hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Tvillingmagen uke for uke

Film av tvilling-gravidmagen min uke for uke

Publisert: 14.01.2018 @ 10:06 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Jeg har satt sammen alle bildene jeg tok uke for uke under graviditeten med tvillingene. Filmen kan du se her: 

 

 

Ganske moro å se bildene satt rett etter hverandre synes jeg. Jeg synes fortsatt ikke at man helt ser hvor stor jeg faktisk var på bildene fra siden, men. 

Må bare ta med bilde av guttene fra slutten av filmen også: 

Se på de a'! ♥

 

#tvillinger #gravid #gravidmage #mamma #baby

Tvillingmagen 5 dager etter fødsel

Publisert: 30.05.2017 @ 11:53 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Da jeg fant ut at jeg var gravid med tvillinger var jeg ikke bekymret for om det ble mye jobb med to, at det skulle bli tungt, økonomi eller andre ting - men jeg kjente litt på hvordan kroppen min skulle bli etter graviditeten. Det er jo egentlig ikke "lov" å si, men som yoga- og barneinstruktør dreier mye av livet til familien seg om trening og kosthold, og en god bonus som følge av dette er at jeg følte meg ganske komfortabel i min egen kropp. 

Som mange andre tvillinggravide (og vanlig gravide?) begynte jeg å google gravidmager, og ikke minst tvillingmager etter fødsel. Der var det mange "skrekkeksempler," og jeg så for meg at jeg aldri kunne klare å trene meg tilbake til en kropp jeg kunne trives i. Jeg hadde nok lært meg å elske kroppen også med strekkmerker og litt løs hud, men hvis man er så dum å google slikt er det ikke de "vanlige" mammakroppene som kommer opp og som man legger merke til, men de virkelig uheldige tilfellene. 

Etter 37 uker som gravid med tvillinger hadde jeg like vel ingen strekkmerker, og var ikke så fryktelig mye større enn en stor fullgått enlinggravid. Jeg endte opp med tre strekkmerker som kom samme dagen som fødsel. Etter fødselen har disse nesten blitt usynlige, og jeg har minimalt med løs hud. Så for å vise den andre siden av graviditet og tvillinggraviditet tenkte jeg å dele noen bilder også i tiden etter fødsel. Slik så jeg ut fem dager etter fødsel: 


 

Her er et bilde av magen i uke 11 av graviditeten, før magen hadde begynt å bli synlig. 

Jeg har fortsatt ganske mye ekstra mage nå, og jeg kommer nok ikke til å bli som før - men jeg vil bare vise at kropper er forskjellige. Akkurat nå føler jeg meg komfortabel i egen kropp, og veldig heldig. 

 

#gravid #mammakropp #trening #helårskroppen #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 37

Publisert: 14.05.2017 @ 11:40 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Snakker om milepæler: Denne uken regnes ikke tvillingene som premature lengre! Vi trodde aldri vi kom til å komme så langt. Det har vært mye usikkerhet rundt han minste, og om det beste har vært å beholde dem inne eller få dem ut før tiden. Det sies like vel at antall uker er viktigere enn vekt, så nå har vi en ny optimisme. Kanskje slipper vi et så langt sykehusopphold om vi først forberedte oss på? Kanskje de slipper unna mange av de startproblemene babyer som kommer før tiden kan slite med. Vi krysser fingrene :) 

Jeg sa jo også at bildene hver uke ikke helt "rettferdiggjør" magen, så jeg har lagt ut et bilde på Instagram der man ser hvor stor den ser ut med klær: 

Ganske stor, hva? 


#gravid #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 36

Publisert: 07.05.2017 @ 14:25 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Jeg trodde aldri jeg skulle klare å komme så langt med en tvilling som er mindre enn den andre. De beveger seg like vel godt hver dag begge to (så vidt jeg klarer å skille - det begynner å bli lovlig trangt der inne), og formen er overraskende god med tanke på at jeg ikke har bekkenløsning, ryggproblemer eller strekkmerker (!) enda. 

