hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: november 2010

Adventskalender/-giveaway

Publisert: 30.11.2010 @ 17:32 Kategori: Adventskalender Kommentarer: 49

Yes. Da skal jeg ha min første giveaway på bloggen. Flere faktisk. Fire stykker skal jeg ha innen jul. En hver søndag i advent. Siden jeg fant ut av dette i dag blir den første litt forsinket.

Her er første pakke, som jeg kaller Søstrene Grene-pakken:


To julestrømper, en nisselue og en liten tinnbøtte fylt med candy canes

Alt du trenger å gjøre er å:
- Skrive en kommentar på dette innlegget (husk e-post så jeg får kontaktet deg om du vinner)

Synes man giveawayen er verdt å fortelle andre om på din egen blogg får man et ekstra lodd, bare husk å fortelle meg om du har skrevet om den.

Vinneren trekkes på lørdag (4. desember). Lykke til :)

 


Kommende pakker:

2. søndag i advent

Dagens babyoutfit

Publisert: 30.11.2010 @ 12:41 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6


Heldrakt - Ugly CC 

Er det en bedrift jeg skulle ønske jeg var sponset av er det Ugly CC og deres Lice Collection. De har såå mye fint.

"Oliver og den krympende bamsen"

Publisert: 29.11.2010 @ 15:04 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg må bare vise hva jeg har gjort med bildene jeg har tatt av Oliver måned for måned:

Det er en fotolomme jeg kjøpte her og jeg kaller bildeserien "Oliver og den krympende bamsen". Så nå kan alle som kommer på besøk se hvordan vår lille søte har vokst/bamsen har krympet.

Siden det er plass til 17 bilder tenkte jeg at de første 13 skal være Oliver måned for måned (0-12 mnd) og deretter bilder av han som 2 år, 3 år, 4 år og 5 år.

Billig ulldrakt

Publisert: 29.11.2010 @ 10:38 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 5

Denne ulldrakten fant jeg på barnas hus for bare 199 kroner og den har da overtatt plassen som billigste ulldrakt jeg har funnet:


Ulldress - Reflex, Sokker i ullmiks - H&M

Den var også silkemyk og hadde bedre passform enn den tykke ulldressen Reflex-merket har (som forøvrig var kjempestor øverst og trang ved benene).

Vet noen om billige (men gode) ulldrakter til barn?

Yes, hjemmelaget trumfet Nestlé

Publisert: 28.11.2010 @ 19:42 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jeg kjøpte disse fruktpureene (en med mango for jern, og en med pasjonsfrukt for jern) på Meny i går:

Så nå har jeg prøvd å gi han disse siden i går og det går bare ikke ned. Men min fruktpure den tar han noen skjeer av. Det varmer godt i hjertet til mamma. Skjønt. Fruktpuré blir ikke noen favoritt her hjemme. Enda han liker juice. Så vi får vel bare prøve videre.

Rød eller lilla advent?

Publisert: 28.11.2010 @ 11:46 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Jeg er blant de som pynter til jul så snart klokken er over midnatt og det er første dag i advent. På den måten får jeg julen til å vare lenger enn en liten uke før nyttår. Men i går var jeg på Søstrene Grene og der stod det en gammel mann og diskuterte med noen damer på rundt 30-40 og diskuterte om adventspynten og adventslysene skulle være lilla eller ikke. En av damene mente at det var smak og behag, mens mannen mente at når advent er lilla i kirken, bør den være lilla hjemme.

Jeg for min del har ikke råd til to sett med pynt, og kjøpte en del rød julepynt da jeg flyttet hjemmefra. Jeg tenkte at jeg kunne kjøpe lilla adventslys, men da passer de jo ikke inn med noe av den andre pynten.

Er jeg den eneste som ikke har lilla pynt til advent?

I dag skal i hvert fall vi pynte til jul. Og siden vi bare har rød pynt, blir det rødt. Her er en liten smakebit som ikke ligger i esker:


En sekk til ikke-jule-putene og Olivers nye tøfler (KappAhl)

Varmere uten truse? Om å kle på barna i kulden.

Publisert: 27.11.2010 @ 21:40 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Haha, jeg må bare dele denne artikkelen jeg kom over når jeg satt og leste nyheter på tv2 (der jeg egentlig lette etter saken om at kommunene skal få barnehagestøtte ut i fra prosentandel med høyere utdannelse. Jeg tror vi må flytte til Bærum der 33% av beboerne fortsatte på skolen etter videregående). Jeg fant ikke barnehage-saken, men noe annet fant jeg.

http://www.tv2.no/gmn/slik-kler-du-barna-i-kulda-3351171.html

I artikkelen ovenfor er det intervju med forskningsleder i SIFO som mener at man holder seg varmere om man dropper å ha på truse. Hun banlyser også jeans på små barn og kommer med andre retningslinjer om hvordan kle på barnet i kulden.

Det virker som jeg gjør mye riktig ved at jeg kler Oliver (og meg selv) i ull, men jeg dropper nok ikke undertøyet mitt med det første. Selv om det er laget av ullens "slemme" navne(ste)bror bomullen. Oliver har jo bare bleier og ull, så der er det lite bomull å ta vekk.


Ulltruse kanskje? Bare kjipt det ikke kan vaskes på mer enn 40 grader

Skal du droppe trusa i vinter?

Kjøre babybil hos bestemor

Publisert: 27.11.2010 @ 18:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Hos bestemor har de en barnestol som blir til en bil uten hjul om man legger den ned. Det var kjempestas for en liten en.

Jeg har ikke sett en slik siden jeg selv brukte en. Produseres ikke disse typene lenger?

