hits
Om oss Kontakt Mitt kreative hjørne Mammatips Tvillingmagen Vi tester

Kategori: Vi tester

Gjøre instagram til bok: Chatbooks erfaringer

Publisert: 23.07.2018 @ 08:29 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

En av tingene jeg stadig tar meg selv i, er at jeg ikke er så flink på å skrive ut fysiske bilder av ungene. Dette gjelder både Oliver og tvillingene. Jeg poster en hel del på bloggen og Instagram, og noen ganger ser jeg tilbake til et bilde og tenker "hvorfor har jeg ikke dette i et fotoalbum et sted?". 

Vel, nå har jeg det! Jeg har nemlig gjort Instagrammen min til bok med appen Chatbooks. Så jeg tenkte jeg skulle dele min erfaring: 

SAMSUNG CSC

Først og fremst ble det veldig mange bøker da jeg først åpnet appen. Jeg begynte å legge ut bilder på Instagram da Oliver var i underkant av to år, så min første bok er faktisk fra starten av 2012. Her kunne jeg velge å få (og betale) for alle bøkene mine i ett, eller få de månedsvis fremover. Fordi jeg ikke ville ha en stor engangsutgift og i tillegg betale toll oppå det hele valgte jeg heller en i måneden. Etter min erfaring var dette en god løsning for meg som ikke fyller 60 bilder på en måned, for jeg har nå "tatt igjen" min egen feed, og hver bok jeg nå mottar er de siste fra feeden min. 

 

 

Noen av bøkene mine: 

SAMSUNG CSC

Bøkene får jeg hver måned, eller så fort jeg har nådd 60 bilder (det er 60 sider i hver bok). Alt gjøres automatisk, så man slipper å redigere eller lage fotoboken, men man kan ekskludere bilder og endre teksten om man vil. Alt følger jeg med på via Chatbooks-appen, men man kan også følge med i en vanlig nettleser: 

 

Bruker du denne linken får du nå $10 rabatt på første ordre, og jeg får rabatt på min neste ordre. Ingen spons, bare vanlig venne-link :) 

Så nå kjenner jeg at jeg instagrammer mer for meg selv. Er dette et bilde jeg vil ha å se tilbake på om noen år? - Få det ut på Instagram! 

Har du gjort Instagram, blogg eller annet til bok? Hvilken tjeneste brukte du? 

 

#mamma #foreldre #barn #baby #fotoalbum

Nye favoritter fra Nivea: BB Cream, Nivea Creme, Lip Butter m.m.

Publisert: 10.07.2018 @ 19:36 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Reklame | Nivea

SAMSUNG CSC

Blir man noen gang lei av hyggelige pakker i posten? Min hypotese er; Nei, det gjør man ikke. 

Som ambassadør for Nivea får jeg stadig vekk hyggelige overraskelser i posten med nye, eller kjente klassikere fra Nivea som jeg kan teste. Den seneste pakken inneholdt følgende: 

SAMSUNG CSC

- Lip Butter med bringebærlukt

- Q10 CC Cream 

- Nivea Invisible Deo

- Daily Essentials Skin refining Scrub

- Nivea Creme 

Denne leppepomaden ble jeg ekstra glad for, for har faktisk lett etter denne på butikken: 

SAMSUNG CSC

Den lukter godt! Litt som bringebærgodteriet fra barndommen. 

Det andre som jeg er ekstra gira for er CC Cream fra Q10. Jeg har jo lenge tenkt at jeg kanskje bør begynne med krem for litt mer voksen hud, og jeg elsker jo produkter som gjør flere ting på en gang. Fuktighetskrem med farge i appellerer derfor veldig til meg. To fluer i en smekk: 

SAMSUNG CSC

Jeg vurderer å supplementere med Q10 sin Pore Refining Cream som skal funke til blandingshud. 

 

Og helt til sist kan jeg jo ikke unngå å nevne denne søte og praktiske versjonen av klassikeren Nivea Creme som passer perfekt i vesken eller stellebaggen: 

SAMSUNG CSC

Både den og lip-butteret blir nok faste følgesvenner i vesken. 

Noen flere som sverger til Nivea Creme? 

 

#nivea #sponset #hudpleie #mote #goodiebag #mamma 

De beste babymat-posene med middagsretter

Publisert: 30.06.2018 @ 17:26 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Babymat-poser med middag er genialt når man er på tur. De er enkle å spise av, og veldig raske å varme opp i litt te-vann fra nærmeste café eller kiosk når man er på farten. Middagsposer er heller ikke så fulle av sukker som mange av de andre babymat-posene. Det eneste problemet med mange av de som vi har testet er at de er så finmost at de bare blir som en ugjenkjennelig mølje for babyer over 8 måneder som har begynt med biter i maten sin. Derfor er disse fra Hipp "best i test" hjemme hos oss: 

Det kan tenkes at de har flere smaker i sortiment, men disse to er de eneste jeg har funnet; Hipp Grønnsaksgryte med oksekjøtt, og Hipp Pasta Bolognese

De har såpass store biter at det blir litt å tygge på, men fortsatt ikke så store at de ikke kommer gjennom tuten. Man smaker jo ofte maten til barna når man sjekker temperaturen på den, og den med grønnsaksgryte synes jeg faktisk smaker ganske godt til å være babymat. Her prøvde jeg å få bilde av bitene i grønnsaksgryten: 

Det ser ikke ut som jeg fikk med noen av kjøttbitene akkurat på denne, men man kan se at det faktisk er brukt litt krydder, potet og gulrot. 

Hvilke babymat-poser eller middagsglass synes du/dere er best? 

 

#babymat #test #organisk #baby #mamma #foreldre #tips

Test: Anodyne holdningstøy erfaringer

Publisert: 24.05.2018 @ 18:27 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Reklame | Anodyne.no


Er holdning viktig? Disse bildene er tatt med seks sekunders mellomrom. 

Jeg har lenge vært en forkjemper for god holdning, uten å være så veldig flink til å huske det selv til enhver tid. For å være ærlig synes jeg det er litt slitsomt til tider, og ikke så lett å huske alltid. Så da jeg tok utdannelse som yoga- og barne-instruktør kjente jeg litt på skyldfølelsen da de proklamerte at vi instruktører skulle være gode eksempler når det kom til kroppsholdning, og jobbe aktivt med holdningen vår hele dagen, også utenfor treningssenteret. 

Og holdning er jo viktig! Bare se på bildet øverst som jeg la ut på Instagram for noen år siden - det eneste som er forskjellen er justering av holdning. Ingen slanking, ingen trening - kun holdning. Så da jeg fikk muligheten til å teste holdningstøy fra Anodyne var jeg veldig spent. Jeg mener: Klær som kan hjelpe med holdningen? Det høres jo nesten for godt ut til å være sant. 

SAMSUNG CSC

Før jeg fikk holdningsklærne var jeg veldig spent. Hadde de spiler? Kom de til å være supertrange? Ville jeg kunne bevege meg? Da jeg åpnet pakken møtte noen ganske normale klær meg. De ser rett og slett ut som ganske freshe treningsklær: 

SAMSUNG CSC

Plaggene jeg fikk teste var: 

- AlignMe InterActive Bra, hvit

- Women's Posture Shirt 2.0 Zipper sort

- Women's Posture Shirt 2.0 hvit 

 

Plaggene på

Når man får på seg plaggene føles de også overraskende som treningsklær. Man føler seg kanskje litt "strammet opp", men de begrenser ikke bevegeligheten betydelig. Det jeg like vel kjente på, var at de litt stramme områdene på ryggen minnet meg på å rette meg opp i ryggen. Jeg brukte holdningstøyet under vanlige klær, både på kontoret og hjemme. De første dagene kjente jeg faktisk at jeg var litt sliten i ryggen av å ha rettet meg opp gjennom store deler av dagen, som gjorde meg smertelig oppmerksom på hvor dårlig jeg må være på å holde meg rak i ryggen til vanlig. 

Her har jeg faktisk den ene hvite toppen under blusen: 

SAMSUNG CSC

 

Hva når man tar de av?

Det er jo noen fallgruver ved å lage klær som skal hjelpe med holdningen. Hvis tøyet hadde avlastet musklene ved å "strekke deg opp" uten at du måtte jobbe selv, hadde det jo faktisk jobbet mot sin virkning. Plaggene hadde i så fall svekket muskulaturen som hjelper å rette deg opp, og potensielt gitt dårligere holdning på sikt. Jeg opplevde imidlertid plaggene på en annen måte: De tvang meg ikke opp, men minnet meg på en måte på å rette seg opp selv. 

SAMSUNG CSC
Plaggene bak. De mørkeste områdene på den sorte er områder uten stretch. 

 

Siden jeg fikk plaggene har jeg kjent av det generelle fokuset mitt på holdningen min er økt, også når jeg ikke har de på. Om holdningstøyet i seg selv har gitt meg bedre holdning vet jeg ikke, men det er litt som å ha noen som stadig vekk minner deg på å rette deg opp i ryggen, uten bismaken av at noen faktisk kommenterer holdningen din. 

Nå har jeg ikke prøvd de lenge nok til å vite om man venner seg til klærne og glemmer holdningen, men jeg liker konseptet. Jeg kommer til å fortsette med holdningsklærne, så kanskje kommer det et oppfølgingsinnlegg etter hvert. 

Har du prøvd holdningstøy før? 

 

#holdning #trening #Anodyne

Holdbart.no: Er utgått mat fortsatt god å spise?

Publisert: 08.05.2018 @ 19:20 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

Hvert år kastes det enorme mengder mat. Dette skjer hjemme hos folk, men ikke minst skjer det med uåpnede, utgåtte og sesongvarer. Veldig mange av disse varene har en "Best før"-dato, ikke en "Siste forbruksdag"-dato, og kan fint spises etter utløpsdatoen. 

Vi testet konseptet Holdbart.no. Ett av flere konsepter som kjøper varer der Best før-datoen er forbi, eller rett rundt hjørnet, og selger det rabattert til forbruker. 

Dette er det vi kjøpte: 

SAMSUNG CSC

Jeg hadde spesielt gledet meg til noen Reeses Peanut Butter Cups, etter vår test av Amerikansk godteri, men til min store fortvilelse hadde de ikke kommet med i pakken fordi de var utsolgt. Jeg er usikker på om et av utsalgsstedene deres også er varelageret der det sendes fra, siden de klarte å bli utsolgt fra jeg handlet til de pakket, men jeg hadde heldigvis kjøpt med noe annet digg. 

Det vi mottok ble derfor 

- Anton Berg Marsipanegg på 70% rabatt (påsken varer helt til jula?)

- Dronningsjokolade (utsolgt)

- Avent tåteflasker, kun kr 20 (!) - disse er rimelige fordi de går ut av sortiment, ikke på grunn av utløpsdato. Meny har disse på 50% også. 

- Smart Cleaner, 2 for 20,- (geniale å ha til PCen på jobb og hjemme)

Samt noe potetgull som vi måtte løfte av for å ta bildet. 

Var det spiselig?

Nå var det kun potetgullet og Dronningsjokoladen som faktisk hadde gått ut på dato, og vi har ikke testet kokesjokoladen enda, men jeg tror neppe det skal ha så stor betydning. Potetgullet smakte helt som normalt. 

Det som var en hyggelig overraskelse var at de også hadde helt vanlige varer som bare skulle ut av sortiment. Tåteflasker til en billig penge er jo ikke å kimse av, og hvis man er villig til å bryte litt tradisjoner ved å spise påskegodt en god stund etter påske er det jo gull! 

Har du testet Holdbart.no? 

 

#mamma #test #holdbart.no #foreldre #matsvinn

Pakke 2 fra NIVEA: Solkremer og fuktighet

Publisert: 18.04.2018 @ 18:33 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Reklame | NIVEA

Siden sist jeg skrev om den første pakken fra NIVEA har jeg begynt å bruke Q10-produktene. Jeg er veldig spent på hvor huden "lander" når den har vent seg til de nye kremene, men jeg elsker allerede øyekremen (jeg sa at man ikke kan få nok av gode øyekremer). 

Nå i helgen har det faktisk vært så fint vær at vi fikk bruk for pakke nr 2 også. Dette inneholdt den: 

SAMSUNG CSC

Jeg var spesielt spent på disse: 

SAMSUNG CSC

Blandingshuden min er ikke så fan av solkrem, og jeg blir fort blank i ansiktet med vanlig solkrem. Jeg sverger derfor til solkremer som er laget spesielt for ansiktet. De kommer ofte med minimum solfaktor 30 også, som er viktig ettersom ansiktet ofte er det stedet (sammen med skuldrene) som blir mest eksponert for sol. 

Vi tok også med teltet ut til guttene, og latet som det var skikkelig sommer: 


 

#mamma #solkrem #sponset #NIVEA 

Pakke fra NIVEA: Q10 Plus produkter

Publisert: 08.04.2018 @ 16:18 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Reklame | NIVEA

SAMSUNG CSC

Her om dagen fikk jeg en hyggelig e-post om jeg ville teste noen produkter fra Nivea. Jeg har god erfaring med Nivea fra før, så det takket vi pent ja til. Nå har pakken kommet, og dette er noe av det jeg fikk: 

SAMSUNG CSC

Jeg har nemlig kjent at huden er på vei til å bli eldre, så jeg nevnte at kanskje Q10-produktene kunne være noe. Nå vet jeg ikke om jeg har troen på at en krem magisk skal fjerne begynnende rynker, men jeg tror at de tørre områdene i huden og den sarte huden rundt øynene har veldig godt at denne lille samlingen hudprodukter. 

De jeg gleder meg spesielt til å prøve er disse: 

SAMSUNG CSC

- Q10 Skin Sleep Cream

- Q10 Eye Treatment

Er det noe som appellerer til meg er det produkter som kan virke av seg selv mens jeg sover. Og gode øyekremer føler jeg man aldri får nok av. 

Har du testet Q10 produktene før? 

