hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Mammatips

Sitteputer til vogn i bomull fra Ebay (passer tvillingvogn)

Publisert: 02.08.2018 @ 21:15 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Må bare tipse om dette kuppet jeg gjorde på Ebay her om dagen: Rimelige sitteputer til vogn i bomull med sort/hvitt mønster. Jeg hadde noen andre sitteputer tidligere, men disse var i syntetisk stoff og ble veldig klamme i varmen. Disse er i bomull og kjennes både myke mot huden, og puster bedre. 

Når man handler på Ebay er det jo alltid litt gambling hva man får, men disse sitteputene var i veldig god kvalitet, og kostet bare 50 (!) kroner. Veldig rimelig og grei pris. Sitteputene finner du her, men om produktet ikke finnes lengre kan det tenkes at det finnes liknende om man søker på "cotton stroller seat cushion". 

SAMSUNG CSC

Sitteputene har forsterkede hull, og tre ulike hull til selene. Ellers er sømmene gode. 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #vogn #baby #tvillinger #foreldre #tips

Bøtte i metall til vaskemidler endelig i hus

Publisert: 15.07.2018 @ 07:45 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Tvillingene får stadig større rekkevidde, og skapet der vi har hatt vaskemidlene er ikke lenger trygt nok. Dermed ble denne metallbøtten en god redning for å samle vaskemidler og -børster: 

SAMSUNG CSC
(Se så nysgjerrig liten type i kanten av bildet!) 

En firkantet bøtte/boks i metall med håndtak kjøpt på Kremmerhuset. Vi fikk akkurat plass til alt, og den passer fint på øverste hylle i skapet. 

 

#mamma #interiør #oppbevaring #organisering #rydding

Tips: Oppbevaring av MME-pulver

Publisert: 07.07.2018 @ 17:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Det er sikkert et tips veldig mange drevne MME-mammaer allerede har gjort selv, men for meg tok det flere måneder før jeg fant ut av denne smarte måten å oppevare morsmelks-pulver. Her hjemme har vi jo ikke vært storforbrukere av morsmelkserstatning ettersom jeg har fullammet, men vi ga Birk litt MME ved siden av til han bikket 3 kg. Da jeg sluttet å amme for en måneds tid siden gikk de også over til å få en flaske MME på kvelden istedenfor å bli ammet. Da hadde jeg bare pulveret i posene de kom med, eller i disse matboksene fra Clas Ohlson (som akkurat har plass til én pose pulver) om vi var på turer over et døgn. Men så fant jeg denne metallboksen fra NAN på Meny da guttene var noen måneder gamle: 

SAMSUNG CSC

Jeg har jo tidligere bare sett bort fra disse boksene fra NAN fordi de er betydelig dyrere enn det andre pulveret, men så fant jeg ut at en slik rommer akkurat én pose NAN-pulver. Kanskje ikke så rart, siden det er Nesté NAN begge deler, men jeg koblet det ikke med det første. Så da kjøpte vi én boks av denne (og blandet 50/50 med vanlig melkepulver i tilfelle magen deres skulle venne seg til "Sensilac" til det var drukket opp, og brukte deretter denne som oppbevaring. 

 

SAMSUNG CSC

Nå bruker jo ikke guttene MME så mye lengre, men jeg tenkte jeg like vel kunne tipse om det. Denne boksen er også betydelig enklere å hente pulver ut av denne boksen enn fra posen. 

Hvordan oppbevarer du morsmelkserstatningspulver? 

 

#mamma #MME #foreldre #baby

Gavetips til ettåring (leker og ikke leker), jente og gutt

Publisert: 22.06.2018 @ 21:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Guttene har hatt ettårsdag, og de har vært så heldige med gavene at jeg tenkte å komme med noen tips til gave når barnet fyller 1 år. Gavetipsene passer både gutt og jente. 

1. Kapla-klosser 

Jeg elsket disse flate byggeklossene da jeg var liten. De hadde dem på skolen, og vi kunne bygge i timevis! Det står 18 mnd+ på pakken, men passer godt allerede fra ett år. Guttene fikk dette i gave av et vennepar av oss, og her bygges det av både små og store: 

SAMSUNG CSC

 

2. Pekebok 

Her hjemme skal det pekes på alt om dagen. Pappa, mamma, døren, de ulike fruktene på smoothie-pakken, løse luften. En pekebok er perfekt. Sånne med ulike teksturer er ekstra morsomme å pille på. 

SAMSUNG CSC

 

3. Hånddukker 

Hånddukker skal visst være veldig bra pedagogisk for små barn, også så gøy å lage morsomme stemmer! Hånddukker kan både utvikle barnets sosiale ferdigheter ved rollespill, og etterhvert utvikle motoriske ferdigheter når de skal bevege hånddukken selv. Disse fra The Puppet Company er blant favorittene (vi synes det er enklest med de man vet lyden til. Vi har blant annet et neshorn også - men hva sier liksom et neshorn?): 

SAMSUNG CSC

 

4. Sangbok/ sangkort 

Sang og klapping er en populær aktivitet her hjemme. Det kan like vel være vanskelig å huske alle sangene man sang som barn. En sangbok eller noen sangkort kan hjelpe på hukommelsen il de voksne, eller kanskje øke repertoaret: 

SAMSUNG CSC

 

5. Trekke-etter-seg-leke 

Barn begynner jo gjerne å gå rundt ettårsdagen. Finnes det noe morsommere enn å gå og trekke en leke-hund etter seg? 

SAMSUNG CSC

 

6. Ting til barnehagen 

Starter barnet i barnehagen rundt ettårsdagen sin? En god termos, eller en romslig matboks kan være gode gavtips til ettåringen. Termosene til Clas Ohlson kommer ofte godt ut i test, og denne matboksen fra IKEA har til og med plass til en liten yoghurt i snuten. 

SAMSUNG CSC

 

7. Mitt første puslespill 

Selv om det fortsatt er litt vrient med puslespill når man er ett år, tar det ikke så mange måneder før de kan begynne på de helt enkle puslespillene. En putteboks kan også være en idé, selv om mange ettåringer kanskje har dette allerede. 

SAMSUNG CSC

 

Andre tips: 

- Gå-bil som barnet kan sitte oppå 

- Kuleramme (fint når barnet skal begynne å lære tall og farger) 

- Min første fotball (ball er veldig gøy når man er ett år. Kanskje bursdagsbarnet er et kommende fotballtalent? Firer-ball funker bra til korte ettåring-armer) 

 

Har du andre gavetips til 1-åringen? Hva fikk ditt barn i gave da hun/han fylte ett? 

 

#mamma #baby #gavetips #leker #foreldre #barn 

Fjerne store nupper på ullkåpe (før- og etter-bilder)

Publisert: 20.02.2018 @ 19:15 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

Her om dagen kjøpte jeg meg en kåpe i ullblanding, men hårene i kåpen har samlet seg, eller nuppet seg så veldig. Jeg har en elektrisk nuppefjerner hjemme, men nuppene på kåpen ble rett og slett for store. Etter litt googling kom jeg over noe jeg hadde sett for lenge siden; en type nuppe-kam av noe slag. 

Her er før- og etter-bilder av ermet, samt bilde av kammen: 

Den kammen jeg kjøpte meg, kjøpte jeg hos Woolland på Sandvika. De har den også i nettbutikken sin for kr 49. Jeg vet også at den finnes på blant annet Select.no (nå på salg til kr 29), og på Ebay for rundt en tier. Jeg følte like vel at en femtilapp var verdt det for å slippe ventingen. Produktet kalles visstnok Kashmir-kam, eller ull-kam. 

Woolland sier dette om kashmir og nupper: 

Nupping kan forekomme litt i begynnelsen. Dette kan skje fordi de korteste hårfibrene kommer ut. Disse kan lett fjernes med vår egen kashmirkam, og etter 1. vask vil ikke dette være noe problem lenger. Kashmir er altså ett plagg verdt å investere i ? den vil holde seg like myk og fin år etter år ved riktig pleie.

Jeg fant ut at det beste var å gre over nuppene med hårenes retning, og jeg synes faktisk det gikk over all forventning. Se bare på de store nuppene under ermet: 

SAMSUNG CSC
 

Så nå har jeg "kammet" hele kåpen, og den ser nesten så god som ny ut. Resultatet av kammingen ser imidlertid ganske heftig ut: 

Så jeg håper Woolland har rett i at det kun er i begynnelsen - for hvis jeg må fortsette å kamme kåpen slik som dette blir det ikke noe igjen til slutt. 

Jeg synes det var ganske kult å se, så tenkte det kanskje kunne være til nytte for noen andre som kanskje har noen nuppete plagg hjemme. Jeg tror like vel ikke denne funker like bra på babyplaggene i merinoull, så den elektriske nuppefjerneren blir nok ikke pensjonert helt med det første. 

 

#nupper #kjerringråd #mote #diy #mamma

Biteleke: Alternativ til "tusenpupp" (ball med mange "fingre"/tutter)

Publisert: 19.12.2017 @ 21:08 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Jeg har lenge lett etter en biteleke som Oliver hadde da han var liten; En ball i samme materiale som badeleker og babydukker, med masse små "tutter" eller "fingre". Etter litt googling fant jeg ut at det ble kalt "tusenpupp" (haha, for et navn!), men det eneste stedet jeg fant det - Riktige Leker - var de utsolgt. På Sprell hadde de en pakke der det også var en slik biteleke formet som en ball med pigger, men der måtte man kjøpe hele settet for å få med den ene biteleken. Jeg kjøpte like vel denne som liknet litt

Her om dagen kom jeg plutselig over disse: 

SAMSUNG CSC

De er i samme materialet, og lukter litt baby slik som babydukker (hvis det gir noen mening?). Bitelekene fant jeg på lekebutikken på CC Vest og de kostet bare 40 kroner, så det synes jeg var en god deal! De er enkle å holde, og den ene av de har jo i det minste mange fingre. Guttene liker de i hvert fall veldig godt: 

 

Hadde du en "tusenpupp" da du var barn? 

#baby #biteleke #mamma #foreldre 

Tips til halloween: Innpakket godteri

Publisert: 25.10.2017 @ 16:34 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Mens resten av Norge går amok med priskrig på smågodt vil jeg bare komme med et tips om du skal gi bort godteri på halloween: Nemlig innpakket godteri. Masse små barnehender ned i en bolle med smågodt blir fort ikke så veldig hygienisk, og mange barn får faktisk ikke lov til å spise godteri de har fått på halloween som ikke er pakket inn.

Kan du tenke deg så trist å samle sammen masse godteri, for så å komme hjem og ikke få spise det? 

Så derfor gir vi i år kun innpakket godteri. Hvis man føler det blir for dyrt å gi bort disse mellomstore mini-bars'ene med sjokolade som koster 5-8 kr stk, kan man kjøpe en pose Twist, fruktkarameller fra eksempelvis Maoam, eller disse store posene med drops pakket individuelt. Søstrene Grene har også små kjærligheter på pinne til 1-2 kroner stk. På Nille hadde de disse eskene man kunne fylle for kr 49: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Det finnes også flere butikker som har enkelte innpakkede ting i smågodt-hyllene også - så om du først skal på priskrig-jakt anbefaler jeg å lete etter slikt godteri. Jeg tror det er Candy King som har Maoam Bloxx i løsvekt blant annet, som man også kan dele opp i mindre pakker. 

HAPPY HALLOWEEN :) 

 

#halloween #tips #mamma #barn #foreldre #halloween2017preps 

3 søndagsåpne butikker i Bærum

Publisert: 03.10.2017 @ 22:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Etter at Rimi på Bekkestua ble lagt ned har jeg slitt litt med å lokalisere hvor man finner søndagsåpne butikker i Bærum. Jeg liker jo å tro at jeg planlegger bedre enn at jeg trenger å dra på butikken på søndager, men så finner man seg kanskje der at rømmen til laksen har gått ut på dato, eller man bare mååå ha lefse med kanel. Derfor tenkte jeg at jeg kunne tipse folk i tilfelle de finner seg selv uten melk og brød etter å ha ankommet Gardermoen en søndag ettermiddag (som jo er den aksepterte grunnen til å trenge en søndagsåpen butikk).

Her er derfor 3 søndagsåpne butikker i Bærum: 

1. Kiwi Sandvika, Kjørbo 

"Alle" i Bærum bor nesten i nærheten av Sandvika. Man kommer seg ofte relativt enkelt til Sandvika via bil, buss eller til og med lokaltog for de av stedene i Bærum som har det. Kiwi Kjørbo er søndagsåpen og har greit utvalg. Den store hovedbutikken er avstengt fra søndagsbutikken, og de ansatte henter ikke varer mellom butikkene på søndager. 


Inne på Kiwi Kjørbo
 

2. Kiwi Vøyenenga 

Her har jeg kun vært én gang, like etter vi flyttet til Bærum. Husker ikke helt utvalget og fremkommelighet i butikken, men den er vel som de fleste andre søndagsåpne butikker (les: begrenset). 
 

3. Joker, Kolsås 

Joker på Kolsås er som en vanlig lokal-Joker som får lov til å ha søndagsåpent. Den får lov fordi den er knøttliten. Som Kiwi på Bogstad i Oslo er det nesten umulig å navigere med selv en smal barnevogn, men de har til gjengjeld overraskende bra utvalg. Pass like vel på utløpsdatoen på varene, da det ofte er en del varer som har gått ut på dato her. 

Vet du om flere søndagsåpne butikker i Bærum? Tips gjerne i kommentarfeltet. 

 

#Bærum #Kiwi #Joker #tips 

Helt hvite bleier til fotografering

Publisert: 22.09.2017 @ 18:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Da Oliver var liten vurderte vi babyfotografering, og jeg lette febrilsk etter helt hvite bleier. Vanlige bleier er jo greie de også, men jeg ville helst ha et "rent" uttrykk på bildet uten fargesprakende figurer både foran og bak. Jeg tror aldri jeg fant helt hvite bleier, så da jeg endelig fant noen helt hvite bleier tenkte jeg at jeg måtte tipse om det i tilfelle flere leter etter det samme. 

Bleiene er bleier vi fikk med Kiwi-pakken fra Kiwi sin egen serie "LilleGo'". Så hvis de ikke har endret design siden dette innlegget er de det eneste alternativet innenfor bleier jeg har funnet som er helt hvite, og uten figurer eller mønster. De har forøvrig ikke blitt brukt til noe annet enn reservebleier, ettersom de er elendige på nyfødt-ekskrementer så fremt man ikke helst vil ha disse spredt oppover ryggen til arvingen. Men til fotografering: Gull! 

 

#mamma #baby #bleier #babyfotografering #foreldre #barn

Tips mot klumper i vaskemiddelet

Publisert: 14.09.2017 @ 20:41 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

SAMSUNG CSC

Her om dagen hadde jeg klart å få klumper i det nyinnkjøpte vaskemiddelet, ettersom det hadde kommet vann på kartongen på vei hjem. Litt rådvill prøvde jeg å mose klumpene etterhvert som jeg helte, men kom til slutt på et restaurant-tips som kunne hjelpe på: Ris i saltet! Jeg helte dermed vaskepulveret over i et IKEA-glass med lokk, og fant frem litt ris: 

SAMSUNG CSC

SMOKK inn i en stoffpose der fukt kommer seg gjennom, og vips hadde jeg en fiks ferdig av-fukter: 

SAMSUNG CSC

Noen dager etterpå kunne jeg bare presse lett på klumpene, så løste de seg opp. Jeg ser også for meg at en av disse "Do not eat" sillica-gel-posene også hadde vært gull til dette formålet, ettersom det ikke skal i kontakt med mat. 

Har du sett ris i saltet før? 

 

#mamma #tips #vaskemiddel #kjerringråd #foreldre

Smokker er såå mye billigere i Spania

Publisert: 18.08.2017 @ 22:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

Jeg kommer ikke over hvor mye billigere smokker er i Spania enn i Norge. Smokker fra kjente merker som de fra Tommee Tippee på bildet over koster bare to euro! 

SAMSUNG CSC

Vurderer nesten å kjøpe med smokker til guttene blir større. En 2-pakning med smokker i Norge koster jo nesten hundre kroner! Jeg kan ha gått litt overboard allerede: 

SAMSUNG CSC

Til mitt forsvar: Alle disse smokkene kostet det samme som én pakke med smokker i Norge. Jeg tenkte først at det måtte være noe med at det er strengere å få smokker godkjent i Norge, men alle smokker må jo gjennom de samme EU-reglene. Jeg ser forøvrig at de samme smokkene fra Tommee Tippee selges til kr 109 (!) i norske nettbutikker. Smokker som koster 1.99 euro for 2 stk i Spania! 

Vet du hvorfor smokker er så dyrt i Norge? 

 

#mamma #smokker #Spania #baby #barn

Gavetips barselgave eller babyshower-gave: Billig, medium og dyr

Publisert: 08.08.2017 @ 13:31 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Etter at jeg røpet at krabbeteppet fra IKEA er min go-to-gave til vordende mødre med et øye for interiør tenkte jeg at jeg kunne komme med mitt "top tip" til barselgave eller gave til babyshower: Gavekurv. 

SAMSUNG CSC

Det som er genialt med gavekurv er at man kan samle flere gaver og komme opp i den prisen man selv ønsker. Gavekurven over er en av de dyrere kurvene jeg har gitt, til en av venninnene mine som blant annet var brudepike i bryllupet. Her har jeg krabbeteppet fra IKEA, et morsomt spill som heter Mammaprat, samt noen dekorative elefanter i tre fra Georg Jensen. 

Her er noen gavekurver i ulike priskategorier: 

1. Rimelig 

Fyll kurven med bruksartikler som garantert kommer til nytte, som bleier, våtservietter og stelleunderlag. Blir det for rimelig kan man legge til én litt dyrere ting, som et rimelig krabbeteppe, en babyleke eller noen søte smokker. 

2. Medium 

Her kan man lage en kurv av en body (eller flere), en bamse/leke, et krabbeteppe eller noe annet nyttig. Andre ting som det ofte går litt av, men som koster litt er smekker, gulpekluter og liknende. 

3. Dyrt 

Sett sammen en kurv av småting til babyen, som klær, stelleprodukter eller kanskje noe fint til rommet som du vet moren kommer til å like? På dyrere gavekurver kjenner man gjerne mottakeren litt bedre, så her kan man også legge med noe fint til mor som en god krem, noe sminke du vet hun liker eller kanskje gavekort på massasje etter babyen er født? 

SAMSUNG CSC
Oliver på vei til babyshower for et par år siden


Det som er gull med gavekurver er at man kan tilpasse innholdet helt selv, og fylle de slik at de passer den som skal få den. Er man flere sammen om én gave er også en gavekurv flott, fordi man unngår at flere gir det samme og gaven kan føles mer "komplett" enn ved flere smågaver hver for seg. 