Det høres fælt ut, men jeg er like vel så utrolig lei. Jeg vet at jeg ville hatt fire uker igjen som enlinggravid, men det er så trangt der inne nå. Jeg har halsbrann hele tiden, og er konstant sår i halsen. Ingen sittestillinger er behagelige fordi magen bygger så mye opp og ut til siden i forhold til med én. Jeg får nesten ikke sove, for det føles ut som tyngden av babyene presser ribbeina mine ut fra kroppen uansett hvordan jeg ligger. - For ikke å snakke om at jeg må opp 4-5 ganger om natten for å enten gå på toalettet, eller fylle på med halsbrann-tabletter. Så det blir ikke mye sammenhengende søvn. Jeg begynner å skjønne hvorfor de setter igang tvillinggravide ved uke 37/38, for dette tar på mammakroppen - og jeg har ikke en gang en så stor mage til å være tvillinggravid! 

Bildet juger litt føler jeg, som kun viser magen i én vinkel. Jeg skal se om jeg kan ta et bilde skrått forfra, eller med klær på - for det begynner å se ganske sprøtt ut nå. At en kropp kan bygge så mye ut og fremover, for ikke å snakke om ut til sidene. Den føles nesten litt firkantet ut til tider. 

Det er kontroll igjen til uken, så får vi se hva som skjer :) 

 

#gravid #tvillinger #mammablogg #mamma 

Tvillingmagen uke 35

Publisert: 30.04.2017 @ 20:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Nå får jeg kynnere av nesten ingenting, så etter kontrollen tidligere i uken ble jeg til slutt 100% sykemeldt. Med tanke på at tvillinggravide ofte blir sykemeldt allerede i uke 20/24 føler jeg uke 34/35 får være en liten seier. Nå begynner det virkelig å bli tungt, men det skulle vel bare mangle med to babyer i magen og maks 2-3 uker igjen. 

Til uken skal de vurdere om de ønsker å sette meg i gang, ettersom den minste av dem ikke har vokst helt som de ønsker, så for alt jeg vet blir dette den siste mageoppdateringen. Ganske sprøtt å tenke på. Samtidig så føler jeg ikke magen er SÅ stor som jeg hadde trodd nå helt på slutten? Altså - jeg våkner stadig av halsbrann, kan ikke sitte behagelig i nesten noen sittestillinger, og kjenner at det er ekstremt liten plass der inne - men da jeg ble tvillinggravid googlet jeg jo tvillingmager til den store gullmedalje, og der var det mange skrekkeksempler. Sånn sett føler jeg meg bare som en stor enlinggravid. 

Så da blir det en spennende uke - kanskje blir det babyer, eller kanskje blir de inne litt til. Jeg håper bare alt er bra med de to ♥

To be continued... 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 34

Publisert: 23.04.2017 @ 21:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Nå begynner det å bli tungt. På dagtid går det greit, men etter en hel dag kjenner jeg det i halebeinet (av alle steder). Hvis jeg sitter lenge eller sitter skjevt krangler bekkenet fort. Nå begynner jeg å kjenne på de tingene jeg leser gravide gjerne sliter med. 

Ellers jobber jeg fortsatt 50%, og jeg føler det går bra, men jordmor fikk helt hakeslepp når hun fikk vite det, så jeg må diskutere med legen hvor lenge jeg kan/bør fortsette å jobbe. Jeg har i hvert fall satt meg som mål å jobbe ut april/svangerskapsuke 35. 

Veldig spennende at de kan komme når som helst nå. I morgen er det ultralyd-kontroll, så da skal de sjekke om alt står bra til med de to små :) 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 33

Publisert: 16.04.2017 @ 10:19 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Nå føles magen ganske stram, så det er vel bare snakk om dager før jeg får de første strekkmerkene. På kveldene føler jeg meg også ganske tung, men det går overraskende bra om morgenen og dagen. Forskjellen fra da jeg var gravid med Oliver er at jeg kjenner at tvillingene fyller ut mye mer på "siden" av magen. Magen vokser fortsatt litt fremover, men jeg kjenner den fyller ut mer oppover, nedover og til siden. 

Jeg jobber fortsatt, men har redusert stilling til 50% som hjelper mye når man bruker ekstra tid på å gå til og fra ting og man får stadig mindre søvn. 

Fun fact: Et tvillingsvangerskap varer i gjennomsnitt 35 uker, men man regnes ikke som fullgått før uke 37. 

