Sang til brudevalsen og hvordan danse vals

Før en kollega spurte meg hvilken vals vi skulle danse til i bryllupet har jeg ikke tenkt på at sangen faktisk må være en vals (!). I tillegg til at det skal være en vals bør den også bety noe for brudeparet; Noe som er vanskelig, for jeg kommer ikke på noen valser som vi bruker å høre på. Det finnes jo popsanger i vals-takt, som Come away with me – Norah Jones, men vi har liksom ingen som betyr noe for oss. 

Etter litt googling tror jeg imidlertid jeg har funnet ut hvilken sang det blir. En vals av Tchaikovsky som heter Sleeping Beauty Waltz: 

Grunnen til at den er spesiell for oss er fordi denne sangen også har blitt brukt av Disney. Det har seg slik at siden jeg begynte å jobbe på Video Nova som 15-åring har jeg samlet på Disney-filmer. Jeg har nesten alle titlene fra Snehvit til nyere filmer som Kongerike for en Lama. 

Vi har ikke gått noen dansekurs før bryllupet, men man lærte jo vals på ungdomsskolen så jeg håper at denne lille videoen med instruksjoner skal hjelpe litt på hukommelsen: 

 

Hvilken sang har du valgt som brudevals? 

 

Vareprøvesalg og et plagg som er verdt å vente på

I dag fikk jeg være med skjønne Helena på vareprøvesalg hos Trude og Myagency. De har merker som FUB, MarMar og Gro, og er himmelen for mammaer som meg som er litt kresne i klesveien til de små.

Det ble ikke noe shopping på meg i dag, men forelsket meg helt i denne dressen ovenfor fra FUB som jeg kanskje blir nødt til å leie av Helena hvis jeg får en til i nærmeste fremtid.

Denne buksen fra Gro Company skal i hvert fall kjøpes til Oliver når den kommer i butikken:

Litt spor av Charlott bak bloggen Charlottpettersen.no (tidligere mammaoghermann) på det ene buksebenet der, hehe. Er den ikke fin? Litt pyntet, men fortsatt casual nok til barnehagen.

Dere kan følge Trude på Instagram om dere vil; der kommer det stadig bilder av nydelige barn i nydelige klær @trude_myagency

Helena har flere bilder av dagen på sin Instagram, og som fotograf er det alltid noen lekre bilder å se der @helenakrekling

Vinn fotoshoot i studio

Nå har Miinto.no en konkurranse der man kan vinne en fotoshoot med styling i vårt studio.

 

Det er altså enkelt å være med: Tagg ditt outfitbilde på Instagram med #miintokonk og oppfordre venner og bekjente til å stemme på deg, så er du med! 

For mer info om konkurransen kan du gå inn her: http://www.bit.ly/Z1ORPA 

Lykke til! 

 

For de som vil, kan dere også følge miinto @miintonorway eller MEG @juliechrv på Instagram.:) 

 

Olivers nye tenkepositur

Jeg tror det er bøker som lærer barn at de trenger en tenkepositur. Oliver har for eksempel lenge tenkt som Ole Brumm:

I det siste har han imidlertid fått en ny tenkepositur:

Denne aner jeg ikke hvor han har fra. Om det er en bok, TV eller noen i barnehagen vet jeg ikke, men han tenker i hvert fall så det knaker.

Jeg spurte han hva som skjer når han kommer på noe under grublingen, og da gjør han slik:

Helt naturlig 😉

Interiørcravings: Rimelig DIY skjermvegg, sittepuff, veggspeil og gult interiør

Det er rart hvordan man bare skal lete etter en enkel ting på nettet, og finner en hel haug som man ønsker seg. Her er det jeg kom over på Ellos da jeg lette etter et nattbord:

– En stige til å henge klær på til soverommet, kr 299
– GUL skohylle, kr 279
Serveringsbrett i bjørkefinér, kr 399
Skjermramme som man kan kle opp selv til et skjermbrett/skjermvegg, kr 499
Gulvspeil, åh som jeg ønsker meg et gulvspeil, kr 1699
Sofabord i rustikk stil, kr 2999
Tidsskriftsholder fra Zara Home, kr 519
Sittepuff laget av gjenvunnede bomullsfiller, kr 499

Ingen nattbord i sikte med andre ord, men den puffen og det speilet trenger jeg. Og jeg har så utrolig mange ideer til det skjermstativet. Man kunne tatt strimler i ulike stoffer og surret de rundt. Eller kanskje noen blondegardiner for skjerming uten at lyset blir sperret ut.

Jeg får helt shoppecravings av å ha fri. Hehe.

Noen andre enn meg som får shoppecravings på fridager? 

Ny Lego i hus

Oliver har vært så heldig å få teste ut et nytt Lego Duplo sett gjennom Buzzador.

Disse dørklossene er større enn de gamle klossene med dør på, så disse kan fungere som egne boenheter for både klosser og Lego-figurer. Vi fikk også med rabattkodelapper som jeg har delt ut til venner med barn. 

Som ekte Oslo-borgere bygget vi selvsagt en høyblokk med hageflekk 😉

 

Jeg har enda noen rabattkodelapper igjen, så om det er noen lesere som kan tenke seg 25% på Lego Duplo kan dere bare skrive inn en kommentar i kommentarfeltet, så kan jeg (litt avhengig av hvor mange som vil ha så klart), sende en rabattlapp til deg. 

 

Hvis du også er interessert i å teste ut produkter gratis, kan du melde deg inn på Buzzador her (mitt brukernavn er juliecv): 

https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=NO&refstr=juliecv

Hvordan trene hjemme med barn

Haha, må bare vise dere denne videoen jeg fant via Foreldremanualen

 

 

Filmen er kanskje laget for moro, men du aner ikke hvor mange treningsøvelser du faktisk kan gjøre om du er hjemme med barn. 

Noen av øvelsene jeg gjør hjemme, som Oliver hjelper til med/deltar i er: 

– Knebøy med barnet på ryggen

Steppemaskin med barnet på ryggen (veldig greit foran TVen, hehe) 

– Sit-ups der barnet kan “hjelpe” deg med å holde føttene, eller prøve å ta sit-ups selv

– Push-ups med barnet på ryggen (denne er litt vanskelig, fordi du må passe på å ikke svaie i ryggen, og det kan bli veldig tungt)

– Eventuelt kan man ta push-ups mot stuebordet eller kjøkkenbenken, alt etter nivå 

– Tåhev med barn på ryggen

– Tricep inntil bord/kjøkkenbenk (plasser deg med ryggen mot bordet og legg håndflatene på bordet. Rett ut bena og senk deg ned)


(Veldig anatomisk korrekt) 

– Og selv hvor keitete det ser ut, så kan du faktisk gjøre den første øvelsen på filmen der du løfter barnet foran deg med begge armene

– Du kan også gå en tur 😉 

 

Har du andre tips til øvelser du kan gjøre hjemme?