Hva hadde din drømme-gavekurv inneholdt? 

 

#mamma #baby #babyshower #barselgave

2 unisex krabbetepper i nøytrale farger

Publisert: 07.08.2017 @ 21:02 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Da jeg gikk gravid med Oliver husker jeg at jeg hadde litt av en jakt da jeg lette etter krabbetepper. Jeg er veldig glad i unisex-ting til barn, fordi det ikke "skriker" like mye som alt det rosa og blå, og gjør det lettere å arve videre uansett kjønn. Dette er krabbeteppene guttene har nå, og de synes jeg er så fine at de godt kan ligge i stua uten at det føles ut som grelle babyting har tatt over stua: 

1. Krabbeteppe i grått og gul fra Cubus 

SAMSUNG CSC

Da jeg fant dette teppet hos Cubus forelsket jeg meg så i det at jeg kjøpte to. Nå er det på salg til kun kr 99 her


2. Krabbeteppe i beige m/elefanter fra IKEA 

SAMSUNG CSC

Dette krabbeteppet hadde jeg allerede kjøpt før jeg fant ut at jeg var gravid fordi jeg hadde det klar til neste venninne som skulle få barn (ettersom jeg nærmer meg 30 skjer det oftere og oftere om dagen). Kvaliteten er god, det kan vaskes og ser pent ut. Teppet finner du på ditt nærmeste IKEA eller på nett her

Det finnes jo sikkert en god del andre nøytrale krabbetepper der ute, men disse er rimelige og gode alternativer :) 

 

#mamma #baby #krabbeteppe

Bilsete som kan gjøres om til vogn (!): Doona+

Publisert: 23.07.2017 @ 09:41 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Jeg bare elsker innovative produkter til barn! Eksempler på produkter som har gjort meg skikkelig gira er blant annet stellevesken som kan gjøres om til reiseseng, trillen Quinny Zapp som blir så liten at den går som håndbagasje på fly og skjeen med innebygget grøtdispenser. Nå har det skjedd igjen, og jeg kan ikke fatte at det er mer snakk om denne geniale oppfinnelsen: Et bilsete som kan slås ut til en trille! What?? Se da: 

Nå skal jo ikke barn sitte så lenge i bilsete om gangen, så den er jo forbeholdt korte turer, men HALLO så smart. Trillen/bilsetet heter Doona Car Seat Stroller (affiliatelenke Lekmer.no). Skal du til Syden og er redd for at leiebilen eller taxien ikke har barnesete? Null stress, vi har med både trille og bilsete i Doonaen! Trenger du en trille som går som håndbagasje? Doona'en fikser det også - man får lov til å ha med bilsete til spedbarn hos de fleste flyselskaper. 

Jeg har ikke en gang bil og jeg ønsker meg denne så sykt! 

Trillen finnes blant annet hos Lekmer.no her. Lagt til senere: De finnes også på salg til 2985,- hos Babyshop.no her (affiliatelenke). 

Genial, eller hva? 


#baby #mamma #mammablogg #barnevogn #bilstol #barn

Er babyleker fra Ebay/Kina trygt?

Publisert: 11.07.2017 @ 19:23 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Visste du at alle ting som skal kunne puttes i munnen, på huden eller i kontakt med mat som skal selges på det Norske markedet må gjennom strenge regler, retningslinjer og tester fra mattilsynet? 

Da jeg var ferdig med bachelorgraden min jobbet jeg er periode som innkjøper innenfor barnekategorien hos Christiania Glasmagasin. Der lærte jeg enormt mye på kort tid om import og produksjon, da spesielt om import av artikler til bespisning og barn fra østen. Mange tenker nok ikke over det, men i Norge er vi veldig godt beskyttet av regelverket rundt hva som kan selges i Norge, og ikke minst hva det kan inneholde. Derfor har jeg blitt veldig skeptisk til å kjøpe hudpleie, barneprodukter og produkter som skal i kontakt med mat direkte fra f.eks Ebay og østen.


Eksempel på et kvalitetsprodukt laget i Kina, som oppfyller Amerikanske og Europeiske krav til sikkerhet 
 

Jeg er ikke skeptisk til ting laget i Kina - "alt" er laget i Kina, og man kan få den ypperste kvalitet på Kinesiske varer - men hvis man kjøper direkte fra sider som Ebay og Aliexpress må ikke varene gjennom de samme strenge reglene som norske forhandlere må forholde seg til. I Kina, og til og med USA er det en rekke stoffer som er lovlig å bruke, som i Norge og EU har blitt regnet som for farlige. Mange av disse er enten forbudt eller har mye lavere tillatte verdier enn i opprinnelseslandet. Det er også en rekke sikkerhetskrav ting som skal brukes til barn må gjennom, som man ikke vet om varen oppfyller om man kjøper direkte fra utlandet utenfor EU. 

Så neste gang du ser en kjempedeal på Wish, Ebay eller Aliexpress innenfor sminke, hudpleie, barneting, ting til kjøkkenet eller til og med smykker: Tenk deg om en ekstra gang - det er ikke sikkert dette produktet er så bra for verken deg selv eller barnet ditt. 

Har du kjøpt babyting, sminke eller smykker fra utlandet før? 

Flat drikkeflaske som passer i laptopveske

Publisert: 10.07.2017 @ 19:49 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Det høres kanskje rart ut, men jeg har flere ganger ergret meg over at det ikke er noen vannflasker som passer i laptop-vesken min, så da jeg fant denne på Jernia ble jeg mildt sagt gira: 

SAMSUNG CSC

Det er en flat vannflaske. Med plass til hele 0,4 liter vann. Er det ikke smart?? 

SAMSUNG CSC

Jeg elsker når folk gjenoppfinner hverdagslige ting. Selv om de har kalt den "AquaPAD" som får den til å høres litt ut som et inkontinensbind. Men fortsatt: Go Carl Oscar - denne var artig! 

Flaskene finnes også på Lekmer.no her: https://lekmer.no/search/?q=aquapad 

Har du sett slike flate vannflasker før? 

 

#mamma #baby #innovasjon #vannflaske 

KIWI Pluss babypakke med stellebag

Publisert: 07.07.2017 @ 18:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg trodde jeg hadde fått alle de gratis babypakkene som gikk an å få, med babypakken fra REMA1000 og babybox fra Apotek1 men fant plutselig ut at Kiwi også har babypakke. Man må imidlertid melde seg inn som Kiwi Pluss-kunde, med bankkort og det hele - så er det verdt det? 

Her er innholdet i babypakken fra Kiwi: 

SAMSUNG CSC

Man får: 

- Stelleveske 

- Lille Go' bleier, bleieposer, skjeer og våtservietter

- Libero våtservietter og testpakke med ammeinnlegg

- Libresse-pakke 

Og la meg bare fortelle deg: OM det er verdt det! Bare stellevesken man får er i seg selv verdt det. SE på den greia her da: 

SAMSUNG CSC

Masse smarte rom og lommer både utenpå og inni, og den passer selv over styret på tvillingvognen vår. Selv Roar synes denne var smart; og jeg kan røpe at han ikke lett lar seg imponere av alle gratis-tingene jeg drar med meg inn her (Finn Gis Bort anyone?). 

Så nå har vesken min gått tilbake til å bare være en veske igjen, og stelleprodukter har herved flyttet inn i denne. 

Konklusjon: Meld deg inn! Du får også hver fjerde bleiepakke gratis - både Libero og Pampers. (Vi kommer tilbake til om Lille Go'-bleiene er noe tess når vi har fått testet dem). 

Pakken kan bestilles her: Kiwi Pluss babypakke 

 

#gravid #babypakke #gratis #mamma #baby #tvillinger

Tips: Veskeorganisator til kr 22

Publisert: 17.06.2017 @ 11:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Til nå har jeg hatt bleier, våtservietter og ekstra bodyer i en zip-lock-pose for å enkelt flytte det mellom vesker. Det føltes derfor som et ekstra kupp da jeg fant denne veskeorganisatoren på Ebay for bare 22 kroner (!): 

SAMSUNG CSC

Her får jeg plass til bleier, en stor pakke våtservietter, samt ekstra smokker eller en tåteflaske: 

SAMSUNG CSC

Samt ekstra skift i hver glidelåslomme på siden: 

SAMSUNG CSC

Den har også flere smarte lommer på siden: 

SAMSUNG CSC
 

Veskeorganisereren kan enkelt flyttes mellom de ulike veskene, og tas lett opp ved hjelp av håndtakene: 

SAMSUNG CSC
 

Nå har jeg brukt veskeorganisatoren til å organisere stellevesken, eller som en mini-stelleveske inni større vesker, men jeg tror jeg skal kjøpe meg en til for å organisere småting i vesken til vanlig også. Hodetelefoner, linser, leppepomade og nøkler blir jo fort liggende å flyte, så det hadde vært deilig med en fast plass å ha ting, samt enkelt flytte det mellom vesker. 

Veskeorganisereren kan kjøpes her

Smart, eller hva? 

 

#mamma #mammablogg #veske #DIY #organisering #rydding

Nesespray til nyfødte: Saltvannsløsning oppskrift og morsmelkstips

Publisert: 07.06.2017 @ 20:59 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Birk har klart å bli litt snørrete og tett i nesen, som gjør at amming blir vanskelig. Nyfødte skal jo ikke ha vanlig nesespray, så det som ofte anbefales er morsmelk eller saltvannsløsning.

Morsmelk 

Det sies at det "bare" er å dryppe litt morsmelk i nesen til den nyfødte babyen. Jeg tolket dette som å holde ungen til brystet og dryppe litt melk i nesen. Dét funker ikke med mine babyer i hvert fall, så det jeg gjør er å håndmelke i en liten kopp, og bruker en plastsprøyte til å dryppe litt morsmelk i nesen. 
 

Saltvannsløsning oppskrift 

Man kan kjøpe saltvannsløsning på apoteket, men det er mye rimeligere å bare lage det selv. Her er legens oppskrift på saltvannsløsning til bruk i nese: 

1 liter vann
1 ts salt 

Kok opp vann, tilsett salt, rør og avkjøl. Bruk deretter en plastsprøyte til å dryppe i den nyfødte babyens nese. 

 

#baby #nyfødt #nesespray #mamma 

Tips: Rimelig vognpose i dun, som passer i vognbag

Publisert: 24.03.2017 @ 17:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

For de som ikke vet det allerede elsker jeg kupp. Jeg har allerede én vognpose i dun etter Oliver, og har lett etter en rimelig dunpose til andremann også. Etter mye leting (og litt flaks) fant jeg til slutt denne vognposen i dun fra Odenwälder, til den nette sum av kr 349,- på salg: 

SAMSUNG CSC

Vognposen er lett og fin, samtidig som den virker isolerende og varm. Det blir nok en høst- og vinter-vognpose. 

SAMSUNG CSC

På baksiden har den også åpning til seler, så denne kan nok brukes i overgangen mellom vognbag og sportsdel også før mini vokser helt ut av den (det har ikke den andre, så her kan det hende jeg må sy noen åpninger): 

SAMSUNG CSC


Vognposen finnes også i hvit, og kan kjøpes på Komplett.no her (eller trykk på bildet av vognposene under for å komme direkte til hver farge): 

 

Hva foretrekker du? Dunpose eller vognpose med ull- eller syntetisk fyll? 

 Les mer på blogg.no om: 
#mamma #familie #baby #gravid 

Er vaskedame svart arbeid?

Publisert: 23.02.2017 @ 18:56 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Nå som magen begynner å bli større har vi ansatt en vaskehjelp som kommer innimellom og hjelper litt til her hjemme. Selv om få spør rett ut om det er svart arbeid når de hører om vaskedamen, er det mange som hinter til at det kanskje ikke er helt "hvitt". For hva er egentlig "greit" når det kommer til småjobber, og hva er skattereglene om man ønsker å ansette en vaskehjelp, eller ta på seg litt småjobber ved siden av? 
 

SAMSUNG CSC
 

Skatteregler for småjobber

Reglene for skatt på småjobber er ganske klar, og staten prøver å gjøre det enkelt å gjøre det rette når det kommer til skatt. Man kan få hjelp til småjobber rundt om i huset for inntil kr 6000 i året pr person som utfører arbeidet, skattefritt og hvitt. Du kan med andre ord få hjelp til både snømåking eller vasking uten at man skal få dårlig samvittighet for dette, så lenge det ikke overstiger kr 6000. 

Les mer om skatteregler rundt småjobber her, og hvordan du enkelt kan rapportere hvis du overstiger sekstusen-grensen. 

 

Hvor mye kan jeg jobbe som vaskehjelp selv?

Funderer du på å ta en bi-jobb som vaskedame er det noen flere ting man må tenke på, som om man jobber i samme fagfelt som man tilbyr småjobben i, hvor mange småjobber man tar på seg, og for hvor mye penger. Skatteetaten har laget et fint sammendrag og guide på dette herSAMSUNG CSC

 

Hvor finner man en vaskehjelp, da? 

Kanskje virker det fristende med litt hjelp hjemme en gang i blant? Hvor finner man egentlig en vaskedame, og hvordan kan man vite at det er trygt? Vi fant hjelp til vasking i hjemmet på Finn.no Småjobber. Her kan man få tilbud på hjelpen man trenger, og man kan se på andres vurderinger av hjelperen. Hun som vasker hos oss er en hyggelig og pålitelig jente som hjelper oss litt ved siden av studiene, og det er en drøm å komme hjem etter arbeidsdag, trening og fritidsaktiviteter når hun har vært her. 

 

Hva synes du om vaskehjelp hjemme? Unødvendig luksus, eller god hjelp i en hektisk hverdag? 

 

P.s. Vi vasker selvsagt hjemme fortsatt - vaskehjelpen er kun et supplement til dagligvasken, slik at jeg slipper å ligge i dusjen med gravidmage og skrubbe, eller at Roar må gjøre alt. Jeg føler også at hun kommer til å komme godt med når tvillingene kommer, og man fort har andre ting å tenke på enn å vaske. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #interiør 

Vippeextensions i Oslo, Majorstuen (før- & etter-bilder)

Publisert: 24.01.2017 @ 19:09 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Tidligere, da jeg var mye på treningskurs under instruktørutdannelsen, følte jeg det ble overflødig å sminke seg hver dag. Den sommeren hadde jeg derfor vippe-extensions, slik at jeg skulle føle meg litt freshere når jeg ikke hadde tid til å sminke resten av ansiktet. Nå som jeg er gravid og kjenner litt på det å ikke føle seg fullt så fresh har jeg igjen vurdert å begynne med vippeforlengelser. I tilfelle det er flere som tenker på å skaffe seg dette tenkte jeg at jeg skulle vise noen før- og etter-bilder av mine, og tipse om hun jeg går til: 


(her har jeg hatt de i en ukes tid og ikke gredd dem før bildet, så det gir ikke helt samme bilde som når de er helt nye, men jeg synes øynene ser litt røde ut samme dag som man har tatt påfyll, så valgte å vente litt med bildet)

 

Jeg har veldig lyse vipper, naturlig nok i samme nyanse som håret- og øyenbrynene mine. På bildet har jeg 10-12 mm vippeextensions, men kommer nok til å be om litt fyldigere, og kun opptil 10 mm neste gang. Hun jeg går til på Studio M på Majorstuen i Oslo er veldig hjelpsom med å tilpasse vippene i tilfelle man har noe man skal, eller ønsker en annen "look". Helt fra vipper som nesten ser ut som om du er naturlig velsignet med dådyr-vipper, til mer fest-vipper som passer godt om man bruker mye sminke til vanlig. 

Man hører jo gjerne mange skrekkeksempler på vippe-extensions som er gjort dårlig, og folk som har fått reaksjoner, men jeg har aldri reagert på vippene eller limet som Nirmel bruker. I tillegg til at hun er veldig flink, har hun veldig hyggelige priser. Et nytt sett koster jo alltids litt, men påfyll (som er det som koster i lengden) koster kun kr 550. Full prisliste finner du her: http://studiom.oslo.no/pris_vipper/

 

Har du prøvd vippe-extensions? 

 

#sminke #vippeextensions #Oslo

6 barnefilmer å se på nyttårsaften

Publisert: 28.12.2016 @ 19:49 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3 

En hyggelig tradisjon på nyttårsaften er å krølle seg sammen i sofaen og se på en film sammen. Enten det er mellom middag og fyrverkeri, eller etter barnefyrverkeriene tidligere på kvelden. Det er selvsagt mye smak og behag når det kommer til valg av film, men etter å ha brukt tenårene på Video Nova (tenk, vi solgte faktisk unna de siste VHS-ene da jeg begynte der) så føler jeg at jeg har litt kompetanse rundt det å komme med noen anbefalinger. 

Nyttårsfilmen bør i mine øyne ha visse elementer. Dette er det jeg ser etter når jeg leter etter en barnefilm som passer til nyttårsaften: 

- Magi: En liten klype magi, enten som faktisk magi eller som mystiske hendelser er gjerne å foretrekke. 

- Kjærlighet/varme: Ikke nødvendigvis kjæreste-kjærlighet, men familie-kjærlighet og varme passer fint inn i en nyttårsfilm.

- Futt: Med fyrverkerier og fest utenfor, kan det være greit at filmen har litt futt og ikke bare er kos.

- Uvanlig: Gjerne en film man ikke ser hele tiden ellers, eller som det er lenge siden man har sett. 

- Vinter: Filmen bør gjerne være satt til vinterhalvåret, men ikke være for "julete". 

 

Så her er min liste over nyttårsfilmer man kan se med barn: 

 

1. Bambi 

Til tider veldig trist, men med mye kjærlighet og en film man kanskje ikke ser på så ofte.  

2. Anastasia

En litt glemt film med magi, spenning, vinter og som man kanskje ikke har sett siden mor og far var barn selv?  

3. Taran og den sorte gryte

Denne kan være litt skummel for de minste barna, men med både magi og futt.  

4. Big Hero 6

Denne filmen har både kjærlighet og futt - masse futt. En fin actionfilm for barna.  

5. Svaneprinsessen

Igjen: En film som mange barn i dag kanskje ikke har sett, med magi og kjærlighet.  

6. Insiden ut

En relativt ny film, men med mye kjærlighet, magi og humor. 

 

Har du andre tips til barnefilmer man kan se på nyttårsaften?  

5 ting å gjøre i høstferien i Oslo/Bærum med barn

Publisert: 20.09.2016 @ 08:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Høstferien nærmer seg, og dertil kommer gjerne spørsmålet rundt hva man kan gjøre i vår kjære hovedstad om man skal være hjemme, eller har tatt turen utenbys fra til Oslo i høstferien. Høsten kan jo fort bikke begge veier værmessig, så her har jeg tatt med både noen tips til når det regner, samt når det er fint vær. Noen tips koster penger, mens noen er gratis med unntak av en bussbillett. 

