Idiotsikre hjemmelagde kjøttkaker

Helt siden jeg i heimkunnskapen hadde hjemmelekse og presterte å servere kjøttkakene “al dente” til familien har jeg hatt en aversjon mot å lage disse kjøttfulle klumpene. Jeg har imidlertid fått testet litt her hjemme (med en frossenpizza eller to i reserve), og har endelig kommet fram til en måte å lage kjøttkaker på som er Julie-sikker; med andre ord: Idiotsikker.

Jeg har ingen anelse om hva som egentlig skal være i kjøttkaker – da jeg brukte oppskriften fra heimkunnskapen stod det potetmel, og det skal jeg ikke prøve igjen. Så min oppskrift er som følger:

– 5-600 gram kjøttdeig
– 1 egg
– en halv finhakket løk
– 2 ss strøkavring
– salt og pepper etter smak
– 1/2 ss muskatnøtt

Kna sammen til ingrediendene er blandet, men ikke for mye. Jeg er helt overbevist om at de steinharde klumpene jeg serverte til familien da jeg gikk på ungdomsskolen var fordi jeg blandet for lenge. Blant annet.

Min måte gir ikke så pene kjøttkaker, men man tar i hvert fall en scoop av deigen og legger den i pannen.

Så moser jeg dem nesten helt flate (ta det med ro, de kryper litt sammen og blir høyere) og steker dem på medium høy varme.

Når de er ferdigstekte pipler det litt gjennom på toppen og voila! Kanskje ikke så pene kjøttkaker at man kan be svigermor på de, men de smaker i hvert fall godt. Roar er rene Helstrøm på kjøkkenet, og han elsker de.

 

 

 

Olivers frokost forleden

Jeg må bare vise dere hva Oliver hadde til frokost her om dagen. Knekkebrødet var spesialbestilt, og dumme mamma som trodde osten skulle spises ved siden av tok gruelig feil.

Heldigvis fikk Oliver rettet opp i det og lagt osten oppå primen. Slik som det skal være, visstnok.

 

Teknisk museum

På søndag var vi på teknisk museum med morfar.

På begynnelsen av dagen var alt litt stort og overveldende.

Men så fant vi en “uiui-bil”, og da gikk det litt bedre.

Deretter gikk vi ned og gjorde eksperimenter, og da hadde Oliver blitt så varm i trøya, at morfar og mamma måtte løpe etter Oliver. Her tester Oliver noen teorier om tyngdekraft og energi:

Den flyvende ballen var også veldig spennende:

På teknisk museum var det også rare telefoner med ledninger festet i dem:

Men det morsomste med teknisk museum, og der vi brukte mest tid:

Modelljernbane-rommet.

Ulltruser/ullboxer til barn på nett

Nå har jeg brukt evigheter på å prøve og finne ullundertøy, nærmere bestemt ullboxer til Oliver, så jeg tenkte å tipse om det jeg fant i tilfelle andre sliter med å finne det også.

De hadde desverre ikke nede i str 86 som Oliver trenger, så om noen andre har gode tips tar jeg det imot med åpne armer.

På Name It hadde de i hvert fall noen til 99 kroner:

KIDS WOOL UNDERWEAR THIGHTS, GREY MELANGE, list        KIDS WOOL UNDERWEAR BOXER, GREY MELANGE, list

Her og her.

Jeg får prøve å få tatt en tur til sentrum og se om de har Olivers størrelse der. Jeg lurer bare på om det er viktig med ullboxer, eller om vi bare kan bruke ullstrømpebukse uten noe annet under? Det blir jo fort dyrt å bruke hundre kroner per boxer, når man gjerne trenger flere enn bare en.