hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: oktober 2017

Sunt alternativ til halloween-godteri: Halloween-klementin

Publisert: 29.10.2017 @ 21:59 Kategori: Halloween Kommentarer: 0

Jeg skrev jo om innpakket godteri på bloggen her om dagen, men om du vil tilby barna noe litt sunnere enn godteri på tirsdag, kan du gjøre som jeg har gjort de siste årene: Gi bort halloween-klementiner!

Her er tre alternativer på hvordan servere dem til små som går knask eller knep:

1. Som de er

Halloween-oransje i fargen kan de gis bort i en dekorert skål "au natural". Det finnes en masse halloween-skåler man kan kjøpe, eller kanskje lage selv. Her finner du et utvalg DIY skåler på Pinterest.   

2. Som mini-gresskar

Dekorer klementinene med giftfri tusj slik som bildet over. De kan ha det vanlige gresskar-smilet, eller hva med en masse ulike ansiktsuttrykk slik at barna kan velge seg den de synes var søtest eller kulest. 

3. Med pålimt dekor

Hva med å lime på noen morsomme øyne, vampyr-tenner eller kanskje lime på små flaggermus i sort papir? Her kan man finne på mye morsomt. Erfaringsmessig synes barna at klementinene er mindre kjipt å få om de ser litt morsomme ut. 

 

Det er klart det blir enkelte skuffede barn, men min erfaring er at de fleste synes de er søte og takker høflig. Hjemme hos oss får Oliver bare lov til å spise noen få biter godteri på selve halloween, og må spare resten til kommende lørdager. Får han imidlertid klementiner teller ikke disse i de "godkjente" bitene, så da kan man jo kose seg litt ekstra. 


#halloween #klementiner #gresskar #halloween2017mood 

30% på ALLE sølvsmykker fra smykkemerket mitt

Publisert: 28.10.2017 @ 22:41 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

I kveld kjører vi i gang med 30% på ALLE varer i nettbutikken til smykkemerket mitt VIK for å gjøre plass til julevarene: 

Smykkene er allerede nedsatt i nettbutikken - ingen rabattkode nødvendig, men vær rask: tilbudet varer kun i 48 timer! :) Alle smykkene er i ekte sølv, eller gullforgylt sølv. 

Håper du vil ta en titt :) 

http://vikjewellery.com/ 

BazddBvDb4Q


 

#beauty #smykker #mote 

Konstantin har begynt å åle seg

Publisert: 26.10.2017 @ 19:29 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 1

Jeg ventet egentlig med å skrive at Konstantin hadde begynt å snu seg fra rygg til mage til Birk også hadde det (til nå har han bare "tippet"), men nå har Konstantin begynt å åle, så da følte jeg at det var på tide med en oppdatering. Han snur seg først fra rygg til mage, før han styrer med armene og dytter seg bakover.

Det er nok ikke så målbevisst enda, og han ender gjerne under bordet og blir liggende å klage, men moro er det i hvert fall. 

 

#mamma #baby #tvillinger #foreldre 

Tips til halloween: Innpakket godteri

Publisert: 25.10.2017 @ 16:34 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Mens resten av Norge går amok med priskrig på smågodt vil jeg bare komme med et tips om du skal gi bort godteri på halloween: Nemlig innpakket godteri. Masse små barnehender ned i en bolle med smågodt blir fort ikke så veldig hygienisk, og mange barn får faktisk ikke lov til å spise godteri de har fått på halloween som ikke er pakket inn.

Kan du tenke deg så trist å samle sammen masse godteri, for så å komme hjem og ikke få spise det? 

Så derfor gir vi i år kun innpakket godteri. Hvis man føler det blir for dyrt å gi bort disse mellomstore mini-bars'ene med sjokolade som koster 5-8 kr stk, kan man kjøpe en pose Twist, fruktkarameller fra eksempelvis Maoam, eller disse store posene med drops pakket individuelt. Søstrene Grene har også små kjærligheter på pinne til 1-2 kroner stk. På Nille hadde de disse eskene man kunne fylle for kr 49: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det finnes også flere butikker som har enkelte innpakkede ting i smågodt-hyllene også - så om du først skal på priskrig-jakt anbefaler jeg å lete etter slikt godteri. Jeg tror det er Candy King som har Maoam Bloxx i løsvekt blant annet, som man også kan dele opp i mindre pakker. 