1. Klatrepark i Oslo

Klatreparkene har ofte åpent ut oktober, og hvis det er opphold er det en morsom aktivitet for hele familien. Noen av klatreparkene i Oslo er blant annet: 

Oslo Klatrepark - Groruddalen 

Oslo Sommerpark - Tryvann 


 

2. Danskebåtene

Det høres kanskje rart ut å anbefale å dra bort fra Oslo, i en liste med ting å gjøre i Oslo, men danskebåtene har ofte gode opplegg for barn i skoleferiene. Stena Line har blant annet eget "Barnas Båt"-opplegg med show og aktiviteter som vi har testet tidligere (det kan du lese om her). 

 


 

3. Gå tur

En av de hyggeligste tingene å gjøre når det er fint vær er attpåtil gratis. Den Norske Turistforening har en egen "Fersking"-side med tips til turer for deg som kanskje ikke går så mye tur. Mitt personlige tips, som ikke står på listen, er å gå Kolsåstoppen. Beskrivelsen her er såre enkel: Ta banen til Hauger, og følg skilting fra t-banestoppet (jeg sa det var enkelt). 


4. Utforsk Oslo/Bærum 

Ruter har samlet tips til hva man kan gjøre rundt østlandets holdeplasser fra innbyggerne selv. Resultatet er siden "4000 holdeplasser" og har tips innenfor kategoriene sport, kultur, spisesteder, natur m.m.

Les mer, og utforsk på: 4000holdeplasser.no 

 

5. Museum

Det finnes en rekke museum som er moro for både barn og voksne i Oslo. En av våre favoritter er Teknisk Museum


 

Kom gjerne med flere tips til ting å gjøre i høstferien eller om høsten i Oslo i kommentarfeltet. 

 

#mamma #Oslo #høstferie

Hva ønsker jeg meg til jul? Min ønskeliste og julegavetips til mammaer

Publisert: 17.12.2015 @ 18:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

I det siste har jeg fått spørsmålet om hva jeg ønsker meg ganske ofte, og jeg må innrømme at alt jeg har klart å stotre frem er "ehm, jeg vet ikke. Ingenting?". Like vel har jeg et hemmelig board på Pinterest med ting jeg har lyst til å kjøpe meg som er så lang som en vondt år, så egentlig ønsker jeg meg jo en hel del. Så her er min ønskeliste/ liste med gavetips til mor, både rimelige og litt dyrere ting, i vilkårlig rekkefølge: 

 

1. Diamantring i gult gull

Selv om jeg jobber med både nettbutikken Gullfunn.no og Juvelen.no har jeg enda ikke kjøpt meg en ordentlig diamantring. Denne som er årets ring hos Gullfunn, bare i gult gull, hadde virkelig gjort seg under treet. Det er sikkert noen som allerede har sett meg sikle på denne på instagram-kontoen min:

 

 

2. Kjøkkenmaskin som er pen nok til å stå ute på benken

Jeg baker en del, og noe av det jeg savner er en kjøkkenmaskin som jeg kan ha stående på benken. Alle de store matbloggerne har jo den kostbare Kitchen Aid-maskinen, men jeg hadde tatt til takke med denne mintgrønne til kr 999, hos Netonnet.no:  

3. Gavekort på kaffe

En litt sær ting å ønske seg, kanskje, men en av de tingene jeg elsker å unne meg, men hater å betale for, er kaffe. Et gavekort på Espresso House som ligger på vei til jobben hadde vært gull.  

4. Denne sofaen her fra Jysk:Vi kjøper ikke møbler om dagen, fordi vi har planer om å flytte før Oliver begynner på skolen, men noe av det jeg virkelig ønsker meg til den nye leiligheten er denne sofaen

 

5. Et abonnement på Bolig Pluss

En annen ting i rekken av ting jeg elsker å unne meg, men sjeldent gjør. Bolig Pluss er et av de bladene jeg liker best, fordi det er en god blanding av DIY, dyre ting, og rimeligere løsninger. Det at man får en gave med på kjøpet på flere av disse skader jo heller ikke: 6. Hodetelefoner i sølvfargeJeg har tidligere hatt en del grelle hodetelefoner, men har nå et i roségull fra Happy Plugs. De ser bra ut og har helt greit lyd til musikk og samtaler. Jeg bruker like vel ikke så mye smykker i rosé, så et av disse i sølv- eller gullfarget hadde vært hyggelig under treet. 

 

7. Denne digge heldress-pysjen: Tenk å krølle seg opp i sofaen i denne deilige heldressen i vinter. Deilig! 

 

8. Et smykkeskrin

Jeg skal ikke juge: Det har blitt litt smykkeshopping etter at jeg begynte å jobbe innenfor gullsmedbransjen. Det jeg enda ikke har unnet meg enda er like vel et stort smykkeskrin. Jeg ser for meg at en del mammaer har mange fine smykker, men at de ligger litt spredt, eller i flere små smykkeskrin. Et som er pent nok til å stå ute, og har plass til alle smykkene og mange smykker i årene fremover hadde vært smart. Dette fra Menu er jo heller ikke vondt på øyet:  

Håper dere har fått noen tips til gave til mamma, søster eller liknende. Mine gaver er nok allerede blitt kjøpt, men kanskje denne listen kan hjelpe noen som lurer på hva de skal kjøpe til jul, eller ønske seg selv. Og for all del: Det er jo bare et halvt år til jeg har bursdag ;) 

 

Ta vare på Instagram-minnene: Sticky9 magneter

Publisert: 18.11.2015 @ 20:38 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1Jeg har jo skrevet om den nye fremkallings-appen til Elite Foto, men jeg tenkte jeg også kunne tipse om en annen måte jeg også tar vare på minnene fra Instagram: Nemlig Sticky9. Her taster man bare inn instagram-kontoen sin, plukker ut bilder, og bestiller magnetene. Enkelt og greit, og en veldig hyggelig gave. Vi har brukt slike magneter for å gjøre kort litt mer personlige, og velger bilder som vi synes passer mottakeren. 

Også så morsomt det er å flytte rundt på magneter med bilde av seg selv, da: Når man legger inn en bestilling får man også en rabattkode man kan dele med vennene sine, så jeg tenkte jeg kunne dele min her :) 

Bruk koden

FRIENDXYCL

https://sticky9.com/ for å få 15% på din bestilling. 

 

Og P.S: Husk å holde deg under tollgrensen på kr 350, om du ønsker å slippe og betale toll. 

Gjenbrukbar smoothie-pose

Publisert: 29.10.2014 @ 11:29 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg har tidligere tipset om smoothie-posene fra Cherub Baby, men siden det er litt risky å kjøpe ting som skal inn i barns munn/på barns hud fra utlandet tenkte jeg å tipse om en norsk bedrift som tilbyr slike smarte poser i et friskt design: Smudis.  

Selv elsker jeg ideen med gjenbrukbare poser eller "pouches" til smoothie, ettersom det fort blir dyrt med disse ferdig-posene fra Ellas Kitchen man får kjøpt i butikken. Med slike DIY-smoothier kan man jo også velge selv hva man skal ha i. Stefaren min bruker å lage de med frukt, grønsaker, nøtter og egg (haha, jeg fikk helt sjokk første gang han laget meg en smoothie med egg i, men jeg smakte det ikke, og man får i seg proteiner; så når norske egg har salmonella-garanti tenker jeg bare "hvorfor ikke?"). Prisene er også veldig overkommelige i forhold til konkurrentene (Yummi Pouches koster f.eks 199 for 4 stk om man vil ha de fargerike versjonene): 

 

Har du noen erfaringer med gjenbrukbare smoothie-poser? 

 

P.s. Innlegget er ikke sponset, men om jeg får tak i noen tenkte jeg å prøve og kjøre i gang en give-away om det er interessant. 

 

Les også: 
- Vi tester Smudis gjenbrukbare smoothieposer

Enkel hverdagsfrisyre uten hårstrikk

Publisert: 12.06.2014 @ 17:15 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Her om dagen hadde jeg glemt hårstrikk på jobb, men trengte desperat å få opp håret litt. Etter å ha funnet noen hårspenner nederst i vesken ble denne uformelle håroppsatsen løsningen: 

 

For å lage denne frisyren deler du bare håret ditt i to, knyter håret to ganger og fester løst med hårspenner. Om du har langt hår kan du knyte håret to ganger, og la lengdene henge ned, slik som dette: 


Bildekilde

 

 

#hår #DIY #hårfrisyre

Hvordan se bra uten briller

Publisert: 26.05.2014 @ 17:26 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Ok, jeg så denne videoen på 9gag.com i helgen, og den blåste meg av banen! 

 

 

Det er en film om hvordan man kan se klart (i hvert fall små områder) uten å bruke briller, samt vitenskapen bak. Jeg har selv minus 1, og da jeg prøvde dette trikset kunne jeg faktisk lese det som stod på TVen selv om jeg stod på andre siden av rommet! Helt sykt. Så da vet jeg det at jeg kan lage en hånd-kikkert neste gang jeg skal lese noe på avstand om jeg har glemt briller eller linser (noe som er ganske ofte, fordi jeg ser ikke egentlig at jeg har glemt det før jeg kommer ut og skal lese skilt og liknende på lang avstand). 

 

Tips til rimelige vårsko med Gore-tex

Publisert: 14.04.2014 @ 21:40 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg har jo lenge gått og gledet meg til Oliver var stor nok til Tretorn Hockeyboot med Gore Tex. Tenk så flott å ha vår- og høstsko som samtidig ser kule ut. Olivers sko fant jeg på salg på nettet, og i dag var jeg så heldig å finne noen til meg selv også:

Skoene fant jeg på Coop Obs! i Narvik, men de ulike varehusene koordinerer jo ofte tilbudene sine, så man skal ikke se bort i fra at flere har dem på tilbud.

Det sitrer litt i tilbudståa når jeg forteller det, men jeg fikk de til nette 250 kroner (iiih!). Vurderer nesten å dra tilbake for å kjøpe med et par til neste sesong for Oliver også.


#mamma #mammablogg

20% på alle barneklær på miinto.no

Publisert: 01.04.2014 @ 09:38 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0Vil bare minne om at miinto.no har 20% på alle varer til klokken 1200 i dag. 

Rabattkode: MIINTOSHOPPINGSPREE

Her er det penger å spare på årets bunad eller neste års vinterdress.:) Rabatten gjelder på alle varer på miinto.no, så kanskje finner du noe til mor eller far også ;) 

 

 

#mamma #shopping #mammablogg #barneklær #barnebunad

Den ultimate julegaven til små gutter

Publisert: 05.12.2013 @ 17:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Kom over denne på Riktigeleker.no i dag og kan ikke tenke på en mer ultimat julegave til små gutter (og jenter?): 

Førpris 1998,- nå 998,- 

Jeg lurer på om det er denne banen som Polarn o Pyret har i butikkene sine? Litt stor til en liten leilighet, og litt dyr om man ikke har planer om å bruke masse på julegave, men jeg er en sucker for gode tilbud og 50% på noe så dyrt er jo et kjempekupp. 

 

Fire Play Station spill (PS3) du kan spille sammen med dama/kona

Publisert: 18.11.2013 @ 20:59 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Er madammen motvillig til å spille TV-spill med deg? Blir hun, som meg, forvirret av 3D verdener der man surrer rundt og går seg vill? Og har du en tendens til å gjøre det verre ved å kjefte henne huden full om hun går feil vei? Her er redningen for kresne koner som ikke vil spille ting som har med skyting, biler eller slossing å gjøre. Alle spillene er i 2D, slik at dere minimerer sjansen for å gå dere vill. 

1. Rayman Origins/ Rayman Legends

Stor underholdningsverdi og lett å forstå selv for de som ikke har spilt så mye Play Station før. Fare for småkrangling på hurtigbanene, men om kona lærer raskt kan det like gjerne være småbjeffing begge veier, noe som ikke er like demotiverende som at kun hun sliter. 

 

2. The Smurfs 2

Hakket lettere enn Rayman igjen, uten for mange hopp- og koordineringsting. Kan bli litt vel lett om dama har spilt noe før, men man kan ta både trophies og utfordringer på spillet som gjør det litt mer spennende. 

 

3. Little Big Planet 

En god blanding av Story Mode, noen lette tenkeoppgaver, sanking og morsomme hurtigbaner. Du kan også pynte din egen lille Sackboy, slik at dere får deres egne karakterer å spille med (også er de så søøøøte). 

 

4. Tales from Space: About a Blob

Dette er et mini-spill som du finner i Play Station Store. Et tenkespill der du spiller en liten klump (blob) som absorberer alt i sin vei, til du blir større og kan utføre større oppgaver. Veldig mye underholdning i et rimelig spill. 

 

 

Så får dere ha lykke til med spillkvelden deres. Mange anbefaler gjerne Tekken-serien til kjærestepar og ektepar for å "slå fra seg litt" på hverandre i spillet, men hvis kona di er som meg, og bruker denne dødelige slagkombinasjonen: OOOOXOXXXXXOΔΔΔΔΔΔOOOXXΔΔΔXXΔΔΔ (også kjent som "jeg aner ikke hva jeg driver med og trykker bare villt på alle knappene"), står du i fare for å få en flathånd IRL etter kampen der du gruset henne og har knust alle hennes håp og drømmer om å spille TV-spill noen sinne igjen. 

 

Disclaimer: Jeg tar ikke ansvar for samlivsbrudd eller liknende grunnet dårlig lagånd. Lykke til! 

 

 

#tvspill #playstation #PS3 

Treningsøvelser du kan gjøre hjemme med barn

Publisert: 12.11.2013 @ 09:26 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Etter jeg fikk Oliver har treningsmedlemskapet mitt på Evo periodevis vært et støttemedlemskap, avbrutt av noen løpeturer på mølla i ny og ne. Likevel liker jeg å være i fysisk aktivitet, og har samlet noen av de enkle grepene jeg gjør i hverdagen for å "trene":

- Gå av bussen en stopp eller to for tidlig

Dette er så klart avhengig av hvorvidt du tar buss og hvor langt det er mellom holdeplassene, men hovedessensen er at jeg går i oppoverbakke litt lengre enn jeg ellers ville gjort.

- Tren styrke når du ser på TV, med egen vekt/barnets vekt som motstand

Det er en rekke øvelser man kan gjøre hjemme samtidig som man ser på TV. Har du teppe eller en matte kan du ta sit-ups, eller noen av disse øvelsene:* Knebøy med eller uten ekstra belastning

Det kan være vanskelig å få til teknikken riktig med et barn som spreller på ryggen, men da får du trent litt core som PT-venninnen min, Ida, sa. Hehe.

* Tricep mot bord

Har du et bord eller en benk, eller kanskje en sofakant kan du trene triceps foran TV-apparatet.

* Push-ups mot benk

Synes du det er litt tungt å ta vanlige push-ups (som meg), kan du ta det opp mot et bord/kjøkkenbenken eller noe annet, slik at de blir litt lettere.

* Tåhev i dusjen

Tren leggene lett med å gjøre tåhev når du pusser tennene, står i dusjen, er på vei opp trappen, eller står og venter på bussen.


Har du noen gode forslag til øvelser man kan gjøre hjemme?

 

 

#trening #mammablogg #mamma #hjemmetrening

Husk 20% på alle barneklær hos miinto - kun til i morgen klokken 1200

Publisert: 14.10.2013 @ 20:37 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

OK, dette er siste gang jeg minner dere på det, jeg lover ;)

Miinto.no har 20% på hele sortimentet til i morgen klokken 1200. Her kan man spare mye både til seg selv og barnet:

Bruk koden:

MIINTO24

 

Si gjerne hva dere kjøper/ønsker dere fra miinto i kommentarfeltet: Jeg trenger tips til hva jeg kan kjøpe til Oliver. Hittil har vi dunjakke, vintersko og en lue fra Ullungan i handlekurven.

Tips til reise med barn: Trunki koffert

Publisert: 22.07.2013 @ 18:37 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Oliver har fått seg egen koffert til sommeren. Det er så stas og han har allerede reist stua og bakgården rundt. Kofferten kan låses og Oliver åpner og lukker den lett selv, uten at den går opp når den ikke skal. 

Kofferten han har fått er en Trunki trillekoffert til barn. Den kan han ha tingene sine på reisen og trille etter seg. Den går som håndbagasje slik at man også kan ha den med inn forbi sikkerhetskontrollen, og det er enda godt, fordi noe av det smarteste med kofferten er at om han blir sliten så kan han bare sette seg på den slik at jeg kan trille han:

...Eller man kan sparke seg fremover selv. Oliver sin er en brannbil, men den finnes også i tiger, ku og ensfargede. Vi fant dem først på Kiel-båten i rosa og blått, men siden jeg ikke er så overentusiastisk til at Oliver kun skal ha blå ting ventet vi med å kjøpe den til vi kom tilbake til Norge. Oliver sin er kjøpt på Handysize på Sandvika, men de finnes også på Ellos her

På torsdag skal vi på besøk til morfar, oldemor, oldefar og gjengen i nord, så da skal Oliver få ha klærne sine i sin egen koffert. 

 

Stelleveske som kan brettes ut til en reiseseng/stellematte

Publisert: 15.07.2013 @ 22:51 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Jeg har vel skrevet om denne for noen år siden, men jeg mener å huske at nettsiden jeg linket til sluttet å selge den, så må bare skrive om den igjen nå som jeg fant den på Jollyroom. Hadde jeg funnet den da jeg var gravid eller da Oliver var mindre hadde jeg definitivt kjøpt den. Den lille reisesengen hadde vært perfekt til reisene våre, store og små. Jeg ser for meg at den hadde vært ideell på steder der det allerede finnes en seng, men der Oliver var for liten til å sove alene i sengen. Eventuelt der det var dobbeltseng slik at jeg kunne ha han vedsiden av meg i sengen uten at jeg skulle være redd for at han skulle rulle ut av sengen. 


 

Reisesengen har plass til det man trenger til bleieskift, og kan også brukes som stellematte. Jeg ser for meg at om barnet sover i en slik reiseseng vil den kjente lukten gjøre at barnet føler seg tryggere enn om den sover i en fremmed seng. Sengeplassen inni blir 80 cm, så den kan brukes en god stund. 

Jeg bare elsker slike smarte løsninger for småbarnsforeldre. 

Har du sett noe så smart? 

 

Reisesengen finner du her: http://www.jollyroom.no/mamma/stellevesker/doomoo-basic-stelleveske-reiseseng-2i1-gra

 

Hvordan trene hjemme med barn

Publisert: 14.05.2013 @ 11:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Haha, må bare vise dere denne videoen jeg fant via Foreldremanualen

 

 

Filmen er kanskje laget for moro, men du aner ikke hvor mange treningsøvelser du faktisk kan gjøre om du er hjemme med barn. 

