5 rare steder jeg har ammet tvillingene i dag

Som tvillingmamma ammer man ofte. Dobbelt så mye som med én for å være eksakt. Da jeg ammet Oliver kunne jeg holde han i sjakk til det passet litt bedre å amme, men fordi man risikerer å plutselig ha to hysteriske babyer om man drøyer er det bare å rulle ut puppen så fort den ene begynner å knyste. Selv om det bare er fem stopp før man skal av banen: 

Eller man akkurat har satt seg på toget: 

Eller venter på drikken sin på juice-sjappa: 

Eller man venter på bagasjen på Gardermoen: 

Eller sitter på et stappfullt tog mot Oslo: 

Eller fem minutter før vårt stopp: 


 

Så å ikke amme i offentligheten som tvillingmamma… Dét kan man bare glemme. Spesielt når man skal hente eldstemann på flyplassen. 

 

#amming #baby #mamma #barn #mammablogg #tvillinger

Babyleke-lenke i duse farger

Da Oliver var liten var jeg så glad for disse lenkene, eller babyleke-ringene, som kan gjøre nesten alle leker til barnevognleker eller festes til babygymmen. Du kan tro jeg ble glad da jeg fant liknende ringer (eller lenker – hva kaller man egentlig slike “toy links” på norsk?) i duse farger: 

SAMSUNG CSC

Akkurat nå er det BRIO-ranglene som er vognleker, noe det virker som guttene liker: 

SAMSUNG CSC
 

Vi kjøpte våre på Barnas Hus, og finnes også på nett her


Bilde: Done By Deer

 

Smarte, eller hva? 🙂 

 

#mamma #mammablogg #baby #barn 

Nye antrekk

Sjekk klumpene som begynner å få michelin-lår og -armer ♥

 

Pavlova oppskrift uten eddik (liten langpanne eller to runde)

SAMSUNG CSC
 

Etter å ha smakt pavlova i overraskelsesburdagen til fetteren min fant jeg ut at jeg måtte lære meg å lage pavlova. Jeg trodde jeg hadde kjøpt inn det jeg trengte idet jeg begynte å bake, men ser når jeg skal starte at det står hvitvinseddik. Jeg hadde kun vanlig eddik, så prøvde heller uten eddik. Det gikk kjempefint! Slik ble oppskriften på pavlova uten eddik/hvitvinseddik:

Marengsbunn 

6 eggehviter (romtempererte) 
4 dl sukker
2 ts maizena 
1 ts vaniljesukker 
 

Krem 

1 pakke kremfløte
1 pakke vaniljekrem 

Fremgangsmåte 

Sett ovnen på 250 grader. Stivpisk eggehvitene slik at de blir så stive at du kan snu bollen på hodet uten at de faller ut. Bland sukker, maizena og vaniljesukker, og pisk dette inn i eggehviten litt etter litt. Pisk til eggehvitene blir blanke (ca 5-10 min). 

Fordel eggehviten til størrelsen du ønsker. Dette blir ca 2 stk runde bunner på rundt 24 cm i diameter, eller en liten langpanne. For seigere bunn inni – ha en bittelitt smalere bunn. Denne blir ganske bløt inni hvis man lager den tykk. 

Skru ned ovnen til 100 grader, og sett inn bunnen/bunnene. Tørk i ca en time og et kvarter til halvannen time. Jeg har laget disse noen ganger nå og man kan godt somle ørlite når man setter inn bunnene, slik at det ikke er fullt 250 grader når man setter inn bunnene. Hvis du skynder deg å sette den inn uten at noe varme slipper ut blir bunnen gylden/stekt, og jeg synes i hvert fall den ser penest ut nesten helt hvit. 

Pisk krem av kremfløten og vend inn vaniljekremen. Dekk kaken med valgfrie bær eller frukt. Onkel og tante hadde laget den med jordbær, bringebær, bjørnebær og kiwi – det var kjempegodt. 

SAMSUNG CSC

 

#oppskrift #mat #pavlova #mamma 

Kjempesøte strikkede tøfler

På Bekkestua sitter det en rumensk dame og strikker tøfler og pannebånd som hun selger for en rimelig penge. Jeg har flere ganger tenkt at jeg skulle ha kjøpt noe av henne, men Oliver har liksom vært litt for stor for de små babytøflene hun strikker, så det har bare blitt med at vi støtter henne med noen mynter her og der. Nå har jeg jo imidlertid to små å kjøpe til, så i dag kjøpte vi et par strikkede tøfler: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Søte, eller hva? 

Hun tok 50 kr/stk. Det synes jeg var en hyggelig pris, så hun fikk det vi hadde av mynter i tillegg slik at det ble ca 70 kroner paret. 