 

#sminke #sponset #skjønnhet #mamma #Nivea 

Vi tester: Smoothie bowl fra Fjordland

Publisert: 25.03.2018 @ 21:59 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

SAMSUNG CSC

I samarbeid med Buzzador får vi stadig vekk prøve nye produkter helt gratis. Denne gangen har vi fått hjem noen Smoothie Bowls fra Fjordland som jeg tenkte å teste. 

Først og fremst var jeg litt bekymret: Smoothie bowl - er ikke det bare fruktpuré? Her i huset går det med mye fruktpuré om dagen. Til babyene altså. Vi elsker smoothie her i huset, men tykk smoothie hørtes skummelt ut som de babypureene jeg stadig har i håret og på klærne. Smoothie Bowls er jo likevel unektelig trendy, så det ligger kanskje noe i det? 

Jeg og Oliver tok i hvert fall utfordringen, og testet Fjordland sine "Litt Mat Smoothie Bowl". 

Dette fulgte med: 

SAMSUNG CSC

Skje, smoothie og granola-mix. 

 

SAMSUNG CSC

Oliver var ikke 100% sikker på granolaen som fulgte med - så han tok kun en liten klype. 

Førsteinntrykk: Sur! Men god! 

Det første vi la merke til var at smoothie-bollen var ganske syrlig. Dette var imidlertid bra, for det skilte allerede i starten fra babypuréene som er ganske kjedelige og monotone. Smootie Bowl'en smakte også betydelig friskere enn mange av babyproduktene. 

SAMSUNG CSC

Smoothie eller mellommåltid? 

Her hjemme elsker vi smoothie - både den vi lager selv her hjemme, men jeg må innrømme at det også blir lagt igjen noen slanter hos Smoothie Exchange. 

På jobben, ca rundt 14-knekken, spiser jeg gjerne yoghurt/kvarg, frukt eller nøtter på jobb (eller alle sammen hvis jeg er skikkelig fysen). 

Disse smoothie-skålene føler jeg er ca midt i mellom der. Uten granolaen er de mest som en tykk smoothie som kanskje ikke metter så mye - men med granolaen blir de som et lite mellommåltid. 

Hvis du lurer på når du i all verden skulle spise en smoothie bowl tenker jeg at det må være når man er litt sulten, men også litt tørst, samtidig som det hadde smakt digg med litt syrlig frukt. For smoothie-skålene smaker faktisk overraskende friske. Om det er syren som gjør det, eller det at vi forventet en tam fruktpuré vet jeg ikke - men alt i alt likte vi de ganske godt. 

 

 

Kommer jeg til å kjøpe meg Smoothie Bowl selv ved en senere anledning? Jepp. Kommer jeg til å spise den på vei fra butikken? Kanskje er vi ikke frelste - men jeg kommer definitivt til å ha en i kjøleskapet på jobb. Den erstatter nok ikke frukt, nøtter eller annet klokken 1400 på kontoret, eller havrefras når Oliver kommer hjem fra skolen - men blir definitivt et godt supplement og variasjon. 

 

P.s. Innlegget er ikke merket som sponset fordi vi ikke har fått smoothie-skålene mot at det skrives om på bloggen. Jeg har selv valgt å teste og skrive erfaringer, for så å legge ut her. Produkter fra Buzzador har vi fått i en årrekke uten at bloggen har vært grunnlag for å få produkter. 

#mamma #test #smoothie #buzzador

Vi tester: Amerikansk godteri som Pop Tarts, Tootsie Roll, Twizzlers m.m.

Publisert: 18.02.2018 @ 09:23 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Jeg og Oliver elsker å se disse "try Norwegian candy"-filmene der folk prøver norsk godteri - så vi kjøpte litt amerikansk godteri for å teste selv. Vi valgte ting vi hadde sett på film, i serier og i memes og ga dem karakter fra 1 til 5. Her er filmen: 

Haha, vi tenkte ikke før etterpå at vi kanskje fornærmet noen underveis, så håper ikke folk som elsker disse tingene blir lei seg. 

Har du smakt noen av disse før? 

 

#youtube #mamma #barn #godteri #vlog 

Patpat vs. Ebay - hvilken er best?

Publisert: 15.02.2018 @ 18:00 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Ofte hvis jeg kommer over en ny nettside fra østen som ikke leverer helt, bruker jeg heller å anbefale Ebay. Der er man beskyttet både av Ebay sine garantier og eventuelt Paypal sine garantier om man betaler med Paypal. I min siste Patpat haul film anbefalte jeg å heller sjekke Ebay og handle derfra; Så jeg tenkte at jeg skulle teste min egen uttalelse. Er Ebay egentlig bedre enn Patpat? Se resultatet i min "Patpat vs. Ebay" film under: 

 

Har du handlet fra Patpat før? Er du fornøyd? 

 

#mamma #haul #ebay #patpat #vlog #foreldre #shopping 

Vlog: Lekekassen.no salgs-HAUL (vår første norske haul)

Publisert: 10.02.2018 @ 13:19 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

En vanlig greie på Youtube er såkalte "hauls", der man pakker opp ting man har kjøpt på nettet eller i butikk. På Lekekassen.no har de en outlet-avdeling med masse gode tilbud, så vi tenkte vi kunne gjøre en "haul" i tilfelle noen andre ville få litt inspirasjon til hva man kan kjøpe på salg. Jeg har gjort én slik tidligere, på engelsk, men siden dette er en norsk nettside tenkte vi å ta det på norsk, og jeg har med meg Oliver for å forklare litt rundt tingene: 

Link til de ulike produktene: 

Bamse (lam): https://lekekassen.no/tinka-lam-staaende-18-cm-8-4620 
Bamse (hund): https://lekekassen.no/tinka-hund-staaende-18-cm-8-4622 
Vognleke: https://lekekassen.no/taf-toys-garden-spiral-12105 
Spiderman sett m/3 figurer: https://lekekassen.no/spider-man-web-city-figursett-c2408 (fra den siste filmen, så de er ikke utdaterte greier) 
Rocket, actionfigur: https://lekekassen.no/guardians-of-the-galaxy-titan-heroes-30-cm-rocket-raccon-c0310 (aktuell fra Guardians of the Galaxy vol. 2 i 2017) 
My little Pony: https://lekekassen.no/my-little-pony-fim-story-pack-medium-asst-hasbro 
Spiderman, actionfigur: https://lekekassen.no/spider-man-titan-hero-series-spider-man-30-cm-b9760 

 

Jeg bruker gjerne å slå til på slike supertilbud (typ 60% og oppover) og kjøpe litt til fremtidige bursdager. Da kan Oliver være med å plukke ut ting som han tror kompiser kommer til å like, samtidig som vi holder oss under den fastsatte "100 kroner spending limit" på bursdagsgaver. 

 

#haul #vlog #leker #barn #foreldre #mamma #youtube #salg

Billig lego-tape fra Ebay - er det noe tess?

Publisert: 26.01.2018 @ 13:56 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

 SAMSUNG CSC

Oliver har lenge ønsket seg Mayka Block Tape, eller "lego-teip" som kidsa gjerne kaller det. Jeg har egentlig ikke stusset så mye på prisen som ligger på ca 150 kroner i norske butikker, men så kom jeg tilfeldigvis over denne på Ebay til bare kr 16 (!) pr. Er det for godt til å være sant? Etter 3-4 uker dukket brikke-tapen opp i posten:  

SAMSUNG CSC

Nå har jeg ikke testet de originale brikke-tapene fra Mayka, men jeg ser for meg at det er tre ting som er viktige: 

  1. Funker de faktisk med LEGO? 

  2. Lager de stygge merker der man fester den? 

  3. Kan den brukes om igjen? 

På reklamen sier de også at tapen kan brukes "igjen og igjen", og de lover også dette i Ebay-annonsen: 

Nå har vi testet den i noen dager, og selv om limet er ganske sterkt kommer det greit av leke-esken vi har testet på i hvert fall, uten å legge igjen lim. Dette kan dog være på grunn av at det er plast vi fester lego-tapen på, samt at det ikke har vært store temperaturforandringer siden vi satt den på. 

SAMSUNG CSC

Så, til de tre hovedpunktene: 

Ja, de funker faktisk med LEGO - litt avhengig av hvor "vridd" tapen er (noe man også kan forvente av den originale, ettersom "knottene" vil variere i lengde mellom hverandre basert på buen til tapen). 

De har ikke laget merker på møbler så langt i hvert fall. 

Og ja - de kan brukes igjen så fremt klisteret ikke har fått støv eller skitt på seg. 

 

Har du testet disse lego-teipene før? Enten Mayka sin originale eller en liknende fra Ebay/Wish? 

 

#mamma #barn #LEGO #test #Ebay #Wish

Barnas Fretex på Eger: Lekebutikken der barna donerer og bestemmer prisen

Publisert: 07.12.2017 @ 21:40 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

I dag gjorde jeg og Oliver noe morsomt: Vi dro på Barnas Fretex på Egertorget. Det er en opprinnelig tom butikk, der barn selv kan komme og donere leker de tror andre barn kan ha nytte av, og setter prisen de ønsker at leken skal koste. Den åpnet for donasjoner i dag, og allerede da vi var der i to-tiden var det en masse leker allerede. 

Han hadde med en pose med leker han hadde ryddet fra rommet sitt, samt selve kronen på verket: En kjempestor pandabamse. Her er en liten film av turen vår: 

Jeg har allerede funnet masse spennende jeg gjerne vil kjøpe der, men vi får se på lørdag om de fortsatt er der når vi kommer innom. Det som er litt spennende med denne og andre bruktbutikker er jo at det bare er én av hver ting. 


Søt liten bie fra Brio, som hadde passet godt sammen med hunden vi allerede har 

 


Sitteområde for slitne foreldre 

 


Masse morsomme bøker - her blir det nok et par kjøp! 

 

Prisene man kunne velge mellom var kr 25, 50, 75 og 100, så her kan man gjøre noen kupp om man ønsker å kjøpe brukte julegaver. Jeg spurte om Oliver synes det var greit med brukte leker i gave, og han nølte ikke et sekund på at brukte gaver var helt OK. 

Har du hørt om Barnas Fretex? Ville du gitt brukte gaver? 

 

#Fretex #Oslo #julegaver #foreldre #barn 

Tester "potetgull" for babyer: Mini Mi skumpinner

Publisert: 30.11.2017 @ 10:18 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da Oliver var liten var det helt nytt med snacks til babyer i butikken. Det var vel noen gulrotpinner fra et av de økologiske merkene tror jeg, og siden da har det tydeligvis kommet en rekke andre. Nå som guttene har blitt et halvt år og spiser grøt bestemte vi oss for å teste en av disse variantene. Den vi endte på ble disse ostepop-liknende greiene: 

SAMSUNG CSC
Nærmere bestemt: Mini mi, skumpinner av mais og hirse

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Smak 

Jeg tok en selv også, og skal vi være helt ærlig på smak smaker det ca som papp, bare med en bismak av mais-snacks. Snacksen er ikke saltet, sukret eller krydret, slik at babyer trygt kan spise de. Dessverre gjør jo ikke dette akkurat noe for smaken. Uten at guttene brydde seg nevneverdig. 

Trygt? 

Før vi startet var jeg veldig spent på om de klarte å spise snacksen uten å få det i halsen. Det gikk overraskende bra, og de fikk til slutt i seg store deler av skumpinnen. 

Moro! 

Også så gøy det var å faktisk kunne spise noe man hadde fått tak i og puttet i munnen! Små barn putter jo alt i munnen, men det er ikke ofte det faktisk kan fortæres når man er så liten som seks måneder. Så det virket som de synes det var stas. 

SAMSUNG CSC

 

#baby #snacks #tvillinger #foreldre 

Vi tester: Organix babymat

Publisert: 13.11.2017 @ 22:42 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Sponset via Buzzador

SAMSUNG CSC

Som jeg har nevnt tidligere er vi såkalte "Buzzadorer". Det betyr at vi har registrert oss som produkttestere og stadig mottar produkter gratis, mot at vi tester og skriver en rapport.  

Denne gangen har vi mottatt babymat fra merket Organix. Guttene har akkurat begynt å spise annen mat enn morsmelk, så det var ekstra spennende! 

Konstantin skjønte ikke helt konseptet med disse klemmeposene enda: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Birk er generelt litt mer kresen enn Konstantin, så det ble noen morsomme grimaser: 

Han virket faktisk mer interessert i klemmeposene: 

SAMSUNG CSC

Konstantin var bittelitt skeptisk i begynnelsen, men så ville han plutselig ha mer: 

 

Det jeg synes var morsomst var faktisk å teste selv, og jeg vurderer faktisk å lage et eget innlegg med min egen mening om de ulike. Barnemat bør jo egentlig smake godt for voksne også? Litt tamt, men godt. Disse syntes jeg smakte friskt, om så noe nedtonet i forhold til voksen-smoothier. Glasset "apple and green beans" smakte litt "grønt", men jeg tror det rett og slett bare ble en uvant smakskombo. 

Har dere prøvd disse hjemme hos dere? Eller er noen av leserne mine Buzzadorer, kanskje? 

 

#Buzzador #babymat #mamma #baby #foreldre #Organixjust

Test: Doona+ erfaringer (pluss reise utenlands)

Publisert: 05.10.2017 @ 19:32 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Før jeg i det hele tatt visste at vi skulle på en plutselig tur til Spania selv, skrev jeg jo om en genial trille jeg hadde funnet på nettet: Doona bilstol-trille. En bilstol som ble en trille! Vi bestilte faktisk Spania-turen så impulsivt at jeg ikke rakk å bestille den på nett, så jeg hev meg på Finn.no for å se om jeg fant to brukte som vi kunne ha med på reise. Det viser seg imidlertid at det ikke er så mange Doona'er til salgs brukt enda, men jeg fant til slutt én. (Det var egentlig like greit, for da fikk jeg testet den opp mot min plan B: En Quinny Zapp Xtra med bilstoladapter. Mer om det senere). 