Når tror du babyene kommer? :) #gravid #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 32

Publisert: 09.04.2017 @ 10:05 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Jøss - har en uke til gått allerede? Forskjellen fra uke 31 til 32 føler jeg egentlig bare er at magen har blitt strammere. Ser faktisk ikke forskjell på størrelsen mellom bildene denne- og forrige uke. Kjenner at jeg har mindre plass til diverse indre organer og slikt, og sliter en del med halsbrann. Jeg har likevel hatt færre kynnere denne uken, så det føles bra. 

Fun fact: Var på ultralydkontroll på mandag, og mens den ene er midt på merkene for en tvilling (bittelitt mindre enn en som er alene i magen) er faktisk den ene større! Haha. Snakk om å ta for seg med plassen. De ligger nå på rett i underkant av 2 kg hver. #gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Magereisen så langt: Tvillinggravid uke for uke

Publisert: 06.04.2017 @ 17:51 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Her er magereisen så langt, fra uke 12 til 31: Må si jeg synes det er ganske kult å se hvordan den gradvis har blitt større og større - og større skal den bli! ♥

Jeg ser jo tvillingene på ultralyd annenhver uke, og kjenner bevegelse fra begge hver dag, men synes fortsatt det er litt sprøtt å tenke på at det er to der inne. 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 31

Publisert: 02.04.2017 @ 17:33 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

I dag er jeg syk, så jeg føler at magen kjennes ti kilo tyngre enn vanlig. Det er strålende vær ute, og alt jeg har gjort er å ligge i sengen hele dagen. Lurer på om man får "man flu" når man er gravid med to gutter? ;) 

Ellers går det bra. Kjenner jo nå at jeg kanskje har bikket størrelsen jeg var på slutten med Oliver, så selv om jeg har "kjempet" litt imot sykemedingen som jordmor og lege har foreslått, har jeg nå godtatt å gå opp til 50% sykemelding. Jeg vil fortsatt jobbe hver dag, men med større fleksibilitet og kortere dager. Har en masse kynnere og sammentrekninger om dagen, så det kan jo bli interessant å se på ultralyd i morgen om det har påvirket livmorhalsen. Håper sykemeldingen kan bidra til at det blir mindre kynnere, og de blir der inne i flere uker til. :)

Termin er 10. juni, men siden en tvillinggravid ofte regnes som fullgått ved uke 37 blir tvillingterminen vår nærmere 20. mai. Like vel fødes ca 50% av alle tvillinger før uke 37, så det blir en del uforutsigbarhet rundt en tvillingfødsel. 

Litt fun facts: I uke 31 er barn som er alene i magen ca 1750 gram. Mine to var like vel ca 1350 og 1500 gram på ultralyd for to uker siden, som er ca på merkene for en "enling" så skal ikke se bort ifra at de ikke er så mye mindre enn en som er alene etter ultralyden i morgen. :) Det sies at foten til babyene nå er ca 6 cm. 

 

#gravid #tvillinger #mamma #mammablogg

Tvillingmagen uke 30

Publisert: 26.03.2017 @ 10:41 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Ja - da var vi der. The big 3-0. 30 uker that is. 30 uker gravid med tvillinger, og den berømte "ved uke 30 er du like stor som en fullgått enlinggravid". Jeg tvilte forrige uke, men kjenner jo at jeg har blitt ganske stor. Det første folk sier når de ser meg nå er "ja, du er ganske fødeklar!" eller "DU har ikke lenge igjen!". Ansiktsuttrykkene på folk når jeg forteller at det er inntil 2 måneder igjen er ganske priceless. Vel, slik ser jeg i hvert fall ut nå: 


Bleh, eksem på magen. Ikke så lekkert, men bare vent til det blir eksem OG strekkmerker - DA snakker vi kunstverk! 

Jeg jobber fortsatt 75% og stortrives med det. Håper på å kunne jobbe så lenge jeg kan frem til fødselen. Jeg skal selvsagt høre på kroppen min, men føler meg ikke like tung som jeg var med Oliver på slutten, så føler at jeg fint kan jobbe en stund til. Apropos fullgått enlinggravid - så stor var jeg samme dag som jeg fødte Oliver: Hva tror vi? Like stor, eller fortsatt litt igjen å gå? 

