hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: oktober 2012

Bløtkake på Meny

Publisert: 30.10.2012 @ 17:19 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

I dag fikk vi en kjempegod bløtkake på Meny. De må feire at det er tirsdag eller noe.

Ny vare i epla-butikken min

Publisert: 30.10.2012 @ 10:00 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Jeg må bare vise dere de skjønne matrosdressene jeg har fått inn i nettbutikken min:

Jeg bare elsker matrosdress på småttiser. Disse er fine om vinteren også med en strømpebukse og en søt cardigan.

Drakten finner du her: http://epla.no/mote/produkter/555845/ og den finnes i str 70, 80 og 90.

Plutselig er jeg veldig glad jeg skiftet til vinterdekk på fredag

Publisert: 29.10.2012 @ 08:07 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

 

Hva skjedde med været? I går var det jo ikke tegn til snø.

Flaks at jeg skiftet til vinterdekk på fredag, da.

Helt normalt å spise frokost med hodelykt

Publisert: 28.10.2012 @ 10:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3


"Hva mener du med at jeg har noe på hodet?"

 Tips til mødre som skal amme til vinteren

Publisert: 25.10.2012 @ 10:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Da jeg ammet fikk jeg et tips fra en leser om å bruke sports-BH når jeg ammet. Jeg byttet ikke umiddelbart fordi jeg trodde det skulle være vanskelig å amme med sports-BH, men jeg er i ettertid glad jeg byttet. Mange amme-BH'er gir ikke god nok støtte og brystene kan henge mer enn nødvendig etter man er ferdig å amme. I går fant jeg en annonse for en sports-BH med ull innerst mot huden:

Jeg fikk jo brystbetennelse noen uker etter fødsel, og jeg vil oppmuntre alle ammende til å bruke ammeinnlegg i ull. Med denne sports-BHen i ull er man enda litt mer beskyttet mot brystbetennelse fra kalde bryster.

Tilbudet er på Apotek1 som har alt ulltøy for voksne på 30%.

Mine fisefine gutter

Publisert: 23.10.2012 @ 22:31 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Mine fisefine gutter er tydeligvis ikke interesserte i å gå sammen med meg under en gigantisk gul og blå paraply kjøpt på IKEA.

Jaggu klarte de ikke å holde minimum ti meters avstand hele veien til bilen også. Jeg må virkelig finne igjen den sorte paraplyen min...

Med bart blir det fart

Publisert: 21.10.2012 @ 08:21 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Vi skal ha halloweenfest her hos oss, og i den sammenheng har vi gått til innkjøp av løsbarter. Oliver ville også være med på morsomhetene, så her får dere en liten forsmak på hvordan Oliver kommer til å se ut som voksen når han anlegger bart:

Vi får ta frem bildet igjen om 20 år og se på likheten. Vi skal ikke se bort ifra at det er akkurat slik han kommer til å se ut, hehe.

 

 

Arvet sengetøy

Publisert: 18.10.2012 @ 22:34 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Jeg må bare vise dere disse skjønne sengesettene vi fikk med oss fra Olivers bestemor sist vi var der:


Se for en oppmerksomhetssyk kanin til høyre <3 endelig en sengesettkarakter jeg kan identifisere meg med ;)Man må jo bare elske de nostalgiske og koselige motivene på sengetøyet, og de duse blå fargene. Det er jo ingen hemmelighet at jeg ikke er noen fan av mange forskjellige prangende farger, så disse var helt nusselige synes jeg. Jeg har ikke testet de på IKEA-dynen til Oliver enda, men om de ikke passer vurderer jeg å kjøpe en egen dyne som passer slik at vi får brukt de. Hehe.

 

Kjepp(hest)-jaget

Publisert: 16.10.2012 @ 09:53 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

De siste dagene har jeg og Roar blitt etterfulgt av en mann på hest. En veldig liten mann på en kjepphest for å være eksakt.

Denne moderniserte versjonen av kjepphesten fant jeg på TGR før jul i fjor og hadde helt glemt at den lå i skapet. Her om dagen fikk Oliver den fordi han har vært så flink til å slutte med bleie, for å slå en strek over andre belønningsmetoder og si oss ferdig med bleietrening på dagtid. Ingen flere småbelønninger for å gå på do. Det synes han var greit og koser seg masse med kjepphesten sin. Denne har en knapp i øret som man kan trykke på også kommer det lyder av en galopperende hest, som selvsagt er veldig stas.