SAMSUNG CSC
 

Førsteinntrykk 

"Det er en bilstol som blir en trille! Jeg eier en trille - som også er en bilstol! Roar, se da! Den blir en trille - du bare trykker her! Også blir den en bilstol igjen, sånn her. Se da!" 

SAMSUNG CSC
Doona'en i bruk i en nyere Ford Focus. Hjulene er ikke i kontakt med setene, så den laget ikke merker i leiebilen.
 

Andreinntrykk 

"Se da, mamma! Sånne smarte ting hadde du ikke da jeg var liten! Det er en bilstol, som også blir en trille! André, har du sett det her?".

Ja, som du skjønner ble det mye fekting og demonstrering til alle som så trillen for første (og noen ganger også andre) gang. Jeg synes fortsatt det er en genial idé. Vi har nå hatt den med på både Spania-tur, og på tur til barndåp hos fetterne mine, der det ble for mye jobb å ha med både tvillingvogn og bilstoler. Vi har dermed fått en del erfaringer, og dette er dommen så langt: 
 

Pluss og minus ved trillen 

+ Manøvrering

Doona'en er veldig lett å manøvrere, og på grunn av håndtaket som minner mer om en vogn enn en trille kan den også styres med én hånd (noe vi savnet på Zapp'en). 

+ Vekt 

Vekten på Doonaen er overraskende lett. Jeg tror faktisk hele trillen er lettere enn det første bilsetet vi kjøpte til Oliver da han var nyfødt, så det går lett å ta bilsetet inn- og ut av bilen. 

+ Idé og gjennomførelse

Jeg vet jeg har sagt det allerede - men hallo: For en idé! Og gjennomførelse ikke minst. Doona'en er kjempelett å gjøre om til en trille (dra opp en spak/knapp på baksiden), og legge sammen igjen med samme spak. 

+ Ingen kompromiss

Ting som skal være flere ting på én gang må ofte inngå kompromiss på funksjoner. Doona'en er like vel et fullverdig bilsete, og like fullverdig trille som en trille med bilstol. Man kan jo dermed ikke bruke den som fulltidsvogn - ettersom det ikke er bra for ryggen til barnet, men det er heller ikke det Doona'en prøver å være. Det er rett og slett en bilstol og trille-understell i én genial oppfinnelse. 

+ God kvalitetsfølelse

Når bilstolen brukes som trille føles den stødig og av god kvalitet. Den vi kjøpte var pent brukt, så jeg vet ikke helt hvordan den blir etter mange år i bruk, men det virker som den er robust til å være så nett. 


- Handlekurv

Den har ikke handlekurv, men en veske eller bag som man kan feste på trillen. Ikke et stort minus, men ta med en sekk om du skal frakte vann hjem fra den lokale syden-butikken. 

- Går ikke som håndbagasje på standard rutefly

På nettet står det at denne går som håndbagasje, men dette gjelder nok på litt større fly. Vi reiste med vanlig rutefly fra Gardermoen til Alicante, ikke charter, og der passet ikke bilstol-trillen i hattehyllen. Vi fikk imidlertid et eget sete til trillen på flyet, så det løste seg. For meg var dette like vel en liten skuffelse, selv om jeg kanskje burde skjønt det allerede da jeg fant den på nettet. 

SAMSUNG CSC

 

Kjøpe? 

Trillen finnes blant annet hos Lekmer.no her. De finnes også hos Babyshop.no her (affiliatelenker). Akkurat nå er det kun én til salgs på Finn.no i hele Norge, men det kan jo tenkes at jo flere som kommer i omløp av disse, jo lettere blir de å finne brukt.

Jeg vurderte å selge den etter sydenturen ettersom vi ikke har bil, men vi har valgt å beholde den ettersom det er så veldig greit å bruke når vi skal steder der vi trenger bilstol i andres biler, ettersom den også kan brukes som trille. 

Har du erfaringer med Doona+ bilstol-trillen, eller spørsmål om vår test av trillen? Skriv det gjerne i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan :) 

 

#mamma #test #barnevogn #trille #bilstol #baby #foreldre 

Tester Soothie smokk

Publisert: 04.10.2017 @ 10:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Disse artige smokkene fant vi på apoteket her om dagen: 

SAMSUNG CSC

Det er jo denne typen smokk som ofte er den foretrukne smokken i blant annet USA, så jeg tenkte det var moro å teste de. Guttene har ikke helt bestemt seg for om de liker de eller ikke, så vi kommer tilbake med en mer utdypende review når ekspertene har gitt sin dom ;) 

Har noen av mine lesere erfaring med soothie smokker? 

 

#smokker #soothie #baby #foreldre #mamma 

Test: Patpat.com erfaringer

Publisert: 21.09.2017 @ 19:30 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

SAMSUNG CSC

For snart to måneder siden oppdaget jeg en nettside med rimelige babyting som het Patpat.com. På samme måte som med appen Wish har jeg vært litt skeptisk til slike sider/apper, ettersom det er litt som Ebay; man vet aldri helt hva man får når man bestiller fra østen. På Ebay har man i det minste tilbakebetalingsgarantien til Paypal om man blir lurt. Jeg falt likevel for to av heldressene jeg fant på siden, så jeg tenkte at det var verdt et forsøk: 

Førsteinntrykk: Treeeeegt 

Etter nesten to uker hadde ordren min enda ikke blitt sendt. OK tenkte jeg - det stod i det minste på siden at det bare skulle ta en uke eller to når den først var sendt. Så, eksakt to uker etter jeg bestilte fikk jeg en e-post om at ordren endelig hadde blitt sendt: 

"Yes! Da er den vel rett rundt hjørnet" tenkte jeg naivt... 

I går - nesten en måned etter at ordren min var sendt, kom den i posten. Så til sammen ventet jeg i halvannen måned på ordren min fra bestilling til levering. På Ebay må man også vente en stund, men det er som regel bare 2-4 uker. Her fikk man 2-4 uker pluss to uker behandlingstid. 

Uansett, pakken var endelig fremme, og jeg pakket spent opp: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Produktene hadde overraskende god kvalitet, på høyde med Zara og andre kjede-butikkers kvalitet. De var ikke laget av 100% bomull, slik det stod på nettet - det kunne jeg se fort etter mange år i klesbutikk. Man ser og kjenner det best på innsiden: 

SAMSUNG CSC

Sømmene er like vel i god kvalitet, og det er 100% bomull inni hettene. Heldressene er så godt som helt like som produktbildet sitt, noe som etter min erfaring ofte er en sjeldenhet på rimelige Kina-varer. (Jeg sjekket også opp noen av produktbildene av noen krabbetepper inne på Patpat.com, og disse hadde de faktisk stjålet fra et dyrt barnemerke, noe som ofte er et faretegn). Men dressene var altså av god kvalitet. Bare ikke det stoffet som lovet. 

En annen litt rar ting, som er litt typisk "Kina-varer" er at de hadde sydd vaskelappen og merkelappen på utsiden av plagget. Så denne må jeg prøve å klippe av så nært plaggets søm som mulig. 

Nærbilde av kvaliteten utenpå, med vaskelapp og det hele: 

SAMSUNG CSC

 

Konklusjon 

Patpat.com leverte kvaliteten de lovet - i hvert fall på denne bestillingen. Ikke samme materiale som det stod på nettsiden, men god kvalitet. Jeg føler like vel at jeg kunne fått det samme fra Ebay med halvparten av leveringstiden. Seks uker blir rett og slett for lenge å vente spør du meg. Neste gang jeg finner noe fint på Patpat.com vil jeg kanskje se om jeg finner samme vare på Ebay.com med kortere leveringstid og Paypal-garanti. 

Har du handlet fra Patpat.com før? 


#mamma #baby #foreldre #barn #shopping

Ny lekebutikk på Bekkestua: Thomas Leker

Publisert: 02.09.2017 @ 18:18 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Det har kommet en ny, stor lekebutikk på Bekkestua: Thomas Leker. Mannen bak, Thomas Leker (ja, han heter faktisk Leker!) drev den gamle lekebutikken på Bekkestua som er kjent for å være ekstra gode på rullesko - og denne gangen er de ekstra gode på mye annet også. 

De har blant annet en kjempestor LEGO-avdeling, med BRIO på hver ende: 

Du kan også finne en egen Playmobil-del, samt denne delen som jeg hadde elsket da jeg var liten: 

Den gamle butikken var bra den også, men de nye lokalene er lyse, fine og føles veldig åpne. 


I forbindelse med åpningen hadde de også kjempemange gode tilbud (jeg som bare er litt glad i tilbud): 


Utenfor hadde de en kjempe-BRIO-binge, og man kunne teste en rekke leker inni butikken også. 


Det ble litt shopping selv om jeg ikke hadde planer om å kjøpe noe. Med åpningstilbud opptil 90% er det vrient å la være. 


Tilbudene skulle vare i hvert fall ut neste uke så om du er i Oslo-/Bærumsområdet vil jeg absolutt anbefale en tur innom i løpet av uken. De holder til rett ved Bekkestua t-banestasjon. 


#leker #lekebutikk #Bekkestua #barn #baby #mamma

Vi tester: Solkremer fra Cosmica

Publisert: 09.07.2017 @ 09:51 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

/Sponset

Jeg er en stor fan av solkrem, og er nøye med å smøre både meg selv og Oliver. Roar er ikke like fan av solkrem, men bruker heller After Sun etter at skaden har skjedd. Jeg sverger: Han kommer til å se ut som en gammel skinnsofa før han bikker 50. Her om dagen fikk vi tilsendt noen solpleieprodukter fra Cosmica, som er blant solkrem-merkene som er regnet som et av de "trygge" merkene

SAMSUNG CSC

Jeg har alltid trodd at voksen-solkrem er best, og mindre fettete, men fikk en aha-opplevelse da jeg testet kremene fra Cosmica. Det har skjedd mye siden jeg var barn, for alle solkremene til barn er nå slik at de ikke skal tiltrekke seg sand: 

SAMSUNG CSC

Barnesolkremene - til tross for høyere solfaktor, føltes faktisk mindre klissete på huden enn voksensolkremene. Så fra nå av kommer jeg nok til å knabbe Oliver sine solkremer, hehe. 

En annen smart ting med solkremene vi fikk fra Cosmica er at man kan bruke sprayene også opp ned: 

SAMSUNG CSC
 

Denne er også genial å ha med i vesken: 

SAMSUNG CSC

 

Har du prøvd solkremer fra Cosmica? :) 

 

#sol #solkrem #mamma #mammablogg #sommer

Cutters Oslo City erfaringer (før- & etterbilde)

Publisert: 23.06.2017 @ 18:12 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Oliver har i det siste blitt fryktelig langhåret, så i dag bestemte vi oss for å teste konseptet "Cutters" på Oslo City mens vi ventet på toget. 

SAMSUNG CSC


Cutters er litt forskjellig fra andre frisører. De har ikke timebestilling, kun drop-in. Alle klipper koster kr 299, uansett kjønn og klipp. Hver klipp tar 15 minutter. 

Vi viste bare et bilde vi fant på nettet av en klipp Oliver ønsket seg, også startet hun (de tilbyr ikke hårvask, så vi sørget for å ha nyvasket hår da vi dro hjemmefra): 

SAMSUNG CSC

Guttene lå bare og sov i mellomtiden: 

SAMSUNG CSC

 

Og slik ble resultatet: 


 

Vi ble veldig fornøyde. Klippen ble veldig lik bildet vi viste henne, og selv om klippen tok kort tid stoppet hun og spurte underveis. Det føltes som en helt vanlig frisørtime, bare uten vasken, og hakket kjappere. 

 

#cutters #frisørtime #sommerklipp #hår 

Shein.com erfaringer - 2 kjoler, ulik kvalitet

Publisert: 25.05.2017 @ 17:04 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Lagt til i etterkant: Innlegget og erfaringene under er ikke sponset, men ble gjort mens jeg og Shein.com diskuterte et potensielt samarbeid på bloggen. Jeg kan derfor ikke garantere at jeg ikke har fått særbehandling. En uke senere bestilte jeg på nytt, uten å nevne bloggen, og Shein.com har tre uker etter enda ikke sendt pakken fra lageret (!). Etter at jeg selv etterlyste pakken for å finne ut hva som skjer, kan de informere meg om at jeg må vente i ytterligere 9 dager på at de skal sende pakken, til tross for at jeg valgte plagg med prioritert shipping, og at jeg kun kan få igjen pengene for det ene plagget som holder igjen pakken om jeg ønsker å avlyse ordren. 

Jeg prøvde å finne noen norske erfaringer med siden Shein.com. Jeg har hatt et litt dårlig inntrykk av siden fra den tiden den het "Sheinside.com", og hadde egentlig stemplet den litt som en typisk Kina-nettbutikk med vekslende kvalitet. Da jeg kom over denne filmen på youtube ble jeg likevel fristet til å prøve: 

 
Jeg bestilte derfor 2 kjoler fra Shein.com - en til 14 dollar, og en til 23 dollar. De så kliss like ut på produktbildene, men prisforskjellen mellom dem viste seg å ha en del å si. 
 
Her er den ene kjolen, til 23 dollar: 

Kvaliteten var fantastisk. Flott passform, og ikke for kort (som mange Kina-kjoler blir). "Zara-kvalitet" som vloggeren Rachspeed sier i videoen passer godt som beskrivelse av kjolen. Jeg gleder meg til å bruke den i en dåp eller et sommerbryllup. Kanskje jeg til og med drister meg til å bruke den til hverdags med en hverdagsjakke over. 

Link til kjolen: https://www.shein.com/Light-Purple-Deep-V-Neck-Maxi-Dress-p-210263-cat-1727.html

 

Så til kjole nr 2: 


Her var kvaliteten helt OK. Den var litt gjennomsiktig, og ikke foret som den litt dyrere kjolen. Like vel har kjolen god kvalitet på sømmene. Definitivt en kjole jeg kommer til å bruke. 

