hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Arkiv mned: november 2012

Julegavetips til pappaer

Publisert: 28.11.2012 @ 19:19 Kategori: Gavetips Kommentarer: 2

Jeg bor med en sånn mann som aldri vet hva han ønsker seg til jul (utenom sesongkort til kommende Vålerenga-sesong), men som hver jul blir kjempeglad for gavene han får og tanken bak dem. Tidligere har det vært null stress å kjøpe julegave til han, men det er begrenset hvor mange år på rad jeg kan gi han 10 sorte sokkepar og basic t-shirts. Han er ikke av typen som bryr seg så veldig om myke gaver, selv om han er takknemlig for at han slipper å dra og handle klær selv.

En ting han imidlertid er veldig opptatt av er treningen hans. For de som så oss på Oppgrader på TV2, hørte dere nok Sigurd Sollien spøke mye om hvordan Roar skulle få i seg nok proteiner om vi mistet ovnen. Når man bor med en slik muskelbunt (jeg må jo få lov til å skryte litt av trofemannen min) blir det hakket enklere å kjøpe julegave, men gavene listet under passer nok til flere typer fedre.

Her er mine julegavetips til far:

- Sony Experia Go, Vanntett mobiltelefon som tåler støt (til mannen som aldri har hatt en telefon som overlevde mer enn noen måneder og har klart å ødelegge to stykker ved å legge vekter på de)
2399,-

- Hoover Robotstøvsuger RBC009, vi har faktisk denne robotstøvsugeren. Roar kaller den Geir og det er det nærmeste vi kommer et husdyr her hjemme.
2799,-

- Tipakk HVITE sokker, fordi det som sagt er begrenset hvor mange par sorte sokker man kan gi.
99,-

- Philips GoGear Dot, mini-mp3spiller som klipses på treningsskjorta og settes rett i datamaskinen.
229,-

- Russel Hobbs Stavmikser 3 i 1, til proteinshakes, smoothies, <sett inn det som passer>
379,-


- I tillegg liker jeg å gi mine egne "gavekort" på massasje, kinodate, fri fra husarbeid-kvelder og liknende. Cheesy, og en gave som alltid slår tilbake når jeg minst venter det. Husk for all del å sette ett års gyldighet på kortet slik at du ikke må ta husarbeidet i flere måneder i strekk når han finner igjen brukte gavekort i flytteeskene.
Priceless,-

 

Alle bilder og priser fant jeg på Ellos.

 

Har du noen gode gavetips til pappaer?En nettbutikk som faktisk har ullplaggene inne

Publisert: 27.11.2012 @ 22:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg føler at hver gang jeg oppdager en ny nettbutikk med ullklær til barn er de konstant utsolgt. Nå som Oliver har sluttet med bleie og vinteren nærmer seg med stormskritt er jeg smådesperat etter å finne boxere i ull til Oliver. Bomull innerst når man skal sitte i våt snø er jo som å be om katastrofe. Til min glede fant jeg en nettbutikk som ikke bare hadde ullboxere helt nede i størrelse 2 år, pluss at de også hadde masse annet ulltøy, i de fleste størrelsene. Jeg har fortsatt ikke skjønt at ikke Nelly.com har mer ulltøy til barn når det de har er utplukket og utsolgt at det er mer frustrerende enn morsomt å shoppe.

Det ble ikke så mye i handlekurven denne gang, men siden ull koster sitt fikk det holde for nå. Butikken jeg snakker om er Boozt.com. Jeg er litt skuffet over reklamene til Boozt, for jeg hadde aldri gjettet at de hadde noe for oss der inne med de reklamefilmene (den med folk som er filmet ovenifra som hopper på en trampoline med et pappskilt med logo. Greit nok at det bygger merkekjennskap, men vi får jo ingen knagger å henge det på. Mote på nett. Javel? For 50-åringer? For barn? For de som skal på byen?). Uansett.

Det som er på vei til oss fra Boozt.com akkurat nå er dette:

Jeg bare elsker disse ulldraktene fra Joha. Tynne nok til at de ikke blir for varme med dyne på og med en genial fot som man kan brette over når man sover og brette tilbake når man skal løpe rundt på varmere gulv i stuen. Helt OK pris også, på 279 kroner.