HAPPY HALLOWEEN :) 

 

#halloween #tips #mamma #barn #foreldre #halloween2017preps 

Ulldresser med fot

Publisert: 24.10.2017 @ 19:26 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 1

SAMSUNG CSC

Jeg bare elsker disse ulldressene fra Joha med fot! De kan brukes enten med nederste del brettet over, som en sokk: 

SAMSUNG CSC

Eller brettet tilbake: 

SAMSUNG CSC
Åååååh, baby-føtter altså! ♥

Kjenner du til noen andre bra ulldresser? Jeg husker vi hadde en liknende dress i ull-fleece til Oliver med samme funksjon - også fra Joha. Perfekt for små som sparker av seg sokkene til stadighet. 

#mamma #ull #foreldre #baby #tvillinger 

Søskenbæresele/ DIY tvillingbæresele

Publisert: 21.10.2017 @ 18:34 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 2

På samme måte som at prisen dobles når man setter "bryllups-" foran et produkt, triples det nesten når man setter ordet "tvilling-" foran. Jeg lette lenge etter en tvillingbæresele, ettersom jeg husker det var så veldig greit å ha Oliver i bæresele da jeg skulle gjøre ærend rundt i huset. Jeg fant til slutt ut at alt av søskenbæreseler eller tvillingbæreseler ble alt for dyrt, men fant like vel en alternativ løsning: 

SAMSUNG CSC

Løsningen ble 2 stk Ergobaby bæreseler brukt samtidig. Vi hadde én fra før etter Oliver (egentlig to, men den ene lånte jeg bort), også kjøpte jeg en brukt på Finn.no. Denne bæreseleløsningen kan også passe til søsken der eldstemann fortsatt kan sitte i bæresele, ettersom den eldste kan sitte bak, og den yngste på magen. 

Her ser dere bedre hvordan bæreselene er festet: 

SAMSUNG CSC

Først setter jeg på meg begge hoftebeltene like ovenfor hverandre, med den bakerste nederst. Deretter setter jeg den ene i den bakerste bæreselen som normalt, før jeg setter i den andre foran og legger "over" skulderstroppene på den bak.

Det mest ideelle hadde kanskje vært å sette i den foran først, slik at man lettere får festet skulderstoppene foran. Jeg føler likevel det er tryggest å la den bak "lene" seg mot ryggen min når jeg putter i han foran, så derfor tar jeg bak først. 

Da de var nyfødte satt jeg dem bare i samme bæresjal-bæresele, Baby K'tan: 

 

#tvillinger #mamma #foreldre #bæresele

Nye, gamle venner: Tvillingene har begynt å "kommunisere" med hverandre

Publisert: 19.10.2017 @ 22:25 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

Da guttene ble født sa jeg jo at de var heldige som ble født med en bestevenn, men det er jo faktisk ikke før nå i det siste de har begynt å få litt utbytte av hverandre. De ser hverandre og smiler når de ser hverandre. Latteren sitter også løsere hos den ene om den andre allerede ler. Rent "språk"-messig så pludrer de gjerne samtidig, men jeg vet ikke om jeg skimter noe dialog i pludringen enda.

SAMSUNG CSC

En annen morsom ting er at de stadig vekk ligger og holder hender. Ikke med vilje nødvendigvis. De ligger jo ofte i armlengdes avstand til hverandre, og ettersom de gjerne griper tak i ting de når, er det ofte tvillingbrorens hånd. ♥

SAMSUNG CSC
 
...OK, et par bilder til. Jeg mener: Seee på dem da: 
 
SAMSUNG CSC
 
SAMSUNG CSC


#tvillinger #baby #foreldre #mamma 

Guttene 5 måneder

Publisert: 16.10.2017 @ 07:14 Kategori: Måned for måned Kommentarer: 4

SAMSUNG CSC

I dag er guttene fem måneder. Tenk! Snart et halvt år. Vokser gjør de også, og godt er det! Tenk å være like stor som en på 4 måneder hele livet - det kunne blitt upraktisk. 


Birk 

SAMSUNG CSC

 

Konstantin 

SAMSUNG CSC

 

Se bildene måned for måned her

 

#mamma #foreldre #tvillinger 

Quiz: Oliver eller Konstantin?

Publisert: 13.10.2017 @ 22:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Vi ser ofte veldig mye av Oliver i Konstantin, så jeg tenkte å lage en liten quiz. Quiz'en heter "Oliver eller Konstantin". Klarer du å se forskjell?