 

 

 

Mitt siste Finn.no-funn

Publisert: 15.10.2012 @ 21:01 Kategori: Interiør Kommentarer: 1

Det er jo loppemarked-sesong, så jeg har vært og lett litt på norges største loppemarked: Finn.no. Jeg mener at 2013 kommer til å bli skatollets år. På samme måte som at skatollet ble utfaset og glemt på 90-tallet ved datamaskinens inntog, føler jeg at skatollet nå bør bæres fram igjen i lyset etter at mange har valgt å fase ut den stasjonære PCen mot en bærbar. Om man borrer et hull i bakplaten på skatollet har man et fiks ferdig PC-møbel som kler 2013 som hånd i hanske. Med plass til laptopen og permer inni, og en eventuell skriver oppå har man et fiks ferdig hjemmekontor som med noen håndvendinger kan pakkes sammen og gjemmes bort. Man må jo bare elske et møbel som hjelper deg å skjule ting man gjerne vil ha tilgjengelig, men fortsatt gjemt bort.

Dette fikk jeg i Asker for gi-bort-pris:

Jeg planlegger å gi det et strøk maling eller lakk, men har ikke helt bestemt meg for hvilken farge. Alt jeg vet er at det ikke skal være hvitt. Jeg så et knæsj blått møbel på finn.no, så vurderer å gi det en klar blå farge. Eller kanskje gult. Jeg fant dette på Pinterest, og liker at man fortsatt kan se treverket gjennom:

Pinned Image
(Her skulle det stått kilde, men bloggen bildet er fra har blitt fjernet)

 

Men med gul lampe lurer jeg kanskje på om det blir litt smør på flesk. Blått er imidlertid litt vanskelig å kombinere med andre farger om jeg for eksempel vil bruke den grønne Hay-stolen min. Kanskje jeg bare skulle lakket den i lakk der treverket bare blir litt lysere, men fortsatt synes gjennom.

Kom gjerne med tips til farge om du har noen gode ideer. 

Mammatips: Hverdagsgensere til høsten uten trykk

Publisert: 13.10.2012 @ 20:13 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Fikk spørsmål om tips til hverdagsgensere som er litt varmere, men uten trykk. Ettersom jeg alltid er på utkikk etter pene barneklær har jeg allerede funnet noen fine til Oliver. Jeg er veldig glad i å bruke tynn ull under uansett hva han har på seg ellers, og hvis det er kaldt ute tar jeg på han en finere genser over som han kan ta av om han blir varm.

Noen av genserne som vi var veldig glade i i fjor gjelder fortsatt i år, og det er genserne i ullblanding fra H&M:

 

Oliver liker også disse genserne og her om dagen ble han helt hysterisk når Roar prøvde å ta av han en som han akkurat hadde fått av bestemoren sin og han hadde fått mange komplimenter for. Han gikk motvillig med på at han ikke fikk sove i genseren mot at han fikk ha den på seg dagen etter, hehe.

Name It har også mye fine gensere i både ullblandinger og rene ullgensere. Jeg synes ikke produktbildet på disse under er helt rettferdige, for jeg tror at om man har den åpen og med et kult skjerf i halsen blir den kjempefin:

Name It - Lucas LS Knit Cardigan Name It - Lucas LS Knit Cardigan

 

Og til slutt kan jeg jo nevne ulltrøyene vi sverger til. Oliver har to forskjellige merker; det ene er Cubus sine tynne ulltrøyer (som jeg forøvrig kjøpte på halv pris etter fjorårets ullsesong) og trøyene fra Tom og Trine fra Sparkjøp som i år har kommet med et strikkemønster ikke ulikt Cubus og Janus sine:

(Vi har de imidlertid i ensfargede som man finner her ettersom det er lettere å kombinere med andre gensere og cardiganer). 

 

Har du noen gode tips til fine høstgensere uten trykk?Trykk på bildene for å komme til produktene.

Vectra'n til Oliver

Publisert: 12.10.2012 @ 22:12 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Det er ikke så mange rånere her på Oslo vest (utenom i Sørkedalen så klart), men Oliver er ikke redd for å gå mot strømmen. Det morsomste som finnes er å kjøre i mamma-bilen. I morgen skal jeg og Oliver på road trip, så det blir stas.

Mitt første personalkjøp på IKEA

Publisert: 10.10.2012 @ 10:45 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Mitt første personalkjøp på IKEA var til Olivers store glede et bilteppe:

Vi valgte det med både bilbane og racerbane.Olivers rare lørdagsgodt

Publisert: 09.10.2012 @ 10:22 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Oliver er er liten raring. Her om dagen fikk han velge akkurat hva han ville ha til lørdagsgodt. Valget falt på:

Mais??

Jepp. Olivers lørdagsgodt var mais rett fra boksen og Imsdal-vann.

 

Men jeg kan vel ikke klage. Hehe.

