hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Student med baby

Hva gjør en god reklame?

Publisert: 06.11.2011 @ 14:10 Kategori: Student med baby Kommentarer: 3

Som markedsfører er jeg over gjennomsnittet opptatt av reklame - og også hva som er gode og dårlige reklamer. Mange mener for eksempel at en god reklame er en reklame som blir godt likt. På tross av at "kjedelige" reklamer gjerne har bedre effekt på salgstall. Mange tenker kanskje at godt likte reklamer øker bekjentskapen og omdømme til bedriften, men mange av de morsomme eller kule reklamene får jo ikke fram hvem det er reklame for. Jeg mener: Roar mente at reklamen med hun gamle damen som går rundt med bind foran øynene og slår i luften med en pinne var en bra reklame, men han husker jo ikke hvem det er reklame for.

Reklamene under synes jeg derimot er kjempebra. De er morsomme uten å være slitsomme, og humoren er relevant. De er ikke moro bare for å være moro - men de gir et budskap som gjør at man husker hvem som er avsender av reklamen.

 

 

 

 

 

Synes du reklamene ovenfor er bra? Er du enig i ressonementet mitt om gode reklamer?Min tid på Markedshøyskolen Campus Kristiania

Publisert: 10.06.2011 @ 15:46 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7

Chalotte spurte om jeg kunne skrive litt om Markedshøyskolen der jeg har tatt bachelorgraden min, og det er klart jeg kan.

Jeg har gått tre år på Markedshøyskolen (www.mh.no) som er en del av Campus Kristiania som også har skolene NKS nettstudier og Norges Kreative Fagskole.Skolen har sjelfylte lokaler i Oslo sentrum. Klassene er små, noe som gjør at samholdet i klassen er kjempebra og det er heller ikke så ille å komme med spørsmål eller innspill som det kan være i store auditorium. Jeg anser klassekameratene mine som venner og de var veldig støttende når jeg bestemte meg for å fortsette med bachelorgraden med Oliver "på slep". 

Man får også god kontakt med foreleserne, og noen av de foreleserne jeg har snakket mest med er jeg faktisk venn med på facebook. Foreleserne virker genuint opptatt av elevene også utenfor forelesningssalen, og alle foreleserne jeg har hatt har vært veldig positive til at jeg har med Oliver i forelesning.


Oliver på armen til en av foreleserne mine


Utdannelsen er lagt opp på en veldig praktisk måte og over 40% av karakterene på Markedshøyskolen er basert på praktiske caseoppgaver som forbereder en til situasjoner man kan møte på ute i arbeidslivet. Jeg føler at jeg har fått veldig godt utbytte av disse caseoppgavene fordi det hjelper en til å se pensum i praksis.

Bacheloroppgaven går over et halvt år og er i grupper på to-tre som man velger selv. Temaet og problemstillingen er selvvalgt der man skal bevise at man kan bruke det man har lært gjennom bachelorgraden i praksis, og utover at den må ha minimum en markedsundersøkelse står man ganske fritt til å velge hva man vil skrive om.

Jeg har allerede anbefalt Markedshøyskolen min til flere av vennene mine, og en av bestevenninnene mine Christina er ferdig med sitt første år der nå.

Hvis jeg skal komme på noe negativt må det være at i et par fag hadde de slått sammen to av markedsføringsklassene i en sal fordi det var så mange markedsføringsstudenter, så jeg håper de klarer å beholde de små klassene som jeg mener gir Markedshøyskolen det gode miljøet. Skolen koster 27000 i halvåret, men man får fullt lån og stipend av lånekassen, og jeg mener absolutt at skolen er verdt pengene. Overskuddet går også tilbake til skolen, så man betaler ikke til noen rikinger som sitter og bader i studentenes skolepenger. Hehe.

For å lese mer om den linjen jeg gikk på kan dere se http://www.mh.no/markedsforing 

  Kanskje jeg har noen lesere som har gått på Markedshøyskolen? Eller OMH som det het før.

Nå er jeg ikke lenger studentmamma

Publisert: 10.06.2011 @ 10:52 Kategori: Student med baby Kommentarer: 14

598574-1-1307695924975.jpg
Nå er jeg ikke lenger studentmamma i Oslo.