(Se fasit nederst).

1. Oliver eller Konstantin? 

SAMSUNG CSC

2. Oliver eller Konstantin? 

3. Oliver eller Konstantin

4. Hvem er hvem? 

5. Hvem er hvem? 

6. Hvem er hvem? 

 

Hva synes du? Noen likheter?  

 

#mamma #storebror #baby #foreldre

Fasit: 1: Konstantin, 2: Oliver, 3: Oliver, 4: Konstantin til venstre, 5: Oliver til venstre, 6: Konstantin til venstre

Youtube haul og erfaringer med Patpat.com babyklær

Publisert: 11.10.2017 @ 23:05 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 0

Jeg har prøvd meg på en såkalt "haul" som det finnes en del av på Youtube, der jeg viser kvaliteten på noen av plaggene jeg har kjøpt fra Patpat.com så langt, og mine erfaringer med siden. Birk var så utålmodig at han fikk sitte på fanget mens jeg filmet, hehe. 

Litt kleint å spille inn på et annet språk enn sitt eget, men for at den skulle være relevant for flere enn bare norsktalende tok jeg det på engelsk. 

 

 

#baby #haul #shopping #patpat #mamma #foreldre #youtube 

Ikke farlig å drikke alkohol når man ammer

Publisert: 10.10.2017 @ 20:04 Kategori: Oppdragelse Kommentarer: 1

Da Oliver var liten var det krise å drikke alkohol om man skulle amme på flere timer i følge helsestasjon og internett generelt. Et av blogginnleggene jeg stadig får besøkende på er innlegget mitt "Å drikke alkohol når man fullammer er mer slit enn kos". Allerede der var det flere i kommentarfeltet som insinuerte at det ikke var farlig å ta seg litt alkoholholdig drikke mens man ammet, fordi det umulig kunne bli så mye alkohol i melken etter det var utvannet i blodet. 

Siden da har det imidlertid kommet forskning som bakker opp under hypotesene:

I april sendte det danske forskerteamet ut sine anbefalinger til danske allmennleger, med bladet Månedsskrift for Praktisk lægegerning.

I korte trekk sier disse anbefalingene at kvinner som ammer kan drikke opptil fire enheter i løpet av en kveld, og opptil sju i uken. Disse anbefalingene gjelder også for danske kvinner generelt.

Ønsker nye råd til ammende
- Vår anbefaling står så klart at vi håper legene vil kunne rådgi kvinnene i overensstemmelse med vår konklusjon, sier Per Damkier, overlege ved Avdeling for Klinisk biokjemi og farmakologi, Odense Universitetshospital, til Dagens Medisin.

Grunnlaget for anbefalingene er en stor studie som ble publisert i 2014.Forskerne gikk gjennom all tilgjengelig litteratur om amming og alkohol. 39 studier ble inkludert.

- Vår konklusjon er at dersom man overholder de generelle retningslinjene for alkoholinntak, så påvirker man ikke barnet på noen negativ måte, sier Damkier, som gjorde studien sammen med lege Maija Haastrup og farmasøyt Anton Pottegård.

 

Det er altså ikke farlig å drikke alkohol når man ammer. I hvert fall ikke i begrensede mengder. Det kan jo like vel diskuteres om det er heldig å drikke alkohol når man skal ta hånd om barn - men rent fysisk er det ikke farlig for barnet. Promillekalkulator.no viser eksempelvis at hvis du er dame på 70 kg, og drikker en halvliter over halvannen times tid, så får man 0,12 promille - altså halvparten av den lovlige promillegrensen for å kjøre bil. 

Ammehjelpen anbefaler likevel å vente i seks uker etter beregnet termin, ettersom nyfødtes lever er dårlig utviklet og ikke kan skille ut alkohol på samme måte som voksne. 

Hva tenker du? Greit eller ikke greit med et glass vin eller øl til maten når man ammer? 

 

#amming #alkohol #forskning 

Tvilling-antrekk i ull

Publisert: 09.10.2017 @ 19:43 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

I dag ser guttene virkelig ut som tvillinger på klærne: 

SAMSUNG CSC

De har på seg ulldresser fra Føtex i Frederikshavn. Ellers er de kanskje ikke så like. Eller? 