Nytt skostativ

Publisert: 27.11.2010 @ 12:59 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

I går kom endelig skostativet jeg hadde bestilt fra Select.no. Nå har jeg fått skrudd det opp og fått ryddet i gangen.

Slik så gangen vår ut før:

Og slik ser det ut nå:

Vi har ikke så stor yttergang, så jeg har lett nettet rundt etter en skokarusell til fornuftig pris. Denne fant jeg her for kr 198,50.

Matchende mamma- og babyoutfit

Publisert: 26.11.2010 @ 15:28 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Nesten i hvert fall. Begge to har på seg strikkeplagg i hvitt, Oliver har en heldress fra Ugly Childrens Clothing og mamma har genser fra Lindex (og ullsinglet fra Only).

Oliver har forresten kloret meg på kinnet, så nå ser jeg litt "badass" ut.

Jeg gleder meg til jul, for jeg har fått vite at en blå mariusgenser er "in progress" oppe i nord, og er det noe jeg liker bedre enn mariusmønster er det hjemmestrikket mariusmønster ♥

Hjemmelaget frukt- og grønnsakspuré

Publisert: 26.11.2010 @ 10:06 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 9

Oliver må jo få i seg jern nå som han har rundet 6 måneder, og siden det er så lite kjøtt i middagsglassene han spiser (kjøtt er jo en god kilde til jern) så jeg har søkt litt rundt på nettet etter frukt med høyt jerninnhold. De fruktene som har mest jern er pasjonsfrukt, mango, granateple og kumquat. For å få kroppen til å ta i seg mest mulig jern er det viktig å få i seg c-vitamin. Baby.no anbefaler kiwi i tillegg til jernrik mat for å hjelpe til med opptaket.

Jeg lette først etter lettvinte løsninger i barnemathyllen, men uten fullgode alternativer (jeg fant én fruktpuré med pasjonsfrukt, men her trengs tyngre skyts), så har jeg nå dristet meg til å lage en hjemmelaget fruktpuré som Oliver kan få til lunsj.

Ingrediensene til vår puré ble som følger:
- Mango (jern)
- Kiwi (c-vitamin)
- Brokkoli (jern)
- en liten dæsj juice (om det ikke blandes ordentlig uten)

Jeg kokte brokkolien og kjørte det hele i kjøkkenmaskinen.

Oliver fikk en liten posjon i kveld og han storkoste seg. Det ble ikke så surt heller.
 

Har noen gode jern-tips å dele med meg?

 

 

 


 

Kilder:
- http://www.baby.no/mat/barnemat/jern/
- http://www.nettdoktor.no/ernaering/kliniskernaering/artikler/jernrikkost.php
- http://www.bama.no/eway/default.aspx?pid=241&trg=MainLeft_6127&Main_4489=6274:0:10,4086&MainLeft_6127=6181:1641293::0:6194:21:::0:0

Tips til ullglade mammaer

Publisert: 25.11.2010 @ 16:12 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 13

Vi kler jo opp ungene i ull både innerst og ytterst, men i dag fant jeg noen kjempefine ull-plagg til mammaer (edit: ikke bare mammaer så klart. Alle ullglade mennesker. Jippi). Det er helt vanlige singletter i samme modell som Only har hatt de siste årene, men i 100% merino-ull. De finnes også i langermet og skal komme i tights.

Jeg kjøpte like så godt tre; en i marineblå, en i brun (bildet) og en i sort. Hehe. Så nå skal vi holde oss varme i vinter både liten og stor. Det jeg liker med disse singlettene (som forøvrig heter "Travel") er at de er litt lengre, sånn at jeg kan dra de litt ned over 'bakenden' (kan man skrive rumpa på bloggen?).

Mamma eller ei - kler du deg selv i ull om vinteren?

Spennende riskaker

Publisert: 25.11.2010 @ 09:19 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

I hvert fall for en liten gutt på 7 måneder. Jeg valgte en økologisk usaltet riskake-pakke, med 0,02 gram per 100 gram som er det samme som i barnemat, men for å være på den sikre siden ga jeg han en halv kjeks (hysterisk, jeg? Hehe). Det stod også bak at det var en fin snack til barn - noe det absolutt var. Oliver storkoste seg med den lenge.


Uhøflige mamma. Det er da ikke pent å ta bilde av folk når de spiser

Penger å spare på nettshopping av babyutstyr

Publisert: 24.11.2010 @ 12:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Sparte 5.000 kr på vogn og sete

Dine Penger har testet nettkjøp av barneutstyr fra Tyskland.

Dine Pengers journalist Richard Nodeland sparte 5.000 kroner på å kjøpe barnevogn og bilsete fra Tyskland. Foto: Taral Jansen

Vi sparte rundt 5.000 kroner på å importere barnevogn med diverse ekstrautstyr og bilstol med base fremfor å kjøpe tilsvarende utstyr i Norge.

Les også:

 http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10018976


 

Jeg kom over denne artikkelen, og jeg tror at hvis det blir flere barnevogner her i gården kjøper vi nok fra utlandet, enten på nett eller over grensen til Sverige.

Man kan også kjøpe fra http://www.kopbarnvagn.se/ der det er svenske priser levert til Norge (tror faktisk de har gjort noe smarte greier slik at man slipper å betale både svensk og norsk mva). Det var på denne nettbutikken vi (jeg) planla å kjøpe før vi vant vogn på Oppgrader.

Har noen her kjøpt barneutstyr fra utlandet?

Olivers nye heldrakt

Publisert: 24.11.2010 @ 08:59 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 10

Tror dere jeg klarte å motstå denne søte heldressen for bare 55 kroner (etter rabatt) på KappAhl?

ØVE seg til fødsel? Er det ikke riene som er verst?

