Våre rutiner, Oliver 9 måneder

Ingvild spurte jo under spørsmålsrunden om jeg kunne lage et innlegg om rutinene våre. Først ble jeg litt redd: “Rutiner? Har vi det da?”. Jeg har ikke tenkt noe på det, men selv om jeg ikke er et spesielt rutinemenneske, så har vi faste rutiner (det var jo enda godt, man hører jo så mye bra om rutiner).

Slik ser en typisk dag hos Oliver, Roar og Julie ut når vi ikke er på forelesning (jeg skriver ikke opp trilleturer, kos og lek, siden det er så mye av det):

0930 (That’s right): Oliver våkner og får ny bleie og morsmelk. Mamma får seg en dusj mens Oliver leker i lekegrinden sin.

1100: Lunsj bestående av fruktpuré og biter av mammas brødskive

1200-1300: Oliver sover formiddagslur og mamma Julie studerer

1530: Oliver sover en times tid til pappa kommer hjem fra jobb

1630: Pappa kommer hjem og Oliver har pappatid til mamma har middagen klar

1700-1730: Hele familien spiser middag

(Før hadde Oliver en lur etter middag, men det gjorde det umulig å få han til å sove til en rimelig tid, så nå sover han ikke før leggetid)

2000: Oliver får kveldsmat

2100: Oliver ammes i søvn (jada, jada. Jeg fikk høre av svigerfarmor (Roars farmor) at det var min feil at han var vanskelig om kvelden, og det er sikkert grusomt at jeg ikke legger han før ni, men det funker for oss, og han får jo nok søvn siden han sover lenge om morgenen – noe han gjør uansett, fordi han får morsmelk når han våkner så han sovner bare igjen. Jeg kunne sikkert skrevet et helt eget innlegg om natten vår).

 


Noen ganger er Oliver med og jobber på bacheloroppgaven. Vi skriver jo tross alt om barnemat.

For å være helt ærlig så vet jeg ikke om dette er “riktige” rutiner eller ikke. Det funker for oss i hvert fall.

Olivers “første” ballong

I helgen spiste vi på McDonalds. Der hadde de ballonger i alle farger og etter at en jente gikk forbi og Oliver fikk lange øyne fant Roar ut at det var på tide at Oliver fikk sin første ballong han kunne leke med. Han fikk egentlig sin første ballong når han bare var noen uker gammel av Tine, men han skjønte ikke like mye av det, annet enn at den var veldig fascinerende å se på.

Ballongen han fikk på McDonalds matchet dressen hans og var så spennende at det var nesten umulig å ta den fra han når vi skulle inn i bilen etterpå.

 

Ok, dere må jo tro jeg har blitt smittet av strikkedilla

Men nå har jeg gjort det igjen. Jeg må slutte å kjøpe interiørmagasiner, for jeg blir så inspirert. Jeg fant denne lampen i Interiørmagasinet:


Orginalen kr 2550,-

Men som vanlig har jeg ikke penger til å bruke så mye på en lampe, så jeg strikket en selv:

Det tok lang tid siden jeg ikke strikker så fort i fare for å strikke feil, men jeg er ganske fornøyd med resultatet.

 

(Grunnen til at det er en logo nederst på det ene bildet er fordi jeg selger den på eplabutikken min “På nytt” http://epla.no/shops/panytt/. Jeg har jo alt en strikkelampe til meg selv).

Spise selv for første gang

Oliver er så ivrig på å prøve og ta fra meg skjeen når han får mat om dagen, så jeg kokte han litt makaroni og lot han prøve selv. I begynnelsen brukte han mest pinsettgrepet, men oppdaget etterhvert skjeen. Slik gikk det til:

Utenom at bilder sier mer enn tusen ord vil jeg legge til at han fikk i seg litt før han veltet skålen, og litt etter. Det var ikke overdrevent vellykket.

Strikk deg en lampe

Jeg ble så inspirert av lampene fra Bolina som jeg fant i interiørmagasinet, men har ikke 6000 å punge ut for en lampeskjerm, så jeg tok likesågodt saken i egne hender og strikket en egen lampeskjerm.

(Jeg ser jo nå at jeg burde rettet opp og jevnet ut litt før jeg tok bilde, men når man ser den “in real life” ser den mye bedre ut.) “Garnet” jeg brukte er faktisk et gammelt fleecepledd. Jeg prøvde å ta bilde av det ovenfor.

Laget mitt eget hårbånd

Jeg var innom Panduro i dag for å kjøpe meg skreddersaks og titte litt. Da jeg gikk forbi hyllen med dekorbånd så jeg en liten rull med dekorbånd som jeg tenkte hadde vært et fint hårbånd før jeg gikk videre. Noen sekunder senere stod jeg foran hyllen og plukket med meg dekorbåndet.

Jeg satt det sammen med en helt vanlig hårstrikk og simsalabim:

 

Hva synes dere?