Noen av øvelsene jeg gjør hjemme, som Oliver hjelper til med/deltar i er: 

- Knebøy med barnet på ryggen

- Steppemaskin med barnet på ryggen (veldig greit foran TVen, hehe) 

- Sit-ups der barnet kan "hjelpe" deg med å holde føttene, eller prøve å ta sit-ups selv

- Push-ups med barnet på ryggen (denne er litt vanskelig, fordi du må passe på å ikke svaie i ryggen, og det kan bli veldig tungt)

- Eventuelt kan man ta push-ups mot stuebordet eller kjøkkenbenken, alt etter nivå 

- Tåhev med barn på ryggen

- Tricep inntil bord/kjøkkenbenk (plasser deg med ryggen mot bordet og legg håndflatene på bordet. Rett ut bena og senk deg ned)


(Veldig anatomisk korrekt) 

- Og selv hvor keitete det ser ut, så kan du faktisk gjøre den første øvelsen på filmen der du løfter barnet foran deg med begge armene

- Du kan også gå en tur ;) 

 

Har du andre tips til øvelser du kan gjøre hjemme? 


Tips til rimelig balansesykkel/løpesykkel i tre

Publisert: 03.05.2013 @ 10:08 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Vil bare tipse om balansesykkelen, eller løpesykkelen som det også blir kalt, som Oliver fikk i bursdagsgave fra meg og Roar. Balansesykkelen er i tre, og kostet bare 400 kroner tilsammen for både sykkelen og frakt fra England (!). 

Den har kjempegod kvalitet, og jeg skjønner ikke hvordan de koster så fryktelig mye i Norge i forhold til i utlandet. Jeg har hørt at det er veldig utbredt med slike løpesykler andre steder i Europa, så kanskje det er derfor de er så dyre her. Heldigvis har vi Ebay, eller hva?

En løpesykkel er et godt alternativ til støttehjul. På en løpesykkel finnes det ikke pedaler, så barnet sparker seg fremover. På den måten kan barnet ha begge bena nede i bakken i begynnelsen, til balansen kommer og man kan sparke seg bortover og ta opp begge bena. Da slipper barnet den falske tryggheten med støttehjul. 

Oliver synes det var litt vanskelig i begynnelsen, men det går bedre og bedre for hver gang. Naboguttene brukte noen slike når Oliver var bare baby, og de begynte å sykle på ordentlige sykler innen de var fire. Kanskje vi kjøper en stor-gutt-sykkel allerede i neste bursdagsgave? 

 

Sykkelen finner du på Ebay her (NB det er bare 5 stk igjen idet jeg skriver dette. Jeg kan ikke garantere at de får inn igjen flere, men man kan finne flere rimelige balansesykler hos andre Ebay-selgere også).  

 

Mammatips: 20% rabatt på ALT på miinto.no

Publisert: 15.04.2013 @ 12:00 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Akkurat NÅ starter 24 hour shopping spree på miinto.no

Rabattkoden er: 20prosent 

 

Her kan man gjøre noen kupp på ulltøy/parkdresser o.l. til barnehagestart. Noe av det jeg virkelig ønsker meg fra miinto.no akkurat nå er: 

Til Oliver: 

- Regnsett fra Ugly Childrens Clothing. Før kr 700, nå kr 560

- Bunadsskjorte og -bukse fra Name It. Før kr 460, nå kr 368 

- Tapet fra Ferm Living. Før kr 539, nå kr 431

 

Til meg selv: 

- Klokke fra Nixon. Før kr 1759, nå kr 1407 (I wish...) 

- Kjole fra Styleway by Lene Orvik. Før kr 699, nå kr 559.

 

Så kjære julenisse, om du ser dette: Ja takk, alt sammen (eller bare én ting - du er selvsagt sjefen).

 

Rabattkupongen er som sagt: "20prosent" og du plotter den inn når du kommer til handlekurven. Rabattkupongen varer i 24 timer fra NU!

http://www.miinto.no/ 

 

 

 

Tips til hvordan underholde barn uten at du må dra den late kroppen din opp fra sofaen

Publisert: 20.02.2013 @ 22:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Overskriften sier vel sitt. Her er noen tips til å holde barn underholdt om du er syk/lat/sliten og ikke orker å flytte deg fra sengen eller sofaen.

1. Lek "hva har jeg på rumpa".
Få minsten til å hente leker og legge de på rumpa di mens du gjetter hva det er. Bare å høre mamma eller pappa si "rumpa" hver gang man gjetter er underholdning i massevis.

2. Lek stilleleken.
Den som snakker først taper.

3. Lek apport.
Finn en ball og kast den. Få ungen til å hente ballen og kast den på nytt. Du vil ikke tro hvor godt dette faktisk funker.

4. Tegn en bilbane på ryggen av en gammel t-skjorte og la minsten gi deg en gratis ryggmassasje med lekebilene når du først ligger der.

Ingen årsak!


Har du noen gode tips til å underholde ungen om man er sengeliggende?

Tips til pottetrening?

Publisert: 02.02.2013 @ 10:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg fant denne leke-potten hos Ett Bringebær på Miinto.no og kommer ikke over at jeg skulle hatt denne da vi pottetrente Oliver: 

Tenk så mye greiere det hadde vært å sitte i ro på potten uten å stresse om den kjære "løva" satt på en egen potte like ved siden av? Dette er absolutt en ting jeg skal huske på til nestemann. 

 

 

En nettbutikk som faktisk har ullplaggene inne

Publisert: 27.11.2012 @ 22:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg føler at hver gang jeg oppdager en ny nettbutikk med ullklær til barn er de konstant utsolgt. Nå som Oliver har sluttet med bleie og vinteren nærmer seg med stormskritt er jeg smådesperat etter å finne boxere i ull til Oliver. Bomull innerst når man skal sitte i våt snø er jo som å be om katastrofe. Til min glede fant jeg en nettbutikk som ikke bare hadde ullboxere helt nede i størrelse 2 år, pluss at de også hadde masse annet ulltøy, i de fleste størrelsene. Jeg har fortsatt ikke skjønt at ikke Nelly.com har mer ulltøy til barn når det de har er utplukket og utsolgt at det er mer frustrerende enn morsomt å shoppe.

Det ble ikke så mye i handlekurven denne gang, men siden ull koster sitt fikk det holde for nå. Butikken jeg snakker om er Boozt.com. Jeg er litt skuffet over reklamene til Boozt, for jeg hadde aldri gjettet at de hadde noe for oss der inne med de reklamefilmene (den med folk som er filmet ovenifra som hopper på en trampoline med et pappskilt med logo. Greit nok at det bygger merkekjennskap, men vi får jo ingen knagger å henge det på. Mote på nett. Javel? For 50-åringer? For barn? For de som skal på byen?). Uansett.

Det som er på vei til oss fra Boozt.com akkurat nå er dette:

Jeg bare elsker disse ulldraktene fra Joha. Tynne nok til at de ikke blir for varme med dyne på og med en genial fot som man kan brette over når man sover og brette tilbake når man skal løpe rundt på varmere gulv i stuen. Helt OK pris også, på 279 kroner.

Ullboxere ble også med:

De hadde flere i ull, men jeg valgte disse i ull og silke i håp om at de skal klø mindre.

 

Denne luen har Oliver hatt hvert år siden han fikk sin første av morfar som baby. Hva er det å ikke like med en lue som er lue og skjerf i ett, og som er i den herligste mykeste tykke ull? Ikke spør meg. 199 kroner og well worth it. Jeg liker best de med en liten topplue oppå, men jeg finner de ingen steder i Olivers størrelse lengre.

 

Er det noen andre enn meg som ikke hadde den fjerneste aning om at Boozt også hadde fornuftige barneklær i ull?

 

Tips til mødre som skal amme til vinteren

Publisert: 25.10.2012 @ 10:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Da jeg ammet fikk jeg et tips fra en leser om å bruke sports-BH når jeg ammet. Jeg byttet ikke umiddelbart fordi jeg trodde det skulle være vanskelig å amme med sports-BH, men jeg er i ettertid glad jeg byttet. Mange amme-BH'er gir ikke god nok støtte og brystene kan henge mer enn nødvendig etter man er ferdig å amme. I går fant jeg en annonse for en sports-BH med ull innerst mot huden:

Jeg fikk jo brystbetennelse noen uker etter fødsel, og jeg vil oppmuntre alle ammende til å bruke ammeinnlegg i ull. Med denne sports-BHen i ull er man enda litt mer beskyttet mot brystbetennelse fra kalde bryster.

Tilbudet er på Apotek1 som har alt ulltøy for voksne på 30%.

Ulltruser/ullboxer til barn på nett

Publisert: 24.09.2012 @ 11:16 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Nå har jeg brukt evigheter på å prøve og finne ullundertøy, nærmere bestemt ullboxer til Oliver, så jeg tenkte å tipse om det jeg fant i tilfelle andre sliter med å finne det også.

De hadde desverre ikke nede i str 86 som Oliver trenger, så om noen andre har gode tips tar jeg det imot med åpne armer.

På Name It hadde de i hvert fall noen til 99 kroner:

KIDS WOOL UNDERWEAR THIGHTS, GREY MELANGE, list        KIDS WOOL UNDERWEAR BOXER, GREY MELANGE, list

Her og her.

Jeg får prøve å få tatt en tur til sentrum og se om de har Olivers størrelse der. Jeg lurer bare på om det er viktig med ullboxer, eller om vi bare kan bruke ullstrømpebukse uten noe annet under? Det blir jo fort dyrt å bruke hundre kroner per boxer, når man gjerne trenger flere enn bare en.

 

 

Tips til rimelig vognpose som passer eldre barn

Publisert: 23.08.2012 @ 11:35 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

Siden jeg liker å være forberedt har jeg begynt å se på vinterklær og utstyr til Oliver allerede. Vinteren skal ikke komme som julekvelden på denne kjerringa, nei! På min reise gjennom internett for å finne en vognpose som passer litt eldre barn kom jeg over denne vognposen som jeg bare tipse om:

Åkpåse Bozz Flexi, svart i gruppen BARNEVOGNER & UTSTYR / Soveposer til vogn / Sovposer tillbud hos Köpbarnvagn.se (7350013210426)

Prisen på denne var 695 SEK (svenske kroner). Glidelås på midten av posen, slik at man kan åpne den øverst om barnet vil sitte opp, og knapper øverst for å holde posen unna om man vil ha den brettet ned. Fleecefor inni, som er et godkjent "lag nummer 2" når man skal kle barn om vinteren. Øverst kan man snøre igjen toppen slik at den blir litt lunere og det er mulighet til å åpne nederst i tilfelle poden har litt snø eller slaps på skoene.

Så trodde du kanskje at "ok, det var vel en rimelig pris det, men så sensasjonell at det var verdt å blogge om var det kanskje ikke". Da skal jeg imidlertid fortelle hvorfor jeg "løp og kjøp(te)" den (haha, jeg løp i hvert fall fra sofaen til dataen etter jeg fant den på mobilen):

DEN KOSTER BARE 170 KRONER!!!

Det stemmer mine kjekke og pene lesere. 170 norske kroner (det er klart jeg må skrive før-prisen i svenske kroner og etter-prisen i norsk valuta for at det skal se enda billigere ut, ikke sant). Uansett valuta er det over 70% avslag og verdt et innlegg på bloggen synes jeg.

Skulle noen andre ha lyst til å "fynda" litt som de sier på svensk (gjøre et funn/kupp på norsk red. anm.) fant jeg posen på Kopbarnvagn.se, nærmere bestemt her. Jeg fikk også med meg en pinlig billig nakkepute og refleksvest, og hele summen inkludert frakt endte på under 400 kroner. Nettstedet er det samme stedet jeg kjøpte barnevognen til Oliver, og siden de har eget lager i Norge slipper man å betale ekstra toll/moms.

 

 

En genial oppfinnelse innen baking: BAKE IT EASY fra Porsgrund Porselen

Publisert: 03.06.2012 @ 18:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg må bare vise dere denne kjempesmarte oppfinnelsen til bakingen. Jeg har i hvert fall aldri sett noe liknende. OK, det er ikke sant - svigermor hadde en i teflon, men jeg har aldri sett en slik i porselen før. Det er Porsgrund Porselens Bake it Easy:

Istedenfor vanlige springformer der man må enten prøve å flytte kaken over, eller legge kaken med bunnen av springformen rett på serveringsfatet er bunnen et serveringsfat. Spesielt genialt for ostekaker som sklir rundt på serveringsfatet når man serverer (man kan jo bare glemme å flytte over ostekake fra springformen).

Se nå:

 

how to make animated gif

Simsalabim!

 

Slik ser det ut når du skjærer et stykke av kaken:

 

Smart hva? Har du sett denne før?

 

P.s. Jeg fant ut at man kan kjøpe kakeformen i PPs nettbutikk her. 

Når man er litt matlei...

Publisert: 25.04.2012 @ 20:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Når jeg blir litt matlei lager jeg meg skikkelige ostesmørbrød i ovnen. Så lett og så mye bedre enn vanlig brødskive med ost.

Jeg og Oliver bruker å ha:

- Kneip
- Ketchup
- Ost
- Pizzakrydder

Helstrøm hadde vært stolt. Hehe.

Oliver bruker ikke å være fornøyd med krydringen min, så å ta på pizza-krydder har blitt hans faste jobb (det og å spise halvparten av osteskivene han egentlig skal legge på brødskivene, hehe). 

Så har vi de inne i ovnen på 200 grader til osten får en gylden skorpe og da er det bare å hugge innpå. Vi glemte faktisk å ta bilde av skivene før vi hadde spist de opp, så det får bli en oppgave til neste gang.

Nesten som små minipizzaer, bare med litt sunnere "deig".

 

 

Mammatips: Brio komfyr til 199 kr (!)

Publisert: 18.03.2012 @ 08:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å kjøpe lekekomfyren fra Ikea i toårsgave til Oliver, men fant ut at den ble litt dyr og stor så jeg tenkte å gjøre litt research for å se om jeg fant noe billigere. Da fant jeg ut at Lekmer har den røde Brio-ovnen til bare 199 kroner (!).

Trykk her eller på bildet for å komme til ovnene.

Så nå er Olivers toårsgave i boks :)

 

 

Smart (og pent) spiseunderlag til barn

Publisert: 25.01.2012 @ 10:50 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg skulle egentlig vente med å blogge det til man fikk tak i underlaget på flere Christiania Glasmagasin, men jeg synes den er så smart at jeg bare må skrive om den. Spisebrikken er kjøpt på Christiania Glasmagasin på Sandvika og ser slik ut:

Siden den er av silikon fungerer den også som anti-skli, og den er så pen at den kan ligge ute på bordet når man ikke spiser uten at det ser glorete ut. Den kommer i rosa, hvit og blå. Så for de som bor i nærheten av Sandvika anbefaler jeg turen innom og ta en titt.

 

Verdens kuleste pekebok

Publisert: 03.01.2012 @ 16:47 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Må bare vise dere verdens kuleste pekebok. En pekebok for litt «finere» barn.

Eller «vestkantpekebok» som vi ville kalt den her i Oslo. Denne lærer deg de viktigste ordene med illustrasjoner og hvordan man uttaler det.

- Kan Oliver si «sjampaaanje»?Boken fant jeg på Designtorget ved Grensen.

Diskrete brodder for de kule kidza

Publisert: 13.12.2011 @ 09:58 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Må bare vise dere en genial oppfinnelse jeg har anskaffet meg etter en dag på glattisen. Det er diskrete brodder som passer på de høyhelte skoene. Så nå kan du dra på julebord uten å risikere lårhalsen.

De kommer i en liten alumuniumsboks som passer fint i jakkelommen eller vesken:

 

Genialt, hva?

 

 

Tips: Adventskalenderen fra Kremmerhuset til halv pris

Publisert: 08.12.2011 @ 10:49 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

For alle de som skal ha adventskalender i fremtiden kan jeg fortelle at bloggverdens yndlingskalender fra Kremmerhuset er på salg til halv pris nå.

De beste vottene til de minste

Publisert: 01.12.2011 @ 20:33 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Jeg har det fra sikre kilder (bloggen til Ingvild) at tovede votter er det beste for de små. Oliver hater votter og drar de av seg uansett hva jeg gjør. Jeg vurderte å kjøpe votter på H&M som man kunne stramme rundt håndleddet slik at han ikke kunne dra de av. Etter jeg leste innlegget til Ingvild om at sønnen hennes ikke vil ta av seg strikkevottene sine gikk jeg heller inn og søkte på tovede votter på epla.no. På nettbutikken Eirins overskuddslager fant jeg noen kjempefine ullvotter så da bestilte jeg heller de. De kostet ikke stort mer enn akrylvottene som man finner hos kleskjedene, så det føler jeg var et kupp.

Og gjett hva? Oliver elsker de, og ville faktisk ikke ta de av i dag når vi var inne på senteret. Mission accomplished.

De har knyting og god plass til tommelen. Vi valgte str 3-5 år.

 

Husmortips: Bli kvitt skrell fort og greit

Publisert: 17.11.2011 @ 11:37 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8

I dag vil jeg bare vise dere et tips som jeg gjør når jeg skreller poteter eller grønsaker. I heimkunnskapen lærte vi ikke dette, da skrellet vi i vasken, men man sparer så mye klin med skrell som klistrer seg på benken og i vasken, og man slipper å rense sluket i kjøkkenvasken etterpå (jeg hater å rense sluket - bare spør Roar).

Jeg har et tørk under. Så skreller jeg bare slik at det bare kommer oppå papiret.

Så er det bare å krølle sammen papiret og kaste det hele.

Ingen tørking av benk eller skjærefjøl, ingen rensing av vasken, og veldig tidsbesparende.

 

Er det flere som gjør dette?Tips: Dunpose til en rimelig penge

Publisert: 07.11.2011 @ 09:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 10

Må bare tipse om fotposen som Oliver har. Det er egentlig en vognpose for mindre barn, men vi bruker den på vei til og fra ting når Oliver uansett har på seg jakke. Og det beste med den? Den er i dun og koster bare 499 kroner.

Med i prisen får man også noen kjempedeilige duntøfler som er flott å dra på føttene om man tar av skoene før man putter poden nedi. Vi har enda ikke fått bruk for de på grunn av at posen er såpass varm, men tenker nok at de blir nyttige når kulder setter ordentlig inn.

Bilde

 

Posen får man kjøpt på lilleprinsen.no og for ordens skyld er dette ikke en sponset omtale ;) 

 

Kjempesøt bok fra... H&M?