Publisert: 23.11.2010 @ 16:06 Kategori: Ord om fødsel og de første dagene som mamma Kommentarer: 14

Jeg må bare dele denne artikkelen:

http://www.klikk.no/foreldre/barnimagen/article620974.ece

Det er om en ballong som man kan blåse opp og øve på å føde den ut (!).


Førstefødte?

Jeg har aldri hørt om noe så latterlig! I hvert fall om man bruke min fødsel som utgangspunkt. Pressingen var da ingen ting i forhold til riene? Legen klippet uten verken bedøvelse eller å si ifra, og jeg brydde meg ikke, for var bare så glad det gikk mot slutten. Riene var det vondeste jeg noen sinne har vært med på og grunnen til at neste barn kommer til å bli en atpåklatt (jeg trenger mange år på å glemme fødselen).

Ville du prøvd denne? Tror du den kan hjelpe?

Brødskive for første gang. Kanskje litt for tidlig.

Publisert: 23.11.2010 @ 11:12 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 5

Legen spurte om vi hadde prøvd brødskive med leverpostei når vi var der på 6/7-måneders-kontroll og jeg leste i boken "Mat for spedbarn" at man kunne prøve brødmat fra 6 måneder, så vi lot det stå til. Oliver må jo få i seg mer jern. Jeg laget en tynn brødskive med et tynt lag min første leverpostei og skar av skorpen før jeg delte brødskiven i masse små biter.

Det gikk ikke helt som planlagt.

Så vi får holde oss til brokkoli og grønne grønsaker blandet inn i middagen en stund til.

Oliver modell for skoleoppgave

Publisert: 22.11.2010 @ 17:47 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

Det er greit å ha verdens søteste baby på laget når man trenger en modell til skoleprosjekt. Hehe.

Og så får jo mamma så mange fine bilder å blogge!

Mammatips: Zalo til det meste

Publisert: 22.11.2010 @ 10:37 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg har jo tidligere skrevet om min hjemmelagede Zalo oppvask- og kjøkkenspray, og i fare for å virke helt Zalo-frelst må jeg dele et tips til.

Zalo er nemlig en utmerket flekkfjerner.

Det blir jo gjerne noen flekker med de søte små i hus. Enkelte vanskeligere å bli kvitt enn andre. Jeg fikk ikke ut den gule flekken på genseren min etter Olivers middagsglass (selv med Omo Ultra, hehe). Så før jeg la den til vask igjen, gnidde jeg litt zalo på flekken og lot den ligge over natten. Nå er flekken borte. (Først etter jeg hadde lagt den til vask kom jeg på at jeg kanskje burde ha skylt bort Zaloen siden den skummer en del, men det gikk bra.)

Det kan hende dette er noe "alle" vet, men jeg visste ikke at det gikk før jeg prøvde det selv, så da er det kanskje andre som ikke vet det heller. (Jeg mener; hvis alle hadde visst dette, hvorfor selger Vanish Oxy så bra? Her er det penger å spare.)

En god grunn til å beholde gravidjakken

Publisert: 21.11.2010 @ 21:18 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 3

Fordi det er plass til en baby der, vel  <3

Hvor mye mat skal barnet ha?

Publisert: 21.11.2010 @ 10:56 Kategori: Hverdag Kommentarer: 17

Oliver spiser jo middagsglass om kvelden/ettermiddagen nå, men jeg er litt usikker på hvor mye han skal ha. Vi har jo sakte men sikkert økt fra smaksposjoner og vi er nå oppe i et halvt glass hver kveld. Vi stoppet der (edit: Vi stoppet der for noen dager siden. Har økt litt og litt sånn at vi er oppe i et halvt glass). Jeg fullammer utenom middagsglasset.

Er det noen fasit på hvor mye de små skal ha?

Rulle av stellebordet?

Publisert: 20.11.2010 @ 15:25 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Jeg lurer på om det er på tide å begynne og skifte bleie på gulvet sånn at vi slipper uhell. Oliver er rask med å snu seg, så man må hele tiden ha en hånd på han.

Noen andre som steller på gulvet?

Rotekoppen

Publisert: 20.11.2010 @ 10:35 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

I det siste har det vært mange "Julie/Roar? Har du...?". For noen sekunder etter at Roar har puslet på plass krabbematten til Oliver er den spredt utover stuegulvet igjen. Og når jeg legger på plass byggeklossene i vognen sin, er de plutselig ikke der lenger neste gang jeg titter ned. Siden Oliver ikke har vært en utpreget rotekopp hittil, blir mistanken fort rettet mot de som vanligvis roter (hehe).

"Roar? Er det du som har tatt ut alle byggeklossene fra vognen sin?"

"Julie, er det du eller Oliver som driver og plukker fra hverandre krabbematten?"

Men neida. Det er arvingen som har lært seg å rote! Heldige oss.


Den skyldige

Oliver på skolen

Publisert: 19.11.2010 @ 17:09 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

Oliver har blitt fast inventar i klassen og er med hver dag nå som vi har tenk-prosjekt. Som nevnt før er det litt lange dager for mini, men han får så mye oppmerksomhet at han bare smiler og er glad. Nå er det bare en uke igjen, så er det tilbake til hjemmestudier fram til eksamen.

Pelsmotstand. Hot or not?

Publisert: 19.11.2010 @ 12:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Neida, dette er inget politisk innlegg der jeg henger ut pelsmotstand som en forbigående trend (bare litt), men et innlegg om min superdeilige pelskrage. Her har Oliver fått låne den:

598574-1-1290165325617.jpg
(Jada, det er fuskepels)

Oliver syv måneder

Publisert: 18.11.2010 @ 18:36 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 2

I dag er Oliver 7 måneder "gammel" og han er offisielt så utålmodig når mamma prøver å få til bilde at han må ha med seg en av byggeklossene sine "on set".

