Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Tvillingutstyr

Soveposer til babyene på salg ♥

Publisert: 11.04.2017 @ 22:16 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Da Oliver var baby elsket jeg slike soveposer: 

Han hadde en lei tendens til å sparke av seg både dyne og sokker om natten, så om vinteren ble det gjerne kaldt for han, ettersom han sov på vårt rom. Tvillingene kommer også til å sove på vårt rom store deler av det første året, så har hatt et par slike på handlelisten en god stund. I dag fant jeg dem på salg på H&M, så da var det bare å slå til. 

Et top tip fra mor til en dyne-avsparker der ;) 

Soveposene finner du her

 

#gravid #mamma #mammablogg #baby 
 

Mer hjemmestrikk ♥

Publisert: 31.03.2017 @ 20:04 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 1

Jeg gikk jo og håpet på noe hjemmestrikk eller heklet fra søsteren til Roar som er så flink på sånt, og nå har vi fått en hel pose med godsaker ♥ 

Her er noe av det vi fikk: 

SAMSUNG CSC

Er det ikke nusselig? Og de små luene! ♥ Vi fikk også pledd og flere luer. Babytøy er så smått! Som dukketøy. Tenke seg til at de kan komme når som helst snart. Nesten litt uvirkelig fortsatt. 

 

#gravid #hjemmestrikk #baby #mamma
 

Dundyne til babyene i boks! (på 40% rabatt - yey!)

Publisert: 22.03.2017 @ 18:45 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 1

Bare noen timer etter jeg hadde skrevet innlegg om at jeg manglet dundyne fikk jeg nyhetsbrev fra Princess om at de nå har 40% rabatt på alle baby- og barnevarer. For en timing! Så nå er dyne i boks. Én i hvert fall - og jeg tenker at siden jeg kjøpte 80x100 cm, så holder det til vuggen i første omgang. 

SAMSUNG CSC

WOOP!

(trykk på bildet under for å komme til tilbudet - ikke sponset, men et jæskla godt tilbud spør du meg)
 

#gravid #familie #mamma #interiør

Pakke i posten: Hjemmestrikkede babytepper ♥

Publisert: 09.03.2017 @ 18:29 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Åh, i går fikk jeg en uventet pakke i posten, med dette søte innholdet: 

Det viste seg å være en pakke fra en av kusinene til mamma fra Trondheim som hadde strikket tepper til de små, sammen med to nusselige bodyer i nyfødtstørrelser ♥ 

Har dere sett noe så nydelig? Og de er supermyke ♥♥
 

#gravid #mamma #hjemmestrikk 

Utstyrsoppdatering til tvillingene

Publisert: 08.03.2017 @ 18:06 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Jeg og Roar tar ting ganske med ro når det kommer til babyutstyr. Denne gangen har vi vært litt flinkere, ettersom det er tvillinger og de kan komme plutselig, men vi har enda ikke alt basic. Med Oliver fikk jeg premature rier i uke 33, og alt jeg kunne tenke på var "men vi har jo ikke bilsete enda?". 

Dette har vi så langt: 

- Barnevogn 

- Vugge til stuen 

- 2 stk bilstoler (vi har ikke bil, men denne gangen skal det ikke stå på bilstolene i hvert fall, haha) 

- Stellepute (men alt for stor hylle på badet, så må bytte ut denne med en liten hylle eller kommode før en eventuell stelleplass er i orden) 

- Vippestoler 

- 1 av 2 bæreseler (har en bæresele etter Oliver, som en venninne låner nå, så har egentlig 2. Dette er dog bæreseler for 6 måneder og oppover, så jeg sikler egentlig litt på bæresjalene "Baby K'tan" for de første månedene) 

- Krabbeteppe etter Oliver 

- Sengesett til 80x100 dyne 

- Flexi Bath badebalje

- Babytepper til vognen (hjemmestrikkede fra kusinen til mamma ♥ - eget innlegg kommer)  

Dette mangler vi: 

Resten, haha! Neida, men vi tenker i hvert fall at vi må få kjøpt: 

- Sprinkelseng (tenker denne fra IKEA) - de får dele seng i begynnelsen, også kjøper vi heller en til når de blir litt større 

- 2 x Dundyne 80x100 (har et gavekort på Princess, så venter egentlig bare på at Princess skal ha rabatt på babydundyner for å spare litt nå som vi må kjøpe 2)

- Soveposer (disse fra HM) - gull når de små sparker av seg dyne 

- Hylle/liten kommode til stelleplassen

- Klær (har vel 2 antrekk i 50/56, og 2-3 antrekk i 62/68. I've got a job to do - men det er ikke så enkelt når jeg bare vil ha nøytralt tøy. Prøvde å unngå for mye blått med Oliver, og føler at den kampsaken min er enda sterkere nå som det er to gutter. Uten at man vet kjønn helt sikkert før de kommer - som også er en grunn til å holde det nytralt) 

- Ammepute? Jeg hadde ikke dette med Oliver, men tenker at hvis jeg skal amme to, så må jeg kanskje ha det? Er det eventuelt dealbreaker med en av disse på Finn.no gis bort? Det er jo bare å kokvaske den eventuelt. 

- Diverse til stelleplassen (bleier, våtservietter, sinksalve o.l.) 

- Bæresele til de første 6 mnd? Denne må jeg tygge litt på. Legger ut en prisovervåkning på Baby K'tan hos Prisjakt.no, hehe. 