Publisert: 01.11.2011 @ 10:31 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8

Må bare vise dere det siste tilskuddet i Olivers bibliotek. Boken om Moritz:

Hjemme hos Moritz har de verdens kuleste tapet:

Men plutselig kommer det en bjørn!

Boken har ikke tekst, så man må finne på historien selv underveis, noe som får fart på mammas og pappas fantasi.

Jeg kjøpte den på Hennes og Mauritz av alle steder, og den kostet bare 29,50. Man får også kjøpt et memoryspill med Moritz og vennene og 25% av overskuddet går til Unicef.

 

 

Skohylletips for små sko

Publisert: 31.10.2011 @ 14:52 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg husker ikke hvor jeg fant dette tipset, men da jeg leste det hadde vi faktisk en av disse DVD-hyllene fra Ikea til overs etter at vi hadde ryddet bort deler av Roars DVD-samling og vi har hatt denne stående i gangen siden da:

Akkurat passe bred for et par barnesko eller mine smaleste heels. 189 kr er jo ikke så alt for mye å bruke på skohylle heller om man ikke har den stående.

 

Noen andre som bruker Benno-hyllen sin til andre ting enn DVD'er?Gjøre klar skoene til kaldere dager

Publisert: 19.10.2011 @ 18:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Et tips for å få høstskoene til å vare enda litt lenger er å legge inn en ullsåle. Jeg har lett litt rundt etter ullsåler som er små nok til Olivers sko og fant det til slutt på Sparkjop.no.

 

Vår lille tran-hemmelighet

Publisert: 16.10.2011 @ 09:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 12

Nå har det jo kommet Easytran for å gjøre det enklere å få i de minste tran, men vi har en annen liten tranhemmelighet:

Oliver får ikke tran.

Vi har nemlig "jukset" hele tiden. Fra han var gammel nok til fast føde fikk han middagsglass med fisk hver dag, og etterhvert gikk vi over til en skive makrell i tomat om dagen. Etter at han begynte i barnehagen ble han plutselig kresen og ville ikke spise makrell-brødskivene vi sendte med, så da måtte vi finne en annen kreativ løsning:

Møllers omega 3-fisk:

Oliver bare elsker de og de er like myke som vanlige biter i barnemat, så de er lette og tygge og setter seg ikke i halsen.

Tar dere tran hjemme hos dere?Billig moro: Kulebane for genibabyer

Publisert: 07.10.2011 @ 21:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

MULA Kulebane Lengde: 31 cm Bredde: 25 cm Høyde: 28 cm

Første gang jeg så en slik kulebane trodde jeg den var kjempedyr. De virker jo kjempeavanserte. Kulebaner skal visstnok utvikle finmotorikken og logisk tenking. Denne ovenfor fra Ikea koster 98 kr og det er jo ikke all verdens for at barnet skal bli et geni. Om Oliver blir den nye Einstein vet jeg ikke, men han synes i hvert fall den er kjempemoro å leke med. Mamma Julie følte seg også som litt av et geni når hun monterte den (den kommer flatpakket), så det var moro for hele familien.

Pierre Robert ull-lue

Publisert: 05.10.2011 @ 10:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Vil tipse om denne luen Oliver har fra Pierre Roberts ullkolleksjon for barn:

Det er den perfekte høstluen, to lag tynn ull. Når det blir kaldere er den lang nok til å brette kanten slik at den blir tykkere over ørene. Prisen er også alright og koster ikke mye mer enn luene på H&M. Prisen på luen er 99 kr.

 

Mammatips: halv pris på Janus ulldress

Publisert: 09.09.2011 @ 20:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

bare tipse dere om at Sparkjøp har halv pris på Janus ulldress denne helgen! Oliver har fått en slik dress av oldemoren sin fra Tiller, og den er kjempedeilig!

Trykk på bildet for å komme rett til ulldressen på Sparkjøp.no.

 

Innlegget er ikke sponset, bare et sabla godt tips i mine øyne, hehe. Man trenger jo alltids ull? 

 

Gratis kurs i matglede (Oslo)

Publisert: 03.09.2011 @ 08:42 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Jeg ble bedt med på et kurs i tidlig matglede. Selv om jeg ikke kunne være med selv, tenkte jeg at jeg kunne skrive litt om det, for det virker som et kjempebra tiltak.

Litt om kurset:

Her kan du lære hvordan du kan lage smakfull og næringsrik barnemat, og hvordan du enkelt kan lage en og samme middag til hele familien! Kurset er gratis og varer i 2,5 time. I tillegg får du med oppskrifter, barnemat, en ingrediens fra oppskriftheftet, smekke og skje.

Kurset er på Geitmyra Matkultursenter for barn på Sagene i Oslo og jeg er ganske så sikker på at jeg skal ta meg en tur dit en annen dag. Kanskje det er noe for en barselgruppe-reunion?


Foto: Geitmyra.no

 

Har jeg noen lesere som har vært på Geitmyra?

For mer info se http://www.geitmyra.no/ 

 

P.s. Dette er ikke et sponset innleggTips til barnehagesekk

Publisert: 31.08.2011 @ 10:28 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

I barnehagen til Oliver trenger han ikke ha med annet enn en matpakke hver dag, og da får han lov til å bære den selv i barnehagesekken sin.

Her er Olivers barnehagesekk:

Der kan man ha vannflasken lett tilgjengelig i en egen lomme på utsiden, og det er god plass til matpakken og kanskje et ekstra par sokker eller en ren bukse om han mangler det:

Det jeg imidlertid liker best med sekken til Oliver er sikkerhetslinen som er festet til den. På den måten kan Oliver gå ved siden av vognen på vei hjem, uten at jeg trenger å være redd for at han løper ut i veien:

Som man så vidt ser på siste bilde er det også en klips foran mellom stroppene slik at den ikke sklir av skuldrene noe som også var avgjørende for at jeg valgte denne sekken.

 

Sekken har jeg kjøpt på Ebay, men man får også tak i sekken på Handysize i Norge.

 Hvordan stryke en voksduk

Publisert: 30.08.2011 @ 16:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg søkte rundt på nettet om hvordan man kunne stryke en voksduk, og fant ut at man ikke kan stryke en voksduk. Rynkene og brettene fra oppbevaring går visstnok ut av seg selv etter tid og bruk. Vel, jeg har ikke tid (og bruk) og fikset det på min egen måte:

Med hårføner!

La meg gjennomgå fremgangsmåten for dere.

1. Føn området du ønsker å rette ut (ikke så stort område av gangen).

2. Stryk hånden din over mens duken enda er varm. Den skal bli litt varm og myk av hårføneren, men ikke så varm at du ikke klarer å stryke hånden over relativt fort etterpå.

Og finito!

 

Merking av klær til barnehagen med Taggits (de plastdingsene som likner på tegnestifter)

Publisert: 25.08.2011 @ 18:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Noen av klærne til Oliver passer dårlig å merke med tekstilstempelet. Spesielt hjemmestrikkede plagg eller plagg uten merkelapp er vanskelige å få merket ordentlig. Jeg husker imidlertid at mamma hadde noen smarte stifter på klærne til broren min, og etter intens googling fant jeg dem til slutt: De heter Taggits og kombineres med vevde navnebånd.

For de som ikke har sett det før fungerer Taggits slik:

1. Legg stiften på en hard overflate og trykk den ene enden av merkelappen over spissen på stiften. 

2. Press deretter plagget og den andre enden av merkelappen over stiften. 

3. Sett deretter på knotten med hull på, så hardt du klarer, og knekk av tuppen. 

 

Jeg fant også ut en egen måte å få bort rester av plasttuppen på, om ikke hele kommer av når man brekker den, nemlig neglfil:

Da slipper man en eventuelt skarp kant som kan irritere barnehud eller ødelegge plagg.

Taggits er perfekt for hjemmestrikk, for det er litt mer skånsomt å ta av igjen enn å sy på merkelapper i tilfelle det skal arves bort når det er for smått.

 

 

Lagt til: Jeg kjøpte det hele på labelyourself.com, men fant ikke igjen Taggitsene på siden jeg bestilte fra, så har ingen direktelink derfra. Jeg fant det imidlertid også på sabo.no

 

 

 

Flere kupp: Halv pris på ulltøy på Cubus

Publisert: 25.08.2011 @ 10:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Samme dagen som jeg kjøpte den awesomme stolen på 95% salg fant jeg ulltøy på Cubus på halv pris, så da ble det litt ulltøy til Oliver også.

Ikke store greiene, men det er deilig å spare litt penger på slike nødvendige ting.

Og så synes jeg Oliver er sååå søt med disse hetteluene:

 

 

Når man planlegger for en hel familie

Publisert: 14.08.2011 @ 13:27 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Nå som både jeg og Roar er ute i jobb igjen og Oliver er i barnehagen har jeg savnet en måte å holde styr på når Roar skal ting, jeg har vakter og hvem som skal hente/bringe i barnehagen. Løsningen fant jeg i en egen Familieplanlegger. Det er en 7. sans, men med egne plasser til hvert familiemedlem hver dag.

På forsiden kan man lime inn et familiebilde.Inni er det plass til å skrive navnene øverst, og på den motsatte siden kan man skrive generelle "må gjøres"-ting per dag. Eller legge til flere familiemedlemmer om det er flere i familien enn 5 stk.

Den kan også flere triks:

Familieplanleggeren fant jeg for en stund siden på Ark, og jeg tror de har den enda.

Smart, hva?Mammatips: Billige innesko til de minste

Publisert: 05.08.2011 @ 18:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

598574-1-1312560785806.jpg

Ville bare tipse om disse søte mokkasinene som Oliver har som innesko i barnehagen. De kommer helt opp til størrelse 22 og passer fint som tøfler på grunn av den tynne sålen og at de er enkle å ta på uten at de kipper.

Hvilke tøfler har deres små?Ett skritt nærmere barnehagestart

Publisert: 26.07.2011 @ 15:11 Kategori: Mammatips Kommentarer: 13

Til Olivers barnehagestart kjøpte jeg disse matboksene på Sparkjøp for bare 14 kr stk:

Da slipper vi å ha to separate matbokser til frukten og brødskivene. Og så billige de var! Kanskje ikke de mest spennende fargene og sånn, men det kan jeg jo se om jeg kan få fikset selv.

 

Edit: Direktelink til matboksene er her, og det er ikke et sponset innlegg.

Tips: Rimelig symaskin på nett

Publisert: 21.07.2011 @ 18:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Tenkte jeg bare skulle tipse om symaskinen jeg har, som jeg fikk i bursdagsgave på forskudd av Roar og Oliver (som jeg valgte ut selv. Hehe).

Den kostet bare 899 kroner (som i symaskinverden er kjempebillig). Vi var litt skeptisk til prisen først, men da vi leste brukererfaringene på Ellos, lot vi det stå til. Symaskinen finner du her. Det er også 24 måneder forsikring med i prisen.


(Oliver synes den er veldig spennende)

Jeg har jo lenge ønsket meg en symaskin, men har ikke visst hvor man får tak i det uten å ruinere seg. Med alle disse hobbyplanene jeg har, kommer den nok ikke til å få ro et sekund. Jeg har allerede sydd to putetrekk og er kjempefornøyd.

Har noen av dere erfaring med denne maskinen?Tips: Gore Tex sko på salg

Publisert: 19.07.2011 @ 14:07 Kategori: Mammatips Kommentarer: 14

Jeg skrev jo om at Oliver har fått seg Gore Tex sko til barnehagestart. Dette fordi at han skal kunne være ute i fuktig vær uten at han må ha på seg klamme støvler. Så nå har jeg saumfart de nettbutikkene jeg kjenner til som selger barnesko og funnet to gode tilbud til de som også vil gjøre et Gore Tex-kupp.

Det ene paret er samme modell som Oliver har, bare i en annen farge:De er på salg til 407 kr på Heppo her.

Jentemodellen av den Oliver har er ikke på salg, men jeg synes denne modellen til jenter er finere:
Og de koster bare kr 399 på XXL her. 399 kr er kun på internett. I butikken koster disse 499 (og de er opprinnelig satt ned fra 599).

Frakt og retur er gratis på Heppo, og det koster 39 kroner i frakt for disse på XXL om jeg ikke tar heelt feil.

Har dere Gore Tex sko til de minste?

Og har noen tips om gode støvler? Oliver har vokst ut av sine, og jeg vil anta at han trenger noen til barnehagestart. De er jo litt høyere enn Gore Tex skoene. 

Mammatips: Android app for de aller minste barna

Publisert: 14.07.2011 @ 11:46 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg bare tipse om en genial baby-app som Oliver bruker å leke med. Den heter Toddler Lock.

Det som er så genialt med denne appen i forhold til mange andre apper for barn er at den låser telefonen.

For å gå ut av spillet må en voksen hjelpe til med å låse den opp.

På denne kan man tegne og det kommer "plinge"-lyder når man tar på skjermen. Toddler Lock er gratis, men man kan gi donasjoner gjennom android market.

 

Tips: 25% på alle bilseter hos Barnas Hus. Løp og kjøp!

Publisert: 25.06.2011 @ 15:07 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

598574-1-1309007224598.jpg

25% på alle bilseter hos Barnas Hus. Passet særdeles bra nå som Oliver snart har vokst ut av sitt bilsete. Løp og kjøp.

Vi kjøpte Britax Two Way Elite. Jeg har lest at mange velger dette som ekstrasete, men vi har da dette som hovedsete. Oliver sovnet i setet på vei hjem og hang med hodet, men det blir vel kanskje slik med 9 kg+ seter?

 

Hjemmelaget snacks til store og små med like lite salt som en skive ost

Publisert: 24.06.2011 @ 18:40 Kategori: Mammatips Kommentarer: 10

Fordi det er en skive ost!

Jeg må bare tipse om denne snacksen som også de minste kan spise:

Man tar bare en skive ost og steker den i ca ett minutt på bakepapir i microen til den blir sprø og værsågod. Oliver elsker dette. Og jeg.

NAM!

Spiser du noen gang stekt ost?
Smart innretning for små som søler snacks

Publisert: 24.06.2011 @ 11:39 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Har dere sett noe så smart som dette?En kopp med "magisk" lokk!

Tenk da. Frukt oppi koppen. Snur man koppen på hodet faller ikke frukten ut. Men barnet får tak i frukten. Genialt!

Oppfinnelsen heter Snack Trap og er billigst på Ebay. Hvis man vil kjøpe fra en norsk forhandler har http://www.loevebarna.no/ de også (det er imidlertid ikke et sponset innlegg).Mammatips: Naturlig kur mot hodelus

Publisert: 15.06.2011 @ 14:55 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg må bare dele denne oppskriften på kur mot hodelus med naturlige ingredienser som jeg fant i et blad i går:

Ingredienser lusekur av naturlige ingredienser:

- 20 ss friske rosmarinblader (uten stilk, ca 100 gram) 

- 20 ss friske lavendelblomster (uten stilk, ca 25 gram) 

- 2 dl neemolje

- 2 dl mandelolje 

- 6 hvitløksfedd, hakkede 

- 2 ss tetreolje

 

Fremgangsmåte: 

Bland sammen neemoljen og mandeloljen, og knus halvparten av rosmarinen og lavendelen sammen med litt av oljen i en morter. Gjenta prosessen med den andre halvdelen rosmarin og lavendel, og ha blandingen i en gryte sammen med resten av neem- og mandeloljeblandingen. Tilsett den hakkede hvitløken og varm over 20 minutter på svak varme. Sil blandingen i en sil foret med et tøystykke og tilsett til slutt tetreoljen. Oppbevares i en steril flaske. Holdbarhet ca 6 mnd. 

 

Jeg har aldri hatt lus, men tenker denne er grei å ha til Oliver begynner i barnehagen for sikkerhetsskyld. Har hørt at sånne lusekurer kjøpt på apoteket lukter helt grusomt? Nå er det mye sterke lukter i denne også, men tenker nok at jeg heller prøver å lage en hjemmelaget versjon om vi får lus i hus. 

 

Gi gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet om du lager lusekuren, og hvordan den funker :) Tips: Gratis baby-kleshengere

Publisert: 04.06.2011 @ 17:21 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

I dag tidlig fant vi ikke solhatten til Oliver med knyting så da måtte vi på senteret en tur å skaffe ny. Da jeg kom til kassen dristet jeg meg til å spørre om det var mulig å kjøpe kleshengere for barn. Den snille damen bak kassen smilte og sa at det kunne jeg få, så i tillegg til solhatten ble dette dagens fangst:

Heia Hennes og Mauritz. Hehe. Så om dere trenger kleshengere til de små sine klær så er det sjanse for at du kan få det gratis på H&M.Om Motorola Defy: Den barnevennlige android-telefonen

Publisert: 28.05.2011 @ 11:06 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg fikk spørsmål om jeg kunne skrive litt om telefonen min, og det er klart jeg kan. Den er forøvrig ikke sponset. Den er vel strengt talt ikke min enda heller ettersom den er kjøpt på (rentefri) avbetaling via Chess. Som forøvrig har vært mitt trofaste teleselskap i over to år, så alt for galt var det ikke.

Mobilen heter i hvert fall: Motorola Defy

Den er så mye som støtsikker, støv- og vanntett. Den ble også spådd å bli en hit blant "soccer moms" fordi det er for øyeblikket den eneste androidtelefonen som er så robust. Jeg er ingen soccer mom enda, men jeg er fortsatt frelst.

Oliver har siklet i stykker to telefoner det siste året. Det stemmer - SIKLET. Vannskader og ingen ting igjen på garantien. Defyen skal han imidlertid slite med å sikle i stykker. Den tåler nemlig vann inntil 1 meter i en halv time. Trenger du bevis? Oliver bruker min som badeleke.

Kameraet er midt på treet av hva man kan forvente fra en nyere mobil. Bildet av Olivers nye sko er mobilblogget fra min Defy, så der kan dere se et eksempel på bilde tatt med Defy'en.

Mobilen koster rundt kr 2600 kontant, men det er ikke sikkert at du finner den på nærmeste lokale elektronikkbutikk. De jeg snakket med på Sandvika hadde ikke tatt den inn og de trodde at det var flere som kviet seg mot å ta inn Motorola i fare for å "brenne inne" med dem ettersom Motorola har vært ute av Norge en stund nå. Leser man imidlertid testen av Defy på Mobili.no kan det hende at de ombestemmer seg.

Spør gjerne om det er noe dere lurer på :) 

Mobiltelefon som badeleke

Publisert: 27.05.2011 @ 21:33 Kategori: Mammatips Kommentarer: 9

Ja, du leste riktig. La meg vise deg et triks min Motorola Defy kan:

Det var ikke lett på få bilde av telefonen over vannet, for Oliver skulle bare spille piano under vann, og da ser man den ikke gjennom skummet.