Siden halvårsdagen sin har Oliver begynt med middagsglass, kommet seg opp i krabbestilling og lært seg "borte, tittei".

For å se tidligere bilder, trykk på "Oliver måned for måned". (Jeg glemte forøvrig å legge på engel-dynetrekket under han, så denne måneds bilde matcher ikke helt med resten).

Juletreet i hus over en måned før tiden

Publisert: 18.11.2010 @ 14:08 Kategori: Jul Kommentarer: 3

Men bare et bittelite et. Som lever.


Sinkbøtte fra Kremmerhuset og stuegran fra Mester grønn

Jeg ville egentlig ha en "ordentlig" gran (edelgran/nordmannsgran), men de hadde ikke. Skal se om jeg finner det et sted i Oslo sentrum. De virker litt mer robuste siden de er grovere.

Dataspill for baby

Publisert: 18.11.2010 @ 11:46 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0

Oliver er om dagen med på skolen fra 0830 til 1530 og dagene blir for en liten gutt på 7 måneder fryktelig lange. For å få dagene til å gå har vi funnet dataspill for babyer. Når Oliver trykker på tastene kommer det lyd og farger.

http://www.kiddiesgames.com/en/games/musical_clang.swf 


Snikbilde av "gameren"

Antiskli på knærne for bedre "veigrep". I ull så klart.

Publisert: 17.11.2010 @ 17:53 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 12

Nå har Oliver fått seg en strømpebukse med anti-skli på knærne i håp om at det blir enklere å krabbe.

De hadde i både ull og bomull, og som den ull-elskeren jeg har blitt tok jeg så klart ull.

Det eneste jeg har å utsette på de er at de kostet 145 kr (!). Som fikk meg til å tenke at det må da finnes et billigere alternativ? Den eneste forskjellen fra andre strømpebukser er jo noen gummiprikker på knærne. De i bomull kostet fra kr 105. Vet noen om et rimeligere alternativ?

Strømpebuksene er forøvrig fra Safa.

En ny ting på mammas ønskeliste. Oliver er litt for tung til å henge på magen min, så en slik hadde

Publisert: 17.11.2010 @ 12:02 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

598574-1-1289991751986.jpg


En ny ting på mammas ønskeliste. Oliver er litt for tung til å henge på magen min, så en slik hadde vært ypperlig.

Har noen erfaring med denne?

Hjelp. Hvilken farge skal jeg velge?

Publisert: 16.11.2010 @ 18:00 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 22

Jeg klarer ikke å velge hvilken farge jeg skal kjøpe til Oliver.

 Blå?
 Rød?
 Hvit?

Enda mer mariusmønster

Publisert: 16.11.2010 @ 17:01 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 8

Jippi jippi. I går da jeg kjøpte julegaver stakk jeg innom Name It for å se etter et tips jeg fikk fra Stine (http://frokenkfryd.blogg.no/) om en onepiece med mariusmønster og tror dere ikke jeg fant den? Yey!

 Jeg måtte selvfølgelig velge de klassiske fargene blått hvitt og rødt, siden Oliver allerede har en body i hvitt med blått og grått mariusmønster.

 

Tar gjerne imot flere tips om rimelige mariusmønster-plagg.

Leketips Brio-karusell/pariserhjul

Publisert: 16.11.2010 @ 10:28 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg må bare tipse om Brio-leken Oliver fikk når han var på besøk hos mormor. Oliver er enda helt oppslukt av den.

Det er et slags parisehjul med trebrikker som slår mot hverandre om man snurrer den fort. Foran på brikkene er det bilde av dyr og bak et bilde av hva dyret spiser, så denne ser jeg for meg kan holde seg spennende når å slå på den blir gammelt. Leken har også en sugekopp i bunnen, slik at den ikke flyr avgårde når Oliver tar helt av og vifter med både armer og ben for å få den til å snurre.

Hals for liten og hals for stor

Publisert: 15.11.2010 @ 12:26 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 2

Jeg klarte jo selvsagt ikke å dy meg på julegaveshopping og det ble to små ting til meg på rundt femtilappen, og to ting til Oliver i tillegg. Jeg synes jeg var flink, jeg. Den ene av tingene til meg var en hals. Så da slenger jeg ut et bilde av Oliver med ullhalsen sin fra Cubus og et av mamma Julie i sin nye hals fra H&M:


For en sunn og fornuftig liten gjeng om jeg må si det selv. Ingen kald vind skal komme å kile oss i halsen, nei.  

Julegaveshopping er skumle greier. Jeg har så lyst på ALLE disse små boksene fra Blafre. Nå gjelder

Publisert: 15.11.2010 @ 10:03 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

598574-1-1289811804491.jpg

Julegaveshopping er skumle greier. Jeg har så lyst på ALLE disse små boksene fra Blafre. Nå gjelder det å holde kortet i kortholderen og kun kjøpe gaver. Eller kanskje eeen boks.

Enkel farsdag

Publisert: 14.11.2010 @ 14:36 Kategori: Hverdag Kommentarer: 5

Roar er så enkel og grei på slike merkedager. Han fikk sove til klokken elleve og fikk nystekte rundstykker til frokost. Til middag blir det grandiosa og Roar respons var "så flott med farsdag. Kan det ikke være farsdag hver dag? I hvert fall så høytidelig som du tar det". Hehe. Jeg som ikke har kjøpt gave eller noe som helst.


