Når får man svar på barnehageplass?

Siden Oliver går i en småbarn-barnehage fra 0-3 år og var eldst i barnehagen sin som ettåring har vi søkt om bytte av barnehage. Dette gjorde vi i januar, men jeg har enda ikke fått svar. Så ringte jeg noen uker før fristen for hovedopptaket gikk ut og spurte om jeg måtte søke på nytt, men hun sa at søknaden jeg hadde sendt allerede gjaldt for hovedopptaket også.

Jeg trodde Oliver skulle bli prioritert på grunn av alderen og har egentlig tatt det med ro, men nå har jeg fått høre at alle de andre barna allerede har fått plass et annet sted og slutter snart eller har sluttet. Jeg snakket litt med noen andre mødre og de sa at Oliver ble nedprioritert fordi han allerede har barnehageplass der han er nå. Så nå er jeg kjemperedd for at han skal bli “stuck” i lillebarnehagen. Han er allerede ganske sent ute med snakkingen fordi de andre barna er såpass unge og ikke snakker så mye. Det er jo ikke så stimulerende at det nest eldste barnet er over et år yngre enn han, som kommer til å skje om alle de som er over ett år begynner i nye barnehager.

Så hørte jeg av noen kollegaer at man fikk svar om barnehage innen mai og nå er mai over og jeg har enda ikke fått svar. Er mildt sagt nervøs. Gjelder kanskje ikke søknaden min for hovedopptaket like vel?

Jeg prøvde å lese meg opp på oslo.kommune.no, men jeg får inntrykk av at man får svar “når man får svar”. Ikke noe hjelp å få der.

Er det noen som vet når man får svar på barnehageplass i Oslo? Hvordan er det ellers i landet? Blir man nedprioritert ved hovedopptaket om man har barnehageplass i småbarnehage?

 

 Enkel vertinnemat som virker avansert

Venninne kommer inn og blir servert “bruschetta”. Det høres avansert nok ut? “Brusjetta”, “Brusketta”, kjært barn har mange navn. Her er mine kjempeenkle bruschetta som jeg triumferer med på jentefest (helt til venninnene mine leser dette og gjennomskuer meg):

Bruschetta på 1-2-3

Du trenger:

– Halvstekte rundstykker som ikke er frosne (jeg bruker Eldorado sine)

– Tomat

– Ost

– Pizzakrydder

Fremgangsmåte:

1. Del rundstykkene på midten

2. Skjær tomaten i skiver og fordel på rundstykkene

3. Strø på ost, pizzakrydder og stek på 200 grader til osten er gylden

 

Simsalabim!

 

Godt er det også. Synes i hvert fall jeg og Oliver. Og litt mer fancy å servere enn ferdige mini-pizza eller liknende.

 

Har du tips til superenkel vertinnemat?