De beste babymat-posene med middagsretter

Babymat-poser med middag er genialt når man er på tur. De er enkle å spise av, og veldig raske å varme opp i litt te-vann fra nærmeste café eller kiosk når man er på farten. Middagsposer er heller ikke så fulle av sukker som mange av de andre babymat-posene. Det eneste problemet med mange av de som vi har testet er at de er så finmost at de bare blir som en ugjenkjennelig mølje for babyer over 8 måneder som har begynt med biter i maten sin. Derfor er disse fra Hipp “best i test” hjemme hos oss: 

Det kan tenkes at de har flere smaker i sortiment, men disse to er de eneste jeg har funnet; Hipp Grønnsaksgryte med oksekjøtt, og Hipp Pasta Bolognese

De har såpass store biter at det blir litt å tygge på, men fortsatt ikke så store at de ikke kommer gjennom tuten. Man smaker jo ofte maten til barna når man sjekker temperaturen på den, og den med grønnsaksgryte synes jeg faktisk smaker ganske godt til å være babymat. Her prøvde jeg å få bilde av bitene i grønnsaksgryten: 

Det ser ikke ut som jeg fikk med noen av kjøttbitene akkurat på denne, men man kan se at det faktisk er brukt litt krydder, potet og gulrot. 

Hvilke babymat-poser eller middagsglass synes du/dere er best? 

 

#babymat #test #organisk #baby #mamma #foreldre #tips

Feil vei opp sklien

Guttene blir stadig modigere. I bakgården til borettslaget har vi en liten lekeplass, med en stor sklie, og guttene har ingen skrupler på å klatre opp den lange sklien. 

Birk klarte til og med å tumle ned sklien og få sitt første skrubbsår i ansiktet: 

Like vel skulle han rett opp igjen! 

 

#mamma #barn #baby #tvillinger 

Nye strikkede rompere med mønster ♥

Ååååh, jeg bare elsker slike pakker i posten ♥ 

SAMSUNG CSC

Det er noe helt eget med hjemmestrikk, så det kilte litt i hjerterota da jeg åpnet disse fra bonus-oldemor (stefar “Beste” sin mamma). 

Shortsene var strikket i str 2 år, men jeg måtte bare ta de på med en gang: 

SAMSUNG CSC

Jeg synes de passet godt, og de har fortsatt rom til å vokse. Disse kommer nok til å bli mye brukt kjenner jeg meg selv! Vi brukte jo de fra hjemreiseantrekket i lang tid også etter fødsel (og de hadde faktisk på seg noen strikkede shortser fra samme bonus-oldemor i dåpen sin, og dåpen til tremenningene sine). Jeg bare elsker hvor anvendelige slike rompere er. Bruk uten strømpebukse for å lufte de små chubby baby-bena, eller med strømpebukse om det er kjøligere ute. Perfekt ♥  

 

#hjemmestrikk #rompere #tvillinger #baby #foreldre #barn #mamma

Gavetips til ettåring (leker og ikke leker), jente og gutt

Guttene har hatt ettårsdag, og de har vært så heldige med gavene at jeg tenkte å komme med noen tips til gave når barnet fyller 1 år. Gavetipsene passer både gutt og jente. 

1. Kapla-klosser 

Jeg elsket disse flate byggeklossene da jeg var liten. De hadde dem på skolen, og vi kunne bygge i timevis! Det står 18 mnd+ på pakken, men passer godt allerede fra ett år. Guttene fikk dette i gave av et vennepar av oss, og her bygges det av både små og store: 

SAMSUNG CSC

 

2. Pekebok 

Her hjemme skal det pekes på alt om dagen. Pappa, mamma, døren, de ulike fruktene på smoothie-pakken, løse luften. En pekebok er perfekt. Sånne med ulike teksturer er ekstra morsomme å pille på. 