Absolutt verdt 14 dollar. 

Link til kjolen: https://www.shein.com/Navy-Deep-V-Neck-Self-tie-Waist-Maxi-Dress-p-301734-cat-1727.html

 

Min erfaring så langt er at man kan lære mye av de reviews og erfaringer som står under produktene. Den grå kjolen hadde en masse gode reviews og bilder av kjolen i bruk, mens den marineblå hadde ingen da jeg kjøpte den. Like vel er det veldig mange gode reviews av siden på Youtube hvis man søker på "Shein.com haul" eller liknende, så det virker som kvaliteten generelt er god. 

Har du handlet hos Shein.com før? Hva er evt. din erfaring? 

 

Ebay-test: Levering 4 og 5

Publisert: 29.04.2017 @ 18:20 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da begynner de siste bestillingene fra Ebay-eksperimentet mitt å komme inn. Denne gangen kom første ordentlige skuffelse. Den ene jumpsuiten til jente var kjempesøt, men den stripete var en kjip, tynn polyester-kvalitet, enda det stod i Ebay-annonsen at det var 100% bomull. 

SAMSUNG CSC

Sammenlinket med produktbildene: Jeans-romperen er ganske spot on, men den stripete. Åh, den stripete. Den er jo OK, men det er jo selve symbolet på Kina-handel på nettet føler jeg. Fargen, materialet og mønsteret er annerledes. Passformen ser også ganske annerledes ut med en kjempe-utringning. 
 

Konklusjon 

Jeansdressen (her) er absolutt verdt prisen på 42 kroner. Den likner bildet sitt, og virker som den har god kvalitet. 

Den stripete dressen derimot (her), er så ulik bildet og beskrivelsen sin at jeg vurderer å åpne en "case" på Ebay der jeg ber om en partial refund. Ikke fordi drakten i seg selv er så gal, men de har jo solgt den inn som noe helt annet. Den kostet 40 kroner, noe som er blant de dyreste plaggene i testen, så at den er en kjip poly-blend istedenfor 100% bomull er ekstra skuffende. 

 

Hva synes du? Verdt å be om penger tilbake for, eller fin nok til å la det være? 

 

#mamma #mammablogg #Ebay #shopping 

Ebay-test: Levering 3

Publisert: 26.04.2017 @ 17:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

Da har levering nummer 3 kommet. Jeg hadde ikke helt tenkt på at dette kom til å bli sykt mange leveringer. Nesten alle plaggene jeg kjøpte er fra ulike Ebay-selgere, så dette er vel den største leveringen jeg har fått så langt, med totalt fire plagg. 

Her er plaggene, samt førsteinntrykk: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbildet: 

Ikke så mye å utsette på disse. Flott kvalitet, trykket virker som et trykk som holder seg godt i vask, og plastknapper som føles trygt mot sart babyhud. Passformen virker litt rar bare: litt kort og bred i forhold til bodyer fra skandinaviske merker, men det kan være bare meg. 

 

Og del 2 av forsendelsen: 

SAMSUNG CSC

Mot produktbilde: Veldig fine, men den ene bodyen hadde metallknapper rett mot huden på skulderen. Jeg har selv nikkelallergi, så er veldig skeptisk til metall rett mot huden - spesielt fra Kina, der de er litt mer liberale på hva som kan være mot huden. 

Konklusjon

Få eller ingen forskjeller fra beskrivelsen/produktbildet. Virker som god kvalitet (med forbehold om at jeg ikke har vasket det enda). Så langt veldig fornøyd. :) 

Pris/link:

- Kr 30 for bodyene (link

- Kr 50 for heldressen (link

- Kr 30 for body med metallknapper (link

 

#baby #mamma #ebay #haul #shopping

Ebay-test: Levering 2

Publisert: 24.04.2017 @ 19:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 3

Like etter første levering av mitt Ebay-eksperiment av babytøy fikk vi levering nr 2. Slik ser resultatet, samt pluss og minus ut: Slik så den ut på produktbildet:


 

Feilsøm

Drakten jeg mottok ser ved første øyekast fin ut, men da jeg skulle prøve å kneppe igjen heldressen ser jeg at det er en feilsøm nederst som faktisk gjør at man ikke kan lukke den som den skal (!). Dette kan jo skje, men fortsatt litt ergerlig at det ikke er plukket opp av verken produsenten eller Ebay-selgeren. Jeg har derfor bedt om en refund/partial refund via Ebays systemer, så da blir det spennende å se hva selgeren svarer. Noen er veldig raske med å gi pengene tilbake, enkelte insisterer på å sende nytt plagg, og noen få krever at man sender plagget i retur for å få nytt plagg eller pengene tilbake (noe jeg føler er et sleipt triks, ettersom de vet at det koster kunden mer å sende plagget tilbake til Kina enn det plagget koster). 

 

Konklusjon 

Konklusjonen på denne er at det enda ikke er noen konklusjon. Kan man forvente mer av en heldress til 40 kroner? Hva vil selgeren svare? To be continued... 

 

 

#mamma #Ebay #gravid #babytøy

Ebay-test: Levering 1

Publisert: 21.04.2017 @ 18:13 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da har vi fått første levering av Ebay-eksperimentet mitt, og her er innholdet, samt pluss/minus med første forsendelse: 

SAMSUNG CSC

Slik så den ut på produktbildet: Forskjellene er: 

- Det kan se ut som det er en påsydd applikasjon på plagget, men plagget har egentlig trykk (hadde forventet trykk, så den er egentlig grei) 

- Ikke helt samme søm rundt bena/i halsen

Så det var ikke de helt store forskjellene fra bildet som det fort er på voksen-klær. Selv om jeg har satt det at den ikke er 100% bomull som et "minus", er dette kun et minus fordi de har oppgitt 100% bomull som materiale. Den er i realiteten en stretchblanding som jeg (etter over 6-7 år i klesbutikk) vil anta er ca 95% bomull og 5% elastan - så den er superdeilig og myk. ♥

Andre pluss er at sømmene er av god kvalitet (her kan man møte på mye rart når man bestiller fra Kina), samt at de har brukt plastknapper (i østen har de ofte ikke de samme kravene på innhold i metall i klær mot huden, så plast føles tryggest mot sart babyhud). 

Ordre fra østen tar gjerne 3-4 uker - denne tok imidlertid under to uker, som kan indikere at de sendte den like etter jeg bestilte den. Postgangen får ikke selgeren gjort noe med, men jo fortere de sender varen etter bestilling, dess fortere kommer den jo. 

Link til produktet: http://www.ebay.com/itm/222061473794?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=520924386876&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT 

Pris: 34 kroner, inkl. frakt

Konklusjon: Absolutt verdt prisen. Vurderer å kjøpe en til, slik at babyene har en hver :) 

 

Har du bestilt babyklær fra Ebay før? Hva var eventuelt erfaringen? 

 

#gravid #mamma #mammablogg #Ebay

Vi tester: Babytøy fra Ebay

Publisert: 08.04.2017 @ 09:44 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Ebay er en uforutsigbar liten minx, med sine lave priser og perfekte bilder (det stemmer - jeg ser på deg Kina). Tidligere var jeg en svoren Ebay-fan, og kjøpte alt fra sko til brudekjolen min på Ebay. Det var min gambling. Ikke fordi jeg nødvendigvis var så avhengig av det - men fordi shopping på Ebay ofte er gambling. Alt fra passform til materialer er fort helt annerledes enn på bildene, og spesielt når man kjøper disse "too-good-to-be-true"-pris-plaggene. Trodde jeg virkelig at den maxikjolen i chiffon for 30 kroner skulle være like fin som på bildet? I don't know, men det var kanskje verdt 30 kroner å finne det ut? 

zVcJiAhabj
Tidligere billig-østen-side-fail

 

DERFOR har jeg bestemt meg for å teste ut Ebay på babyklær. Og da snakker jeg selvsagt om østen-delen av Ebay. Heldresser, kjoler, sko og accessories - alt til 10, 20, 30 og 40 kroner. Er det for godt til å være sant? Mine kriterier for kjøp ble derfor: 

1. Plagget skulle koste under 50 kroner - dette inkludert frakt

2. Det skulle være et plagg som babyene, kusinen til Oliver, barn av venner eller Oliver selv kunne ha nytte av. 

Merknad: Som dreven Ebay-kjøper ville jeg vanligvis sjekket feedback (en karakter andre folk har gitt på kjøpet sitt) på alle selgere før jeg kjøpte, men for denne testen lar jeg være. Slik at vi får et fint tverrsnitt på selgere med både god, og mindre god feedback. 

Merknad 2: Når man kjøper via Ebay er man beskyttet av det som kalles "Ebay Buyer Protection" - så om du noen gang blir skikkelig lurt vil Ebay hjelpe deg å få tilbake pengene fra selgeren. Det er ytterst sjeldent jeg har trengt å bruke denne, selv med mange tusen brukt på Ebay gjennom årene, men det er en fin trygghet. 

 

Dette er hva jeg har bestilt: 

 

Så da er det bare å vente! 

P.s. Hvis du ønsker linken til noen av plaggene før jeg har sjekket de er det bare å spørre i kommentarfeltet :) 

 

Les mer på blogg.no om: 
#mamma #ebay #shopping #gravid 

Babybox fra Apotek1: Innhold

Publisert: 28.03.2017 @ 17:19 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

I helgen var vi og hentet den andre babypakken som er tilgjengelig uten å binde seg til noe abonnement. Rimi finnes jo ikke lengre, og Liberoklubben har sluttet med egen pakke. Så da er det vel bare REMA1000 og Apotek1 sin igjen som jeg har funnet. Jeg likte REMA1000 sin, så håpet denne fra Apotek1 skulle være bra også. Slik ser den ut utenpå:

SAMSUNG CSC

Praktisk utformet med håndtak. Førsteinntrykket var at den var tyngre enn størrelsen skulle tilsi. Og det lover jo godt? 

Slik så innholdet ut: 

SAMSUNG CSC

Pakken inneholdt: 

- Smokk

- Magasinet "Foreldre & Barn"

- Prøvepakke med Libero-bleier 

- Tåteflaske fra Avent (med tut som visstnok skal minne om et bryst slik at babyer som blir ammet lettere skal ta den. Spennende!) 

- Prøvepakke på ammeinnlegg fra Avent

- Prøvetube med salve 

- Babyskje 

- Tåteflaske fra MAM

- Smokk fra MAM (inni flasken) 

- Våtservietter og tørre engangskluter 


Pakken kan bestilles her: www.babybox.no 


På én måte virker den bedre enn REMA1000 sin, fordi det er flere ting i den, men på den annen side fikk man fulle pakninger i REMA sin, og kun små prøvepakker i Apotek1 sin. Jeg er likevel overbevist av de 2 tåteflaskene - koster ikke dette litt? Og hvis man først skal kjøpe tåteflaske virker det jo naturlig å kjøpe noen som passer den/de man har - så det er jo en vinn-vinn for tåteflaske-leverandørene. 

Kjenner du til noen andre babypakker som ikke krever abonnement? Hva synes du om innholdet? 
 

 

Les mer på blogg.no om: 
#gravid #mamma #baby

Kaffemaskin med melkebeholder og automatisk melkeskummer

Publisert: 23.03.2017 @ 18:25 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Etter å ha regnet på hvor mye penger jeg la igjen på Stockfleths, Espresso House og den lokale kaffebaren fant jeg ut at jeg var nødt til å skaffe meg cappuccinomaskin. Problemet mitt er bare at jeg er lat liker effektive løsninger. Hva er vel mer effektivt og enkelt enn å la andre lage kaffen din for deg, liksom? Så da jeg først skulle kjøpe meg en maskin måtte den kunne ca det samme som den lokale baristaen: Kverne kaffebønner, trakte kaffen, skumme/varme melk, og blande det hele. Helst uten å bruke flere kalorier enn det koster å si "Én enkel latte. Ta med". 

Etter mye leting og undersøking fant jeg ut av cappuccinomaskin med melkeskummer er dyrt. Man finner mange espressomaskiner til en all right pris, men da uten egen melkeskummer. Og jeg vet med meg selv at hvis jeg må varme og skumme melken ved siden av, så kommer jeg til å droppe det, og bestille det av hun søte svenske baristaen som alltid smiler. 

SAMSUNG CSC

Til slutt fant jeg imidlertid denne: En Saeco Minuto fra Phillips. Jeg tenkte at jeg skulle teste den et års tid før jeg skrev om den, ettersom man aldri vet med kaffemaskiner, men nå viser det seg at de har sluttet å selge akkurat denne modellen. Det finnes like vel liknende modeller fra Phillips/Saeco til en OK pris, så jeg skriver like vel noen ord om den. Dette er den jeg har funnet som likner mest: https://www.komplett.no/product/853623/hjem-fritid/kjoekkenutstyr/kaffe-espresso/kaffemaskiner/philips-4000-series-hd884701#​ 

SAMSUNG CSC
 

Positivt: 

- Egen kaffekvern og kafferom: Velg din favoritt-blend og få nykvernet kaffe hver gang

- Også egen beholder for "vanlig" kaffe: Har du en svigerfar som kun drikker Evergood, og synes kaffemaskinen din lager jålekaffe? Denne har egen beholder også for traktekaffe. 

- Enkel latte med ett enkelt trykk: Ja - den kan faktisk lage meg en kaffe med like liten innsats som på kaffebaren. Og vet du: Fordi jeg har valgt blend, styrke og temperatur selv på det smarte displayet, kan jeg jo ikke si annet enn at den også er like god som baristakaffe. 

- Lett å koble til/fra melkebeholderen: Det er ikke kjøl på maskinen, så man må sette melkebeholderen i kjøleskapet mellom hver bruk. Det er likevel ikke så galt, da den "klikker" lett av og på. 