 

Fun fact: Var jo på ultralyd på mandag. Først kan jeg fortelle at begge to har det bra (også han "beskjedne" som legen ville overvåke litt ekstra), og de var nå ca 1500 gram og ca 1350 gram. Så han ene er faktisk ca like stor som en enling i uke 29/30! Snakk om å ta seg god plass ;)  

Tvillingmagen uke 29

Publisert: 19.03.2017 @ 09:51 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Den siste uken har virkelig gått fort! Mange synes magen min har "sunket" litt, men jeg sammenliknet bildet med forrige ukes gravidbilde, og den strutter fortsatt like mye. Om noe ser den kanskje "høyere" ut, fordi den er bittelitt mer fylt opp på toppen: 


 

Klør meg forøvrig halvt til blods av atopisk eksem, og leter febrilsk etter en krem som funker, eller et solarium som man kan stå i (vil nødig plage vena cava igjen). 

Babyene både beveger seg og hikker, og aller best er det å turne om natten når mamma skal sove. 

Ser jo at jeg ikke helt klarer å nå den "tvillinggravide i uke 30 er like store som fullgåtte enlinggravide"-myten innen neste uke. Da skal jeg i hvert fall vokse noe enormt på én uke. Har funnet frem bilde av magen min samme dag som jeg fødte Oliver til sammenlikning - så da får vi se. På mandag skal jeg på ekstra ultralyd fordi legen ville holde et ekstra øye med tvilling 1, som hun kaller "den beskjedne" av dem. 

Roar som vanligvis er veldig avslappet i forhold til det hele har innsett at fødselen kan være nærmere enn vi tror, og friker litt ut av alt fra navnevalg til at vi ikke har kjøpt inn dyner enda (kom igjen da, Princess - gi meg nå salg på dundyner for svarte. Kid hadde det jo forrige uke. Jeg tviholder på gavekortet til dere har tilbud). 

 

Les mer på blogg.no om:
#gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 28

Publisert: 13.03.2017 @ 19:37 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 4

Denne ukens magestatus som tvillinggravid (nå i uke 28): 

Jeg har jo tidligere nevnt disse milepælene de gjerne jobber mot på sykehuset, og denne uken runder vi også en ny milepæl. Fra uke 28 regnes ikke lengre fostrene som "ekstremt premature", men kun "premature". Statistisk sett har de nå over 90% sjanse til å overleve skulle de bli født denne uken. Likevel er det beste at de holder seg inne så lenge så mulig opp mot uke 38. 

Det har enda ikke kommet noen strekkmerker, men skal ikke se bort ifra at de er like rundt hjørnet. Da jeg gikk gravid med Oliver slapp jeg jo unna, men med tvillinger er det vel ikke snakk om "hvis", men heller "når" strekkmerkene kommer. Jeg begynner å nærme meg størrelsen jeg var da jeg var fullgått med Oliver nå, men føler meg likevel ikke like tung. Lurer på om det er kroppens og sinnets forsvarsmekanisme? De skal jo helst være inne der i to måneder til, så det kunne jo blitt fryktelig tungt på slutten om jeg begynte å føle meg tung allerede? 

Strekkmerker eller ei - så blir det spennende å se i uke 30: Da sies det nemlig at man skal være ca like stor som en fullgått enlinggravid. Da må det jo være på sin plass med et lite sammenlikningsbilde fra graviditet 1 til denne? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #tvillinger 

 

Tvillingmagen uke 27

Publisert: 05.03.2017 @ 11:18 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Den siste uken føler jeg har gått kjempefort, og synes ikke egentlig magen har blitt noe større. Jeg jobber fortsatt 75%, noe som går kjempefint enn så lenge. Har likevel måttet takke nei til to jobbturer i mars/april, som er litt kjipt, men bedre å være hjemme i Oslo og ta møtene over telefon istedenfor å risikere at noe skjer når jeg er på tur. Man vet jo aldri med tvillinggraviditet. 

Har enda ikke fått noen gravidplager utover at hvis jeg står og går veldig mye en dag kan jeg bli litt sliten i ryggen. Kjenner godt med bevegelse fra begge "sider" av magen. Kontroll i morgen med ultralyd for å sjekke at de vokser som de skal. 