Ullboxere ble også med:

De hadde flere i ull, men jeg valgte disse i ull og silke i håp om at de skal klø mindre.

 

Denne luen har Oliver hatt hvert år siden han fikk sin første av morfar som baby. Hva er det å ikke like med en lue som er lue og skjerf i ett, og som er i den herligste mykeste tykke ull? Ikke spør meg. 199 kroner og well worth it. Jeg liker best de med en liten topplue oppå, men jeg finner de ingen steder i Olivers størrelse lengre.

 

Er det noen andre enn meg som ikke hadde den fjerneste aning om at Boozt også hadde fornuftige barneklær i ull?

 

Min lille blånisse

Publisert: 27.11.2012 @ 09:57 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Oliver har fått en blånisselue av bestemor:

Ikke overraskende er jeg minst like entusiastisk som Oliver, ettersom luene er i ull.

Enkel halloweenpynt: Plastinsekter i håndsåpen

Publisert: 24.11.2012 @ 17:52 Kategori: Halloween Kommentarer: 1

Jeg er ikke helt ferdig med halloweeninnleggene mine enda. En av de enkleste dekorasjonene jeg gjorde, og som Oliver synes var spesielt morsom, var denne:

Gjennomsiktig håndsåpe med plastinsekter i.

Ingen kakkerlakker i, i tilfelle mamma kommer på besøk, hehe. 

Ser du noe nytt på IKEAs nettsider?

Publisert: 22.11.2012 @ 10:51 Kategori: Hverdag Kommentarer: 7

Er det noen som har sett om det har skjedd noe nytt IKEA.no siden i går? Hihi.

Captain Oliver Sparrow

Publisert: 21.11.2012 @ 10:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1 

Halloween-pynt 1

Publisert: 20.11.2012 @ 21:04 Kategori: Halloween Kommentarer: 0

Etter jeg hadde sendt ut skriftlige innbydelser til halloweenfesten var jeg nesten nødt til å gjøre festen gjennomført også, og satt meg i tenkeboksen for å finne rimelig, men kul halloweenpynt jeg kunne lage selv. Jeg er ganske fornøyd med denne løsningen jeg fant:

Glass: 19 kr, babydukke: 19 kr stk (fordelt på 2 glass), vann og litt konditorfarge.

Det friket folk akkurat nok ut til at det ble et samtaleemne, så det var moro. Ikke var det spesielt dyrt heller synes jeg, så jeg fikk laget noen glass og satt det rundt i leiligheten.

 

 

Ny prinsesse i familien

Publisert: 18.11.2012 @ 10:04 Kategori: Hverdag Kommentarer: 4

Vi har fått en ny prinsesse i familien. Ifølge ultralyden var det en gutt, så det var litt av en overraskelse når lille Mira gjorde sin antre.

...og til de som fikk kaffen sin i halsen nå og trodde jeg hadde holdt noe hemmelig de siste 9 månedene kan jeg fortelle at Oliver har fått en kusine, ikke en søster. Hihi. 

Oliver sitter i ro og ser på TV?

Publisert: 17.11.2012 @ 08:24 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

Ja, du ser riktig. Oliver har sittet stille foran TVen lenge nok til at jeg rakk å ta et bilde. Det er ikke hverdagskost her hjemme. Oliver har sjeldent tid til å se på TV, selv når vi ser på yndlingsfilmene hans; Løvenes Konge og Tarzan.

En Lars Monsen blandt mødre

Publisert: 16.11.2012 @ 21:47 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 0

På samme måte som at jeg fikk lov til å bruke kniv da jeg var yngre synes jeg Oliver skal lære seg å bruke kniv. Selv om jeg kanskje ikke var fullt så ung som Oliver da jeg begynte å skjære med skarp kniv tror jeg at det er sunt å få prøve seg litt. Det blir ikke sløying av fisk eller spikking av trepiler helt enda, men Oliver var ganske stolt uansett da han fikk bruke en av de skarpe knivene:

Resultatet ble ikke halvgæærnt heller:

...og det var selvfølgelig mye mer stas å spise agurk som Oliver hadde hakket opp helt selv, enn agurk som mamma hadde hakket.