Ganske kult, eller hva? 

Olivers yndlings-app for barn

Publisert: 25.05.2011 @ 14:58 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg tenkte jeg skulle tipse om denne "æppen" som Oliver har lagt sin elsk på:

Det er et piano med masse fine farger og det fulgte med noen småspill som han kan spille når han blir eldre.

Kids Piano heter den, og jeg lastet ned gratisversjonen (jeg tror ikke fullversjonen er så dyr, men vil ikke legge inn noe kredittkortnummer på mobilen i tilfelle Oliver kommer seg inn og begynner å kjøpe masse forskjellige applications).

Mobilen min er forresten en Motorola Defy som tåler vann (opptil 1 meter i 30 minutter), støv og støt, så den er med andre ord babysikker om noen skulle mene jeg var gal som lot min ett år gamle sønn leke med android-mobilen min.;)Mammatips: Frokost som minsten kan spise selv

Publisert: 14.05.2011 @ 14:17 Kategori: Mammatips Kommentarer: 10

Camilla tipset meg i går om at hun bruker å gi datteren sin Julie som er på ca samme alder som Oliver, havrefras til frokost som hun sitter og spiser selv. For at det ikke skulle bli for mye søl heller hun først på litt melk slik at de ble mykere, og så heller hun av eventuell overflødig melk (melk i bunnen av skåler har jo gjerne en tendens til å ikke bli i skålen når de aller minste spiser selv).

 


Dette måtte jeg jo teste og kjøpte med en eske og ga til Oliver med samme serveringsmetode som Camilla bruker, og det funket som bare det. Han var litt skeptisk til de to første havreputene, men når han kom i gang så det ut som han synes det var kjempegodt.


Han fikk spise med hendene, men jeg ser for meg at han hadde klart å spise de med skje også.Tips: behagelig matrosdress til baby (gutt)

Publisert: 13.05.2011 @ 18:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5
Jeg ble så varm i hjertet mitt når jeg fant igjen den samme dressen som Oliver hadde da han var noen måneder gammel på Lindex i dag at jeg kjøpte den først og ringte Roar etterpå. Hehe. Tilgivelse er enklere å få enn tillatelse er det ikke det man sier?

Nå har jo Oliver bunad til 17. mai, men tenkte jeg kunne tipse om den i tilfelle det er noen som ikke har funnet antrekk til minsten enda. Eller bare ha en kjempefin sommerdrakt i mykt stretchmateriale (høres ut som jeg er kjøpt og betalt av Lindex, men det er jeg da altså ikke, hehe).

 

Lagt til senere: Jeg har også fått inn noen nydelige matrosdresser i Epla-butikken min her.

 

Lurer du på hva du skal bruke Libero-poengene på?

Publisert: 12.05.2011 @ 09:19 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Veldig mange mødre er medlem i Liberoklubben. Om man svarer på spørsmålene man får i mailen fra Libero kan man sanke poeng. Det jeg bestilte sist var denne:

I denne får jeg akkurat plass til to-tre bleier, et lite håndkle og de småpakkene med våtservietter:

Så når jeg bytter veske tar jeg bare ut denne og legger den i vesken jeg skal ha med. Smart ikke sant?

 
Jeg kan også anbefale aktivitetselgen, Mortimer Moose, i poengshoppen:

Hvis du ikke har tålmodighet til å samle opp alle poengene for å få Mortimer finnes han også på nettbutikken til Lamaze: http://www.lamazetoys.co.uk/lamaze-p--g-mortimer-the-moose-toy-120-p.asp Har du bestilt fra Liberos poengshop? Hva bestilte du?


Pimp my stroller: Solskjerm fra ebay.com

Publisert: 28.04.2011 @ 14:38 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg satt og ante fred og ingen fare da jeg plutselig ble bombardert med skryt av solskjermen til Cecilie og fant ut at jeg ikke kunne være noe dårligere. Hehe.

Siden jeg er kjent for å få mye for pengene og finne billige løsninger (gjerrig?) gikk jeg imidlertid inn på Ebay for å prøve og finne noe liknende, og det gjorde jeg:

De billigste solskjermene jeg har funnet i Norge og i norske nettbutikker er vel 279 kroner pluss frakt. Solskjermen over, som har de samme finessene som bl.a Aussie-skjermene og andre populære solskjermer, kostet 157 kroner inkludert frakt (selve solskjermen kom på 89 kroner). Halv pris med andre ord - selv medregnet frakt.

Solskjermen er herfra som er en top rated selger på Ebay (som betyr at folk som har kjøpt derfra har gitt god tilbakemelding på kjøpet) og jeg kan også gå god for butikken. Før var jeg veldig skeptisk til å bestille fra ebay.com, men nå er det første stedet jeg sjekker om det er noe vi trenger. Det er så mye penger å spare - spesielt når man har barn som stadig trenger utstyr. Så lenge tingene man bestiller koster mindre enn 200 norske kroner (tollgrensen) er det akkurat som å bestille fra alle andre nettbutikker, bare at det kan ta litt lengre tid (jeg tror jeg venter i gjennomsnitt 1-2 uker på en vanlig USPS-pakke), men jeg synes det er verdt det med tanke på hva man sparer.


Vinn solkort hos favorittnegldesigneren min (uten å skrive blogginnlegg)

Publisert: 17.04.2011 @ 22:11 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Nå kan dere vinne solkort hos Kate som fikset neglene mine og var som en storesøster for meg gjennom graviditeten. Alt dere trenger å gjøre er å svare på et enkelt spørsmål.

For å komme til konkurransen trykk her.

Hun støper også flotte negler om noen i Oslo-området trenger nye negler. Her er et bilde av mine gamle:

Disse koster 550 kr. Hun har også konkurranser der man kan vinne negler (og jeg vant sist, jippi), så det er bare å følge med.Barnebestikk på nett

Publisert: 17.04.2011 @ 18:18 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Oliver er så glad i mamma og pappas bestikk om dagen, så vi har funnet fram de to bestikksettene han fikk i dåpsgave. Jeg prøvde å finne flere bestikk for barn på nett, men det er enten alt for dyrt eller så må man til butikken for å kjøpe de (biltema.no hadde et fint sett, men de har jo ikke nettbutikk). Så jeg tenkte å tipse om et bestikksett jeg fant på Clas Ohlson som de også har i nettbutikken sin.

 

 

Bestikket koster 59 kroner og finnes her.

Jeg har ikke kjøpt det enda, men vurderer å kjøpe det som vår ettårsdagsgave til Oliver.

 

Edit: Barnetoppen.no har også et sett med 8 deler for 79 kroner. Det er i plast, men billigere enn mange andre alternativer jeg har sett på nett. Uten BPA og resirkulert av melkeflasker.

Middag til 3 for under 50-lappen

Publisert: 16.04.2011 @ 09:36 Kategori: Mammatips Kommentarer: 9


(Ca-priser)

Man må jo elske First Price. Fiskekakemiddag til tre, med rester til kvelds-skiva for under 50 kroner. Gode er de også. Synes vi i hvert fall.

Har noen andre erfaring med fiskekakene til First Price?

Tips: Klesmerker til barn og leker samlet på ett sted

Publisert: 12.04.2011 @ 16:33 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Før likte jeg å kjøpe klær til Oliver på nelly.com, ettersom de har en god samling av barneklær. I det siste har Nelly tapt seg litt, spesielt i utvalg av favorittmerkene mine. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har skrytt av bodyene fra Name It, men jeg finner de sjeldent på Nelly og Name It sin egen nettbutikk lenger. I dag fikk jeg nyhetsbrev av Lekmer.no og så til min forbauselse en hel del kjente logoer i bunnen av mailen.

De første plaggene Lekmer.no fikk inn var absolutt ikke min smak, og så ut som et restelager de hadde tatt inn som ingen andre fikk solgt, men nå har de plutselig fått inn masse nye klær, og kjente merker, med blant annet et knippe av mine favoritter:

 

          

  

(Trykk på logoen for å komme til ønsket merke)


De har også tatt inn den supersøte heldressen fra Mini Rodini:


(Trykk på bildet for å komme til heldressen)

Hvor handler dere barneklær på nett? 

Tips: Vil du spare miljøet, men liker reklameavisene i posten?

Publisert: 06.04.2011 @ 11:05 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Nå er det kanskje et utdatert tips siden de har fått TV-reklame, men siden jeg har fått laget meg et skilt til postkassen der jeg sprer ordet til flere så tipser jeg om det her og.

http://www.postkassereklame.no/

På denne nettsiden finner du tilbudsaviser og kataloger, men sparer miljøet for alt papiret som brukes på å trykke dem. For min del slipper jeg også å tenke på om Oliver river bunken ut over gulvet og demonterer hver tilbudsavis innen jeg er ferdig å lese.

Her er skiltet jeg laget til postkassen min:

Og her er skiltet på postkassen min:

Lagre gjerne skiltet og sett det på din egen. Om du har windows skriver du den ut slik for å få den til å passe under et stykke klar pakketeip:Har du "Nei takk til uadressert reklame"-lapp? 

Kjempestor krok til vognen for å ha veske/poser på

Publisert: 29.03.2011 @ 18:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Jeg har lenge hatt krokene fra norske Tinkafu som ser slik ut:

Men i dag røyk skulderreimen på vesken min, og disse krokene passer ikke til de korte reimene på vesken. "Yey, unnskyldning til å kjøpte ny veske" tenkte jeg (neida). På vei hjem fra jobben i dag fant jeg imidlertid denne kroken:

En enorm barnevognskrok. Haha. Den er så latterlig kul. For ikke å snakke om praktisk. Se hva jeg kunne gjøre når jeg skulle bære vesken og matvarene inn i dag:

SMART SMART SMART!

Kroken kjøpte jeg på Riktige Leker for 129 kroner (betydelig billigere enn en ny veske med andre ord). De har den også i nettbutikken sin her.Billige og gode votter som tommelen passer i

Publisert: 26.03.2011 @ 19:34 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Er det flere enn meg som sliter å få vottene på tommelen til de små? Oliver har hatt tre forskjellige par votter, og hver gang jeg tok de på måtte jeg putte tommelen sammen med resten av fingrene i votten. Tommelplassen er rett og slett for liten. Ikke helt populært hos en liten en som vil gripe og ta tak i alt. Her om dagen da jeg var på Kappahl fant jeg imidlertid disse vottene som Oliver litt motvillig viser fram:

De kostet bare 29,50, så da fikk vi brukt litt av en tilgodelapp vi hadde. Kjempeflotte vårvotter som tommelen passer i.

Mammatips: opptil 40% salg på Lego

Publisert: 15.03.2011 @ 12:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Akkurat nå har Lekmer.no salg på Lego og Lego Duplo. En av tingene på Olivers ønskeliste til ettårsdagen sin er Duplo, så dette var et kjempetilbud synes jeg.

Jeg ønsker meg imidlertid startklosser til Oliver, som selvføøølgelig ikke er på salg, hehe.


Jeg føler liksom at slike klosser utfordrer kreativiteten litt mer enn bare figurene og sånn.

Søt snacks på budsjett

Publisert: 10.03.2011 @ 19:24 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

Hvis man vil unne seg noe, men fortsatt vil spare penger har jeg et tips: First Price cookies og melk.

Dette holder for fire kvelder (for meg, andre klarer kanskje å tyne det lenger). Til sammen koster kjekspakken og melken 24 kroner. Det blir 6 kroner kvelden. Hvis man bare unner seg det annen hver kveld blir det 3 kroner dagen for litt hverdagskos.

Har dere noen gode sparetips til meg når det gjelder hverdagskos? (og nei - å ikke kjøpe søtsaker er ikke hverdagskos, hehe)

Det må jo være halv pris på ulltøy på Cubus akkurat nå som vi ikke har penger. Typisk.

Publisert: 09.03.2011 @ 14:12 Kategori: Mammatips Kommentarer: 9

598574-1-1299676349158.jpg

Det må jo være halv pris på ulltøy på Cubus akkurat nå som vi ikke har penger. Typisk.

En nettbutikk etter min smak

Publisert: 07.03.2011 @ 13:15 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Herrefred jeg jo bare vise en nettside jeg fant på bloggen til Veronica:

http://www.thisismykea.com/

Denne nettsiden er jo midt i blinken for oss (meg) som er så Ikea-frelste. Istedenfor å kjøpe nytt kan vi jo da bare freshe opp det vi har.

Tips: Trygt ammesmykke for barn som får tenner

Publisert: 04.03.2011 @ 17:51 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Nå er det en god stund siden jeg kjøpte det, men kan jo tipse om det uansett. Jeg kjøpte nemlig et ammesmykke som er både pent og trygt.

Det kalles Teething bling og er mykt slik at babyen kan bite på det når den får tenner.

Smykket kjøpte jeg her.

Har du sett et slikt før?

Tips: Smart flaskeholder på Clas Ohlson

Publisert: 03.03.2011 @ 11:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg må bare tipse dere om denne smarte flaskeholderen jeg fant på Clas Ohlson:

Bare 12 kroner kostet denne smarte dingsen!

Mammatips: Babykunst med mindre styr

Publisert: 28.02.2011 @ 17:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

I dag når jeg skulle kjøpe meg månedskort gikk jeg innom Søstrene Grenes. Der fant vi malesaker og lerret for vannmaling. Eller maleplater som det heter.  

Så dermed slipper man å tenke på bløte ark og å ramme inn kunstverket, man maler bare rett på maleplaten, fester på en krok og henger det opp.

Oliver storkoste seg også med å male både maleplater og gulv, og deretter seg selv.

Flexibath til bare 299 kroner

Publisert: 22.02.2011 @ 16:52 Kategori: Mammatips Kommentarer: 12

Vil bare tipse om at badebaljen Flexi bath som vi har (og betalte over 400 kroner for) koster 299,- på lekmer.no som også har fri frakt til 28.02.11.

Badebaljen er genial, spesielt for oss som har ganske lite bad, for man kan bare slå sammen badekaret etter bruk og sette det mellom skapet og veggen.

Jeg har skrevet mer om Flexibath her. Jeg var redd gummilistene ikke skulle holde, men vi har brukt det annenhver dag siden vi kjøpte det og slått det sammen mellom hver gang og det viser ingen tegn til slitasje.

Har noen andre erfaring med Flexibath?

 

Lagt til senere: Det ser ut til at Flexi Bath er utsolgt på Lekmer.no, men de har den på Ellos her til 399.

Lagt til enda senere: Nå er det vel bare Jollyroom som har den igjen som jeg kan finne, og der koster den kr 349 i skrivende stund her

Okt. 2015: Barnas Hus har den for 329 http://www.barnashus.no/stokker-flexi-bathtm-blue-7040353288024.html 

 

Prinseull lekedress på salg

Publisert: 17.02.2011 @ 20:32 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg har lenge lett etter prinseull-dressen på salg fordi Oliver fikk en slik i julegave og jeg synes den er kjempetøff. Nå har de den på salg til kun 199 kroner på Løvebarna.no (førpris kr 329, men jeg har sett denne oppe i 379 kroner på andre butikker). I tilfelle noen flere vil benytte seg av tilbudet finner du den her: http://www.loevebarna.no/index.php?nr=90&case=4&id=609&idkategori=337&attributt=23852&produkt=326 

Og slik ser den ut:

Vet dere om andre steder de har denne på salg? Jeg hadde lyst til å kjøpe en slik til neste vinter allerede, hehe (det gjelder å slå til på ullsalget, sånn at neste vinters ull blir billigere, am I right?).

Mine nye skatter

Publisert: 07.02.2011 @ 14:18 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg hadde lenge lett etter små terteformer eller små paiformer da søsteren min bare "sånne har vi jo på jobb!". Hehe.

De er akkurat sånn som jeg har lett etter. Med mulighet for å ta løs bunnen og så tåler de oppvaskmaskin.

Formene er fra Åhléns og kostet bare 35 kroner per stykk. Så da kjøpte jeg 6 stykker selv, og fikk 4 stykker av mamma (takk mamma).

Det tok ikke lange tiden før de ble tatt i bruk og mini-brownies stod i ovnen.

Jeg tror Oliver blir glad for å få en egen liten mini-pai når jeg lager det til middag neste gang.

Jeg har funnet en ny onepiece for barn på nett - som ikke koster skjorta

Publisert: 04.02.2011 @ 16:52 Kategori: Mammatips Kommentarer: 20

...og den er på vei hjem til oss akkurat nå.

Vi (jeg) valgte den  i grå.

Søt ikke sant?

Jeg fant den på Sparkjøp for 199 kr, og selv om jeg er på Jessheim uten kodebrikken til nettbanken, så gikk det greit, for Sparkjøp har fått fakturabetaling.

Direktelink her.

P.S. Dette er ikke et innlegg sponset av Sparkjøp, bare et lite mammatips siden jeg alltid får spørsmål om hvor man får tak i det når jeg poster bildet av Oliver i onepiece.

P.P.S. Nelly har også onepiece til barn fra tid til annen. Noen fra 189 kr idet jeg skriver dette.  

 

Stikkord:

Hvorfor har ingen fortalt meg at Imsdal har kommet med non-drip tut?

Publisert: 21.01.2011 @ 11:05 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

For ca et år siden kjøpte jeg meg en barneflaske med Imsdal. Dette var en helt vanlig imstalflaske med litt mindre tut og mindre størrelse og uten muligheten for å "stenge" tuten som voksenflaskene med hvit tupp. I går tenkte jeg at jeg kunne la Oliver prøve å drikke av en sånn barneflaske selv om det kanskje ville bli litt søl og gris.

Da jeg åpner flasken for å gi den til Oliver ser jeg imidlertid at de har satt inn en non-drip "ventil" inni flasken. Slik at om små barn holder den opp ned, kommer det ikke vann ut. Det er jo genialt! Samme prinsipp som de oppnedflaskene med såpe.

Jeg prøvde å få bilde av "ventilen" i gummi med et kryss i ved å presse ut luft og la det sige inn gjennom ventilen igjen for å åpne den litt, men vet ikke hvor godt det kommer fram.

Jeg elsker slike "inkrementelle innovasjoner" som vi sier på skolen.

 

Dagens lekson i Krativitet og innovasjon: Inkrementell innovasjon = bruker ting som finnes fra før og setter de sammen til noe smart, uten at det er "revolusjonerende". Lyspæren er satt sammen av ting som allerede fantes, men det er så stor oppfinnelse at det blir en "Innovativ kreativitet".

 

Visste du om denne flasken? Hvis ja, hvor lenge har du holdt det hemmelig for meg? Hehe.

Edit: Imsdal begynte med denne tuppen i 2008/2009. Det er bare jeg som henger langt etter. Jeg synes fortsatt det er genialt for oss småbarnsforeldre, though. :)  
Kilde: http://www.seaquistclosures.eu/Press_Room.Press_Room.2008.Ringnes.aspx

Har dere sett strikkepuffen til Ellos?