 

Jobbsituasjonen og oppsigelsen

Publisert: 08.10.2012 @ 20:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg har ikke skrevet så mye om jobbsituasjonen min før på grunn av tausetsplikt, men nå som jeg har fått oppsigelsen kan jeg jo fortelle essensen av hva som har skjedd, siden flere har spurt.

For de som ikke visste det har jeg den siste tiden jobbet som innkjøper/product manager på hovedkontoret til Christiania Glasmagasin. Som jeg nevnte såvidt i et tidligere innlegg jobber jeg ikke lenger der nå. Jeg trivdes kjempegodt og det er ikke på grunn av prestasjonene mine jeg måtte gå, det var simpelten fordi de ble nødt til å nedbemanne, og min nyoppstartede stilling var blant en av de som måtte avvikles. Last one in - first one out, som de sier. Jeg er kjempeglad for å ha fått muligheten til å drive med produktledelse og jeg har lært kjempemasse av å være hos Christiania Glasmagasin. Alt fra produktutvikling og import, til emballasjeutvikling og mye mer. Jeg kan ikke si noe annet enn at det har vært en opplevelse og gitt meg masse ny driv og positive tanker for fremtiden, spesielt med tanke på å starte eget en gang i fremtiden.

Nå har jeg begynt på servicekontoret til IKEA og skal jobbe med digitale og sosiale medier. IKEA har jo alltid vært ett av drømmestedene å jobbe i, og jeg tror det skal bli veldig morsomt med både den stillingen jeg har nå, samt at det er gode utviklingsmuligheter innenfor IKEA om jeg ønsker å utvikle meg videre.

Sånn er det. Jeg har valgt å fokusere på det positive med situasjonen, så selv om det var trist å miste en stilling som jeg likte såpass godt, har jeg lært mye og fått masse nye bekjentskaper. Med en bratt læringskurve kan jeg nå produktledelse helt fra idestadiet til produktet er ute i butikk, noe jeg ikke kunne skryte på meg for et år siden. Det at jeg fikk jobb på selveste IKEA relativt kort tid etter jeg var ferdig hos Christiania Glasmagasin var jo også en god motivasjon og jeg ser frem til å utvikle både meg selv og IKEA som arbeidsgiver i tiden fremover.

 

Det morsomste med loppemarked når man er to år...

Publisert: 07.10.2012 @ 21:52 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

 

...er såklart lekestativene i skolegården. Og for én gangs skyld klarte jeg å dra på loppemarked uten å kjøpe med meg noe hjem. Hehe.

Sett så fint porselenssett for barn?

Publisert: 05.10.2012 @ 19:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Se på dette søte porselenssettet jeg fant på Christiania Glasmagasin her om dagen:

Settet er fra Hardanger Bestikk. Jeg liker at det ikke skjer alt for mye på dette settet. Lillebror og Knerten er også tidløse karakterer som de fleste kjenner igjen, enten fra bøker eller filmer. Oliver liker i hvert fall filmen om Knerten som det har gått klipp fra på NRK i det siste.

Siden det er både Knerten og Karoline på samme tallerkenen istedenfor to sett, kan man også arve det videre uten at det er helrosa eller blått. Jeg fikser ikke sett som på død og liv skal være blå og rosa. 

Så dette er en ny favoritt hos meg i hvert fall.
 

Har dere sett dette settet før?

 

P.s. Jeg jobber ikke for Christiania Glasmagasin lenger, så dette er ikke reklame for arbeidsplassen min, hehe. Det var bare tilfeldig at jeg fant det der.Vi har fått den nye Lano-appen

Publisert: 03.10.2012 @ 18:32 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Oliver synes det var kjempemoro å lage såpesveiser og synge vaske-sangen. I kveld skal mamma prøve å lage såpesveiser på seg selv, hehe.

Min "nye" bil

Publisert: 02.10.2012 @ 20:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Jeg har lovet flere å skrive et innlegg om den splitter "nye" bruktbilen min. Oliver synes det var veldig stas at mamma kjører bil, og han forteller til alle i barnehagen at vi skal kjøpe barnesete slik at han og mamma kan kjøre tur. Selv om jeg tror vi heller deler på det setet vi har nå med det første, skal det bli deilig for han med en bil der han ikke må sitte med knærne under armene på grunn av dårlig plass (de som har sett bilde av Oliver i baksetet på Colt'en vår vet hva jeg snakker om).

Bilen vi valgte var en (*trommevirvel*):

Opel! En sånn beige en med løv på. Hadde alltid trodd at min første bil skulle være en rusthaug som vi håpet holdt ut året, så denne frekke lille saken er jeg ganske fornøyd med. Hadde vel egentlig sett for meg en Golf eller en A4, men alle i den prisklassen var... Ja, rusthauger som kanskje holder ut året.