 

#tvillinger #ull #baby #foreldre #barn #mamma

I dag brukte jeg TVen som barnevakt

Publisert: 06.10.2017 @ 15:45 Kategori: Tvillingtanker Kommentarer: 1

Med Oliver var jeg kjempenøye på at TV og tablet aldri skulle brukes som barnevakt. Som tvillingmamma har jeg like vel måttet krype til korset, og for å få noen sekunder fri for å gå på toalettet og få i meg noe mat har jeg faktisk tydd til TVen som barnevakt. 

SAMSUNG CSC

Så til alle mammaer som har måttet ty til elektronikk for å bare få litt fri: Du er ikke alene. 

 

#mamma #tvillinger #mammaliv #foreldre #baby 

Test: Doona+ erfaringer (pluss reise utenlands)

Publisert: 05.10.2017 @ 19:32 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Før jeg i det hele tatt visste at vi skulle på en plutselig tur til Spania selv, skrev jeg jo om en genial trille jeg hadde funnet på nettet: Doona bilstol-trille. En bilstol som ble en trille! Vi bestilte faktisk Spania-turen så impulsivt at jeg ikke rakk å bestille den på nett, så jeg hev meg på Finn.no for å se om jeg fant to brukte som vi kunne ha med på reise. Det viser seg imidlertid at det ikke er så mange Doona'er til salgs brukt enda, men jeg fant til slutt én. (Det var egentlig like greit, for da fikk jeg testet den opp mot min plan B: En Quinny Zapp Xtra med bilstoladapter. Mer om det senere). 

SAMSUNG CSC
 

Førsteinntrykk 

"Det er en bilstol som blir en trille! Jeg eier en trille - som også er en bilstol! Roar, se da! Den blir en trille - du bare trykker her! Også blir den en bilstol igjen, sånn her. Se da!" 

SAMSUNG CSC
Doona'en i bruk i en nyere Ford Focus. Hjulene er ikke i kontakt med setene, så den laget ikke merker i leiebilen.
 

Andreinntrykk 

"Se da, mamma! Sånne smarte ting hadde du ikke da jeg var liten! Det er en bilstol, som også blir en trille! André, har du sett det her?".

Ja, som du skjønner ble det mye fekting og demonstrering til alle som så trillen for første (og noen ganger også andre) gang. Jeg synes fortsatt det er en genial idé. Vi har nå hatt den med på både Spania-tur, og på tur til barndåp hos fetterne mine, der det ble for mye jobb å ha med både tvillingvogn og bilstoler. Vi har dermed fått en del erfaringer, og dette er dommen så langt: 
 

Pluss og minus ved trillen 

+ Manøvrering

Doona'en er veldig lett å manøvrere, og på grunn av håndtaket som minner mer om en vogn enn en trille kan den også styres med én hånd (noe vi savnet på Zapp'en). 

+ Vekt 

Vekten på Doonaen er overraskende lett. Jeg tror faktisk hele trillen er lettere enn det første bilsetet vi kjøpte til Oliver da han var nyfødt, så det går lett å ta bilsetet inn- og ut av bilen. 

+ Idé og gjennomførelse

Jeg vet jeg har sagt det allerede - men hallo: For en idé! Og gjennomførelse ikke minst. Doona'en er kjempelett å gjøre om til en trille (dra opp en spak/knapp på baksiden), og legge sammen igjen med samme spak. 

+ Ingen kompromiss

Ting som skal være flere ting på én gang må ofte inngå kompromiss på funksjoner. Doona'en er like vel et fullverdig bilsete, og like fullverdig trille som en trille med bilstol. Man kan jo dermed ikke bruke den som fulltidsvogn - ettersom det ikke er bra for ryggen til barnet, men det er heller ikke det Doona'en prøver å være. Det er rett og slett en bilstol og trille-understell i én genial oppfinnelse. 

+ God kvalitetsfølelse

Når bilstolen brukes som trille føles den stødig og av god kvalitet. Den vi kjøpte var pent brukt, så jeg vet ikke helt hvordan den blir etter mange år i bruk, men det virker som den er robust til å være så nett. 


- Handlekurv

Den har ikke handlekurv, men en veske eller bag som man kan feste på trillen. Ikke et stort minus, men ta med en sekk om du skal frakte vann hjem fra den lokale syden-butikken. 