SAMSUNG CSC

 

Negativt: 

- Den svenske baristaen på hjørnet må jeg ikke vaske og smøre regelmessig. Ja - jeg skulle gjerne hatt en vedlikeholdsfri maskin. Denne må jeg vaske melkebeholderen til ca hver tredje dag (stress), og litt avhengig av hvor mange kaffer man lager, rense/avkalke ca en gang i måneden. Det går forsåvidt fint når jeg minner meg på pengene jeg sparer, men det er jo litt slit. Dryppbrettet under kaffekoppen må også vaskes/skylles minst et par ganger i uken. 

 

Konklusjon: 

Klarer du av litt rengjøring er dette en gull løsning. Litt avhengig av hvor mange jålekaffe du kjøper på en uke, tar det ikke mange månedene før den er tjent inn igjen, også medregnet at det koster penger for kaffebønner og melk.  

Stena Line: Erfaringer og tips når man reiser med barn

Publisert: 06.03.2017 @ 17:23 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da har det nesten blitt en tradisjon å dra på barnas båt på Stena Line, så jeg tenkte å komme med noen tips og erfaringer med 24-timerscruise med "Danskebåten" som den så fint kalles på folkemunne.

 

1. Vurder å oppgradere lugaren

Vi bruker å oppgradere til Comfort Class. Der har man et lite bord til kortspill, samt TV om man har lyst på en liten time-out på rommet. Jeg har hørt flere som mener at vitsen med rimelig cruise blir litt borte når man oppgraderer, men det koster ofte ikke mer enn et par-tre hundrelapper, så fordelt på antall folk blir det ikke så dyrt. Det koster jo også penger å oppgradere på de andre båtene, så det er uansett en rimelig tur.

SAMSUNG CSC
Lugaren vår sist reise

 

2. Legg dere tidlig om dere har med barn

Jeg skrev dette i mitt forrige innlegg om barnas båt, men en idé for at barna skal få det meste ut av dagen derpå kan det være greit å ikke forkaste alle rutiner rundt leggetid. Når det er barnas båt er det uansett roligere om kvelden, så som regel bruker det ikke være noe problem å få sove til en rimelig tid.

 

3. Det er ofte vaffel på dekk dag nr 2 om det er fint vær

Kanskje litt rart punkt, men noe av det jeg liker med å reise med båt, er å faktisk være litt ute på dekk og oppleve det å være på båt. Vaffel på dekk når det er fint vær har for oss blitt et høydepunkt med turen.

 

4. A la carte restauranten koster ikke stort mer enn buffeten

Jeg leste en reiseanmeldelse at buffeten til Stena Line hadde fått skryt av en av de som var med, men visste du at A la Carte restauranten ikke koster stort mer, og har veldig god mat? Buffeten koster jo litt ekstra siden det er fri drikke til, men hvis man uansett bare skal ha vann eller en brus er Metropolitan et godt alternativ. Tips: Bestiller man når man bestiller billetten får man også rabatt på måltidet om man velger treretters.

SAMSUNG CSC
 

5. Steder å handle i Frederikshavn

Selv om mange liker å bli på båten om morgenen når man er i Frederikshavn, synes jeg og Oliver at det er hyggelig å ta turen i land. De tre stedene vi ofte går innom er: Føtex (butikk med alt fra klær, leker og mat, samt en café og bakeri), Spar (hvis vi bare ønsker oss en juicepakke eller noe smått å spise). Vi brukte å gå innom en Outlet også, men det ser ut til at de har endret åpningstidene sine til 10.00 istedenfor 08.00. 

SAMSUNG CSC
 

 

Disclaimer: Dette innlegget ble skrevet sommeren 2016, og jeg fant det igjen som en kladd i blogg-arkivet. Siden den gang har jeg faktisk begynt å jobbe hos Stena Line (og det er også åpnet en ny a la carte restaurant på båten). Jeg følte like vel at innlegget var en fin liten guide, så jeg har ikke endret på det siden jeg fant det igjen utenom å legge til bilder og linker. Håper det er greit at jeg deler det uansett, selv om jeg kanskje ikke er like "upartisk" lengre.

Skulle jeg lagt til noe i dag som "insider tips" hadde det kanskje vært at man kan lage seg en handleliste til Taxfree på båten allerede før man reiser, på shopping.stenaline.no, og at man kan spare en del på å være Extra-medlem (dette trodde jeg kostet penger før jeg begynte her, siden det gjør det på Color Line, men det er gratis og man tjener poeng på både reisen og det man handler om bord). Siden jeg skrev innlegget i fjor har Oliver også blitt gammel nok til å være med å spaet, noe vi gjerne bruker dagseilingen på tilbake til Oslo, så om du har barn som er gamle nok anbefaler jeg å ta turen innom her: 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #danskebåten #spa #Danmark #sommerferie

Polar Park (Polar Zoo) Bardu erfaringer: mimretid

Publisert: 19.02.2017 @ 14:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da jeg skulle sikkerhetskopiere bilder og slikt på PCen her om dagen kom jeg over en masse bilder fra Polar Zoo i Bardu fra Oliver var liten (eller Polar Park som det nå heter). Nå i disse vinterferie- og påskeferietider tenkte jeg at jeg kunne legge ut noen bilder av parken, samt noen tips for de som vurderer å ta turen. Vi har vært en god del på Polar Zoo i oppveksten, og det er virkelig en annerledes dyrepark-opplevelse. 

Først litt bakgrunnsinfo: Polar Park, tidligere kalt Polar Zoo, er verdens nordligste dyrepark, og ligger ca en times kjøring fra Narvik. Den har nordiske dyr i sitt naturlige habitat, og har det største friområdet pr dyr enn noen annen dyrepark i verden. 

Mer info finnes på nettsidene: http://polarpark.no/

Så noen tips: 
- Ta deg god tid i parken: Fordi dyrene har veldig stor boltreplass er det ikke alltid du ser dem med det første slik som i en dyrepark med mindre inngjerdinger. 

- Dra gjerne om vinteren: Hver årstid i parken har sin sjarm, men vi liker spesielt å dra dit om vinteren. Da kan du gjerne se dyrene lettere mot den hvite snøen, og det er ekstra hyggelig å komme inn og ta en nystekt vaffel underveis. 

- Prøv å få med deg foringstid: Foringstid er kjempespennende. Da kommer dyrene på nært hold og dyrepasserne går inn i inngjerdingene, som man kan følge med på med skrekkblandet fryd (dette er ville dyr - ikke prøv dette hjemme). 

Ved inngangen ble vi møtt av skogens konge: Elgen. Elgene er fine, men gjør ikke stort, hehe. 

Gaupene derimot, de så på Oliver som en deilig liten matbit, og kom helt opp til gjerdet for å se: 

Så var det klart for foringsrunden! Her er noen av de ulike matrettene som skulle deles ut: Nest etter gaupene var det ulven sin tur: 


Ulvene har hørt ryktet om at det er reinsdyr på menyen

Jerven fikk også mat. Den fikk foret lagt i treet, slik at den måtte klatre opp for å hente den. 

Fra morfars skuldre har man god utsikt! 


 En modig besøkende fra følget fikk lov til å komme inn i inngjerdingen til revene da de skulle fores. 

 

Så skulle det søte Oliver-dyret fores med vaffel og kvikk-lunsj. 

Vi fikk også hilse på det sjarmerende søskenparet "Salt og Pepper": 
Har du vært i Polar Zoo/ Polar Park før? :) 

 

 

#vinterferie #mamma #dyrepark 

Vi tester: Elite Foto appen erfaringer

Publisert: 25.09.2015 @ 14:19 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Da vi kom over en rabattkode på Facebook med 10 gratis bilder i den nye appen til Elite Foto, måtte vi bare teste den ut. Jeg er, som mange allerede vet, svak for gode kupp og gratis ting.

Vi lastet ned appen. Nedlasting og installering gikk smertefritt: https://play.google.com/store/apps/details?id=air.au.whitech.mobile.imagine.elitefoto

Det var enkelt å hente ut bilder. Alle bildene er fordelt inn i album etter når de er tatt, eller hvor de ligger på mobilen. Dette er veldig praktisk for å unngå at du må gjennom flere tusen bilder for å finne de bildene du skal bestille, men for meg som ikke visste helt hvilke bilder jeg ville ha var det litt tungvint å gå inn i én og én mappe for å velge bilder.

Jeg gikk rundt en stund og ventet på en bekreftelse på at bildene var klare, men fikk aldri noen varsel verken i appen eller på sms. Det viste seg imidlertid at bildene hadde ligget klare allerede to dager etter jeg hadde bestilt de, så da vi gikk innom et par uker etter lå de der og ventet på oss.

(Oliver mente kaninen måtte være med på bildet)

Elite Foto har vunnet flere tester på bildekvaliteten sin, så den var det ingenting å si på :)

Alt i alt er vi fornøyde. Vi valgte henting i butikk, så vi betalte ingenting i frakt.

Koden vi brukte var: ELITE, og jeg tror den gjelder ut september.

Har du prøvd Elite Foto appen?

Vi tester: Gjenbrukbare smoothie-poser fra Smudis.no

Publisert: 16.03.2015 @ 20:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 11

For en stund tilbake fortalte jeg om noen gjenbrukbare smoothie-poser jeg hadde funnet fra en norsk leverandør. Nå har jeg jo lenge syntes at disse gjenbrukbare versjonene er en genial idé - like smart innpakning, bare mindre forsøpling - men TÅLER de egentlig å være med i barnehagen? Jeg har sett sekker fly veggimellom i garderoben, samt sekker brukt som sitteputer på tur - oppgaver selv en hard matboks sliter med å klare. Spørsmålet var om en smootie-pose som kan åpnes og lukkes faktisk holder ut lenge nok til at den kan drikkes, og ikke ender opp på innsiden av sekken? 

Etter å ha tatt en prat med Vegard - en av gründerne bak merket har jeg vært så heldig å få teste ut smoothie-posene deres, samt å gi et par til noen heldige lesere. Det Lene og Vegard imidlertid ikke visste, var at når jeg og Oliver tester produkter, så tester vi produkter. 

Se testen her (smoothie-posen er forøvrig lagt inni en brødpose i tilfelle smoothie-eksplosjon, men den er knytt slik at den ikke skal gi beskyttelse til smoothie-posen): 

 Så svaret er: Ja. Den tåler å være med i barnehagen. Men, ja - det er fortsatt lov å ha den i en brødpose eller i matboksen bare sånn for å være helt sikker ;) 

Smoothie-posene er levert av Smudis.no

 

Legg igjen en kommentar for å være med i trekningen av en smoothie-pose :) 

 

#mamma #test #smoothie #barnehagen #konkurranse

Vi tester Stena Line Barnas Båt "Sjørøvercruise"

Publisert: 14.07.2014 @ 17:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

For litt siden fikk vi noen gratisbiletter av min mamma til Stena Lines satsning i sommerferien: Barnas båt. Hun ga de egentlig til oss, men vi klarte å lure henne med på det, så sjørøverne Oliver, mommo og mamma dro på tur. Allerede før vi gikk på båten fikk vi besøk av noen av piratene som vi skulle se igjen senere i forestillingen, og helt fra avgang var programmet booket: 

Vel inne på båten tok det ikke lang tid før Oliver fant lekerommet som beleielig lå i enden av kafeen slik at barna kunne rase fra seg litt der mens de voksne spiste ferdig: 
Vi valgte imidlertid å legge oss like etter vi hadde tatt en runde på båten slik at vi skulle være friske og raske til dagen etterpå. Det var noe støy i gangene, men siden det er barnas båt var det ikke så mye fyll og fanteri som disse båtene kanskje har rykte på seg for å ha, men mest barn og et par fjortiser borti gangen som fniset som bare det. 

Lugaren vår: 

Dagen etter var det klart for eventyr: 

Hele dagen var tilrettelagt for barna, med fiskedam og sjørøveraktiviteter. Først dro vi på fiskedammen der Oliver fisket opp et tøft sverd og en kikkert: Deretter gikk vi på skattejakt etter gullmynter: 

Gullmyntene hadde bokstaver på seg som skulle bli et hemmelig ord som vi skulle huske til forestillingen senere: 

Deretter spiste vi litt på Á La Carte restauranten: 

Etter en tidlig middag fikk Oliver hilse på sin favoritt-pirat og barna fikk utdelt "tatoveringer" og signaturer ettersom de nå var ekte Zotpirater: 

 

Alt i alt var det en veldig fin tur, som vi godt kan tenke oss å dra på igjen. Siden jeg imidlertid er veldig glad i lister får dere noen pluss og minus ved turen: 

Minus: 
- Båten er jo sliten - det er det ingen vei utenom. Litt shabby lugarer og enkelte områder på båten kunne med fordel trengt litt ekstra omsorg. 
- Vi savnet et sted å bade for barna. Det var boblebad og spa til de voksne, men ikke noe barnevennlig alternativ. 

Pluss: 
- Veldig barnevennlig program fullt av aktiviteter
- Også voksenvennlig med egen spa-avdeling og voksenunderholdning på kvelden
- Lite bråk og fyll
- Fine show som både var moro for barn, samt enkelte vitser som de voksne humret godt av 
- God mat i restauranten 

 

Og et lite tips til slutt: LEGG DERE TIDLIG FØRTSE KVELDEN. Det var så mange sutrete barn dag nummer 2 som tydelig manglet søvn. Det kom til og med en dame opp til oss da vi var på dekk for å kjøpe vaffel, som påpekte at Oliver var den eneste blide ungen hun hadde sett hele morgenen. 

Dere kan lese mer om Barnas Båt her: http://www.stenaline.no/stenacruise/aktiviteter-for-barn (men ikke stol på den gamle anmeldelsen - lugarene er helt alminnelige, og pirateffektene må man betale for selv i motsetning til tidligere år fikk vi vite av en mor som hadde vært der foregående år og synes opplegget hadde tapt seg litt).  