Melon til minsten og bachelorskriving på mamma

Publisert: 02.06.2011 @ 17:17 Kategori: Student med baby Kommentarer: 3

De neste dagene blir det nok mest rene bildeinnlegg, for det er bare noen dager til bacheloroppgaven skal leveres. Dagene går med til å sørge for at Oliver er uthvilt, mett og fornøyd, slik at han ikke forstyrrer midt i en tankeprosess. Stuen er fylt opp med alle lekene han har slik at han ikke skal gå lei, og det er lov med bestikkelser som melon og druer.
En mamma på byen

Publisert: 22.05.2011 @ 16:35 Kategori: Student med baby Kommentarer: 5

Jeg er ikke av de unge mødrene som er ofte på byen, men i går dro jeg mamma-rumpa min på både vorce og byen. Det ble imidlertid ingen vill kveld for meg alkoholmessig, for jeg hadde bare med tre øl som vi hadde i kjøleskapet og drakk ikke noe mer når vi kom ut. Noe som egenltig var fordelaktig for både lommeboken og formen i dag tidlig. Men moro hadde vi det fordet.

Ikke noe galt med de kreative danseskillsene i hvert fall.

Jeg vurderte å legge ut et bilde av bodybuilder-sjåføren vår for kvelden, men jeg glemmer alltid å spørre om tillatelse (som forøvrig er grunnen til at jeg sjeldent legger ut bilde av andre på bloggen i det hele tatt, for jeg tør ikke uten ordentlig godkjennelse).

Jentene sa vel motvillig ja etter litt vin, men jeg tar sjansen på å legge ut bilde av selskapet mitt i går uansett:

Jeg følte meg litt som Courtney Cox i Cougar town med vesken min, som for kvelden het "Betsy" (litt intern spøk for de som følger med på Cougar Town der).

På tross av godt mot på vei til byen ble jeg fort sliten og de skyhøye helene ble byttet ut med bare føtter mot asfalt fra en tidlig nattbuss og hjem.


 

Siste eksamen levert, kun bacheloroppgaven igjen

Publisert: 14.04.2011 @ 09:51 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

Wow, nå nærmer tre års studier seg slutten. I dag leverte vi siste eksamensoppgave - en deleksamen som teller 60%. Så nå gjenstår det bare å levere bacheloroppgaven som vi har ut mai på å gjøre ferdig, så er jeg ikke lenger student. Vanligvis tar jeg et bilde av eksamensoppgaven og mobilblogger den, men denne eksamensoppgaven er faktisk en forretningsidé for et innovativt produkt med logoen vår på forsiden som vi skal bygge videre på og kanskje begynne å produsere, så jeg holder den hemmelig inntil videre ;)

Derfor får dere heller et bilde av Oliver som spiser ost:

 Eksamensjobbing med baby

Publisert: 12.04.2011 @ 16:02 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

I dag har jeg ikke blogget fordi vi har jobbet med siste eksamensoppgave.


Oliver og Morten

En liten lekepause der jeg rakk å knipse bilde må til. Jeg har så flaks med at Morten orker å komme til oss og jobbe med oppgaven her, så slipper jeg å pakke med meg en dagsrasjon av mat, bleier, leker og klær for å jobbe på et grupperom uten leker, stellebord og matlagingsmuligheter. (Morten er forøvrig singel. Løp og kjøp!)


Grunnen til at hjemmet mitt er rotete

Publisert: 11.04.2011 @ 17:20 Kategori: Student med baby Kommentarer: 10

Jeg kommer fra et plettfritt hjem. Virkelig. I de fleste hjem vil det alltid være litt støv, eller hunde/kattehår eller kanskje litt smuler på benken, men ikke hos oss. Min stefar har støv på hjernen, noe min søster har "arvet", og jeg får høre det når familien er på besøk. Jeg hadde for eksempel ikke ryddet inn i oppvaskmaskinen før søsteren min kom innom, og da sa hun spøkefullt "åh, så det er et kjøkken under der". Det ergrer meg hele tiden at jeg ikke klarer å være like flink, og skulle ønske jeg hadde samme standard her i leiligheten. Jeg har imidlertid gjort et lite ressonement og har kommet fram til en grunn/unnskyldning.