- Går ikke som håndbagasje på standard rutefly

På nettet står det at denne går som håndbagasje, men dette gjelder nok på litt større fly. Vi reiste med vanlig rutefly fra Gardermoen til Alicante, ikke charter, og der passet ikke bilstol-trillen i hattehyllen. Vi fikk imidlertid et eget sete til trillen på flyet, så det løste seg. For meg var dette like vel en liten skuffelse, selv om jeg kanskje burde skjønt det allerede da jeg fant den på nettet. 

SAMSUNG CSC

 

Kjøpe? 

Trillen finnes blant annet hos Lekmer.no her. De finnes også hos Babyshop.no her (affiliatelenker). Akkurat nå er det kun én til salgs på Finn.no i hele Norge, men det kan jo tenkes at jo flere som kommer i omløp av disse, jo lettere blir de å finne brukt.

Jeg vurderte å selge den etter sydenturen ettersom vi ikke har bil, men vi har valgt å beholde den ettersom det er så veldig greit å bruke når vi skal steder der vi trenger bilstol i andres biler, ettersom den også kan brukes som trille. 

Har du erfaringer med Doona+ bilstol-trillen, eller spørsmål om vår test av trillen? Skriv det gjerne i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan :) 

 

#mamma #test #barnevogn #trille #bilstol #baby #foreldre 

Tester Soothie smokk

Publisert: 04.10.2017 @ 10:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Disse artige smokkene fant vi på apoteket her om dagen: 

SAMSUNG CSC

Det er jo denne typen smokk som ofte er den foretrukne smokken i blant annet USA, så jeg tenkte det var moro å teste de. Guttene har ikke helt bestemt seg for om de liker de eller ikke, så vi kommer tilbake med en mer utdypende review når ekspertene har gitt sin dom ;) 

Har noen av mine lesere erfaring med soothie smokker? 

 

#smokker #soothie #baby #foreldre #mamma 

3 søndagsåpne butikker i Bærum

Publisert: 03.10.2017 @ 22:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Etter at Rimi på Bekkestua ble lagt ned har jeg slitt litt med å lokalisere hvor man finner søndagsåpne butikker i Bærum. Jeg liker jo å tro at jeg planlegger bedre enn at jeg trenger å dra på butikken på søndager, men så finner man seg kanskje der at rømmen til laksen har gått ut på dato, eller man bare mååå ha lefse med kanel. Derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse folk i tilfelle de finner seg selv uten melk og brød etter å ha ankommet Gardermoen en søndag ettermiddag (som jo er den aksepterte grunnen til å trenge en søndagsåpen butikk).

Her er derfor 3 søndagsåpne butikker i Bærum: 

1. Kiwi Sandvika, Kjørbo 

"Alle" i Bærum bor nesten i nærheten av Sandvika. Man kommer seg ofte relativt enkelt til Sandvika via bil, buss eller til og med lokaltog for de av stedene i Bærum som har det. Kiwi Kjørbo er søndagsåpen og har greit utvalg. Den store hovedbutikken er avstengt fra søndagsbutikken, og de ansatte henter ikke varer mellom butikkene på søndager. 


Inne på Kiwi Kjørbo
 

2. Kiwi Vøyenenga 

Her har jeg kun vært én gang, like etter vi flyttet til Bærum. Husker ikke helt utvalget og fremkommelighet i butikken, men den er vel som de fleste andre søndagsåpne butikker (les: begrenset). 
 

3. Joker, Kolsås 

Joker på Kolsås er som en vanlig lokal-Joker som får lov til å ha søndagsåpent. Den får lov fordi den er knøttliten. Som Kiwi på Bogstad i Oslo er det nesten umulig å navigere med selv en smal barnevogn, men de har til gjengjeld overraskende bra utvalg. Pass like vel på utløpsdatoen på varene, da det ofte er en del varer som har gått ut på dato her. 

Vet du om flere søndagsåpne butikker i Bærum? Tips gjerne i kommentarfeltet. 

 

#Bærum #Kiwi #Joker #tips 

Velling for første gang, 4 måneder

Publisert: 02.10.2017 @ 22:07 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

Etter et litt lunkent forsøk på grøt for første gang fant vi ut at vi heller kunne prøve med velling. Vi brukte "fra 4 mnd"-grøten og laget den så tynn at den kunne drikkes ut av en flaske som jeg laget større hull i tuten på. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tilbakemeldingen fra guttene var fortsatt ikke på topp, men det var nok litt moro at mamma og storebror laget litt show for å få dem til å smake. 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #baby #velling #foreldre #barn