Er det flere som har reist med Barnas Båt i sommer? 

 

#mamma #sjørøver #StenaLine 

Vi tester børstehoder fra Oral-B og den nye tannkremen Oral-B ProExpert

Publisert: 19.03.2014 @ 21:47 Kategori: Vi tester Kommentarer: 0

Gjennom Buzzador, en side der man kan få være med å teste ulike produkter med venner, diskutere og si sin mening, har vi fått lov til å prøve de mer fancy børstehodene til Oral B. 

Bøstehodene vi har prøvd er FlossAction (ovenfor), Trizone (nedenfor) og et whitening børstehode. 

Jeg er vant til de roterende børstehodene til elektriske tannbørster, så Roar fikk prøve TriZone-hodet. Roar mente at TriZone var bedre enn de orginale vi har brukt tidligere, uten at han var helt sikker på hvorfor. 3D White børstehodet føltes litt hardere enn de andre, og ga ingen umiddelbar whitening effekt som jeg kunne se. Tanntrådhodet kan ha virket bedre mellom tennene, men jeg vet ikke om det egentlig er en placebo-effekt etter å ha lest hva hodet skal gjøre. 

Det er imidlertid ingen ting å si på effekten fra elektrisk tannbørste mot vanlig tannbørste. Her i huset er hele familien frelst, og jeg tror ikke vi kommer til å gå tilbake igjen med det første. 

Når det kom til tannkremen smakte den... USA? Det høres kanskje rart ut, men jeg fikk med en gang vibber til en av Amerika-turene til meg, søsteren og faren min da vi var yngre, så jeg regner med at det er et tannkrem-merke i statene som smaker ganske likt. Her hjemme har jeg utnevnt den nye tannkremen til "min" tannkrem, så nå er det USA-mimring hver kveld, og en og annen morgen (nei, mamma, pappa og André - jeg er ikke like flink til å pusse tennene mine om morgenen. Der, nå er det sagt). 

 

Har du prøvd noen av børstehodene til Oral B utover de orginale? Hvilket børstehode er i så fall din favoritt? 

 

 

 

P.s. Vil du også være med å teste og diskutere produkter for Buzzador og deres samarbeidsparnere? Da kan du følge denne linken: 

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=NO&refstr=juliecv

Du kan også sende en SMS hvor du skriver:  Buzzador juliecv  til 1963 så får du det du trenger for å logge inn tilsendt umiddelbart.  Første gang du logger inn får du fullføre din profil slik at de kan velge ut rett kampanjer for deg. 

 

#buzzador #oralb #mamma #mammablogg #produkttest #tannbørste

Vi tester: NonStop og Oreo-yoghurt fra Q-meieriene

Publisert: 25.10.2013 @ 12:46 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

Q-meieriene har kommet med noe de kaller godis-yoghurt. Med på laget har de Oreo og NonStop. Som den godterotta jeg er klarte jeg ikke å gå forbi uten å kjøpe begge to.

Det første som skjedde var at jeg kom på kontoret og fikk høre at "åh, jeg har hørt at de er litt kvalmende". Jeg har imidlertid en greie for ting som andre synes er litt kvalmende (les: bamsemums, kokosboller og jeg er ganske sikker på at jeg også hadde likt "fried Mars bar"), så det er ingen negativ ting nødvendigvis.
Først ut ble Oreo. Jeg er ingen kjempefan av kjeksen, men sammen med det syrlige i yoghurten synes jeg det funket bra. Som en ihuga strøssel-elsker synes jeg alltid det er for lite "attåt" på slike produkter, men jeg synes Q har vært flinke her. Ikke for lite, og heller ikke for mye.

 Min favoritt ble imidlertid NonStop-versjonen. Jeg elsker den mørkere sjokoladen i NonStop, og dette sammen med krønsj fra skallene og den søt-syrlige yoghurten var bare perfekt!

Nå er imidlertid dette lørdags-yoghurt i mine øyne, så spørs om det blir så mange flere i hverdagene ;)

OK da, jeg spiste en i lunsjen i dag - bare noen timer til helg i hvert fall. 

 

Har du prøvd de nye godis-yoghurtene fra Q? 

 

TEST: Beemoo Søskenvogn 3 erfaringer

Publisert: 14.07.2013 @ 21:35 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

Da har vi testet vognen Beemoo Søskenvogn 3 fra Jollyroom. Jeg har jo tidligere hatt *kremt* en del vogner, så jeg føler at jeg har en viss erfaring når det gjelder vogner. I forhold til andre rimelige vogner som fort kan bli stive og "billige" har jeg hørt mye bra om vognene fra Beemoo, så jeg hadde store forventninger til denne vognen. Vi har delt opp erfaringene våre i positive og negative punkter: 

Positivt: 

- Robust 
Vognen føles robust og stødig. Rimelige vogner føles gjerne vinglete eller slarkete, men denne føltes veldig god.  

- Lett å manøvrere
Tyngdepunktet på en søskenvogn er lengre frem, men vognen er fortsatt lett å manøvrere. Det at vognen har lufthjul gjør også mye for trillekomforten. 

- Smart solskjerm
I tillegg til at kalesjen kan løsnes bak og flyttes etter solen, har den en glidelås som gjør at man kan trekke den lengre ned ved solfylte dager. 

- Romslig handlekurv og egen luftpumpe
Det overrasker meg at dyrere vogner ikke har løsninger som dette. Man skulle nesten tro at en dyrere vogn ville ha slike smarte ting som egen luftpumpe til hjulene, men her har folkene bak Beemoo tenkt lengre - Søskensetet kan brukes både under vognen og foran
Det følger med et ekstra trekk til vognen som gjør at vognen kan brukes med mykbag, og søskensetet kan settes oppå. Vi synes tyngdepunktet på vognen var best med søskensetet bak:

- Størrelsen
På tross av at det er en søskenvogn er ikke vognen mye større enn andre trehjulinger, så den går lett med på offentlig transport som buss og tog. - Prisen 
Idet jeg skriver dette har Jollyroom salg på Beemoo Søskenvognen for kr 2595, men selv for orginalprisen på kr 3999 er det mye vogn for pengene.

 

Negativt: 

- Vekten
Vognen er noen kg tyngre enn vogner jeg er vant med. Jeg trodde jeg skulle kjenne det ordentlig i oppoverbakker, men det er mest når man skal vippe vognen opp kanter og liknende med kun ett barn i vognen man kjenner til det. Har man to barn i vognen blir tyngdepunktet anderledes og man kjenner ikke tyngden så godt. Det skal sies at den i forhold til gjennomsnittsvognen er den ikke så tung - bare i forhold til de to trehjulingene jeg har hatt før. 

 

Alt i alt er dette en super vogn som kan brukes både for ett barn og to. Grunnen til at jeg valgte denne vognen er fordi jeg kan bruke den til Oliver er ferdig med vogn og spare den til nestemann. Den er også perfekt som vogn når man skal gå turer med to barn uten å bli helt barnevognmafia ;) Det skader heller ikke at den er sporty og pen og se på. 

Vognen finner du her: http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-s%C3%B8skenvogn-3-svart-svart (NB: Linken er endret i ettertid av det orginale innlegget, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle linken ikke er tilgjengelig lengre). 

 

Bruke søskenvogn som joggevogn

Publisert: 08.07.2013 @ 20:25 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Underveis i testingen av barnevognen Beemoo Søskenvogn tenkte jeg å skrive litt om det er mulig å bruke en slik søskenvogn som joggevogn. Trehjulingen er jo overraskende lik en joggevogn i utseende og design. Noen av de største forskjellene mellom denne og en vanlig vogn med tre hjul er tyngdepunktet. For at vognen ikke skal bli for baktung med et barn under er tyngdepunktet til det forrerste barnet ganske langt frem i vognen. 

I begynnelsen kan det være uvant å løpe med vognen, ettersom vi hos oss var vant til singelvogner som er mye lettere å vippe bakover (det skal sies at tyngdepunktet på vognen blir mer likt en singelvogn med to barn i). Beemoo'en føles likevel god ut ettersom den ikke så lett "hopper" når man jogger. 

Mange som jogger med barnevogn liker å ha håndbremse ved styret. Jeg er imidlertid ikke vant til dette, så for meg er det ikke noe tap. Beemoo søskenvognen har et sikkerhetsbånd som mange andre vogner man kan jogge med, som jeg føler er god sikkerhet i nedoverbakker. 

Jeg ble positivt overrasket angående vognens vekt ved turer og trening. Med sine ekstra 4-5 kilo i forhold til liknende singelvogner var jeg redd den skulle bli tung i oppoverbakker, men den triller så lett og er så lett å manøvrere, at dette kjente jeg ikke noe til. I verste fall ga det meg litt ekstra trening for rumpe og lår ;) P.s. Jeg har ikke jobbet i regnvær enda, men jeg kan nesten banne på at skjermene på bakhjulene kan komme godt med i tilfelle gjørme. Har noen erfaring med dette? 

P.p.s. Vognen kan kjøpes her (NB: Linken er endret i ettertid, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle ikke er tilgjengelig lengre). Den er for øyeblikket på salg for kr 2600. 

 

Tips til billig, smal søskenvogn med tre hjul

Publisert: 24.06.2013 @ 11:05 Kategori: Vi tester Kommentarer: 1

Jeg må bare tipse om et rimelig alternativ til en "singel" søskenvogn (søskenvogn der søskensetet er plassert under eller over hovedsetet): 

Her sitter Oliver og kusine Mira i vognen på vei opp til Bogstad. Oliver liker best å sitte under. 

Beemoo Søskenvogn 3: http://www.jollyroom.no/produkter/beemoo-s%C3%B8skenvogn-3-svart-svart (NB: Linken er endret i ettertid, etter at Beemoo lanserte ny modell av Søskenvogn 3, og den gamle ikke er tilgjengelig lengre) 

Jeg har lenge tenkt at hvis jeg får mulighet til å teste en barnevogn til før Oliver er ferdig med vogner for godt, må det være en søskenvogn. Ikke fordi jeg venter en til, men fordi jeg synes det hadde vært greit å ha muligheten. Ikke en tvillingvogn som bruker hele bussen, men en smalere versjon som ser ut som en singelvogn med et ekstra sete. Smale "jogge"-søskenvogner veier jo ikke stort mer enn en vanlig trehjuling, og man har muligheten til å bruke den enten som singelvogn eller søskenvogn. På grunn av at det skal være plass til bena under er også handlekurven under stor og fin, så hvis man bruker den som singelvogn har man ekstra plass til handleposer og liknende. Jeg har lenge siklet på Phil & Teds sine søskenvogner, men da jeg kom over Beemoo sin som er overraskende lik valgte vi å prøve denne. 

En mer utfyllende omtale kommer etterhvert, men måtte bare tipse dere nå, fordi vognen er satt ned med nesten 40%, fra 3999,- til 2595,- :) 

Har noen erfaring med denne vognen? 


Teknisk museum

Publisert: 25.09.2012 @ 11:37 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

På søndag var vi på teknisk museum med morfar.

På begynnelsen av dagen var alt litt stort og overveldende.

Men så fant vi en "uiui-bil", og da gikk det litt bedre.

Deretter gikk vi ned og gjorde eksperimenter, og da hadde Oliver blitt så varm i trøya, at morfar og mamma måtte løpe etter Oliver. Her tester Oliver noen teorier om tyngdekraft og energi:

Den flyvende ballen var også veldig spennende:

På teknisk museum var det også rare telefoner med ledninger festet i dem:

Men det morsomste med teknisk museum, og der vi brukte mest tid:

Modelljernbane-rommet.

Vi tester: Kino med en toåring

Publisert: 17.12.2011 @ 21:36 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7

(Herre min hatt, tenk at det bare er fire måneder til Oliver er to år...)

I dag var vi som jeg nevnte tidligere på kino og det gikk ca slik:

1325: Vi går inn i kinosalen og venter på at filmen skal starte 1330
1330: Filmen har enda ikke startet
1345: Filmen har enda ikke startet (hvem i FILLERN var det som fant på å ha 20 min med reklame før en barnefilm ETTER det står at den skulle begynne???)
1350: Filmen starter
1410: Oliver sovner nesten på morfars fang mens han spiser rosiner
1450: Oliver blir utålmodig og sjokolademelken blir tatt fram
1500: Sjokolademelken er tom
1515 og ut: Oliver vil ikke sitte stille lenger og løper heller opp og ned trappene
Fem min før filmen slutter: Oliver gjør i bleia


"Her moffa, ta litt juice"

 

Så konklusjonen er at kinoen er teit som hadde så lang reklame, ellers hadde Oliver akkurat klart det.

 

Vi tester: Å kaste Motorola Defy ned en heissjakt og la den ligge der en helg

Publisert: 05.12.2011 @ 12:12 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Vel, kanskje ikke kaste, men jeg klarte faktisk å miste mobilen min ned i heissjakten på Oslo City. Den falt ut av hendene mine på vei ut av heisen og falt akkurat ned i sprekken mellom heisen og etasjen, slik at den falt ned i bunnen av heissjakten. Jeg klarte jo så klart å gjøre dette på lørdag når vaktmesteren ikke var der, så jeg måtte komme tilbake i dag tidlig og bare håpe på at den overlevde fallet.


Her ligger den forslått og i sjokk

 

Stakkars mobilen min.

Nå har vi reddet telefonen min, og utenom at den hadde gått tom for strøm levde den i beste velgående. Jippi.

 

Flexibath etter over hundre bruk

Publisert: 12.11.2011 @ 10:15 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

Nå har vi hatt badekaret Flexi Bath i over et år. Jeg har allerede skrevet en omtale om den, men tenkte nå å komme med en oppdatering. Oliver bader jo ca hver tredje dag, så badekaret har blitt slått opp og igjen over hundre ganger siden vi fikk det.