Hver uke er jeg 100% student, 100% hjemme-mamma og jobber 20%. Det er 120% mer enn om jeg kun skulle vært en fulltidsstudent/hjemmeværende og 100% mer enn en gjennsomsnittlig student. (Jeg tok ikke mammapermisjon fra studiene).

Fortsatt klarer jeg å levere gode oppgaver, passe på og leke med Oliver og rydde/vaske i huset. Problemet er at jeg ikke rekker å rydde nok. Jeg har jo valgt en økonomisk/administrativ utdannelse, og har derfor valgt å vise det i en graf:

Som dere ser er det en differanse mellom totalt rot og hvor mye vi gjennomsnitlig rydder hver dag. Derfor blir det gradvis mer og mer rot til vi tar et skippertak eller jeg tar en skolefri dag. (Om noen føler at jeg var streng med Roar kan jeg få han til å bekrefte/avkrefte grafen når han kommer hjem. Jeg tror ikke han vil nekte på disse estimatene).

Det er vanskelig, for om jeg skal holde hjemmet plettfritt har jeg ikke tid til noe annet. Når økonomien blir bedre tror jeg at jeg skal ansette en vaskehjelp, slik at jeg eliminerer vaske-tiden og heller kan bruke den til rydding. Jeg skal også sende Roar på dressurkurs. Neida. Joda. Neida... For noe sånt finnes ikke. Ellers skulle jeg gjort det. Neida. (Joda)

Mistet jobben min under mammapermisjonen...

Publisert: 04.03.2011 @ 13:30 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

Ja, nå ligger oppsigelsen min på jobben og bare venter på underskriften min. Klesbutikken jeg jobber på skal avvikles, og siden butikken ikke lenger er en del av Oslo-distriktet får jeg ikke en ny butikk i Oslo. Så da står jeg igjen uten stort annet valg enn å finne meg en ny jobb. Heldigvis er distriktsjefene for både Oslo (min gamle distriktsjef) og det nye distriktet (nåværende) kjempehyggelige og har gitt meg råd om hvordan jeg skal gå fram for å søke jobb internt i selskapet der jeg kan bruke bachelorgraden min i markedsføring.

Jeg må innrømme at det var veldig greit å ha den tryggheten med en jobb å komme tilbake til etter permisjonen, og akkurat nå føler jeg meg litt utrygg og usikker på fremtiden. Vi har jo tross alt et lite barn å forsørge, og Roar tjener ikke nok til å betale hele husleien og i tillegg betale mat og bleier og alt som kommer med.

Ikke er det stor mulighet for at vi får barnehageplass før august heller, så vi må finne en dagmamma om jeg skal ut i jobb utover å jobbe på lørdager/søndager.

Jeg liker ikke denne uvissheten...


Bilde fra gamlejobben og morsdagskampanjen jeg fikk lage

Jeg strikker forøvrig puffer for harde livet, så om du vil ha en kjempesøt puff og samtidig hjelpe meg kan du kjøpe den her. Det kommer også to til, en i lysegrønn og en i lyserosa.

Siste individuelle eksamen ferdig

Publisert: 15.02.2011 @ 14:13 Kategori: Student med baby Kommentarer: 8

I dag tok jeg bachelorgradens siste individuelle eksamen. Jeg trodde jeg bare skulle være kjempeglad, men det er nesten litt vemodig. Aldri igjen skal klassen sitte smånervøse og vente på at eksamen skal bli delt ut.

Men mest er det deilig. Nå har jeg snart en bachelorgrad i Markedsføring og ledelse. Jeg føler meg motivert og klar til å komme meg ut i jobb, og jeg GLEDER meg til å jobbe med det jeg har lært de siste tre årene.

Om noen skulle trenge en markedsfører, sjef eller merkebygger fra den 1. mai er det bare å si ifra.


En STOR utfordring med å være student og mamma

Publisert: 10.02.2011 @ 22:15 Kategori: Student med baby Kommentarer: 12

Jeg bruker jo å si at det går så fint å studere med Oliver og han er med i forelesning og er blid og fornøyd. Forrige uke fikk vi kommentaren at "Oliver er jo mer i forelesning enn ***** (en gutt i klassen)!".