 


 

"We have the sniffles"

Publisert: 15.11.2012 @ 15:18 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Selvom man ikke egentlig skal fortelle det til noen om man har omgangssyke, fordi folk vet hva omgangssyke innebærer, klarer jeg ikke å finne opp en god nok "dekkhistorie" for dette bildet:

Han kaster ikke opp på ordentlig på bildet, han skulle bare vise meg hvordan man må gjøre det om man må kaste opp. "Ikke kaste opp senga".

Det er enda godt Oliver var førstemann før syken gikk på omgang. Han er så omsorgsfull og flink til å følge oss opp.

 

 

En pjusk puselusk

Publisert: 13.11.2012 @ 12:01 Kategori: Hverdag Kommentarer: 1

Jeg får litt flashback fra tiden Oliver var mindre når han er syk. Han har sluttet helt å sovne på sofaen til vanlig, men når han er syk så legger han seg til å sove med tepper og pledd i sofaen.

Lille babyen min <3

DIY halloween invitasjon

Publisert: 12.11.2012 @ 18:14 Kategori: Halloween Kommentarer: 0

I helgen hadde vi halloweenfest hos oss, så selv om halloween er over for denne gang tenkte jeg å dele noen gjør-det-selv ting i tilfelle noen planlegger en liknende fest neste år.

Først opp er invitasjonen:


(Datoen ble endret etter jeg hadde skrevet ut alle, derfor ny dato limt oppå, hehe)

Jeg lette lenge på nettet etter kule hjemmelagede innbydelser, men endte til slutt med å gjøre det enkelt. Layouten på invitasjonen laget jeg selv med et oransje mønster og Picasa. For å gjøre den til en ordentlig halloween-invitasjon limet jeg på plast-fluer og kakkerlakker, og la til slutt med en løsbart til hver gjest, i tilfelle noen ikke ønsket å bruke tid/penger på et "ordentlig" kostyme. Heldigvis kom alle i kostyme og jeg ble overrasket over hvor gjennomførte folk var. Det var også moro at folk synes det var stas med skriftlig innbydelse istedenfor bare en facebook-event.

Lompe er godt til ALT?

Publisert: 10.11.2012 @ 09:05 Kategori: Hverdag Kommentarer: 3

Challenge accepted. Klarer vi å få en liste med ting som IKKE er godt med lompe?

Det beste svaret vinner en pakke lomper.

Didrik Solli Tangen til lunsj

Publisert: 08.11.2012 @ 11:48 Kategori: Hverdag Kommentarer: 2

Didrik Solli Tangen til lunsj? Ja, takk!

Motormessen gjennom jenteøyne

Publisert: 07.11.2012 @ 21:50 Kategori: Hverdag Kommentarer: 0

For et par helger siden var vi på automessen i Lillestrøm. Roar fikk helt sjokk når vi kom hjem og så på bildene, og han har konkludert at det er siste gang jeg får styre kameraet om vi skal på ting som guttene synes er morsomt. Dette er bildene jeg kom hjem med:

Helt til vi så disse blomstrete felgene var alle bildene jeg hadde tatt noen skurrete bilder av bakhodet til Oliver som jeg slettet.

Med en gang jeg så bamsefelgene tenkte jeg "åh, barnefelger!", men jeg skjønner ikke. Barnefelger? Det kan jo ikke være det heller? Det er jo ingen barn som har egen bil man kan skifte felger til? Eller?

Denne pimpede barnevognen derimot. Den må da vel være for barn. Eller var det far?

...og denne mener jeg da bestemt at jeg har sett i en av Olivers Pixar-filmer?

GUL BIL!!! ÅÅÅ, JEG VIL HA GUL BIL!

Oliver fikk selvsagt prøvesitte litt. Denne ville han på død og liv kjøre, men vi fikk overtalt han ettersom han ikke var i nærheten av å rekke ned til pedalene.

Og til sist min fremtidige bil. Som dere ser på skiltene er dette en el-bil og de ligger ikke på mer enn en 400'000 på Finn.no. Min skal selvsagt være GUL. Eller kanskje ferrari-rød. Eller svart. Bare jeg kan parkere gratis i sentrum og er supermiljøvennlig.