Dagens "fancy" middag

Min baby DJ

Publisert: 14.11.2010 @ 10:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Jeg har jo tidligere nevnt hvor mye mer spennende pappas "leker" er enn Olivers egne. Jeg vet ikke helt hva den store svarte klumpen i stuen min er til, men det er små spaker, så jeg ser for meg at det er et slags miksebord (Roar får sove lenge siden det er farsdag, så kan ikke spørre han). Oliver mikser og styrer i hvert fall noe veldig på denne innretningen:

Jeg synes han ser ut som en liten baby-DJ der han ligger.:)

Kveldens mamma-outfit på grunn av snørrete nese

Publisert: 13.11.2010 @ 22:06 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Rar overskrift? Vel, tett er Oliver i nesen om dagen:

Og siden han også er tett i halsen at han brekker seg endte kveldsmaten her:

Åh, det lukrative og fasjonable livet som småbarnsmor.

Besøk hos mormor og stemorfar er alltid moro. Oliver har fått en karusell-leke av mormors syklubb "n

Publisert: 13.11.2010 @ 19:34 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0
598574-1-1289673274389.jpg
Besøk hos mormor og stemorfar er alltid moro. Oliver har fått en karusell-leke av mormors syklubb "nålens hvile" og storkoser seg.

Sviskedrikk for å få "ting" i gang

Publisert: 13.11.2010 @ 10:58 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Nå som Oliver har begynt med et middagsmåltid om dagen er sviskedrikken en god venn. Den får han, som så mye annet, drikke selv. Da kan man ikke unngå litt "dekorering" av bodyen.

Noe får han jo i seg, for i det jeg sier "Roar, hvor lang tid tar sånn sviskedrikk tror du?" og Roar svarer  "Nei, jeg vet ikke jeg. Bare jeg lukter på kebab må jeg på ramma så på voksne går det vel relativt fort. Vet ikke helt på barn" (Roar insisterte på at jeg ikke skulle sensurere han) så kommer det lyder i bleien, og Roar som er bæsjebleiesjefen når han har fri må til pers.

Spise klementin på egen hånd

Publisert: 12.11.2010 @ 13:49 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Oliver digger klementin, og liker det best når han får spise den selv.

 

Oliver i sin nye ulldress

Publisert: 12.11.2010 @ 11:10 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Denne flotte ulldressen kjøpte vi i går på Name it:


(Jeg har funnet ut at jeg heller skal senke skuldrene litt og se det an på Oliver hva han kan og ikke. Så her får han sitte i et halvt minutt mens mamma tar bilde av ulldressen hans)

Jeg var først litt skeptisk, fordi jeg var redd det skulle være for "ubestemmelig" farge (vi fikk en "åh, så søt, hva heter hun?" her om dagen) men fant ut at det bare var å ta på en blå lue eller noe om det ikke gikk. Jeg synes han ser ut som en gutt i hvert fall, så satser på at han ikke trenger gutte-accessories.

Ferdig kontrollert for denne gang - 6/7 måneders kontroll

Publisert: 11.11.2010 @ 18:58 Kategori: Oliver måned for måned Kommentarer: 12

Da har Oliver vært på kontroll hos både lege og helsesøster og han er som legen sa "mer enn godkjent".

Slik er målene per dags dato:

Lengde: 69
Vekt: 8550

Vi har også lært at han IKKE får sitte slik:


Fy på mamma.

Jeg trodde de kunne sitte når de klarte å sitte "på egen hånd" og han klarer jo forsåvidt det, men han kommer seg ikke dit selv enda, så da kunne han BARE sitte på mammas fang, slik at jeg kjenner om han blir sliten. Turte ikke spørre om å la han stå en gang, for sitting var visst fy-fy. Så da får vi bare vente til han kommer seg opp selv, akkurat som de fleste blogglesere sa (jada, jada, dere har alltid rett). MEN jeg slutter ikke helt med ståingen, for det er så enkelt å få på han strømpebuksen når han står i noen sekunder. Helt obsternasig kan man vel ikke bli heller.  

Endelig har jeg fått bilde av at Oliver reiser seg til knærne sine

Publisert: 11.11.2010 @ 15:18 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 3

Jeg har den siste uken vært Lucky Luke med kameraet for å prøve og få bilde av at Oliver reiser seg til krabbestilling. Det eneste problemet er at han reiser seg opp, og akkurat i det jeg får opp kamera og skal ta bilde så har han lagt seg ned og ligger på magen og ler. Så legger jeg kamera tilbake og han reiser seg igjen. Han gjør det med vilje, det lille bøllefrøet.

Slik bruker bildene å se ut:

Men I DAG fikk jeg endelig tatt et bilde av han. Litt skurrete, men fortsatt et bilde.

Håhå. Outsmarted!

I dag har vi vært på kontroll. Resultatet kommer senere :)

Nå ryker det j*vla Fifa-spillet

Publisert: 10.11.2010 @ 21:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 19

Jeg vurderer sterkt å KNEKKE DEN J*VLA DISKEN av et Fifa-spill. Jeg er så dr*tt lei av å høre "bare en kamp til a'!", "jeg må bare spille ferdig kampen", "nei, vi kan ikke se på TV, jeg skal spille Fifa". Det verste er at vi har ikke kranglet om det nå. Jeg bare føler for å ødelegge spillet. Sist vi kranglet om det sa han "jeg gjør ikke annet enn å hjelpe deg, jo!". Jeg ble så perpleks at jeg ikke visste hva jeg skulle si. Han hjelper jo aldri til! Den ENESTE jobben han har er å gå med søpla, og det gjør han sjelden!

Så jeg gjemte Fifa-spillet når Roar var på jobb. Bort og vekk. Når han kom hjem tok det ikke lange tiden før jeg hørte:

"Hvor er Fifa'en?"