Men neste uke kommer en av de største utfordringene med å være studentmamma:

Eksamen


- for Roar er jo på jobb, og jeg stryker jo om jeg ikke møter opp på eksamen (uten baby).

 

På tidligere eksamener har Roar vært nødt til å enten ta ut ferie, eller ha med Oliver på kontoret. De siste dagene har jeg sittet på vent for å vite om jeg "kan" ta eksamen eller ikke, for det var ikke sikkert at Roar fikk fri når jeg skulle ha eksamen og han kan ikke ha med Oliver på jobb. Det er jo bare kjempesnilt av Roars sjef og felles ansatte at de hjelper oss å få til at Roar kan være hjemme når jeg har eksamen. Det ordnet seg heldigvis og jeg skal ta min siste individuelle eksamen neste uke (jippi, så deilig det var å skrive).

Så om noen vurderer å begynne og studere mens dere er hjemmeværende - ha en plan for eksamen.

Vi er på skolen enda. Ny rekord. Oliver har fått riskjeks, smoothie og nå går han over mammas bachel

Publisert: 02.02.2011 @ 14:21 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0

598574-1-1296652906602.jpg

Vi er på skolen enda. Ny rekord. Oliver har fått riskjeks, smoothie og nå går han over mammas bachelor-proposal.

Oliver på forelesning. Han tar liksom-notater der fingrene er like mye på skjermen som tastaturet. I

Publisert: 26.01.2011 @ 09:19 Kategori: Student med baby Kommentarer: 5

598574-1-1296029940155.jpg

Oliver på forelesning. Han tar liksom-notater der fingrene er like mye på skjermen som tastaturet. I dag er han ekstremt utålmodig, så spørs om vi ikke må gi oss tidlig. Gleder meg til Roar skal ha pappapermisjon slik at jeg får med hele forelesningen.

Hvilket barnematmerke bruker dere og hvorfor?

Publisert: 23.01.2011 @ 15:38 Kategori: Student med baby Kommentarer: 27

Jeg går jo en bachelor i markedsføring på Markedshøyskolen og vi driver akkurat nå med bacheloroppgaven som omhandler barnemat. Noe som har gjort meg veldig nysgjerrig på hvilken barnemat dere kjøper og hvorfor. Jeg lurer derfor på om jeg kunne fått deres hjelp.

Alt jeg lurer på er altså:

Hvilket barnematmerke gir dere til barnet deres, og hvorfor?

 

 


 

Dette er til stor hjelp for meg, og legger dere igjen mailen deres er dere med i trekningen av tre flaxlodd. Har dere blogg hjelper det meg også om dere legger ut spørsmålet til deres lesere også, og gir meg linken slik at jeg kan se kommentarene dere får. Dere trenger ikke linke til meg i innlegget, bare gi meg linken til innlegget deres i en kommentar. Alle som har kjøpt barnemat de siste 2-3 årene kan svare, så om barnet ditt har sluttet med barnemat tar jeg gjerne imot svaret ditt fordet.

På forhånd takk :)

Oliver sovnet klokken to i natt. Gjett tre ganger om vi kom oss på forelesning i dag klokken 0830? (

Publisert: 12.01.2011 @ 12:25 Kategori: Student med baby Kommentarer: 5

598574-1-1294831503243.jpg

Oliver sovnet klokken to i natt. Gjett tre ganger om vi kom oss på forelesning i dag klokken 0830?

 

(Svar: I wish)

Dagen blir bare bedre og bedre

Publisert: 16.12.2010 @ 17:08 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7

I dag våknet jeg av meg selv for en gangs skyld og ikke av Oliver. Gud så herlig det var å gå og ta meg en dusj og stelle meg mens poden fortsatt lå og sov.

Så var det tid for eksamen. Siste eksamen i år. Bare dét er jo verdt å juble for. Og tror dere jaggu ikke vi fikk AKKURAT det jeg hadde lest på? Her var det kjøpsprosesser og kjøpsroller og rekruttering og lønnsomhetsanalyse av markeder - alt jeg kan!

Det stoppet imidlertid ikke der, for når jeg sjekket nettbanken så hadde resten av pengene fra NAV kommet!