 

#hjemmestrikk #strikk #baby #mamma #tvillinger

Tvillingene pludrer

Guttene har begynt å smile og pludre, og vi kan ha lange “samtaler” med dem på babyspråk; Spesielt Konstantin – han har mye på hjertet, han. De pludrer ikke så mye med hverandre enda, men det kommer nok. Tvillinger får jo gjerne sitt eget språk seg imellom har jeg hørt. 

SAMSUNG CSC

 

#baby #tvillinger #barn #mamma #mammablogg

Bilsete som kan gjøres om til vogn (!): Doona+

Jeg bare elsker innovative produkter til barn! Eksempler på produkter som har gjort meg skikkelig gira er blant annet stellevesken som kan gjøres om til reiseseng, trillen Quinny Zapp som blir så liten at den går som håndbagasje på fly og skjeen med innebygget grøtdispenser. Nå har det skjedd igjen, og jeg kan ikke fatte at det er mer snakk om denne geniale oppfinnelsen: Et bilsete som kan slås ut til en trille! What?? Se da: 

Nå skal jo ikke barn sitte så lenge i bilsete om gangen, så den er jo forbeholdt korte turer, men HALLO så smart. Trillen/bilsetet heter Doona Car Seat Stroller (affiliatelenke Lekmer.no). Skal du til Syden og er redd for at leiebilen eller taxien ikke har barnesete? Null stress, vi har med både trille og bilsete i Doonaen! Trenger du en trille som går som håndbagasje? Doona’en fikser det også – man får lov til å ha med bilsete til spedbarn hos de fleste flyselskaper. 

Jeg har ikke en gang bil og jeg ønsker meg denne så sykt! 

Trillen finnes blant annet hos Lekmer.no her. Lagt til senere: De finnes også på salg til 2985,- hos Babyshop.no her (affiliatelenke). 

Genial, eller hva? 

#baby #mamma #mammablogg #barnevogn #bilstol #barn

Nye suttekluter i bomull

Guttene har fått noen suttekluter av et vennepar av meg, og de er bare så fine: 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Jeg hører stadig om barn som har mistet kosekluten eller bamsen sin der foreldrene leter febrilsk etter en lik. Oliver hadde aldri et slikt favorittleketøy, men har hatt en 2-3 favoritter opp gjennom oppveksten, blant annet en bamse han fikk av oldemoren sin. Det blir spennende å se om guttene knytter seg til kosekluter eller bamser som noen barn gjør. Kanskje blir kaninene på de månedlige bildene en favoritt? 

 

#baby #sutteklut #barn #mamma #mammablogg 

Smokk: Silikon vs naturgummi & lateks?

SAMSUNG CSC
 

Når det kommer til smokkene guttene bruker har jeg ikke tenkt stort over hva slags materiale de er laget av. Smokkene vi bruker har vi enten fått gratis i babypakkene fra apotek og dagligvarehandler, eller fra guttenes farmor-bestemor, og det er tilfeldigvis silikon-smokker. 

Her om dagen tenkte jeg å kjøpe noen flere smokker til guttene ettersom de som de har er 0-2 og 0-3 måneder, og ble da stilt ovenfor problemstillingen: Silikon, lateks eller naturgummi støpt i ett stykke? 


Bilde: Lekmer.no

Silikon er vi jo kjent med. Men nå leser jeg at det kan være litt hardere enn lateks, og at de lett kan løsne (!) hvis barnet biter i dem eller de får en rift. 

 


Bilde: Lekmer.no

Lateks skal visst være mer slitesterkt og et naturmateriale, men kan være med å trigge latex-allergi. Og det føler jeg er no-go. 


Bilde: Lekmer.no 

Naturgummi som blir støpt i ett stykke har mindre kriker og kroker slik at bakterier ikke like lett kan samle seg, men tørker ut og må byttes minst annenhver måned. 

Så jeg er fortsatt ganske blank. 

Hva slags smokk bruker barnet deres? 

 

#mamma #baby #smokk #mammablogg

Et lite stykke Syden i Sandvika

De siste dagene har det vært så strålende vær i Bærum at vi har brukt dagene på stranden. I Sandvika bygger de for tiden ut Kadettangen, samt flere strender, og nå som de har åpnet deler av området har jeg og Oliver tatt et par turer til “Syden” med bading og soling. 

Birk og Konstantin har for det meste ligget i skyggen i vognen, men har fått kommet opp på piknikkteppet for mat, selv om de kanskje mest har synes det har vært fryktelig lyst, selv med teppe som skygge. 


“Såå sterkt lys”

#Sandvika #Syden #mamma #barn #mammablogg #baby