Jeg har enda bare gode ord å si om vår sammenleggbare badebalje. Jeg fikk høre av noen at de synes den var litt vanskelig å rengjøre, spesielt hvis man har hatt i babyolje, men vi bruker bare en oppvaskbørste og litt Zalo og spyler den i dusjen, så er den god som ny. Noe av det jeg var bekymret for med baljen var at gummilistene skulle bli slitt og sprekke, men de ser ikke en dag eldre ut enn når vi fikk det.

Oliver har også god plass i den enda, for han sitter jo bare uansett.

 

Det beste med baljen gjelder jo fortsatt etter over hundre bruk: den blir jo så perfekt og liten når den slåes sammen, og for oss som ikke har så stort bad er det virkelig gull verdt.

 

Vi tester: Tom og Trine ullbody

Publisert: 05.11.2011 @ 15:01 Kategori: Vi tester Kommentarer: 3

Oliver har en heldress i ullfleece fra Tom og Trine som han fikk av morfar i julegave i fjor som vi er kjempefornøyd med, så etter et tips fra en leser kjøpte vi en ullbody fra samme merke.

Hittil virker den bra, den har ikke fått hull under vasking og det ser ikke ut til at Oliver klør av den. (Grunnen til at jeg prøver ut litt nye bodyer er jo at det virker som om Oliver klør av ullbodyene fra Cubus).

Jeg synes jo aldri ullbodyene kan bli myke nok, men har innsett at de aller mykeste ullbodyene gjerne fort får hull, så da er det greit at denne ikke er fullt så myk som Reflex sine.

Har noen andre erfaring med disse?

 

 

Bodyene er forøvrig fra Sparkjøp og fåes kjøpt på nett her.Tannbleking hjemme test: Før og etter bilder (Crest Whitestrips)

Publisert: 23.08.2011 @ 09:11 Kategori: Vi tester Kommentarer: 11

Etter å ha blitt overbevist av Kandee (som også har en kjempesøt baby og privatblogg) har jeg prøvd Crest 2 Hour Whitestrips. Det er de samme white-stripsene som Ryan i den amerikanske homsepatruljen har anbefalt til flere av de som har fått make-overs for å bleke tennene. Man kan få tannblekingsstrips som man skal ha på en halvtime hver dag i en uke, men siden jeg er så utålmodig valgte jeg noen som man kun trenger å ha på i to timer. Hehe. De lover jo hvitere tenner, gull og grønne skoger, men jeg har vært litt skeptisk. 

Først så jeg ikke noen forskjell, men dagen etterpå sa Roar "Tennene dine har blitt hvitere". Jeg tok et før-bilde, men tennene ikke var umiddelbart hvite når jeg tok av den plast-stripen, så det ble ikke noe etterbilde før nå noen dager etterpå.

Det er ikke gjort noe med bildene, og det er tatt i akkurat samme rom med samme lys i samme vinkel.

Ser du forskjell?

 

Lagt til: Jeg glemte jo å skrive at jeg hadde kjøpt det på ebay. Her for å være eksakt: http://www.ebay.com/itm/330589513741?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 (husk bare at det tar 4-6 uker før det kommer til Norge) 

 

Disclaimer: Ta kontakt med din tannlege før du bleker tennene.  

Navnestempelet mitt funker ikke

Publisert: 02.08.2011 @ 16:08 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7

Jeg kjøpte for et par måneder siden navnestempel til å merke Olivers klær med fra navnestempel.no. Nå som jeg skulle begynne å merke klærne til Oliver ble det bare halvveis stempel og det som skulle være en fotball ser ut som en litt merkelig jordklode:

Jeg har latt det være i den samme ziplockposen den kom i, så jeg tror ikke det kan ha tørket ut. Jeg la også plaggene på bordet, så jeg er sikker på at det var flatt underlag.

Har noen andre opplevd dette?Det burde hete Vanish Oxi Bullsh*t

Publisert: 28.07.2011 @ 13:13 Kategori: Vi tester Kommentarer: 20

Jeg er så lei av reklamer som ikke holder det de lover. Hvorfor blir det ikke rent en halvmeter foran der jeg sprayer Jif? Hvorfor blir ikke tennene mine krittvite av å pusse tennene? Og hvorfor i #¤%& ser Olivers body slik ut etter FIRE timer i bløtt med Vanish Oxi Ultra White??

Ønsker du deg et "FØR:"-bilde? Vel, det er ingen forskjell. Ingen verdens ting har skjedd. Jeg er ikke fornøyd...

Oliver tester: Snack trap

Publisert: 05.07.2011 @ 09:19 Kategori: Vi tester Kommentarer: 4

Jeg skrev tidligere om koppen Snack Trap, og nå har Oliver fått testet den litt.

Koppen ble fylt med banan, som er ekstra kjipt å få på gulvet, og gitt til Oliver.

Oliver hadde litt annen teknikk enn barnet på esken, men han fikk i hvert fall ut bananbitene. De endte heller ikke på gulvet, uansett hvor hardt Oliver prøvde, så alt i alt var jeg veldig fornøyd med investeringen. Denne ser jeg for meg blir en praktisk måte å gi frukt til Oliver på vei til barnehagen, eller kanskje havrefras på biltur - uten å være bekymret for fruktbiter i vognen eller havrekliss i bilsetet.

Har noen av dere prøvd Snack trap?Eldorado langpanne bestod testen

Publisert: 21.06.2011 @ 11:53 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

Jeg har jo helt glemt å si hvordan Eldorado sin litt rimeligere langpanne smakte. Den smakte helt vanlig langpanne. Så neste gang dere står og vurderer en kakemix for 40 kr og ser Eldorado sin for 24 kroner, så kan dere ta Eldorado sin.

Vi tester: Babyactive Q trille

Publisert: 03.05.2011 @ 09:41 Kategori: Vi tester Kommentarer: 13
Ja, nå har vi fått testet trillen fra Babyactive lenge nok til at jeg føler jeg kan gi en utfyllende omtale.

Som en liten unge på julaften gikk jeg på postkontoret og hentet denne spennende pakken som jeg ventet på i overkant av 4 uker (pga litt påskeforsinkelser).

Førsteinntrykk: Denne trillen er ikke 7 kg. Beklager å måtte si det. Selv uten hjul, bøyle og kalesj. Det minste jeg fikk vognen til å bli på min digitale vekt var 8,4 kg, og da hadde jeg strippet den helt ned og fjernet det som fjernes kan (utenom tøykurven under, så dere kan få trekke 100 gram for den). Det skuffet meg litt, for en av hovedgrunnene til at jeg kjøpte vognen var på grunn av vekten. Men for all del, det er ikke en tung trille. Bare tyngre enn no1barnevogn/Babyactive skal ha det til. 

Andreinntrykk: Kanskje de ekstra 1,5 kiloene ikke var så nøye, den er jo så liten og nett ellers.

For dette er en veldig praktisk, nett og fin trille som absolutt er verdt pengene. De første som faller meg inn å sammenlinke den med er Bugaboo Chameleon og Teutonia S som begge er vogner for dobbel pris.

På t-bane/buss: Jeg reiser mye med kollektiv transport der vogner ofte er hodebry - spesielt når den tredje barnevognen kommer inn på bussen, eller når folk skal komme seg forbi vognen og inn på t-banesetene. Babyactive Q er derfor en drøm å ha med på kollektiv transport - for den bruker nesten ikke plass.

I forhold til en reisetrille: Vognen har store gode bakhjul som gjør det mulig å manøvrere også på ulendt terreng. Istedenfor å ha to separate håndtak som de fleste paraplytriller har trillen ett ergonomisk utformet håndtak som gjør at man kan styre med en hånd. Ryggstøtten kan legges helt ned som mange reisetriller ikke kan og den har en praktisk brems med fjærer som låser begge bakhjulene istedenfor en brems på hvert bakhjul. Trillen virker også mye mer robust enn en paraplytrille. 

Den er litt tyngre enn en reisetrille og der man kan være heldige å få med seg paraplytriller inn på fly tror jeg denne blir akkurat litt for stor til å møte på noen som er greie nok til å sende den med deg.


"Dette? Det er bare min merkelig utformede stresskoffert. Håndbaggasje, ja"


I forhold til andre hverdags-triller:
På nivå med dyrere triller, men for prisen av en billigere trille. Jeg liker spesielt de svingbare forhjulene som gjør at man kan snu på en tiøring, og siden det er to hjul blir den litt mer stødig hvis man skal opp en høy kant enn med ett forhjul. Sittedelen ser noe kortere ut enn enkelte andre triller, men det er ikke noe jeg legger merke til når ryggstøtten er i sovestilling.

Trillen er enkel å slå opp og ned, og slik ser det ut (man kan også ta av hjulene og kalesjen uten for mye hokus pokus, slik at den blir enda mindre): 

*puh* Dette ble en lang anmeldelse. Håper den var nyttig om noen vurderer å kjøpe den i hvert fall. Om det er noen spørsmål er det bare å spørre :)

Oliver tester: Riskaker med eplesmak fra Småfolk

Publisert: 25.02.2011 @ 17:43 Kategori: Vi tester Kommentarer: 3

Oliver bruker jo å få økologiske riskaker uten salt som snacks når vi er på tur. Her om dagen fant jeg imidlertid en mer spenstig variant fra Småfolk med eplesmak.


Litt krøllete øverst på grunn av klipsen vi har brukt til å holde den lukket

De vanlige riskakene bruker vi å brekke i mindre biter, men disse var en fin liten håndfull til Oliver. Enkelt å "dosere".

Selv om Oliver ser litt skeptisk ut på bildet så det ut til at han likte de. Han spiste hele, og gjemte ikke restene i vognposen som han bruker. En fulltreffer med andre ord.

Genialt! Smoothie som babyen kan drikke selv

Publisert: 07.01.2011 @ 10:44 Kategori: Vi tester Kommentarer: 20

Jeg var på meny i går og fant noen søte pakker med smoothie. Det mest geniale med de var imidlertid at de hadde en liten tut som de aller minste også klarer å drikke av. Oliver skjønte det i hvert fall med en gang, og jeg har satt sammen en liten bildeserie for å illustrere hvordan det gikk når Oliver drakk smoothie for første gang alene:

Bildene forklarer vel nesten seg selv. Det var en stor hit.

 

Smoothien er fra Ella's Kitchen og er organisk. Vi kjøpte "the Yellow One" og "the Green One" fra 6 måneder, men det finnes visst for de fra 4 måneder også.

Er det noen flere som har prøvd disse?

Behandle bleieutslett med morsmelk og hjemmelagde tøybleier?

Publisert: 29.12.2010 @ 11:18 Kategori: Vi tester Kommentarer: 9

Jeg søkte opp bleieutslett, nappy rash og diaper rash på google i går og sammen med noen vonde bilder fant jeg stikkordene "hydrokortison" og "krystallfiolett".

Her hjemme prøver vi en annen metode. Morsmelk og "hjemmelagde" tøybleier.

Det var faktisk min mamma som kom med rådet om å bruke morsmelk, og selvom jeg ikke har sett rådet på nett er det jo nesten litt logisk - man kan jo behandle såre brystvorter med morsmelk, så hvorfor ikke en sår stump?

For å få luftet litt tok jeg på en "tøybleie". Hermetegnene er på grunn av at jeg ikke orket å lære meg hvordan knyte disse greiene, så jeg dro en tegneserie-bleie:


Tom og Jerry-bleie?


Det er mest for lufting og for å fort se om han har tisset slik at han ikke tisser i en klam kjøpebleie.

Morsmelken tar jeg på der han er sår og lar det lufttørke. På samme måte som man gjør med såre brystvorter.

Vi har allerede skiftet én tøybleie og jeg vet ikke om det er optimismen min som spiller meg et puss, men jeg synes det hadde roet seg allerede jeg.

Har noen andre prøvd en liknende behandling av bleieutslett?

 

Oppdatering: Bleieutslettet gikk vekk etter noen få dager. Jeg vet ikke om det var morsmelken eller at han fikk lufttørke hvert bleieskift før vi tok på ny bleie (for han gikk ikke med tøybleie når vi skulle ut), men borte ble det :)

Vi tester: SuperNOVA babycall

Publisert: 19.10.2010 @ 13:39 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7


Baby unit og Parent unit

Vi fikk babycall i barselgave av pappa/morfar Frode, men jeg har hittil vært for pysete (man kan jo for eksempel ikke høre brann?) til å sette min lit til disse avanserte walkie-talkie-liknende dupedittene. Nå er jeg litt mer avslappet og jeg har fått testet den ut. Testet den vel egentlig første gang for to måneder siden, men har ikke somlet meg til å skrive om det. Så nå har jeg testet den flere ganger.

Triks den kan: Vise temperaturen der babyen er (så man kan "høre" brann?). Vise hvor god dekning man har mellom enhetene. Ladestasjoner med lang ledning (så den kan stå på nattbordet i beredskap). Bilde av babyens humør (sover, våken m/pludring, gråter). Flere kanaler i tilfelle naboen skaffer seg en lik.Jeg har brukt den når: 1. Vi så på film med høy lyd. 2. Jeg satt ute på terassen.

Jeg skal tørre å bruke den når: 3. Jeg er på trening (treningssenteret er i samme bygg som leiligheten vår, og Super Nova viser hvor god dekning jeg har, så tror det skal gå bra). 4. Jeg henter post. 5. Vi er på besøk hos venneparet som bor i etasjen over.

Hvordan har den fungert hittil?
Meget bra. Jeg har ikke trykket på en eneste knapp utenom av-og-på-knappen for pappa/morfar og Roar koblet de sammen (ikke vet jeg om det var lett eller vanskelig, men de brukte ikke lange tiden på det). Den lyser hvis Oliver lager lyd, så om vi vil ha på øredøvende volum på filmen, så ser jeg fortsatt om Oliver våkner (vi har konkludert med at det ikke er veldig lytt i leiligheten, for han våkner ikke om vi så har høy musikk på). Veldig greit at den viser dekning, sånn at jeg kan prøve meg fram litt rundt om i bygget og spurte tilbake om dekningen blir dårlig. Hehe. Bra med bilde av en baby og at lyset skrur seg på om man vil ha på lavt volum.

Mangler den noe?
Tja, jeg savner et sted å plugge øretelefonene mine. Finnes dette på noen Babycalls? Tør ikke gå i underetasjen på butikken en gang for er redd hele Meny skal høre Oliver gråte fra jakkelommen min om han våkner. Jeg er jo tilbake hos han på under et minutt, men man tiltrekker seg litt oppmerksomhet på det minuttet med en skrikende ytterjakke. Pluss at ikke alle vet at jeg bor i samme bygg. Ser for meg at folk tenker for seg selv "Har hun dratt på butikken uten ungen? Ligger ungen alene i bilen? La oss ringe barnevernet."

Hvor får man tak i den?
Blant annet på Barnas Hus her (1399,- i skrivende stund) og på Lek mer her (899,- i skrivende stund).

 

Terningkast: 6- (fordi noe sier meg at det ikke er vanlig med øreplugger til babycall, så kan ikke trekke så mye for det)

 


Vet noen om det finnes gode babycalls med mulighet før øreplugger, eventuelt hvorfor ikke?

Mountain Buggy Urban Jungle erfaringer

Publisert: 18.10.2010 @ 10:09 Kategori: Vi tester Kommentarer: 6

Vi har jo som kjent byttet til sportsvognsdelen på Mountain Buggy'en, der Oliver er vendt fra meg. I Spania gikk det bra med reisetrillen fordi da var Roar med hele tiden og kunne se etter Oliver, eller omvendt, men nå som vi er tilbake i Norge har jeg lett febrilsk etter en vogn med vendbart håndtak eller vendbar sittedel. Han føles bare så "langt unna" i Mountain Buggy Urban Jungle-vognen. 

Selv om jeg ikke har funnet noen annen vogn kan man jo ikke sitte inne av den grunn, så i går tok jeg en tur ut i solen. Da fant jeg ut at jeg ikke trenger noen ny barnevogn like vel. Det kan jeg takke kalesjen på vognen for.  


Urban Jungle har nemlig en Julievennlig kalesj!

Da blir utsikten min slik:

...og da kan jeg puste lettet ut og se på babyen min selv om vognen er forovervendt.


P.s. Roar mente at jeg kunne klart meg med det lille vinduet i kalesjen, men det blir ikke det samme synes jeg.

Er det flere enn meg som vil kunne se babyen sin i overgangsfasen fra vognbag til sportsvogn?

Julie og Oliver tester: First Price bleier

Publisert: 15.10.2010 @ 14:31 Kategori: Vi tester Kommentarer: 10

Da har vi testet bleiene fra First Price. Jeg har hørt mye bra om de og når bleiepakken koster 5 kroner stykke, koster det ikke mye å prøve. Vi har jo tidligere testet bleiene fra Coop, så jeg har tro på billigmerker.

Test
Innpakning/utseende: Pakken ser billig ut, men bleiene ser mye bedre ut enn coops billigbleier. Førsteinntrykket mitt var at "dette er jo liberobleier i billig versjon". De er litt stivere enn Pampers sine (som vi etter en produktprøve i posten ble frelst av), men virker ikke så "billige" som Coop sine.Passform: Det virker som om bleien sitter bra, men jeg er litt usikker på om de kanskje er litt for store, for i dag tidlig når jeg ammet han kjente jeg det ble varmt på hoften min.

Det ble nytt skift på både Oliver og mamma for å si det sånn
 

Absorbering: Tja, den klarte seg ikke gjennom en natt. "Kanskje jeg satt den på feil" tenkte jeg før jeg sa til meg selv "da kan vi jo bruke de som dag-bleier, og Pampers om natten". Som sagt så gjort, og en ny First Price bleie ble satt på. Det tok ikke lang tid før Oliver satt bleien på den ultimate testen: "Amme-bleie".

Dette kan vi vel kalle stryk-karakter uten å være for strenge? (Beklager om jeg ødela noens dag/måltid ved å vise en gulgrønn babybæsjflekk, men jeg ville ikke spolere "spenningen" ved å nevne det øverst i innlegget).  


Olivers mening: Oliver har hatt en super dag med to bad og det virker som han storkoser seg. Når mamma skiftet bleie nummer én var han full av små geleklumper (!) som jeg antar kommer fra inni bleien, og etter bleie nummer to måtte han bades igjen på grunn av... Ja, bildet sier vel mer enn tusen ord.

Konklusjon:
Elendige, i hvert fall for en liten kar som blir fullammet med unntak av et kveldsmåltid med grøt.

Terningskast 1(+)
(den får en liten pluss fordi selv om man må ha tre forskjellige skift på én morgen, ser i hvert fall bleien smashing ut. Pluss for design altså, minus for resten.)

Har du prøvd First Price bleiene?

Oliver tester: Baby Safe Feeder

Publisert: 06.09.2010 @ 09:52 Kategori: Vi tester Kommentarer: 2

Hvorfor?
Fordi frøken "tror alt hun leser på internett" (meg) har lest en artikkel om at barn som får smake på forskjellige typer mat fra de er fire måneder og oppover blir mindre kresne. Jeg har klart å lå han smake på litt av hvert allerede, men det er tungvint å holde det sånn at han ikke får noe i halsen.

Oliver gir ikke så utdypende produktomtaler, så jeg lar bildene vise Olivers entusiasme, så kommer jeg tilbake til bruk og gjenbruk:


Her koser han seg med en melonbit (ja, én melonbit som varte lengelenge)

Under spising: Oliver holdt ikke fast i ringen mesteparten av tiden, men det gjorde ikke noe. Melonen fant veien inn i munnen og da er jo alt hønky dårry.

Etter bruk: Honningmelon setter seg heldigvis ikke fast i nettet, så rengjøringen var lett. Den skal visst tåle oppvaskaskin også, men jeg føler det blir renere om jeg vasker den selv (jeg har fortsatt litt bakterienoia siden Oliver er så liten). Hvis rester setter seg fast i nettet kan man bruke tannbørste for å få det ut, men det funket like fint å vrenge nettet og skylle godt når han spiste melon.

Konklusjon: Terningkast 6
 Hvor får man kjøpt den? Flere apoteker og barnebutikker. På nettet får man den blant annet på Løvebarna.

Takk til moffa (Olivers morfar) som kjøpte den for oss :)

Jeg tester: First Price vårruller med kylling

Publisert: 02.09.2010 @ 16:55 Kategori: Vi tester Kommentarer: 8
First price vårruller (kr 22/4 stk)Hvorfor First Price: Vi prøver å spare penger og tester derfor ut First Price produkter. Som merkevarebygger skal jeg skjønne at det er så og si det samme produkter, med annet merkenavn. Som forbruker er jeg ikke helt overbevist.


Vårruller

Jeg er ingen gourmet eller vårrull-kjenner, så dette blir opp mot vårrullene på den lokale kinarestauranten på hjørnet og annen hurtig-/billigmat.


Førsteinntrykk
: Alle First Price varer har verdens kjipeste design på innpakningen. Er dette for å understreke at det er billig? Fingrene blir full av fett når jeg tar dem ut. Dette kan umulig være sunt.


Smak
: Helt OK. Mer smak enn de siste vårrullene jeg smakte (kan det være kyllingen?). Kyllingbiter inni, men ikke overdrevent mye. Flere farger enn kinarestaurant-vårrullen, som sikkert bidrar til mer smak.Konklusjon
: Disse kan jeg godt kjøpe igjen, men kanskje ikke om stipendet akkurat har kommet inn. Smaksmessig slår de uansett nudler i smak om man har dårlig råd og jeg vil også gjette at det er mer næring i det.


Har du prøvd disse?

Vi tester: Flexi Bath

Publisert: 13.08.2010 @ 18:32 Kategori: Vi tester Kommentarer: 5

Førsteintrykket

Yess! Så flatt! Og så smart!

Andreintrykket

Men dette kan umulig være større enn Ikea sitt?

Flexi Bath skal visstnok være større i volum enn Ikea sin badebalje som vi hadde fra før. Selv om jeg er litt skeptisk klarer jeg ikke å helle vannet over fra en balje til en annen, så jeg får bare stole på det.


Hva tror du?

Olivers reaksjon

Oliver så ut til å like det. Lengden på skrå må være lengre i Flexi Bath enn i den gamle baljen, for Oliver dunket ikke hodet borti enden når han strakk seg ut. Han fikk også lov til å sitte litt opp og virket storfornøyd.
Flexibath slår Ikea sin badebalje lett på grunn av to ting:

- den kan slåes sammen

- den har propp
(Ikke kjøp badebalje uten propp om du ikke er veldig sterk. Hvis ikke blir badegulvet ditt fullt av vann når du skal tømme den.)

Konklusjon:

Anbefales på det sterkeste! Spesielt til de som har lite bad.


Har du prøvd Flexi Bath?

Vi tester: Sandvika Storsenter med barnevogn

Publisert: 10.08.2010 @ 13:45 Kategori: Vi tester Kommentarer: 6
Jepp. Da har vi vært på Sandvika storsenter med barnevogn, og jeg tenkte å skrive et lite sammendrag av opplevelsen. Jeg klager jo ofte på at Byporten og mange butikker på Oslo City har så dårlig plass til barnevognen, så tenkte å se om Sandvika var bedre.


Mål:
Kjøpe bokser/krukker til vaskepulveret, kjøpe måleskjed til vaskepulver, se etter noe moro til Oliver 

Butikker jeg skulle innom: Søstrene Grenes (som er stengt i Karl Johan), Åhlens, Lindex, lekebutikk


Jeg tok bare med meg 200 kroner for at jeg ikke skulle ta helt av. Hehe.

Sandvika storsenter er jo veldig stort, og selv om jeg har vært der før (uten barnevogn) må jeg ofte ty til infoguiden og kartet.

Det er stor plass å gå på i gangen mellom butikkene, og selv om det var en del folk der også på dagtid, blir man ikke gående og irritere seg bak en ungdomsgjeng som bruker hele bredden.

Det er stor forskjell på butikkene i fremkommelighet. Traktøren har liten plass til barnevogn, mens på Åhlens får man med seg vognen i nesten hver krok av butikken. Søstrene Grenes var helt grei. Det ble litt vanskelig om man satt fra seg vognen for å se på noe og det kom en annen vogn, men de hadde noen litt større "forbikjørings-områder".

Her er de forskjellige butikkene jeg var innom, vurdert opp mot fremkommelighet (inkludert kundene inni butikken):

Åhlens: 5/6
Søstrene Grenes: 3/4  
Traktøren: 1
Lindex: 5
Sprell: 4
Vero Moda: 2
Toys R' Us: 5/6

Her er fangsten:Dekorativt timeglass, duklodd og måleskjeer - Åhlens, Bokser og tre-stifter - Søstrene Grenes, Apebamse - Sprell

Alt endte på under 200 kr, så det synes jeg var godt jobbet.


Har du vært på Sandvika Storsenter?Glem ikke å titte innom http://babyoutfit.blogg.no/ 

Julie tester: vitaminer mot amme-røyting

Publisert: 20.07.2010 @ 17:03 Kategori: Vi tester Kommentarer: 3
For et par uker siden kjøpte jeg vitaminbjørner for å se om det kanskje hjalp mot alt håret jeg mistet.Resultat hittil: Nada, niks, null. Jeg tror jeg røyter mer nå, enn for to uker siden. Kan det stemme da? Nei. Kanksje det funker om jeg holder på lenger.

Hvor lang tid kan sånt ta?

Julie og Oliver tester: Coop-bleier

Publisert: 18.07.2010 @ 15:49 Kategori: Vi tester Kommentarer: 7
Da har finanskrisa tatt oss - neida, vi vil bare se om "billigbleier" holder mål. Det hadde jo vært deilig å betale halvparten så mye som Libero? De bleiemerkene jeg har erfaring med er Pampers og Libero, så bleietesten er i forhold til disse merkene.

Test

Innpakning/utseende: Bleiepakken har forseggjort utseende, og ser bedre ut enn andre billigbleier som Landlord og First Price. Bleiene ser imidlertid billige ut. Uten at det er så ille. De synes ikke under klærne uansett. Det er imidlertid tydelig at Libero bruker mer penger på design.
Passform: Først virket bleien veldig stor, men det har nok mest med at Oliver har gått opp en størrelse. Bleien passer akkurat like bra som dyrere bleier, og den "lekker" ikke rundt benene.

Absorbering: Nå har ikke jeg instrumenter til å teste "overflatefuktighet" og liknende, men det virker som den er akkurat som alle andre bleier vi har prøvd.

Olivers mening: Oliver har ikke sagt noe på bleiebyttet. Han er like fornøyd etter han har gjort i Coop sine bleier, som i Pampers og Libero sine.


Konklusjon:
Akkurat like gode som dyre bleier. Jeg sier som IKEA: Hvorfor betale mer?

Terningskast 6-
(den får en liten minus siden utseende og teksturen på bleiene er litt dårligere enn Libero og Pampers sine)Coop sine bleier vant også klikk.no sin bleietest.

Natursutt til en liten smokkenekter?

Publisert: 28.06.2010 @ 10:58 Kategori: Vi tester Kommentarer: 8

Oliver tar ikke smokk lenger, men han sutter på fingre og armen og folk som bærer på han. En populær smokk er puppen min, noe som blir slitsomt i lengden.

Så nå har jeg bestilt natursutt som har en annen fasong enn smokkene hans.


Trykk på bildet for å komme til natursutter (Lekmer.no affiliatelink) 

Denne har stort skjold som visstnok skal minne om brystet. 

Har dere noen erfaringer med smokker til barn som ikke tar vanlige MAM- og Aventsmokker? Jeg vil ikke at han skal begynne å sutte på totten, for den kan jeg ikke ta fra han når han er for gammel til sånt.