Og tror dere jaggu meg ikke jeg fikk pakke i posten også?


Premie fra http://ane88.blogg.no/ sin adventskalender, jippi!
(Og en vel etterlengtet NAV-slipp med resten av foreldrepengene) 

For å toppe det hele kommer jeg hjem til disse skjønningene:


(Det var det eneste bildet av Roar jeg fikk legge ut)

 

Er det flere enn meg som har en fin dag?

Oliver modell for skoleoppgave

Publisert: 22.11.2010 @ 17:47 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

Det er greit å ha verdens søteste baby på laget når man trenger en modell til skoleprosjekt. Hehe.

Og så får jo mamma så mange fine bilder å blogge!

Oliver på skolen

Publisert: 19.11.2010 @ 17:09 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

Oliver har blitt fast inventar i klassen og er med hver dag nå som vi har tenk-prosjekt. Som nevnt før er det litt lange dager for mini, men han får så mye oppmerksomhet at han bare smiler og er glad. Nå er det bare en uke igjen, så er det tilbake til hjemmestudier fram til eksamen.

Dataspill for baby

Publisert: 18.11.2010 @ 11:46 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0

Oliver er om dagen med på skolen fra 0830 til 1530 og dagene blir for en liten gutt på 7 måneder fryktelig lange. For å få dagene til å gå har vi funnet dataspill for babyer. Når Oliver trykker på tastene kommer det lyd og farger.

http://www.kiddiesgames.com/en/games/musical_clang.swf 


Snikbilde av "gameren"

Eksamenslesing med baby i casa Julie

Publisert: 08.11.2010 @ 15:11 Kategori: Student med baby Kommentarer: 8

Slik går det til når vi leser til eksamen. Det gjelder å ha ungen et sted der han ikke angriper boken, så da måtte hårsveisen til mamma ofres.


Melkeflekk and all


 

Husk å se oss på TV2 i kveld klokken syv :)

Student, "alene"-mamma og hushjelp

Publisert: 07.11.2010 @ 11:19 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7

Det er søren ikke lett å lese til eksamen når man har verdens søteste å ta seg av. Og når huset må ryddes. Og samboeren har funnet ut at han heller skal sove, se på kamp og feire seriesølvet enn å hjelpe meg.

Eksamen på tirsdag. Dette kommer til å bli spennende.


Jeg leser ikke, jeg poserer med boken i to sekunder før Oliver skal ha oppmerksomhet igjen

Ønsk meg lykke til...

Barn før utdannelsen, i motsetning til de fleste andre

Publisert: 27.10.2010 @ 10:49 Kategori: Student med baby Kommentarer: 6

Endelig! Jeg sitter og leser på tv2.no og der er det en artikkel om Inger Lise Hansen (KrF) som mener at det også er likestilling å la kvinner velge å være hjemme.


"Karriere etter permisjon

Inger Lise Hansen er opptatt av at kvinner skal få være kvinner. Nestlederen mener at det er ulike krav til kvinner og menn om hvordan man skal opptre, være og hvilke valg man skal ta.

Nestlederen sier at mange tøffe damer velger å ta det ansvaret som følger med å være hjemme med barn, og at de dømmende holdningene er et problem for likestillingen.

- Hvorfor snakker vi ikke om at karrieren kan komme etter at du har hatt fødselspermisjon?, spør Inger Lise Hansen.

http://www.tv2.no/gmn/-kvinner-maa-faa-lov-aa-vaere-hjemme-med-barn-3325473.html


 

Jeg møtte så utrolig mange fordommer da jeg sa at jeg skulle få barn før jeg var ferdig med utdannelsen. Eldre kvinner så på meg som om jeg prøvde å rive ned alt kvinneforkjemperene hadde jobbet for. Mange jenter på min alder innrømmer at de gjerne skulle hatt barn, men de prioriterer utdannelse.

Hvorfor skal det hjelpe likestillingen at jeg nedprioriterer barn og familie hvis jeg vil ha det nå? Handler likestilling plutselig om å utsette familielivet til det passer alle andre?

Nei, jeg er storfornøyd med tidspunktet jeg valgte å få barn på. Jeg får ekstra støtte av Lånekassen og får penger fra NAV fordi jeg jobbet ved siden av studiene. Vi er også veldig heldige med tanke på støtte fra både mine og Roars foreldre.