Jeg svarte bare "Hva mener du? Hvordan vet du at det ikke er i Playstation? Du gjør jo ikke annet enn å hjelpe meg".

I går fikk han igjen Fifa og jeg kjenner allerede at det går meg på nervene. Den lille tiden han er hjemme bruker han på å spille Fifa, og han kan absolutt ikke holde Oliver mens han gjør det. Han har ikke tid til å hjelpe til en tøddel i huset, for Fifa er så fryktelig viktig.


Si adjø

Så i kveld folkens. I kveld ryker spillet. Om det blir gjemt bort mellom bleiene eller vaskemidlene (steder han aldri kommer til å finne det) eller om jeg bare knekker djevelskapen i to. Bort skal det.

Data-guttene mine

Publisert: 10.11.2010 @ 16:26 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Her ligger guttene mine og surfer litt i senga. Hehe.

Latterlig lugg, men sluttet å røyte

Publisert: 10.11.2010 @ 09:16 Kategori: Hverdag Kommentarer: 6

Jeg har jo tidligere fortalt om min latterlige pannelugg som har sneket seg fram etter jeg fødte Oliver. Nå har jeg sluttet å røyte så mye som jeg gjorde også. Endelig! Det tok bare syv måneder før det bremset ned. Hehe. Rart jeg enda har hår på hodet. Hestehalen min er om dagen like tynn ved strikken som en pekefinger. Grusomt.


Pannelugg under panneluggen?
Nice...

Skjønt, jeg har hørt at man kan røyte langt ut i barnets første år, så jeg er glad det stoppet før jeg mistet alt.

Røytet du etter fødselen? Når sluttet det?

Hjelp oss å få tilbake ovnen vi mistet på Oppgrader

Publisert: 09.11.2010 @ 19:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 13

Nå kan dere stemme for å hjelpe oss å få tilbake ovnen vi tapte:

http://www.tv2underholdning.no/oppgrader/hvem-fortjener-aa-faa-igjen-det-tapte-3302856.html

Og nå skjønner folk sikkert hvorfor mor ønsket seg gavekort til Elkjøp i julegave ;)

50% på alt yttertøy for barn på Lindex passer oss ypperlig

Publisert: 09.11.2010 @ 16:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I dag fikk vi gjort et kjempekupp. På Lindex har de 50% på alt av yttertøy for barn, så da fant vi denne flotte dressen:

Oliver har allerede fått skryt av den flotte dressen sin fra en av nabodamene, så jeg satser på at det var et godt kjøp.

Borte, tittei!

Publisert: 09.11.2010 @ 13:02 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Jeg og Oliver har begynt å leke "borte, tittei"-leken. Vi legger en klut på hodet til mamma og sier "borte", så drar Oliver av kluten og vi (jeg) sier "tittei!". Oliver synes det er hysterisk morsomt (ja, ok, jeg og da). Så legger vi kluten på hodet til Oliver og sier "borte" før han river den av og begge blir like gira når vi (jeg) roper "TITTEI!". Haha. Det er underholdning på høyt nivå.


"La meg hjelpe deg med den, mamma"

Skrur du på TV2 AKKURAT NÅ ser du meg og familien!

Publisert: 08.11.2010 @ 19:08 Kategori: Hverdag Kommentarer: 32Eksamenslesing med baby i casa Julie

Publisert: 08.11.2010 @ 15:11 Kategori: Student med baby Kommentarer: 8

Slik går det til når vi leser til eksamen. Det gjelder å ha ungen et sted der han ikke angriper boken, så da måtte hårsveisen til mamma ofres.


Melkeflekk and all


 

Husk å se oss på TV2 i kveld klokken syv :)

Brødpinnesnacks til den minste

Publisert: 08.11.2010 @ 11:00 Kategori: Oppskrifter Kommentarer: 1

Jeg sendte Roar Oslo rundt i går for å finne Småfolks babykjeks, for Oliver hadde det veldig morsomt med å bite meg i puppen og rive seg løs mens han holdt taket (au, glad det ikke er noe tenner der enda).

Vel, det var søndag og Roar fant det ikke, så da måtte mamma finne på noe annet. Jeg tør ikke å gi voksen-kjeks fordi de inneholder salt og konserveringsmidler.

Så istedenfor babykjeks laget jeg brødpinner som virkelig falt i smak.

Her er oppskriften jeg brukte:

Oppskrift brødpinner

5 dl mel
1/2 pakke tørrgjær
2 ts sukker
En eggehvite
1/2 dl olivenolje
ca 1,5 dl lunkent vann

Bland først det tørre for seg og det våte for seg, og bland deretter inn væsken i melblandingen til det blir en smidig deig. Rull ut i fingertykkelser og stek i 15-20 min på 175 grader (våre ble litt godt stekt, men jeg har ikke helt kontroll på ovnen vår).

 

Enda en Ellosbestilling, award og utfordring

Publisert: 07.11.2010 @ 13:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Jada, jada. Jeg er uhelbredelig. Ellos har faktura og jeg kan ikke noe for det. Måtte bare kjøpe en til heklekurv og disse artige bodyene:


(Trykk på bildet om du vil komme til bodyene)

Bodyene var på salg, og jeg fant ut på "Min side" at jeg hadde et ubrukt "40% på valgfri vare"-tilbud så eeegentlig har jeg jo spart 60 kroner. Right?Jeg har også fått en award av Cecilie: (takker og bukker)

 Tre ting jeg liker å gjøre:
 - "snakke" med Oliver
 - pusse opp gamle møbler
 - være med familie og venner


 (Mine) regler for awarden (kan man ta vekk en av reglene? Joda, jeg vil det): 
 - kopier awarden til egen blogg
 - skriv tre ting du liker
 - gi awarden til fem bloggere (eller færre/flere) du synes fortjener det


De bloggene jeg synes tilfører bloggeverden noe ekstra er:

- http://babyblog.blogg.no/ for hennes spenstige formuleringer og sammefødselsdatosomOliver-baby. Verdt en titt.