Det blir spennende fremover - det sies at man i uke 30 med tvillinger skal være like stor som en fullgravid med én. Time will show ;) 

Er det noen tvillinggravide/tvillingmammaer som leser bloggen og som også deler bilder underveis? Legg igjen en kommentar - jeg vil gjerne se din tvillingmage (eller enling-gravidmage for den saks skyld). 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #tvillinger #mamma 
 

Tvillingmagen uke 26

Publisert: 01.03.2017 @ 18:26 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Denne uken føles ikke magen like sprengt ut igjen, så nå har sikkert huden fått litt tid på å strekke seg. Siden jeg ikke har noen andre svangerskapsplager annet enn litt halsbrann kan jeg ofte se meg i speilet og bli litt overrasket over at jeg faktisk er gravid. Så stor er gravidmagen min i uke 26:  

Tvillingmagen uke 25

Publisert: 20.02.2017 @ 17:13 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Fra uke 24 til uke 25 skal babyen(e) øke vekten sin fra ca 650 gram til ca 800 gram (noe mindre for tvillinger), men GUD det føles så mye mer. Har gått fra å ikke føle meg spesielt gravid, til å føle meg stappaDet synes ikke så godt på bildet, men huden er så stram, og det kløør (jo, kanskje man ser det litt, for er litt rød på midten av magen der jeg ikke har klart å dy meg fra å klø litt). 

Dette skal bli såå spennende når magen bare blir større og større. Bare fem uker til jeg i teorien skal være like stor som en fullgått enlinggravid. Helt hinsides spør du meg! 

 

#gravid #tvillinger #mamma 

Gravidmagen skrått forfra (uke 24)

Publisert: 15.02.2017 @ 18:34 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Jeg har den siste tiden sagt at jeg "føler meg som meg selv, bare med en graviddrakt på". Med få eller ingen plager, selv om magen har vokst fort, har jeg ikke helt kjent graviditeten på kroppen enda. Har til og med kunnet trene yoga med noen modifikasjoner på øvelsene for å unngå å kræsje i magen. Men i dag måtte jeg bite i meg de ordene. For første gang føler jeg meg gravid og ganske sprengt. Så da var vel graviditeten i gang antar jeg, hehe. 

 

#gravid #tvillinger #mamma 

Tvillingmagen uke 24

Publisert: 13.02.2017 @ 20:08 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

"Vi jobber gjerne med milepæler" sa jordmor til meg på forrige kontroll. Uke 24: Uken der de små regnes som babyer, ikke bare fostere, og legene vil gjøre det de kan for å redde barnet/barna. Det er likevel bare 56% sjanse for at barnet overlever om det blir født i uke 24, og da er det fortsatt stor risiko for komplikasjoner og senskader, så vi kniper igjen enda noen måneder til tenker jeg. For å lese mer om overlevelsesrate i hver uke, kan du lese denne artikkelen på Babyverden.  

Tvillingmagen uke 23

Publisert: 09.02.2017 @ 18:04 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 2

Nå har magen blitt så synlig at det vanlige spørsmålet når folk møter meg igjen er "hvordan er formen?". Jeg føler meg like vel ikke så stor, og hverdagen går som normalt, utenom at jeg passer på å ikke bære så tungt. Jeg leser over alt at det er vanlig med sykemelding fra uke 24 ved en tvillinggraviditet, men jeg kan ikke fatte hvorfor hvis man jobber på et kontor? Yoga-jobben er like vel satt på vent, slik at jeg ikke må risikere å avbryte en time i tilfelle noe kjennes galt. #gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 22

Publisert: 06.02.2017 @ 18:17 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 5

Under en uke siden dette ble tatt, og de to siste ukene har det vært helt sirkus inni der. Føles som de stuper kråke og har fest hver dag, og både Oliver og Roar kjenner nå sparkene tydelig. Tenk at det er to der inne! Sinnssykt!  

Her har jeg laget en liten .gif med veien så langt: 

 

#gravid #tvillinger #mamma

Tvillingmagen uke 21

Publisert: 05.02.2017 @ 09:52 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Dette ble tatt for bare en ukes tid siden, så nå er vi snart LIVE med mageoppdateringene, hehe. Føler jeg har spammet mye i det siste, så nå blir det altså heller én oppdatering i uken, i vanlig tempo. Skal prøve å blande inn litt andre ting også, som utstyr vi kjøper og annet som kan være hyggelig å lese om. Vil du se hele reisen så langt? Trykk HER for å få bildene etter hverandre i rekkefølge.  

