Enkel “gjør det selv”-brudefrisyre

Jeg har vist denne før som en festfrisyre, men med riktig hårband kan denne frisyren også brukes til både brud og brudepiker. Denne ganger legger jeg ved en liten “steg for steg” anvisning på hvordan lage den.

Det er egentlig bare to steg: Sett hårbåndet over håret, stikk håret inn under hårbåndet på oversiden.

Man kan gjøre frisyren mindre formell ved å surre det litt løsere, eller man kan stramme det litt mer for en mer formell versjon. For å sikre frisyren mer kan man bruke hårnåler for å feste håret og hårbåndet rundt kanten.

 

Hårbåndet er herfra.

 

Eget glass

Det er mange barn som har eget servise og egne glass. Vi har dratt den litt lengre og latt Oliver dekorere sitt eget glass. Mer “eget” blir det nok ikke:

Hvis glassene overlever har jeg lyst til å gjøre dette hvert år. For å se tegningene utvikle seg. Det kan jo være morsomme ting å ta vare på, og siden malingen tåler oppvaskmaskin kan vi fortsatt bruke glassene.

 

Når skal man begynne å pottetrene?

I et land der det er vanlig at barn bruker bleie til de er 3-4 år fikk jeg mange skjeve blikk da jeg fortalte at jeg ville begynne å pottetrene Oliver da han så vidt hadde rundet to år. Jeg fikk til og med en del motgang. Heldigvis var det barnehagen som mente at han var klar til å slutte med bleie, og vi har fått god hjelp derfra.

Nå er Oliver to år og fire måneder og bleiefri. OK, ikke helt bleiefri. Han bruker bleie når han sover, men jeg har forstått det sånn at det gjerne tar litt lengre tid å bli bleiefri om natten?

Jeg leste om en amerikansk fembarnsmor som mente at mellom 2 og 2 1/2 år var den beste tiden å pottetrene barnet. Hele tiden jeg har pottetrent Oliver har jeg hatt fokus på at vi ikke skulle stresse, og det var ingen krise om han ikke ble pottetrent denne sommeren – da var det bare å prøve igjen neste sommer. Heldigvis gikk det bra. Jeg sier heldigvis fordi det er så deilig at Oliver bare går selv på badet og gjør i potten selv. Bleieskift er jo ikke min favoritt-hobby. Pluss at Oliver synes det er stor stas selv. Det gjør sikkert mye med mestringsfølelsen å kunne gå på do og slippe bleien. Han har jo fått så kule truser med bil på, som er mye bedre å ha på seg enn klumpete bleier.


De er også fine å ha som hatt. Alt kler den smukke er det ikke det man sier?

Det er klart det fortsatt skjer et uhell en sjelden gang, men i dag på butikken sa han at han måtte på do. Jeg spurte han om han ville at vi skulle gå på do med en gang eller vente til vi kom hjem. Han sa at han klarte å vente, og som sagt så gjort så gjorde vi ferdig handleturen, dro hjem, og så tisset han på potten.

På en måte skjønner jeg at det er bedre å vente til barnet er eldre og kanskje forstår mer. Jeg tror også på å se an barnet og jeg kommer nok ikke til å begynne å pottetrene nestemann så tidlig om jeg ikke føler at barnet er klart.

 

Ved hvilken alder synes du det er best å pottetrene barnet?

Nye varer i Epla-butikken min

Nå har det kommet noen nye varer i Epla-butikken min På Nytt Igjen. Jeg er så gira på disse varene. Noen dager har jeg bare lyst til å åpne en egen bloggshop med alle favoritt-tingene mine for mye billigere priser enn andre nettbutikker.

Trykk på bildene for å komme til varene.

Nøkkelring og nøkkelholder formet som spurver i et lite hus.

Pris: 129 kr

Produktbilde

Heklede blondebånd i 100% bomull. Nydelige til invitasjoner, kort, scrapbooking o.l.

Pris: 49 kr

 

Produktbilde

Alfabetstempel i kjempelekker treeske.