- http://frkhaga.blogg.no/ fordi hun var så snill og vennlig og tok meg med på barselgruppe med yngre mødre. Pluss at Oliver og Camillas datter Julie er kompiser.

- http://frokenkfryd.blogg.no/ fordi jeg er misunnelig på strikke-pleddet hennes og hennes sans for detaljer.

- http://hjerteskatter.blogspot.com/ bloggen med en sterk historie om en liten gutt som har dratt til englene og en veldig skjønn lillesøster som holder mammas mot oppe.

- http://mammaogherman.blogg.no/ - jeg meldte denne bloggen på som "mest inspirerende blogg" på Vixen blog awards, men de må ha mistet brevet mitt, så da blir det en slik award istedenfor. "Mamma og mini" er en "høydare"

Så har jeg også fått en utfordring av http://frknille.blogg.no/ og http://anniken90.blogg.no/, men siden jeg har gjort samme utfordringen før, utfordrer jeg alle mine lesere til å gå inn og se på hva de har svart.

 

Og til de som har orket å lese hele blogginnlegget: Takk for det og godt jobbet.

Student, "alene"-mamma og hushjelp

Publisert: 07.11.2010 @ 11:19 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7

Det er søren ikke lett å lese til eksamen når man har verdens søteste å ta seg av. Og når huset må ryddes. Og samboeren har funnet ut at han heller skal sove, se på kamp og feire seriesølvet enn å hjelpe meg.

Eksamen på tirsdag. Dette kommer til å bli spennende.


Jeg leser ikke, jeg poserer med boken i to sekunder før Oliver skal ha oppmerksomhet igjen

Ønsk meg lykke til...

Tips til deg med nok av pledd

Publisert: 06.11.2010 @ 20:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

I går kom pakken jeg bestilte fra Ellos (30 % på hele bestillingen, hvordan kan man la være?), og dette er kronjuvelen i bestillingen:

En skjønn hvit heklet "kurv" til pleddene våre. Jeg irriterer meg så fryktelig over at sofaen flyter over av pledd, så dette gjorde dagen min! Det var plass til to små og et stort pledd - akkurat passe.

Den funker fint som lekekurv også, så jeg troor jeg blir nødt til å kjøpe en til. Hehe.  

Edit: Direktelink til kurven her  :)

Fin hva? :)

Til ære for oppvaskmaskinen

Publisert: 06.11.2010 @ 18:37 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

På mandag kommer jeg til å smelle litt med kjeften på TV over oppvaskmaskinen vår som ikke vasker helt rent. Derfor føler jeg at det er på sin plass å hedre denne maskinen litt. For jeg hadde ikke klart meg uten. Virkelig. Jeg klarte meg uten når jeg bodde alene uten mann og barn, men nå er det søren meg så mye å gjøre at den gjør hverdagen mye enklere. Om oppvaskmaskinen gikk dunken hadde jeg ikke tvilt et sekund med å bruke sparepangene på en ny. Hadde jeg fått spørmål om jeg ville bodd i en leilighet som bare hadde plass til enten TV og sofa eller oppvaskmaskin hadde jeg valgt oppvaskmaskinen.


Meg, ti dager før fødsel, med oppvaskmaskinen i bakgrunnen

Noen andre enn meg som er glad i oppvaskmaskinen sin? (Ikke nødvendigvis så mye som meg, men. Hehe.)

Jeg skjønner ikke hvorfor lekeprodusenter ikke lager babyleker som er grå og kjedelige. Uansett hva

Publisert: 06.11.2010 @ 11:39 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4


Som far som sønn


Jeg skjønner ikke hvorfor lekeprodusenter ikke lager babyleker som er grå og kjedelige. Uansett hva jeg gir Oliver av spennende fargerike leker med lys og lyder er fortsatt playstationkontrollerne og mammas mobil mye morsommere.

Oliver-antrekk: Mariusbody og bukseseler

Publisert: 05.11.2010 @ 16:55 Kategori: Mamma- og barnemote Kommentarer: 6

Jeg har gitt opp å skrive "dagens" Oliver-antrekk for det går jo fort en to-tre antrekk per dag uansett.


Body - Cubus, Bukse - KappAhl

Se så fint han sitter og poserer. Og verken ermene eller strømpebuksen har blitt spist på og deretter blitt brukt til å moppe gulvet. Enn så lenge.

Vi skal på Oppgrader (TV2) på mandag

Publisert: 05.11.2010 @ 10:29 Kategori: Hverdag Kommentarer: 16

Ja, da har det kommet meg for øret at vi var i enden av gårsdagens episode av Oppgrader, som betyr at jeg, Oliver, Roar, venninnen min Bettina og datteren hennes kommer på TV2 på mandag.

Så da har jeg laget en liten huskelapp dere kan sette som bakgrunn på dataen deres (eller bare lese nå):

 

 

Jeg er spent selv.

Skal du se på?

"Ny" vogn: Teutonia Mistral

Publisert: 04.11.2010 @ 18:44 Kategori: Olivers utstyr Kommentarer: 14

Nå har vi vært og kjøpt en brukt Teutonia vogn og hittil er jeg storfornøyd. Den passet til og med i bagasjen på vår lille Lada. Det kan jeg fortelle dere at er en sensasjon i seg selv.

