

Slik gikk det:

Det virket ikke som om den sure smaken skremte han vekk, men han sluttet ikke å gjøre grimaser når han fikk flere slurker.

Drikke av flaske selv

Publisert: 02.10.2010 @ 14:27 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Nesten selv i hvert fall:

Siden jeg fullammer enda har jeg ikke sett Oliver drikke av flaske før. Nå som vi er i Spania får han vann på flaske i tillegg til melk, så da får jeg endelig se han i action. Han har koordinasjonen inne, men mangler litt styrke/vilje for å holde den oppe.

Mine nye favorittsolbriller

Publisert: 02.10.2010 @ 10:53 Kategori: Ferie Kommentarer: 3

Jeg har aldri investert i noen gode solbriller, så etter dager med irritasjon over de jeg hadde med meg har jeg endelig fått meg noen som sitter perfekt:

Herligheten kostet meg 25 euro som (tro det eller ei) er det meste jeg har brukt på solbriller noen sinne. Jeg orker aldri å bruke mer, fordi jeg er redd for å miste de. Litt i overkant av 200 kroner er på en måte en grei pris, for da er de akkurat dyre nok til at jeg må passe godt på dem, men akkurat billige nok til at de kan mistes uten å bli deppa.

Hva er det dyreste solbrilleparet du har? Jeg føler meg litt som den eneste voksne som aldri har kjøpt seg dyre solbriller, hehe.

Min lille jente?

Publisert: 01.10.2010 @ 20:28 Kategori: Ferie Kommentarer: 5

I dag gikk vi forbi en trio av eldre damer. De så ikke spesielt spanske ut først, men så ropte de to bakerste til hun foran:

"Mira que linda niña!"

Jeg har ikke hatt spansktimer på over to år siden, men jeg er ganske sikker på at når "lindo" og "niño" ender på -a, så betyr det jente? Jeg som alltid har trodd at Oliver ser så gutt ut.


"Jente?? Jeg??"

Hva tror dere skjedde? De kan ikke ha sagt feil?

Sandwich mixto en casa

Publisert: 01.10.2010 @ 11:51 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 1

Roar skal på død og liv dra på café til både frokost og lunsj, så nå prøver jeg å spare litt penger og få i oss mer fiber ved å lage sandwichen hjemme.

Sandwich mixto er to stekte loffskiver med ost og skinke, og går som varmt hvetebrød (hehe) hos turistene.

Dette er min (grove) versjon:


Man får ti slike for samme pris som én på café, hvis man bruker like mye ost som caféene

Fremgangsmåte:

Ha litt olivenolje i en mellomvarm stekepanne. Lag sandwichen (brød, ost, skinke, ost, brød) og legg i pannen. For at osten skal smelte tar jeg på et lokk. Når den ene brødskiven er gylden, snu sandwichen og stek den andre siden gylden. Innen det er osten som regel smeltet og den er klar til å spises.


Spiser du sandwich mixto i syden?