SAMSUNG CSC

 

3. Hånddukker 

Hånddukker skal visst være veldig bra pedagogisk for små barn, også så gøy å lage morsomme stemmer! Hånddukker kan både utvikle barnets sosiale ferdigheter ved rollespill, og etterhvert utvikle motoriske ferdigheter når de skal bevege hånddukken selv. Disse fra The Puppet Company er blant favorittene (vi synes det er enklest med de man vet lyden til. Vi har blant annet et neshorn også – men hva sier liksom et neshorn?): 

SAMSUNG CSC

 

4. Sangbok/ sangkort 

Sang og klapping er en populær aktivitet her hjemme. Det kan like vel være vanskelig å huske alle sangene man sang som barn. En sangbok eller noen sangkort kan hjelpe på hukommelsen il de voksne, eller kanskje øke repertoaret: 

SAMSUNG CSC

 

5. Trekke-etter-seg-leke 

Barn begynner jo gjerne å gå rundt ettårsdagen. Finnes det noe morsommere enn å gå og trekke en leke-hund etter seg? 

SAMSUNG CSC

 

6. Ting til barnehagen 

Starter barnet i barnehagen rundt ettårsdagen sin? En god termos, eller en romslig matboks kan være gode gavtips til ettåringen. Termosene til Clas Ohlson kommer ofte godt ut i test, og denne matboksen fra IKEA har til og med plass til en liten yoghurt i snuten. 

SAMSUNG CSC

 

7. Mitt første puslespill 

Selv om det fortsatt er litt vrient med puslespill når man er ett år, tar det ikke så mange måneder før de kan begynne på de helt enkle puslespillene. En putteboks kan også være en idé, selv om mange ettåringer kanskje har dette allerede. 

SAMSUNG CSC

 

Andre tips: 

Gå-bil som barnet kan sitte oppå 

Kuleramme (fint når barnet skal begynne å lære tall og farger) 

Min første fotball (ball er veldig gøy når man er ett år. Kanskje bursdagsbarnet er et kommende fotballtalent? Firer-ball funker bra til korte ettåring-armer) 

 

Har du andre gavetips til 1-åringen? Hva fikk ditt barn i gave da hun/han fylte ett? 

 

#mamma #baby #gavetips #leker #foreldre #barn 

Unisex babyteppe/ krabbeteppe formet som et blad

Helt siden Oliver var i magen har jeg lett etter et nøytralt fint unisex krabbeteppe. Vi har tidligere hatt disse to, men da jeg fant dette grønne formet som et blad klarte jeg ikke å dy meg: 

SAMSUNG CSC

Virkelig et krabbeteppe som kan ligge fremme også når det ikke er i bruk. 

Noen har kanskje sett det på Instagrammen min allerede: 

Bg5qFckFKBw

 

Løv-babyteppet kjøpte jeg på Lagerhaus for kun kr 299. Jeg ser at de er utsolgt i nettbutikken, men det kan tenkes at de har de i fysisk butikk fortsatt. 🙂 

Det finnes også liknende med bladform på Ebay (uten at jeg vet noe om kvaliteten på disse). Det virker som om de på Ebay er en kopi av disse fra Nofred til rundt en tusenlapp formet som et løv. 

Hva slags krabbeteppe har/hadde dere? 

 

#tvillinger #interiør #krabbeteppe #baby #mamma

Tvilling-foreldre-bingo

Jeg trodde jeg fikk mye oppmerksomhet da jeg trillet rundt på Oliver som baby, men kunne ikke se for meg hvilket omfang av oppmerksomhet vi kom til å få med tvillinger! Her om dagen fant jeg en engelsk tvilling-bingo med utsagn man ofte hørte som tvillingforelder. Jeg kjente meg igjen av noen, men synes de var litt amerikanske, så jeg valgte å lage en ny, norsk versjon: 

 

Har du tvillinger? Og har du i så fall fått Bingo enda? 😉 

 

#mamma #foreldre #bingo #tvillinger #tvillingforeldre #barn #baby