Enkelt kostyme til karneval i barnehagen

Guttene hadde sitt første karneval i barnehagen denne våren, og for å slippe at de måtte gå rundt med et klumpete eller tett kostyme valgte vi en super-enkel løsning: Heldress med kaninører på.

Kostymene var noen heldresser i bomull fra Ebay (NB: små i størrelsen! 90 cm i Kina er tydeligvis ikke like lange som 90 cm i Norge), men de kan enkelt lages med en heldress som man syr ører på.

 

Det var ikke lett å få bilde av guttene i ro, men det er vel litt sånn det skal være med barnehagebarn.

Jeg er med på en tvillingmamma-gruppe på Facebook der de også hadde diskutert kostyme til baby/ småbarn i barnehage, og det var flere som gikk for en enkel løsning med antrekk i grått, brunt eller sort, og hårbøyle eller lue med ører som enten katt, mus, hund, kanin eller bjørn. Jeg har skrevet om denne, og andre gjør-det-selv-løsninger i dette blogginnlegget.

Vi tegnet ikke i ansiktet, men en enkel sort nese og noen værhår med ansiktsmaling hadde jo gjort antrekket enda litt mer gjennomført. Jeg vet bare med guttene mine at det hadde holdt i ca 7 sekunder, så vi droppet det for møbler og mammas jobb-klær sin skyld.

Har du tips til kostyme til barn? 

Nye sko: Retro, hvite “mine første sko”

Jeg har alltid synes det var litt i overkant å bruke nesten tusen kroner på sko til babyer og småbarn, men når jeg fant disse retro hvite skinnskoene “Ecco First” på 70% (!) kunne jeg ikke la være å kjøpe de:

Grunnen til at de var på salg var at Rortunet (kjøpesenter i Slemmestad rett utenfor Asker) skal rives, og en rekke av butikkene har salg før de stenger butikken. Jeg hadde kjempeflaks, for de hadde eksakt 2 par igjen, i én størrelse større enn guttene bruker nå; slik at de forhåpentligvis passer perfekt til sommeren igjen.

Bok; Hvem sin rumpe er dette?

Bøker om bæsj, tiss og promp er alltid en slager hos både voksne og barn, og denne boken har blitt en favoritt her i huset. En pekebok med klaffer, der man skal gjette hvem som eier rumpa:

“Hvem sin rumpe er dette?” (eller ‘Hvis numse er mon dét?” siden jeg kjøpte den i Danmark). Babyboken har fargerike illustrasjoner av kjente dyr som gris, and, katt m.fl. som ungene elsker å lage lydene til (skjønt, jeg har enda ikke funnet ut hva reven sier?).

Jeg synes klaffene virket noe sterkere enn i mange andre bøker, så guttene kan få lese på egen hånd uten av klaffene ryker på første runde:

Finnes i norske bokhandler som Bokkilden og Tanum.

Har du tips til morsomme babybøker?