(Siden NAV og Lånekassen har brukt så lang tid på å behandle søknadene våre har vi levd trangt i sommer, men dette har jo med NAV å gjøre, ikke tidspunktet vi fikk barn på.)

Vi betaler 12000 kr i husleie, men lån får vi ikke

Publisert: 04.10.2010 @ 22:29 Kategori: Student med baby Kommentarer: 17

Slike saker som dette gjør meg så sur: http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=10041375 

Bankene har strammet inn:

Vanskeligere for unge å få boliglån

Alle de større bankene oppgir at de følger de nye, strengere retningslinjenene for utlån. Unge er avhengige av foreldrehjelp eller oppsparte midler for å få kjøpt sin første bolig.


 

Det er akkurat som sertifikatet. Har du ikke foreldre som betaler skal det godt gjøres å komme noe sted. Hva med oss som jobber selv? Hva med oss som ikke har foreldre som betaler for sertifikatet? Som ikke er interesserte i å kausjonere med huset sitt?

Jeg og Roar betaler nesten 12000 kroner i husleie i måneden, men fortsatt mener bankene at vi ikke kan betjene et lån? Det er jo latterlig! Og maks tre ganger årslønnen? Går jeg ut med en fin begynnerlønn etter bacheloren får jeg én million i lån. Det blir ikke mye barnerom av det.

Jeg har ikke mye, men jeg har en BSU-konto som jeg setter inn på når jeg har penger til overs. Siden jeg flyttet hjemmefra har det vært få innskudd, og jeg er LANGT fra 10% av kjøpesummen på noen som helst bolig.

Nei, jeg får bare stålsette meg på å betale 12000 i måneden på noen andres boliglån en god del av livet mitt. Sukk.


"Bo på rom med mamma og pappa til jeg kommer i tenårene? Skeptisk"

Man kan ikke være sjenert som studentmamma

Publisert: 21.09.2010 @ 16:26 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4

I hvert fall ikke hvis man vil få med seg noe. Jeg ammer i forelesning (ofte med en genser/sjal som dekker litt), men om Oliver vil ha mat er det ingenting annet som får han til å bli stille, så da må puppen ut foran alle og enhver.


I gangen på skolen

Dekker du deg til om du må amme offentlig?

Den yngste studenten

Publisert: 13.09.2010 @ 09:49 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0


Oliver tar gjerne litt notater på datamaskinen og snakker høyt i timen. Det er så moro å se han ape etter hva voksne gjør. 

Hvorfor vi er blakke: Konspirasjon mellom NAV og Lånekassen

Publisert: 01.09.2010 @ 10:08 Kategori: Student med baby Kommentarer: 10
Nå er det snart en måned siden vi budsjetterte med å få stipendet mitt fra Lånekassen og jeg har enda ikke fått det. Grunnen til det er at jeg har Oliver. Virker sært? Ja, jeg er helt enig, men her er saken:

1) Lånekassen vil ikke gi meg noen penger (ikke en gang vanlig stipend) uten at vi har fått bekreftelse av NAV på at Roar ikke har permisjon samtidig som jeg studerer.

2) Vi sendte inn søknad til NAV om gradert fedrepermisjon for to måneder siden.

3) Så sender NAV brev om at vi må sende inn inntektsopplysningene til Roar, noe sjefen hans gjør samme dag.

3) Etter to uker har vi fortsatt ikke hørt noe fra NAV og jeg ringer og spør hva som foregår. Det viser seg at NAV har mistet inntektsopplysningene til Roar. Jeg spør dem om de kan bruke de som vi sendte inn i februar, men det gikk ikke an - vi måtte sende inn skjemaet på nytt (for tredje gang). Noe vi gjorde samme dag.

4) NAV presterer å sende meg en melding der de "viser til samtalen" og sier at hvis Roar skal ha gradert fedrepermisjon må vi sende inn skjema om dette (som var det første vi gjorde). Jeg får ringt og bekreftet at de har mottatt dette, og at det bare var inntektsopplysningene de trengte. 