Tvillingmagen uke 20

Publisert: 03.02.2017 @ 18:20 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Nå føler jeg at jeg henger ganske etter. Dette innlegget skriver jeg samme dag som jeg tok bildet, men fordi det er så mange andre mage-innlegg som skal ut, legger jeg det til publisering først om et par uker. I løpet av de neste ukene blir det nok mer "live" oppdateringer, men håper folk har hatt nytte av, eller synes mage-reisen har vært interessant så langt. Da jeg først startet å blogge i 2009 med Oliver i magen gjorde jeg det jo for besteforeldre og slekt som ikke så meg så ofte, slik at de kunne se magen vokse. I ettertid har jeg skjønt at det kan være vel så spennende for folk i samme situasjon, via google eller at man følger bloggen til en med termin relativt likt som deg selv. Så her er altså bildet på dagen uke 20: Her jobbet jeg fortsatt som yoga-instruktør i helgene, men tilpasset timen slik at det er øvelser jeg klarer selv (no more cobra, med andre ord). 

 

#mamma #gravid #tvillinger 

Tvillingmagen uke 19

Publisert: 02.02.2017 @ 18:12 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Endelig hadde vi fått bekreftet at alt var i orden med de to, og vi kunne puste litt lettere. Helt til ordinær UL hadde vi kviet oss for å planlegge noe med to. Ikke følte jeg meg så veldig stor heller. Det sies jo at det skal være mer synlig tidligere med "nestemann" også.

Forskjellen på det fysiske utgangspunktet mitt fra min første graviditet var at jeg ved første svangerskap løp og jogget mye, samt trente mer eksplosiv styrke enn core. Her - nesten 7 år senere - trente jeg mer styrke med egen vekt, og jobbet som yoga-instruktør. Kostholdet har alltid vært laidback, og utenom en periode før bryllupet har jeg aldri "veid proteiner". Jeg veide også nesten ti kilo mer før dette svangerskapet, som nok skjulte det litt bedre i begynnelsen enn all den "man ser det mye tydeligere på nr 2"-praten. Det er sikkert naturlig at det synes ganske godt når man veier noe-og-femti kontra noe-og-seksti, men følte bare at det skulle være enda mer synlig siden det var to. 

 

#mamma #gravid #tvillinger

Tvillingmagen uke 18

Publisert: 31.01.2017 @ 18:06 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1


 

Bare noen dager igjen til ordinær ultralyd på dette bildet. Kan det virkelig være to der inne? Har legen sett feil på ultralyden uke 12? Har det skjedd noe med den ene? Slik så magen min ut uke 17+5 med førstemann: 
Her følte vi oss ganske nervøse. På kontrollen hos jordmor fant vi kun én hjertelyd, og skjønte at vi kanskje måtte forberede oss på dårlige nyheter. En rar følelse, ettersom vi allerede hadde fått vite at det var to og man vanligvis ikke oppdager dette før ultralyd i uke 17-19. 

 

 

Tvillingmagen uke 17

Publisert: 29.01.2017 @ 18:54 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 3

Her letet jeg febrilsk etter bevegelse. Hadde så lyst til å kjenne de små. Jeg er ganske sikker på at jeg kjente "høyremann" rundt denne uken, men lurer på om det bare var ønsket mitt om å kjenne bevegelse hos venstremann som gjorde at jeg kjente noe her. 

Fun fact: I slutten av uke 17 veier livmoren ca 320 gram, og morkaken ca 170 gram. Babyen er ca 180 gram. 
 

Tvillingmagen uke 16

Publisert: 27.01.2017 @ 19:15 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

BOOM - plutselig hadde jeg utviklet en liten gravidmage. Her varierte magen veldig fra morgen/kveld og om jeg akkurat hadde trent (og til og med spist et stort måltid). I det ene øyeblikket kunne jeg se veldig gravid ut, samtidig som jeg fortsatt gikk i de vanlige jeggingsene som før graviditeten på jobb. 

Fun fact: I uke 16 er føttene til babyen(e) ca 22 millimeter, og noen kan allerede denne uken kjenne antydninger til bevegelse. For mange er det likevel en stund igjen. (Jeg følte at jeg kanskje kjente en bevegelse eller to denne uken, men det var vanskelig å vite sikkert). 
 

