Servietter til dåpen: Sløyfer

Jeg stusset lenge på hvordan jeg skulle brette serviettene i dåpen til tvillingene. Roar mente at ingen kom til å bry seg, og det kan så være, men folk hadde nok kanskje lagt merke til det om de ikke var brettet i det minste. Jeg endte til slutt opp med noen servietter brettet som sløyfer: 

SAMSUNG CSC

Det var relativt enkel bretting, men tok lang nok tid når man skulle brette over 30 stk. Slik ble fremgangsmåten: 

Først la jeg serviettene midt oppå hverandre. Så samlet jeg en og en fold mellom fingrene, og knøt til slutt et silkebånd rundt, med knuten på baksiden. 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #servietter #serviettbretting #dåpspynt #mamma #baby #barn

Guttene i dåpskjolene sine

SAMSUNG CSC

Guttene hadde disse strikkede dåpskjolene fra Oliprik (sponset) som jeg bare elsker og noen nydelige heklede luer laget av tante Veronica: 

SAMSUNG CSC
Ikke alltid så lett å ta bilder av to babyer som smiler samtidig, si! 

De hadde også noen kjempesøte heklede dåpssko. En perfekt blanding av kjøpt og hjemmelaget spør du meg. 

 

#dåp #dåpskjole #baby #barn #mamma #tvillinger

Bordkort dåp: Håndlaget med tekstiltape

Slik ble bordkortene jeg laget til dåpen: 

SAMSUNG CSC

Bordkortene er hvite, doble bordkort fra Søstrene Grene og tekstiltape i ulike farger. Vi hadde vimpler som en del av dåpspynten, så jeg tok igjen dette på bordkortene. Dette virket som en god idé helt til jeg måtte klippe ut én og en bitteliten trekant og lime på X antall bordkort. Jeg begynte med fire vimpelflagg, men gikk fort over på bare tre. 

SAMSUNG CSC

Her er vimplene og litt av dåpspynten i bakgrunnen: 

SAMSUNG CSC

 

#dåp #dåpspynt #bordkort #baby #barn #mamma

Da var de døpt

I dag ble Birk og Konstantin døpt. Konstantin hadde sovet hele morgenen og var i kjempehumør, men Birk var så trøtt at han gråt seg gjennom hele gudstjenesten. Etter de hadde blitt døpt sovnet de begge i armene våre: 

Mer bilder fra dåpen, dåpskjolene, lokalet med pynt m.m. kommer de neste dagene 🙂

#dåp #baby #tvillinger #mamma

Ulike reaksjoner på tremåneders-vaksinene

I går fikk Birk og Konstantin kombinasjonsvaksinen for barn på tre måneder, så dagen føltes litt lengre enn normalt. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å ta bilder under vaksinen, men ettersom vi måtte sette vognen utenfor tok med kameraet inn fordi det ikke skulle bli stjålet tok jeg noen raske bilder.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Mammahjertet får litt vondt av å se bildene, men også konehjertet. Stakkars Roar ble plutselig den som måtte holde fast begge guttene fordi jeg trøstet Birk etter at han hadde fått sine.

SAMSUNG CSC
Etter vaksinene. Birk (til h.) har kommet seg litt, men Konstantin er enda litt skeptisk.

Begge guttene fikk lett feber, men Birk ble hakket mer surkete og slapp. Det har derfor blitt en dag med mye bæring og trøsting. De har heldigvis spist som normalt til tross for at nedsatt matlyst kan være en bivirkning på vaksinene. De har sovet ekstra godt når de først sov, som sikkert er bra for å komme seg litt etter feber og gråting. 

 

#mamma #baby #vaksine #tvillinger

Guttene 3 måneder gamle

SAMSUNG CSC

Hei som tiden flyr! Nå er vi tilbake fra Spania, så da har vi fått tatt både tremånedersbilde, samt vært på tremånederskontroll på helsestasjonen. Helsesøster kan melde om at de fortsatt er litt under gjennomsnittet for enlinger, men at det ikke er mye om å gjøre og at de vokser flott i forhold til sin egen kurve. Det er ikke bare-bare kun på morsmelk, si! 

Birk 

SAMSUNG CSC

Konstantin 

SAMSUNG CSC

Begge har bikket 5 kilo, og Birk har nesten tatt igjen Konstantin på vekt. 

For å se hele bildeserien fra nyfødt, 1 måned og 2 måneder kan du trykke her. 🙂 

 

#baby #mamma #tvillinger #barn

Siste dagen i Spania for denne gang

I helgen hadde vi siste kveld og siste dag i Spania for denne gang. Kvelden før spiste vi godteri, spilte spill og koste oss, før vi la oss i rimelig tid slik at vi var uthvilte til søndagens reise. Obligatoriske skrytebilder av englebarna: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Og et der en av dem viser sitt sanne jeg: 

SAMSUNG CSC

Litt vemodig å dra hjem, men Oliver hadde første skoledag som andreklassing i dag: Noe som visstnok var kjempebra, så det var visst OK å komme hjem også. 

 

#mamma #baby #syden #Spania #ferie

Smokker er såå mye billigere i Spania

SAMSUNG CSC

Jeg kommer ikke over hvor mye billigere smokker er i Spania enn i Norge. Smokker fra kjente merker som de fra Tommee Tippee på bildet over koster bare to euro! 

SAMSUNG CSC

Vurderer nesten å kjøpe med smokker til guttene blir større. En 2-pakning med smokker i Norge koster jo nesten hundre kroner! Jeg kan ha gått litt overboard allerede: 

SAMSUNG CSC

Til mitt forsvar: Alle disse smokkene kostet det samme som én pakke med smokker i Norge. Jeg tenkte først at det måtte være noe med at det er strengere å få smokker godkjent i Norge, men alle smokker må jo gjennom de samme EU-reglene. Jeg ser forøvrig at de samme smokkene fra Tommee Tippee selges til kr 109 (!) i norske nettbutikker. Smokker som koster 1.99 euro for 2 stk i Spania! 

Vet du hvorfor smokker er så dyrt i Norge? 

 

#mamma #smokker #Spania #baby #barn

Guttenes første bad i basseng

I dag er guttene tre måneder gamle, men fordi jeg har glemt kaninbamsen hjemme får jeg ikke tatt det månedlige bildet av dem før på søndag. Istedenfor kan jeg dele noen bilder av Birk og Konstantins første bad i basseng. Det ble kveldsbad fordi vi ventet på at det skulle bli skygge på bassenget. 

Først var ikke Birk helt fan: 

SAMSUNG CSC

Så myknet han opp litt: 

SAMSUNG CSC

Og etterpå var han plutselig veldig blid og pratsom: 

SAMSUNG CSC

 

#mamma #baby #barn #syden #ferie

Fire år forskjell: Carbonara-elskeren før og nå

Oliver elsker carbonara når vi er hjemme, men han ELSKER carbonara når vi er i Spania. Her er et bilde av han på Fuerteventura for fire år siden, og ett fra denne ferien: 

Tenk at den lille gutten min har blitt så stor ♥♥ 

 

#mamma #ferie #barn #carbonara