 

Vet ikke om noe mer man trenger i begynnelsen, jeg? Et og annet lammeskinn hadde vi vel til Oliver også. Det finnes jo rimelig på IKEA. Å ønske seg ting er vrient, for jeg er så kresen på alt av tekstiler og innredning. Søsteren til Roar er såå flink til å hekle og strikke, så må jo innrømme litt at jeg håper på noe hjemmestrikket her. Jeg tenker at så lenge man har vogn, et sted de kan sove, og bilstoler til veien hjem fra sykehuset, så er det viktigste i orden? 

 

Vippestoler til tvillingene

Publisert: 28.02.2017 @ 18:12 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Er det noe jeg husker fra Oliver var liten, er det at vippestolen var en redning mang en gang. Vi var så heldige og fikk en Babybjörn vippestol av mine foreldre til Oliver som jeg var veldig fornøyd med, så da jeg fikk muligheten til å kjøpe to stykker av en tvillingmor til en hyggelig penge på Finn.no slo jeg til: 

SAMSUNG CSC

Disse vippestolene har jeg litt mindre kvaler med å bruke i "tide og utide" som det sies. Vippestolene fra Babybjørn kan nemlig justeres i flere hakk, helt fra "nesten liggende" når barnet er liten og ikke skal sitte/ligge i verken vippestol eller bilstol over lengre perioder, til litt mer "sittende" posisjon når barnet blir eldre. Trekkene på disse kan også enkelt taes av og vaskes om det trengs (noe det ofte gjør). 

Det finnes ulike vugger og vippestoler til tvillinger der de sitter/ligger sammen, men vi valgte heller to separate slik at de ikke sitte sammen hvis den ene er cranky, eller vi har fordelt én baby pr forelder en dag.  

Finn.no har forøvrig vært en livredder for lommeboken nå som "alt" må kjøpes dobbelt. Heia gjenbruk! 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #babyutstyr #tvillinger #gravid 

 

Tvillingvognen vi har valgt: Mountain Buggy Duet

Publisert: 24.02.2017 @ 21:30 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 0

Denne gangen var vi tidlig ute med å kjøpe barnevogn. Jeg har jo en lang historie med barnevogner bak meg etter Oliver, så da tiden kom for å velge tvillingvogn var jeg bomsesikker på hvilken vogn vi skulle velge: En Mountain Buggy. Da vi trodde det bare skulle være én var det Mountain Buggy Urban Jungle som stod på ønskelisten, så med to ble Mountain Buggy Duet det naturlige valget da det ble tvillinger. 

Grunnen til at vi valgte å kjøpe vogn så tidlig var fordi vi så at vognen var nesten like rimelig på januarsalg som brukt på Finn.no. Opprinnelig hadde jeg tenkt til å kjøpe vognen brukt, men ettersom den var så rimelig på salg kjøpte vi den likesågodt ny. Bagdelene kjøpte vi brukt, men de var nesten helt nye ettersom de som solgte de hadde høstbarn, som måtte over i sportsdelen for å få plass til vinterklær og vognpose da de ble litt større og været kaldere. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Tenk at her skal det om noen måneder ligge to små ♥ 

SAMSUNG CSC

 

Det er allerede noen fordeler og ulemper jeg har merket meg med vognen. 

Fordeler

- Den er smal. Faktisk sies den å være nesten like smal som en enkelvogn. Selv om dette fort kan bli en ulempe, er det nesten et "must" når man bor i Oslo/Bærum, og skal manøvrere seg rundt i trange butikker. 

- Lett å manøvrere. En av grunnene til at jeg elsker Urban Jungle så mye som jeg gjorde var jo at den var så lett å manøvrere. Her får man det samme, bare i en tvillingvogn. 

- Relativt lett til å være tvillingvogn. Dette var et viktig punkt på meg på enkeltvogn, da vi gjorde et bomkjøp og kjøpte en alt for tung vogn som første vogn. Ikke fullt så viktig nå som det er tvillingvogn, men en fin bonus. 

- Blir mindre enn mange trehjulinger sammenlagt. Etter jeg solgte Urban Jungle'en, og angret, kjøpte jeg noen rimeligere trehjulinger i håp om å erstatte Mountain Buggy'en. Disse ble imidlertid ikke like "flate" sammenlagt, som Mountain Buggy tydeligvis har knekt koden på. 

Ulemper

- Den er smal. Jeg fikk høre av en tvillingmor med vinterbarn at jeg var "såå heldig" som fikk sommerbarn, for det er nesten umulig å ha vognposer i bagdelene til tvillingvogner. Vi får se hvor lenge vi kan bruke bagdelene før vi må over på sportdelen. 

 

Den er ikke lengre på salg hos Komplett.no der vi kjøpte den, men man kan få pakkepris på vogn pluss bagdel hos Lekmer.no her (annonselenke). 

 

Har du erfaringer med søskenvogner/tvillingvogner? 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #barnevogn #mamma #tvillinger

Første innkjøp til babyene

Publisert: 16.01.2017 @ 18:19 Kategori: Tvillingutstyr Kommentarer: 3

Jeg husker ikke hvilken side jeg fant det på, men leste et sted at det kunne være smart ned en vugge når man ventet tvillinger. Jeg hadde jo tatt vare på vuggen etter Oliver som jeg var veldig fornøyd med (en av de få tingene vi faktisk tok vare på utenom alt hjemmestrikket tøy), men det kan jo bli i trangeste laget med to i én slyngevugge. Vi fikk litt penger til oppvaskmaskin til jul, så jeg tok jeg friheten å kjøpe denne for pengene til overs fra foreldre og besteforeldre etter vi kjøpte og installerte oppvaskmaskinen: 

SAMSUNG CSC

Vi hadde også en kanin-bamse klar, så da vi fant ut at det var TO små babyer dro jeg og Oliver og kjøpte en krabat til: 

SAMSUNG CSC


 

#mamma #gravid #tvillinger

hits