Tvillingmagen uke 15

Publisert: 25.01.2017 @ 19:12 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Her husker jeg at jeg synes det var veldig rart at jeg ikke hadde begynt å få mer mage enda. Jeg mener: to stykker?? Inni der? Jeg så tilbake til bilder fra da jeg gikk med Oliver, og føler at magen var så synlig allerede i uke 18, så kunne ikke skjønne at magen ikke var større.

Her kan du lese mer om magens utvikling med Oliver. 

Fun fact: Fra uke 14 til uke 15 dobler et foster vekten sin (også tvillinger). Dog er det kun fra 50 til 100 gram, men likevel - en ganske stor innspurt for noen så små :) 
 

Tvillingmagen uke 14+3

Publisert: 23.01.2017 @ 19:04 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

I uke 13-14 begynte jeg å kjenne at bukser strammet litt ekstra, og måtte gi opp de strammeste høytlivsbuksene. Jeg fikk de igjen, men det ble ikke så behagelig over gravidmagen en hel dag. Fortsatt kunne jeg bruke de vanlige jeggingsene med god stretch. Fortsatt føler jeg at jeg ikke så spesielt gravid ut, og det var en rar følelse å vite selv at man var gravid, uten at det syntes for noen. 
 

Tvillingmagen uke 13

Publisert: 21.01.2017 @ 09:01 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Ikke så stor forskjell, men jeg husker jeg følte meg mer fyllt opp. Fun fact: Visste du at tvillinger utvikler seg i likt tempo som et enkelt barn i magen, helt frem til uke 20? (rett etter vi fikk vite at jeg var gravid med tvillinger ble det naturlig nok mye lesing på anbefalte nettsteder for tvillingforeldre og tvilling-gravide)

 

Tvillingmagen uke 12

Publisert: 19.01.2017 @ 19:57 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Her, bare noen dager etter uke 11+5 følte jeg faktisk at jeg hadde fått mindre gravidmage. Det viste seg at jeg fra første kontroll uke 8+3 hadde gått ned litt på kontrollen som kom to uker dette bildet, så kanskje det lå noe i det? Denne uken hadde jeg vært inne på en ekstra-kontroll på grunn av hjerte-/karsykdom i nær familie, så her fikk vi vite litt før tiden av jeg var gravid med to (!). Mer om det får komme i et eget innlegg. 
 

Tvillingmagen uke 11+5

Publisert: 17.01.2017 @ 19:49 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 1

Igjen; ikke så mye som hadde skjedd her. Ikke visste jeg at jeg var gravid med tvillinger heller, så jeg ventet jo ikke noen mage på en stund heller. 
 

Tvillingmagen uke 10+5

Publisert: 15.01.2017 @ 09:45 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

For å kunne se tilbake på reisen har jeg tatt bilder av gravidmagen (nesten) hver uke etter uke 10. Jeg tenkte å legge de ut her slik at jeg kan se tilbake på de, samt hvis det er noen andre tvillinggravide som vil sammenlikne. Her er uke 10+5, og her føler jeg ikke at jeg hadde vokst noe siden før graviditeten, selv om jeg kanskje kunne føle meg litt "fullere" enn vanlig: 
 

#gravid #tvillinger #mamma

Gravid med tvillinger!

Publisert: 14.01.2017 @ 21:40 Kategori: Tvillingmagen uke for uke Kommentarer: 0

Da er hemmeligheten ute på Facebook, så tenkte å begynne med noen oppdateringer her på bloggen fremover også. Har tatt bilde av magen hver uke som jeg tenkte å legge ut under egen kategori. Jeg savnet noen "magen uke for uke" for tvillinggravide etter jeg fant det ut, så håper kanskje noen andre kan ha nytte av det.

SAMSUNG CSC

Senere skal jeg også legge ut historien om hvordan vi fant det ut. Var først på en tidlig kontroll før uke 12 der de så to på ultralyd, også fant vi senere kun én hjertelyd på kontroll, så vi forberedet oss på en potensiell dårlig nyhet på ordinær ultralyd. Heldigvis var det gode nyheter, og nå blir vi jo fulgt opp ekstra frem til fødsel. 

 

 

#mamma #gravid #tvillinger