Publisert: 19.01.2011 @ 14:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

Strikkepuff-dilla er i full gang og nå har Ellos fått inn en strikket puff for kr 599. Den ser ikke ut som Pickles sin, eller designerversjonen for flere tusen, men jeg synes den var ganske sjarmerende, jeg. 

Hva synes dere?

 

Puffen finner du ved å trykke på bildet eller trykke her.

Noen av varene fra Epla har kommet

Publisert: 17.01.2011 @ 14:22 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg blir aldri lei av pakker i posten.

Jeg har bestilt flere ting, men i dag fikk jeg en kjempesøt "plante" som jeg ikke trenger å vanne og en genial og nydelig eplebeskytter. Kaktusen er fra http://epla.no/shops/happymonster/ og eplebeskytteren er fra http://epla.no/shops/handarbeidsglede/.

Jeg digger epla.no fordi man finner ting ikke alle andre har, og jeg elsker hjemmestrikk og naturelementer.

Oppvaskmiddel med én hånd

Publisert: 13.01.2011 @ 11:07 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg er jo glad i måter å forenkle hverdagen på, og en ting jeg ikke kunne klart meg uten er zalo-dispenseren min:

Det er en helt vanlig håndsåpedispenser som jeg har skrevet "Oppvaskmiddel" på. For å få skriften fin laget jeg et slags "hjemmelaget" blåpapir. Det er litt vanskelig å forklare, men jeg skrev ut sort bakgrunnsfarge på baksiden av arket og "Oppvaskmiddel" på forsiden og brukte det som et vanlig blåpapir. Så tegnet jeg over med sprittusj etterpå.


Hjemmelaget "blåpapir"

Jeg har sett mange kreative løsninger på oppbevaring av oppvaskmiddel, er det noen som har andre gode tips?

Hjemmelaget (trygt) ammesmykke

Publisert: 08.01.2011 @ 15:10 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8

Nå er jeg så lei av at Oliver klyper og klorer meg i ansiktet og på puppen når jeg ammer at jeg har laget mitt eget ammesmykke. Jeg vurderte å bare bestille et, men alle de jeg har sett på har perler som kan sette seg i halsen om smykket ryker. Det risikerer vi ikke med mitt smykke. Og sist men ikke minst: mitt nye ammesmykke var billig.

Vel, for å lage mitt "babysikre" ammesmykke trenger man bare en duplo-kloss, en kniv med skarp spiss og et smykke å henge den på.

Så "borret" jeg bare to små hull med tuppen av kniven og hang det på et sølvsmykke som ikke ryker så lett:

Der rekker Oliver det lett, så nå ligger han og ser og piller på klossen istedenfor ansiktet til mamma når han får pupp.

Den beste leverposteien for baby og barn: Trodde du Min Første Leverpostei var best? Tro om igjen!

Publisert: 05.01.2011 @ 10:29 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Leverposteiskiver er en populær første rett å servere til barn som skal lære å spise selv, men velger du riktig leverpostei til poden? Man skulle gjerne tro at Stabburets "Min første leverpostei" er den beste "første" leverposteien, men etter en gjennomgang av næringsinnholdene på de mest vanlige leverposteiene viser det seg at Stabburets gule favoritt ikke nødvendigvis er den beste.

Flere nettaviser har gjort tester av leverposteier, både smaksmessig og næringsmessig. I klikk.no sin test får "Min første leverpostei" trekk på grunn av høyt fettinnhold - uten at dette nødvendigvis er så farlig for de minste. Det som kan være greit å merke seg når man skal velge en leverpostei til små barn er spesielt salt- og jerninnhold. Små barn skal ikke ha for mye salt, mens leverpostei kan være en god jernkilde til de aller minste. 

Her er noen bedre alternativer til leverpostei for baby og barn basert på høyt jerninnhold og lavt saltinnhold:

 1. Gilde Go' og Mager ovnsbakt postei

Kommentar: Meget bra jerninnhold (6,5 mg som er en av de høyeste av alle leverposteiene som ble gått gjennom),
høyt proteininnhold og lavere saltinnhold enn Stabburets "Min første" leverpostei. 


2. Gilde Go' og Mager leverpostei 

Kommentar: Mindre saltinnhold enn både Go' og Mager ovnsbakt postei og Stabburets "Min første" leverpostei.
Mer jern og proteiner enn i Stabburet sin.

 

Leverposteiene ovenfor har også mindre fett, slik at de fungerer også som bedre alternativer for de voksne.

Om du ikke vil gi en fettredusert leverpostei til minsten (siden de strengt talt ikke trenger det) er Gildes Ekte Ovnsbakt postei den med nest høyest jerninnhold. Denne har imidlertid 0,1 g mer salt enn Stabburets "Min første" leverpostei.

Jeg har gitt Stabburet sin til Oliver til nå, fordi jeg ikke var klar over næringsinnholdet på andre leverposteier og tenkte at "min første leverpostei" måtte være den beste første leverposteien. Der tok jeg feil.

 

Hvilken leverpostei gir du til minsten?

  

 

 


 

Næringsinnholdet i leverposteiene, samt Klikk.no sin egen test av leverposteier finner du her:

Alle http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article619285.ece 
Stabburet Min første leverpostei: http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article619092.ece
Gilde Go' og Mager Ovnsbakt leverpostei: http://www.gilde.no/produktkatalog/palegg/gilde-go-og-mager-postei-med-omega-3/
Gilde Go' og Mager Leverpostei: http://www.gilde.no/produktkatalog/palegg/gilde-go-og-mager-leverpostei/
Gilde Ekte Ovnsbakt Leverpostei: http://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article619107.ece

Lekematte med bilvei i miniformat

Publisert: 02.01.2011 @ 15:17 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Vi var på Ikea på nyttårsaften (som forresten må være den roligste dagen noen sinne på Ikea?) for å kjøpe en stol til middagsselskapet vi skulle ha. Da vi var der tok jeg og Oliver en tur på barneavdelingen mens pappa Roar spiste ferdig maten sin og da fant vi dette flotte teppet:

Det passer veldig fint for oss istedenfor disse kjempestore bilteppene siden vi ikke har så stor leilighet. Billig var det også - 69 kroner om jeg ikke husker helt feil. Pluss at jeg synes det var hakket penere enn mange av de andre teppene med bilvei jeg har sett.

 

Hvis man er lei av bylivet kan man få samme teppet fra landet.

Tips til barnechampagnen

Publisert: 31.12.2010 @ 20:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Nå som jeg driver og peser på at folk skal være alkoholfrie foran barna, kan jeg jo vise min "virgin champagne":

Etiketten har jeg fikset selv og sitter på en Villa-brus.

Hvis noen andre vil "pimpe" champagnebrusen sin skal dere få etiketten her:

Champagne-etikett "liksom-dom perignon med 0% alkohol" 


Trykk for å få bildet større


Orginalen. Bilde: Wine.com

Ha et godt nytt år alle sammen!

Tips: Ulldress for 124 kr (!)

Publisert: 19.12.2010 @ 21:06 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

I dag har Sparkjøp adventstilbud på heldress i ullfrotté for kun 124,50.

Vi måtte så klart bestille. Jeg valgte i størrelse 90, så er litt spent på om den passer nå, eller om vi får spare den til høsten igjen.

Her er forsiden til Sparkjøp der du finner adventskalenderen. Her er direktelink til ulldressen, men OBS OBS tilbudet gjelder kun i dag, og rabatten blir trukket fra i kassen.

Vanligvis koster dressene 249 kr som forsåvidt ikke er dårlig pris det heller.

Hvorfor finnes det bare slike "onepiece" i ull til barn? Jeg kunne tenke meg en jumpsuit i ull selv, jeg. Hehe.

Spare penger på interiør: Strikket puff for under hundrelappen

Publisert: 08.12.2010 @ 16:42 Kategori: Mammatips Kommentarer: 11

Jeg har sett mange interiørbloggere som ønsker seg en grovstrikket puff fra Christien Meindertsma og har strikket sin egen etter Pickles sin oppskrift.

Planen var egentlig å strikke min egen etter oppskriften på Pickles, men det ble litt dyrt med garn for nesten 1000 kr til sammen pluss strikkepinner, så jeg har laget en enda billigere strikket puff. Med fyll og alt kostet den meg faktisk under 100 kroner (!).

Det jeg gjorde var å snurpe igjen en grovstrikket hals kjøpt på H&M for 59 kroner rundt en dyne fra Ikea for 25 kroner.

Slik ble min puff:


Billig strikket puff

Og selv om den ser litt mer pjusk ut enn sine dyrere brødre er jeg fornøyd.

 

Hva synes du? Verdt pengene?  

 NIB-utfordring i januar: Barnerom

Adventskalender "bakgrunn" med tall og ringer

Publisert: 06.12.2010 @ 18:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg og søsteren min hadde noen nydelige hjemmelagede adventskalendere da vi var yngre. Jeg vet ikke om jeg får arvet noen av disse til Oliver, så kjøpte en enkel adventskalender fra Nille i tilfelle. Her er tallene brodert på og ringene sydd fast, men det er fortsatt god plass til å pynte selv (om man vil så klart).

Kalenderen koster 79 kroner og kommer i både rødt og hvitt. Jeg synes det var en kjempebra pris ettersom det sikkert ville kostet en del tid og penger å lage selv. På denne måten kan jeg lage en "hjemmelaget" adventskalender til Oliver lett som en plett.

Ullsokker med antiskli 29 kr, ullstrømpebukse 49 kr og babyslips

Publisert: 02.12.2010 @ 10:48 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg må nesten dele kuppet jeg gjorde på Name It i går. Jeg har jo lett nettet over etter billige ullsokker og strømpebukser til Oliver. Gjerne med anti-skli. Det billigste jeg fant på nett var sparkjop.no og jeg har fått tips om at Coop Obs har billige alternativer. Jeg fikk derfor hakeslepp når jeg så prisene på Name It (som jeg i grunn ikke har sett på som en utpreget lavpriskjede i forhold til H&M, Cubus og liknende).

De hadde noen kjempedeilige ullsokker for bare 29 kroner. Både med og uten antiskli. Strømpebukser i ull hadde de også og disse kostet kun 49 kroner (det billigste jeg har funnet hittil). Jeg har også lett på både H&M, KappAhl, Cubus og Lindex etter enkle barneslips (uten hodeskaller, uten nisser, bare enkle barneslips) og tror dere jaggu meg ikke at jeg fant det også på Name It?

Oliver har jo to ulldresser fra Name It fra før som vi er storfornøyde med, så jeg håper bare at ullkvaliteten på nyinnkjøpene matcher de andre plaggene.

Jeg fikk med meg det siste paret med antiskli, men jeg snakket med distriktsjefen til Name It og hun sa at de kommer inn igjen, så jeg får bare være beredt.

Aldri hadde jeg trodd at jeg skulle bli så gira av ullsokker med antiskli.

"Oliver og den krympende bamsen"

Publisert: 29.11.2010 @ 15:04 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jeg må bare vise hva jeg har gjort med bildene jeg har tatt av Oliver måned for måned:

Det er en fotolomme jeg kjøpte her og jeg kaller bildeserien "Oliver og den krympende bamsen". Så nå kan alle som kommer på besøk se hvordan vår lille søte har vokst/bamsen har krympet.

Siden det er plass til 17 bilder tenkte jeg at de første 13 skal være Oliver måned for måned (0-12 mnd) og deretter bilder av han som 2 år, 3 år, 4 år og 5 år.

Penger å spare på nettshopping av babyutstyr

Publisert: 24.11.2010 @ 12:13 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Sparte 5.000 kr på vogn og sete

Dine Penger har testet nettkjøp av barneutstyr fra Tyskland.

Dine Pengers journalist Richard Nodeland sparte 5.000 kroner på å kjøpe barnevogn og bilsete fra Tyskland. Foto: Taral Jansen

Vi sparte rundt 5.000 kroner på å importere barnevogn med diverse ekstrautstyr og bilstol med base fremfor å kjøpe tilsvarende utstyr i Norge.

Les også:

 http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10018976


 

Jeg kom over denne artikkelen, og jeg tror at hvis det blir flere barnevogner her i gården kjøper vi nok fra utlandet, enten på nett eller over grensen til Sverige.

Man kan også kjøpe fra http://www.kopbarnvagn.se/ der det er svenske priser levert til Norge (tror faktisk de har gjort noe smarte greier slik at man slipper å betale både svensk og norsk mva). Det var på denne nettbutikken vi (jeg) planla å kjøpe før vi vant vogn på Oppgrader.

Har noen her kjøpt barneutstyr fra utlandet?

Mammatips: Zalo til det meste

Publisert: 22.11.2010 @ 10:37 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

Jeg har jo tidligere skrevet om min hjemmelagede Zalo oppvask- og kjøkkenspray, og i fare for å virke helt Zalo-frelst må jeg dele et tips til.

Zalo er nemlig en utmerket flekkfjerner.

Det blir jo gjerne noen flekker med de søte små i hus. Enkelte vanskeligere å bli kvitt enn andre. Jeg fikk ikke ut den gule flekken på genseren min etter Olivers middagsglass (selv med Omo Ultra, hehe). Så før jeg la den til vask igjen, gnidde jeg litt zalo på flekken og lot den ligge over natten. Nå er flekken borte. (Først etter jeg hadde lagt den til vask kom jeg på at jeg kanskje burde ha skylt bort Zaloen siden den skummer en del, men det gikk bra.)

Det kan hende dette er noe "alle" vet, men jeg visste ikke at det gikk før jeg prøvde det selv, så da er det kanskje andre som ikke vet det heller. (Jeg mener; hvis alle hadde visst dette, hvorfor selger Vanish Oxy så bra? Her er det penger å spare.)

Leketips Brio-karusell/pariserhjul

Publisert: 16.11.2010 @ 10:28 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg må bare tipse om Brio-leken Oliver fikk når han var på besøk hos mormor. Oliver er enda helt oppslukt av den.

Det er et slags parisehjul med trebrikker som slår mot hverandre om man snurrer den fort. Foran på brikkene er det bilde av dyr og bak et bilde av hva dyret spiser, så denne ser jeg for meg kan holde seg spennende når å slå på den blir gammelt. Leken har også en sugekopp i bunnen, slik at den ikke flyr avgårde når Oliver tar helt av og vifter med både armer og ben for å få den til å snurre.

Tips til deg med nok av pledd

Publisert: 06.11.2010 @ 20:01 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

I går kom pakken jeg bestilte fra Ellos (30 % på hele bestillingen, hvordan kan man la være?), og dette er kronjuvelen i bestillingen:

En skjønn hvit heklet "kurv" til pleddene våre. Jeg irriterer meg så fryktelig over at sofaen flyter over av pledd, så dette gjorde dagen min! Det var plass til to små og et stort pledd - akkurat passe.

Den funker fint som lekekurv også, så jeg troor jeg blir nødt til å kjøpe en til. Hehe.  

Edit: Direktelink til kurven her  :)

Fin hva? :)

Middagstips-tips

Publisert: 28.10.2010 @ 16:30 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5

Hehe. Jeg så reklame for Tine Kesam og gikk inn på tine.no for å finne oppskriften på reklamen. Da jeg kom inn på nettsiden fant jeg imidlertid noe kjempesmart. Det var en middagstips-generator:


http://tine.no/oppskrifter#diff=medium&category=659&worktime=50

Man skriver helt enkelt inn hvor mye tid man vil bruke, vanskelighetsgraden på retten og om det skal være forrett, middagsrett, dessert og så videre. I dag er dagens middagstips biff med potetform.

Smart, hva?

Husmortips: Putevar som vaskepose

Publisert: 25.10.2010 @ 09:46 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg mister stadig vekk vaskenettene mine til BH'er og fint tøy i vaskemaskinen. Et tips om man ikke har noe annet kan være å bruke et putevar. De som har kokevasket sokkene sine sammen med sengetøyet vet at hvis sokkene kommer inn i dyne- eller putetrekk, finner man de ikke igjen før neste gang sengetøyet brukes.

Husmortips: Hjemmelaget Zalo kjøkkenspray/oppvaskspray

Publisert: 24.10.2010 @ 10:24 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8

Folk løper jo om dagen til butikken for å kjøpe Zalo oppvask- og kjøkkenspray. Her hjemme prøver vi å spare litt penger, så jeg laget en egen Zalo-spray.

Slik gjorde jeg det:

Jeg fylte opp en gammel sprayflaske 3/4 med vann og tilsatte ca en ts Zalo. (Roar mente jeg kunne brukt litt mer Zalo, så kanskje jeg prøver det neste gang.) Jeg var litt spent på om jeg måtte vaske over med en våt klut etterpå men vi brukte en fuktig klut når vi tørket av, og det ser ut til at det gikk bra.

+ Sprayen funker også på speil med tørr klut eller papir. 

Mitt lille kildesorteringshjørne

Publisert: 21.10.2010 @ 10:17 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

I min søken etter bokser til kildesorteringen som begynner i Oslo i disse dager kom jeg over en løsning på interiørstylist Signe Schinellers blogg.

Her er min vri:

Jeg skrudde på noen krydderhyller til å ha posene i, og laget noen enkle merkelapper i papp. Matavfallet har vi i skapet under vasken. Papirdunken min fikk selvsagt plass ved siden av.

Stikkord:

Hjemmelaget dørstopper på 15 sekunder

Publisert: 20.10.2010 @ 09:26 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Det du trenger:

- Samboerens enslige sokk (som forøvrig er kokevasket, men fortsatt ser skitten ut på bildet over)
- Ris
- Noe å knyte igjen med

*simsalabim*
(OK, dette en midlertidig løsning til jeg får kjøpt en ordentlig dørstopper)

Konkurransetips til mammaer: Jeg vant teppe, du kan vinne barnemat for 500 kr

Publisert: 19.10.2010 @ 17:43 Kategori: Mammatips Kommentarer: 7

Jippi! Jeg fulgte et tips jeg fikk av Camilla om å legge inn fødselshistorien min på http://www.fodselsforum.no/ der jeg kunne vinne et ullteppe. Siden det ikke var så mange som hadde deltatt var det store vinnersjanser og jeg (som sjeldent vinner noen ting) vant faktisk! For en herlig følelse!


Premien min ♥ - Ullpledd fra Ulli.no

 

Så nå vil jeg tipse dere videre om at det ikke er så mange deltagere denne måneden heller (2 eller 3 i skrivende stund) og at det derfor er store vinnersjanser.

 


Premien din?

 

Alt du trenger å gjøre er og sende inn fødselshistorien din til http://www.fodselsforum.no/. Og som Camilla sa: Mange mammabloggere har jo allerede en ferdigskrevet fødselshistorie, så dette er klipp og lim.