(Det er ikke tull, når vi en gang får råd til en bil for noen hundre tusen - og den dagen vil komme - så skal jeg ha en el-sportsbil).

 

Var noen andre på denne messen?Dekorere egen matboks

Publisert: 05.11.2012 @ 09:26 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 2

Istedenfor å kjøpe dyre matbokser med Lynet McQueen på, fant jeg ut en måte å gjøre matboksene hakket mer personlige på ved hjelp av en sprittusj.

Jeg kjøpte bare inn et sett billige matbokser (tror det var 16 forskjellige bokser for under femtilappen) på IKEA, så fikk Oliver dekorere en og jeg dekorerte en etter Olivers ønske.

Nå som jeg ser resultatet burde jeg kanskje stoppet han litt før. Det begynte som et hode og et øye og hår, men så ble det plutselig masse hår, og enda mer hår, og til slutt ble det bare en sau. Eller noe. Som den resultatmammaen jeg er fortalte jeg han ståa og sa at dette ikke holdt. "Dette er jo bare kluss og tull" prøvde jeg å fortelle han, men hver gang han fortalte hva det var han hadde tegnet kom han på en ny historie som virket overbevisende nok, så det fikk holde. Så lenge han selv ser hva det er og det ikke bare er giddeløs klussing skal jeg selvsagt ikke si noe på det.

 

 

Konkurranse: Vinn fotoshoot med Krekling Photo

Publisert: 04.11.2012 @ 15:34 Kategori: Hverdag Kommentarer: 36

KONKURRANSEN ER AVSLUTTET

 

I samarbeid med min gode venn Helena har jeg gleden av å ha en liten førjulskonkurranse der du kan vinne en fotoshoot.

Premien inneholder:

- Photoshoot

- 25 bildefiler på CD (verdi kr 1400,-)

 

Kanskje vil du bruke premien på å ta bilder til julekortet?

 

Reglene for å delta er som følger:

- 1 lodd for kommentar

- 2 lodd for å like Helenas facebookside

- 3 lodd for å dele facebooksiden

6 lodd tilsammen om man gjør alt.

Husk å legge igjen e-postadresse slik at jeg får kontaktet deg om du vinner. 

 

Vinneren blir annonsert om bare en uke, så nøl ikke med å delta. Lykke til alle sammen!

 

 

P.s. Ettersom Helena holder til i Oslo/Akershus blir konkurransen mest aktuell for de som bor på østlandet, eller skal til østlandet en gang i fremtiden.

Hjemmelaget parkeringshus for lekebiler

Publisert: 03.11.2012 @ 23:17 Kategori: Julies kreative hjørne Kommentarer: 3

Etter at Oliver har vært hos bestemor og fått leke med et kjempekult parkeringshus for lekebiler fant jeg ut at vi måtte sette fantasien litt i sving her hjemme, og nødlageret av doruller og pappesker ble tatt fram. Det var ikke så mye som skulle til for å lage vår helt egen garasje, og dette var det vi brukte:

Oliver limte, mens mamma tegnet streker og klippet hull som bilene kunne kjøre inn og ut av.

...og vips ble skoesken til et toetasjes parkeringshus:

Blant fasilitetene kan vi nevne nesten rette streker for å skille parkeringsplassene:

Runde vinduer, for det moderne, men klassiske preget:Og selvsagt en rampe, som etter bildet ble tatt fikk et stykke teip på seg på hver side slik at man kan slå den inn når parkeringshuset ikke er i bruk:

 

Arkitektene Oliver og co har gått for det minimalistiske preget uten overdådige farger eller mønster.

 

 

Slik Oliver ser på TV

Publisert: 01.11.2012 @ 20:34 Kategori: Milepæler og utvikling Kommentarer: 4

Noen ganger har Oliver så mye rart for seg. Han er enda ikke spesielt interessert i TVen, men de gangene han ser på TV, eller som i tilfellet under; ser på pappa spille Fifa, gjør han det gjerne slik:

Det sykeste er at det kan se ut som han bare løfter opp bena et øyeblikk, men han står/ligger/hvamankankalle det slik i lang tid og følger med. Når han blir sliten gjør han bare slik: