Lettere ostekake med kesam

Ostekaken min med cottage cheese er en poppis i søkemotorene, men jeg har lenge tenkt på å lage en enkel ostekake med kesam istedenfor. Ved å bruke kesam slipper man all mosingen av cottage cheese’n, og sparer både tid og oppvask; Men er det like godt? 

I oppskriften har jeg brukt mager kesam, og ekstra lett rømme, men jeg og en kollega konkluderte med at ettersom kesamen er ganske sur – hvilket cottage cheese’n ikke er, så kan det kanskje lønne seg å bytte ut spiseskjeen med sukker i begynnelsen, og heller bruke vaniljekesam. Kaken ble imidlertid ikke for sur i mine øyne, så dette er nok en smakssak. Del gjerne i kommentarfeltet om noen prøver med vaniljekesam. 

Slik ble i hvert fall oppskriften til slutt: 

Kjeksbunn
En halv pakke Digestive kjeks
3 spiseskjeer smeltet smør (ok, jeg brukte margarin. Juksemakeren)

Ostekrem
1 pakke sitrongele laget med halvparten av vannet i anvisningen
1 pakke kremfløte
1 ss sukker
1 boks mager kesam
3 ss ekstra lett rømme

Gelélokk
1 pakke valgfri gele laget på halvparten av vannet anvist

 

Fremgangsmåte: 

Knus kjeks og bland med smeltet smør. Press kjeksblandingen ned i bunnen av formen du skal bruke og sett kaldt.

Lag sitrongeleen med halvparten av vannet anvist på pakningen (2,5 dl istedenfor 5 dl). Sett til avkjøling. 

Pisk fløte og sukker til en myk krem. Vend inn mager kesam og rømme, litt etter litt for å beholde luften. Når geleen har romtemperatur eller lavere vender du denne inn i blandingen. Denne også litt og litt. Deretter heller du blandingen over kjeksbunnen før du setter den kaldt. 

Lag geleen til lokket med halvparten av vannet, avkjøl til romtemperatur, og hell over kaken når den har stivnet. Vent til lokket har stivnet før du serverer. Man kan også bruke bær i lokket, men vær obs på at enkelte bær og frukter kan gjøre slik at geleen ikke stivner. 

 

 

 

 

#oppskrift #mat #kake #ostekake #kesam

Vi tester børstehoder fra Oral-B og den nye tannkremen Oral-B ProExpert

Gjennom Buzzador, en side der man kan få være med å teste ulike produkter med venner, diskutere og si sin mening, har vi fått lov til å prøve de mer fancy børstehodene til Oral B. 

Bøstehodene vi har prøvd er FlossAction (ovenfor), Trizone (nedenfor) og et whitening børstehode. 

Jeg er vant til de roterende børstehodene til elektriske tannbørster, så Roar fikk prøve TriZone-hodet. Roar mente at TriZone var bedre enn de orginale vi har brukt tidligere, uten at han var helt sikker på hvorfor. 3D White børstehodet føltes litt hardere enn de andre, og ga ingen umiddelbar whitening effekt som jeg kunne se. Tanntrådhodet kan ha virket bedre mellom tennene, men jeg vet ikke om det egentlig er en placebo-effekt etter å ha lest hva hodet skal gjøre. 

Det er imidlertid ingen ting å si på effekten fra elektrisk tannbørste mot vanlig tannbørste. Her i huset er hele familien frelst, og jeg tror ikke vi kommer til å gå tilbake igjen med det første. 

Når det kom til tannkremen smakte den… USA? Det høres kanskje rart ut, men jeg fikk med en gang vibber til en av Amerika-turene til meg, søsteren og faren min da vi var yngre, så jeg regner med at det er et tannkrem-merke i statene som smaker ganske likt. Her hjemme har jeg utnevnt den nye tannkremen til “min” tannkrem, så nå er det USA-mimring hver kveld, og en og annen morgen (nei, mamma, pappa og André – jeg er ikke like flink til å pusse tennene mine om morgenen. Der, nå er det sagt). 

 

Har du prøvd noen av børstehodene til Oral B utover de orginale? Hvilket børstehode er i så fall din favoritt? 

 

 

 

P.s. Vil du også være med å teste og diskutere produkter for Buzzador og deres samarbeidsparnere? Da kan du følge denne linken: 

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=NO&refstr=juliecv

Du kan også sende en SMS hvor du skriver:  Buzzador juliecv  til 1963 så får du det du trenger for å logge inn tilsendt umiddelbart.  Første gang du logger inn får du fullføre din profil slik at de kan velge ut rett kampanjer for deg. 

 

#buzzador #oralb #mamma #mammablogg #produkttest #tannbørste

Her finner du gravidklær og mammaklær på nett

Da jeg gikk gravid husker jeg at en av utfordringene var å finne mammaklær som så bra ut. Når man skal gå rundt med stor mage i flere måneder er det veldig deilig å ha klær man føler seg vel i. Man kan føle seg uvant nok i en kropp som ikke er som den var for bare noen måneder siden om man i tillegg må bytte fra baggy bukser til gravid-leggings fordi man ikke finner noe annet. Det blir fort tungt å dra på shopping med stor mage, så jeg shoppet online mye da jeg gikk gravid. 

Her er et knippe nettbutikker som fører klær til gravide og ammende: 

1. ASOS.com 

ASOS har et fyldig utvalg av mammaklær, og lager også egne plagg som følger mye av den samme moten som går igjen på ASOS sine vanlige kolleksjoner. Dette fører til trendy mammaklær, samtidig som de har gode basisplagg. Ulempen er selvfølgelig at med en gang du handler over tollgrensen (kr 200 pr. i dag) tilkommer ekstra utgifter for fortolling av pakken (ca 100 kroner + 25% av kjøpesummen). 

 

2. Mamalicious.com (norsk side) 

En del av Bestseller som har blant annet merkene Vero Moda, Only og Name it. Har gjerne godt utvalg i bukser og jeans, som det danske selskapet generelt tar stolthet i å kunne. Kan fort bli litt mye print og stæsj, men noen av yndlingsbuksene mine gjennom graviditeten var fra Mamalicious. 

 

3. Hm.com/no (H&M) 

Rimelige mammaklær, men kan være litt ymse på passform og stil. Amme-BHene fra H&M passet meg overhodet ikke og jeg følte at de ga alt for lite støtte. Imidlertid godt utvalg, så man finner gjerne noe man liker, samt at prisene er snille. 


 

4. Ellos 

Godt utvalg. Litt utenom min egen stil, men med kjente merker som bl.a. Mamalicious. Kan ha lang leveringstid, og jeg husker at en av irritasjonsmomentene da jeg handlet mammaklær herfra og fra Laredoute var at det kunne være flere ukers leveringstid. 

5. La Redoute 

Fine klær fra merker du ikke nødvendigvis finner andre steder, men vær obs på at enkelte varer kan ha lang leveringstid pga. eksternt lager. 


 

 

Har du tips til nettsteder som selger gravidklær og ammeklær? 

 

Behind the scenes av et Instagram-bilde

De av dere som følger oss på Instagram (@juliechrv) så nok dette bildet da jeg og Oliver tok vår siste kjøretur fra barnehagen før bilen skulle skrapes: 

 

Det bildet ikke viser er at Oliver har begynt å sabotere bildene mine, og dette bildet er kun ett av veeeeldig mange. Her er de forkastede bildene: 

 

Det viser seg at jeg oppdrar en liten smartass… 

 

 

#instagram #behindthescenes #mamma #mammablogg

Lage eget kostyme til barn? Her er 7 gjør-det-selv kostymer i siste liten:

Man trenger ikke nødvendigvis kjøpe ferdig kostyme til barna når det er karneval-tid. Jeg er vokst opp med at mamma har laget nesten alle kostymene mine selv. På tross av at jeg ikke er like flink med sy-maskinen som min mor har dere her noen tips til kostymer dere kan lage/sette sammen av klær som det kan hende barnet allerede har. 

1. Sjørøver-kostyme

Du trenger: Stripete overdel og dongeribukse klippet til piratlengde eller en annen bukse som kan minne om en sjørøverbukse. Skjerf til å ha på hodet. Øyelapp og andre pirat-tilbehør om ønskelig, som ørering, bart, sverd, krok eller muskedunder. 

 

2. Ninja-kostyme

Du trenger: Sorte klær, en hette og et belte med farge. Et sort tørkle til å dekke ansiktet med. Andre Ninja-accessories om ønskelig, som ninjasverd og kastestjerner (lages enkelt i papp). 

 

3. Tømmerhogger-kostyme 

Du trenger: Rødrutet skjorte, jeans, støvler, lue og øks (kan skjæres ut av papp eller kjøpes billig på en lekebutikk). Tegn på skjegg for en røff lumberjack-stil. 

 

4. Pantomime-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser. Sort lue/hatt. Sorte bukser. Hvite hansker. Sort/hvit ansiktsmaling. 

5. Tyve-kostyme

Du trenger: Sort/hvit stripete genser, sorte bukser og sort lue. Klipp ut en maske av sort stoff og fest på strikk. To oppklipte hårstrikk kan fungere fint om du ikke har elastisk tråd hjemme. For å komplimentere looken kan man ha med en tøypose som man tegner et dollartegn på. 

6. Bjørnekostyme 

Du trenger: Heldress i brun/sort eller genser og bukse i matchende brun/sort farge. Lue. Tøy til å sy/lime på ører på luen (bruk et gammelt plagg som skal kastes eller ikke brukes lengre). Ansiktsmaling til bjørnenese og værhår. Sy gjerne på en bjørnehale på buksen. 

7. Fotballspiller

Veldig mange barn har allerede fotballdrakter liggende. Ta på hele drakten med strømper og sko, og send med minsten en fotball. 

 

Slike gjør-det-selv-kostymer er gjerne mer behagelige å leke og bevege seg i enn de billige ferdigkjøpte også, ettersom klær til barn gjerne er laget i bomull som puster istedenfor den tette polyesteren fra Kina-kostymene. Vil poden være en superhelt og man er litt handy kan man sy/lime på superheltmerker klippet ut av stoff i riktig farge på heldresser i rød/blå/sort (den respektive superheltdrakt-fargen). 

Håper dette var til hjelp for noen, om så kun for å trigge fantasien litt på hva man kan lage selv hjemme.