Lykke til :)

 

Kveldsgrøt med én hånd på ryggen

Publisert: 12.10.2010 @ 16:02 Kategori: Mammatips Kommentarer: 16

Jeg har jo som sagt anskaffet oss skjeen Boon Squirt barneskje (er jeg den eneste som ikke liker det navnet? Jeg synes det høres ekkelt ut). Jeg har allerede fått kommentarer både på blogg og utenom at det kanskje var en unødvendig utgift og at man klarer seg med vanlige skjeer. Jeg bestemte meg for at hvis den var teit skulle jeg si meg enig med de tvilende sjelene, men jeg er frelst. For å si det på denne måten: for 10 år siden klarte de fleste seg uten mobiltelefon, men vi unngår ikke å kjøpe det i dag fordet?

Grunner til at den "ruler":

- Man kan mate poden uten å ha et bord med maten på

- Selv Cato Zahl Pedersen kan bruke den (eller foreldre med to hender kan bruke den ekstra hånden til andre ting som kluter, kamera eller annet nyttig)

- Selv barnløse venner synes denne er spennende (de er i hvert fall gode til å late som)

- Den koster bare 79 kroner (det samme som to kjedelige vanlige barneskjeer på Rimi)

- Kan vaskes i oppvaskmaskin

Jeg ble litt revet med når Roar matet han, så her kommer et knippe av bildene jeg tok:


Hvis du synes dette var mange bilder, så kan jeg avsløre at jeg filmet også

Om å gjøre Voksi-posen klar til "stor gutt"-vogn

Publisert: 12.10.2010 @ 11:03 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I går kveld byttet jeg hardbaggen på Mountain Buggyen til sportsdelen og festet Voksi-posen slik at Oliver holder seg varm i vognen.

Selv om det talte mot hvert ben i kroppen min å klippe i den splitter nye vognposen er det visstnok slik det skal gjøres, så jeg holdt pusten og lot det stå til. Det gikk overraskende bra!

Først klippet jeg det første "laget" i posen.

På innsiden var det enda en forsterkning som man kunne klippe inni.

Deretter kuttet jeg det tredje laget og selen var klar til å tres gjennom.

Top tips: Ikke bruk tapetkniv om du ikke er ytterst forsiktig. Det fikk jeg erfare "the hard way" ved at jeg har en liten rift i posen bak. Enda så forsiktig jeg var. Så nå må jeg bruke tid og penger på å reparere den ordentlig. Det er jo noe man bruker lenge og kanskje til flere barn, så kan ikke risikere at skaden blir større.


Et tilfelle av tapetkniv som ikke vil gjennom forsterkningen, men så plutselig vil det likevel.

Deilig musikk for mor og baby på Spotify

Publisert: 11.10.2010 @ 23:47 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Da jeg var på middag hos venninnen min Ida, hadde vi beroligende klassisk taffelmusikk. Spillelisten virket variert og godt sammensatt og alt jeg tenkte på var hvor mye tid hun måtte ha brukt på å sette den sammen og hvor dum jeg var som ikke kunne navnet på noen rolige sanger som ikke er fra de siste tiårenes pop-liste. Jeg dristet meg til å spørre om spillelisten og hun ga meg tips om å søke på "Pride and prejudice". Sangene som gikk i bakgrunnen var faktisk soundtracket på filmen. Genialt!

Her er linken som kommer opp når jeg trykker "share" på Spotify: http://open.spotify.com/user/juliecv/playlist/6fjYRJ7YLfHWtxQo3cHQCD Pride and Prejudice

Jeg har aldri prøvd å dele spillelister før, så vet ikke om det går, men du kan også søke på

Pride and Prejudice

Og deretter velge soundtracket til filmen.

Spillelisten får ihvertfall både mor og barn her til å senke pulsen.

Pride & Prejudice Poster

 

Har du noen gode spillelister/spotifytips å dele?

Har du sett noe så smart? Stelleveske og reiseseng i ett!

Publisert: 04.10.2010 @ 13:59 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I mitt forsøk på å runde internett i håp om å finne denne klokken, fant jeg en annen genial ting.

Først ser det ut som en vanlig stelleveske:

Men SÅ: *simsalabim!*

En reiseseng! Det er altså en stellebag som blir til en reiseseng! At jeg ikke fant denne før. Sengen blir 80 cm lang, så nå som Oliver nærmer seg 70 cm begynner den å bli for liten til å kjøpe, men herrefred så smart!

Vesken fant jeg her: http://www.mammashop.se/pappas-favoriter/baby-travel-2-i-1-deltababy.html (Lagt til: Mammashop er visst utsolgt, men den finnes også på CDon.no her

Har noen sett denne før?

Alternativ vognpose

Publisert: 16.09.2010 @ 11:35 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6

I påvente av en vinter-vognpose som Oliver fikk i dåpen sin, bruker vi mammas dunjakke som høst-vognpose. Funker som bare rakkern!


Noen som har tatt ut vognposene til vinteren enda?

Sparetips til småbarnsforeldre: Leker fra england

Publisert: 12.09.2010 @ 11:11 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Mange kjøper leker og klær til minsten på internett om dagen. For å handle i nettbutikker slipper vi å kle på poden ullundertøy, klær, ytterklær og drasse med oss vognen ut døren før vi oppdager at knøttet har gjort i bleia og vi må gjøre hele opptredenen på nytt. Det mange ikke tenker på er hvor mye man kan spare ved å velge nettbutikk med omhu.

Her er et av mine "top tips" om du planlegger å kjøpe leker på nett:
De fleste har sikkert sett Lamaze sine fargesprakende leker som finnes både i norske lekebutikker og nettbutikker. For å vise hvor mye man kan spare på å handle fra England har jeg satt valgt ut en populær leke fra Lamaze for å vise hvor mye man kan spare:Norsk pris       kr 269
Frakt              kr 89   
Total             kr 358

Engelsk pris     £ 13,49
Frakt                £ 5,5     
Total               £ 18,99  eller kr 182


Det er nesten halv pris.

Så her er det helt klart penger å spare.

(Bare husk å holde deg under tollgrensen på 200 kr).


Kilder:
http://www.muffeladen.no/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=993&category_id=153&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=3

http://www.lamazetoys.co.uk/lamaze-trotter-pony-37-p.asp

http://tux.aftenposten.no/calcFrame/start.htm?id=16

Stikkord:

Jeg tror jeg har funnet bladet for meg. Har noen sett dette før? Er det nytt?

Publisert: 08.09.2010 @ 18:56 Kategori: Mammatips Kommentarer: 6


Jeg tror jeg har funnet bladet for meg. Har noen sett dette før? Er det nytt?

Sovepose uten ermer til sprinteren

Publisert: 27.08.2010 @ 11:26 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4
Oliver løper jo i søvne, så nå har jeg skaffet en sovepose han kan vokse i:


H&M

Denne kan man ha langermet- eller kortermet body under alt etter hvor varmt/kaldt det er.

Oliver ønsker seg (i hvert fall i mitt hode):

Publisert: 20.08.2010 @ 15:24 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2

Pose til smokker og pose til flasker, 29 og 39 kr


Søtt skilt, 39 kr

Alt fra Kremmerhuset.

Hvor smarte var ikke de posene? Så kan man la smokker og flasker ligge i vesken uten å tenke på at støv fester seg. Det skiltet skulle jeg hatt på ytterdøren når naboene har fest og står rett utenfor soverommet og ytterdøren vår og røyker og bråker. Kanskje de hadde tatt litt mer hensyn da. Jeg har ikke hjerte til å sende naboklage.  

Jeg håper de fortsatt har de igjen når jeg får stipend.

Tips: Isbitstaver

Publisert: 19.08.2010 @ 11:28 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4
Fant disse på Ica forrige uke og må bare nevne de her:Det er isbitposer som gjør isbitene til staver, ikke kuber. Det som gjør de geniale er at man kan ha isbitene i vannflasken.

Jeg vet ikke om de har vært i butikkene lenge, men jeg har aldri sett de før.

Har du sett slike før?

Liberobleier billigere enn billigbleier

Publisert: 12.08.2010 @ 17:04 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8


I dag kjøpte jeg 136 bleier på Kiwi for 94 kroner. Det er 69 øre bleien - billigere enn Coops billigbleier (som forøvrig koster 71 øre bleien).

Når er det vanlig å vokse ut av disse bleiene? Varierer det veldig?
Stikkord:

Vitamintips til mor

Publisert: 27.07.2010 @ 10:59 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2
Får du ikke i deg nok vitaminer? Prøv disse:Disse bruker jeg å kjøpe istedenfor brus eller flaskevann om jeg har glemt vannflasken min hjemme.

Myk biteleke som ikke forsvinner

Publisert: 24.07.2010 @ 18:47 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2
Jeg må bare tipse om biteleken Oliver fikk av mommo i går:


49 kr på Brio

Oliver har begynt å bite på smokker (og mammaen sin når han får pupp), så vi har prøvd litt forskjellige biteleker. Han har enda ikke vist noen stor interesse for harde biteleker, men denne likte han. Han har ikke helt forstått at han må holde den til munnen sin selv, men det kommer nok etterhvert. Biteleken har også en kort snor på seg sånn at den ikke forsvinner ut av vognen. Den er også liten nok til at han klarer å holde fast i den. Pluss at den er fylt med sterilisert vann, så når tennene begynner å plage han ordentlig kan vi legge den i kjøleskapet sånn at han får kjølt ned gommene litt.

Jeg tar gjerne imot tips om andre vet om noen gode biteleker eller leker for babyer på 3 mnd +.

Om å klippe babynegler

Publisert: 16.07.2010 @ 16:51 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0

Jeg har hørt mange som synes det er vanskelig å klippe neglene på babyen. Jeg har aldri skaffet meg noen neglklipper for baby, men jeg synes denne funker fint:


Mini-lommekniven min. Kjøpt på Handysize.Siden saksen er så kort, risikerer man ikke at man klipper for mye. Pluss at den er grei å ha med over alt.


Hvordan klipper du neglene til den lille?

Hånd og fotavtrykk av liten baby?

Publisert: 13.07.2010 @ 19:33 Kategori: Mammatips Kommentarer: 1

Jeg trodde det skulle være så enkelt å ta avtrykk av de små hendene og føttene til Oliver og blandet sammen trolldeig med friskt mot. Det viste seg imidlertid ganske vanskelig med en baby som spreller og krøller fingre og tær.

Hver gang det gikk skeis måtte jeg knøvle deigen på nytt og prøve igjen.

Men så kjøpte jeg fingermaling:Det var mye enklere. Her kunne vi bare kaste arket om vi ikke fikk noen bra avtrykk, og kunne prøve på nytt uten å gjøre om deigen. Så nå har vi fått avtrykk av føtter. Hender må vi nok vente enda litt til med, for de liker å gripe rundt alt de får tak i enda - inkludert ark.

Min nye favorittleketøysbutikk

Publisert: 08.07.2010 @ 19:54 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0
I dag ble jeg "strandet" på Nationaltheatret i et kvarter fordi jeg ikke rakk bussen. Jeg tenkte egentlig bare å gå bort til Aker Brygge og tilbake, men på veien fant jeg denne butikken:


Riktige Leker

Flyet på siden av posen er en av tingene jeg kjøpte.

Her er hele fangsten:


Jeg likte spesielt flyet og tyggeleken.

Det ble ikke så mye, for hadde bare 150 kr med meg.

Det virket som om giraffen var mest populær hos Oliver:Visste du om Riktige Leker? (Og i så fall hvorfor har du ikke sagt noe? Hehe.)


+
Fant nettop ut at de selger løven som Oliver har for 100 kr mindre enn Brio selger den for:
http://www.riktigeleker.no/default.asp?page=33&product=6897

Føler meg snytt...

Nelly har fått inn sommerdraktene fra Name it igjen

Publisert: 03.07.2010 @ 23:09 Kategori: Mammatips Kommentarer: 0
Ville bare tipse om at Nelly har igjen str 68 av sommerdrakten jeg kjøpte til Oliver.

Yummi Sunsuit NOK 119, Name It - NELLY.COM

Jeg har fått spørsmål om linken. For å komme til nelly.com og sommerdrakten trykk på bildet. Vurderte å kjøpe den selv til Oliver, men når han er 4-6 mnd er nok sommeren snart over.

De har den også i orange med en stilig fugl på:

Yummi Sunsuit NOK 119, Name It - NELLY.COM

Oliver har fått seg...

Publisert: 03.07.2010 @ 12:16 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5
Vugge!

En slyngevugge for å være eksakt:


Mortimer er så klart med

Jeg er frelst.

Oliver har begynt å holde seg selv våken så lenge at han blir overtrøtt. Så nå må jeg gå tur med han hver gang han er grinete av å ha vært våken så lenge. Denne kommer til å bli en reddende engel når det regner.

Nå gjelder det bare å ikke bruke denne istedenfor å gå tur når det er fint nok vær til å trille. Hehe.
Jeg tror jeg fant det billigste alternativet her:
http://www.babyplaneten.no/productdetails.php?product=1113 
(jeg betalte noen hundrelapper mindre av noen som hadde fått to og solgte derfor den ene).

Kjempesøte babybøker

Publisert: 27.06.2010 @ 18:06 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3
I går fant vi disse nusselige babybøkene på Nille:De har et hull bak, sånn at man kan styre "hovedpersonen":Han fikk både Lille Isbjørn, og Panda Bjørn:
Så nå blir det godnatthistorier.

Tips - Nostalgiske leker

Publisert: 24.06.2010 @ 12:16 Kategori: Mammatips Kommentarer: 4

Jeg var innom nettsiden Plym & co., og fant såkalte "nostalgiske leker". Eller leker som våre foreldre lekte med da de var små.


Kaleidoskop


Klatreleke


Leirdue


Papirdukker


Snurrebass


Teddy


Minner anyone?

Pampers på Grønn Hverdags verstingliste

Publisert: 23.06.2010 @ 10:05 Kategori: Mammatips Kommentarer: 8
Pampers som er en av to markedsledere i Norge innenfor bleier, har i Grønn Hverdags produkt-test blitt stemplet som en av verstingene når det gjelder helse- og miljøbelastende stoffer. Testen er gjort av diverse stelleprodukter og ingen av Pampers produkter har klart å komme på Grønn Hverdags lister over anbefalte produkter. Det kommer til og med fram at Pampers juger om innholdet av parfyme i sine våtservietter. Til tross for at produktet markedsføres som parfymefritt inneholder de parfymestoffet Benzyl Alcohol.

Jeg har alltid trodd at siden Pampers er så store og koster mer er de automatisk tryggere og bedre enn First Price og andre billigmerker. Informasjonen på www.gronnhverdag.no viser imidlertid noe helt annet. Nå tør jeg ikke en gang kjøpe Pampers-bleier, i tilfelle de juger om hva som er i de også.
Er jeg den eneste som ikke har fått med meg dette?Kilder:
http://gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Kosmetikk/Tester-og-undersoekelser/Test-av-pleieprodukter-til-baby-2009/Pleieprodukter-til-baby-2009-Testvinnerne

http://gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Kosmetikk/Tester-og-undersoekelser/Test-av-pleieprodukter-til-baby-2009/Pleieprodukter-til-baby-2009-Vaatservietter

Helsetrygdkort og reiseforsikring

Publisert: 22.06.2010 @ 14:04 Kategori: Mammatips Kommentarer: 5
Nå har jeg bestilt helsetrygdkort og reiseforsikring for meg og Oliver, og vi er klare til å reise, om det så er Narvik (i juni) eller Spania (i september).

Dette er det som stod om helsetrygdkort:"Europeisk helsetrygdkort dokumenterer at du har rett til å få dekket utgifter til nødvendig medisinsk behandling når du oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits. Du har rett til behandling på lik linje med oppholdslandets borgere. Kortet erstatter den tidligere papirblanketten E 111. "

Og her kan du bestille det: https://tjenester.nav.no/helsetrygdkort/forside.do 

Reiseforsikringen gjelder tydeligvis så fort jeg er ute av døren, så om vesken blir stjålet på vei til hvasomhelst går det på forsikringen. Det kostet ca 1600 kr i året for både meg og Oliver.

Har du reiseforsikring/helsetrygdkort?

Pimp my stroller - posekrok

Publisert: 21.06.2010 @ 11:42 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2
Sist jeg var hos mamma kjøpte vi disse krokene til å henge handleposer og vesker på.Noe slikt savnet jeg veldig før jeg hadde det, for hvis det ikke var plass i kurven under måtte jeg bære posen i den ene hånden og manøvrere vognen med den andre.

Koppholder til vognen ville jeg mest sansynelig ikke fått bruk for, så det spørs om dette er det eneste ekstrautstyret vognen får.


Edit: Vi kjøpte den på Babyshop, men de har den også på lilleprinsen.no: http://www.lilleprinsen.no/product/468525/Tinkafu-_barnevognkroker%2C-2-stk..html

Sokkeløs fotballspire - babyshopping

Publisert: 19.06.2010 @ 09:32 Kategori: Mammatips Kommentarer: 2
Oliver liker å sparke med bena og sparke av seg både dyner og sokker. Nå har mamma Julie gått lei og saumfart CC vest etter bukser med ben.

Det fant jeg på Kappahl til bare 49,50. Der hadde de også en sommerdrakt med biler på, som også snek seg med:Jeg har også vært på H&M i sentrum og kjøpt strømpebukser i størrelse 62 som de var tomme for på CC.

Så nå kan han bare prøve og sparke av seg på bena.

Mammatips: Nå kan alle leker bli vognleker

Publisert: 18.06.2010 @ 13:25 Kategori: Mammatips Kommentarer: 3

Jeg har lenge vært på utkikk etter en vognleke til Oliver, men enda ikke funnet noe jeg liker (annet enn den søte bien som kom i babybox'en fra Libero. Slenger med et bilde av den:
 Såå søt.)

Men på vei fra besøk hos Kate (verdens søteste negldesigner med verdens søteste datter) fant jeg løsningen:


50 kr BR leker (er sjeldent på BR-leker for vi har ikke BR her på Røa eller
på CC vest som jeg vanligvis handler på. Så var bare flaks at jeg gikk den
veien fra Kate) 


Disse kan man hekte på masse forskjellige leker. Pluss at man kan hekte dem sammen i en lenke og ha dem på tvers av vognen. Når babyen blir eldre og finner ut at å kaste ting ut av vognen er fryktelig morsomt, kan man feste leken i en slik lenke som man fester på kanten av vognen, og Teddy er trygg fra asfalt og offentlige toalett-gulv (æsj).

Akkurat nå er det Løven som har æren av å være Olivers vognleke:


(Ta det med ro, ringen er festet under armene på Løven, ikke rundt halsen)