Vognen fikk være med på test-tur i butikken og slik ser den ut:

Det er jo genialt med finn.no! Nå fikk vi en vogn som kostet 6000 kroner for 4 år siden for bare 1500 kroner. Man må jo bare elske det.

Så nå har vi en fin-fin vogn som skal brukes på besøk hos morfar i Narvik til Oliver begynner i barnehagen.

Har noen erfaring med Tautonia Mistral vognene?

Pappa har gitt mamma unnskyld-gave

Publisert: 04.11.2010 @ 09:23 Kategori: Hverdag Kommentarer: 8

Jeg har fått unnskyld-gave av Roar. Valgt av meg fra Lystig på Røa. Vet ikke om Roar blir så fornøyd om jeg forteller hva han prøver å smiske seg unna, men jeg kan si at det var ille nok til at helgen min ble sur og kjip, men at jeg ikke kommer til å bruke det mot han senere (troor jeg. I hvert fall ikke nå som jeg har fått gave).  

Oliver liker den også:

 

Ville du latt deg overtale av en unnskyld-gave?

 

Liknende klokker finner du her, her og her.

Minibarseltreff med Camilla og Julie.

Publisert: 03.11.2010 @ 14:59 Kategori: Permisjonsaktiviteter Kommentarer: 4

598574-1-1288792786270.jpg

I dag har jeg og Oliver vært så heldige å få besøk av Camilla og Julie. Det er rart hvor mye de små utvikler seg på kort tid. Julie har blitt en liten rampejente som kunne sjarmert en gråstein.

Først var vi på café, og når de små ble for utålmodige gikk vi hjem til meg. Vi fikk også sneket til oss et bilde av meg og Oliver.

 

Ting jeg gjerne skulle hatt penger til

Publisert: 02.11.2010 @ 14:10 Kategori: Hverdag Kommentarer: 9

Åh, det er slike dager man skulle ønske man hadde penger. Mammabutikken har salg nå og alle produkter er 35-50% på. Dette er hva jeg hadde kjøpt om jeg hadde penger:

Vognpose

Faste lesere vet jo hvor glad jeg er i ull. Denne vognposen er til vår og høst og er laget av ull (♥) og bomull. Denne koster nå kr 582. Fåes kjøpt her

(Hvis noen vil kjøpe denne i julegave til Oliver ønsker vi oss den med ugler).

 

Rockering

 

Ingen unnskyldning for å ikke trene når man kan gjøre det i stuen.

Rockering nå kr 259, finnes her.

  

Fitnessball

 

Min skulle blitt brukt til å sitte på når jeg ser på TV for å trene balanse og kjernemusklatur.

En stor fitnessball hadde passet fint i stuen vår. Det at den bare koster kr 194 nå skader jo heller ikke. Fåes kjøpt her.

 

Bitering

Oliver klør i tennene om dagen.

Denne biteringen er fra natursutten og inneholder sterilisert vann (ingen skumlerier med andre ord). Koster kr 36 her.

 

Produktene er fra MammabutikkenSponset innlegg 

Julie? Vunnet konkurranse? Nei, det nekter jeg å tro

Publisert: 02.11.2010 @ 10:15 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Joda! Jeg som stadig klager over at jeg aldri vinner, vant hos http://pitoresk.blogg.no/. De har så kul stil på hjemmet sitt og nå får jeg en liten smakebit.

Se for eksempel på babyrommet deres: http://pitoresk.blogg.no/1288471023_hjertet_i_halsen.html

En liten smakebit fra babyrommet:

(Oliver ønsker seg et slikt teppe i gutte-farger til jul)

En liten førjul med tante Veronica og bestemor

Publisert: 01.11.2010 @ 18:09 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

I dag kom tante Veronica innom og hun hadde med gaver. Dere kan tro det ble liv i leiren! Oliver fikk en leke-hund som går av seg selv når man tar på den. Ideen er at barnet skal ta på hunden, og så går den framover/i ring slik at barnet kan krabbe/krype etter. Han fikk også en blå ku med pønkersveis (hehe, like stor hit hos de voksne) og seler til Tripp Trapp stolen (jippi). Så det er nå strøket fra ønskelisten.


Så oppslukt av gaven at han ikke ville se på kamera en gang


Oliver og mamma sier tuusen takk :)

Olivers ønskeliste jul 2010

Publisert: 01.11.2010 @ 10:55 Kategori: Hverdag Kommentarer: 8

Nå har jeg jo skrevet en del om jul og julegaver, så jeg tenkte å sette sammen en liten liste med tips om hva Oliver trenger. Selv om det ikke er Oliver som har satt den sammen kaller jeg den Olivers ønskeliste.

OLIVERS ØNSKELISTE JULEN 2010

1. Bøker

2. Reim til Tripp Trapp stol (fikk sele av tante Veronica, men man trenger visst denne også)


3. Ullklær
i størrelse 9-12 mnd

4. Leker (Gjerne treleker av typen Brio og liknende, aktivitetsleker og Duplo)

Sassy Keyboard

5. Stor lekekasse/kiste

7210Kvalitetsmøbel fra Kistefos Møbler på Dokka med flotte håndlagde detaljer

Oliver har også en høyrentekonto, men legger ikke ut kontonummeret her.  

 

Og til slutt:

MAMMA JULIE ØNSKER SEG ÉN TING (utenom fred på jord og en langt og lykkelig liv til meg og Oliver så klart):

1. Gavekort til Elkjøp, slik at jeg kan kjøpe en robotstøvsuger (eller en ny mann som hjelper til hjemme, men jeg ser for meg at gavekort på Elkjøp er enklest å få tak i)

Roomba iRobot støvsuger

 

Hva ønsker du deg til jul?