5) To uker etter det hadde vi fortsatt ikke fått noe svar, så jeg ringte igjen og spurte hva som foregikk. Etter å ha blitt satt over og sittet i evig lang telefonkø får jeg vite at svaret ble sendt den 26. august.

6) Nå, nesten en uke etter, har brevet fra NAV enda ikke kommet.


Såå jeg holder mildt sagt på å gå på veggen av både NAV og statens lånekasse for utdanning. Hadde det ikke vært for at vi har verdens snilleste foreldre som hjelper oss med dåpen, hadde vi ikke hatt råd. Roar har ikke en gang dress til dåpen og vi har ihvertfall ikke råd til å kjøpe det. Alle våre reserver er brukt opp (unntatt den i boken) og de gangene vi har gulost er når Anita (svigermor) har kjøpt den til oss. (Når pengene er borte er Norvegia luksus).  

Snart flyr Julie i flint og jeg skjønner ikke hva NAV, eller eventuelt posten driver med? Et brev kommer vel fram neste dag?Student med barnevogn når heisen står stille

Publisert: 27.08.2010 @ 12:29 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2

I går stod heisene på Markedshøyskolen. I det jeg skulle til å gi opp å komme meg på forelesning i tredje etasje, spurte en klassekamerat, Tom André, om han skulle hjelpe meg og bære vognen opp til forelesningssalen. Jeg følte det var for mye å be om, og gikk for å se om heisen i andre siden av bygget funket. På veien tilbød jentene i klassen seg å hjelpe. Med minutter til forelesningen begynte, måtte jeg tørre å si ja til hjelp. Jeanett (en av klassevenninnene) gikk bak og bar vognen opp tre (!) etasjer, og jeg fikk være med på introduksjon til salgsledelse like vel.

Er det rart jeg liker klassen min?
Andre skoledag med baby på armen og trillehjelp i pausen

Publisert: 24.08.2010 @ 11:52 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0
Ja, du leste riktig. I dag ville ikke Oliver sovne på vei til forelesning, så første time var han høyt og lavt og snakket og flørtet. Karina skulle i banken i pausen og som nybakt tante med trilleerfaring var hun så snill og tilbød seg å ta han med i vognen når hun skulle til banken i pausen. Så andre time lå han i vognen og sov:Er jeg ikke heldig? :D

Første skoledag med baby på armen

Publisert: 23.08.2010 @ 12:30 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7
Første dag i forelesning gikk overraskende bra. Jeg kom litt forsinket på grunn av bussen, men vel framme var alr fryd og gammen. Foreleseren var såå hyggelig og avslappet til at Oliver var der, og når Oliver ble litt utålmodig tok foreleseren opp og fortsatte mens han bar Oliver.Kult?

Blakk studentmamma med babyreserve

Publisert: 21.07.2010 @ 10:41 Kategori: Student med baby Kommentarer: 4
Nå har jeg i flere innlegg sagt at jeg er blakk. Noe som er sant. I dag har vi 17 kr å bruke på mat. Jeg vil bare berolige folk ved å si at selv om jeg er blakk er ikke Oliver det. Jeg har til en hver tid penger i reserve til bleier eller andre babyting.

De ligger i en bok hjemme og ikke i lommeboken, sånn at jeg ikke skal bli fristet til å bruke de:


Hundrelappen ble lagt til i dag, det er derfor den er litt krøllete i forhold til de andre.

Pluss at jeg holder de skjult for Roar sånn at han ikke skal bli fristet til å "låne" de en gang han ikke har penger uten å legge de tilbake. (Roar leser ikke bloggen min).

Jeg bruker å si at "må nok låne litt av Olivers reserve for å kjøpe den", men jeg gjør det aldri, for jeg hadde bare blitt irritert på meg selv i ettertid.

Så når jeg får penger av mamma, svigermor eller at andre gir penger til Oliver, så legger jeg de her. Grunnen til at de ligger gjemt i en bok av alle ting er så enkelt som at første gang jeg laget en slik reserve var når Oliver fikk 1000 kroner av oldeforeldrene sine fra Narvik. Han fikk også denne boken, så jeg la pengene inni den. De holdt lenge på den måten, og ble på en måte "øremerket" til bruk på Oliver siden jeg måtte hjem og ta de ut av en bok for å bruke de.