Pris: 159 kr (jeg tror ikke man finner det billigere i noen annen norsk nettbutikk)

 

Hva synes du om de nye produktene?Bygge hus med stoler og sengetøy

Noe av det koseligste da jeg var liten var å bygge egne hus eller huler. Jeg husker ikke så mye fra jeg bodde på Grefsen der vi bodde da jeg var rundt tre år, men jeg husker godt at jeg hadde et gedigent hus laget av en pappeske. Inni der kunne jeg stå, og jeg hadde egen dør og vinduer man kunne lukke. Mamma har vist meg bilde av det i ettertid, men jeg er overbevist om at hun viser meg bilde av feil pappeske, for på bildet er den jo ikke stor i det hele tatt.

Vi har desverre ingen gedigne pappesker, men vi har tre stoler og masse sengetøy:

 

 

Jeg <3 Little House Of Commons

Herremin, nå passet det fint at Oliver har vokst ut av størrelse 86 og høsten sniker seg innpå oss, slik at jeg har en unnskyldning til å kjøpe litt barneklær, hehe. Jeg la to produkter i kurven på Nelly.com da jeg innså at det var av samme leverandør. Little House Of Commons. Det var ikke så mange plagg fra merket, men jeg er ganske sikker på at jeg liker det. Dette er noen av plaggene som lå inne der:

Little House Of Commons - Helge V-neck T-shirt

Denne kjøpte jeg med en av til Oliver.

Little House Of Commons - Colin Jeans

Denne var kul, men han har allerede fire jeans som han passer, så den fikk bli igjen.

Little House Of Commons - Vide Pants

Dette må jo være verdens stiligste kosebukse. Hvem var det egentlig som bestemte at kosebukser ikke skulle ha passform egentlig?

Little House Of Commons - Zeke Jacket

Jeg elsker jakker som skiller seg ut og denne hadde lett blitt med oss hjem hadde det ikke vært for at jeg hamstret jakker til de neste tre årene når KappAhl hadde over 70% salg på vinterjakkene sine i fjor vår.

Favoritten min var desidert kosebuksen, og jeg sitter og vurderer om jeg skal klikke hjem to stykker. Problemet er bare at Oliver er for slank til de fleste boxere og ting i 86/92, men har for lange ben til å bruke 86. Størrelsene til Little House Of Commons går i dobbeltstørrelser som 86/92 og 98/104. Dilemma.

 

 

Tips til rimelig vognpose som passer eldre barn

Siden jeg liker å være forberedt har jeg begynt å se på vinterklær og utstyr til Oliver allerede. Vinteren skal ikke komme som julekvelden på denne kjerringa, nei! På min reise gjennom internett for å finne en vognpose som passer litt eldre barn kom jeg over denne vognposen som jeg bare tipse om:

Åkpåse Bozz Flexi, svart i gruppen BARNEVOGNER & UTSTYR / Soveposer til vogn / Sovposer tillbud hos Köpbarnvagn.se (7350013210426)

Prisen på denne var 695 SEK (svenske kroner). Glidelås på midten av posen, slik at man kan åpne den øverst om barnet vil sitte opp, og knapper øverst for å holde posen unna om man vil ha den brettet ned. Fleecefor inni, som er et godkjent “lag nummer 2” når man skal kle barn om vinteren. Øverst kan man snøre igjen toppen slik at den blir litt lunere og det er mulighet til å åpne nederst i tilfelle poden har litt snø eller slaps på skoene.

Så trodde du kanskje at “ok, det var vel en rimelig pris det, men så sensasjonell at det var verdt å blogge om var det kanskje ikke”. Da skal jeg imidlertid fortelle hvorfor jeg “løp og kjøp(te)” den (haha, jeg løp i hvert fall fra sofaen til dataen etter jeg fant den på mobilen):

DEN KOSTER BARE 170 KRONER!!!

Det stemmer mine kjekke og pene lesere. 170 norske kroner (det er klart jeg må skrive før-prisen i svenske kroner og etter-prisen i norsk valuta for at det skal se enda billigere ut, ikke sant). Uansett valuta er det over 70% avslag og verdt et innlegg på bloggen synes jeg.

Skulle noen andre ha lyst til å “fynda” litt som de sier på svensk (gjøre et funn/kupp på norsk red. anm.) fant jeg posen på Kopbarnvagn.se, nærmere bestemt her. Jeg fikk også med meg en pinlig billig nakkepute og refleksvest, og hele summen inkludert frakt endte på under 400 kroner. Nettstedet er det samme stedet jeg kjøpte barnevognen til Oliver, og siden de har eget lager i Norge slipper man å betale ekstra toll/moms.