Olivers reserve går til bleier, stelleprodukter, klær og andre ting han trenger underveis (babyparacet, vognleke, solhatt og liknende).

Jeg har også summer på sparekontoer, men de skal man, som kontonavnet tilsier, spare.

Har du en økonomisk reserve? Gjemmer du den i en bok? Hehe.

En uke ekstra ferie - på Jessheim?

Publisert: 16.07.2010 @ 13:02 Kategori: Student med baby Kommentarer: 0

Jeg har bestemt meg for å dra på ferie til Jessheim. Et litt uortodoks feriested sier du? Ja, det kan jeg innrømme. Men jeg og Oliver skal til pappa en uke, og tenkte at jeg kanskje kunne være så frekk å be meg selv til mamma en uke også. Mamma sa ja (eller "ja, seff!" for å sitere tekstmeldingen), så på torsdag drar vi på ferie til Jessheim. For meg er det jo ferie, for jeg slipper å tenke på og vaske hus og klær, og hvis jeg lager mat der, er det fordi jeg ber om å få hjelpe. Pluss at Oliver får se 1/3 av besteforeldrene sine. Som forøvrig har bestått besteforeldretesten som jeg ikke visste at man måtte gjennom en gang (de passet han et par timer og trillet tur uten at jeg var med og spurte om de hadde bestått besteforeldretesten, og siden jeg ikke har hørt om en sånn test så antok jeg at de bestod).

Det skader jo ikke å slippe og bekymre meg over matbudsjett eller å ha muligheten til og være på nettet (nettet vi bruker er avstengt, fordi naboene våre som vi får låne av har ikke betalt regningen). Økonomien er tight for de fleste studentene i juni og juli. Skjønner ikke hvorfor lånekassen ikke bare kunne gitt oss tusen kroner mindre i måneden resten av året, sånn at vi kan få utbetalt lån/stipend i sommermånedene også? Jeg tror jeg legger innlegget under Student med baby, siden jeg ville vært i syden nå om jeg ikke var så fattig.

Så slik sitter jeg nå og blogger:


Så beklager jeg virkelig til de som har et trådløst nett i Røakrysset som ikke er kryptert.
(Håper det er caféen sitt, sånn at jeg ikke tar noen privatpersoner sin båndbredde)
Kaller du det ferie hvis du drar på besøk til foreldrene dine?

Stikkord:

Ikke dårlig - for en småbarnsmor

Publisert: 06.07.2010 @ 11:35 Kategori: Student med baby Kommentarer: 7
Jeg fikk siste sensur i dag, og jeg bestod alle eksamener! Ikke nok med det, men fikk også en C (minstekrav når jeg ikke er høygravid/har baby).

De to andre var D'er. Noe jeg egentlig synes er greit nok, siden jeg nesten ikke fikk dratt på forelesninger i det ene faget, og nesten ikke sov noe før den andre.(Det kan være litt cocky å gi seg selv en gullmedalje for to D'er når minstekravet til meg selv er C. Men se på det på denne måten:

Selv med en én måneder gammel sønn, er jeg ikke dårligere enn en gjennomsnittlig student.

- jeg vedder på at gjennomsnittet av studenter har en D eller to).


Var jeg ikke litt flink?

Smilegutten min snakker høyt i forelesningene

Publisert: 01.06.2010 @ 16:52 Kategori: Student med baby Kommentarer: 2Oliver smiler masse om dagen. Selv når han er sulten eller har gjort i bleia smiler han. Han har også funnet ut at det er veldig morsomt å snakke babysnakk høyt i forelesning, sånn at jeg bare får med meg 50% av hele forelesningen. Jippi. Det skal bli spennende til neste år.

Oss i forelesning med ammeskjerf

Publisert: 07.05.2010 @ 18:09 Kategori: Student med baby Kommentarer: 6Her er oss i forelesning i dag. Jeg har på meg et skjerf som jeg legger over Oliver når jeg ammer, sånn at folk ikke ser puppene mine. Foreleseren ble litt paff når jeg plutselig begynte å mate Oliver i dag, men det må da være bedre det, enn at han gråter og plager alle.

Dekker du deg til når du ammer offentlig?

Synes du ammende bør dekke seg til?